mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 17:06   #2611
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
glam nie obejdzie sie bez zazdrosci, dlatego wlasnie bedziemy musialy sie rozdwajac (ja) roztrajac(ty) zeby starszaki nasze nie byly odrzucone, nie czuly sie na boku
No wiem, kolezanki tez radza zeby dzidziuski soni jakis fajny prezent " przyniosly" wiec juz mysle nad czyms super- ale jakos nic mi do glowy nie przychodzi...
Stary 2011-10-24, 17:07   #2612
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
az sie poplulam spagetti
no widzisz i wybor imion masz z glowy, gorzej jak bedzie 2chlopcow. Moze Hamburger i Hotdog wtedy

Mam nadzieje, ze Soni nie odmieni sie stosunek do rodzenstwa

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
No wiem, kolezanki tez radza zeby dzidziuski soni jakis fajny prezent " przyniosly" wiec juz mysle nad czyms super- ale jakos nic mi do glowy nie przychodzi...
ale super pomysł pedagogiczny
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:10   #2613
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
zastanawiam sie nad bigmakiem i mcchikenem
padłam

Cytat:
nie mamy jeszcze listopada, a moje dziecko jedyne lapcie w jakich chce chodzic to NORMALNE SKÓRKOWE GÓRALSKIE BAMBOSZE!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

wiszka ale cc z powodu rozmiarow dziecka, czy ja cos przeoczylam??
No bo gin zmierzy szerokość główki i klatki piersiowej, jak będzie szersza niż powinna to cc jest jedyna opcją, bo dzidzia naturalnie nie przejdzie przez miednice wtedy

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:11   #2614
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

ale mi apetytu narobilas!!!

Padlam... moja rodzicielka dzis wyczytala w horoskopie, ze DZIS urodze. i twardo sie tego trzyma do tego stopnia, ze nie podrzuci Tz'ta do TP w sprawie Neo bo przeciez ja dzis rodze... cycki opadaja. Kiedys nawet nie zagladala do horoskopow a teraz ciagle je wertuje...
no to nie mozesz jej rozczarowac, bierz mamatki i szoruj na ip
Stary 2011-10-24, 17:15   #2615
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wiesz z ta waga roznie bywa, np na jednej wizycie zadko wyjdzie ci taka sama waga bo wystarczy 1mm w ta czy w ta jak oni mierza glowke i automatycznie waga tez sie zmnienia o iles tam gram.

Np, moja ginka mowila ze mala bedzie spora ze do 4 kg moze dobic no i tak bylo a na usg szpitalnym wychodzilo ze wazy ok 400 i ma jakies 54-46 cm jakos tak to bylo.
I jak mi mierzyli miednice to pod uwage brali to usg szpitalne a mala sie duzo wieksza urodzila....a ja do swojej ginki nie zadzwonilam ze rodze zeby przyjechala...

jezy niech on przyjezdza bo mam sline do kostek za tymi lodami
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:20   #2616
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

ale super pomysł pedagogiczny
Kochana niedlugo sie sama przekonasz ze przekupstwo to najskuteczniejsza metoda wychowawcza.... Zaraz po szantazu

U nas sa 2 opcje- jak posprzatasz/ ubierzesz sie/ zjesz to ci wlacze bajeczke lub to samo- to wylacze bajeczke jesli np juz leci
Przy czym ta druga metoda przynosi szybsze rezultaty

A nagroda moze byc cokolwiek- buziak, naklejka, jablko- wazne zeby sie nazywalo nagroda
Stary 2011-10-24, 17:21   #2617
Ona231
Zadomowienie

Proszę nie narzekać na brutalność maluchów, moja kierunki pomyliła i u góry się ułożyła, także wątroba i żebra cierpią
Mam nadzieję, że jak się urodzi to tylko mnie tak kopać nie będzie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
To ja coś wesołego opowiem.
Mamy znajomych z 2letnią córeczką (przekochane dziecię- niezapeszając) i jej tłumaczyli, że mam dzidzię w brzuchu itd. a że dość często się widzimy, to pamięta o tym i ostatnio ze spaceru idąc nas odwiedzili (tak tydz temu) wchodzą- ich córeczka przodem i jeszcze w kurtce maszeruje do pokoiku i krzyczy: -oooo wanienka!!! o łóżeczko!!! Mogę zobaczyć dzidziusia!!!
A ja do niej: -rybko, dzidziuś jest jeszcze w brzuszku (pokazałam na mój bebzol) a ona: -hm... (zrobiła minę zadumaną, obróciła się do wózka i mówi) oooo wózek, to się dzidzia będzie wozić!!!
Tym ostatnim mnie rozwaliła!

Cytat:
A mowilam wam jakie imiona sonia proponuje dla blizniakow? Hamburger i frytka

Wczoraj aparatka mala sie zsikala- juz byla w pizamce. Ja wchodze do lazienki a ona sama w zlewie spodenki pierze

Ale stosunkiem do brzuszka to mnie zaskakuje, jak przyszla do mnie do szpitala to pierwsze pytanie czy moze pocalowac dzidziusie. I z ogromnym przejeciem pomagala skrecac lozeczko, ciuszki chce ciagle ogladac... Tylko sie boje ze jej sie potem odmieni i bedzie zazdrosna
Glamm to tylko powód do radości, na pewno się jej nie odmieni. Bardzo mądra z niej dziewczynka, to zrozumie sporo

A imiona bardzo uniwersalne

Darusia przez Ciebie to ja po lody będę musiała się potoczyć do sklepu

Goldi bez komentarza, strasznie szczegółowy ten horoskop musiał być

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 17:33   #2618
fatal21
Wtajemniczenie

Moja siostrzenica gdy była niespełna 3latka:
Ona bardzo lubi mleko a ja mieszkam na wsi gdzie sasiad ma krowy i mówie ze jak do cioci przyjedzie to sie takiego mleczka prosto od krówki moze napic a ona : a co ja cielak jestem?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:33   #2619
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No pięknie! GRATULACJE!!

Piękny ten sweterek. Zapewne wystapi w nim na święta?

A ja już nie mogąc się doczekać wstawiłam łóżeczko i okleiłam ścianę. Oto wyniki naszych działań (moich i męża )
Załącznik 4297665Załącznik 4297666

No i idę jeszcze na jeden odcineczek Żony idelanej i spać. Miłych snów, albo szybkich porodów i zdrowych bobasów
piękne te pokoiki waszych dzieciaczków

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:37   #2620
fatal21
Wtajemniczenie

Ostatnio ogladałam "Ostry dyzur"i tam własnie było, ze Carter z zona w 8 miesiacu stracili dziecko,bo sie przepuklina owineło. Jak widac nie tylko w filmach taka tragedia.
Oczywiscie nie musze dodawac, ze teraz mam schizy na ten temat...Na szczescie ta moja kruszyna lubi pływac i coraz daje znac, ze zyje.Ale moja mama oczywiscie boi sie, ze jak taka ruchliwa to zeby w pepowine sie nie owineła.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:39   #2621
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja mam od jakiegoś czasu cały czas czkawkę po prawej stronie brzucha i dzisiaj pytałam gina, to powiedział, ze to nie znaczy wcale, ze dziecko musi tam mieĆ właśnie główkę

ja_dalia
o żesz w mordę, co za wyrachowany kanar żeby ciężarnej...
a ciuszki śliczne

możesz tak zrobiĆ ale tylko i wyłącznie skonsultuj to ze swoim lekarzem, powiedz o skutkach ubocznych

glam

omg ale historia i patrz jej mama jest położną, pewnie ma wyrzuty sumienia do dziś
co za historia
jestem w totalnym szoku

Darusia

padłam z tego ziarenka co się porzyga

Wróciłam od lekarza i ogólnie nie jest źle, przynajmniej nie jest gorzej
Dzieki dziewczyny za 3manie kciuków
Cholestazy nie mam bo aspat i alat w normie, tylko mam alp 2xpodwyższone- no ale powiedział, ze teraz nic z tym nie robimy, mam badaĆ po porodzie
Białych krwinek oczywiście mam powyzej normy tzn. 19tys.... no ale nie rosną bo ostatnio miałam 19,9 tys.- więc może byĆ, ale i tak ich za duzo i a/biotyk nie obniżył ich wartosci
Co dziwne wzrosła mi ilośĆ czerwonych krwinek
aha i przytyłam przez 3 tygodni 900g
A no i z tego powodu że mam łożysko stopień 3- to zbadał przepływy i ilośĆ wód płodowych- są w normie... tylko mam bacznie czuĆ ruchy dziecka i w razie czego to na ip (no dzisiaj w nocy jak poszłam siusiu nie czułam małego kompletnie, więc go "zignęłam" palcem to mi odpukał- takze spokojnie zasnęłam)
Acha i miała 0-1 erytrocytów w moczu(bakterii brak całe szczęście)- to powiedział, zeby się tym nie rpzejmowaĆ bo to się mieści w granicy normy

No i pytałam o to drętwnienie palcy- pow. że po niektóre ciężarne tak mają i powinno przejśĆ po porodzie, na pytanie o te igiełki w dole brzucha- pow. że tam sie wszystko rozszerza więc nie mam się czym martwiĆ
Szyjka się skraca(nie wiem czy się cieszyĆ czy martwiĆ w sumie tym faktem a go nie zapytałam) ale jest zamknięta

Także zdałam relację ---> czyli nie jest źle, chyba

Pisałyscie o paleniu w ciąży- z tego powodu, ze mam szybko dojrzewające(wolę to stwierdzenie, niż"starzejace" ) łożysko pytał mnie pare razy czy nie palę w ciąży--> oczywiscie moja odpowiedź była odmowna, a co lepsze nigdy nei miałam w ustach papierosa a mowa...
chociaz pare razy zdarzyło mi się byĆ biernym palaczem- ale rzadko- to chyba nie przez to
No to fajnie że wszystko praiwe OK.
Ja to niewiem od czego to zależy to łożysko ja mam nadal 1 stopien.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Kochana niedlugo sie sama przekonasz ze przekupstwo to najskuteczniejsza metoda wychowawcza.... Zaraz po szantazu

U nas sa 2 opcje- jak posprzatasz/ ubierzesz sie/ zjesz to ci wlacze bajeczke lub to samo- to wylacze bajeczke jesli np juz leci

A nagroda moze byc cokolwiek- buziak, naklejka, jablko- wazne zeby sie nazywalo nagroda

Dokładnie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:46   #2622
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny ale jestem złapołożna nie przyszła i nawet nie raczyła dać znać przez nią cały dzień siedzieliśmy w domu nawet nie byłam z małą na spacerze bo nie wiedziałam kiedy przyjdzie
Stary 2011-10-24, 17:46   #2623
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica gdy była niespełna 3latka:
Ona bardzo lubi mleko a ja mieszkam na wsi gdzie sasiad ma krowy i mówie ze jak do cioci przyjedzie to sie takiego mleczka prosto od krówki moze napic a ona : a co ja cielak jestem?
jak mogłaś, taką propozycję jej złożyć
Stary 2011-10-24, 17:49   #2624
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wiecie co,grzebalam miedzy zebami wykalaczka i sie zlamala i teraz siedzi w szczelinie .Nie moge tego wyciagnac.Probowalam wypchnac druga,ale wbija mi sie w dziaslo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:53   #2625
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

ty wiesz? będziesz moim kołem ratunkowym w razie jakiś opresji z juniorem
mądrze piszesz musze zapamietaĆ, bo to sama prawda

p.s.nie wiem jak to moje dziecko zrobiło, ale poszło mi jakoś do góry i wciska mi sie pod zebra i do tego ma czkawkę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wiecie co,grzebalam miedzy zebami wykalaczka i sie zlamala i teraz siedzi w szczelinie .Nie moge tego wyciagnac.Probowalam wypchnac druga,ale wbija mi sie w dziaslo
nicią dent.?
Stary 2011-10-24, 17:57   #2626
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
nicią dent.?
Mam tak male przerwy miedzy zebami,ze nic mi tak raz utknela .Ale mam takie male szczoteczki do czyszczenia przerw,moze tym mi sie uda
Stary 2011-10-24, 17:58   #2627
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Mam tak male przerwy miedzy zebami,ze nic mi tak raz utknela .Ale mam takie male szczoteczki do czyszczenia przerw,moze tym mi sie uda
3mam żeby się udało, współczuję bólu, bo mi czasami jak coś wejśdzie miedzy zęby to -ała!
Stary 2011-10-24, 18:00   #2628
muffinka90
Zakorzenienie

Czuje sie jak zwloki... bylam dzisiaj bylam 4x na uczelni, z czego 3x piechota, bo tam nie ma dojazdu, kregoslup juz mi tylkiem wychodzi, jakbym miala dzisiaj rodzic, to nie mialabym sily przec...

rudominka

dalia fajne ciuszki

goldi gdzie ty sie 7 dzieciaczkow doliczylas, bo ja tylko 6 widze

glam twoja cora jest bezbledna, zawsze poprawia mi humor, a pomysl, ze niedlugo trzy takie trzepaki beda

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-10-24 o 18:01
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:01   #2629
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem złapołożna nie przyszła i nawet nie raczyła dać znać przez nią cały dzień siedzieliśmy w domu nawet nie byłam z małą na spacerze bo nie wiedziałam kiedy przyjdzie

Oj Aniu nie złośc sie
Czasem sie tak zdarza

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:05   #2630
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
To zona mojego chrzestnego jak byla w ciazy 3 lata temu to tez sie az poplakalam ze smiechu.
Ich synek mial wtedy 6 lat i gral w domu w pilke taka leciutką pokrytą takim meszkiem i kopnal Magdzie w brzuch, ale tak delikatnie ze ledwo co poczula i mowi do niego
- Michalku uwazaj, nie mozna tak robic
na co Michal do niej
- a co? ziarenko sie pożyga?
ale się uśmiałam, masakra hehehe

Dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakis sposób żeby usunać plamy z ubranek takie zółte, ciuszki w kartonach na strychu leżały i chyba z tych odleżyn, nie wiem. Zapierałam recznie, 2 razy wyprałam na bardzo długim programie i plamy nie zniknęły
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:06   #2631
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
3mam żeby się udało, współczuję bólu, bo mi czasami jak coś wejśdzie miedzy zęby to -ała!
Dzieki dzieki .Pogrzebalam troche roznymi rzeczami i teraz nie wiem,czy wylazlo.Przezyje jakos
Stary 2011-10-24, 18:13   #2632
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakis sposób żeby usunać plamy z ubranek takie zółte, ciuszki w kartonach na strychu leżały i chyba z tych odleżyn, nie wiem. Zapierałam recznie, 2 razy wyprałam na bardzo długim programie i plamy nie zniknęły
Zaryzykowałabym z wanishem, namocz, a potem włącz normalne pranie też z dodatkiem odplamiacza. Minus taki, że potem jeszcze raz trzeba wyprać ubranka i włączyć długie płukanie. Ale mnie tak sporo plamek zeszło
Stary 2011-10-24, 18:17   #2633
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
a
polecam namoczyć w vanischu,ja potem uprałam w zwykłym proszku(nie pamiętam czy w 40 czy w 60 stopniach),potem chyba płukanie dodatkowe było,a potem wstawiłam jeszcze raz już z proszkiem dzieciowym i też 2 razy płukałam.
plamy zeszły

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:23   #2634
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231
Zaryzykowałabym z wanishem, namocz, a potem włącz normalne pranie też z dodatkiem odplamiacza. Minus taki, że potem jeszcze raz trzeba wyprać ubranka i włączyć długie płukanie. Ale mnie tak sporo plamek zeszło
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
polecam namoczyć w vanischu,ja potem uprałam w zwykłym proszku(nie pamiętam czy w 40 czy w 60 stopniach),potem chyba płukanie dodatkowe było,a potem wstawiłam jeszcze raz już z proszkiem dzieciowym i też 2 razy płukałam.
plamy zeszły
jutro pójdę do sklepu i zakupię vanisch. Mam nadzieję, ze to zejdzie Zastosuję wasze rady wielkie dzieki

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2011-10-24 o 18:41
Stary 2011-10-24, 18:27   #2635
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jutro mam spokoj od malej, tz caly dzien w domu bo plyty mu przywioza w srode dopiero

najadlam sie tycvh lodow, ale zjadlabym jakies frytki i chyba usmaze po prostu ziemniaczki zapiekane.

Laski macie cos co mozna zrobic z miesa mielonego i nie sa to kotlety?:p
A.Camus
Stary 2011-10-24, 18:29   #2636
goferek33
Raczkowanie

to prawda glamourous

tak to jest z moją 6- latką
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:32   #2637
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie jeszcze za wczesnie na szantaze , ale skubaniec kuma jak malo kto:P
nawet by czlowiek nie pomyslal , ze 1,5 roczniak tyle moze juz rozumiec...
A.Camus
Stary 2011-10-24, 18:32   #2638
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

Laski macie cos co mozna zrobic z miesa mielonego i nie sa to kotlety?:p
może chili con carne ?? ja uwielbiam
Stary 2011-10-24, 18:36   #2639
oolong
Zakorzenienie

niezbyt nadrobiłam, bo za długo zajmuje...

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które urodziły, szczególnie kciuki trzymam za maleństwo Pauli

u nas od czwartku jakaś seria złych zdarzeń, na szczęście nic zdrowotnego i mam nadzieję, że będzie jak u Sojki ".......budzi się z nocy nowy dzień....co było wczoraj odeszło w cień, niepamięci, niech się święci...."

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:38   #2640
Ona231
Zadomowienie

Darusia a może zapiekankę ziemniaczaną lub cannelloni, pulpety? Coś wymyślisz

Podstawowa metoda wychowawcza to szantaż

Oolong na pewno się wszystko ułoży, czasem jest lepiej, czasem gorzej, trzeba przeczekać.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-24 o 18:39
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości