|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej mamusie!
Dawno się nie odzywałam ale nie mam zupełnie czasu na forum Teraz zajrzałam do netu bo szukam pomocy. Mój kamilek ma problemy ze zrobieniem kupki Strasznie się męczy i płacze Nie wiem już czy mogę mu kupić ta herbatkę na trawienie z Hippa? Ona jest po 1 miesiącu a on we wtorek dopiero 3 tygodnie skończy
|
|
#2972 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Tak jest Child benefit...wlasnie czekamy na pieniadze....plus do tego zalatwilismy Child Tax Credit ( to juz zalezne od naszych zarobkow) a becikowe jest tutaj i to w wysokosci 500 £...z tym ze nam odmowili ba mamy za wysokie zarobki......no tak zapomnialam ze mamy przeciez wille z basenem i 2 auta w garazu...a i ostatnio zatrudnilismy nianke do dziecka.... Fajnie ze siostra z mama przylatuja do Ciebie....tez bym tak chciala... ![]() Cytat:
Wlasnie przyszla masc majerankowa i frida do nosa..... Jak uzywacie tej masci?? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
A masz czopkii glicerynowe?? Mozesz dac cwiartke i pomoze....moja sis tak miala z coreczka....
|
|
#2973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ogólnie jak samopoczucie? Cytat:
![]() Kurde hormony w ciaży, hormony po ciaży...kiedy się to unormuje ![]() Cytat:
Pewnie, że się unormuje. Na wszystko potrzeba czasu.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-10-22 o 12:47 |
|||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o rozmiarze 52 to juz sobie moge pomarzyc, niektore pajacyki z rozmiaru 62 sa mu dobre nasz maly jamochlon![]() Cytat:
|
|
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
caroline pediatra polecił nam podanie gran hipp koper zanim bart ukonczyl miesiac. bylam zdziwiona ale podalam, nie chciał wtedy za bardzo pic, teraz żłopie
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- aaa no widzisz Lulla, czyli nie podajesz dodatkowo zadntch witamin? my nan i dajemy D, miałam pierwsze op beb1 ale przeszlismy na nan, nie zwrocilam uwagi na zawartosc, sklad, w takim razie beb by sie bardziej oplacal. sorki pisze 1 reka z wiadomych powodow ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- nie no bez sensu, w nan też jest D ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- nie kumam - po co on kazał dawać D skoro jest ona w mm a teraz wyczytałam na opakowaniu witaminy że zalecana jest dla dzieci karmionych piersia |
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2978 | |||||
|
kosmitka
|
Dzisiaj szał, Franek spał prawie do 8
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Zważyłam małego na wadze kuchennej znowu
jejjuu obyyy |
|
|
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie Ancia tak pospac no nie? ![]() ![]() Co TY masz za owieczke?? BO ja mam ta z bijacym serduszkiem......szkoda tylk ze nie potrafi bic 30 jin...bo moja czasami potrzebuje dluzej zeby usnac.... ![]() Cytat:
|
|
#2982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
odpisze po troszke co by mi cytatów nie zezarło, ale najpierw się pochwale:
na wczorajszym ważeniu wyszło do przodu 310 g od poniedziałku a w tym czasie tylko 1x dokarmiliśmy mm jak był kryzysowy wieczór.Wczoraj mały tez syrenę uruchomił od 21 do 1 nie wiem czy to czasem nie zasługa zupy buraczkowej... nawet maż wczoraj wymiękł, a on ostoja spokoju Mały dostał w butelce moje mleko - wydudnił 50 ml, potem jeszcze poprzytulał sie do piersi i zasnął... ufffCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja na razie dotleniam się na spacerach z psem ![]() A werandowaliscie malego??? Jak go ubierasz teraz na dwór? Przykrywasz jeszcze dodatkowo czyms?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocica w sumie olała małego, nie podchodzi w ogole, no ale domaga sie pieszczot wiecej. Jatka z kolei nakrecona jak katarynka przez pierwsze 3 dni byla- teraz juz nieco lepiej- w koncu spi w dzien
|
||||||
|
|
|
#2983 |
|
kosmitka
|
Owieczka taka.
Archi ja zakładam body i rajstopki, pakuję w kombinezon a nózki okrywam kocykiem. Oczywiście wózek zakryty. A czemu swoje mleczko dajesz w butelce? Do buraczkowej dałaś ocet lub kwasek? Cotka brawo, Twoja determinacja jest nagrodzonaq!! ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kurde cytuję Was, ale mały nie daje odpisywac, spi na rekach, odkładam to w ryk. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Archi cycoman mnie rozwalił .
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bajerancka ta owieczka.....jak pokaze TZ to znowu powie ze przesadzam.... ![]() Ale moja lubi usypiac przy owieczce
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
No to moje kochanie jest lżejsze o ponad 100g
Własnie zwalił takiego koopala że dorosły by się nie powstydził. Obsikał siebie, później tatusia. W efekcie musieliśmy go wykąpać i nie wiem jak to będzie z naszymi zakupami na które mieliśmy jechać ![]() Ile dawałyście za te owieczki? |
|
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dalam 99 zl....ale mam ochote na ta co ma Ancia....jakas taka lepsza jest.....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-22 o 16:40 |
|
|
|
|
#2987 |
|
kosmitka
|
W ogóle to Franek tak się zmienił przez te 2 mce, rosną mu włosy, rzęsy ma śmieszne długie. Jak zapłacze w łóżeczku i podejdę i zobaczy mnie, to się uspokaja. A już uśmiechy i guganie tak ma rozwinięte, że szok.
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Nie wiem, czy lepsza, ale ma więcej dźwięków, u nas to bicue serca na niegi nie działa, tylko szum fal lub ten spiew kogos tam.
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2989 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no tak ten dom z basenem i dwa auta... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() taka trochę przestraszona ta fotka dla cioteczek wow- - tos chyba wyspana za wszystkie czasy?? ![]() Cytat:
No wlasnie nie wiem co bylo w zupce- u mamy jadłam- musze ją potem dokladnie wypytac ![]() A kombinezon masz taki z materiału jak kurtka czy welurkowy? Mleko ściagam swoje bym czasem mogla sie kimnac - mąż wtedy dokarmi Wczoraj wlasnie po tej zupie zobaczylam ze maly tak sie wymeczyl wrzaskiem ze piersi nie chciał, wypluwał nerwowo, mojego mleka odciągniętego tez nie - ale najpierw podalismy z butelki medeli (z tym specjalnym smokiem ) , dopiero ze zwyklej butli zjadl. Trzeba kombinowac. Cytat:
Cytat:
ja bym bardzo chciała by Piotrus miał już parę miesięcy.. a to dopiero 12 dni minęło
|
|||||||
|
|
|
#2990 | |
|
kosmitka
|
Owieczka taka.
Cytat:
Mamusie a wy jak ubieracie teraz dzieci? Dobry pomysł z tym ściąganiem mleka. A co do wieku - też początkowo chciałam, by był już większy, ale po 1. myslę, że trzeba się cieszyc kazdym wiekiem, bo sie nie powtórzy, a po 2. im dziecko starsze, tym i ja starsza
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
Cytat:
Ja wchodzę najpierw sama na wagę, a potem z Małym na rękach i dzisiaj wyszło, że waży 3400 Trzymam kciuki za Waszą wagę!A ja mam gorączkę od 2 dni i nie wiem kompletnie co ona oznacza raz trochę spada, raz jest wyższa i boli mnie głowa, ale nic więcej. Myślałam, że się przeziębiłam i nawet podchodzę do Tymona w maseczce na wszelki wypadek, ale to chyba nie to![]() A od poniedziałku zostaję sama z Małym...jestem przerażona...co ze mnie za matka, która boi się zostać sama ze swoim dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ja ubieram w domu bodziaki na krótki rękaw + śpiochy, ewentualnie bodziaki na długi rękaw + półśpiochy, a na spacer do tego czapeczka i kombinezon, i wkładam Młodego do śpiworka w wózku |
|
|
|
|
#2992 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hello
![]() wróciłyśmy do domu..pogoda do bani... pada cały czas....ale byłam dzielna..mała opatulona,przykryty wózek folią.. ja ubrana na deszcz.. i był spacer po deszczu i po sklepach hehe zjadłoo mi cytat....ala pamiętam MONIA super,że zakupki się udały i tak miło dzień Wam minął COTKA świetnie,że waga rośnie twoje wysiłki skutkują !! gratki ![]() Cytat:
dawaj fotke ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o 6.30 młoda do łóżka..i do 9.30 kimałyśmy dwie...bo tata do pracy poszedł.no i super,ze cukrzyca minęła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
no cóż...te nasze bogactwa.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla Franusia... ojjj rozwijają się pięknie dziciolki tylko się cieszyć.Cytat:
ale na wierzchu ta przykrywka do wózka i folia pl.deszczowa...więc spora ochrona. a tak...to np.body krótki na to bluzeczka dł.rękaw..i na to bluzo kurteczka , zależy od pogody ... i kocyk na nogi. teraz jak chłodniej to pod spodnie nakradam rajtuzki i buciki do tego. a jak sukienka to też rajstopki tylko i butki. mam do was pytanko...możecie polecić jakiś sprawdzony tani materac do łóżeczka?? będziemy leciały do pl... siostra ma drewniane łóżeczko...ale nie ma materaca..i chce kupić..a że to na 2-3 tyg do użytku...to nie chce drogiego brać.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-10-22 o 18:51 |
||||||||||
|
|
|
#2993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja chyba mam nawrót baby bluesa
młoda znowu od 14 przespała dzis całe pół godziny na brzuszku na moich cyckach... brzuchol chyba ją bolał, w koncu dałam espumisan, koopska dwa walnęła takie ze musiałam ją całą przebrac bo sie przelało teraz wrypała 50 mm i śpi...juz nie mialam siły jej karmić piersią, jestem beznadziejna dostałam od koleżanki te kropelki Delicol o których pisała Indygo...Indygo myslisz ze mogę podać małej na próbę bez zalecenia lekarza? chyba jej nie zaszkodzi? Cytat:
ale u nas w szpitalu tez nie pomagali...dobrze ze wyszłam w drugiej dobie to sama jakos ogarnelam to karmienie w domuCytat:
Cytat:
dajemy sobie radę a czas tak szybko leci jak nie wiem trzymaj sie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Że tak się bezczelnie wtrącę
ja ubieram Leosia w body zazwyczaj z dłlugim rekawem na to pajacyka, skarpetki, wczoraj np zalozyłam jeszcze spodenki i sweterek i na to polarowy kombinezon i jeszcze kocem przykrywam no i zakrywam wózkiem. A czapkę to już taką grubszą i na to kaptur na głowę. Dzisiaj było tak sympatycznie na dworzu że spacerowałam z młodym ponad 2 godz.. aż mnie nogi rozbolały ![]() co do owieczki to muszę pokazac TŻ, ale jakbym miała sama decydowac to już bym przelewała kasę za nią temu sprzedającemu ![]() jejku..siedze i czekam aż moje dziecię sie wybudzi by go do kapieli zabrać ale śpi juz prawie 2 godz...będzie to moja 3 kapiel synka, jak tż jest w domku do kapiemy go razem a tak to "twardym trzeba być, nie miętkim" ehh..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze sama nie kąpałam ![]() a tą owieczkę chyba tez kupie
|
|
|
|
|
#2996 | ||||
|
Zadomowienie
|
telefon w pogotowiu
![]() Cytat:
ancia - ja myślę, że jak nasze szkarby będą biegać to psy zwieją ze strachu u nas na pewno zabawnie będzie wyglądać jak Agatka będzie pokazywać gdzie piesek ma oczko, bo Oksa ma tyle fałd że ledow oczy widać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze to ciężki dzień moja pediatra nie wiedziała o istnieniu tych kropli ja jej op nich powiedziała, podawaj. w ulotce nawet pisze, że nie ma mozłwiosci przedawkowania.
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nic sie nie martw damy rade bo ja tez od poniedziałku zostaje sama z malutka ![]() co do ubierania to ja tez body na krotki rekaw i spiochy a na spacer do kombinezona i kocykiem przykrywam no i czapka ![]() Cytat:
wiem co czujesz rano mała dała taki koncert bo ja brzuszek bolał prezyla sie i nic nie pomagało TZ ja uspokajał bo ja nie umiałam i oczywiscie wpadłam w doła i do południa płakałam a wszystko przez to ze przystawiła ja do piersi tez juz nie mam siły ale sciagam laktatorem zeby utrzymac laktacje a mała dostaje tylko mm... tylko ze teraz po karmieniu mm znowu powtorka z rana... w poniedziałek do lekarza zobaczymy co mi powie...tak bardzo byłam nastawiona na karmienie piersia a tu takie problemy ![]() ![]()
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-10-22 o 20:11 |
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czasami myslę sobie jaki jest sens kapania takiego małego dziecka dzień w dzień .. przecież ono się nie poci, nie smierdzi cy cuś... ![]() dzwoniłam do męza, powiedziałam mu o owieczce. A on do mnie "po co Ci druga owieczka? przecież mamy w domu jedna owieczkę..." mówimy na L. "owieczka" bo wydaje rożne dziwne dźwieki typu "eeeee"
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
indygo a ty mimo tej nietolerancji laktozy karmisz piersia??
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o ubieranie - widzę, że jetem przewrażliwiona, bo Amelie ubieram b. ciepło. Zawsze body długi rękaw + śpiochy, a na spacer polarowy kombinezon, kocyk i przykrycie po uszy mojej królewny. Brata żona jest w ciąży. I jestem wstrętna, bo jakoś wcale się nie ucieszyłam Chyba już zazdroszczę jej brzuszka.... i tych kopniaczków A moje dziecię śpi w najlepsze... Czyżby czekała mnie ciężka noc??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam przyjść we wtorek, środę znowu i wtedy też "zważy" Małą i zobaczymy co dalej. Ale powiedział coś, co na mnie wrażenie zrobiło: "za tydzień dzidziuś już będzie" 

coby sie udało bez wypędzania

.

nie wiem czy to czasem nie zasługa zupy buraczkowej... nawet maż wczoraj wymiękł, a on ostoja spokoju 
ale u nas w szpitalu tez nie pomagali...dobrze ze wyszłam w drugiej dobie to sama jakos ogarnelam to karmienie w domu
Chyba już zazdroszczę jej brzuszka.... i tych kopniaczków