Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 11:05   #2221
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Iustyna, strasznie mi przykro, że tak wyszło. Rozczarowanie na pewno duże, ale przynajmniej tż będzie mógł spędzać więcej czasu z dziećmi.

Co do poświęceń związanych ze spełnieniem zawodowym połówki to wiem coś o tym. Tż ma taki charakter pracy, że to ja zawsze będę tą osobą, która musi dopilnować wszystkiego w domu. Dzisiaj z tego powodu trochę mi smutno, bo od środy go nie było, wrócił o 6 i miał być do wieczora w domu, ale wyszło tak, że był tylko godzinkę i zobaczę go dopiero w środę. Czasami jest ciężko, ale wolę słuchać jak opowiada o swojej pracy z pasją i widzieć jak go to cieszy, niż patrzeć jak codziennie wraca po 8 godzinach sfrustrowany.

Stapelka, ale zazdroszczę wypoczynku.
Może Zuzia jeszcze się przekona do wodnych atrakcji, próbujcie!

A tu coś śmiesznego z dzisiejszych joemonsterowych autentyków:

WIE CO DOBRE

Intro:

Mój synek ma 15 miesięcy. Mówi sporo, ale rzadko jest to mowa artykułowana.

Akcja właściwa:

Odwiedza nas koleżanka. Wita się z małym: "Cześć Roberciku!" i chce go przytulić. Robert łapie za jej bluzkę, odchyla dekolt, zagląda do środka i: "Ceść cyce!"
Stary 2011-10-23, 11:12   #2222
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

I Ja jestem.

Moja Emi podnosi się do siadania
bierze nogi blisko klatki piersiowej tak mocno jak może
i schyla głowę i leci do przodu - wariatka !

Dziewczyny jest mi źle,
proszę o kopa w dupe !
Podaławałam Sab wczoraj cały dzień,
z nadzieją że Emi bąki nie będą męczyć,
ale w nocy ją znowu wybudziły.
Źle mi, że mimo tego że unikam pewnych potraw,przypraw ona nadal się meczy.
Naprawdę co raz więcej myślę nad MM <sciana>
a nie chce tego.
ŹLE MI!!

Zrobiła dzisiaj koope z chyba śluzem przykeiło się jej wszystko do doopy i takie placki były,normalne ?! nie jstem pewna czy to sluz.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:45   #2223
JustPi
Rozeznanie

dzieńdoberek
chmury zasłoniły słońce a już się kolejny ładny dzień zapowiadał

co do szybkich powrotów do pracy - przy Mai wróciłam do pracy jak miała pieć miesięcy, ale popracowałam coś ok miesiąca i wróciłam na wychowawczy i teraz z Hanią to przynajmniej rok bym chciała posiedzieć w domu, oczywiście zobaczymy co z tego wyjdzie. Prawda taka, że jak już jest dziecko to inaczej się patrzy na pewne rzeczy. Najfajniej to chyba by było tak na pół etatu wrócić, co by i z dzieckiem dużo czasu spędzać i jednocześnie mieć odskocznie do "dorosłego" świata. Obawiam się jednak, że mój szef nie byłby zachwycony i trudno by mi było z pracą sie wyrobić w 4h. Poczekamy, zobaczymy
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 11:45   #2224
DaKaro
Zadomowienie

Dzien dobry.
Malwinka przespala od 22 do 7.40! Nie moglam w to rano uwierzyc. Szukalam sladow podania piersi, myslalam, ze moze bylam tak nieprzytomna ze zapomniala. Ale nie, piersi mowily same za siebie-cala pizama mokra. Ach, czuje sie jak mlody bog.

Malwinka konczy dzisiaj 2 miesiace !!!

Agni Malwinka tez nadal ze mna spi. Nie wiem co zrobimy, gdy maz wroci-ja po prostu uwielbiam sie budzic kolo mojej Pysi. Chyba kupimy wieksze lozko. Mam nadzieje, ze fizjoterapeuta pomoze .

Stapelka ale Wam fajnie z wyjazdem. Tez chce :p.

AgaG no to sie Zuziak schorowal. Wspolczuje, najgorszym chyba jest, gdy nie mozna dziecku pomoc i sie meczy.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-10-23 o 11:48
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:00   #2225
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamuśki

witamy niedzielnie
co niedyskretnych pytań odnośnie karmienia to ja dodatkowo zauważyłam jak np szwagra dziewczyna zawsze zerka na mój brzuch i często ludzie mnie pytają ile przytyłam w ciąży
szcyt nietaktu

