Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 13:20   #3151
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Moze sie wystraszyl albo cos? Miki np zaczyna plakac jak moj Ł kichnie ale glaskanie po glowce jak najbardziej uspokaja
Ale On za każdym razem jak się budzi to tak jest (od jakiegoś tygodnia). Miałam się spytać wcześniej o to, ale jak włączam neta to zapominam co miałam porobić =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:21   #3152
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam.... moja usnie przy wlaczonej karuzeli ale jak sie skonczy melodyjka to oczy jak 5 zl ...zastanawiam sie czy sa jakies karuzelki gdzie mozna wlaczyc melodyjke np na 15 min...
są ustawiasz np na 15 min, albo 20,30. ą nawet takie które zaczynają grać jak dziecko zapłacze

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Archi u nas tez pępuszek lekko podkrwawia ale położna powiedziała ze to normalne i zeby wysuszać patyczkiem poprostu
dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a jakieś tabletki mogę brać, bo kurde temp. 38,4
oby to nie było zapalenie, bo wtedy jest chyba szpital

Cytat:
Senk ju, senk ju kurcze tak wlasnie mysle czy to nie tradzik musze kupic jak to sie nazywa-alertec czy jakos tak i koniecznie kupic make ziemniaczana i zrobic ta kapiel w krochmalu

TUTAJ jest filmik oglądałam go ostatnio i tam jest pokazany trądzik niemowlęcy- może wam to pomoże

Z tymi fontannami sis to wiesz, nic nie poradzisz, kwestia szczescia co do pracy-cos sie wymysli, zobaczysz a jak sie w ogole czujesz w roli mamy? dajesz rade wszystko pogodzic? I jak moj Piotrulek???

słyszałam że jest to reakcja na zimno (po zdjęciu pieluszki) i najlepiej rozpiąć pieluszkę, odchylić i jeszcze na chwilę "przymknąć" ale nie wiem jak w praktyce moja Izunia też się zsikuje (jak tata przewija bo robi to trochę za wolno i obsikuje koce )

Cytat:
Moje śpiuchnajace dziecie

ja wczoraj ściągnęłam mleko (sprawdzam ile czasu i ile mleka ściągne - żebym wiedziała jak będę ściągać jak będę szła na ten cholerny podpis) i ściągnęłam prawie 90ml, dałam Izuni po kąpieli o 20 i potem jadła o 1! więc jak tak często jadła (co 1,5-2h) to może dlatego że je małymi porcjami i często?

czy wasze dzieciaczki mają tak że w czasie snu tak zakwilą jakby im się coś złego śniło? Bo Izunia tak ma i się zastanawiam czy to jakaś nieświadoma reakcja (jak "głośny" uśmiech) czy może jest zlękniona (ale od czego?)?
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:22   #3153
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ale On za każdym razem jak się budzi to tak jest (od jakiegoś tygodnia). Miałam się spytać wcześniej o to, ale jak włączam neta to zapominam co miałam porobić =)

To nie mam pojecia. Wiesz, generalnie dla takich maluszkow wszystko jest nowe, moze on przeciagajac sie jeszcze nie wie ze sie przeciaga i jest wystraszony? albo to go boli? nie wiem, naprawde

A ja wlasnie sciagam uspokajacze niemowlakow, zobaczymy co dadza odglosy suszarki i bicia serca w tle
Stary 2011-10-24, 13:36   #3154
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
są ustawiasz np na 15 min, albo 20,30. ą nawet takie które zaczynają grać jak dziecko zapłacze

a masz moze jakies linki....??bo nie moge nic znalezc...albo zle szukam...
Stary 2011-10-24, 13:51   #3155
19natka88
Zakorzenienie

Hej No i tak to wygląda, że jestem w stanie napisać jednego posta na dzień

Cytat:
ja dawalam po 15 kropli przed kazdym karmieniem

kochana nie doluj sie...masz dla kogo sie usmiechac....
Kurde to u mnie nie da rady bo Szymek ostatnio je co godzinę Ale tak 4 razy dziennie będzie ok chyba?
Ja wiem Szymek też się uśmiecha cudnie, ale czasami i tak coś mnie dopadnie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
w gościach jest nagorzej, albo jak się gdzieś jedzie samochodem ... na gwałt trzeba wracać albo stawać bo mały płacze. Teraz mi już łatwiej bo smoka załapał ale wczesniej jak mi się rozbeczał w trakcie jazdy to strasznie mnie to dekoncentrowało, wolałam siedzieć w domu niż gdzieś jeżdzić

To u nas w samochodzie Mały prawie od razu zasypia Wczoraj byliśmy 3h u teściów i jadł 3 razy

sab simplex podaje 10 kropelek przed jedzeniem, doraźnie, u mnie pomagało

Dzięki

nie chce zapeszyć , ale po 3 dniach chyba już mogę napisać harczenie przeszło z dnia na dzień , nie wiem jak to możliwe ale możliwe mały ma tylko lekki katarek od wczoraj a tak nie harczy mu już to coś

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
dobrze, że jesteś i że wszystko z Szymkiem w porządku. Jedzenie mnie też denerwuje, bo mój im starszy to zamiast rzadziej jeść, to częściej. Głodzilla.
Sab simplex podobno 15 kropli przed jedzeniem, max 4razy dziennie.
u nas z tym jedzeniem tak samo - w pewnym momencie zwątpiłam czy nie mam mało pokarmu znowu Ale nie
Jak sie dzisiaj czujesz?

Cytat:
oj wspolczuje kochanadobrze ze juZ jest lepiej

Dziękujemy, z dnia na dzień jest lepiej

dziewczyny mam pytanko: kiedy zminiacie pieluszke? przed karmieniem czy po? bo ja zawsze zmieniałam przed i mały tak sie darl ze szok, a dzis sprobowalam po cycu i spokoj bo maly prawie juz zasypia. a po drugie czesto bylo tak ze maly w trakcie karmienia walil kupke i w efekcie znow trzeba bylo go przebrac no i kolejna pielucha do kosza
Ja przebieram po karmieniu bo w nocy to by mi pół domu obudził bo tak ryczy I właśnie w trakcie karmienia zazwyczaj kupol się zdarzy więc tak jest łatwiej

Cytat:
Natka ja tez zaczynam cos lapac dola i byle do wiosny bo ta pogoda juz sie robi naprawde srednia
tak, byle do wiosny

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tata mial isc dzis do pracy ale spi po ciezkim tyg. z synkiem
A synek nakarmiony i oczy jak 5 zł i jakie atrakcje mu zapewnic???

U nas świetnie się sprawuje karuzela, taka najzwyklejsza z supermarketu Bo przedtem musiałam gadać do małego, albo mu machać zabawką

No dobrze ze jestes
i za 7 tyg Szymka

Cytat:
Asik dzwonila i dzisiaj nareszcie wychodza do domku!

Cytat:
Kurcze ja bym sobie pocwiczyla ale czy ja teraz juz moge po tym cc?
Z tego co czytałam to 3 mc po cc można zacząć napinać mięśnie brzucha - ale nie brzuszki, a takie normalne ćwiczenia to ok 6mc po i lekko mnie to przeraziło A zapomniałam gina się podpytać jak to właśnie z ćwiczeniami Ale jesli dobrze pamiętam to chyba Kapka wklejała takie ćwiczenia dla kobiet po cc
Słodziak z Mikiego

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:56   #3156
kaileight
Zadomowienie

dzień dobry!

próbuję Was nadrobić, ale moje dziecię ostatnio nie pozwala. Ma coraz dłuższe okresy czuwania i muszę mu towarzyszyć

Byliśmy na szczepieniu- trauma straszne- nie wiem czy nie zdecyduje się na te skojarzone, tak się Ignaś wycierpiał

Na brzuszek bierzemy Dicoflor- mogę polecić- Ignaś śpi spokojnie, nie ma problemów z kupką ani wzdęciami, daję mu na noc i spokojnie przesypia 5-6 h (a karmię go piersią wyłącznie)

Lecę nadrabiać wątek dalej
Stary 2011-10-24, 13:57   #3157
spray
KWC

Piszę z dzieckiem na rękach więc z góry sorry jak gdzieś będzie literówka albo brak polskich znaków.

Cytat:
ja zaczynam wieczorem...... ...od brzuszkow....

jakie jeszcze cwiczenia bedziecie robic??
Dalej nie moge sie zmiescic w dzinsy...
Ja się wciskam, ale górą mi boczki wyłażą, tragicznie to wygląda.
Porobię dziś podstawowe brzuszki i wejdę na stepper. Monia, tylko PRZYSIĘGNIJ, że dziś zaczynasz, bo to mnie mocno zmobilizuje. Nienawidzę ćwiczyć sama.

Cytat:
GIT!!

Cytat:
Nie wiem czemu bo zawsze dobrze staram sie wymieszac mleko ale smoczki mi sie zatykaja.... ...i jak nie zauwaze to mala tak sie prezy i wydziera ...i nie moze jesc oczywiscie.Dodam ze te smoczki sa od 3 tyg....
Czyzbym musiala juz wymienic??
Ty masz Anfamil brytyjski? Klasyczny? Bo w wersja Comfort na kolkę jest taka gęsta, że nawet smoczki dwójki zapycha.
3 tg smoczki jeszcze się nadają, może powiększ lekko dziurkę igłą.

Cytat:

Ja dzisiaj spalam niecale 3 godz
Kurcze ja bym sobie pocwiczyla ale czy ja teraz juz moge po tym cc?
Chyba jakies mało forsowne typu kręcenie biodrami jak do hula hoopu.
Cytat:
Ale ślicznie śpi, kruszynka taka.

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj mamy szczepienie-prosze o kciuki boje się ze bedzie ją boleć...
Ojoj, trzymam mocno. Napisz jak było, nas to czeka pojutrze lub w czwartek.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:02   #3158
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no wlasnie- jak sobie radzicie z tymi spontanicznymi fontannami u waszych synkow???

U nas tez pępek podkrwawia- a pępowina odpadła 9 to juz 5 dzien bedzie
Ja sobie niestety ale nie radzę z tymi fontannami a do tego czasem jeszcze dodatkowo zrobi mi kupę Więc przewijanie od nowa

Co do pępuszka...to u nas pępuszek odpadł 9 dni temu i jeszcze troszkę krewki jest

Cytat:
Super

Cytat:
Ale słodko śpi

Cytat:
a my dzisiaj mamy szczepienie-prosze o kciuki boje się ze bedzie ją boleć...
No to trzymam mocno

No a ja nareszcie dorwałam się do kompa...

Nie było mnie chyba z tydzień, bo byli u nas moi rodzice Wybaczcie ale rodzice przejechali 420km aby zobaczyć Błażejka więc wolałam ten czas spędzić z nimi albo trochę poodpoczywać (pospać ) Bo z nockami bywa różnie
Babcia jak to babcia, zakochana we wnusiu ale niestety dalej jest tylko żoną dziadka

W piątek byliśmy u chirurga z młodym, ze względu na 3 guzki na głowie. Okazuje się, że największy to pozostałość kostna, która zaczęła narastać na krwiaka a 2 pozostałe to mocowania więzadeł głowy z karkiem. Wszystko ma zniknąć w ciągu kilku lat...
Gdyby jednak zrobili mi cesarkę a nie męczyli dalej, to nie musiałabym jeździć po neonatologach i chirurgach z Błażejkiem Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:40   #3159
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Monia chcesz te usypiacze tak? sprobuje go zapodac w zalaczniku

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej No i tak to wygląda, że jestem w stanie napisać jednego posta na dzień

Kurde to u mnie nie da rady bo Szymek ostatnio je co godzinę Ale tak 4 razy dziennie będzie ok chyba?
Ja wiem Szymek też się uśmiecha cudnie, ale czasami i tak coś mnie dopadnie

u nas z tym jedzeniem tak samo - w pewnym momencie zwątpiłam czy nie mam mało pokarmu znowu Ale nie
Jak sie dzisiaj czujesz?

Ja przebieram po karmieniu bo w nocy to by mi pół domu obudził bo tak ryczy I właśnie w trakcie karmienia zazwyczaj kupol się zdarzy więc tak jest łatwiej

tak, byle do wiosny

Z tego co czytałam to 3 mc po cc można zacząć napinać mięśnie brzucha - ale nie brzuszki, a takie normalne ćwiczenia to ok 6mc po i lekko mnie to przeraziło A zapomniałam gina się podpytać jak to właśnie z ćwiczeniami Ale jesli dobrze pamiętam to chyba Kapka wklejała takie ćwiczenia dla kobiet po cc
Słodziak z Mikiego
Aaaa, to musza looknac

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja sobie niestety ale nie radzę z tymi fontannami a do tego czasem jeszcze dodatkowo zrobi mi kupę Więc przewijanie od nowa

Co do pępuszka...to u nas pępuszek odpadł 9 dni temu i jeszcze troszkę krewki jest

Super

Ale słodko śpi

No to trzymam mocno

No a ja nareszcie dorwałam się do kompa...

Nie było mnie chyba z tydzień, bo byli u nas moi rodzice Wybaczcie ale rodzice przejechali 420km aby zobaczyć Błażejka więc wolałam ten czas spędzić z nimi albo trochę poodpoczywać (pospać ) Bo z nockami bywa różnie
Babcia jak to babcia, zakochana we wnusiu ale niestety dalej jest tylko żoną dziadka

W piątek byliśmy u chirurga z młodym, ze względu na 3 guzki na głowie. Okazuje się, że największy to pozostałość kostna, która zaczęła narastać na krwiaka a 2 pozostałe to mocowania więzadeł głowy z karkiem. Wszystko ma zniknąć w ciągu kilku lat...
Gdyby jednak zrobili mi cesarkę a nie męczyli dalej, to nie musiałabym jeździć po neonatologach i chirurgach z Błażejkiem Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
Biedny maluszek rzeczywiscie lekarze powinni szybciej podejmowac takie decyzje zamiast meczyc maluszki, nas tez czeka wizyta u neonatologa tylko przez to ze jak bylam poltorej tyg wczesniej w szpitalu jeszcze przed porodem to juz wtedy mogli zadecydowac ze spadajace tetno to cos nie halo i zrobic od razu cc, ehh szkoda gadac.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Monia nie moge tego kurcze zaladowac w zalacznik
Stary 2011-10-24, 14:43   #3160
agnyska81
Zakorzenienie

Melduję, że żyję
Beni chyba już po tym skoku, ale tak mu się zmieniło, że nie chce na chwilę zostać sam. Uspany na rękach rozbudza się kilka minut po położeniu. W desperacji wyciągnęłam przedwczoraj zakupioną (trochę bez przekonania) chustę, zamotałam według instrukcji i nosimy z tatą małego. W chuście pięknie śpi, nareszcie szczęśliwy i spokojny. Nocki przesypia w naszym łóżku. Trochę to uciążliwe, ale dajemy radę A ja czuję się znowu jak w zaawansowanej ciąży - podobnie kręgosłup daje Poza tym Berni zrobił się niezły bystrzacha - odwraca głowę za naszym głosem, przygląda się twarzom i przedmiotom

Podczytywałam Was troszkę, więc mniej więcej jestem na bieżąco Spray - chętnie dołączę się do ćwiczeń, ale wieczorem, jak M. mnie zmieni w opiece nad dzieckiem Już tam coś zresztą macham nogami od trzech dni Może mi zostały nadrogramowe 2-3 kg do wagi sprzed ciąży, ale już wtedy miałam dobre 15 kg nadwagi, więc nadbagaż jest spory

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:46   #3161
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Piszę z dzieckiem na rękach więc z góry sorry jak gdzieś będzie literówka albo brak polskich znaków.

Moja sie husta....ale jakas taka spokojna jest...wczoraj jak taka byla to walnela taka koope ze az jej sie wylalo....i musielismy ja kapac o 17....

Ja się wciskam, ale górą mi boczki wyłażą, tragicznie to wygląda.
Porobię dziś podstawowe brzuszki i wejdę na stepper. Monia, tylko PRZYSIĘGNIJ, że dziś zaczynasz, bo to mnie mocno zmobilizuje. Nienawidzę ćwiczyć sama.

Przysiegam ze od dzisiaj zaczynam bo jak patrze na moj flaczek to mi sie plakac....moj brzuch zawsze byl plaski i twardy....znowu taki chce...

GIT!!

Ty masz Anfamil brytyjski? Klasyczny? Bo w wersja Comfort na kolkę jest taka gęsta, że nawet smoczki dwójki zapycha.
3 tg smoczki jeszcze się nadają, może powiększ lekko dziurkę igłą.

Mam APTAMIL COMFORT od jakis 3 tyg go uzywam....dopiero od wczoraj mi zapycha te smoczki....
Moze jakos powieksze w jednym i sprawdze,,,,

kurde chyba znowu koopa bo az czuje...

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-24 o 15:05
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:51   #3162
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie o to chodzi zeby wysuszylo bo jak sa zmiany łojotokowe to powinno sie to troszke zasuszyc zeby sie nie "szerzylo" dalej
Spróbujemy dzisiaj z tym krochmalem. Już raz kąpałam w krochmalu tylko zamiast go ugotować to mądra niedoświadczona wsypałam mąkę do wanienki i już

Cytat:
a kiedy odstawiłaś? Czasem poprawa jest nawet po 2tygodniach...

słodziak

Ide robic podejscie z odłozeniem malej bo musze pranie wyjac i zupe skonczyc
W zeszłą środę odstawiłam dopiero

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 14:53   #3163
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
np takie
http://allegro.pl/smily-karuzela-las...9.html#gallery

http://allegro.pl/smily-karuzela-las...9.html#gallery
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-10-24, 15:00   #3164
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Moja robi kupke co 2 dni...i za kazdym razem jest ona rzadka....tez takie macie mamusie ?? Te co karmia mm ??

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

dzieki
Stary 2011-10-24, 15:02   #3165
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Moja robi kupke co 2 dni...i za kazdym razem jest ona rzadka....tez takie macie mamusie ?? Te co karmia mm ??

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

dzieki
Moj ma konkret przemiane wiec robi kupke codziennie
Stary 2011-10-24, 15:05   #3166
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Melduję, że żyję
Beni chyba już po tym skoku, ale tak mu się zmieniło, że nie chce na chwilę zostać sam. Uspany na rękach rozbudza się kilka minut po położeniu. W desperacji wyciągnęłam przedwczoraj zakupioną (trochę bez przekonania) chustę, zamotałam według instrukcji i nosimy z tatą małego. W chuście pięknie śpi, nareszcie szczęśliwy i spokojny. Nocki przesypia w naszym łóżku. Trochę to uciążliwe, ale dajemy radę A ja czuję się znowu jak w zaawansowanej ciąży - podobnie kręgosłup daje Poza tym Berni zrobił się niezły bystrzacha - odwraca głowę za naszym głosem, przygląda się twarzom i przedmiotom

Podczytywałam Was troszkę, więc mniej więcej jestem na bieżąco Spray - chętnie dołączę się do ćwiczeń, ale wieczorem, jak M. mnie zmieni w opiece nad dzieckiem Już tam coś zresztą macham nogami od trzech dni Może mi zostały nadrogramowe 2-3 kg do wagi sprzed ciąży, ale już wtedy miałam dobre 15 kg nadwagi, więc nadbagaż jest spory

hej ...ale dlugo Cie nie bylo....

Moja tez tak ma po tym skoku....dobrze ze tylko w ciagu dnia...Tez z nami spala w lozku ale od 2 dni juz sama zasypia w swoim....
takze musisz troszke odczekac i tez tak bedzie Twoj spal..

Cytat:
Monia chcesz te usypiacze tak? sprobuje go zapodac w zalaczniku

Monia nie moge tego kurcze zaladowac w zalacznik

Mam juz od Mucki....
Ale dzieki...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Moj ma konkret przemiane wiec robi kupke codziennie

ale tez takie rzadkie...??
Stary 2011-10-24, 15:07   #3167
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tez tak ma po tym skoku....dobrze ze tylko w ciagu dnia...Tez z nami spala w lozku ale od 2 dni juz sama zasypia w swoim....

Mam juz od Mucki....
Ale dzieki...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

ale tez takie rzadkie...??
Takie jakby hmm...mega giga smierdzace w kolorze musztardowym i o konsystencji jajecznicy, nie wiem jak to zdefiniowac
Stary 2011-10-24, 15:16   #3168
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
słodziak mały
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki mają tak że w czasie snu tak zakwilą jakby im się coś złego śniło? Bo Izunia tak ma i się zastanawiam czy to jakaś nieświadoma reakcja (jak "głośny" uśmiech) czy może jest zlękniona (ale od czego?)?
moja tez czasami jak spi to cos pomruczy albo sie usmiechnie i spi dalej czasami tez wyrzuci raczki do góry tak jakby sie wystraszyla wiec moze cos im sie sni
Cytat:
u mnie kupa codziennie ale ja tylko dokarmiam

i dla ciotek wizazowych zdjecia mojego słoneczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (47,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (61,8 KB, 45 załadowań)

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:16   #3169
kapka
Zadomowienie

hello..

dzisiaj mieliśmy szczepienie, teraz synus odstresowuje się i przesypa co chwilkenajważniejsz e że waga ruszyła i przez 3 tygodnie przybrał 0,5kg i ważymy teraz równe 4 kilo

Spray- widzisz jak dużo mam się zgłosiło do wspólnej wagi z kilogramaminie jesteś sama, wiec będziemy sie wspierać
Po cc można ćwiczyć po 6 tygodniu, tak przynajmniej wszędzie pisze na necie, bo ginka na wizycie oczywiście zapomniałam się zapytać.
Wczoraj jak tz pojechał z córą do kościoła, akurat mały spał, więc dałam sobie wycisk-dzisiaj czuje że żyje.

Martusia-miałam podobny stan w 3 tygodniu po porodzie, tylko wtedy dopadł mnie kryzys laktacyjny, miałam mniej pokarmu, było mi słabo, fale gorąca, dreszcze..po paru dniach mi przeszło.paracetamol i tak jak dziewczyny pisały okłady z kapusty, najlepiej jeszcze takie liście wsadzić na chwile do lodówki, potem rozgnieść i na cyce.Życzę zdrówka

Ancia-jak tam brzuch??

Natka, Agnyska- dobrze,ze jesteście już się martwiłam, że o nas zapomniałyście

Cotka-jak waga Filipa , byłas dzisiaj ważyć?

W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!! dziecko ma być głodne i śpiące-powariowalipier.dolc a dostane na dodatek badanie trwa ponad godzine, nawet do 2, wiec bedzie jedna wielka MASAKRA

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

Super!Przynajmniej troszke odpoczełaś

Trzymam kciuki by wszystko się ładnie wchłoneło, z lekarzami bywa różnie przy porodzie,ważne tak jak piszesz ,że z małym wszystko OK, a reszta po malutku ładnie zniknie

Mały Lulek przystojniacha, a mała Tusia prześliczna

Monia- koopka co 2 dni, przeważnie kosystencja miękka, czasami taka bardziej zbita, ale z przewaga miękkiej, kolorystycznie tak jak u małego Lulka

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-24 o 15:20
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:17   #3170
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Takie jakby hmm...mega giga smierdzace w kolorze musztardowym i o konsystencji jajecznicy, nie wiem jak to zdefiniowac
u mnie dokladnie takie same kupy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:23   #3171
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

moja tez mega smierdzaca a kolor taki zolty z domieszka zielonego...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kapka;3

W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!!:mdleje: dziecko ma [U
być głodne i śpiące[/U]-powariowalipier.dolc a dostane na dodatek badanie trwa ponad godzine, nawet do 2, wiec bedzie jedna wielka MASAKRA

Monia- koopka co 2 dni, przeważnie kosystencja miękka, czasami taka bardziej zbita, ale z przewaga miękkiej, kolorystycznie tak jak u małego Lulka
jakies dziwne to badanie.... i jeszcze ta godzina....
Moja miala badanie sluchu w szpitalu zaraz po urodzeniu....trwalo moze 5 min....

U mnie rzadko koopka jest zbita..... zawsze taka plynna...
Stary 2011-10-24, 15:27   #3172
81gosia
Zadomowienie

Widzę, ze dziś więcej nas miało ciężką noc.
Moje słonko śpiące dotąd po 4h między karmieniami w nocy, dziś nie spało od 2 chyba do 6. Z godzinę leżała zasłuchana w karuzele ze smokiem w buzi, bo po 30 minutach 'karmienia" stwierdziłam, że ona po prostu ssie, a nie je, to nauczyłam ja w ekspresowym tempie ssać smoka, chociaż najchętniej bym go jej nigdy nie dawała. Ale i mój cyc odmówił posłuszeństwa i spać mi się chciało jak diabli. Tylko, że jej nie. Strasznie się momentami prężyła i piszczała. Nawet tatę obudziła płaczem. Ostatnia kupa była przed 2 w nocy i do tej pory nic. W efekcie spała nad ranem już z nami, bo nie miałam siły co chwila do niej wstawać. Dopiero ciepło ręki taty chyba ją uśpiło. On ma jakieś takie fluidy, że jak kogoś coś boli, to jego dotyk pomaga. Nie raz mi pomagał przy bolesnych miesiączkach i mojej mamie jak ją mięśnie rwały.
Wstaliśmy koło 8:30 ale wszyscy zmęczeni a mała nie specjalnie głodna. Po 10 dostała butle z odciągniętym mlekiem i tylko 30ml zjadła Ale nie wbijałam więcej bo trzeba było wyjść po akt urodzenia, na moje zdjęcie szwów (bałam się jak zwykle, a tego nie czuć ) i zapisać małą do przychodni. 3h grzecznie przespała w samochodzie, a mnie się wszędzie dłużyło jak diabli.

Okazało się, że u nas środowiskowa nie chodzi a na pierwszą wizytę zapisali małą na 10.11.2011 dla mnie strasznie późno. Za 3 tygodnie. a kto mi sprawdzi tą żółtaczkę

I własnie nie wytrzymałam zadzwoniłam do mojej pediatry z przed 30 lat mamy wizytę na jutro. Dowiem się czy mała przybiera na wadze i jak z tą żółtaczką.

Cytat:
sa jakies karuzelki gdzie mozna wlaczyc melodyjke np na 15 min...
moja forest gra chyba z 18 minut

ta hustawka ma 15, 30 i 45 minut czasem włączam same melodie bez bujania

Cytat:
dziewczyny na bolące cycki to zimny okład tak? kurde w jednej chwili zaczęło mnie trząść a cycek prawy rozpalony
a sa tez twarde? bo jak tak to gorący i zimny prysznic na zmianę podobno
Chociaż ja wtedy robię gorący okład z wody, aż zmiękną, masaż i albo odciągam pokarm albo przystawiam małą i zawsze pomaga.

Cytat:
kurde tylko problem z kapustą, bo nie mam, a sama w domu
na razie robie okład z zimnej pieluchy, zobaczymy...i wskakuje pod kocyk, dobrze ze mały zasnął
żebyś sobie nie przeziębiła tych cycków tym zimnem i żeby ci się zapalenie nie wdało bo wtedy karmić nie można

Cytat:
a jakieś tabletki mogę brać, bo kurde temp. 38,4
oj to już mi to zaczyna wyglądać na zapalenie
zadzwoń do jakiegoś lekarza

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!! dziecko ma być głodne i śpiące-powariowalipier.dolc a dostane na dodatek badanie trwa ponad godzine, nawet do 2, wiec bedzie jedna wielka MASAKRA
??? porąbało kogoś 21? i z głodnym dzieckiem?
Cytat:
Moja miala badanie sluchu w szpitalu zaraz po urodzeniu....trwalo moze 5 min....
jak bym napisała że 2 minuty to pewnie było by na wyrost
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:28   #3173
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:

No długo, musiałam trochę pozyć realnym życiem

Jak wynosimy Benia w chuście, to chyba czuje się już taki wytulony i wieczorem jest spokojny, śpi sam Potem tylko koło północy go bierzemy do siebie i śpi spokojniej niż w swoim łóżeczku.

Kupy też rzadkie

Jutro idziemy na szczepienie i się zastanawiam z jakiego powodu szczepienie może się nie odbyć. Benek ma wysypkę, najpierw była na buzi (czerwone kropeczki, potem zmieniły się w szorstkie i suchawe), parę dni temu wyskoczyły mu też na tułowiu. Myślałam, że to pewnie ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko na twarzy występuje. Skazę raczej wykluczam, bo oprócz wysypki wszystko ok.
No i dalej charczy i ma mały katarek (ja też się nie mogę doleczyć, więc pewnie ode mnie to ma).
Chyba Małgosia pisała, że Stasiowi przesunięto szczepienie z powodu wysypki

A mój połóg jutro się oficjalnie kończy, a ja nadal mam wydzielinę podbarwioną krwią

Kapka, a to jakieś specjalistyczne badanie słuchu? Mój też miał w szpitalu po urodzeniu badany słuch.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-24 o 15:31
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:29   #3174
81gosia
Zadomowienie

tusia ale ona słodka
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:30   #3175
kapka
Zadomowienie

Monia- moj tez miał w szpitalu i wyszło prawidłowo, tylko jeśli jest jakaś wada genetyczna w obrebie twarzy to trzeba powtórzyć, tylko wtedy to badanie jest dłuższe,ale nie wiem jak wygląda. jak dla mnie głupota, takie badanie powinno być wykonane po operacji, bo tak to mały ma przeciąg i badanie nie będzie miarodajne.

pierwsze zdjęcia z uśmiechem

uciekam Mały Głód wstał..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6tydz marcela 026.jpg (100,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6tydz marcela 025.jpg (102,5 KB, 54 załadowań)

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:35   #3176
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

a co to za badanie? weź tu głodź dziecko na badanie i w dodatku ma jeszcze tyle trwać? u nas w szpitalu było robione, wkładali do uszka taką gumową końcówkę na chwilę i już (wiem że to urządzonko było od owsiaka i mam w książeczce zdrowia certyfikat że badanie wyszło pozytywnie)

Monia
taka jest fajna, zastanawiam się nad jej kupnem bo zależy mi na różnych melodyjkach a zwłaszcza takiej (mam nadzieję że w tym zestawie melodii będzie ) i jest ustawiana na czas i ma czujnik płaczu
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-10-24, 15:44   #3177
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
słodziak mały

moja tez czasami jak spi to cos pomruczy albo sie usmiechnie i spi dalej czasami tez wyrzuci raczki do góry tak jakby sie wystraszyla wiec moze cos im sie sni

u mnie kupa codziennie ale ja tylko dokarmiam

i dla ciotek wizazowych zdjecia mojego słoneczka
Cudoooo

Cytat:
hello..

dzisiaj mieliśmy szczepienie, teraz synus odstresowuje się i przesypa co chwilkenajważniejsz e że waga ruszyła i przez 3 tygodnie przybrał 0,5kg i ważymy teraz równe 4 kilo

Spray- widzisz jak dużo mam się zgłosiło do wspólnej wagi z kilogramaminie jesteś sama, wiec będziemy sie wspierać
Po cc można ćwiczyć po 6 tygodniu, tak przynajmniej wszędzie pisze na necie, bo ginka na wizycie oczywiście zapomniałam się zapytać.
Wczoraj jak tz pojechał z córą do kościoła, akurat mały spał, więc dałam sobie wycisk-dzisiaj czuje że żyje.

Martusia-miałam podobny stan w 3 tygodniu po porodzie, tylko wtedy dopadł mnie kryzys laktacyjny, miałam mniej pokarmu, było mi słabo, fale gorąca, dreszcze..po paru dniach mi przeszło.paracetamol i tak jak dziewczyny pisały okłady z kapusty, najlepiej jeszcze takie liście wsadzić na chwile do lodówki, potem rozgnieść i na cyce.Życzę zdrówka

Ancia-jak tam brzuch??

Natka, Agnyska- dobrze,ze jesteście już się martwiłam, że o nas zapomniałyście

Cotka-jak waga Filipa , byłas dzisiaj ważyć?

Trzymam kciuki by wszystko się ładnie wchłoneło, z lekarzami bywa różnie przy porodzie,ważne tak jak piszesz ,że z małym wszystko OK, a reszta po malutku ładnie zniknie

Mały Lulek przystojniacha, a mała Tusia prześliczna

heh, nie ma jak to temat kupczany

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
u mnie dokladnie takie same kupy

Cytat:
moja tez mega smierdzaca a kolor taki zolty z domieszka zielonego...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

U mnie rzadko koopka jest zbita..... zawsze taka plynna...
Zielonej domieszki raczej nie mamy, ale jak jest plynna i nie jest zbita to chyba jest ok

Cytat:
Monia- moj tez miał w szpitalu i wyszło prawidłowo, tylko jeśli jest jakaś wada genetyczna w obrebie twarzy to trzeba powtórzyć, tylko wtedy to badanie jest dłuższe,ale nie wiem jak wygląda. jak dla mnie głupota, takie badanie powinno być wykonane po operacji, bo tak to mały ma przeciąg i badanie nie będzie miarodajne.

ja tez chce taka fotke! jakie on ma sliczne oczka i ten usmiech..zazdraszczam:lov e:

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
Stary 2011-10-24, 15:49   #3178
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

moja forest gra chyba z 18 minut

ta hustawka ma 15, 30 i 45 minut czasem włączam same melodie bez bujania

no fajna ta karuzelka....

No moja hustawka tez ma bujanie na czas....a melodyjki tez sa fajne bo usypiaja mala..

A teraz spi przy owieczce....tez to lubi...

Cytat:

o rany ..ale on ma slodkie oczka.....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic

zazdroszcze....
Stary 2011-10-24, 15:50   #3179
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Powaliło ich do reszty z tym badaniem... Mój głodomór, to by ich tam zeżarł razem z tą aparaturą...
Ale nie masz powodu do zmartwienia? Mały Kapek reaguje na dzwięk?
Wogóle to zakochałam sie w nim. Ma takie bystre oczka

Mini Tusia taki słodziak

Dziewczyny byłam u pediatry z tą wysypką na czole. /Myślałam, ze schodzi ale pedi powiedziała, ze to uczulenie np. na nasze ubrania-podczas noszenia do odbicia... Zaleciła wapno w płynie 2miligramy2xdziennie. Zobaczymy czy zejdzie.

Sory za chaos w poscie, ale mam Kwilona Skrzypczyka na rekach

edit:
albo 2ml raczej

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-10-24 o 15:53
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 15:54   #3180
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Powaliło ich do reszty z tym badaniem... Mój głodomór, to by ich tam zeżarł razem z tą aparaturą...
Ale nie masz powodu do zmartwienia? Mały Kapek reaguje na dzwięk?
Wogóle to zakochałam sie w nim. Ma takie bystre oczka

Mini Tusia taki słodziak

Dziewczyny byłam u pediatry z tą wysypką na czole. /Myślałam, ze schodzi ale pedi powiedziała, ze to uczulenie np. na nasze ubrania-podczas noszenia do odbicia... Zaleciła wapno w płynie 2miligramy2xdziennie. Zobaczymy czy zejdzie.

Sory za chaos w poscie, ale mam Kwilona Skrzypczyka na rekach

edit:
albo 2ml raczej
A zobacz, to nie wiedzialam ze maluszki moga dostac uczulenie na nasza odziez, dobrze ze piszesz bo malemu cos powychodzilo na buzce i moze to jest tez uczulenie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości