|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() wiem co czujesz, moja szwagierka tez w ciązy... a ja czasami jeszcze (wiem że to głupie i nierealne) czuję w brzuchu takie male kopniaczki, tak jakby maly sie tam wiercił... chyba jakaś niepowazna jestem ![]() co do cięzkiej nocy.. to moj mały też spi ... więc mozliwe że obie bedziemy mialy kiepską noc...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
tak, dlatego daję jej ten delicol - to enzym laktaza, który rozkłada laktozę w mleku. no generalnie piszą żeby nie odstawiać dziecka przy nietolerancji, ale bez tego delicolu nie miałabym sumienia jej karmić, bo strasznie cierpi zaraz po karmieniu piersią. mam zamiar dociągnąć do dwóch mies z karmieniem, a potem może małej karmić nie będę a przez miesiąc odciągać, bo podobno po 3 mies może nietolerancja przejść.
![]() Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyte mamy dopiero na piątek,..juz sie zastanawiam czy nie isc z nia gdzies prywatnie wczesniej bo mi jej strasznie zal jak sie tak męczy bidulka Tusia a jakie mleko ty dajesz? bezlaktozowe czy zwykłe? bo u mnie tez po modyfikowanym jest lepiej a daje zwykły NAN
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3005 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Wczoraj ważył 4090 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
aga, ale to nie zaszkodzi dziecku z podwyzszonym poziomem bilurbiny.
Naświetla się z poziomem powyżej 10 z tego co wiem a i tak musi spaść żeby przypadkiem nie wracać po kilku dniach znowu. Ja miałam dwa razy naświetlanie ciągłe i mówili że to nie jest szkodliwe. |
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
o matko, zajrzałam ana chwilę do mam listopadowo-grudniowych, a tam? kupowanie wyprawki i pakowanie toreb do szpitala
a to dopiero u nas było, i zobaczyłam kilak zdjęć dziewczyn z brzuszkiem i tak mi jakoś łzawo ![]() a tak w ogóle gadałam dziś z małżem, że ja nic a nic nie pamiętam bólu po cc i czuję jakbym w tym szpitalu była z 5 lat temu, tak mi się to zatarło. szok moja Agatka jutro 7 tyg. kończy i już sie smieje gdy mnie widzi, guga sobie i uwielbia jak ją tatuś kąpie dla cioć wizażowych, moja Kluseczka
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-22 o 21:28 |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
A swoją drogą kupiliśmy pampki za ok 100zł w cerf i dostaliśmy zwrot 30 zł na kolejne zakupywięc wychodzi 35 za paczkę, chyba całkiem nieźle
![]() Poza tym byłam odebrać ciuszki dla małego i babka zaproponowała mi, żebym weszła i obejrzała inne ciuchy. Jejjjuuu wybrałam kilka, jak mi podała cenę to myślałam ze padnę. Nie lubię jednak takich negocjacji face to face. Spray haha to nieźle. Muszę opowiedzieć mu , że wstyd że chłopcy o mniejszej masie urodzeniowej go doganiają. Może się weźmie do jedzenia tego cyca Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-22 o 21:22 |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
dlugo sie nie odzywalam,ale bywalam miedzy wami w miare mozliwosci macham do was ze szpitala :/ moje dziecko z tp 13.10 niezle sie zagniezdzilo pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3010 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzis samotny wieczor
maz poszedl na piffko do kolesia (synka jeszcze rytualnie nie opijał). ech...a ten nasz od 21 lubi miec fochy... 3majcie kciuki!!!Cytat:
marzy mi sie kontaktowe dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
I tez jak nam maly marudzil na masakre to piersi nie chcial- stwierdzilam ,ze za ciezko mu bylo( po tym awanturowaniu sie) i dlatego chetniej mm z butli pociagnal- wczoraj zamiast mm dostal moje mleko odciagniete i efekt jak po mm indygo79- a wlasnie mi sie przypomnialo, wczesniej uciekl mi cytat- to ze rozwazasz przejscie na mm przez cene delicolu wcale nie jest błacha przyczyna!!! Nawet tak nie mysl! Trzeba robic tak by dla nas bylo jak najlepiej, najwygodniej i dla maluszka odpowiednie w danym momencie Cytat:
