|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Ale On za każdym razem jak się budzi to tak jest (od jakiegoś tygodnia). Miałam się spytać wcześniej o to, ale jak włączam neta to zapominam co miałam porobić =)
|
|
|
|
#3152 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
oby to nie było zapalenie, bo wtedy jest chyba szpital Cytat:
ja wczoraj ściągnęłam mleko (sprawdzam ile czasu i ile mleka ściągne - żebym wiedziała jak będę ściągać jak będę szła na ten cholerny podpis) i ściągnęłam prawie 90ml, dałam Izuni po kąpieli o 20 i potem jadła o 1! więc jak tak często jadła (co 1,5-2h) to może dlatego że je małymi porcjami i często? czy wasze dzieciaczki mają tak że w czasie snu tak zakwilą jakby im się coś złego śniło? Bo Izunia tak ma i się zastanawiam czy to jakaś nieświadoma reakcja (jak "głośny" uśmiech) czy może jest zlękniona (ale od czego?)? |
|||
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie mam pojecia. Wiesz, generalnie dla takich maluszkow wszystko jest nowe, moze on przeciagajac sie jeszcze nie wie ze sie przeciaga i jest wystraszony? albo to go boli? nie wiem, naprawde ![]() A ja wlasnie sciagam uspokajacze niemowlakow, zobaczymy co dadza odglosy suszarki i bicia serca w tle
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz moze jakies linki....??bo nie moge nic znalezc...albo zle szukam...
|
|
#3155 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Ale tak 4 razy dziennie będzie ok chyba?Ja wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale nie![]() Jak sie dzisiaj czujesz? Cytat:
I właśnie w trakcie karmienia zazwyczaj kupol się zdarzy więc tak jest łatwiej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zapomniałam gina się podpytać jak to właśnie z ćwiczeniami Ale jesli dobrze pamiętam to chyba Kapka wklejała takie ćwiczenia dla kobiet po ccSłodziak z Mikiego |
|||||||
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
próbuję Was nadrobić, ale moje dziecię ostatnio nie pozwala. Ma coraz dłuższe okresy czuwania i muszę mu towarzyszyć ![]() Byliśmy na szczepieniu- trauma straszne- nie wiem czy nie zdecyduje się na te skojarzone, tak się Ignaś wycierpiał Na brzuszek bierzemy Dicoflor- mogę polecić- Ignaś śpi spokojnie, nie ma problemów z kupką ani wzdęciami, daję mu na noc i spokojnie przesypia 5-6 h (a karmię go piersią wyłącznie)Lecę nadrabiać wątek dalej
|
#3157 | |||
|
KWC
|
Piszę z dzieckiem na rękach więc z góry sorry jak gdzieś będzie literówka albo brak polskich znaków.
Cytat:
Porobię dziś podstawowe brzuszki i wejdę na stepper. Monia, tylko PRZYSIĘGNIJ, że dziś zaczynasz, bo to mnie mocno zmobilizuje. Nienawidzę ćwiczyć sama. GIT!! Cytat:
3 tg smoczki jeszcze się nadają, może powiększ lekko dziurkę igłą. Cytat:
Ale ślicznie śpi, kruszynka taka. Ojoj, trzymam mocno. Napisz jak było, nas to czeka pojutrze lub w czwartek. |
|||
|
|
|
#3158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do tego czasem jeszcze dodatkowo zrobi mi kupę ![]() Co do pępuszka...to u nas pępuszek odpadł 9 dni temu i jeszcze troszkę krewki jest Super Ale słodko śpi Cytat:
![]() No a ja nareszcie dorwałam się do kompa... Nie było mnie chyba z tydzień, bo byli u nas moi rodzice Wybaczcie ale rodzice przejechali 420km aby zobaczyć Błażejka więc wolałam ten czas spędzić z nimi albo trochę poodpoczywać (pospać ) Bo z nockami bywa różnie Babcia jak to babcia, zakochana we wnusiu ![]() W piątek byliśmy u chirurga z młodym, ze względu na 3 guzki na głowie. Okazuje się, że największy to pozostałość kostna, która zaczęła narastać na krwiaka a 2 pozostałe to mocowania więzadeł głowy z karkiem. Wszystko ma zniknąć w ciągu kilku lat... Gdyby jednak zrobili mi cesarkę a nie męczyli dalej, to nie musiałabym jeździć po neonatologach i chirurgach z Błażejkiem Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
|
||
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rzeczywiscie lekarze powinni szybciej podejmowac takie decyzje zamiast meczyc maluszki, nas tez czeka wizyta u neonatologa tylko przez to ze jak bylam poltorej tyg wczesniej w szpitalu jeszcze przed porodem to juz wtedy mogli zadecydowac ze spadajace tetno to cos nie halo i zrobic od razu cc, ehh szkoda gadac.---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Monia nie moge tego kurcze zaladowac w zalacznik
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że żyję