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Pewnie że robiłam, dlatego tyle tego mamy
Uwielbiałam mu kupować nowe zabawki, firmowe gadżety, ubranka, wszytsko nowe, markowe itd
Ale teraz wiem że dla takiego malutkiego dziecka to najważniesza jest mama i czas z nią spędzony- dzieci nie oglądają reklam i nie patrzą na metki
O ironio losu - wlasnie wiele tych drogich zabawek poszło w kąt bez wiekszego zainteteresowania, a mały bawił się pustą butelką, łyżkami czy garnkami
aja mam na odwrót w ciąży obawiałam się że bedę kupować tysiąc niepotrezbnych rzeczy. Jak się okazało byłam wstrzęmięźliwa przy zakupie ubranek, zabawek tez mamy niewiele, mata karuzela i kilka grzechotek. Myślę że jeszcze nadejdzie czas na kupowanie tego wszytkiego, pozatym teraz kupuje bardziej świadomie wiedząc co potrzeba maluszkowi

no i ten przyrząd myśle ze warto sie skusic, skoro tak fajnie rozwija maluszka
wczesniej jak bym zobaczyła tą zabawke nie wpadłabym na to

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Telik apropo noszenia. zaobserwuj kiedy musisz nosic. Emil ma taki konieczny czas przed 2 drzemkami, ale jak już wspomniałam to po 10-15 min. i uważaj na plecy. ja w tym tygodniu zaczełam fizjoterapię. mięśnie mi się poblokowały i plecy okrutnie mnie bolą, a jak pani zaczęła masaże, to nawet jeszcze bardziej. nie wiem czy rozruszanie mięśni przynosi taki efekt, ale cierpię póki co. także uwaga dziewczyny, dbac o plecy

ps. dobrze że skończyłyście z tymi opowieściami, bo aż mnie ciarki przechodziły.brrrr
właśnie próbuje go wyczuć, on czasami płaczę gdy jest zmęczony i potrzebuję wyciszenia w moich ramionach, a czasami płacze... z nudów
a co do kręgosłupa często mam uczucię takiego silnego ukłucia między 2 kręgami, nie jest to bardzo bolesne ale bardzo nie miłe uczucie

a co do duchów bałam sie dzić póć do toalety przez te wasze opowieści

ale brzydka pogoda u nas,
mieliśmy w planach dziś na sushi jechac ale zapomniałam że ta soja może Jasia uczulać
i jak jeść sushi bez sosu sojowego

P.s
Carmelka u nas Sarenka też jest gwiazdą pod pseudonimem Panienka z wiaderka

a wogóle przypomina mi sie jak podczas skurczów przed porodem próbowałam złagodzić ból wizualizacją słodkiego bobasa który niedługo przyjdzie na świat
i co i zamykając oczy widziałam sarenke ze swoimi słodkimi oczętami kąpiącą się w wiaderku

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-10-23 o 12:14
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:12   #2226
Lilkaa82
Rozeznanie

83monia to łądnie z tym paluszkiem dobry braciszek chcial sie z mlodsza siostrzyczką podzielic

dziubek79 za 16 tygodni

Madziulka_17 tak witamine D podaje sie dzieciom karmionym MM my podajemy w kapsułkach

zanetaa88 brawa za 12 tygodni

Stapelka brawa za 15 tygodni

DaKaro brawa za 2 m-ce

Moje dziecie spi juz ponad godzinke a mamusia nadrabia wizaz mąż pojechał na mecz i wóci dopiero wieczorem. Karolinka wczoraj po kąpieli zasneła o 20:30 i obudziła sie dopiero o 6:30 na papanie zjadła cos postekała, sprawdziłam czy przypadkiem nie kupka ale czysto bylo położylam ją koło siebie i w 5 min dzieć spał wiec przeniosłam do wózka i dospała jeszcze do 9:30 a my razem z nią

Czy wasze dzieciaki mają tak jak moja, że poranne pierwsze karmienie jest ok czyli zjada normalnie a nawet wiecej (130-160ml) a drugie maksymalnie zje 70-90ml i ani kropli wiecej ma tak juz drugi tydzien pozniej juz je w miare normalnie w granicach 100-130ml i na kolacje przed snem tez wiecej bo 130-160ml.

I jeszcze jedno pytanie do mam ktore podają już sloiczki czy dajecie ten posiłek zamiast posiłku mlecznego (wyrzucacie jedno mleko) bo ja nie wiem jak to sie robi tak od poczatku. Za pierwszym razem podalam jej tylko 3 łyżeczki wiec dałąm normalnie mleko a później już zamiast mlecznego posiłku bo zjada pół słoiczka, ale nie wiem czy dobrze robie doradzcie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:32   #2227
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Iustyna, rodzeństwo mówisz.
Ja to bym w sumie bardzo chciała, żeby Hania miała rodzeństwo, ale gdyby to tż mógł chodzić w ciąży i rodzić- tak to nawet i jeszcze 3 bym "zrobiła"!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja do urodzenia Malwinki szłam w zaparte, że wrócę do pracy jak najszybciej. Jednak z każdym dniem widzę, że będzie to mega trudne-nie wyobrażam sobie powierzyć opiekę nad ni,ą komuś innemu, nie chcę tracić tych "małych, wielkich chwil" z nią spędzonych, dowiadywać się od kogoś innego, że córcia zrobiła pierwszy kroczek. Zawsze byłam niezależna, teraz priorytety zupełnie mi się zmieniły i już zapowiedziałam mężowi, że musi dobrą pracę znaleźć, bo ja zostaję w domu z Malwinką.
Ja też nie wyobrażam sobie powrotu do pracy
Cytat:
Dzien dobry.
Malwinka przespala od 22 do 7.40! Nie moglam w to rano uwierzyc. Szukalam sladow podania piersi, myslalam, ze moze bylam tak nieprzytomna ze zapomniala. Ale nie, piersi mowily same za siebie-cala pizama mokra. Ach, czuje sie jak mlody bog.

