|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Witam, ktos tu wypowiadał sie o nadcisnieniu i to nie prawda że jak pojawiło się w ciąży to po ciąży zostanie na całe życie, ja teraz jestem w końcu 22 tyg w czwartej ciązy i biorę Dopegyt 2 razy dziennie 1 juz od prawie dwóch miesięcy a pozatym to moja trzecia ciąza z nadcisnieniem i wyskakuje tylko w ciąży , więc nie macie się czym martwić, biorę leki i mierzę cisnienie w domu a luteine też biorę 2 razy po 2 tabl i nospę forte 2 razy po 1
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Hej brzusie!!
Ja wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie i poprasowalam.Dzisiaj sa juz tego efekty,brzuch twardy i boli.Nie dociera do mnie ze juz jestem w 7 miesiacu i musze sie oszczedzac. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Moj Tz ma syndrom wicia gniazdka,od wczoraj robi miejsce w szafkach dla dzieciowych rzeczy,chce juz wszystko pokupic,przemeblowuje mieszkanie.Normalnie szok.... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- polecam syrop z cebuli
#4713 | ||
Zakorzenienie
|
Troszkę się napracowałam...
Posprzątałam chomiczkowi ![]() Posortowałam ubranka od bratowej na te, które mi się podobają i będę je używać, a co mi się nie widziało, schowałam do wora głęboko w szafie. Troszkę miejsca się od razu w pokoju zrobiło, bo był sajgon ![]() kasikzaki- ekstra zakupki!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Opisywałam sytuację, gdzie kobieta lat 22 miała nadciśnienie przed zajściem w ciążę- i wtedy coś takiego leczy się do końca życia, bo to samoistnie nie zanika. Ona zaszła w ciążę, i sama postanowiła zaprzestać brania leków, gdzie lekarz ją ochrzanił i zapytał czy chce dostać zawału/udaru w wieku 30 lat. I efekt tego był wywoływany poród w 34 tyg ciąży, bo zamiast spadać, to wzrastało ciśnienie... A nadciśnienie w ciąży tak samo pewnie jak cukrzyca- przemija po porodzie ![]() Cytat:
Super! ![]() ![]() mam do wypicia jeszcze dziś troszkę... a wieczorem zrobiłam sobie już na jutro to świństwo ![]()
![]() |
#4714 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
![]() wstałam żeby iść do kościoła a tu pustki na drodze a coś mi wczoraj mąż mówił że się czas zmienia ale czy to dzisiaj?kurcze nie wiem no i się wróciłam zawsze mam problemy z tym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ty sie kochana oszczędzaj!
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
Dzieeeeń dobryyyy! U mnie dziś na suwaczku 31tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
Dobry.
Dzis przesuniecie czasu? Ale kicha :/ Jak ja nie lubie tej pory roku.. Brzuszek jak leżę nie jest duży , więc może u Ciebie nawojka tez tak jest, bo to jednak się inaczej ułoży jak sie lezy, a jak sie stoi to tez inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki, dzisiaj znowu nie spałam w nocy, ale już były lepsze jak poprzednie
![]() Życzę Wam miłej niedzieli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- zmiana czasu dopiero 30 października ![]()
![]() |
#4718 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Dzzzieeen-doooo-bryyyy
![]() Za oknem taka lipa,ze az strach z domu wychodzic, ale tz obiecal zakupki i ogladanie wozkow, wiec sie zebralam, chociaz pospapalbym,bo Nietopson jak zwykle z ranca urzadzil glowowalenie, dopoki nie zjadlam sniadanka. Ach, ten dzeciak ![]() We wtorek urodziny tzta, a ja nie mam prezentu. Super... ![]() O,wlasnie wrocil ze spaceru z pieskami, to lece, zeby nie krzyczal,ze zamiast sie zbierac to ja na foruuum. Wyglada wtedy tak ----> ![]() ![]() Calusy w brzusie! Potem skrobne
#4720 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Wtajemniczenie
|
piszecie jak oszalałe!
Cytat:
![]() widzę, że ja też jestem nie doinformowana , bo ja na ciebie też Agata powiedziałam przecież! ![]() oj przestań, co ty wygadujesz ![]() podobno to nerwica, która daje o sobie znać co jakis czas, a leczenie - nie stresowac się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jużmnie wystraszyłyście, ze zapomniałam o zmianie czasu ![]() jutro idę do lekarza rodzinnego, niech mi zaglądnie w moje ucho heh, bo od 2 miesięcy tak mi coś tam jakby zalegało, tak mnie to wkurza i przeszkadza, ze pewnie trzeba będzie je przepłukać ![]() w ogóle ledwo z domu wylazłam po tych tygodniach leżenia już się zdążyłam przeziębić, głowa mi pęka ![]() ![]() miłej niedzieli mamuśki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski nie pojechalam do szkoly cala noc lazilam zamiast spac;(
moze pojade da 14 na jeden wyklad narazie nie mam sily;(
#4724 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cześć mamusie Wczoraj jednak nie pojechaliśmy do rodziców bo synek siostry ma jakis wirus ,a ojciec przeziębiony więc nie ryzykowaliśmy,ale dzis musimy jechać po jabłka na sok i do jedzenia bo tylko to mi ze słodyczy zostało ![]()
![]() |
#4726 | |||||
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie, ostatnia noc z sob na ndz października Cytat:
![]() staramy się żeby było co nazdrabiać ![]() Cytat:
![]() Zrób sobie jakieś usypiające kakao, wycisz się i spróbuj zdrzemnąć, może ci sie uda!
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Nowojka najpierw pic potem siku potem bol plecow potem brzucha;/ potem juz mi sie nie chcialo spac to lazilam po pokoju w kolko;(
tak tylko na jednym koles sprawdza obecnosc;/ ale chyba niwe pojade bo nie mam sily;/ Zuzia to juz chyba ten etap ciazy ze sie nie spi;/ jutro 8 mc.
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-10-23 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Zanim się przywitam to powiem że mało zawału nie dostałam jak przeczytałam wiadomość Renaty o przesunieciu czasu, bo ja nigdy nie wiem w która stronę a za równą godzinę mam do pracy. Już myślałam ze sie spóźnię....uff to dopiero za tydzień.....no i w sumie już wiem że to na moją korzyść by było ewentualne przesunięcie czasu
![]() No to się moge przywitać ![]() Cześc mamuśki ![]()
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
w tamtym tygodniu dostałam paczkę ze street comu z produktami johnsona dla dzieci. Dostałam 4 pełnowymiarowe produkty (płyn do mycia, krem na pupę, krem pielęgnacyjny i mleczko pielęgnacyjne) i 48 próbek do rozdania
![]() ![]() możecie się tam zalogować, oni teraz co chwilę mają jakieś kampanie dla dzieci (ja dostałam od nich już mleko gerber 2 i kaszki do picia nestle i teraz tego johnsona) |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za pochwały odnośnie ciuszków, sklep faktycznie drogi dlatego tylko na przeceny jeżdżę, bo inaczej to bankrucja, czasami ceny w promocji sa podobne do tych normalnych np. w dunstore czy tesco ale gatunkowo są lepsze dlatego warto kupić no i takie słodkie wzory
![]() A czasami to za grosze ta bluza z krótkim np. 2 euro kosztowała a 3pak koszulek 4euro....jak tu nie kupić ![]() No i się chwalę znowu.........dzisiaj skończyłam 30 tydzień....pozostał ostatni kwartał ![]() ![]() Lecę się zbierać do pracy........ do wieczorka
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam problem z zatkanymi uszami ![]() Cytat:
ja w 17/18 tyg widziałam już jak maluch się porusza przez powłokę skórną i tez mi nie wierzyli póki sami nie zobaczyli ![]() ufff Mężulek dziś przynosi mi śniadanko, obiadzik i kolacyjkę do łózka i w ogóle wszystko co sobie zażyczę, bo leże cały dzień. Kaszel mam już odrywający więc może będzie dobrze. Maleństwo wczoraj koło północy tak kopało że spać nie mogłam, normalnie chyba mściło się za ten kaszel ![]() ![]() Co się dzieje z Maga83??? ![]() Kasik ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-23 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4734 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Doobry
![]() Ech jaka paskudna pogoda, byłam z psem na dworku - zimno jak diabli. Czekam na TŻ-a, ciekawe w jakim stanie wróci po wczorajszym pępkowym. Jak zadzwoniłam do niego to pierwsze co to zapytał o... rosołek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę do kuchni, wstawię wodę na rosół dla TŻ-a
![]() |
#4736 |
Wtajemniczenie
|
Niczemu nie powinnam sie dziwić, nastał weekend, od piątku nie widziałam się z TŻtem i to nie dlatego, ze nie ma czasu, a dlatego, że ma mnie gdzieś. Oddzwonic tez nie umie, odpisac nie umie, nawet telefonu nie odbiera. Ja nie wiem na co ja jeszcze liczę, bo na pewno nie na cudowną odmianę. Ja potrzebuję mężczyzny , a nie takiego nieodpowiedzialnego dzieciaka.
Głowa mnie boli to chyba od spania , bo cały czas śpię, ale ta pogoda taka jest niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co z Tygrysią też dawno jej nie było, chyba, ze przeoczyłam ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Ja bym zrobiła tak... skoro on Cię ignoruje w weekendy, nie odbiera tel. i nie odpisuje na smsy, to Ty olej go w ciągu tygodnia ![]() No i spróbuj się nie smutać ![]() ![]()
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
No nie wim czy tak super, trochę mnie to przeraża, tak naprawde to sr.am w gacie ze strachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
Ja normalnie nawojka, az nie wierze, że trafiłam na takiego człowieka.
Na dobrą sprawę ja nawet nie wiem czy z nim wszystko ok, nie wiem nic. Wczoraj jego ostatnim sms bylo to, ze jest w castoramie z takim jednym chlopakiem i od tamtego czasu cisza. Wkurza mnie juz ten jego olewatorski ton wobec mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |||
Zadomowienie
|
To straszne
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.