![]() Beni chyba już po tym skoku, ale tak mu się zmieniło, że nie chce na chwilę zostać sam. Uspany na rękach rozbudza się kilka minut po położeniu. W desperacji wyciągnęłam przedwczoraj zakupioną (trochę bez przekonania) chustę, zamotałam według instrukcji i nosimy z tatą małego. W chuście pięknie śpi, nareszcie szczęśliwy i spokojny. Nocki przesypia w naszym łóżku. Trochę to uciążliwe, ale dajemy radę A ja czuję się znowu jak w zaawansowanej ciąży - podobnie kręgosłup daje Poza tym Berni zrobił się niezły bystrzacha - odwraca głowę za naszym głosem, przygląda się twarzom i przedmiotom ![]() Podczytywałam Was troszkę, więc mniej więcej jestem na bieżąco Spray - chętnie dołączę się do ćwiczeń, ale wieczorem, jak M. mnie zmieni w opiece nad dzieckiem Już tam coś zresztą macham nogami od trzech dni Może mi zostały nadrogramowe 2-3 kg do wagi sprzed ciąży, ale już wtedy miałam dobre 15 kg nadwagi, więc nadbagaż jest spory
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde chyba znowu koopa bo az czuje...
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-24 o 15:05 |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłą środę odstawiłam dopiero |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/smily-karuzela-las...9.html#gallery http://allegro.pl/smily-karuzela-las...9.html#gallery |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja robi kupke co 2 dni...i za kazdym razem jest ona rzadka....tez takie macie mamusie ?? Te co karmia mm ??
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
dzieki
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez tak ma po tym skoku....dobrze ze tylko w ciagu dnia...Tez z nami spala w lozku ale od 2 dni juz sama zasypia w swoim.... takze musisz troszke odczekac i tez tak bedzie Twoj spal.. Cytat:
Mam juz od Mucki.... Ale dzieki... ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- ale tez takie rzadkie...??
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami tez wyrzuci raczki do góry tak jakby sie wystraszyla wiec moze cos im sie sni![]() Cytat:
![]() i dla ciotek wizazowych zdjecia mojego słoneczka
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
hello..
dzisiaj mieliśmy szczepienie, teraz synus odstresowuje się i przesypa co chwilke Spray- widzisz jak dużo mam się zgłosiło do wspólnej wagi z kilogramami nie jesteś sama, wiec będziemy sie wspierać![]() Po cc można ćwiczyć po 6 tygodniu, tak przynajmniej wszędzie pisze na necie, bo ginka na wizycie oczywiście zapomniałam się zapytać Wczoraj jak tz pojechał z córą do kościoła, akurat mały spał, więc dałam sobie wycisk-dzisiaj czuje że żyje .Martusia-miałam podobny stan w 3 tygodniu po porodzie, tylko wtedy dopadł mnie kryzys laktacyjny, miałam mniej pokarmu, było mi słabo, fale gorąca, dreszcze..po paru dniach mi przeszło.paracetamol i tak jak dziewczyny pisały okłady z kapusty, najlepiej jeszcze takie liście wsadzić na chwile do lodówki, potem rozgnieść i na cyce.Życzę zdrówka Ancia-jak tam brzuch?? Natka, Agnyska- dobrze,ze jesteście już się martwiłam, że o nas zapomniałyście ![]() Cotka-jak waga Filipa , byłas dzisiaj ważyć? W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!! dziecko ma być głodne i śpiące-powariowaliCytat:
![]() Mały Lulek przystojniacha, a mała Tusia prześliczna Monia- koopka co 2 dni, przeważnie kosystencja miękka, czasami taka bardziej zbita, ale z przewaga miękkiej, kolorystycznie tak jak u małego Lulka
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-24 o 15:20 |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez mega smierdzaca a kolor taki zolty z domieszka zielonego...![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
i jeszcze ta godzina....Moja miala badanie sluchu w szpitalu zaraz po urodzeniu....trwalo moze 5 min.... U mnie rzadko koopka jest zbita..... zawsze taka plynna...
|
|
#3172 | |||
|
Zadomowienie
|
Widzę, ze dziś więcej nas miało ciężką noc.
Moje słonko śpiące dotąd po 4h między karmieniami w nocy, dziś nie spało od 2 chyba do 6. Z godzinę leżała zasłuchana w karuzele ze smokiem w buzi, bo po 30 minutach 'karmienia" stwierdziłam, że ona po prostu ssie, a nie je, to nauczyłam ja w ekspresowym tempie ssać smoka, chociaż najchętniej bym go jej nigdy nie dawała. Ale i mój cyc odmówił posłuszeństwa i spać mi się chciało jak diabli. Tylko, że jej nie. Strasznie się momentami prężyła i piszczała. Nawet tatę obudziła płaczem. Ostatnia kupa była przed 2 w nocy i do tej pory nic. W efekcie spała nad ranem już z nami, bo nie miałam siły co chwila do niej wstawać. Dopiero ciepło ręki taty chyba ją uśpiło. On ma jakieś takie fluidy, że jak kogoś coś boli, to jego dotyk pomaga. Nie raz mi pomagał przy bolesnych miesiączkach i mojej mamie jak ją mięśnie rwały. Wstaliśmy koło 8:30 ale wszyscy zmęczeni a mała nie specjalnie głodna. Po 10 dostała butle z odciągniętym mlekiem i tylko 30ml zjadła Ale nie wbijałam więcej bo trzeba było wyjść po akt urodzenia, na moje zdjęcie szwów (bałam się jak zwykle, a tego nie czuć ) i zapisać małą do przychodni. 3h grzecznie przespała w samochodzie, a mnie się wszędzie dłużyło jak diabli. Okazało się, że u nas środowiskowa nie chodzi I własnie nie wytrzymałam zadzwoniłam do mojej pediatry z przed 30 lat mamy wizytę na jutro. Dowiem się czy mała przybiera na wadze i jak z tą żółtaczką. moja forest gra chyba z 18 minut ta hustawka ma 15, 30 i 45 minut czasem włączam same melodie bez bujania Cytat:
Chociaż ja wtedy robię gorący okład z wody, aż zmiękną, masaż i albo odciągam pokarm albo przystawiam małą i zawsze pomaga. Cytat:
oj to już mi to zaczyna wyglądać na zapalenie zadzwoń do jakiegoś lekarza ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
jak bym napisała że 2 minuty to pewnie było by na wyrost
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wynosimy Benia w chuście, to chyba czuje się już taki wytulony i wieczorem jest spokojny, śpi sam Potem tylko koło północy go bierzemy do siebie i śpi spokojniej niż w swoim łóżeczku.Kupy też rzadkie Jutro idziemy na szczepienie i się zastanawiam z jakiego powodu szczepienie może się nie odbyć. Benek ma wysypkę, najpierw była na buzi (czerwone kropeczki, potem zmieniły się w szorstkie i suchawe), parę dni temu wyskoczyły mu też na tułowiu. Myślałam, że to pewnie ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko na twarzy występuje. Skazę raczej wykluczam, bo oprócz wysypki wszystko ok. No i dalej charczy i ma mały katarek (ja też się nie mogę doleczyć, więc pewnie ode mnie to ma). Chyba Małgosia pisała, że Stasiowi przesunięto szczepienie z powodu wysypki ![]() A mój połóg jutro się oficjalnie kończy, a ja nadal mam wydzielinę podbarwioną krwią ![]() Kapka, a to jakieś specjalistyczne badanie słuchu? Mój też miał w szpitalu po urodzeniu badany słuch.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
tusia ale ona słodka
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Monia- moj tez miał w szpitalu i wyszło prawidłowo, tylko jeśli jest jakaś wada genetyczna w obrebie twarzy to trzeba powtórzyć, tylko wtedy to badanie jest dłuższe,ale nie wiem jak wygląda. jak dla mnie głupota, takie badanie powinno być wykonane po operacji, bo tak to mały ma przeciąg i badanie nie będzie miarodajne.
pierwsze zdjęcia z uśmiechem ![]() ![]() uciekam Mały Głód wstał..
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monia taka jest fajna, zastanawiam się nad jej kupnem bo zależy mi na różnych melodyjkach a zwłaszcza takiej (mam nadzieję że w tym zestawie melodii będzie ) i jest ustawiana na czas i ma czujnik płaczu
|
|
|
|
|
#3177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
|
|
|
#3178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No moja hustawka tez ma bujanie na czas....a melodyjki tez sa fajne bo usypiaja mala.. A teraz spi przy owieczce....tez to lubi... ![]() Cytat:
o rany ..ale on ma slodkie oczka..... ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
zazdroszcze....
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Powaliło ich do reszty z tym badaniem... Mój głodomór, to by ich tam zeżarł razem z tą aparaturą...
Ale nie masz powodu do zmartwienia? Mały Kapek reaguje na dzwięk? Wogóle to zakochałam sie w nim. Ma takie bystre oczka Mini Tusia taki słodziak Dziewczyny byłam u pediatry z tą wysypką na czole. /Myślałam, ze schodzi ale Sory za chaos w poscie, ale mam Kwilona Skrzypczyka na rekach ![]() edit: albo 2ml raczej
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-10-24 o 15:53 |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

ale glaskanie po glowce jak najbardziej uspokaja

musze kupic jak to sie nazywa-alertec czy jakos tak i koniecznie kupic make ziemniaczana i zrobic ta kapiel w krochmalu

Ale tak 4 razy dziennie będzie ok chyba?

Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
tylko przez to ze jak bylam poltorej tyg wczesniej w szpitalu jeszcze przed porodem to juz wtedy mogli zadecydowac ze spadajace tetno to cos nie halo i zrobic od razu cc, ehh szkoda gadac.

dziecko ma być głodne i śpiące-powariowali