|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Cytat:
piękne kotki
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Kamanda
Moja córka i ja zazdrościmy Ci kotów Dziewczynki,przy okazji: to zupełnie nie ma nic wspólnego z naturalną pielęgnacją:ale muszę Wam donieść,że kupiłam sobie przeboski puderek do konturowania twarzy (za 10 pln Kolor jak Harmony MACa - ale tekstura lepsza (macowe róże bywają twarde i szybko się wyślizgują pędzlem:/ Pięknie konturuje,trzyma się cały dzień i w ogóle jestem w szoku Jakby ktoś chciał wiedzieć,co to: Verona Vollare puder Satin Mat XXL w kolorze 4
|
|
|
|
#3843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Twój gwiazdorski tyłek Cytat:
a widzisz, szkoda, że wczęsniej nie zaglądałaś do nas, bo miałam lekkie obawy co do takiego toku nauki. Małgosia je rozwiała ostatecznie Fajną masz pracę bardzo miło wspominam kontakt z nasza poradnia psychologiczno-pedagogiczną, króciutki był wprawdzie (Młodej nikt nie badał, wypis ze szpitala wystarczył), ale sprawnie i sympatycznie poszło.Kocurki piękne Cytat:
I nie znalazłyście nic naprawdę skutecznego? Ja nic na ten temat nie wiem, ale przeraża mnie na cierpienie dziecka...... Cytat:
|
|
#3844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I homeopatyczne kuleczki Arnica Montana CH 30 U moich dzieci taki zestaw służy jako doskonały wywabiacz siniaków. Cytat:
![]() Mix ciekawy - zrobie sobie wieczorem tylko z jogurtem zamiast śmietany. Prześliczne ![]() Przegrzebałam dzisiaj hinduski sklep w poszukiwaniu czegoś fajnego. Chciałam coś do włosow, najchętniej maskę lub nowy olej, ale wszystko miało parafinę bardzo wysoko w składzie, a moje włosy parafiny nie lubią Kupiłam za to naturalne mydło oliwkowe. Prawie nie pachnie, słabo się pieni. Umyłam tylko ręce i daaawno nie miałam tak mięciutkich po samym mydle. Wieczorem spróbuje na ciało. |
||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Annje bardzo lubie takie "surowe" mydła
Jak pisałam jakis czas temu dopadł mnie (chyba pierwszy raz w życiu ) problem z łupieżem. Obstawiam bardzo złą wodę, na jaką byłam zdana przez 1,5 miesiąca.W każdym razie, jeśli szukacie czegoś przeciwłupieżowego i celujecie w szampon khadi szafran+tulsi+reetha to.......... to szukajcie dalej. Szampon sam w sobie bardzo fajny i polecam - ale na łupiez nie działa. Co gorsza sesa przeciwłupieżowa, pomimo, że fajnie działa na włosy, to z łupieżem na razie nic nie zrobiła Przymierzam sie własnie do zakupu szamponu przeciwłupiezowego sesy i khadi z neem..... A tak z ciekawości napsikałam sobie na świeżo umyty skalp sprayem regenerującym alvy on nie jest do głowy, tylko do paszczy, ale ma takie fajne rzeczy, że postanowiłam spróbowac.
|
#3846 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I ktoś ją przejechał Ojejku pochwal się kitkiem! ![]() Cytat:
i że wszystko udało się załatwić tak szybko!Cytat:
![]() Ależ nie ma za co ![]() Jesteśmy z Ciebie dumne gwiazdo nasza ps. I mam nadzieję, że Twój gwiazdorski tyłek szybko się zagoi! Cytat:
![]() Cytat:
Mimo dystansu do marki i wysokich cen kuszą mnie te kosmetyki bardzo..Cytat:
Dziękuję za PW Ale masz cuda w domu! Trzymam za was kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
http://www.prezencikii.pl/makijaz-tu...kamieniu.html?
|
|
#3847 | |||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Działają błyskawicznie,i oczywiście jak jest taka syt.jak teraz,to używam ich,zwłaszcza jak ją boli i piecze - ale wiadomo,jak to z tymi sterydami na takiej powierzchni - niechętnie
|
|||
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Malutka i jej łapki.. A mydło z Alterry do kosza, dziad jeden! ![]() Mam nadzieję, że te maści pomogą... sama używam czasem takich maści i też bardzo niechętnie i ostrożnie.. A może tribiotic by pomógł na łapki? albo maść nagietkowa?
|
|
#3849 |
|
BAN stały
|
jestem po pierwszym użyciu oliwki ozonowej, ma bardzo intensywny zapach ale przyjemny
zobaczymy jakie będzie jej działanie u mnie.
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Gayenka
Mhm rozumiem niechęć do sterydów, no ale wiadomo - jak mus to mus. Mała się męczy, szkoda dzieciaczka... No z tym łupieżem na tle nerwowym to mnie nie pocieszyłas raczej. Brzmi przekonująco... Z tego co czytałam olejek sesa cuda działał w tym kierunku a ja już ładnych parę użyłam i nic ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Caameroon, nie dałam rady zrobic swatchy różów, przepraszam kochana .W sobotę wczesnym popoludniem tż wyjeżdżał na tydzień i troche było zamieszania Zrobiłabym dzisiaj, ale aparat zarał ze sobą - zupełnie o tym zapomniałam Także wiecie - przez tydzień jestem słomiana wdowa
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
kamanda masz naprawdę przepiękne kotki
![]() clohe cieszymy się że tak dobrze Ci poszło no i że małżowi się podobało ![]() ![]() mhm tak sobie pomyślałam żeby poszukać może jakiegoś specjalisty.....ale Wy już pewnie wszędzie byliście i wszystkiego próbowaliście...Kurcze z tego co mówisz to różne specyfiki tylko jakby łagodzą objawy ale nie leczą bo po jakimś czasie wszystko powraca do stanu wyjściowego Kurcze a nie da się tego wyleczyć, tak aby Mała miała normalną skórę? anula dziwne ze sesa nie daje sobie rady u Ciebie może rzeczywiście Małgosia ma rację i ma to jakieś inne podłoże. Żadnych efektów nie zauważyłaś, nawet zmniejszenia łupieżu?
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesita no własnie nie widze żadnej różnicy
Dobrze pamietam, że lada dzień imprezka i to strasznie ważna
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cholercia.....ja nigdy nie miałam problemów z łupieżem więc trudno mi coś polecić.Może jak cała natura zawiedzie to skusisz się na nizoral? Podobno skuteczny...Jednak jeśli jest jakaś głębsza przyczyna tego łupieżu to nie wiem czy takie zewnętrzne specyfiki pomogą....może joga? ![]() Tak anulka Tosia w piątek kończy roczek ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę soboty - napewno będzie wspaniale. Oczywiście życzę przecudnej zabawy już teraz i ucałuj Tosię od Cioc Wizażanek
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mozna go dostarczyc jako gotowca w niektorych olejach. najwiecej jest go w Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, potem w Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, a potem w oleju z wiesiolka (Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil). nie wiem, na ile to faktycznie dziala, ale moze by malej nacierac na noc ktoryms z tych oleji raczki i na to rekawiczki, zeby nie wytarla wszystkiego w posciel sprobowac mozna...kamanda, sliczne kotki! baaardzo mi sie podobaja, a ja za kotami nie przepadam tymi bym nie pogardzila!anula moj gwiazdorski tylek... no coz, niestety, malz sie upomnial, ze chce zobaczyc mojego "siniaczka" i mu mina zrzedla... siniak ma dobre 15 cm dlugosci i w porywach 8 cm wysokosci. jest w odcieniu mojego cienia do powiek artdeco, taka satynowa, przydymiona sliwka ciesze sie, bo przynajmniej ten przekrwiony bordo juz sie zgubil przy tym fiolecie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- i w ogole dziewczyny... dzieki za wsparcie i za to, ze we mnie wierzylyscie |
||
|
|
|
#3856 | |||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
U mojego ojca sypie się z głowy,jak tylko się trochę zdenerwuje... nawet mamy w rodzinie takie powiedzenie: weż się Józiu nie denerwuj,bo łupieżu dostaniesz ![]() I to jest jasne i wyrażne jak na dłoni,ta zależność; a że miałaś ostatnio sporo stresów,a teraz już jest dobrze - a ja wiem,że tak działamy - jak jest stres to się organizm spina,a jak odpuszcza,to dopiero wychodzą skutki ![]() Tak mnie natchnęło,że skoro Ci ta sesa nie pomaga... i w ogóle; no ale może z drugiej strony to właśnie dobry znak: jak się organizm wyszaleje postresowo,to wszystko wróci do normy Cytat:
Cytat:
Jeszcze w sprawie kosmetycznej: dojrzałam promocję w SP na Sanoflore (Vichy, Inneov i LRP 3za2 - najtańsza rzecz gratis.Miałabym ochotę kupić sobie olejek antycellulitowy Sanoflore za 78 pln; może ktoś (najlepiej z warszafki by chciał się przyłączyć? Przy zakupie trzech rzeczy w zbliżonej cenie ten olejek wyjdzie -33%:
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2011-10-24 o 07:28 |
|||
|
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko!! Poszłaś na całość Chyba ledwo Ci tego gwiazdroskiego tyłka starczyło na pomieszczenia takiego siniola! Tak, to musi boleć ....Pewna jesteś, że o siniaczka mu chodziło ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Przepraszam, nie chciałam urazic Józia , ale tekst pierwsza klasa!Obawiam się, że możesz mieć rację, dziękuje za uświadomienie takiej opcji. Nie poddaje się i używam sesy - świetnie działa na włosy tak czy inaczej, pomijając kwestię glupiego łupieżu A jak sie mocno skupię, to może sobie wmówię, że działa ![]() Ale muszę Wam powiedzieć, że jest ogromna różnica pomiędzy działaniem olejku nałożonego na parę godzin w ciągu dnia a nałożonym na całą noc - nie warto marnowac oleju na trzymanie go przez parę godzin
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2011-10-24 o 08:18 |
||
|
|
|
#3858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na chłopski rozum, to to co ja mam, to po prostu wysuszone i sproszkowane algi (mam nadzieję ), a Twoje to ekstrakt ze spiruliny (ale nie wiem jak taki ekstrakt się robi) rozpuszczony?zmieszany z gliceryną - czyli są dwa składniki.Jaka jest różnica w działaniu niestety Ci nie powiem, bo jak na razie używałam tylko "czystej" spiruliny, ale na pewno mają inny kolor i inny zapach Cytat:
![]() W kolejce po autograf już się ustawiam ![]() Co do gwiazdorskiego siniaka To mi na siniaki pomaga żel normalnie stosowana na żylaki - Lioton 1000 (ona jest z heparyną, a heparyna m.in. przyspiesza wchłanianie krwiaka), żele z dodatkiem escyny (to jest substancja pozyskiwana z kasztanowca) - też najczęściej na dziale "żylakowym" będzie albo wszelkie mazidła z dodatkiem arniki ![]() Cytat:
Wymienię męża alergika na kota ![]() Cytat:
![]() Niestety to raczej nie jest uleczalne - tak usłyszał od kilku lekarzy... smaruje na co dzień maścią z witaminą A, Elocomem, a w skrajnych przypadkach (niestety na twarzy też czasami ma sterydem - Protpiciem). Fajnie zadziałało mu też na łapki masło shea, ale odmówił stosowania "bo się trudno smaruje i śmierdzi" ![]() Może spróbuj u małej jakiego masła albo kremu z dodatkiem Shea? A w ogóle chcę się pochwalić, bo już drugi raz zadbałam o futro zgodnie z zaleceniami z Zakręconego Forum i włoski mam nie do poznania ![]() A przy okazji sprzedaję ich patent na żel do włosów ![]() 2 łyżki siemienia lnianego, szklanka wody, gotować przez 15 minut, odcedzić, wystudzić Dziewczyny piszą, ze do użytku po 12 godzinach, ale ja nałożyłam na mokre włosy od razu po ostudzeniu i też zadziałał Futro się błyszczy, a po wygnieceniu trzyma kształt i jest mięciutkie. No i 100% natury
|
||||
|
|
|
#3859 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Przymierzam się do jakiegoś kremu na pryszczate czółko mojego syneczka i przeglądam w KWC Sanoflore krem orzeżwiający,i co widzę? Że cały "nasz" wątek go stosował i wszystkie chwalicie
To chyba mu kupię razem z żelem i punktowym preparatem Tylko ciekawe,czy będzie łaskaw go używać ![]() W sobotę odgarnęłam mu grzywkę- a tam ![]() Zrobiliśmy peeling enzymatyczny z BU (pół godziny histerii pod tytułem: dlaczego mi to robisz ![]() Co za los |
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
vea7 robiłam żelem lnianym ale mi nie posłużył , włosy mi wcale nie błyszczały były ciężkie , klapnięte. Chyba , że coś nie tak zrobiłam no ale nie wiele jest w tym przepisie do popsucia .
Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2011-10-24 o 10:14 |
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Poza tym zamierzam kupić żel myjący z tej serii i punktowy preparat na wypryski (na noc); mam jeszcze tonik z PHA dla niego i glinki ![]() Kurcze,już żem męczyła Kotwilkę na PW,bo z trądzikiem to niestety nie jestem na bieżąco (o ile pamiętam podobne problemy u mnie występowały jakieś 30lat temu ![]() Jak macie jakieś pomysły,to podrzućcie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, przyjrzyj sie jeszcze może takiemu zestawowi: krem oczyszczający i spray alvy. Mają olejek herbaciany i manuka
. Podobno jeszcze korektor jest dobry. I mają tam darmową wysyłke od 100.
|
#3864 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
DzięksKliknięte
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie mogłaś za dużo nałożyć - mi część glutka "uciekła" ... to znaczy, jak wylewałam na rękę, to zamiast trochę, się cały glutek wylał i spadł do wanny... normalnie jak białko się toto zachowuje. Pozostała nałożona część - myślę, że tak 2/3 była akurat i włoski są ładne |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie , że Twoim włoskom spodobała się nowa pielegnacja Wyglądaj listonosza
Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2011-10-24 o 11:45 |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm... nie potrafię ocenić czy szklanka żelu na litr wody to dużo czy mało... mi z tych dwóch łyżek i szklanki wody wyszło tak mniej więcej pół kubka "gluta". I z tego ok. 2/3 wylądowało na włosach. Utrwaliło jak normalny (nie za mocny) żel. Aha, wymagało wygniecenia po wyschnięciu
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2011-10-24 o 12:24 |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko Ci poszło - widzę, żeś tak samo narwana jak ja
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ankazar skora tok mówisz to pass, chociaz szampon miałam w koszyku juz i szuakałam co by mu do towarzystwa kliknąc... i tez bym cos chciała co przyciemni moje włosy
![]() Cloche ![]() ![]() klask i: Anula moja sis jak była w podstawówce tez miała przez pół roku nauczanie indywidualne, to było dobrych kilka lat temu ale była mimo początkowych obaw bardzo zadowolona co do łupieże to Małgosia maze miec racje niestety, jak mielismy z nasza małą problemy to mojemu męzowi za każdym razem odzywała sie łuszczyca, a ze problemów prze 4 lata było zbyt dużo więc dopiero niedawno jest widoczna poprawa, pomijam ze jest siwy tzn szpakowaty co to za cudna maseczka z babana???? mam troche zaległości - ide czytac ![]() Kamanda piękne kocurki- zazdrosze i Ankazar Tobie kota również, u mnie w domu tylko ja uwielbiam koty, małz małą na swoja strone przeciągnął i sa na nie kotkom ![]() i trzymamy kciuki |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Banan, zmielone płatki owsiane i oliwa z oliwek
też muszę spróbowaćCloche taki siniak?czyli nie obeszło się bez "ofiar"![]() Jak mogłybyśmy w Ciebie nie wierzyć?
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

jeżeli jest więcej chętnych to bardzo proszę
pasztetowej- to ona tym razem jedzie na wystawę

Jakby ktoś chciał wiedzieć,co to: Verona Vollare puder Satin Mat XXL w kolorze 4
(uwielbiam tych pijaczkow!)
Tzn. teraz już przechodzi,to nie bolą,ale jak ostry stan,to bardzo

) problem z łupieżem. Obstawiam bardzo złą wodę, na jaką byłam zdana przez 1,5 miesiąca.

.
i ucałuj Tosię od Cioc Wizażanek
matko!! Poszłaś na całość 
... to znaczy, jak wylewałam na rękę, to zamiast trochę, się cały glutek wylał i spadł do wanny... normalnie jak białko się toto zachowuje. Pozostała nałożona część - myślę, że tak 2/3 była akurat i włoski są ładne
klask i: