|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() d jest w MM wiec nie kupuj za duzo. poza tym lekarka moze kazac podawac np. co drugi dzien i co wtedy? bedziesz miala za duzo... |
|
|
|
|
#2132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dobry wieczór
Jacieeee, za 12 tygodni!Cytat:
![]() Ja bym nie potrafiła zostawić do wypłakania się... czasem widać że kombinuje i chce żeby go wziąć, ale wtedy jakoś go zajmuję. Natomiast przy ewidentnym płaczu biorę na ręce. Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
dokładnie ![]() Wczoraj tak było - mały siedział w leżaczku, zaczął już mocno marudzić - ewidentnie chciał na ręce. No ale jęczał, a my z mamą wybuchnęłyśmy śmiechem. Mocno się chłopak zdziwił Próbował jeszcze kilka razy - zaczynał jęki i patrzył na naszą reakcję. A że tak śmiesznie zawodził to miałyśmy ubaw, więc w końcu skapitulował i sam się zaczął śmiać ![]() Cytat:
DaKaro, Lilka, Natka, dziękuję za kciuki ![]() Niestety...szczepienia nie było, więc poproszę o nie jeszcze raz w poniedziałek, bo na wtedy przełożyłam. Okazało się w południe że muszę jechać po TŻa, a lekarka była po południu. Nie było szans zdążyć. Mały został z mamą a ja pojechałam. Zrobiłam po południu prawie 500 km.. ![]() Wy tak o duchach.....brrrr....dobr ze że TŻ wrócił do domu to przynajmniej nie będę się bała spać ![]() Ale żeby nie było to też dorzucę swoje - dwa lata temu zginął nasz sąsiad. Wyszedł z domu, i ślad zaginął. Znaleźli ciało 2 dni później. Wieczorem przed znalezieniem przyjaciółki szły do domu - musiały przejść blisko cmentarza. Na środku drogi przeszła przed nimi biała postać - w zasadzie przefrunęła nad drogą. Rano sąsiada znaleźli... stwierdzili że pewnie szedł się wtedy położyć... Dobranoc!
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka nie kupuj dużo opakowań
poproś pediatrę o receptę na Devikap http://www.gieldamamy.pl/p12318-DEVI...a-D3-10-ml.php daję się kropelkę na dzień albo co dwa dni, zależy w każdym razie starcza na baaaaardzo długo a kosztuje około 3,50 zł
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ten przyrząd gimnastyczny, który tak polecacie to ten: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...84102194.html?
Ile za niego płaciłyście? ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Czyli potwierdza się, że śmiech jest lekarstwem na wszystko ![]() A co do szczepień, to może i dobrze, bo ja dopiero wieczorem przeczytałąm Twoją prośbę o kciuki i było już za późno. A tak to będe mogła od rana w poniedziałek mocno ściskać
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ten
- z przesyłką 54zł wyszło)
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Babonik, to nie Twoja wina!! Dobrze że tak się tylko skończyło, zobaczysz że za jakiś czas będziecie się śmiać z tego a Nadinka jeszcze będzie się blizną chwalić
Dzielną masz córę! ![]() Cytat:
![]() Zmykam do męża ...wreszcie..
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
ojej, ale pozno...
![]() to krotko bedzie: Babonik - Carmela - za zalegly urlop musza wyplacic, o dodatkowy macierzynski trzeba pisac (bo sie nalezy) i to chyba wlasnie do ZUSu - dowiadywalas sie juz? daj znac co powiedzieli. Telik - NOSIC NOSIC NOSIC - jak dziecko placze to daje sygnal, ze jest nieszczesliwe i potrzebuje mamy. Brak reakcji bylby okrutny... |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tak patrzę na Wasze zdobycze, to kusi mnie, że w końcu spróbowac coś takiego upolować
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Używany
.---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Tak spojrzałam, to sprzedający na tej aukcji, co wkleiłaś ma same pozytywy i ogólnie najlepsze oceny.
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Aaniu 500km? Wow, prawdziwy rajdowiec z Ciebie
.Brumek Tymek calkowicie Ci sie rozbudza? Jakie metody stosujesz, zeby nie zasnal przy U? Moja Malwinke kiedys 15min. budzilam i sie nie dala. Obudzila sie sama po pol godziny od moich staran. Cytat:
. Wiedzialam, ze bedziesz znala odpowiedz na moje pytanie .
|
|
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i może w tym wybudzaniu pomaga to, że go najpierw przewijam. W trakcie tej czynności zawsze mi przytomnieje ![]() Na początku, jak miał tydzień-dwa i chciałam go budzić na karmienie to było ciężko. Oboje z mężem go torturowaliśmy: łaskotaliśmy, turlaliśmy, dmuchaliśmy, nawet rozbieraliśmy do golaska i nic Dlatego przestałam w końcu i dawałam mu spać po te 7-8 godzin. Ale teraz jednak postanowiłam trochę go pomęczyć i tak na próbę ze dwa tygodnie budzić, żeby zobaczyć czy ma to wpływ na jego przybieranie na wadze ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Kupiłam
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Baby to są jednak głupie A tak poza tym to wygadaliśmy się za wszystkie czasy. Mieliśmy filmy pooglądać, a nawet na telewizor nie zerkaliśmy Tylko wymienialiśmy się pomysłami na wychowanie Dominika i wspominaliśmy swoje własne dzieciństwo. Faaajnie było ![]() Tylko, że TŻ teraz dosypia a ja się bujam z Maluszkiem
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() normalnie aż mi głupio po takiej przerwie pisac..... ostatnio jakoś na wszystko brak czasu i niestety na wizaż też, najpierw dwa tygodnie nad morzem u teściów (szkoda było siedzieć w domu, bo pogoda była super ) a ostatni tydzień to się bujam w domu z chorą ekipą: Majka poszła do przedszkola i oczywiście coś przywlekła i teraz wszyscy chorzy ja jakoś zwalczam, zresztą nie mam wyjścia, bo na leżenie w łóżku i tak nie mam szansy, najgorzej, że Hania też się zaraziła i teraz prycha i kicha w związku z tym musieliśmy przełożyć szczepienie, ehhhhh oby Majka wyzdrowiała i do przedszkola poszła to troche odetchnęzupełnie bym zapomniałą Hania dziś kończy 3 miesiące ![]() oczywiście mam masakryczne zaległości jacieeeee takie wieczorki są superanckie, wczoraj drinka to tylko powąchać sobie mogłam, tż popijał ale jeszcze trochę i sobie odbiję, choc pewnie szybko mnie zetnie....piękne słońce na dworze i lekko mroźne powietrze, uwielbiam taką pogodę a tu trzeba kisić ogóra w domu, jak dzieciaki choremiłego dzionka mamusie |
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
własnie mój milky prince zasnął po jedzonku i 1,5 godzinnej aktywności bosko sie śmieje i bawi uwielbiam takie poranki Ah i najważniesze Jaś przekręcił się z brzuszka na plecki rosne z dumy ![]() a co do maty i karuzeli to totalnie jeszce nie jest zainteresowany spojrzy na zabawki przez kilka sekund i odwraca główke ![]() myślę że przyjdzie jeszce jego czas. zmykam poprasować, głowę suszyć, sprzątać itp póki słonko moje śpi
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzieci drugi dzien spia do 8:20 i byloby super gdyby nie wariactwa budowlancow pod naszym oknem od 8... wczoraj tez sobie wieczorek z mezem zrobilismy - piwko (karmi), popcorn, nowa gierka. do polnocy dalismy rade, mala zjadla i spala prawie do 5 rano. super!
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() ja już nadrogiłam późno wieczorne rozmowy, i chyba i ja sie skuszę na ta zabawkę, ten przyrząd gimnastyczny,u nas noc ok a jak karmiłam Nati w nocy to sobie myslalam o tych rozmowach o duchach, i w glowie mi siedzi jak któraś pisała, że sama kołyska się ruszała, to takie wręcz namacalne było, i później troszkę się bałam, no ale i tak musiałam po ciemku do wc iść ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Babonik |
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
urabia czyli cwiczy jezyk i pracuje slinka. co do polskich znakow, no coz nie bede mogla zadowolic cie nimi, gdyz pisze z komorki. poztym dla mnie lepszy brak polskich znakow niz nagminne bledy ortograficzne.
co do konta i wniosku, to ma to znaczenie. moj tz. tez skladajac wniosek podal moje konto, to babki sie pytaly czy jest pelnomocnikiem do konta. teliku jezeli definicja wyrodnej matki jest placz dziecka to chyba wszystkie nimi jestesmy. to przeciez normalne , ze czujesz sie zmeczona
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ale wszystkie kupujecie ten stojaczek z playskool czy jakieś inne też rekomendujecie??
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Witamy z Krystusiem sobotnio
Nocka tradycyjnie tylko coś wieczorem meczy brzuszek wczoraj zaaplikowałam espumisan i pomogło JustPi Brumek dla Waszych dzieciaczków ![]() Jacieee ja ostatnio tez byłam na siebie zła bo potrzyłam do 2 na film a potem ciężko zasnąć a jak synek sie obudził rano to mamuśka nieprzytomna ![]() Babonik u nas w rodzinie niedawno był wypadek że dziecko oparzyło sie gorącą kawą i niestety musiał być przeszczep skóry ![]() ![]() ![]() Ja jako dziecko chyba spokojna byłam bo zadnych wypadków nie pamiętam jedynie poobijane kolana ![]() Dziubek ja bym w życiu do kina na horror nie poszła ![]() W historie o duchach nie wierze ale poczytać lubie ![]() Sygine tatuaż męża pięęęęęęęęęęęękny
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam w duchy wierze, kiedyś sceptycznie na to wszystko patrzyłam, dopóki mnie to osobiście nie dotknęło
ja moja rodzina pochodzimy ze śląska, dokładnie z zagłębia dąbrowa górnicza, sosnowiec, i moja babcia kiedys przychodziła( przyjeżdzała) do nas na zimę, później mój brat sie tam przeniósł s babcia na stałe zamieszkała z nami,i tu umarła, ( w szpitalu) pogotowię ją zabrało, bardzo byłam z nią związana, dużo moich tajemnic zabrała do grobu, miała swój pokój, po pogrzebie posprzątała z mama w pokoju babci i pokój zamknęłyśmy, nikt tam nie wchodził, pewnego razy wchodzimy do tego pokoju z tata i widać jakby ktos siedział na wersalce( sofie) i to w tym miejscu gdzie babcia zawsze siadała, ale nic wyrównałam narzutkę i zamknelismy drzwi, wieczorem jak był u mnie przyszły mąż(narzeczony)ok godz. 23 drzwi do mojego pokoju były zamknięte leżelismy sobie na łóżku twarzą do drzwi i nagle zobaczyłam jak jakaś biała postasć tak jakby z pokoju babci przechodziła do kuchni, ( babcia miała białą długą koszulę nocna, i często w nocy do wc stawała) jak sie mogłam przestraszyć, całą noc nie spałam, nie bałam sie babci tylko tego co widziałam,i po tym co noc przez pół roku babcia śniła mi sie i pyała co u nas słychać, a w śnie wiedziałam że babcia nie zyje, później w kokoju znowy widziałam miejsce na wersalce odgniecione, tata mówił, że babcia przyszła, a óźniej specjanie szłam do pokoju babci, zamykałam sie w pokoju i oglądałam pamiatki po babci, ja to przeżyłam i w to wierzę, może to się smieszne wydawać ale ja w to wierzę |
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp. w sprwie placzu przez sen
pisze 1 reką ![]() Cytat:
![]() moj mąż ma dzis 32 urodziny wiec dzis rodzinny dzien
|
|
|
|
|
#2152 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi snami o zębach, to moja mama też tak ma... Cytat:
![]() Mnie też bardzo drażnią rady teściowej... Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maż jest pełnomocnikiem konta. Ja nie kupuje. |
||||
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
. U nas kolejna ladna noc .Agadus wierze w takie sytuacje, musi byc jakies zycie pozagrobowe, zbyt wiele osob doswiadczylo zjawisk paranormalnych. Jacieee zazdroszcze wieczoru z mezem. Tesknie juz za moim okropnie... Scio najlepsze zyczenia dla meza . Co mu kupilas ?Brumek brawa za Tymkowe 2 miesiace . (Malwinka konczy jutro ).JustPi pojawiaj sie czesciej. Rowniez za 3 miesiace Hani.
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta maz nadal za granica, jeszcze sie nie zwolnil. W planach mamy budowe domu, wiec raczej zostaniemy w PL. Mamy czas na podjecie decyzji do maja.
|
|
|
|
#2157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Jasia. Na resztę przyjdzie czas![]() Wszystkiego naj dla mężą! Mój miał wczoraj urodziny ![]() Cytat:
Baboniku głowa do góry! Nie uchronisz dziecka przed wszystkim! A rana sie zagoi! Nie było mnie trochę, ale już jestem. Dzieć wrócił do dawnej formy. Nie wiem, czy wtedy ta pietruszka zaszkodziła czy nie, ale zdenerwował mnie fakt, że t. bez mojej wiedzy ją dałą. Umawiałysmy się inaczej, ale widać, ile znaczy moje zdanie... We czwartek mąż miał nieplanowane wolne i sam rano zaproponował, żebyśmy jechali do moich rodziców Odwiedziliśmy jeszcze mojego dziadka i akurat była tam moja kuzynka ze swoim synkiem młodszym od mojego o 3 tygodnie. Ale nieskromnie powiem, że Patryk fajniejszy Bardzo towarzyski był i do wszystkich zagadywał Na tym etapie widać różnice tych kilku tygodni. Mały dobrze zniósł trasę (100 km) - praktycznie prawie przespał Trochę zmieniliśmy otoczenie na te kilkanaście godzin.A wczoraj moje dziecko zasnęło na spacerze i spało 4 godziny! Sama go budziłam na jedzenie i trochę się wystraszyłam, że w nocy nie pośpi, ale spał nawet nieźle
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-10-22 o 11:10 |
||||
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, ale zdolniacha Ja też już rano zaliczyłam przygodę z deską i żelazkiem, korzystając z tego, że moi chłopcy spali ![]() Dziękuję To sto lat!!! Dziękuję A my w sumie dopiero co wstalismy tzn ja trochę wcześniej żeby sobi poprasować, ale Tymek tuż przed 11, a mąż dopiero przed sekundą Teraz się karmimy, a potem pod prysznic i na 13 przychodzą dziadkowie Tymka. W sumie tak nagle wyszło, bo rodzice męża spytali wczoraj czy mogądo niego wpaść z zaległym prezentem urodzinowym (a we wlasciwym dniu nie przyszli, bo Radwańska grała mecz i woleli ją oglądać ), a moja mama też wczoraj spytala czy moze do Tymkana drugą miesięcznicę przyjechać na moment
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
dzisiaj teść mi wyskoczył że, kozę trzeba kupic a ja nie do końca jestem przekonana... one maja skazę białkowa.... i jak zacznie się od nowa jazda z kolkami i etc to chyba oddam dzieci tatusiowi i pójdę spać do innego pokoju. Bo oni chca zaoszczędzi na dzieciach ech
|
#2160 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ona była pierwsza .Najlepszego dla męża No i najlepszego dla Tymka Brumkowego za 2 miesiące ![]() Wy już o duchach przestańcie, bo ja 50 m od domu mam w lesie stary niemiecki albo żydowski cmentarz. Nawet nie wiem jaki. Jeden sąsiad ma na niego widok z okna, jakieś 10 m od granicy działki jest Ps. jak mi moi teście działają na nerwy ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Bo teraz i tak nie dasz im mleka koziego, do 2 lat powinny pić mm i dopiero potem można wprowadzić krowie. Więc o jaką oszczędność teściowi chodzi? Aaa i większość dzieci wyrasta ze skazy, Kuba wyrósł w okolicach roku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

za 12 tygodni!

klask i:
a już miesiąc minął 

ja jakoś zwalczam, zresztą nie mam wyjścia, bo na leżenie w łóżku i tak nie mam szansy, najgorzej, że Hania też się zaraziła i teraz prycha i kicha
w związku z tym musieliśmy przełożyć szczepienie, ehhhhh oby Majka wyzdrowiała i do przedszkola poszła to troche odetchnę