Cytat:
A wy mamuski co ile kąpiecie dzieci?? Cytat:
Ona będzie miała brzuszek z kopniaczkami , a Ty Amelkę ze słodkimi juz uśmiechami- tak na to patrz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
kellysss- dobra przeterminowana mama nie jest zła madzialenia- lublin- ja wciąż 3mam za ten październik ![]() a teraz tak patrzę, ze 10.10- był najbardziej urodzajny 4 dzieciaczki ![]() Nie wiem czy piałam już- jak mąż poszedł po becikowe to przyjmowała Go laska co tez urodziła się 10.10 i nawet ten sam rocznik co mąż, a jak jej powiedział by spojrzała na datę ur. Piotrusia to już całkiem padli Mały zlocik 10.10
|
|||||||
|
|
|
#3011 | |||||
|
kosmitka
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi o ubieraniu, bałam się, że ubieram najgrubiej i jestem przewrażliwiona, ale widzę, że ubieramy podobnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też koopy są wielkie, ale czy tą nietolerancję laktozy można poznać jeszcze po czymś? Cytat:
Faktycznie niezła kluseczka, już taki niemowlak, a nie noworodek Cytat:
dasz radę, tylko spokój może Cię uratować. A o której kąpiecie i o której chodzi spać?Ja kąpię codziennie, ale to ze względu na to, żeby Franek miał codzienne rytuały, gdzieś czytałam, że to potrzebne maluszkowi. Po kąpieli się wycisza, dłużej śpi. A tak naprawdę przecież nie myję go nie wiadomo jaki, bardziej chodzi o przepłukanie, taka dzidzia się nie brudzi. W ogóle muszę Wam powiedzieć, że te wszystkie "późniejsze" nowe mamusie - jesteście jakoś 100 razy bardziej zaradne, kumacie wszystko z mm, pępkiem i takie tam. Ja byłam przerażona 10000razy bardziej i nie radziłam sobie tak dobrze jak Wy. Wszystkiego się bałam, nic nie wiedziałam, masakra. Z 2 dzieckiem będzie łatwiej .A gdzie Natka??
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te "kopniaczki" ja też "czuje" Cytat:
![]() I zobacz jak sobie zaplanowała i jej się udało, no! Oj wredna jestem... Wrrr!! Amelie kąpie codziennie, a jak się cała zasra po uszy to jeszcze w ciągu dnia muszę ją wodą z mydłem przemywać ![]() Jak mija samotny wieczór? Piotruś grzeczny? Bo moja panna uczy się sama zasypiać w łóżeczku (mama zaczyna strajkować ) i nawet czasem jej się uda. Zmykam spać, 3majcie się i przespanej nocki Kochane ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ancia z drugim dzieckiem będzie łatwiej? To kiedy działamy??
|
||
|
|
|
#3013 |
|
kosmitka
|
Jak małej idzie nauka? Sprzedaj mi jak to robisz, że ją uczysz, bo ja swojego też chętnie nauczę.
A działamy w myśl zasady "im szybciej, tym lepiej" . A tak serio, to teraz nie planuję, co się wydarzy, to będzie. Mi lekarz kazał odczekać rok po cc i 6 miesięcy po zakończeniu karmienia piersią - ale nie wiem czemu.
|
|
#3014 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Piotrusia za przyrost wagi też muszę jutro małego zważyć, ciekawa jestem ile przybrał![]() a co do spacerków, to we wtorek była u mnie polozna i mowiła, że mam w ten dzień go werandowac a w kolejny juz na spacerek, ale stwierdziłam, że to trochę za szybko, więc przez 3 dni było werandowanie, a w piątek i dziś spacerki po 2o minut na razie, bo popołudniu dopiero szłam, jak już sie chłodniej robiło. Jutro chcemy z mężem do południa iść jak bardziej słońce świeci. I ubieram w body krótki rękaw, pajacyk i w kombinezonik, ale z takiego materiału jak kurtki, przykrywam jeszcze kocykiem i tym okryciem z wózka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak tam wasze dzieciaczki sie zachowuja przy zmianie pieluszki, przebieraniu?? bo u mnie za każdym razem ryk, mały strasznie tego nie lubi
|
|
|
#3015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pieknosc....
Cytat:
zeby maluszek nie mial focha...Ja kapie codziennie... ![]() Moja ma na buzce takie male czerwone kropeczki....jak dotkne to pod palcem je czuje i skora jest taka sucha.... nie wiecie moze co to moze byc?? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ja ubieram moje dziecie tak samo jak agnieszka 0605.... Czasami nakrywam ja dwoma kocykami..... Stokrotko zazdroszcze ze mieszkasz tak blisko morza.... Byli u nas dzisiaj znajomi.....i maja synka, ktory skonczyl 4 miesiace....jaki on slodki.....juz siedzi z pomoca mamy ( nie wiem czy to jest ok ) i juz chce chodzic.... ... i w ogole nie placze....
|
|
#3016 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zastanawiam sie czy to ta nietolerancja laktozy czy moze cos innego... zobaczymy co lekarz powie ![]() Cytat:
mam nadzieje ze w poniedzialek lekarz cos mi wiecej powie bo nie moge patrzec jak mala tak sie meczy po moim mleku i dzisiejszy dzien caly na mm...my kapiemy codziennie Cytat:
![]() ja wiecej dzieci nie bedze miala
|
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ksiezniczka spi w swoim lozeczku......
Mam nadzieje, ze tak bedzie cala noc bo nie ukrywam ze chcialabym zeby sama spala.... ![]() I ja uciekam bo jakos mi sie oczy zamykaja....Podczytam Was w nocy.... ![]() Dobranoc maminki i brzuchatki .....chyba juz tylko dwie zostaly...
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze cytowałam Was i się wszystko skasowało
![]() Indygo Agata śliczna ![]() Archi i jak Piotrus?? grzeczny?? Anciu ja dużo korzystam z Waszych rad i to prawda, że mamy troszke łatwiej bo dużo dają rady doswiadczonych mamusiek a i świetnie jest tak powymieniać się pogladami i doświadczeniami oraz zachowaniami naszych dzieciaczków![]() Katarzynko trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie) to ja się pożegnam na dziś, kolorowych snów
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-22 o 22:42 |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, Martusia, serio chcecie, żeby mieli już kilka m-cy? To chyba tylko na początku się tak myśli. Mój ma już ponad miesiąc i już dramat bo nie wiem kiedy to minęło. Patrzę i nie wierzę jak to leci. Zaraz mam wrażenie będą pierwsze kroki, słowa, przedszkole i ja z dorosłym chłopem
I boję się, bo trochę mnie irytują takie popisujące się, pieszczące maluchy chociaż jak patrzę na mojego Filipka to go tak kocham, o myślę, że nawet i to zniosę I pamiętam jak w szpitalu planowałam zabezpieczenia potrójne, brak współżycia, zaszycie i sto innych... a teraz chcę jeszcze córeczkę do kompletu ![]()
|
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cisza
Zapomnialm wczesniej napisac ze wczoraj byl lany wosk nad moja Olivia podobno robi sie to jak dziecko jest przestraszone. Mala podczas tego usnela ![]() a na koniec musialam wylac wosk za siebie tzn za lewe ramie
|
#3021 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my też nie kąpiemy codziennie Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu leżałam z dziewczyną która miała cc w grudniu i po miesiącu wpadli. Teraz urodziła drugiego synka. Cytat:
![]() swoją drogą dziś się ubawiłam Przypadkiem kiedy kładłam małą do łóżeczka (na bok), przekręciła mi się na brzuszek. Nóżki tak jej zaczęły latać, jak by chciała raczkować - ubaw po pachy - a ona ma dopiero 6 dni to miała być NOC dziś wyczytałam, że mleko matki jest najwartościowsze właśnie w nocy. Ja też ściągam swoje - akurat dziś mi się nawał w 1 piersi zrobił, to szybko gorące okłady, masaż, ściąganie i przystawienie małej i zeszło
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Tak się chwaliłam, że mam ogromne wsparcie psychiczne ze strony TŻ....
|
|
|
|
#3023 | ||
|
kosmitka
|
Jeśli to nie taje3mnica, to napisz czemu?
Cytat:
.Cytat:
Współczuję ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Aha zapomniałam najważniejsze - Franek znów spał do 8 .I dzisiaj skończył 9 tygodni!!! Macie pojęcie jak ten czas leci!
|
|
|
#3024 | |||||||
|
Zadomowienie
|
heloł
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o matkooooooo Cytat:
. bo on ma być z tobą w jednym obozie, a nie z mamusią i musisz to ustawić raz na zawsze. masz prawo być przerażona, zdenerwowana i niepewna siebie. a on ma ci pomagać sie ogarnąć. ciekawe jaka mamusia była gdy jej syncio się urodził, co? taka była zorganizowana i nieprzerażona? a co twój tż moze wiedzieć o byciu matką i czy ty się nadajesz. jesteś dla dzidziolka najlepsza mamą na świecie i tego się trzymaj. zbierz się w sobie i zrób mu awanturę, a co albo zostaw z maleństwem na cały dzień samego i zobaczy jak to łatwo.
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nastolatki lubią długo sypiać u Ciebie 9 tyg Frania , u nas 7 Agatki - takie mamy niedzielne dzieci. ja nie wiem kiedy to zleciało, może ktoś mi wyjaśni ?
|
|
#3026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz jak najbardziej planuje drugie dziecko i sn hihiteż miałam na początku takie myśli żeby przetrwać jakoś do 3 mc, żeby Staś był większy, ale teraz za nic w życiu, mały się tak szybko rozwija a do tego czas tak szybko leci że każdy dzień trzeba chytac pełną piersią bo następny będzie inny Cytat:
Cytat:
![]() Mój codzienie o 8 wstaje, jakoś od dwóch tygodni już aa i zasypia między 20 a 21 , z różnym skutkiem, czasemm z płaczem, czasem spokojnie, śpi też różnie , pierwszy sen albo pół godziny albo 4 godziny (tak jak wczoraj, a mamusia zasneła w ubraniu razem z niuniem Mój bąbel koło 19 codziennie daje taki koncert że głowa mała, ale co najlepsze że to nie od brzuszka, boo noszony wysoko jest spokojny, a położony zaraz ryczy, albo jak zmieniam mu pieluche to wręcz grucha ale ważne że umie a potem będę płakać jak nie będzie chciał tego smoka puścić ![]() 1.następne pytanie, póki mam czas, bo zaraz mały wstanie i pozamiatane czy możliwy jest nawał pokarmu teraz? od przedwczoraj tak mi się leje z cycków że głowa mała Wczoraj u teściowej to aż głuby stanik mi przeciekł po całosci i sweter, a ja się skanepłam dopiero jak się rozebrałam ![]() 2.nastepne pytanie czy po przytulankach plamiłyście ? Ja tak ale dosłownie kilka godzin, kilka kropel krwi, czy to normalne ?miałam jeszcze kilka pytań ale z wrażenia zapomniałam
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję kochana... bardzo nieładnie ze strony tż-ta![]() Dziewczyny...ja się chyba poddam (normalnie były 2 na dzień a wczoraj chyba z 5)Patrzę na Wasze zdjęcia... takie fajne dzidziusie...a mój to taki kurczaczek przy Waszych pociechach |
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybym usłyszała coś takiego to nie wiem jak bym zareagowała, serio. Nie dość, że to jest przykre, koszmarnie to jeszcze obgadywanie z mamą? Jakaś chora koalicja. Ustaw go do pionu. I mocno ściskam i zabraniam się przejmować. Jesteś super mamą i w tej kwestii gów... wiedzą. o!Cytat:
A od której tak spał i co mu zrobiłaś ![]() ![]() ![]() 9 tygodni, no mówię , zaraz się obudzimy a obok 18nasto latek ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Malgosia ja dalej trooche plamie wiec nie wiem jak po przytulankach bylo ![]() i nie wiem czy mozliwy nawal,ciesz sie ze nie zastoj ja tez dzis zalalam troche lozko Soniu, pokaz kurczaczka
|
||
|
|
|
#3029 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Agatki!!!
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 lata nie wiem czemu tak gin powiedział, pewnie dla bezp mojego. a jedno dziecko, bo ...strasznie mi się ciąża nie podobała, to nie dla mnie . a poza tym wolałabym duża róznicę wieku miedzy dziecmi, min z 6 lat, a za 6 lat za stara na dzieci będę już. ukłony dla tych wszystkich dziewczyn, które świadomie w ciążę zachodzą drugi raz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Chyba już zazdroszczę jej brzuszka.... i tych kopniaczków 

jejjuu obyyy 
młoda znowu od 14 przespała dzis całe pół godziny na brzuszku na moich cyckach... brzuchol chyba ją bolał, w koncu dałam espumisan, koopska dwa walnęła takie ze musiałam ją całą przebrac bo sie przelało 

moja Agatka jutro 7 tyg. kończy i już sie smieje gdy mnie widzi, guga sobie i uwielbia jak ją tatuś kąpie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
maz poszedl na piffko do kolesia (synka jeszcze rytualnie nie opijał). ech...a ten nasz od 21 lubi miec fochy... 3majcie kciuki!!!
dasz radę, tylko spokój może Cię uratować. A o której kąpiecie i o której chodzi spać?

dla Piotrusia za przyrost wagi
współczuję kochana... bardzo nieładnie ze strony tż-ta