|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X
Cytat:
Teraz tak mi wpadło do głowy, że nawet byłby to super motyw u nas, bo zaproszenia też planujemy ze zdjęciami, to można by dać to samo zdjęcie na zaproszeniu i w dekoracji, ewentualnie jeszcze na innych elementach. A tak w ogóle to od dzisiaj zostało mi okrągłe 9 miesięcy do ślubu!
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sala jest w odcieniach kremowych, brązowych. Wcześniej chciałam bukiet z niezapominajek, ale nie wiem czy będzie można to wszystko ze sobą zgrać, więc chyba zdecyduję się na kremowe,herbaciane róże lub tulipany (ze względu, że to będzie maj ) A za parą młodą, jeszcze się nie zastanawialiśmy co będzie.. ![]() Jeszcze nie wiemy czy będziemy mieć okrągłe stoły czy zwykłe.. Także to wszystko wyjdzie później.. Jeśli zdecydujemy się na okrągłe, to ciężko będzie z dekoracją (sala ma świeczniki, ale ich jeszcze nie widziałam).. Jeszcze o dekoracji szczerze mówiąc nie myślę.. |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa oj teraz to zleci , nawet nie zauważysz kiedy
![]() Myskao mi pomysł ze słonecznikami podrzuciła mama, bo to takie wesołe kwiaty a co do dekoracji za państwem młodym to od razu chciałam coś skromnego i wpadłam właśnie na pomysł z napisem tym bardziej, żeby włączyć tam naszą córcię
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Mi też
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- U nas będą okrągłe stoły i też nie wiem jak do tego dobrać dekorację, żeby to ładnie wyglądało. A na ile osób są u Was okrągłe stoły?
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie do TEGO dnia 212 dni ![]() Kurcze.. Ostatnio rodzice często mnie namawiają na kupno mieszkania.. A razem z TŻetem zdecydowaliśmy się najpierw na wynajem, a później się zobaczy.. Strasznie mnie to męczy.. Rodzice mówią, że się martwią, gdzie będziemy mieszkać (bo na razie mieszkamy, każdy u swoich rodziców).. Dodatkowo mój TŻ nie ma teraz pracy i też mam gadania.. A jak będziecie żyć itd.. :/ To normalne zachowanie? Zamiast się cieszyć moim szczęściem to oni mówią, że z miłości się nie przeżyje.. Przecież zawsze to jakoś będzie.. Aha, jako, że jestem chora to zajęłam się wybieraniem zespołu
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-21 o 16:56 |
|
|
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rodziców, to u nas akurat tego tematu nie ma, bo w przyszły weekend przeprowadzamy się na swoje, właśnie skończyliśmy wykańczać dom.Natomiast zgodzę się z tym, co napisałaś: "Przecież zawsze to jakoś będzie.." - o ile jesteście w stanie się samodzielnie utrzymać, to tak. To że TŻ nie ma pracy nie jest przeszkodą - o ile Ty pracujesz i będziesz w stanie Was utrzymać. Co do kupna mieszkania - ja bym się decydowała na to tylko w takim przypadku, gdybym wiedziała już, że na pewno chcę w danym miejscu zostać na stałe, że oboje mamy tu w miarę stabilną pracę i nie musimy w jej poszukiwaniu wyjeżdżać z Lubelszczyzny. Jednym słowem, że są tu dla nas jakieś perspektywy. Na szczęście są, dlatego też zdecydowaliśmy się wykańczać dom i tu zostać. W przeciwnym razie pewnie szybko byśmy zawitali do stolicy i też coś wynajmowali, a nie myśleli o własnym.
|
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie jest idealnie, zawsze coś jest nie tak jak byśmy chcieli. Najważniejsze jest to, że się kochacie i macie w sobie oparcie, a rodzice zawsze będą martwić się i gadać, w końcu taka ich rola Głowa do góry, będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- U nas też stoły będą 10-osobowe. Na stole też zamierzam postawić jedynie wazon z różą. Zastanawiam się jak usiądziemy przy stole młodych. My plus świadkowie z osobami to trochę mało na 10-osobowy stolik i obawiam się, że to może źle wyglądać jak będzie nas tak mało przy tak dużym stole... A głupio też dobierać 2 pary, bo nie wiadomo kogo w taki sposób "wyróżnić".
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o stoły, to dla nas i świadków (oraz ich osób towarzyszących) chyba weźmiemy prostokątny, ustawimy go w taki sposób, żeby widzieć wszystkich gości.. |
|
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie jest zupełnie odwrotnie. To ja martwię się już na zapas jak to będzie bo pracy nie mam( a co jeśli jej nie znajdę?!). Nigdy nie chciałabym być na niczyim utrzymaniu a już na pewno nie na utrzymaniu męża ( wspólne pieniądze to co innego). Wiem że rodzice jedni i drudzy zawsze nam pomogą i zawsze będziemy mogli na nich liczyć ale dla mnie nie o to chodzi w małżeństwie. Lubię być samodzielna i skoro decydujemy się na ten "dorosły" krok z małżeństwem to musimy być na tyle dorośli by sobie sami dać radę. A mieszkanie, jeśli zostaniemy w Lublinie to też wynajmiemy, na dzień dzisiejszy innej możliwości nie widzę. |
|
|
|
|
#940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Praca się zawsze znajdzie, do wesela masz jeszcze troszkę czasu więc wierzę że Twój Tż coś znajdzie i rodzice już przestaną wam tyle gadać na ten temat Najlepiej im powiedzieć że jest się już dorosłym i trzeba samemu przejąć ciężar życia ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Będziecie mieli na wszystkich widok i nikt nie będzie marudził że czemu on nie siedzi przy młodych a kto inny tak
http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-05-12/01.jpg Razem od 3.03.2011 Zaręczyny 16.09.2011 ![]() Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
|
||
|
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak pogląd na całą salę.. No ale do tego jeszcze kuuuuupa czasu, więc coś się wymyśli
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także fajnie to wyglądało, bez pustych miejsc przy stole, a przede wszystkim widzieli gości Znalazłam zdjęcia podobnych stołów dla pary młodej Ja myślę, że to dobre rozwiązanie
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!
Jestem tu całkiem nowa, ale nieśmiało się zgłaszam jako kolejna PM 2012 Lublin |
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.fotografia.slubna.com.pl/...2-05-12/01.jpg Razem od 3.03.2011 Zaręczyny 16.09.2011 ![]() Ślub gdzieś kiedyś o 16:00
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niunia wielkie dzięki za ciepłe przyjęcie. ![]() Pozwolę sobie od razu mieć do was pytanie... Poszukuję fotografa...ale nie byle jakiego. Już piszę w czym rzecz. Moją wielką pasją są konie, a właściwie mówiąc szczerze kocham je tylko odrobinkę mniej niż TŻta Ale może któraś z was zna kogoś takiego albo widziała tego typu fotki i jest w stanie dać jakieś namiary, czy chociaż wskazówki gdzie szukać...?
|
|
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja fotografa właśnie też poszukuje.. I nie wiem jeszcze który co potrafi, ale jak trafię na jakiegoś co robił zdjęcia w plenerze z konikami to dam znać ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma kiedyś robiła wesele na dużej, przestronnej sali i pierwotnie miały być prostokątne stoły i standardowy układ w podkowę, ale jak się okazało, że spora ilość gości ma nie dopisać, zmienili na okrągłe - faktycznie zajmują dużo miejsca i przynajmniej nie wiało pustką po sali Więc chyba wszystko faktycznie zależy od tego jak dużą masz przestrzeń do zagospodarowania.
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
posia2 witaj w gronie PM2012
Widzę, że ślubujemy tego samego dnia![]() Napisz czy macie już salę, kamerzystę itd.
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamy w sumie już sporo: kościół (parafia pw. św Andrzeja Boboli, Lublin), sala (Zajazd Gościnny) no i DJ (jedyny i niepowtarzalny Hiszpan - szczerze polecam - byłam na dwóch weselichach, które prowadził - niech się chowają wszelkiej maści zespoły ) Ach, zapomniałabym - jest już też sukienka, kupiona poniekąd "w afekcie", ale nie żałuję ![]() ![]() A jak tam u Ciebie? Jak powiesz, że masz już prawie wszystko dopięte na ostatni guzik, to wpadnę w paranoję
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc też tam ślubuję ![]() My bierzemy ślub w maju, i mamy salę, zaklepany Kościół i na razie tyle... Szukam fotografa i zaczynam się kontaktować z zespołem, ale coś mi na maila nie odpisuje.... Kamerzysty nie chcemy.. Także wszystko powoli idzie do przodu, a bałam się, że się nie wyrobimy ![]() Powiem Wam, że już się nie mogę doczekać kiedy zamieszkam z moim przyszłym Mężusiem ![]() I nie ważne gdzie, byle razem
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-10-24 o 10:49 |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
O jej jej..nie było mnie tu przez weekend i takie mam zaległości, że hoooo
cindi piękne fotki wyglądaliście na takich szczęśliwych, że aż nie mogę doczekać się tego dnia ![]() Co do mieszkania z rodzicami, ja niestety na razie jestem do tego zmuszona, a po ślubie mój TŻ chce żebyśmy wyjechali do Niemiec na jakiś czas, żeby wziąć pózniej mniejszy kredyt na dom (mój uparty TŻ chce stawiać domek jednorodzinny) |
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fotoarkadiusz.blogspot.com/ Za pakiet od przygotowań do oczepin. Zdjęcia w eleganckim albumie i na płycie dvd. Cena: - od czerwca do września 1600 zł - w pozostałych miesiącach 1400 zł Na terminy inne niż sobota dodatkowy rabat.
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko w swoim czasie i mocno wierzę w to, że kiedyś w końcu będziemy mieć swoje miejsce.. Ale póki to się stanie to będziemy wynajmować i tyle.. |
|
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Mnie do Dj'a najbardziej przekonało to, że może puścić każdy utwór, a zespół nie zagra wszystkiego. A to, że nie na żywo, mi akurat nie robi różnicy. Na naszym weselu były utwory, których zespół by nie zaśpiewał, więc też dlatego zdecydowaliśmy się na DJ'a. Dodatkowym argumentem było to, że wiedzieliśmy jak bawi gości (byliśmy wcześniej na weselu, na którym grał) i zabawa była niezapomniana
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tez nadal szukam fotografa ( za oferty od podczytujących fotografów po raz 3 juz dziękuję- natrętów nie lubię!). Nawet mam faworyta ale mamy konflikt rodzinny z TŻ w sprawie ceny. Dla mnie zdjęcia są ważne, i ważniejsze niż pokaz sztucznych ogni czy innych klaunów na weselu. I myślę że tu warto wydać więcej pieniędzy niż iść po kosztach. Oczywiście w granicach rozsądku. A Wy dziewczyny ile płacicie za fotografów? |
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Fajnie może to wyglądać więc też pomyśle czy tego nie zrobić 

Więc chyba wszystko faktycznie zależy od tego jak dużą masz przestrzeń do zagospodarowania.
) Ach, zapomniałabym - jest już też sukienka, kupiona poniekąd "w afekcie", ale nie żałuję