Ale ładnie Malwinka sypia no i za 2 miesiące

Witam niedzielnie

A mó j synek obudzil sie o 4 i tak głośno gaworzył piszczał i różne inne dzwieki wydawał że mnie obudził wstałam załadowałam mu smoczek wytłumaczyłam że jest jeszcze noc i dzieć poszedł spac pobudka o 7 i to samo ja mu znowu smoczek i jeszcze godzine spał
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:40   #2228
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I Ja jestem.

Moja Emi podnosi się do siadania
bierze nogi blisko klatki piersiowej tak mocno jak może
i schyla głowę i leci do przodu - wariatka !

Dziewczyny jest mi źle,
proszę o kopa w dupe !
a nie chce tego.
ŹLE MI!!

Zrobiła dzisiaj koope z chyba śluzem przykeiło się jej wszystko do doopy i takie placki były,normalne ?! nie jstem pewna czy to sluz.
U nas bąki też ciągle... A może to od tego łapczywego jedzenia? Ja staram się, żeby ały odbił po każdym posiłku, ale zdarza się, że nie odbije, więc to powietrze musi jakoś z niego wyjść. A jeśli to jest przyczyną bąków, to MM nie pomoże... A kupy to mogą być różne i jednorazowe o niczym nie świadczą, choć ja też czasem schizuję w tym temacie...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy!

Stapelko gdzie się zatrzymujecie w Zakopanem?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:51   #2229
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
83monia to łądnie z tym paluszkiem dobry braciszek chcial sie z mlodsza siostrzyczką podzielic

dziubek79 za 16 tygodni

Madziulka_17 tak witamine D podaje sie dzieciom karmionym MM my podajemy w kapsułkach

zanetaa88 brawa za 12 tygodni

Stapelka brawa za 15 tygodni

DaKaro brawa za 2 m-ce

Moje dziecie spi juz ponad godzinke a mamusia nadrabia wizaz mąż pojechał na mecz i wóci dopiero wieczorem. Karolinka wczoraj po kąpieli zasneła o 20:30 i obudziła sie dopiero o 6:30 na papanie zjadła cos postekała, sprawdziłam czy przypadkiem nie kupka ale czysto bylo położylam ją koło siebie i w 5 min dzieć spał wiec przeniosłam do wózka i dospała jeszcze do 9:30 a my razem z nią

Czy wasze dzieciaki mają tak jak moja, że poranne pierwsze karmienie jest ok czyli zjada normalnie a nawet wiecej (130-160ml) a drugie maksymalnie zje 70-90ml i ani kropli wiecej ma tak juz drugi tydzien pozniej juz je w miare normalnie w granicach 100-130ml i na kolacje przed snem tez wiecej bo 130-160ml.

I jeszcze jedno pytanie do mam ktore podają już sloiczki czy dajecie ten posiłek zamiast posiłku mlecznego (wyrzucacie jedno mleko) bo ja nie wiem jak to sie robi tak od poczatku. Za pierwszym razem podalam jej tylko 3 łyżeczki wiec dałąm normalnie mleko a później już zamiast mlecznego posiłku bo zjada pół słoiczka, ale nie wiem czy dobrze robie doradzcie
Posiłek ze słoiczka nie zastępuje posiłku mlecznego. Agata budzi się o 6-7 po całej nocy zjada 180 ml mleczka, potem je koło 11 i w okolicach 13.30-14 daje jej obiadek.Jest juz toche głodna, ale nie szaleńczo (je co 4h), ile zje to zje. Nie traktuje tego jako posiłku, raczej trening jedzenia łyżeczką, bo wiele to ona nie zje (choć je całym ciałem ) i za 2h woła jeść. Zresztą karmię ją na żądanie, alezauważyłam, ze sloiczek nie zastępuje mleczka, wydłuża przerwe pomiędzy jedzeniem.

Wczoraj pierwszy raz ugotowałam Pszczółce zupke - marchewka, ziemiaczek i oliwa z oliwek.

Czy któaś z Was daje/dawała dziecku Sinlac? W instrukcji pisze, ze jest na wode, a jakbym na mm chciała zrobić

Co do karmienie, jakbym karmiła to chciałabym przez conajmniej rok. Niestety nie wyszło i powiem szczerze, ze zmaganie się z pytaniem czy karmie piersią nie było łatwe, jak mówiłam, ze nie to patrzyli jakna wyrodną matke

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 13:00   #2230
marzena_S
Zadomowienie

Szybkie pytanko do mam karmiących piersią, które odciągają pokarm:
Jakich używacie laktatorów i czy jesteście z nich zadowolone?
Ja będąc jeszcze w ciąży kupiłam na allegro elektryczny laktator tommee tippee.
Wszystko wydawało mi się ok, nowy, zapakowany w karton i działał po podłączeniu do prądu, ale teraz stwierdzam, że jednak nie jest w porządku (jakby za słabo zasysa), bo w ogóle mi nie odciąga pokarmu- próbowałam kilkakrotnie i dupa. Podejrzewam, że facet mnie po prostu oszukał (stąd atrakcyjna cena- choć i tak niemała), ale teraz już nic nie zrobię-już dawno wystawiłam pozytywny komentarz. Więcej pokarmu udało mi się odciągnąć ręcznie, lub takim najprostszym ręcznym laktatorem za 10zł niż tą "dojarką", ale jest to strasznie długotrwałe i męczące, więc szukam lepszego rozwiązania...

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-10-23 o 13:01
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 14:40   #2231
editka2022
Rozeznanie

uwaga uwaga chwale sie moja gwiazda przewrocila sie dzis z brzuszka na plecki,tak sie mocowala ,ja stalam patrzylam i sie smialam tak smiesznie to zrobila chyba dlatego ze strasznie nielubi tej pozycji,wogole sie nadziwic niemoge jak to zrobla bo na na brzuszku glowki niechce podnosic,wiem ze potrafi bo czasem jej si euda, a tak to bek jak lezy na brzuszku
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 14:45   #2232
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Posiłek ze słoiczka nie zastępuje posiłku mlecznego. Agata budzi się o 6-7 po całej nocy zjada 180 ml mleczka, potem je koło 11 i w okolicach 13.30-14 daje jej obiadek.Jest juz toche głodna, ale nie szaleńczo (je co 4h), ile zje to zje. Nie traktuje tego jako posiłku, raczej trening jedzenia łyżeczką, bo wiele to ona nie zje (choć je całym ciałem ) i za 2h woła jeść. Zresztą karmię ją na żądanie, alezauważyłam, ze sloiczek nie zastępuje mleczka, wydłuża przerwe pomiędzy jedzeniem.

Wczoraj pierwszy raz ugotowałam Pszczółce zupke - marchewka, ziemiaczek i oliwa z oliwek.
Scio to ja robie podobnie moze zle to ujelam z tym wyrzucaniem mleka, tez wlasciwie chodzilo mi ze po sloiczku wytrzymuje okolo 2 godzin do kolejnego mleczka czyli tak jak mowisz opoznia sie kolejne jedzenie, z tym ze u mnie Karolinka je co 3 godziny ale mniej niż Twoja Agatka, wiec w sumie mozna powiedziec ze jedno mleczko mi czasem wypada z harmonogramu jej jedzenia zanim pojdzie spac zalezy kiedy kapiel

Jak smakowała jej zupka maminej roboty ??

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-10-23, 15:36   #2233
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny jest mi źle,
proszę o kopa w dupe !
a nie chce tego.
ŹLE MI!!
Przeżywam dokładnie to samo... Tylko u mnie nie chodzi o bączki, a o to, że cały czas zastanawiam się, czy Szymon się najada. Jedząc z piersi nie widzę ile zjada, a ssie krótko 3-5 minut w porywach do 7. Czasami ściągam mleczko żeby zobaczyć ile zje - nie wcisnę w niego więcej niż 90 ml. W dodatku urodził się ważąc 3950 g, a teraz waży może 5800 g. Każdy kto go zobaczy mówi, że jest bardzo ' kruchy ' - drażni mnie to strasznie. Coraz częściej myślę o MM - wtedy widziałabym ile zjada i może lepiej przybierałby na wadze. Eh sama nie wiem chyba gadam głupoty. Póki co karmię piersią...

Cytat:
Wszystko wydawało mi się ok, nowy, zapakowany w karton i działał po podłączeniu do prądu, ale teraz stwierdzam, że jednak nie jest w porządku (jakby za słabo zasysa), bo w ogóle mi nie odciąga pokarmu- próbowałam kilkakrotnie i dupa. Podejrzewam, że facet mnie po prostu oszukał (stąd atrakcyjna cena- choć i tak niemała), ale teraz już nic nie zrobię-już dawno wystawiłam pozytywny komentarz. Więcej pokarmu udało mi się odciągnąć ręcznie, lub takim najprostszym ręcznym laktatorem za 10zł niż tą "dojarką", ale jest to strasznie długotrwałe i męczące, więc szukam lepszego rozwiązania...
TT ręczny - jestem zadowolona

Dzień dobry niedzielnie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:39   #2234
Lilkaa82
Rozeznanie

Mała ucina kolejna drzemke a ja zmykam do kościoła milego popołudnia

Carmela a jak u Was, dajesz Sarence słoiczki czy narazie sie wstrzymujesz ? Bo Wy na UU jeszcze tez prawda ? pozdrawiam

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-23 o 15:40
Stary 2011-10-23, 15:49   #2235
brumek
Zakorzenienie

Po pierwsze - DaKaro, sto lat i milion miesięcznic dla Malwinki!!!

Cytat:
Szy
Wszystko wydawało mi się ok, nowy, zapakowany w karton i działał po podłączeniu do prądu, ale teraz stwierdzam, że jednak nie jest w porządku (jakby za słabo zasysa), bo w ogóle mi nie odciąga pokarmu- próbowałam kilkakrotnie i dupa. Podejrzewam, że facet mnie po prostu oszukał (stąd atrakcyjna cena- choć i tak niemała),
Ja mam Tommeee Tippee ręczny i też go nie polubiłam, choć na 100%` jest oryginalny i nowy, a na wielu forach czytałam ochy i achy na jego temat...
Więc tak sobie myślę, że może to nie wina laktatorów, ale nas. Tego że się nimi nieumiejętnie posługujemy Mi też baaardzo kiepsko mleko ściąga, choć w piersi jest ono na pewno. I wiem, że to moja wina U `ciebie może być podobnie.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga chwale sie moja gwiazda przewrocila sie dzis z brzuszka na plecki,tak sie mocowala ,ja stalam patrzylam i sie smialam tak smiesznie to zrobila chyba dlatego ze strasznie nielubi tej pozycji,wogole sie nadziwic niemoge jak to zrobla bo na na brzuszku glowki niechce podnosic,wiem ze potrafi bo czasem jej si euda, a tak to bek jak lezy na brzuszku
Brawo Zdolniacha z Nelci I siłaczka!

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
meldujemy się z Zakopanego
O jak fajnie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
To zdradź sekret posługiwanie się nim Bo ja się z nim nie lubię Mleczko się jakoś nie chce zasysać, ledwo kapie albo nawet wcale, a ręka boli od tego pompowania...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-10-23 o 15:47
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:57   #2236
karolinee1983
Zadomowienie

Witam w końcu mi się udało wskoczyć na wizaż. Maja się zrobiła marudna znowu, dziś to był szczyt -ciągle płacz z byle powodu, tylko na rączkach by chciała skończyła wczoraj 11 tygodni, a zerknęłam, że kolejny skok właśnie w okolicach 11-12 tygodnia i z tym to wiążę póki co. Mam nadzieję, że jej przejdzie udało mi się ją uśpić dopiero na spacerze i śpi już od 12

Gratuluję dzieciaczkom kolejnych skończonych tygodni i miesięcy

Babonik -współczuję stresów, jakie przeżyłaś z Nadią, ale malutkiej raz dwa się wszystko zagoi. Masz bardzo dzielną córę

Moja Maja też płacze przez sen i krzywi się także to normalne chyba

Historie o duchach... Lubię ich słuchać (ja też jestem maniaczką horrorów), ale nie powiem, jakieś ciary na człowieku zostają po takich opowieściach...

Cytat:

Karolineee jak tam karmienie małej? dalej tak wymyśla?
No niestety nic się nie zmieniło w tej materii nadal marudzi, czasami zachowuje się tak, jakbym jej krzywdę robiła, że jej jeść daję nie dzieje się to przy każdym karmieniu, raz je spokojnie, a innym razem aż odwraca głowę z rykiem bo nie chce cyca i zauważyłam, że tak jakby jej potrzeby jedzeniowe się zmniejszyły... Karmię ją mniej więcej co 3h i wcześniej zawsze chciała jeść, a teraz np. po 3h wygląda, że nie jest głodna czasami mam dość już tej walki z nią i myślę sobie, że karmienie MM było by dla nas lepsze

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mój mały chuściaczek w pouchu

1)obserwator 2)sen głęboki

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle jestem w szoku, że co spotykam kogoś nowego to pierwsze co się pyta to czy karmię piersią Tak - daję dziecku jeść, heloooł. Bez sensu, wg mnie to bardzo prywatna sprawa. Akurat karmię piersią to słyszę "o, to fajnie", a gdybym nie karmiła - to co bym usłyszała - że "niefajnie"?? Oj drażnią mnie takie pytania
NO u mnie też zawsze pytają czy: KARMIĘ???? (w domyślę - piersią)

Cytat:

Dziewczyny jest mi źle,
proszę o kopa w dupe !
a nie chce tego.
ŹLE MI!!

Ja też to przeżywam Maja wali ostatnio znowu zielone kupy a ja naprawdę już nic nie jem takiego!!! Mam doła

Cytat:

Mam dwa - ręczny medeli (jest do dupy - słabo ciągnie) i ręczny aventu i ten jest spoko

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Przeżywam dokładnie to samo... Tylko u mnie nie chodzi o bączki, a o to, że cały czas zastanawiam się, czy Szymon się najada. Jedząc z piersi nie widzę ile zjada, a ssie krótko 3-5 minut w porywach do 7. Czasami ściągam mleczko żeby zobaczyć ile zje - nie wcisnę w niego więcej niż 90 ml. W dodatku urodził się ważąc 3950 g, a teraz waży może 5800 g. Każdy kto go zobaczy mówi, że jest bardzo ' kruchy ' - drażni mnie to strasznie. Coraz częściej myślę o MM - wtedy widziałabym ile zjada i może lepiej przybierałby na wadze. Eh sama nie wiem chyba gadam głupoty. Póki co karmię piersią...

Dzień dobry niedzielnie
Madziulka moja Maja też je z reguły 5 minut i też jest raczej drobnej budowy i ja cały czas się zastanawiam, czy się najada i przybiera. Te myśli mnie czasami dobijają

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-23 o 16:00
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:01   #2237
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro brawa za 2 m-ce

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ale ładnie Malwinka sypia no i za 2 miesiące

A mó j synek obudzil sie o 4 i tak głośno gaworzył piszczał i różne inne dzwieki wydawał że mnie obudził wstałam załadowałam mu smoczek wytłumaczyłam że jest jeszcze noc i dzieć poszedł spac pobudka o 7 i to samo ja mu znowu smoczek i jeszcze godzine spał

Ale masz rozumnego synka.

Cytat:
Ja mam zwykły ręczny Aventa. Odciągam przynajmniej raz, dwa razy dziennie i w zupełności mi wystarcza. Gdy trochę boli ręka, to po prostu pompuję drugą. A do tego mogę spokojnie odciągnąć mleko w uczelnianej toalecie.

Cytat:
mała zdolniaszka.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Po pierwsze - DaKaro, sto lat i milion miesięcznic dla Malwinki!!!

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-10-23 o 16:02
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:27   #2238
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Czy któaś z Was daje/dawała dziecku Sinlac? W instrukcji pisze, ze jest na wode, a jakbym na mm chciała zrobić
Opis

Nestlé Sinlac to specjalny, pełnowartosciowy, bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy, przeznaczony dla niemowlat po 4. miesiącu życia. Stworzony został z ryżu i mąki chleba świetojanskiego. Wzbogacony jest w witaminy i składniki mineralne. Polecany jest w przypadku alergii na białko mleka krowiego, przy profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, a także przy nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała.

Wskazania

Nestlé Sinlac stanowi pełnowartościowy, samodzielny posiłek. Stosowany jest w przypadku alergii na bialko mleka krowiego i/lub białko soi - jako uzupelnienie karmienia naturalnego lub preparatami mlekozastepczymi. Polecany także jako produkt zapobiegajacy alergii. Może być stosowany w diecie bezglutenowej (celiakia), a także przy nietolerancji laktozy (np. po biegunkach).

Ważne

Nestlé Sinlac stanowi samodzielny posiłek, gotowy po dolaniu przegotowanej wody. Nie należy dodawać do niego mleka ani preparatów mlekozastepczych. Świetnie sprawdza się jako baza do wielu różnych dań dla niemowlat oraz osób dorosłych: placków, zupek, klopsików, deserów, ciasteczek etc.
(ze strnony produceta!) wydaje mi sie ze jakbys chciala dawac kaszke mleczka to lepiej kupic wlasnie specjalna a nie sinlac...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:59   #2239
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To zdradź sekret posługiwanie się nim Bo ja się z nim nie lubię Mleczko się jakoś nie chce zasysać, ledwo kapie albo nawet wcale, a ręka boli od tego pompowania...
Brumku mi ładnie zasysa i mleczko ładnie leci Kurczę nie wiem od czego to zależy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Madziulka moja Maja też je z reguły 5 minut i też jest raczej drobnej budowy i ja cały czas się zastanawiam, czy się najada i przybiera. Te myśli mnie czasami dobijają
U mnie Szymon na początku jadł nawet po 30 min. i przybierał ładnie po 200-300 g tygodniowo, a teraz od kiedy je tak króciutko to przybrał 460 g w 3 tygodnie... Niby pediatra mówi, że w normie, ale mnie i tak to martwi. Nie wiem, czy dochodzi do tego ' treściwszego ' mleczka...
I również są karmienia kiedy jest nerwowy przy piersi. Odwraca główkę albo ' tańczy ' nad piersią.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-10-23 o 17:01
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 17:09   #2240
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio to ja robie podobnie moze zle to ujelam z tym wyrzucaniem mleka, tez wlasciwie chodzilo mi ze po sloiczku wytrzymuje okolo 2 godzin do kolejnego mleczka czyli tak jak mowisz opoznia sie kolejne jedzenie, z tym ze u mnie Karolinka je co 3 godziny ale mniej niż Twoja Agatka, wiec w sumie mozna powiedziec ze jedno mleczko mi czasem wypada z harmonogramu jej jedzenia zanim pojdzie spac zalezy kiedy kapiel

Jak smakowała jej zupka maminej roboty ??
Wczoraj zjadła. Dziś pluła, więc nie zmuszałam. Bo ja to bardziej traktuje jako trening niż właściwy posiłek.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Opis

Nestlé Sinlac to specjalny, pełnowartosciowy, bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy, przeznaczony dla niemowlat po 4. miesiącu życia. Stworzony został z ryżu i mąki chleba świetojanskiego. Wzbogacony jest w witaminy i składniki mineralne. Polecany jest w przypadku alergii na białko mleka krowiego, przy profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, a także przy nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała.

Wskazania

Nestlé Sinlac stanowi pełnowartościowy, samodzielny posiłek. Stosowany jest w przypadku alergii na bialko mleka krowiego i/lub białko soi - jako uzupelnienie karmienia naturalnego lub preparatami mlekozastepczymi. Polecany także jako produkt zapobiegajacy alergii. Może być stosowany w diecie bezglutenowej (celiakia), a także przy nietolerancji laktozy (np. po biegunkach).

Ważne

Nestlé Sinlac stanowi samodzielny posiłek, gotowy po dolaniu przegotowanej wody. Nie należy dodawać do niego mleka ani preparatów mlekozastepczych. Świetnie sprawdza się jako baza do wielu różnych dań dla niemowlat oraz osób dorosłych: placków, zupek, klopsików, deserów, ciasteczek etc.
(ze strnony produceta!) wydaje mi sie ze jakbys chciala dawac kaszke mleczka to lepiej kupic wlasnie specjalna a nie sinlac...
Dzięki. Czyli musze się zaopatrzyć w inną kaszkę, bo chciałabym zacząć od takiej na mm. Chciałabym odstawić na jakiś czas słoiczki i potrenować jedzenie łyżeczką jakiejś kaszki właśnie na mm, gdzie znałaby już smak

Ja miałam laktator taki - ładnie ciągnął klik

Madziulka moja Agata mimo, ze na mm tez drodna. Ma 4 miesiące waży 6kg to nawet mniej niz sporo dzieciaków tutaj młodszych od niej. To dolne centyle. Ale taka jej uroda. Normą jest 500 g na miesiąc tyle przybiera więc się nie matwie.

A ja właśnie siedze i segreguje ciuchy.

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-10-23 o 17:11
Stary 2011-10-23, 17:28   #2241
marzena_S
Zadomowienie

Karoline, a zaglądałaś do buźki Mai? Może to pleśniawki?
Pytam bo u nas tak jak u Ciebie był przez nie płacz z byle powodu i niechęć do jedzenia, przy cycku mi właśnie akrobacje robiła i jedzenie kończyło się płaczem, a jadła tylko jak już naprawdę musiała co 3-4 godz, a normalnie je co 2...
Do tego dochodziło notoryczne pchanie rączek do buzi, które też jest między innymi objawem, a ja to na początku zbagatelizowałam i tłumaczyłam sobie zdobywaniem nowych umiejętności.

Brumek, myślisz, że to tak działa? Sama nie wiem, bo ta najprostsza pompka daje radę i mleko ściąga tyle, że długo to trwa. Robiłam kilka podejść z tym elektrycznym, sprawdzałam czy dobrze składam i nadal nic, więc myślę że jednak z nim coś jest nie tak, a nie ze mną.
Stary 2011-10-23, 17:45   #2242
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Karoline, a zaglądałaś do buźki Mai? Może to pleśniawki?
Pytam bo u nas tak jak u Ciebie był przez nie płacz z byle powodu i niechęć do jedzenia, przy cycku mi właśnie akrobacje robiła i jedzenie kończyło się płaczem, a jadła tylko jak już naprawdę musiała co 3-4 godz, a normalnie je co 2...
Do tego dochodziło notoryczne pchanie rączek do buzi, które też jest między innymi objawem, a ja to na początku zbagatelizowałam i tłumaczyłam sobie zdobywaniem nowych umiejętności.

Kurcze, Maja też pcha rączki do buzi... I tłumaczyłam sobie to dokładnie tak samo jak Ty...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:21   #2243
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Czyli musze się zaopatrzyć w inną kaszkę, bo chciałabym zacząć od takiej na mm. Chciałabym odstawić na jakiś czas słoiczki i potrenować jedzenie łyżeczką jakiejś kaszki właśnie na mm, gdzie znałaby już smak
kaszki i mleka danych firm sa takie same w skladzie mlecznym tzn. bobovita i bebilon to to samo mleko w środku, bebiko i hipp ma swoje oddzielne mleka i kaszki z tym samym mlekiem w proszku wsypanym do kaszki.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:25   #2244
patik87
Zakorzenienie

W klubie moje żale dla zainteresowanych.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:16   #2245
sygine
Zadomowienie

Witam niedzielnie wieczornie
Mam doła, więc tylko ciut podczytam i sobie pójdę.
Stary 2011-10-23, 20:17   #2246
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a co do kręgosłupa często mam uczucię takiego silnego ukłucia między 2 kręgami, nie jest to bardzo bolesne ale bardzo nie miłe uczucie
no właśnie ja też po prawej stronie mam taki dziwny ból-nieból, jakby mi ktoś pięśc wkładał troszkę z tyłu pleców między żebra i czasem aż sie odwracam do tyłu myśląc, że ktoś tam jest.

Cytat:
Ja będąc jeszcze w ciąży kupiłam na allegro elektryczny laktator tommee tippee...
ja mam Phillips Avent elektryczny z mozliwością przejścia na ręczny i jestem bardzo zadowolona
Cytat:
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:19   #2247
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Dziewczyny jest mi źle,
proszę o kopa w dupe !
a nie chce tego.
ŹLE MI!!
To ja cie kopne... Powiedz, czy ona placze przy tych baczkach? czesto ja wybudzaja, no nie wiem, co godzine? Bo u nas tez sa, ale ja to zlewam. Kupki robi ladne, a popierdziec sobie musi, my tez czasem jestesmy zagazowani. Antka tez praktycznie noc w noc wybudzaja baki, a potem idzie kupa. Chyba ze zrobi po kapieli i wieczornym kapaniu, to wtedy noc jest ladna i ten pierwszy sen trwa do 7 godz. I ja akurat nie lacze tego z tym co jem, bo jem wszystko.

Cytat:
Dzien dobry.

za nocke i wiek!

Cytat:
Ja dawalam, robilam na wodzie. Ale to slodkie jest...

Cytat:
Ja mam reczny Medeli i jestem bardzo zadowolona!

Cytat:

Brawa dla Wszystkich dzieciaczkow za skonczone tygodnie i miesiace!

My skonczylismy 8 tyg!

Dziewczyny Antos tez jada krotko, bylo 10 minut, a teraz i tyle nie ma. Zazwyczaj 5, a potem sie zlosci, tylko nie wiem o co, bo mleko jest. Nie martwcie sie! Jak dzieciaki Wam przybieraja to jest ok! Znajdzcie pozytyw w tym, ze tak krotko jedza...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:19   #2248
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kaszki i mleka danych firm sa takie same w skladzie mlecznym tzn. bobovita i bebilon to to samo mleko w środku, bebiko i hipp ma swoje oddzielne mleka i kaszki z tym samym mlekiem w proszku wsypanym do kaszki.
ale moja na Nutramigenie, więc wszelkie mleczne kaszki odpdają

Agatka jest już z nami
Stary 2011-10-23, 20:36   #2249
SweetAngel1984
Zadomowienie

czesc.............

jestem po wykanczajacym tygodniu z dwojka dzieciorow............

widze ze dzieciny rosna
jak na drozdzach i robia postepy rozwojowe

u nas bez zmian wciaz kater
juz nie zielony ale przezroczysty

Igorek smieje sie juz na glos (czasami)
i przewraca z brzuszka na boczek
a raczej przeciaz go chyba glowa heheh
i z boczku na plecki

pozatym ma sie dobrze tylko je co 2h w ciagu dnia co mnei dobija bo maly pasibrzuszek rosnia

a ja padam po calym tygodniu
Mamy 2 dzieci jak wy sobie rade dajecie dla mnei to nie pojete
teraz wiem ze przy jednym to normlanie wakacje
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:24   #2250
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a wogóle przypomina mi sie jak podczas skurczów przed porodem próbowałam złagodzić ból wizualizacją słodkiego bobasa który niedługo przyjdzie na świat
i co i zamykając oczy widziałam sarenke ze swoimi słodkimi oczętami kąpiącą się w wiaderku
teliczku razem z TZ padliśmy po tym zdaniu

Cytat:
Pediatra nam powiedziała ze jak sie naje słiczkiem to juz butelki nie bedzie chciała.

Cytat:
Carmela a jak u Was, dajesz Sarence słoiczki czy narazie sie wstrzymujesz ? Bo Wy na UU jeszcze tez prawda ? pozdrawiam
Dajemy dajemu

Narazie otworzyłam tylko jabłuszka, ale krzywi sie po nich jakby cytryne jadła. Próbowałam sama kaszke dawać łyżeczka, ale tez idzie nienajlepiej. Trenujemy dalej, 9 listopada mamy wizyte u logopedy, może on podpowie jak karmić łyżeczka, albo moje Sarenka jeszcze za mała...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości