|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
No i to rozumiem ![]() A czosnku nie wkładać głęboko.. na sam przód i taki kawałek,żeby nie wpadł dalej Nic trudnego... A jak dla mnie BAAAARDZO skuteczne.
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Planujecie wogole robic sobie USG 4d?
Jesli tak to w jakich tygodniach myslalyscie zrobic?
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię jak mi się ktoś krząta po kuchni.
Nie lubię, wolę sama coś zrobić niż potem ewentualnie miałabym po kimś poprawiać.
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja raczej robic nie bede a co do czosnku, to jasne, ze jest skuteczne... mnie czosnek z niejednego chorobska wyciagnal ![]() zreszta nie bez przyczyny nazwany jest naturalnym antybiotekiem a inna opcja czosnku moze byc swiezy korzen chrzanu... tylko nie potrafie zagwarantowac efektu
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro umawiam się ale na 3d, o 4d nie myślałam jeszcze tak konkretnie.
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gucia6;30109832]jak robisz czerwone pesto
![]() kupuje w sloiczku ![]() wrrr jak sie wkurzylam po rozmowie z ojcem, czasami tak mi sie chce do rodziny, ale takie telefony przekonuja mnie jednak ze dobrze widziec rodzine 2x w roku i doceniam wtedy ten spokoj psychiczny ktory mam tutaj. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 18:31 |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również nie przepadam za gośćmi "wakacyjnymi"... tzn byłoby wszystko ok, pod warunkiem że nie zachowują się jak święte krowy, którym trzeba wszystko podać, wszystko sprzątnąć, itd. Najlepiej to udawać, że się wstydzą i krępują bo nie u siebie... szkoda że ja taka wstydliwa nie jestem u kogoś |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Ja raczej ani 3 ani 4 D nie będę miała
Chyba ,że akurat w Polsce się trafi tam , gdzie pójdę na skan (po znajomości). Mi nie przeszkadzają krzątający się ludzie po domu Pod warunkiem, że ogarniają bałagan po sobie I nie wrzeszczą jak opętani. Ale ja innych znajomych niż samodzielnych i pomocnych w sumie nie mam. Chyba swój swojego przyciąga![]() Jeny jak mi teraz ludzi w domu brakuje
|
|
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
A na 3D i 4D powinno się iść w jakichś konkretnych tygodniach?
Ja może poszłabym w Polsce, będę wtedy w 27-29tc, to będzie dobry czas??
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
a ja mam jutro przymusowe wolne muszę isć do lekarza bo mnie rozkłada i to tka na poważnie
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sobie znalazł chłopak rozrywkę...
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
cos chyba w powietrzu wisi bo u mnie tesc chory
|
|
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj caly dzien w szlafroku sie lenie na kanapie i czuje sie srednio, chyba kapusta kiszona za ciezka byla jak dla mnie...no i ziemniaki oczywiscie.
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do usg to ja na 100 % będę miała 3D bo z Antkiem też miałam a 4D to nie wiem. Ale przy 3D są niesamowite wrażenia to co musi być przy 4D ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
rano już słyszała mama idz zrób śniadanko i przez cały dzień coś a co to będzie jak się maleństwo urodzi
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rodziny, to ja tez widuje moich rodzicow moze 4 x w roku, tesciow jak dobrze pojdzie raz na rok ![]() Cytat:
mi teraz tez brakuje ludzi... moze to tez ze wzgledu na to, ze siedze w domu... ale juz sie ciesze na swieta, beda moi rodzice, tescie, 2 siostry meza... bedzie wesolo ... a potem jedziemy z moimi rodzicami do mojego brata na sylwestra do Amsterdamu ![]() Cytat:
mi moja gin mowila, ze wczesniej to dziecko jeszcze dosc chude jest, a potem juz sie buduje tluszczyk i dzidzia wyglada praktycznie tak jak bedzie wygladac po urodzeniu ![]()
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
Hejjaa, jestem.
Niedawno wróciłam od mamy, zrobiła mi odrosty i w końcu wyglądam jak człowiek. Jeszcze muszę się umówić do kolegi na cięcie i będę piękniejsza ![]() Też wolę kuchnię tylko dla siebie tylko TŻ daję przyzwolenie się rządzić w kuchni. Na szczęście mama TŻ w moją kuchnię się nie wtrąca. A propos mamy TŻ dziś znowu padło pytanie ok. godziny 14 czy dziś coś jadłam no nic, bez komentarza. Też uwielbiam się z ludźmi spotykać, gościć i chodzić w gości, ale nie na długo, tak żeby się nagadać, pośmiać itp. Natomiast niechętnie przyjmuję kogoś na noc, a nie cierpię u kogoś nocować. Zwykle kombinuję, żeby zawsze wracać do domku. A co do 4d, to akurat wszystkie wizyty usg powyżej 11 tygodnia to są 3d/4d. Także jak maluszek będzie bardziej rozwinięty, to pokaże nam i w 4d. Na ostatnim usg lekarz na chwilę 3d pokazał, ale dzidzia to jeszcze jak ufoludek wyglądała
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-23 o 20:47 |
|
|
|
#1973 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rety jak mnie to wkurzyło. może dlatego, że przede mną ona mieszkała w tym mieszkaniu i potem się wyprowadziła. I poczułam się gościem we własnym domu ![]() Jak ktoś u mnie zostaje na tydzień to wtedy oczywiście nie ma problemu i niech się sam obsługuje - tak jest wygodniej. Ale jak ktoś wpada wieczorem na herbatkę i sam ją sobie chce robić to mnie szlag trafia. Jako gość zawsze staram się dostosować do gospodarzy. Jeśli wolą żebym sama się obsługiwała to chętnie, jeśli wyraźnie nie chcą żebym się kręciła po kuchni to się nie narzucam. Cytat:
![]() bedę w 27 tyg. Namaiwiano mnie żebym robiła badanie między 28-30 tyg bo wtedy dziecko już ma troszkę tłuszczyku pod skórą i wygląda ładnie, i nie jest jeszcze za duży. Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- a kto wrzucił dziś fotki dzieciątka na maila? śliczne maleństwo ale nie ma podpisu... |
||||
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w tym roku pierwszy raz na swieta bez rodziny bedziemy, ze znajomymi ktorzy w Anglii sa od 4 miesiecy i tez nie leca na swieta, wiec bedzie nam troche razniej, oni sa z Poznania, my ze wschodu - wiec kulinarnie pewnie tez troche inaczej. w ostatnie swieta bylam pierwszy raz bez swojej rodziny bo bylismy u Tz mamy we Wloszech, bylo mi troche smutno, ale nie bylo tak zle, pierwsze swieta w ktore kompletnie nic nie musialam robic bo tesciowa mi nie pozwolila, wiec 24 grudnia pojechalismy na caly dzien pozwiedzac sliczne miasteczko wysoko w gorach, wrocilismy wieczorem na Wigilie. |
|
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
A ja na święta najchętniej chciałabym wyjechać i nie spędzać świąt z rodziną..
Kiedyś to uwielbiałam święta spędzać w rodzinnym gronie, a teraz hm..w góry bym ruszyła o!
|
|
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym była w swoim rodzinnym domu to prędzej cieszyłabym się ze świąt - zapach piernika, wigilijnego kompotu, czerwonego barszczu...mmmm i ubieranie choinki - uwielbiam. Ale po perypetiach życiowych nie cieszą mnie takie niuanse w domu, w którym muszę mieszkać..mam nadzieję, że w przyszłym roku już we własnym domku będę szykować się do świąt Sylwester u nas jeszcze pod znakiem zapytania, może wciśniemy się do mojej kuzynki - ma spory pokój balowy w swoim domu
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie święta już nie mają uroku takiego bo nie ma (jeszcze
) dzieci. Ale jak już małe będzie na świecie to o ile większa radość ze świąt. |
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj tylko czytam, bo TŻ nie lubi jak siedzi ze mną a ja forumuje |
|
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Tutaj to chyba trzeba non stop siedzieć, żeby za Wami nadążyć :P Ja dzisiaj trochę zabiegana, bo obiadek z rodzicami, ale już jestem tylko jak tu teraz nadrobić te kilka stron..Zia_ zamówiłam sobie dziś kurtkę zimowa, co prawda nie tak mocno rozwojową, ale do końca roku może wystarczy, a później będzie mysłało sie dalej.. Aguśkaa83 Filipek jest urodzony w tym samym dniu, co ciocia Marta, więc napewno fantastyczny z niego chłopak! :P ap ropo urodzin..bardzo chcieliśmy, żeby brzdąc był z maja, bo ja z maja..tatuś z maja, a tu masz ci los końcówka kwietnia.. powiedz mi jeszcze kochana, od kiedy zaczęlas chodzić na basen? ja też bym bardzo chciała, ale chyba się wstrzymam przynajmniej do końca 16 tyg, poza tym muszę uporać się z tym przeziębieniem! Basen i gimnastyka! tylko nie ma takiej dla mamusiek u nas zostaje mi kupienie piłki i ćwiczenia samej przed telewizorem.. podobno jedno i drugie w dużym stopniu ułatwiają poród, a po drugie nie chciałabym niebawem wyglądać jak słon z braku ruchu ;/nowaken czyli też masz wyznaczone na końcówkę kwietnia?? uff..nie ja jedyna :P88natka gratuluję! mnie pewnie czeka jeszcze długa droga do tego. tikki85 mnie wczoraj też napadło na cytrusy..obrałam chyba ze 2kg mandarynek i pomarańczy i wszystko zmiksowałam. popijałam cały dzień..pyyychotka! ![]() A mnie to przeklęte przeziębienie wciąż męczy;/ Dzisiaj w nocy to myśłałam, że umre.. niedojż, że nos zatkany na maksa to jeszcze gardło..oddychać nie mogłam, cały czas się dusiłam.. do tego śniły mi się jeszcze zęby!;/ Nie wiem czy to od tego kaszlu czy nie, ale od piątku pobolewa mnie podbrzusze..może nie jakoś mocno, ale czuje. Zastanawiam się czy nie wziąć luteiny dla ulgi.. Dobra uciekam parzyć miętke, bo dziś dzwoniłam do znajomej Pani Doktor i powiedziała, żeby na gardło robić napary z miętki, albo melisy Zobaczymy, czy poskutkuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

no nic, bez komentarza.
może dlatego, że przede mną ona mieszkała w tym mieszkaniu i potem się wyprowadziła. I poczułam się gościem we własnym domu
zostaje mi kupienie piłki i ćwiczenia samej przed telewizorem.. podobno jedno i drugie w dużym stopniu ułatwiają poród, a po drugie nie chciałabym niebawem wyglądać jak słon z braku ruchu ;/