Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 20:25   #4711
dolores181
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Witam, ktos tu wypowiadał sie o nadcisnieniu i to nie prawda że jak pojawiło się w ciąży to po ciąży zostanie na całe życie, ja teraz jestem w końcu 22 tyg w czwartej ciązy i biorę Dopegyt 2 razy dziennie 1 juz od prawie dwóch miesięcy a pozatym to moja trzecia ciąza z nadcisnieniem i wyskakuje tylko w ciąży , więc nie macie się czym martwić, biorę leki i mierzę cisnienie w domu a luteine też biorę 2 razy po 2 tabl i nospę forte 2 razy po 1
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:51   #4712
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hej brzusie!!

Ja wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie i poprasowalam.Dzisiaj sa juz tego efekty,brzuch twardy i boli.Nie dociera do mnie ze juz jestem w 7 miesiacu i musze sie oszczedzac.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Moj Tz ma syndrom wicia gniazdka,od wczoraj robi miejsce w szafkach dla dzieciowych rzeczy,chce juz wszystko pokupic,przemeblowuje mieszkanie.Normalnie szok....

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz wyzionę ducha...

Od rana mam tak okropny kaszel że chrypy dostałam a do tego brzuch twardy jak głaz Mam nadzieję że to minie bo nie mam ochoty jechać na pogotowie
polecam syrop z cebuli
Stary 2011-10-22, 22:33   #4713
*Agatek*
Zakorzenienie

Troszkę się napracowałam...
Posprzątałam chomiczkowi

Posortowałam ubranka od bratowej na te, które mi się podobają i będę je używać, a co mi się nie widziało, schowałam do wora głęboko w szafie. Troszkę miejsca się od razu w pokoju zrobiło, bo był sajgon

kasikzaki- ekstra zakupki!! Masz gust!!!

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Witam, ktos tu wypowiadał sie o nadcisnieniu i to nie prawda że jak pojawiło się w ciąży to po ciąży zostanie na całe życie, ja teraz jestem w końcu 22 tyg w czwartej ciązy i biorę Dopegyt 2 razy dziennie 1 juz od prawie dwóch miesięcy a pozatym to moja trzecia ciąza z nadcisnieniem i wyskakuje tylko w ciąży , więc nie macie się czym martwić, biorę leki i mierzę cisnienie w domu a luteine też biorę 2 razy po 2 tabl i nospę forte 2 razy po 1
kochana, chyba nie doczytałaś poprzednich wiadomości

Opisywałam sytuację, gdzie kobieta lat 22 miała nadciśnienie przed zajściem w ciążę- i wtedy coś takiego leczy się do końca życia, bo to samoistnie nie zanika. Ona zaszła w ciążę, i sama postanowiła zaprzestać brania leków, gdzie lekarz ją ochrzanił i zapytał czy chce dostać zawału/udaru w wieku 30 lat. I efekt tego był wywoływany poród w 34 tyg ciąży, bo zamiast spadać, to wzrastało ciśnienie...

A nadciśnienie w ciąży tak samo pewnie jak cukrzyca- przemija po porodzie
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Moj Tz ma syndrom wicia gniazdka,od wczoraj robi miejsce w szafkach dla dzieciowych rzeczy,chce juz wszystko pokupic,przemeblowuje mieszkanie.Normalnie szok....

Super! ciekawa jestem jak mój się zachowa gdy przyjedzie 5 listopada...

Cytat:
polecam syrop z cebuli
mam do wypicia jeszcze dziś troszkę... a wieczorem zrobiłam sobie już na jutro to świństwo

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 07:15   #4714
renata:)
Zadomowienie

dzień dobry mamusie
wstałam żeby iść do kościoła a tu pustki na drodze a coś mi wczoraj mąż mówił że się czas zmienia ale czy to dzisiaj?kurcze nie wiem no i się wróciłam zawsze mam problemy z tym

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów w mothercare i jestem mega zadowolona,, dzisiaj było o wiele wiecej przecen niż wczoraj. Kupiłam sobie cienki szlafroczek na który od dawna polowałam i dzisiaj był za pół ceny do tego koszule nocną do karmienia i koszulke.

Dla Milenki dokupiłam ta czapeczk o której pisałam, jest na 1 zdj z rajtuzkami i skarpetkami co wczoraj kupiłam oraz spodenki, bluze z krukim rekawem i 3pak koszulek(zdj 2) to takie na wiosne już i 3zdj. koszulka z Micky na przyszły rok dopiero ale jak ją zobaczyłam to musiałam kupic

Ja si pewnie zdecyduje

Nooo kumate te nasze szkraby i cwane

Ja tylko moge wyskrobac co nie co czasami ale sie nie przejmuje, siostra miała tak samo a dwójke dzieci wykarmiła do 2giego roku życia obydwojga i przy Franku też cyce pełne

Mi si te misiowe bardziej podobają, takie milusie No a na deszcz to tak jak pisałaś wystawiac dziecka nie bedziesz.
Ja jakoś nie przykładam do tego wagi, dostałam te misiowe i nawer nie myslałam żeby taki kurtkowy dokupic

Chwale sie
śliczne nabytkija mam na razie jeden kurtkowy śliczny za10zł z lumpkuhihi na razie nie kupuje żanych o te pudła od kuzynek z cuszkami trzea przeglądnąć i wtedy się wybierzemy na większe zakupy
Cytat:
Hej brzusie!!

Ja wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie i poprasowalam.Dzisiaj sa juz tego efekty,brzuch twardy i boli.Nie dociera do mnie ze juz jestem w 7 miesiacu i musze sie oszczedzac.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

polecam syrop z cebuli
ale kochany tż mój z psem nawet wychodzi już, i zaczyna sam coś od sieie robić ez gadania także jesem zadowolona obym nie zapeszyła...
a ty sie kochana oszczędzaj!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 08:19   #4715
nawojka8583
Zadomowienie

Dzieeeeń dobryyyy! U mnie dziś na suwaczku 31tcŁo matko, zaczynam się bać. Kurczak, zawsze jak się przebudzę w nocy to pierwsze co robie to dotykam brzusia, bo mam takie dziwne wrażenie, że znikł. Też tak macie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 08:22   #4716
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dobry.

Dzis przesuniecie czasu? Ale kicha :/ Jak ja nie lubie tej pory roku..

Brzuszek jak leżę nie jest duży , więc może u Ciebie nawojka tez tak jest, bo to jednak się inaczej ułoży jak sie lezy, a jak sie stoi to tez inaczej.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 08:26   #4717
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej mamuśki, dzisiaj znowu nie spałam w nocy, ale już były lepsze jak poprzednie

Życzę Wam miłej niedzieli

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

zmiana czasu dopiero 30 października

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 08:53   #4718
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Mogę się cicho pochwalić, że mężulek dostał podwyżkę o całe 1 eu także 7 zarabia i więcej pieniążków będzie

Ja czułam po prawej stronie, że "chyba ma tam główkę" bo czuję wyraźnie jak nią jeździ i na usg się spytałam po której stonie i faktiko po prawej miał a z lewej girami się wypycha dlatego czasem mnie łaskotało a teraz to boli bo się pręży a no i ręką czasem pomizia mi miejsce pod wzgórkiem łonowym-podbrzuszu łaskocze mnie wtedy A teraz nie wiem gdzie ma główkę, straciłam rachubę jeszcze ma miejsce na przekręcenie się
Agatku dla męża za podwyżkę. Ja to ni cholery nie wiem jak jest ułożone to moje dziecko. Jedyne co mogę powiedzieć to że jest bardzo nisko

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamunie!
Przeziębiłam się i cały dzień spędzam w łóziu, jakas taka rozbita fizycznie i psychicznie jestem
podczytuje cały czas i
witam wszystkie nowe mamusie
a czy wiecie co z Maga83 ?? miała iśc na usg i nic nie pisała chyba, albo przeoczyłam
Pozycja szybkiego powrotu do zdrówka

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
To, ja chyba ślepa jestem Byłam w Asdzie ostatnio i tam ich szukałam, no jak bum cyk cyk niewidziałam. Byłam w innych sklepach ( Next, H&M, Primark itp ), ale tam patrzyłam ogólnie co mają.I nie pamiętam czy tam też tych bodów niewidziałam.

Za wcześnieśnie To ja jestem w 22 plus pare dni tygodni ciąży i od 2-3 wypływa mi siara. Nie ejst to duża ilośc jednak jest i robiła mi plamy na bluzce, więc musze sobie wkładki kupić wkońcu, bo póki co wsadziłam sobie kosmetyczne płatki.
Karinio przyszła mi wczoraj paczka z Pampers. Kiedyś linka podawałś. Bodziaków poszukaj napewno znajdziesz. Moja siara jest, ale tak sama z siebie to w minimalnych ilościach wypływa.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Dziewczyny zaraz wyzionę ducha...

Od rana mam tak okropny kaszel że chrypy dostałam a do tego brzuch twardy jak głaz Mam nadzieję że to minie bo nie mam ochoty jechać na pogotowie
Czubasek oby minęło
Stary 2011-10-23, 08:56   #4719
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzzzieeen-doooo-bryyyy

Za oknem taka lipa,ze az strach z domu wychodzic, ale tz obiecal zakupki i ogladanie wozkow, wiec sie zebralam, chociaz pospapalbym,bo Nietopson jak zwykle z ranca urzadzil glowowalenie, dopoki nie zjadlam sniadanka. Ach, ten dzeciak

We wtorek urodziny tzta, a ja nie mam prezentu. Super...

O,wlasnie wrocil ze spaceru z pieskami, to lece, zeby nie krzyczal,ze zamiast sie zbierac to ja na foruuum. Wyglada wtedy tak ----> identyko

Calusy w brzusie!

Potem skrobne

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:05   #4720
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze afera po naszym weselu w rodzinie wyszła...
dziewczyna brata ciotecznego Tzta migdaliła się z meżem siostry ciotecznej Tzta. Patologia jak bum cyk cyk
To się porobiło

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Wróciłam z zakupów w mothercare i jestem mega zadowolona,, dzisiaj było o wiele wiecej przecen niż wczoraj. Kupiłam sobie cienki szlafroczek na który od dawna polowałam i dzisiaj był za pół ceny do tego koszule nocną do karmienia i koszulke.

Dla Milenki dokupiłam ta czapeczk o której pisałam, jest na 1 zdj z rajtuzkami i skarpetkami co wczoraj kupiłam oraz spodenki, bluze z krukim rekawem i 3pak koszulek(zdj 2) to takie na wiosne już i 3zdj. koszulka z Micky na przyszły rok dopiero ale jak ją zobaczyłam to musiałam kupic

Ja si pewnie zdecyduje

Ja tylko moge wyskrobac co nie co czasami ale sie nie przejmuje, siostra miała tak samo a dwójke dzieci wykarmiła do 2giego roku życia obydwojga i przy Franku też cyce pełne

Mi si te misiowe bardziej podobają, takie milusie No a na deszcz to tak jak pisałaś wystawiac dziecka nie bedziesz.
Ja jakoś nie przykładam do tego wagi, dostałam te misiowe i nawer nie myslałam żeby taki kurtkowy dokupic

Chwale sie
Słodkie
Stary 2011-10-23, 09:06   #4721
bybella
Wtajemniczenie

piszecie jak oszalałe!

Cytat:
Ja też się cieszę, że wróciłam, ale jakoś odzwyczaiłam się od internetu albo od wizażu, bo dziwacznie się czuję

A najlepsza była rodzina A. co się pytali o mnie i szukali Agaty, a ja Ewelina "no bo jakiejś Agaty szukają" krzyczę sprzątaczce, "tak to ja!!" a oni w szoku, że mam na imię inaczej a mówiłam na ślubie jeszcze "ja E. Agata..." no ale nie pamiętali

Bybella mnie odwiedziła, jaka piękna dziewczyna z niej o matko normalnie zakochałam się od 1 wejrzenia kupiła mi owoce i soczek, normalnie kochana dziewuszka z niej!!! Poznała moich braci nawet, bo przyszli coś za szybko i miałyśmy chwilę tylko na pogaduchy, ale dobre i to!!!
noo ja tez się cieszę, że jesteś już w domku, ale masz na dupkę za nie odpisanie na smsa! a ja na wizaż nie wchodziłam i się zamartwiam czemu nie odpisujesz!

widzę, że ja też jestem nie doinformowana , bo ja na ciebie też Agata powiedziałam przecież!

oj przestań, co ty wygadujesz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko, bybella, skąd mu się wziął ten nerwoból?
podobno to nerwica, która daje o sobie znać co jakis czas, a leczenie - nie stresowac się

Cytat:
Dziewczyny, co Wy z tymi burakami?? Czytałam z rok temu w gazecie, że BURAKI NIE ZAWIERAJĄ ŻELAZA! A sporo witaminy C! (udowodnili naukowo) i ja się pytałam lekarza mojego o te buraki jak miałam dużą anemię rok temu i powiedział mi to samo co wyczytałam w gazecie. Że nie mam słuchać babcinych sposobów, bo buraki nie zawierają żadnego żelaza bardziej strączkowate warzywka, wątróbka

Aaa niedawno wróciłam z rynku- kupiłam 2x staniki do karmienia! Czarny i biały jeden aż 12 zł kosztował No i niebieski szlafroczek teraz to ja będę miss patologii... bo miałam taki wiejski szlafrok, staroświecki na guziki- pożyczony od teściowej i się wstydziłam w nim chodzić
ja za to mam szlafrok , w którym wyglądam jak święty mikołaj, czerwony z taką wiecie białą lamówką ja dopiero będę miss porodówki mam nadzieję, że zdążę sobie kupić nowy
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
jużmnie wystraszyłyście, ze zapomniałam o zmianie czasu

jutro idę do lekarza rodzinnego, niech mi zaglądnie w moje ucho heh, bo od 2 miesięcy tak mi coś tam jakby zalegało, tak mnie to wkurza i przeszkadza, ze pewnie trzeba będzie je przepłukać

w ogóle ledwo z domu wylazłam po tych tygodniach leżenia już się zdążyłam przeziębić, głowa mi pęka a po tym powietrzu teraz biegałam jak taki dzikus

miłej niedzieli mamuśki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 09:08   #4722
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej brzusie!!

Ewula oszczędzaj się. Idla TZ za zaangażowanie. Moj chciał juz we wrześniu łóżeczko rozkładać
Stary 2011-10-23, 09:10   #4723
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski nie pojechalam do szkoly cala noc lazilam zamiast spac;(

moze pojade da 14 na jeden wyklad narazie nie mam sily;(

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:44   #4724
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
jutro idę do lekarza rodzinnego, niech mi zaglądnie w moje ucho heh, bo od 2 miesięcy tak mi coś tam jakby zalegało, tak mnie to wkurza i przeszkadza, ze pewnie trzeba będzie je przepłukać

w ogóle ledwo z domu wylazłam po tych tygodniach leżenia już się zdążyłam przeziębić, głowa mi pęka a po tym powietrzu teraz biegałam jak taki dzikus

miłej niedzieli mamuśki
Bybella ja też ma problem z zatkanymi uszami, ale czytałam w książce, że to normalne w ciąży. Kobiety mogą cierpieć na częściową utratę słuchu (jakby miały watę w uszach) oraz "zaleganie" w uszach.Wynika to z przekrwienia tkanek wyściełających trąbkę Eustachiusza, ktora biegnie pomiędzy tylną częscią gardła, a uchem wewnętrznym. Przyciśnij jedną dziurkę palcem, zatkaj nos i delikatnie wydmuchaj durgą dziurkę. Powtórz czynność z drugą dziurką. Nie wkładaj patyczków do czyszczenia uszu do kanału usznego.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

Uska czemu nie spałaś? Odpuść sobie najlepiej te wykłady na dzisiaj i odpocznij.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Hej mamuśki, dzisiaj znowu nie spałam w nocy, ale już były lepsze jak poprzednie

Życzę Wam miłej niedzieli

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Zmiana czasu w ostatnią niedziele paźdźiernika, czyli wlaśnie 30tego
Stary 2011-10-23, 09:50   #4725
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ta babka ze sklepu ma dwójkę dzieci dlatego się dziwiłanie wyczytała nigdzie ale fakt faktem że nie pomyślała chyba co mówimi tez nikt nie chciał wierzyc jak mówiłam że czuje ruchy to był chyba 18tydz albo19
Ja pierwsze ruchy poczułam w 14 tygodniu więc już wogóle nikt mi nie wierzył,ale moze dla tego tak szybko bo strasznie chudłam na początku przez wymioty

Cytat:

Ja si pewnie zdecyduje

Chwale sie
Śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Dzieeeeń dobryyyy! U mnie dziś na suwaczku 31tcŁo matko, zaczynam się bać. Kurczak, zawsze jak się przebudzę w nocy to pierwsze co robie to dotykam brzusia, bo mam takie dziwne wrażenie, że znikł. Też tak macie
Wow super zostało 9 tygodni ,chyba że wcześniej się rozpakujesz

Cytat:
Bybella ja też ma problem z zatkanymi uszami, ale czytałam w książce, że to normalne w ciąży. Kobiety mogą cierpieć na częściową utratę słuchu (jakby miały watę w uszach) oraz "zaleganie" w uszach.Wynika to z przekrwienia tkanek wyściełających trąbkę Eustachiusza, ktora biegnie pomiędzy tylną częscią gardła, a uchem wewnętrznym. Przyciśnij jedną dziurkę palcem, zatkaj nos i delikatnie wydmuchaj durgą dziurkę. Powtórz czynność z drugą dziurką. Nie wkładaj patyczków do czyszczenia uszu do kanału usznego.
Mi zatykało uszy jak za duzo pochodziłąm ale już mi przeszło bo to mało przyjemne tak nagle głuchnąć
Cześć mamusie
Wczoraj jednak nie pojechaliśmy do rodziców bo synek siostry ma jakis wirus ,a ojciec przeziębiony więc nie ryzykowaliśmy,ale dzis musimy jechać po jabłka na sok i do jedzenia bo tylko to mi ze słodyczy zostałoDziś mój mężulek na obiad robi zupę grzybową i gołabki a ja sie opindalam.Dobrze że on to przynajmniej lubi robic
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:52   #4726
MissZuzia
Zadomowienie

Hej laski pogoda za oknem nie nastraja dziś optymistycznie, mam nadzieję że dziś będzie lepszy dzien niż wczoraj - nic mi nie wychodziło.... ugotowałam zupę z jakimiś białymi robalami nie wiem z których warzyw cała do wc poszła, na szczęscie nalewając ją do talerza wykryłam paskudztwa ale okropnie było mi szkoda bo to ogórkowa z pysznych domowych ogóreczków. |Potem nie wyszedł mi placek drożdzowy z maszyny zawsze wchodził, składniki świeże, maszyna sama wyrabia wiec o co kaman ehh a dziś chcę zrobić gołąbki, ciekawe co się spier.niczy

Cytat:

Chwale sie
super u nas to bardzo drogi sklep ale mają milusie rzeczy, może na przecenach zimowych coś upoluję o ile jeszcze zdążę

Cytat:
mamuski co to dzis za dzien smutno i w ogole;/

tzt posprzatal jak bylam w szkole kochany, ale musialam sie wczoraj nagadac;/ ehh

ide spac jutro znowu kochana szkola
buuu biedulinko nasza a czemu masz doła?

Cytat:
Hej brzusie!!

do mnie też to nie dociera jakoś nie mogę uwierzyć że za 11 tyg pojawi się nasz synek

Cytat:

dokładnie, ostatnia noc z sob na ndz października

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzzzieeen-doooo-bryyyy

Za oknem taka lipa,ze az strach z domu wychodzic, ale tz obiecal zakupki i ogladanie wozkow, wiec sie zebralam, chociaz pospapalbym,bo Nietopson jak zwykle z ranca urzadzil glowowalenie, dopoki nie zjadlam sniadanka. Ach, ten dzeciak
udanych zakupów i polowania na wózki
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
piszecie jak oszalałe!
staramy się żeby było co nazdrabiać
Cytat:

co noc cierpisz na bezsenność ja mam czasem problemy z zaśnięciem i odbija mi się czy zgaga męczy i przez to zasnąć szybko nie mogę...
Zrób sobie jakieś usypiające kakao, wycisz się i spróbuj zdrzemnąć, może ci sie uda!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:52   #4727
uska000
Zadomowienie

Nowojka najpierw pic potem siku potem bol plecow potem brzucha;/ potem juz mi sie nie chcialo spac to lazilam po pokoju w kolko;(

tak tylko na jednym koles sprawdza obecnosc;/ ale chyba niwe pojade bo nie mam sily;/

Zuzia to juz chyba ten etap ciazy ze sie nie spi;/ jutro 8 mc.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-23 o 09:54
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:05   #4728
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Zanim się przywitam to powiem że mało zawału nie dostałam jak przeczytałam wiadomość Renaty o przesunieciu czasu, bo ja nigdy nie wiem w która stronę a za równą godzinę mam do pracy. Już myślałam ze sie spóźnię....uff to dopiero za tydzień.....no i w sumie już wiem że to na moją korzyść by było ewentualne przesunięcie czasu

No to się moge przywitać
Cześc mamuśki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:06   #4729
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Nowojka najpierw pic potem siku potem bol plecow potem brzucha;/ potem juz mi sie nie chcialo spac to lazilam po pokoju w kolko;(

tak tylko na jednym koles sprawdza obecnosc;/ ale chyba niwe pojade bo nie mam sily;/

Zuzia to juz chyba ten etap ciazy ze sie nie spi;/ jutro 8 mc.
to kiedy ja odpocznę kiedy wyśpię się na zapas ??? to się urządziłam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:11   #4730
anankee
Rozeznanie

w tamtym tygodniu dostałam paczkę ze street comu z produktami johnsona dla dzieci. Dostałam 4 pełnowymiarowe produkty (płyn do mycia, krem na pupę, krem pielęgnacyjny i mleczko pielęgnacyjne) i 48 próbek do rozdania Normalnie ale jestem happy, nie spodziewałam się aż tak wypasionej paczuszki
możecie się tam zalogować, oni teraz co chwilę mają jakieś kampanie dla dzieci (ja dostałam od nich już mleko gerber 2 i kaszki do picia nestle i teraz tego johnsona)

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:20   #4731
kasikzaki
Zadomowienie

Dziękuję za pochwały odnośnie ciuszków, sklep faktycznie drogi dlatego tylko na przeceny jeżdżę, bo inaczej to bankrucja, czasami ceny w promocji sa podobne do tych normalnych np. w dunstore czy tesco ale gatunkowo są lepsze dlatego warto kupić no i takie słodkie wzory
A czasami to za grosze ta bluza z krótkim np. 2 euro kosztowała a 3pak koszulek 4euro....jak tu nie kupić

No i się chwalę znowu.........dzisiaj skończyłam 30 tydzień....pozostał ostatni kwartał

Lecę się zbierać do pracy........
do wieczorka
Stary 2011-10-23, 10:20   #4732
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

tez mam problem z zatkanymi uszami

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze ruchy poczułam w 14 tygodniu więc już wogóle nikt mi nie wierzył,ale moze dla tego tak szybko bo strasznie chudłam na początku przez wymioty

ja w 17/18 tyg widziałam już jak maluch się porusza przez powłokę skórną i tez mi nie wierzyli póki sami nie zobaczyli

ufff Mężulek dziś przynosi mi śniadanko, obiadzik i kolacyjkę do łózka i w ogóle wszystko co sobie zażyczę, bo leże cały dzień. Kaszel mam już odrywający więc może będzie dobrze. Maleństwo wczoraj koło północy tak kopało że spać nie mogłam, normalnie chyba mściło się za ten kaszel ale dziś jest już spokojniejsze

Co się dzieje z Maga83???

Kasik klask i:

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-23 o 10:23
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:21   #4733
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
w tamtym tygodniu dostałam paczkę ze street comu z produktami johnsona dla dzieci. Dostałam 4 pełnowymiarowe produkty (płyn do mycia, krem na pupę, krem pielęgnacyjny i mleczko pielęgnacyjne) i 48 próbek do rozdania Normalnie ale jestem happy, nie spodziewałam się aż tak wypasionej paczuszki
możecie się tam zalogować, oni teraz co chwilę mają jakieś kampanie dla dzieci (ja dostałam od nich już mleko gerber 2 i kaszki do picia nestle i teraz tego johnsona)
Super paka
Stary 2011-10-23, 10:29   #4734
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Nowojka coraz bliżej...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:40   #4735
Anabellita
Zadomowienie

Doobry
Ech jaka paskudna pogoda, byłam z psem na dworku - zimno jak diabli.
Czekam na TŻ-a, ciekawe w jakim stanie wróci po wczorajszym pępkowym. Jak zadzwoniłam do niego to pierwsze co to zapytał o... rosołek chyba kaca ma. To niestety jego ostatnie imprezowe podrygi, jak córa na świat przyjdzie to TŻ-cikowi się skończy Sam tego chciał

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hej laski pogoda za oknem nie nastraja dziś optymistycznie, mam nadzieję że dziś będzie lepszy dzien niż wczoraj - nic mi nie wychodziło.... ugotowałam zupę z jakimiś białymi robalami nie wiem z których warzyw cała do wc poszła, na szczęscie nalewając ją do talerza wykryłam paskudztwa ale okropnie było mi szkoda bo to ogórkowa z pysznych domowych ogóreczków.
Ojjj zemdliło mnie jak to przeczytałam... dobrze, że nie zjedliście tej zupki Ja czasem widzę takie malutkie, białe larwy w porze. Są schowane w środku pory, pomiędzy warstwami. Bllleeeeee....

Idę do kuchni, wstawię wodę na rosół dla TŻ-a

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:41   #4736
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Niczemu nie powinnam sie dziwić, nastał weekend, od piątku nie widziałam się z TŻtem i to nie dlatego, ze nie ma czasu, a dlatego, że ma mnie gdzieś. Oddzwonic tez nie umie, odpisac nie umie, nawet telefonu nie odbiera. Ja nie wiem na co ja jeszcze liczę, bo na pewno nie na cudowną odmianę. Ja potrzebuję mężczyzny , a nie takiego nieodpowiedzialnego dzieciaka.

Głowa mnie boli to chyba od spania , bo cały czas śpię, ale ta pogoda taka jest niestety.
Stary 2011-10-23, 10:49   #4737
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
ufff Mężulek dziś przynosi mi śniadanko, obiadzik i kolacyjkę do łózka i w ogóle wszystko co sobie zażyczę, bo leże cały dzień. Kaszel mam już odrywający więc może będzie dobrze. Maleństwo wczoraj koło północy tak kopało że spać nie mogłam, normalnie chyba mściło się za ten kaszel ale dziś jest już spokojniejsze

Co się dzieje z Maga83???

Kasik klask i:

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki
noo kuruj się kochana, kuruj
A co z Tygrysią też dawno jej nie było, chyba, ze przeoczyłam

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Niczemu nie powinnam sie dziwić, nastał weekend, od piątku nie widziałam się z TŻtem i to nie dlatego, ze nie ma czasu, a dlatego, że ma mnie gdzieś. Oddzwonic tez nie umie, odpisac nie umie, nawet telefonu nie odbiera. Ja nie wiem na co ja jeszcze liczę, bo na pewno nie na cudowną odmianę. Ja potrzebuję mężczyzny , a nie takiego nieodpowiedzialnego dzieciaka.

Głowa mnie boli to chyba od spania , bo cały czas śpię, ale ta pogoda taka jest niestety.
Niiiee nooo... nie mogę, miałam iść rosół gotować, ale jak to przeczytałam to mi ręce opadły...
Ja bym zrobiła tak... skoro on Cię ignoruje w weekendy, nie odbiera tel. i nie odpisuje na smsy, to Ty olej go w ciągu tygodnia Zagryź zęby, bądź twarda i udawaj, że nie ma Cię w domu, a telefon zgubiłaś. Niech on chociaż raz poczuje to co Ty.
No i spróbuj się nie smutać Jesteśmy z Tobą!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 10:50   #4738
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wow super zostało 9 tygodni ,chyba że wcześniej się rozpakujesz
No nie wim czy tak super, trochę mnie to przeraża, tak naprawde to sr.am w gacie ze strachu
Stary 2011-10-23, 10:52   #4739
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja normalnie nawojka, az nie wierze, że trafiłam na takiego człowieka.

Na dobrą sprawę ja nawet nie wiem czy z nim wszystko ok, nie wiem nic. Wczoraj jego ostatnim sms bylo to, ze jest w castoramie z takim jednym chlopakiem i od tamtego czasu cisza. Wkurza mnie juz ten jego olewatorski ton wobec mnie.
Stary 2011-10-23, 11:14   #4740
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Nowojka coraz bliżej...
To straszne

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
No i się chwalę znowu.........dzisiaj skończyłam 30 tydzień....pozostał ostatni kwartał

Lecę się zbierać do pracy........
do wieczorka
za 30tc i miłej pracy, o ile praca w niedziele może sprawiać przyjemność

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Zosia już nic więcej Ci doradzić nie możemy. Ja tylko trzymam mocno kciuki za Ciebie, żeby Ci się to życie jak najlepiej ułożyło

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzzzieeen-doooo-bryyyy

We wtorek urodziny tzta, a ja nie mam prezentu. Super...

O,wlasnie wrocil ze spaceru z pieskami, to lece, zeby nie krzyczal,ze zamiast sie zbierac to ja na foruuum. Wyglada wtedy tak ----> identyko

Calusy w brzusie!

Potem skrobne
Pearpearl udanych zakupów, mój mąż wygląda jak brat bliźniak Twojego jak gdzieś wychodzimy i musi chwilę na mnie poczekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości