Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 19:07   #3511
elduce
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Cytat:
Napisane przez <meg> Pokaż wiadomość
Echhh a mnie 5 dni od założenia aparatu przy myciu wypadł zamek z ósemki

hmm, ósemki? masz zamki aż na ósemkach? ja mam do szóstek - od jedynek do piątek zamki szafirowe, a na szóstkach metalowe rurki. ósemki mam już wszystkie usunięte, więc tylko siódemki zostały mi bez zamków.

moja orto powiedziała, że przyklei mi zamki tylko do szóstek bo siódemki rzadko się włącza do leczenia...

dziewczyny, a Wy jak macie zamontowane zamki?
Stary 2011-10-22, 19:25   #3512
Jigoku
Zakorzenienie

Ja elektryczna zostawię sobie na po zdjęciu, ale bardziej z przyzwyczajenia do pęczkowych itd., zamkom raczej nic nie zrobi, przynajmniej moje się dzielnie trzymają przez cały czas noszenia i ani drgnęły

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 19:33   #3513
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
madzieeek, ale fajnie!

Dawno mnie tu nie było.
Mogę się pochwalić efektami w końcu
zabawne, jeszcze niedawno podziwiałam Wasze i ubolewałam nad swoimi.. aparat to kozak jest jednak
Nie mam zdjęcia sprzed, może kiedyś znajdę, narazie nie dam rady szukać, wybaczcie
Ale masz piękne zęby! Przepiękne I super gumeczki

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 19:53   #3514
madzieeek
Wtajemniczenie

Mnie ostatnio wpadła w ręce taka szczoteczka:
http://www.happydental.pl/p/pl/06007...m_wlosiem.html

Czy któraś z Was używała? Ona ma nieprzyzwoicie miękkie włosie i mam wrażenie i pewne obawy, że aż tak miękka szczotka nie doczyści zębów jak należy...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 21:18   #3515
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was używała? Ona ma nieprzyzwoicie miękkie włosie i mam wrażenie i pewne obawy, że aż tak miękka szczotka nie doczyści zębów jak należy...
ja ją mam i używam na noc jeśli dokładnie myjesz zęby, to daje radę
Stary 2011-10-22, 21:24   #3516
olinka713
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jinx7 Pokaż wiadomość
Zamierzam kupić sobie elektryczną szczoteczkę do zębów, zwykłą jakoś daję radę, ale mam ciągle wrażenie "niedomytych" zębów. I mam do Was pytanie, jakie szczoteczki polecacie?
Ja pytałam mojego orto, jaką końcówkę moge sobie kupić do elektrycznej, zeby umyc zęby z aparatem i wlasciwie to odradził mi mycie nią, bo dokladnie tak nie domyje miedzy zamkami jak reczna no i można delikatniej to robic...wiec kupilam zwyczajna szczoteczke
olinka713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 22:11   #3517
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antarktyda Pokaż wiadomość
madzieeek, ale fajnie!

Dawno mnie tu nie było.
Mogę się pochwalić efektami w końcu
zabawne, jeszcze niedawno podziwiałam Wasze i ubolewałam nad swoimi.. aparat to kozak jest jednak
Nie mam zdjęcia sprzed, może kiedyś znajdę, narazie nie dam rady szukać, wybaczcie
Załącznik 4294621
fajne kolorki... i szmina

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 22:47   #3518
Antarktyda
Raczkowanie

haha dziękuję, cieszę się i niezmiernie mi miło!
a tak przyszalałam sobie z tęczą, całkiem optymistycznie no i szmina rzecz jasna, to już w ogóle tęcza huhu

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 00:06   #3519
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

Ja ją mam i jest rewelacyjna. Świetnie masuje o domywa ząbki. Mam jeszcze do tego jednopęczkową z tej serii, którą używam tam gdzie ta pierwsza nie dociera. Orto mi obie poleciła.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 00:32   #3520
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
ja ją mam i używam na noc jeśli dokładnie myjesz zęby, to daje radę
Cytat:
Ja ją mam i jest rewelacyjna. Świetnie masuje o domywa ząbki. Mam jeszcze do tego jednopęczkową z tej serii, którą używam tam gdzie ta pierwsza nie dociera. Orto mi obie poleciła.
No skoro tak, to i ja będę nią myła
Dostałam "w prezencie" i właśnie nie byłam pewna, co to i jak się sprawdza, bo dotychczas używałam tylko Elgydium, której jestem fanką

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 10:10   #3521
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Ja dostalam taka od orto i powiem tak, jest za miekka, nie domywa sobrze, szczegolnie jak maA SIE Lancuszkek. Ja myja ja tylko pomiedzy 'glownym' myciem czyli w ciagu dnia. Rano i wirczorem myje dokladnie szczoteczka srednia z colgate

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 10:52   #3522
Anecka
Zakorzenienie

WITAJCIE znow aparatki Ja juz od pol roku zbieralam sie za aparat, ale ciagle jakies koszta wyskakiwaly dodatkowe itd.. no ale .. ostatnio bylam na 1 wizycie i jestem juz przeszczesliwa, ze niedlugo zaloze górę

Tylko ze.. mam do wyrwania wszystkie 5 W sumie nie musialabym ich wyrywac, bo wszsytko by sie zmiescilo, ale jedna piatka jest jakas zepsuta na tyle ze trzeba ja wyrwac, wiec za tym idą 3 pozostale. Nie mniej orto powiedzial ze po wyrwaniu zebow i zalozeniu aparatu, polepszy mi sie profil, bo aktualnie mam wystające wary przez szczękę

Mówie/Piszę Wam.. jestem tak podekscytowana ze cała az skacze ze szczescia bo o aparacie marzylam od liceum.

Ostatnio tez tak wypadlo ze 21 pazdziernika mialam urodziny i zaplacilam tylko za wizyte a za wyciski nie w ramach prezentu hehe

Teraz tylko musze isc usunac zeby, ciekawa jestem czy to na NFZ czy nie.. no i oczywiscie wyleczyc cała góre musze do 24 listopada. Niestety mam rozne zmiany w pracy i raz w tygodniu mam wizyty, wiec musze przesunac zalozenie aparatu na grudzien.

Co do kosztów: łuk metalowy 1400, wizyta 80/90zl.

Apropos szczoteczek, to ja na codzien uzywam Curaprox Ultrasoft, bo mam problem z dziaslami no i wlasnie duzo lpiej mi sie nia myje bo jest mega mega miekka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2011-10-23 o 10:53
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 11:02   #3523
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Ja dostalam taka od orto i powiem tak, jest za miekka, nie domywa sobrze, szczegolnie jak maA SIE Lancuszkek. Ja myja ja tylko pomiedzy 'glownym' myciem czyli w ciagu dnia. Rano i wirczorem myje dokladnie szczoteczka srednia z colgate
Ja mam łańcuszek na górnych i nie mam problemów. Szczoteczka jest owszem miękka i to bardzo, ale bardzo gęsta, więc pasta mi się na niej super pieni i ząbki są czyściutkie. Po zdjęciu aparatu nie mam osobiście zamiaru wracać do innych szczoteczek Ale jak widać, trzeba wypróbować, bo nie każdemu pasuje. Ja ze swojej strony polecam używać ją jeśli nie do mycia to do masażu dziąseł, bo taki masaż chroni przed ich przerostem, co przy aparatach się niestety zdarza.
Stary 2011-10-23, 11:03   #3524
olinka713
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
WITAJCIE znow aparatki Ja juz od pol roku zbieralam sie za aparat, ale ciagle jakies koszta wyskakiwaly dodatkowe itd.. no ale .. ostatnio bylam na 1 wizycie i jestem juz przeszczesliwa, ze niedlugo zaloze górę

Tylko ze.. mam do wyrwania wszystkie 5 W sumie nie musialabym ich wyrywac, bo wszsytko by sie zmiescilo, ale jedna piatka jest jakas zepsuta na tyle ze trzeba ja wyrwac, wiec za tym idą 3 pozostale. Nie mniej orto powiedzial ze po wyrwaniu zebow i zalozeniu aparatu, polepszy mi sie profil, bo aktualnie mam wystające wary przez szczękę

Mówie/Piszę Wam.. jestem tak podekscytowana ze cała az skacze ze szczescia bo o aparacie marzylam od liceum.

Ostatnio tez tak wypadlo ze 21 pazdziernika mialam urodziny i zaplacilam tylko za wizyte a za wyciski nie w ramach prezentu hehe

Teraz tylko musze isc usunac zeby, ciekawa jestem czy to na NFZ czy nie.. no i oczywiscie wyleczyc cała góre musze do 24 listopada. Niestety mam rozne zmiany w pracy i raz w tygodniu mam wizyty, wiec musze przesunac zalozenie aparatu na grudzien.

Co do kosztów: łuk metalowy 1400, wizyta 80/90zl.

Apropos szczoteczek, to ja na codzien uzywam Curaprox Ultrasoft, bo mam problem z dziaslami no i wlasnie duzo lpiej mi sie nia myje bo jest mega mega miekka
Ja podobnie-marzyłam już od dawna o aparacie-ale zawsze były inne wydatki. Teraz się zmobilizowałam i poszło ekspresowo. W poniedziałek miałam 1wszą wizytę a w piątek już mi założyli aparat! To stało się tak szybko,że nawet nie zdążyłam się zacząć ekscytowaćTrzymam kciuki za 5tki
Stary 2011-10-23, 11:30   #3525
Anecka
Zakorzenienie

Dzieki za kciuki Szybko u Ciebie poszlo, u mnie tak nie moze byc ze wzgl na toze mam cala góre do leczenia oprocz 1,2,3.... masakra. A ostatniom razem u dentysty bylam rok temu jak bylam w ciazy i bylo wszystko ok

Ciekawa jestem czy ten aparat pomoze mi w zlikwidowaniu choc troche tego ze mi widac dziasla jak sie usmiecham i to taka duuuuzą czesc dziasla no i chcialabym miec pelny usmiech bo poki co mam scisniete i jakby do wewnatrz dziasla skierowane z tylu.

Ahh, poogladam Wasze fotki coby sie nacieszyc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-10-23, 11:38   #3526
olinka713
Raczkowanie

No właśnie słyszałam,że w ciąży strasznie się zęby psują..no ale to tylko kilka wizyt u dentysty dzieli Cie od wymarzonego aparatuCo do uśmiechu dziąsłowego to dziewczyny wypowiadały się wczesniej na temat metod jego zmniejszenia lub nawet wyeliminowania.Ale ja na ten temat nic nie wiem...
Stary 2011-10-23, 12:39   #3527
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość
a możecie coś więcej o tym powiedziec ? bo pierwsze słysze że można zlikwidować uśmiech dziąsłowy , ja mam taki , i go serdecznie nie lubię musze sie pilnowac jak się smieje, no ale czasem się nie da
Ja poszłam do orto z moim uśmiechem dziąsłowym zębów jakoś masakrycznie krzywych nie miałam, miałam zgryz krzyżowy boczny i zwężenie szczęki górnej. Nosiłam hassa a teraz mam aparat zwykły lig, a miałam mieć damona tylko tyle że do damona nie zmieściły się moje druty i założono mi zwykły. mam 2 druty jeden normalny i jeden nad zamkami który jest przymocowany do tego drutu normalnego ciągnie mi on zęby szczęki do góry jest już widoczna poprawa około 3 -4 mm uśmiech się poprawił, teraz czekam na mikro śruby które działają bardzo mocno i szybciej niż aparat i inne tam pierdoły, one będą mieć za zadanie ciągnąć zęby tak aby się zredukował minimum do połowy uśmiech dziąsłowy. Widziałam już takie przypadki orto mi pokazywała foty ludzi którzy tak byli leczeni a teraz mają ładne uśmiechy i nie potrafią przestać się uśmiechać
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 15:16   #3528
hejYou
Zakorzenienie

Jutro moja pierwsza zmiana drucika i gumek Nie ma pojęcia jakie wybrać, teraz mam niebiesko różowe, ale one strasznie takie blade są a chciałabym coś żywszego, a mój orto średni wybór ma ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (35,3 KB, 95 załadowań)
Stary 2011-10-23, 15:29   #3529
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Hej
Pewnie nikt mnie nie kojarzy, udzielałam się dawno temu, chyba jeszcze w wątku VI.
Wracam, żeby napisać, że 16 listopada mam zdejmowany aparat, nareszcie Noszę go już niecałe 2 lata (tylko górny łuk), mam wadę zgryzu (zgryz krzyżowy) i tak naprawdę aparat niewiele pomógł... Zęby są proste, właściwie były już proste jak tylko zdjęli mi ekspander i założyli aparat. Po prostu górna szczęka nie nachodzi na dolną. Aparat trochę to poprawił, ale nadal nie jest idealnie.

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 17:10   #3530
Anecka
Zakorzenienie

Tak mysle i mysle o wyrwaniu czterech piatek, ciagle zagladam w szczene i jak mi usuna z prawej na gorze 5 to bede na bank miec przerwy, bo nie mam stloczen a i z tej strony mialam juz 7 usuwana :/ na dole tez sie wydaje ze bede miec szpary. No bo inaczej jakby mi zeby nachodzily na siebie a tak one po prostu sa krzywe. Hmmm no obym nie zalowala wyrwania zabkow. Jutro umowie sie na wizytę.. Moze dwa na raz wyciagnie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-10-23, 17:14   #3531
hebicha007
Raczkowanie

Heej. ;*
Ja mam pytanie ile gdzieś około nosi się aparat??
Bo ja będę miała niebawem zakładany , aa zapomniałam się zapytać...
Jak ktoś chce zdj moich zębów jakie mam teraz to mogę wrzucić

aparat góra-8.12.11
aparat dół-???
hebicha007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 17:22   #3532
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hebicha007 Pokaż wiadomość
Heej. ;*
Ja mam pytanie ile gdzieś około nosi się aparat??
Bo ja będę miała niebawem zakładany , aa zapomniałam się zapytać...
Jak ktoś chce zdj moich zębów jakie mam teraz to mogę wrzucić

aparat góra-8.12.11
aparat dół-???
Wszystko zależy od wady, jak ząbki będą się przesuwały itd., niektórzy noszą aparat rok, a inni 2 lata, a jeszcze inni 4 lata. To jest indywidualna sprawa. Nie ma określonego czasu, a na zdjęcie oczywiście czekamy.
10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ?

oska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 17:33   #3533
hebicha007
Raczkowanie

;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14830.jpg (25,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC14832.jpg (36,0 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez hebicha007
Czas edycji: 2011-10-23 o 17:40
hebicha007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 17:36   #3534
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hebicha007 Pokaż wiadomość
Proszę to zdj. ;/
Moje ohydne zęby..;/
kurdee, ze zapomniałam się spytać... ; /
wiecie może ile ponoszę, choćby do góry?
o tym zadecyduje ortodonta

Stary 2011-10-23, 19:48   #3535
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Tak mysle i mysle o wyrwaniu czterech piatek, ciagle zagladam w szczene i jak mi usuna z prawej na gorze 5 to bede na bank miec przerwy, bo nie mam stloczen a i z tej strony mialam juz 7 usuwana :/ na dole tez sie wydaje ze bede miec szpary. No bo inaczej jakby mi zeby nachodzily na siebie a tak one po prostu sa krzywe. Hmmm no obym nie zalowala wyrwania zabkow. Jutro umowie sie na wizytę.. Moze dwa na raz wyciagnie.
nie wyrywaj pokaz zdj zebow.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013

Edytowane przez kasia_no87
Czas edycji: 2011-10-23 o 21:39
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 20:36   #3536
Irish184
Rozeznanie

ja też niedługo będę miała zakładany aparat, dokładnie to 25.10 i już nie mogę się doczekać przeraża mnie jedynie myśl, że będę musiała mieć usunięte wszystkie cztery ósemki, które na dodatek są niewybite tzn schowane w dziąśle. Ale to dopiero po założeniu aparatu
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 21:20   #3537
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
nie wyrywaj pokaz zdj zebow.
hm ? to na pewno do mnie?

Stary 2011-10-23, 21:27   #3538
pyzulka79
Raczkowanie

Witam

Pewnie nikt mnie tu nie kojarzy ale trochę udzielałam się (chyba) w III ?? ( a może IV) części aparatek .

Za chwilę minie 2 lata jak dołączyłam do grona zadrutowanych. Przez ten cały czas podczytywałam i kibicowałam wszystkim druciastym

Przez te 2 lata ani przez moment nie żałowałam podjętej decyzji.

Za chwilę też zdejmuję aparat i chciałabym się z Wami podzielić efektami pracy

Nie wiem jak one będą wyglądały PO ale mam nadzieję że będzie to to czego oczekiwałam

Na razie wrzucam fotkę w dniu założenia aparatu i aktualną, dzisiejszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100743.jpg (64,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1140558.jpg (84,9 KB, 93 załadowań)
pyzulka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 21:31   #3539
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość
Witam

Pewnie nikt mnie tu nie kojarzy ale trochę udzielałam się (chyba) w III ?? ( a może IV) części aparatek .

Za chwilę minie 2 lata jak dołączyłam do grona zadrutowanych. Przez ten cały czas podczytywałam i kibicowałam wszystkim druciastym

Nie wiem jak one będą wyglądały PO ale mam nadzieję że będzie to to czego oczekiwałam

Super! Gratuluję efektów! Takie zdjęcia jak te motywują do męczenia się z drucikami!
Stary 2011-10-23, 21:39   #3540
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość
Witam

ja chcę takie zęby! są piękne gratuluję

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości