|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
A Tobie af kors zazdraszczam.
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]()
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie zdarzyło się ze Tż go wziął jak był prosto po pracy i sie nie przebrał w domowe, no i naszych nie pierzemy w dzieciowych proszkach... obczaje z tym wapnem, czy zejdzie. Dodatkowo kąpie w mące ziemniaczanej tak jak Ancia poleciła... ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Przynajmniej dzidzia ma sie w co wtulić
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ mi się Marcelek podoba
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-24 o 16:08 |
|
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodziaczek Cytat:
![]() Kolejny słodziaczek Cytat:
Ale za to wszystkie te mniej elastyczne i nie rozpinane bluzki mogą iść do kosza
|
|||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, wróciłam od teściowej. Jestem padnięta, nie lubię takich wyjazdów jednak teraz
Siadam do karmienia więc nadrobię co u was od wczoraj
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3190 | ||
|
Rozeznanie
|
oj jaki słodziaczek
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis byłam z małym na ważeniu...nie dawało mi to spokoju, czy skubaniec przybiera na wadze na moim pokarmie czy nie ![]() i zostałam uspokojona, bo Fabian waży juz 3100, a wychodząc ze szpitala miał 2860
|
|
#3191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niektóre są tylko takie wiesz... nasze ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszedzie sie wylewa i wszystko jest obcisle ;( Cytat:
1.wygrzac sie, przespac . 2.okład z termoforu cieplutkiego 3.czeste przykladanie do tej piersi/sciaganie metoda 7-5-3- jak wygodniej i najlepiej na obie piersi zeby drugiej nie załatwic. 4.po karmieniu oklad z kapusty zbitej i schłodzonej/ okład ze zmrożonej pieluchy tetrowej. super! |
|||
|
|
|
#3193 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mówiłaś, że musicie skontrolować żółtaczkę? Bo u nas dzieci zdrowe zapisują z tygodniowym wyprzedzeniem, ale jak coś się dzieje to praktycznie od razu. Ale dobrze, że macie jutro wizytę, my też mamy i jestem strasznie ciekawa czy Mały ładnie przybrał A takie lekarki, które jeszcze nas leczyły są najlepsze, ja też dzwonię do swojej jak mam z czymś problem Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę![]() Cytat:
Właśnie - od kiedy można zacząć ćwiczenia po sn??? Jestem 2 tygodnie po porodzie i myślę, żeby jeszcze ze 2 poczekać?A ja sama z Małym Głodomorkiem... Nakarmiony i śpi, a ja cała wystrachana, jak tylko wyszedł TŻ uciekła cała moja pewność siebie. Chyba się boję, że jak się obudzi i będzie marudził to sobie nie poradzę, chociaż do tej pory sobie przecież radziłam ajj idę poprasować![]() Sonia, Cotynato kiedy macie kontrolę u pediatry? A może dzisiaj miałyście? Jak waga Waszych dzieciaczków? Aaaa i jeszcze jedno - czy Waszym maluchom też łuszczy się skórka? Mój Mały ma taką na brzuszku, nadgarstkach i stópkach
|
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to będzie faktycznie
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aiszka, mojemu też się łuszczyła skóra i dość sporo mam tu pisało o tym samym. Wystarczy natłuszczać, aż się złuszczy całkiem
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-24 o 17:14 |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnyska- dawali instrukcje z wiazaniami z chusta? |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
moja znowu sie męczy z brzuszkiem...krzyczy tak bidula i sie pręży i napina...
Espumisan dałam jakies 4 godz temu to chyba nie moge znowu dawać? tak mi jej żal...
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Robili ale ponieważ miałam opryszczkę w ciąży to musimy powtórzyć badanie ale to raczej wydaje mi się że to będzie takie badanie szybkie jak w szpitalu
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz sobie słodko śpi. Czasem tylko głośniej sapnie lub cichutko zakwili. Dziś po powrocie z miasta zauważyłam na obu piersiach stwardnienia - takie nawałowe. Szybkie gorące okłady, mały masaż i do jednej piersi niunia, a do drugiej laktator, bo zaczeła po tym cieple kapać. Dwa razy odciągałam dziś z tej samej piersi i na pewno nie do końca. Udało mi sie 80ml wysaczyć w miarę szybko
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#3201 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Popłakała przy drugim wkłuciu ale szybko ja utuliłam i się uspokoiła. Teraz mamy ja obserwować. Gdyby pojawiła sie opuchlizna w mijscu wkłuć to okłady z altacetu a jeśli byłaby goraczka to czopek 80mg Eferalgan...Trzymam kciuki za Was! Bruma ja przyznaje się bez bicia że cc miałam załatwione tak więc ja miałam się zgłosić konkretnego dnia na godzine (to ze w miedzy czasie wyszła sprawa z zanikaniem tętna to inna sparawa) ale do czego dążę...w miedzy czasie kiedy ja czekałam po korytarzu chodziła juz dziewczyna ze skurczami a po cc przywieźli ja dopiero 1,5dnia po mnie!! Mówiła że miała skurcze bez rozwarcia później rozwarcie bez skurczy w miedzy czasie wybadalo przebadało milion lekarzy nie musze wspominac ze z delikatnościa to na bakier u nich. Okazało sie że jej synek jest owinięty pępowin tak że go ona trzymała. Z cesarką zwlekali do ostatniej chwili tak ze nawet p.Ordynator przyszła i ręcznie chciała odwinąc dziecko bo może się jeszcze uda a moja kochana córcia nie spała dzisiaj w laściwie wogóle najpierw w dzien z pol godziny na rekach, w samochodzie do i z przychodni i teraz 20min na lezaczku i to by było na tyle teraz męczy się na brzuchu a kapiel dopiero ok20 wiec wolałabym żeby teraz mi nie spała bo sie roześpi...nic dzisiaj nie zrobiłam...Czekam z "utęsknieniem" na tż ale on jakos srednio śpieszy się do domu...oczywiście nawał pracy bla bla ojjj z tym moge się zsolidaryzować z niektórymi z Was
|
||
|
|
|
#3202 | |||
|
Zadomowienie
|
Danika-
a ciepłe okłady na brzuszek lub suszarka??Martunia-faktycznie w szpitalu szybciutko robią badanie słuchu, skierowanie dostaliśmy ze szpitala przy wypisie i tam jest taka oadnotacja by na badanie zjawić się z głodnym i śpiącym dzieckiem.Może u Ciebie będzie inne badanie dlatego nic Ci nie mówili?? Tak sobie teraz pomyślałam,że po co im głodne i spiące dziecko?- by szybko utulic i ululać do snu Cytat:
Cytat:
ja też się pochwale..za jakieś pół roku![]() ![]() Cytat:
Aiszka-mojemu tez sie łuszczyła skóra Spa-brawa dla Judytki ![]() Mały znowu śpi..co on w nocy będzie robił??Na dodatek mało jadł, może przez to szczepienie, musze go obudzić na flache..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-24 o 18:29 |
|||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
No, instrukcję ze zdjęciami do chusty miałam dodaną
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Młody Mi płakał przez 4 godziny i w końcu włożyłam Go do fotelika samochodowego i usnął =)
akurat miałam Go kąpać o 19, ale stwierdziłam że dzisiaj Sobie chyba daruje lub wykąpie później |
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Może się przyda którejś z was
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nawet filmik jak mały pozwoli to wam wgram no właśnie poprawa postępuje ale to trwa , najważniejsze że schodzi Cytat:
Cytat:
![]() Mam teraz mieć szczepienie 10.11 Mój miał taki czerwone krostki, teraz ma takie białe na buzi lekko chropowate cóż to ? czy kąpiel w mące czy krochmalu może pomoc ?![]() Cytat:
ja też już wszystko noszę więc mały ze mnie wyciąga i to dużoCytat:
ja też ![]() do tego te giga cyce ![]() Cytat:
najlepsze jest "pyziasty" ![]() byłam dziś w biedrze, są super fajne rajstopki 68/74 za 7,99 , młodemu odrazu założyłam, ale superasne i mieciutkie! naprawdę polecam, w pepco sa po 12-15 zeta więc te w biedrze się opłaca i są lepsze jakościowo
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Martusiaaa21, Ulcia2512, KarlaM, aa2 czy któraś z was była już z maluszkiem na spacerze?
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapka Badanie takie bardziej kontrolne. Mój jak jest głodny to nie zaśnie za nic. Nawet jak jest zmęczony. Wogóle, to slużba zdrowia to jakaś paranoja... Stefek ma zalecenie ze szpitala żeby w 4 tygodniu zrobić kontrolne przezciemiączkowe usg główki. Dostałam na to skierowanie - takie jak na biodereka. Dzwonię do przychodnia, a baba do mnie, że najpierw muszę mieśc sierowanie do neurologa, i on decyduje o konieczności usg.... Powiedzcie mi gdzie sens i gdzie logika. Skoro ma zalecenie ze szpitala, że musi mieć kontrolę (jedno usg miał w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala), to po kiego grzyba mam czekać na neurologa - a terminy to jakaś kpina. Naszczęście miła Pani w rejestracji wcisnęla nas do tego neurologa na środę na 17.... A potem się dziwią, że wszędzie kolejki... . ![]() To tak tylko żeby się publicznie pożalić. ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
My mamy jeszcze "Marysię" Też mu kupiłam takie granatowe z misiem na tylku i szare z jakąś koparką i również mogę polecić Ancia Franciszek grzeczny?
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na młodą mówimy "tobołek" bo szpitalu była wtakim tobołku zawinięta i tak zostało albo rekinek cycożerca ![]() zasnęła bidula niedawno, juz spi 40 minut po tym ataku kolkowym. Wieczorem dam jej chyba znowu espumisan, moze bedzie lepsza nocka dzisiaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic

obczaje z tym wapnem, czy zejdzie.

My się będziemy szczepić jutro - a ja się już stresuję
dziecko ma być głodne i śpiące-powariowali

wszedzie sie wylewa i wszystko jest obcisle 
A takie lekarki, które jeszcze nas leczyły są najlepsze, ja też dzwonię do swojej jak mam z czymś problem
Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
a ciepłe okłady na brzuszek lub suszarka??