Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 19:10   #1381
Kitka:)
CABIN CREW

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI

snow, ramonciu

dziś w ramach "powrotu do życia" ide na wieczorny spacer na stare miasto ..a po powrocie oleje na włosy na noc- kocham migdałowy

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:45   #1382
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość

Chyba muszę zacząć brać przykład i również ogłosić u siebie projekt denko Mam kilka balsamów, żadnego nie użwam a mam ochotę kupić następny
To warto to zmienić

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość

na youtube pewnie są jakieś filmiki
też mam takie coś ale nie używam

)
Tzn znam zasady, ale żeby to ładnie wyszło to inna sprawa

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość

bylam wczoraj w tk maxxx... powiem Wam, ze mi to troche przypomina sh no ale widzialam torebkę versace za 1699zl okazja hehehe
No z nowej kolekcji jak 5 kola kosztuje czy wiecej to okazja

Ale większość tych rzeczy z tk maxx to pewnie kupiona za parę funtów, a tutaj są po 100 zł i cóż to za wielki świat nie zawitał

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
O ile to zrobie, bo moze zaczne lykac spowrotem cynk, ale to sie wiaze z absolutna abstynencja alkoholowa co prawda dlugo juz nie pilam, ale w najblizszym czasie bedzie kilka okazji do swietowania, wiec chyba odpuszcze na razie ten cynk
Ale alkohol+cynk to szkodzi czy po prostu nie działa ten cynk wtedy?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Tzn na zwyklym cynku, np tym z walmarku nic nie jest napisane. Ale mam cynk z wieksza dawka Zincteral i tam jest napisane ze nie nalezy spozywac alkoholu podczas przyjmowania leku. Ciagle przekladam to przyjmowanie, bo mysle sobie, ze a, moze bedzie jakas okazja, a tu lipa, nie pije od sluzszego czasu i jednoczesnie nie biore cynku
Tak do końca bym się nie przejmowała, bo nawet na ulotce od gripexu będą takie rzeczy pisać że zawału dostać można

Jedynie bym nie piła z psychotropami starej generacji- benzodwuazepinami i lekami na nadciśnienie.

Ale ja to ja i chyba nie szanuje swojego organizmu

kitka: nie wiem co się dzieje, ale życzę dużo siły

Shadii: ja bym bez laptopa padła, więc podziwiam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-10-22 o 19:47
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:50   #1383
caate
Zakorzenienie

GG do caate

heeeej
mam wolny week, to moj pierwszy od miesiaca...i jestem
masakrycznie padnieta. bylam dzis u babci, najadlam sie oblednie wpadlam na genialny pomysl, ze slonce swieci to wreszcie wymienie olej silnikowy. przy pomocy wujka zrobilismy prowizoryczny najazd i wslizgnelam sie pod auto, poodkrecalam wszystko, poogladalam itp...nie wiem jakim cudem ale tak minelo mi 4h moze gdyby mnie tak rece nie swierzbily, aby posprawdzac to i to przed zima, to bym wymienila ten olej w pol h, ale ja to ja i dbam o swoje bezpieczenstwo, musze wiedziec czy wszystko jest okej.

Cytat:
tata wlasnie pomalowal mi pokoj, oczywiscie pomoglam mu troszke

bylam wczoraj w tk maxxx... powiem Wam, ze mi to troche przypomina sh no ale widzialam torebkę versace za 1699zl okazja hehehe

teraz musze zadbac o pazurki bo od tego sprzatania pokoju lakier mi odprysł...
jaki kolor pokoju?
odnosnie tk maxx, mam podobne wrazenie. mnie az denerwuje ten bajzel ogolny, brak rozmiarow, jakies segregacji tego... mam 5minut od siebie i tylko raz bylam

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
snow a wszystko po kolei nie funkcjonuje, dużo by mówić... w każdym razie staram sie od dziś z tym walczyć żeby jeszcze bardziej się nie wpędzać w ten beznadziejny nastrój
wierze w Ciebie, ze bedziesz szczesliwa
Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
Heeeeej
Przeczytałam wszystko, jestem na bieżąco nie udzielam się, bo nie zabieram laptopa do Krk na studia, jeśli uda mi się kupić jeszcze jeden niedługo to będę zaglądać, jeśli nie, na razie będę Was czytać tylko w weekendy
W każdym razie dbam o siebie, wszystko jest ok

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Aa, kupiłam sobie dzisiaj olejek rewitalizujący do włosów Himalaya Herbals, nałożę go na noc
co sie stalo z lapkiem?
mam andzieje, ze olejek polubisz wlasnie lece go nalozyc

Party, piekna sukienka, mysle ze bedziesz w niej oblednie wygladac
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-10-22 o 20:10
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:16   #1384
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Dobry wieczór

Party suknia boska

Cytat:
hej Dziewczyny

dziś mam twarde postanowienie- mimo masakrycznego doła i problemów musze wrócić do regularnego spamowania i postaram sie znowu częsciej udzielać
dziś zrobiłam krok dla poprawy nastroju, byłam w naturze i kupiłam carmexa w sztyfcie i będę leczyć moje usta...a i byłam na solarium (kurczę już nie pamiętam jak dawno nie byłam, prawie rok) - potrzebowałam trochę tego ciepła i światła
mam nadzieję, ze w końcu się uspokoi u Ciebie i będzie lepiej

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:30   #1385
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
(...)
Jak czegoś bardzo potrzebuję z internetu, to sprawdzam na laptopie koleżanki, a poza tym spędzam czas na czytaniu książek i nauce (podzielę się swoją radością przy okazji - rok temu do którejś gazety były dodawane książki J.Chmielewskiej, tzw. "Kolekcja kryminałów", 25 książek, niestety zebrałam tylko 8, bo potem nagle studia i inne sprawy i zapomniałam o tym. Żałowałam, żałowałam, aż w tym tyg łażąc bez celu po Krakowie znalazłam świetną księgarnię koło rynku, była przecena wszystkich książek, jeśli chodzi o tą serię z gazety mieli tylko 5 książek (oprócz tych, które już mam, chodzi o to, żeby mi pasowały do kolekcji, oczywiście nie jest to konieczne, ale tak po prostu ), wzięłam wszystkie 5 (po 9,70 za jedną! ), resztę dokupię gdzieś kiedyś, ale w każdym razie leciałam do domu z tymi książkami jak na skrzydłach I czytam jak najęta, a do tej księgarni jeszcze wrócę na pewno No, i sobie pogadałam, dziękuję za uwagę nawet teraz mi się ta radość udzieliła jak sobie przypomniałam xD uwielbiam książki, szkoda, że czasem mam na nie zbyt mało czasu.
Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
(...)

co sie stalo z lapkiem?
(...)
Pękła mi obudowa koło zawiasu, z lewej strony. Jak zamykam, to to się niebezpiecznie rozłazi, dlatego nie chcę go fatygować, trzymam w domu bez zamykania planuję kupić nowy po prostu, który zabiorę do Krakowa, może już niedługo. Znajomy ze sklepu komputerowego szuka mi pasującego ekranu, żeby zmienić całą górną część, ale jest ciężko. W każdym razie radzę sobie bez laptopa dobrze (bez Wizażu za to trochę gorzej )
A olejek nakładasz na suche, mokre, czy wilgotne włosy? I u nasady też, prawda? Mam nadzieję, że mi się spodoba efekt

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Kitko, jeszcze będzie dobrze, nie martw się

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2011-10-22 o 20:29
Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:33   #1386
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej
Właśnie siedzę z szmponetką w kolorze aromatycznego cappuccino na głowie
Upiekłam ciasteczka z płatków kukurydzianych miałam zrobić zupę z serków topionych ale to w poniedziałek ugotuję.

Dziś mam w planach
-depilacja
-peelingi wszystkie jakie się da
-maseczka
-kuracja w ampułkach nawilżajaca z rossmanna
-paznokcie wymoczę w oliwie i pomaluję odżywką
Stary 2011-10-22, 20:35   #1387
samaraNW
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Pękła mi obudowa koło zawiasu, z lewej strony.
czyżbyś miała laptopa firmy lg?
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:41   #1388
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
witam

czyżbyś miała laptopa firmy lg?
A nie mam MSI. Pytanie oznacza, że w LG często się to zdarza, tak?

Stary 2011-10-22, 21:27   #1389
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
miałam właśnie takiego lg, który też mi tak pękał, wymieniali mi na gwarancji obudowę, ale po czasie znowu było to samo. teraz jest już dużo po gwarancji i stoi otwarty, bo nie chcę, żeby się całkowicie rozwalił. powiem Ci, że na tamte czasy, to był świetny sprzęt i byłby ideałem, gdyby nie ta pękająca obudowa myślałam, że może masz lg, bo nie wiedziałam, że z innymi też się tak dzieje

właśnie zrobiłam test z ekonomii przez neta, na szczęście w tym tygodniu był łatwy, a wcześniej spędziłam pół dnia na robieniu zadań z chemii, bo w środę mam kolokwium
jutro planuję się trochę poSPAmować, bo na prawdę się już zaniedbałam bardzo i może przejdę się do Magnolii, bo muszę sobie kupić kurtkę zimową
Stary 2011-10-22, 21:33   #1390
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam właśnie takiego lg, który też mi tak pękał, wymieniali mi na gwarancji obudowę, ale po czasie znowu było to samo. teraz jest już dużo po gwarancji i stoi otwarty, bo nie chcę, żeby się całkowicie rozwalił. powiem Ci, że na tamte czasy, to był świetny sprzęt i byłby ideałem, gdyby nie ta pękająca obudowa myślałam, że może masz lg, bo nie wiedziałam, że z innymi też się tak dzieje
(...)
Acha... ten pan z komputerowego powiedział, że to zdarza się dosyć często i ludzie zazwyczaj wtedy są zmuszeni wymienić laptopa, bo nie bardzo da się skleić czymś tak, żeby to wytrzymało. Mój na szczęście nie musi być koniecznie nigdzie wożony, więc sobie stoi I czekam, może coś się znajdzie gdzieś, jakaś obudowa samodzielnie, bo okres gwarancji już niestety minął dawno temu

Idę zmywać wosk z włosów

Stary 2011-10-22, 21:35   #1391
kobietasukcesu
zawsze mam racje

shadii: ja w wolne potrafię pochłąnąć książke w jeden dzień A ostatnio mi coś nie idzie, bo ciągle mnie coś wyrywa, a to coś ze spraw pracowych, ostatnio przeprowadzka i przenoszenie rzeczy, a to pralka pika ze wyprane, a to telefon jakiś i tak ciągle

Ale od przyszłego tygodnia biorę się za czytanie.

Jak dzisiaj mój poranek wyglądał to kosmos Wstałam sobie spokojnie o 9, wyjazd miał być o 11.15, niestety ani minuty później. Uroczystość rodzinna nie do ominięcia, wpadłam do domu rodzinnego. Rano spokojnie, depilacja veetem, maseczka z glinki. Tata oczywiście jakieś komentarze, że wszystko na ostanią chwilę i na mnie się czeka (tak się składa, że na niego) i mnie to rozdrażniło, a po drugie schody się zaczęły jak bluzkę chciałam wyprasować, biorę taty żelazko i woda cieknie to wyłączam, biorę żelazko od babci a tam coś na nim rdzawego było (nie wiem co, bo podobno rdza się na tym nie robi) dotykam to bluzki (na prawej stronie, bo po co na lewej) i ślad, wyszedł ze mnie tylko wrzask Bo nie miałam żadnej alternatywy. Ale sprałam to jakoś szybko mydłem w płynie. Wyszłam w wilgotnej bluzce, z mokrym łbem ( włosy do wieczora mokre, jedynie góra zdążyła przez dojazd doschnąć, a dół upięłam), makijaż w aucie zrobiony i nałożona biżuteria. Do tego rajstopy poszły, a po co mieć zapasowe Może dlatego, że chciałam je naciągnąć, żeby długości wystarczyło. Przekręciłam to na bok i udawałam, że nie widać.
Mogłam tej bluzki już na super gładkość nie prasować, nie było problemu

<3 <3 <3
Stary 2011-10-22, 21:37   #1392
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Acha... ten pan z komputerowego powiedział, że to zdarza się dosyć często i ludzie zazwyczaj wtedy są zmuszeni wymienić laptopa, bo nie bardzo da się skleić czymś tak, żeby to wytrzymało. Mój na szczęście nie musi być koniecznie nigdzie wożony, więc sobie stoi I czekam, może coś się znajdzie gdzieś, jakaś obudowa samodzielnie, bo okres gwarancji już niestety minął dawno temu
nie wiedziałam, że z wieloma się tak dzieje, mam nadzieję, że już na tego typu model nie trafię
Stary 2011-10-22, 21:42   #1393
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
shadii: ja w wolne potrafię pochłąnąć książke w jeden dzień A ostatnio mi coś nie idzie, bo ciągle mnie coś wyrywa, a to coś ze spraw pracowych, ostatnio przeprowadzka i przenoszenie rzeczy, a to pralka pika ze wyprane, a to telefon jakiś i tak ciągle

(...)
Oj, ja też, uwielbiam czytać nieważne ile książka ma stron, czytam w szalonym tempie z dziką ciekawością

Cytat:
nie wiedziałam, że z wieloma się tak dzieje, mam nadzieję, że już na tego typu model nie trafię
Ja również moim zdaniem to taki pech jakiś po prostu

Stary 2011-10-22, 21:43   #1394
ramoncia217
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak dzisiaj mój poranek wyglądał to kosmos Wstałam sobie spokojnie o 9, wyjazd miał być o 11.15, niestety ani minuty później. Uroczystość rodzinna nie do ominięcia, wpadłam do domu rodzinnego. Rano spokojnie, depilacja veetem, maseczka z glinki. Tata oczywiście jakieś komentarze, że wszystko na ostanią chwilę i na mnie się czeka (tak się składa, że na niego) i mnie to rozdrażniło, a po drugie schody się zaczęły jak bluzkę chciałam wyprasować, biorę taty żelazko i woda cieknie to wyłączam, biorę żelazko od babci a tam coś na nim rdzawego było (nie wiem co, bo podobno rdza się na tym nie robi) dotykam to bluzki (na prawej stronie, bo po co na lewej) i ślad, wyszedł ze mnie tylko wrzask Bo nie miałam żadnej alternatywy. Ale sprałam to jakoś szybko mydłem w płynie. Wyszłam w wilgotnej bluzce, z mokrym łbem ( włosy do wieczora mokre, jedynie góra zdążyła przez dojazd doschnąć, a dół upięłam), makijaż w aucie zrobiony i nałożona biżuteria. Do tego rajstopy poszły, a po co mieć zapasowe Może dlatego, że chciałam je naciągnąć, żeby długości wystarczyło. Przekręciłam to na bok i udawałam, że nie widać.
Mogłam tej bluzki już na super gładkość nie prasować, nie było problemu
Poranek Niemiłych niespodzianek hehe

Ja dzis podstawa, ze względu na wieczór z tz, tagże zaraz lecę do niego..

Miłego wieczoru
Stary 2011-10-22, 22:06   #1395
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, skasowała mi się wiadomość, a długa była

Skrócę więc.

Ostatnio najbardziej mi się takie książki spodobały:

''odzyskałem ją'' - o dwóch kobietach, które łączy jeden facet. On oczywiście nie wie o tym, że ona już wiedzą, że nie są tymi jedynymi. Dzwonią do siebie, śmieją się z jego kłamstw, robią wszystko by biedaczek się w swoich kłamstach mieszał i planują zemstę

i

''anna w nowym jorku''- o byłej grubasce, która jest teraz zgrabna i ma super faceta. Boi się, że go straci, więc robi wszystko by zbrzydł- kupuje mu brzydkie koszule, tuczy ostrzykując dietetyczne batony cukrem, kupuje większe o rozmiar większe spodnie i podmienia metki, by nie wiedział, że utył i to co zawsze chciałam komuś zrobić- dodaje kremu do depilacji do produktów włosowych.

Swego czasu przeczytałam parę kryminałów i czytałam też miesięcznik detektyw, ale teraz unikam takich zagadnień z pewnych powodów

<3 <3 <3
Stary 2011-10-22, 22:37   #1396
dianulaa
Zadomowienie

Party sukienka śliczna

Edytowane przez dianulaa
Czas edycji: 2011-10-22 o 22:43
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 23:01   #1397
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
snow a wszystko po kolei nie funkcjonuje, dużo by mówić... w każdym razie staram sie od dziś z tym walczyć żeby jeszcze bardziej się nie wpędzać w ten beznadziejny nastrój
Trzymam kciuki by się wszystko ułożyło
Cytat:
wrrr znam ten ból Miałam MSI..po 3 latach jego żywot minął bo zawiasy poszły sklejałam je ( dałam 50 zeta) ale może z 4 miechy mi zywotność przedłuzyło i tyle. Kupilam toshibe i jak na razie (odpukac) wszystko okey jets.
Stary 2011-10-22, 23:33   #1398
Lainathiel
Wtajemniczenie

Dziewczyny wybieracie się gdzieś na halloween?
Stary 2011-10-23, 00:16   #1399
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Mnie od paru lat halloween już nie bawi w ogóle.

Zresztą jak mam wymyślać jakieś przebrania to nie mam sił na to Wolę w tym czasie odpocząć nieco

Nie wiem jak się tak niektórym chce chodzić na różne tematyczne imprezy, latać po lumpach i kombinować. Niech mi dadzą trochę swojej mocy

Zresztą moim ulubionym strojem do spożywania trunków jest dres (oczywiście nowy, ładny, nierozciągnięty, ładnie skrojony, w ładnym kolorze), więc co ja się będę wypowiadać

<3 <3 <3
Stary 2011-10-23, 09:55   #1400
nieidealna91
Raczkowanie

Cytat:

Aa, kupiłam sobie dzisiaj olejek rewitalizujący do włosów Himalaya Herbals, nałożę go na noc
Ten olejek jest świetny Ja czasem dodaję do niego arganowego lub kokosowego, bo tych akurat w składzie nie ma:P Tylko z arganowym trzeba uważać i dokładniej umyć włosy niż po samym z himalayi lub kokosowym

Cytat:
jutro planuję się trochę poSPAmować, bo na prawdę się już zaniedbałam bardzo i może przejdę się do Magnolii, bo muszę sobie kupić kurtkę zimową
Ja w środę spędziłam pół dnia tam i nie znalazłam nic ciekawego Szukam ciepłego, czerwonego płaszczyka... Znalazłam ładne, ale niesttey tylko na jesień. W zimę bym zamarzła:O

Cytat:
Do kina :brzyda l: Chyba bez przebrania... ewentualnie się nie pomaluję :brzyda l:
nieidealna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:50   #1401
Princesska22
Zadomowienie

Używa ktoraś z was może podkładu Rimmel Match Perfection Gel? Zamierzam kupić,ale obawiam sie jak z kryciem....czytalam opinie,ale jedna pisze ze nie kryje inna ze dobrze kryje :P I juz nie wiem...
Princesska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:54   #1402
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
To warto to zmienić

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Tzn znam zasady, ale żeby to ładnie wyszło to inna sprawa

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

No z nowej kolekcji jak 5 kola kosztuje czy wiecej to okazja

Ale większość tych rzeczy z tk maxx to pewnie kupiona za parę funtów, a tutaj są po 100 zł i cóż to za wielki świat nie zawitał

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Ale alkohol+cynk to szkodzi czy po prostu nie działa ten cynk wtedy?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Tak do końca bym się nie przejmowała, bo nawet na ulotce od gripexu będą takie rzeczy pisać że zawału dostać można

Jedynie bym nie piła z psychotropami starej generacji- benzodwuazepinami i lekami na nadciśnienie.

Ale ja to ja i chyba nie szanuje swojego organizmu

kitka: nie wiem co się dzieje, ale życzę dużo siły

nie wiem, wole nie kusic losu i nie pic, tym bardziej, ze nie ciagnie mnie do %
Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
heeeej
mam wolny week, to moj pierwszy od miesiaca...i jestem
masakrycznie padnieta. bylam dzis u babci, najadlam sie oblednie wpadlam na genialny pomysl, ze slonce swieci to wreszcie wymienie olej silnikowy. przy pomocy wujka zrobilismy prowizoryczny najazd i wslizgnelam sie pod auto, poodkrecalam wszystko, poogladalam itp...nie wiem jakim cudem ale tak minelo mi 4h moze gdyby mnie tak rece nie swierzbily, aby posprawdzac to i to przed zima, to bym wymienila ten olej w pol h, ale ja to ja i dbam o swoje bezpieczenstwo, musze wiedziec czy wszystko jest okej.

jaki kolor pokoju?
odnosnie tk maxx, mam podobne wrazenie. mnie az denerwuje ten bajzel ogolny, brak rozmiarow, jakies segregacji tego... mam 5minut od siebie i tylko raz bylam

wierze w Ciebie, ze bedziesz szczesliwa

co sie stalo z lapkiem?

Party, piekna sukienka, mysle ze bedziesz w niej oblednie wygladac
haha wiem, ze powiecie ze dziecinny, ale mam kolor "rozana altanka" czyli po prostu jasny roz nigdy nie mialam rozowego pokoju, zawsze bezowy, bialy... z reszta cale zycie nie bede miala takich scian, nastepną kupię moze 'dzika orchidea' albo 'piaszczysta plaza' tzn nie mam calego pokoju w jasnym rozu, tylko dwie sciany- reszte mam w fioletowej i bezowo-fioletowej tapecie http://www.przemaluj.pl/1128_1570.htm

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Używa ktoraś z was może podkładu Rimmel Match Perfection Gel? Zamierzam kupić,ale obawiam sie jak z kryciem....czytalam opinie,ale jedna pisze ze nie kryje inna ze dobrze kryje :P I juz nie wiem...
ostatnio Snow pisala, ze przymierza się do kupna, a tak to chyba zadna z wątku go nie ma

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:07   #1403
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz za ponownie mnie przyjecie

Na szybko nadrobiłam i pędzę dalej bo przynajmniej podstawa dziś być musi

Oprócz rozstania się z Tż umarła moja ukochana Babcia
Wiec o ile czytałam cokolwiek to i tak nie miałam sił się odzywać na wątku ani w ogóle.
Życzę Ci dużo zdrowia

Dobrej nocy
Przykro mi
Trzymaj się jakoś

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Hej
Ja nadrobię Was zaraz szybciutko.
Jakoś ostatnio nie mam wcale czasu, żeby być z Wami na bieżąco, wejść na chwilę dam radę ale nawet nie zdążę nadrobić za jednym razem.
Nie dość, że mam pracę i uczelnię, to jeszcze dodatkowe szkolenie i w sumie o kolejne 2 godziny mniej w każdym dniu dla siebie...
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:10   #1404
marta 85
Wtajemniczenie

Heeeej Wracam do Was

JAK TANIEJ KUPOWAĆ KOSMETYKI

Temat kryzysu jest ciągle aktualny. Okazuje się jednak, że brak stabilności finansowej wcale nie powstrzymuje nas od inwestowania w urodę ani od kupowania kosmetyków po to, by poprawić sobie humor. Rozejrzyj się tylko dookoła – wszystkie twoje koleżanki wyglądają wystrzałowo, prawda? Cała sztuka polega na tym, by dbać o urodę, nie oglądając co miesiąc debetu na koncie. To jest możliwe. Na rynku jest mnóstwo kosmetyków doskonałej jakości, które wcale nie kosztują fortuny. Postanowiłyśmy je dla ciebie wytropić.

Dobre nie zawsze znaczy drogie
Po to, żebyś czuła się jak księżniczka, producenci zamieniają kosmetyki w prawdziwe cudeńka. A designerskie opakowania, projektowane często przez światowej sławy artystów, niemało kosztują. Dorzuć do tego egzotyczne składniki, sprowadzane z odległych zakątków świata. Koszty marketingu i reklamy. I prestiż, jaki niesie ze sobą nazwa marki. Za to wszystko płacisz.
Luksusowe marki inwestują w badania i nowe technologie. A potem... dzielą się swoimi odkryciami z tańszymi branżami. Tak dzieje się zwykle w wielkich koncernach posiadających w swoim portfolio grupę marek z różnych półek cenowych. Nowy rewelacyjny składnik najpierw znajdzie się w drogich kosmetykach, po to, by po pewnym czasie trafić do produktów tańszej „siostrzanej” firmy. Są też ogromne firmy międzynarodowe, dysponujące naprawdę ogromnymi środkami na badania naukowe. A ich rezultaty wykorzystywane są potem do produkcji kosmetyków, które trafiają do sprzedaży masowej. Wniosek? Czasem wystarczy po prostu poczekać kilka miesięcy.
Nie tylko najnowsze (czytaj: najdroższe) składniki są skuteczne. Znany z doskonałego działania przeciwzmarszczkowego retinol jest już na rynku od około 30 lat. Podobnie z innymi składnikami. Z czasem stają się coraz tańsze, ale nie mniej skuteczne! Ostatnie lata obfitowały zresztą w mnóstwo przełomowych odkryć, dostępnych w tej chwili w zasadzie dla wszystkich producentów. To oznacza, że nawet za niewielką cenę możesz dostać naprawdę dobry produkt. Wystarczy, że przed zakupem prześledzisz listę składników. Jeśli takie substancje, jak retinol, peptydy albo witaminy (A, C, E) znajdują się na wysokich pozycjach – kupuj!
Receptury płynów do kąpieli i pod prysznic są tak naprawdę zbliżone, bez względu na to, jaką noszą nazwę. Jeśli więc chcesz ograniczyć budżet, z czystym sumieniem możesz przerzucić się na kosmetyki z supermarketu. Może nie będą miały zapachu twoich ulubionych perfum ani nazwy ulubionej marki na opakowaniu, ale zaręczamy, że stosowanie ich będzie równie przyjemnie i skuteczne.
Zaglądając do kufrów zaprzyjaźnionych makijażystek, wielokrotnie zauważyłyśmy tam mnóstwo niedrogich kosmetyków kolorowych. „Kompletując kosmetyki, nie zwracam uwagi na ich opakowanie – w przypadku drogich produktów są zwykle bardzo efektowne. Ważna jest jakość produktu, a nie np. jego egzotyczny zapach” – mówi makijażystka Agata Kalbarczyk. – „Wiem też, że firmy produkujące na szeroką skalę mogą sobie pozwolić na użycie dobrych składników po relatywnie niskich kosztach”.

JAK KUPOWAĆ TANIEJ?

1. Poluj na posezonowe wyprzedaże.
Znane marki co sezon wypuszczają nowe kolekcje makijażu lub specjalne odsłony perfum. Gdy sezon minie, jest szansa na kupienie ich w znacznie niższych cenach. „Tak dzieje się np. z kolekcjami gwiazdkowymi. Już kilka dni po świętach Bożego Narodzenia takie kosmetyki są sprzedawane w perfumeriach o 50% taniej!” – mówi Sergiusz Osmański, dyrektor artystyczny Sephory. Ponieważ jednak są to kolekcje limitowane, istnieje spore ryzyko, że nie zdążysz upolować wymarzonego kosmetyku.

2. Kupuj nie tylko w drogeriach.
Niektóre kosmetyki dostępne są także w supermarketach, po znacznie niższych cenach (sprawdzaj jednak, czy ich opakowania nie były wcześniej otwierane).

3. Nie kupuj używanych kosmetyków z drugiej ręki. To pozorna oszczędność. Nie wiesz, jak były przechowywane, a co gorsza, ryzykujesz powstaniem chorób skóry.

4. Korzystaj z Internetu. Ale rób to z dużą rozwagą. Wybieraj tylko takie sklepy internetowe, które funkcjonują już od dawna i mają naprawdę dużą grupę zadowolonych użytkowników. Nie daj się skusić wyjątkowym okazjom – kupując kosmetyki z nieznanego źródła, ryzykujesz zainwestowaniem w podróbkę.

5. Kupuj w pakiecie. Wiele firm często oferuje promocyjne zestawy kosmetyków. Za cenę jednego, dostajesz np. dwa, albo kupując jeden kosmetyk „pełnowartościowy”, otrzymujesz zestaw miniaturek, które przydadzą się np. podczas podróży.

TANIEJ W INTERNECIE

Poluj w sieci na kosmetyczne okazje! Polecamy dwa sprawdzone serwisy internetowe, dzięki którym możesz skorzystać z usług kosmetyczki, manikiurzystki albo fryzjera nawet do 90% taniej! Oto one:

www.groupon.pl – serwis, w którym możesz wykupić usługi kosmetyczne, fryzjerskie, z zakresu medycyny estetycznej, pobyty w spa. Rabaty nie są nigdy mniejsze niż 50%, maksymalnie mogą sięgać aż 90%! Usługa na razie jest dostępna w kilku największych miastach Polski (m.in.
Warszawie, Krakowie, Trójmieście). Codziennie prezentowana jest nowa oferta.

www.oferia.pl – w przypadku tego serwisu to ty składasz zamówienie (np. ogłaszasz, że chcesz mieć wykonany manikiur, masaż, makijaż, itp.). Zgłaszają się do ciebie chętni wykonawcy, a ty wybierasz najlepszą ofertę. O wiarygodności i jakości usług świadczą głosy oddane przez internautów, którzy już wcześniej korzystali z takiej usługi.

Sztuczki dla oszczędnych
Prasowanych cieni do powiek możesz używać na sucho i na mokro.
Dzięki temu, zależnie od potrzeb, uzyskasz subtelny lub wieczorowy efekt, używając tego samego kosmetyku.
Zwracaj uwagę na konsystencję szamponów i odżywek. Kupuj te gęste, ponieważ są bardziej wydajne – zwykle wystarczy kropla. Rzadkich zazwyczaj wylewa się więcej.
Do zgęstniałego lakieru do paznokci dodaj kroplę zmywacza – po kilku minutach odzyska płynną konsystencję i będziesz mogła zużyć go aż do końca.
Zrezygnuj z gąbek do podkładów. Sporo kosmetyku po prostu w nie wsiąka. Mniej podkładu zużyjesz, używając pędzla albo... własnych palców.
Nie kupuj kosmetyków do makijażu, których używanie sprawia ci trudność, w przeciwnym razie odłożysz je na bok i staną się bezużyteczne. Tak jest często w przypadku klasycznych eye-linerów, którymi trudno narysować idealnie prostą kreskę na powiece. Zamiast nich postaw na „sztywniejszy” eye-liner w pisaku.
Nadmiar tuszu ze szczoteczki wycieraj w chusteczkę, a nie o brzeg opakowania maskary. Wydaje ci się to nieekonomiczne? To tylko pozory, bo grudki tuszu, powstałe po wytarciu, zasychają, sprawiając, że tusz trudniej się zamyka i szybciej wysycha. W ten sposób skracasz jego okres przydatności do użycia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mak.jpg (10,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak1.jpg (11,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak2.jpg (7,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak3.jpg (9,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak4.jpg (12,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak5.jpg (11,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg mak6.jpeg (3,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak7.jpg (6,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak8.jpg (10,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mak9.jpg (14,1 KB, 5 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:44   #1405
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

ja troszku się pospamowałam i od razu lepiej się czuję dziewczyny jak tam wasz detox? u mnie kiepsko, już w pierwszy dzień zapomniałam o postanowieniu i zjadłam batona całej reszty przestrzegam, ale z tym słodkim to ach...
Ja mój zaczynam od jutra znów, ponieważ ten tydzień miałam tak ciężki i zalatany, że dopiero jak dziś Twojego posta przeczytałam to przypomniałam sobie o nim

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość

Zapisałam się na siłownie
Ja myślałam, żeby się na aerobik zapisać, ale zajęcia są w godzinach gdy jestem w pracy tylko Więc nad siłownią myślę...
Stary 2011-10-23, 11:47   #1406
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:48   #1407
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość

Muszę pochwalić odżywkę eveline do paznokci 8w1 używam jej 2tyg i mam takie twarde paznokcie jak nigdy, kiedyś mogłam je wygiąć a teraz nie ma o tym mowy
Też ją mam. Nie używałam jej ostatni tydzień jak nie dłużej, miałam paznokcie bez niczego, a i tak nic mi się nie pozadzierały, nie porozdwajały, nie połamały. I też są twarde jak nigdy i dawno takiej długości nie miałam. Powinnam chyba spróbować używać jej tak jak producent zaleca to może po 2 tygodniach będę miała długie i mocne paznokcie, bo na razie używam jej tak, że nakładam 2 warstwy, jak zacznie odpryskiwać to zmywam i albo nakładam znów dwie warstwy, albo chodzę kilka dni z "nagimi" paznokciami
Stary 2011-10-23, 11:57   #1408
kobietasukcesu
zawsze mam racje

marta, oluska: witamy ponownie

Wiecie czego nie wolno łączyć z serum z 15% witaminą c? Bo nie chcę sobie twarzy przypalić itd Na pewno z retinem, kwasami i innymi mocniejszymi rzeczami. Ale z czym jeszcze

Jutro będę po czeskiej stronie na chwilę, tak więc jakby ktoś coś chciał z dm czy schleckera to proszę do jutra rana do 9 pisać na pw.

Jeśli chodzi o ostatnie zakupy- mocno byłam zadowolona z maseczek balea i maseczki ananasowej freeman, więc je kupię na pewno raz jeszcze. Tak samo jak masło z olejkiem macadamia i to masłe masełko saloos czy jak mu tam. ( a że nie wiem kiedy znowu będę to kupię te rzeczy na zapas, mimo że już mam )

Odżwyka z henną i kokosowa ze swiss o par są średnie i rzadkie przez co mało wydajne, więc raczej ich nie kupię. Za to poszperam w odżywkach dm.

Idę czytać

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-10-23 o 12:02
Stary 2011-10-23, 11:58   #1409
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:04   #1410
caate
Zakorzenienie

GG do caate

heeej
wreszcie sie wyspalam
zaraz zmyje oleje, naloze maseczke jajeczna na wlosy i wyprostuje wlosy, pomysle nad mejkapem i pojade do TZta, moze pojdziemy do kina

Cytat:
nie

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
mi sie zapach podoba
ale z testow na dloni, jakos nie zauwazylam super krycia, predzej wyrownanie kolorytu

Cytat:
nie wiem, wole nie kusic losu i nie pic, tym bardziej, ze nie ciagnie mnie do %

haha wiem, ze powiecie ze dziecinny, ale mam kolor "rozana altanka" czyli po prostu jasny roz nigdy nie mialam rozowego pokoju, zawsze bezowy, bialy... z reszta cale zycie nie bede miala takich scian, nastepną kupię moze 'dzika orchidea' albo 'piaszczysta plaza' tzn nie mam calego pokoju w jasnym rozu, tylko dwie sciany- reszte mam w fioletowej i bezowo-fioletowej tapecie http://www.przemaluj.pl/1128_1570.htm

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ostatnio Snow pisala, ze przymierza się do kupna, a tak to chyba zadna z wątku go nie ma
ja tam sie nie smieje
rozu nie lubie, bo sie zle w nim czuje, ale wiem, ze sa osoby, ktore odnajduja sie w tym kolorze. we wnetrzu nie wydaje mi sie, ze wyglada dziecinnie u doroslej osoby, ktora ma wysposazenie pokoju na swoim poziomie, mysle ze ladnie wyglada kazdemu czasem przyda sie odmiana
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-10-23 o 12:06
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości