Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 15:55   #3181
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
[/COLOR]A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
Ja sie tez zmieścilam w jedna parę...tyle, że nad paskiem wylewa to coś...
A Tobie af kors zazdraszczam.
Stary 2011-10-24, 15:55   #3182
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
no fajna ta karuzelka....

No moja hustawka tez ma bujanie na czas....a melodyjki tez sa fajne bo usypiaja mala..

A teraz spi przy owieczce....tez to lubi...

o rany ..ale on ma slodkie oczka.....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

zazdroszcze....
Szkoda tylko ze moje giga bary nie zeszly, wygladam jak himen
Stary 2011-10-24, 16:00   #3183
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A zobacz, to nie wiedzialam ze maluszki moga dostac uczulenie na nasza odziez, dobrze ze piszesz bo malemu cos powychodzilo na buzce i moze to jest tez uczulenie?
Dziwi mnie tylko ze to tylko na czole..no ale skoro tak orzekła
W sumie zdarzyło się ze Tż go wziął jak był prosto po pracy i sie nie przebrał w domowe, no i naszych nie pierzemy w dzieciowych proszkach... obczaje z tym wapnem, czy zejdzie.
Dodatkowo kąpie w mące ziemniaczanej tak jak Ancia poleciła...

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Przynajmniej dzidzia ma sie w co wtulić
Stary 2011-10-24, 16:01   #3184
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
W sumie zdarzyło się ze Tż go wziął jak był prosto po pracy i sie nie przebrał w domowe, no i naszych nie pierzemy w dzieciowych proszkach... obczaje z tym wapnem, czy zejdzie.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Wlasnie wlasnie, dzisiaj tez pisalam ze zrobie porzadek z ta wysypka czy potowkami i zapodam krochmal

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:

ja tam od razu mowilam ze Miki odziedziczy po rodzicach duze bary i jemu to akurat wyjdzie na dobre
Stary 2011-10-24, 16:05   #3185
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
Wstręciuszka

Cytat:
Sory za chaos w poscie, ale mam Kwilona Skrzypczyka na rekach
A już myślałam, że tylko my wymyślamy dziwaczne imionka dla Benunia

Ależ mi się Marcelek podoba

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-24 o 16:08
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:08   #3186
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Stary 2011-10-24, 16:11   #3187
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Melduję, że żyję
Beni chyba już po tym skoku, ale tak mu się zmieniło, że nie chce na chwilę zostać sam. Uspany na rękach rozbudza się kilka minut po położeniu. W desperacji wyciągnęłam przedwczoraj zakupioną (trochę bez przekonania) chustę, zamotałam według instrukcji i nosimy z tatą małego. W chuście pięknie śpi, nareszcie szczęśliwy i spokojny. Nocki przesypia w naszym łóżku. Trochę to uciążliwe, ale dajemy radę A ja czuję się znowu jak w zaawansowanej ciąży - podobnie kręgosłup daje Poza tym Berni zrobił się niezły bystrzacha - odwraca głowę za naszym głosem, przygląda się twarzom i przedmiotom

Podczytywałam Was troszkę, więc mniej więcej jestem na bieżąco Spray - chętnie dołączę się do ćwiczeń, ale wieczorem, jak M. mnie zmieni w opiece nad dzieckiem Już tam coś zresztą macham nogami od trzech dni Może mi zostały nadrogramowe 2-3 kg do wagi sprzed ciąży, ale już wtedy miałam dobre 15 kg nadwagi, więc nadbagaż jest spory
Hej A jaką masz chustę? - bo Szymek też mało śpi, a ja ręce mam już do kolan chyba

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
i dla ciotek wizazowych zdjecia mojego słoneczka
Słodziaczek

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hello..

dzisiaj mieliśmy szczepienie, teraz synus odstresowuje się i przesypa co chwilkenajważniejsz e że waga ruszyła i przez 3 tygodnie przybrał 0,5kg i ważymy teraz równe 4 kilo

Gratulacje My się będziemy szczepić jutro - a ja się już stresuję

Natka, Agnyska- dobrze,ze jesteście już się martwiłam, że o nas zapomniałyście

Tęskno mi było do was ale nie dałam rady w zeszłym tygodniu, teraz już mam nadzieję, że będę częsciej

W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!! dziecko ma być głodne i śpiące-powariowalipier.dolc a dostane na dodatek badanie trwa ponad godzine, nawet do 2, wiec bedzie jedna wielka MASAKRA
Faktycznie masakra

Cytat:
pierwsze zdjęcia z uśmiechem
Kolejny słodziaczek

Cytat:

A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
Ja wchodzę we wszystkie spodnie Ale za to wszystkie te mniej elastyczne i nie rozpinane bluzki mogą iść do kosza

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:26   #3188
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O matko, wróciłam od teściowej. Jestem padnięta, nie lubię takich wyjazdów jednak teraz

Siadam do karmienia więc nadrobię co u was od wczoraj

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:37   #3189
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej A jaką masz chustę? - bo Szymek też mało śpi, a ja ręce mam już do kolan chyba
Bawełniana, 5m, Azimi, wygodna jest I nawet to wiązanie nie jest trudne

Stary 2011-10-24, 16:42   #3190
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Moje śpiuchnajace dziecie
oj jaki słodziaczek
Cytat:
Melduję, że żyję
Beni chyba już po tym skoku, ale tak mu się zmieniło, że nie chce na chwilę zostać sam. Uspany na rękach rozbudza się kilka minut po położeniu. W desperacji wyciągnęłam przedwczoraj zakupioną (trochę bez przekonania) chustę, zamotałam według instrukcji i nosimy z tatą małego. W chuście pięknie śpi, nareszcie szczęśliwy i spokojny. Nocki przesypia w naszym łóżku. Trochę to uciążliwe, ale dajemy radę A ja czuję się znowu jak w zaawansowanej ciąży - podobnie kręgosłup daje Poza tym Berni zrobił się niezły bystrzacha - odwraca głowę za naszym głosem, przygląda się twarzom i przedmiotom

Podczytywałam Was troszkę, więc mniej więcej jestem na bieżąco Spray - chętnie dołączę się do ćwiczeń, ale wieczorem, jak M. mnie zmieni w opiece nad dzieckiem Już tam coś zresztą macham nogami od trzech dni Może mi zostały nadrogramowe 2-3 kg do wagi sprzed ciąży, ale już wtedy miałam dobre 15 kg nadwagi, więc nadbagaż jest spory
kurcze ja sie cały czas zastanawiam nad tą chustą, chyba sie jednak skuszę
Cytat:
słodziak mały

moja tez czasami jak spi to cos pomruczy albo sie usmiechnie i spi dalej czasami tez wyrzuci raczki do góry tak jakby sie wystraszyla wiec moze cos im sie sni

u mnie kupa codziennie ale ja tylko dokarmiam

ślicznotka

Ja dzis byłam z małym na ważeniu...nie dawało mi to spokoju, czy skubaniec przybiera na wadze na moim pokarmie czy nie i zostałam uspokojona, bo Fabian waży juz 3100, a wychodząc ze szpitala miał 2860 strasznie sie cieszę
Stary 2011-10-24, 16:49   #3191
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstręciuszka

A już myślałam, że tylko my wymyślamy dziwaczne imionka dla Benunia

Ależ mi się Marcelek podoba
Mamy jeszcze inne w zanadrzu A niektóre są tylko takie wiesz... nasze

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Bawełniana, 5m, Azimi, wygodna jest I nawet to wiązanie nie jest trudne
BArdzo bym chciała chustę ale boję się wiązania właśnie...żeby mi leniwiec nie wypadł
Stary 2011-10-24, 17:06   #3192
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
hejka

jak tam mamusie dzis dzień ?

Ja po nocce to mogę sobie zapałki w oczy włożyć mały dał czadu dobrze że mąż mi pomagał uspokajać małego, malutki spał i nagle się wybudzał z płaczem, i tak kilka razy ehhh
O kurcze, mój dzisiaj dał krótki koncert po opieka taty a ja i tak padnieta ;]

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
ojej... Ciekawe co to.
Mnie też brzuch boli, trochę jak na okres.

Dziewczyny, dzisiaj poniedziałek, miałysmy zacząć ćwiczyć
ooo tak , czas cwiczyc. ja spadłam do wagi sprzed ciazy a po ciazy mam parcie na slodkie wiec przytylam znowu 4kg
wszedzie sie wylewa i wszystko jest obcisle
;(
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny na bolące cycki to zimny okład tak? kurde w jednej chwili zaczęło mnie trząść a cycek prawy rozpalony
Dwa razy to miałam i moja rada i to co radziła położna+ doradca lakt-
1.wygrzac sie, przespac .
2.okład z termoforu cieplutkiego
3.czeste przykladanie do tej piersi/sciaganie metoda 7-5-3- jak wygodniej i najlepiej na obie piersi zeby drugiej nie załatwic.
4.po karmieniu oklad z kapusty zbitej i schłodzonej/ okład ze zmrożonej pieluchy tetrowej.

Cytat:
Asik dzwonila i dzisiaj nareszcie wychodza do domku!
super!

Wymianka.
Stary 2011-10-24, 17:08   #3193
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Okazało się, że u nas środowiskowa nie chodzi a na pierwszą wizytę zapisali małą na 10.11.2011 dla mnie strasznie późno. Za 3 tygodnie. a kto mi sprawdzi tą żółtaczkę

I własnie nie wytrzymałam zadzwoniłam do mojej pediatry z przed 30 lat mamy wizytę na jutro. Dowiem się czy mała przybiera na wadze i jak z tą żółtaczką.
Jakoś strasznie późno Was umówili A mówiłaś, że musicie skontrolować żółtaczkę? Bo u nas dzieci zdrowe zapisują z tygodniowym wyprzedzeniem, ale jak coś się dzieje to praktycznie od razu. Ale dobrze, że macie jutro wizytę, my też mamy i jestem strasznie ciekawa czy Mały ładnie przybrał A takie lekarki, które jeszcze nas leczyły są najlepsze, ja też dzwonię do swojej jak mam z czymś problem Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
[/COLOR]A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
Oj zazdroszczę, mi jeszcze brakuje do wagi sprzed ciąży 8kg, a przydałoby się zrzucić ok 10kg Właśnie - od kiedy można zacząć ćwiczenia po sn??? Jestem 2 tygodnie po porodzie i myślę, żeby jeszcze ze 2 poczekać?

A ja sama z Małym Głodomorkiem... Nakarmiony i śpi, a ja cała wystrachana, jak tylko wyszedł TŻ uciekła cała moja pewność siebie. Chyba się boję, że jak się obudzi i będzie marudził to sobie nie poradzę, chociaż do tej pory sobie przecież radziłam ajj idę poprasować

Sonia, Cotynato kiedy macie kontrolę u pediatry? A może dzisiaj miałyście? Jak waga Waszych dzieciaczków?

Aaaa i jeszcze jedno - czy Waszym maluchom też łuszczy się skórka? Mój Mały ma taką na brzuszku, nadgarstkach i stópkach
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:10   #3194
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
hello..

W piątek mamy badanie słuchu w poradni audiologicznej na 21!! dziecko ma być głodne i śpiące-powariowalipier.dolc a dostane na dodatek badanie trwa ponad godzine, nawet do 2, wiec bedzie jedna wielka MASAKRA
A kto dał Ci takie wytyczne odnośnie tego badania??? My idziemy na badanie 22 listopada dopiero ale nic mi nie mówili że mała ma być głodna i śpiąca. I nie wiem czy to badanie tak długo trwa. W szpitalu trwało chwilkę Ciekawe jak to będzie faktycznie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:11   #3195
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
BArdzo bym chciała chustę ale boję się wiązania właśnie...żeby mi leniwiec nie wypadł
Też się tego bałam, ale przy tym wiązaniu dla małego dziecka (koala, podwójny x) nie ma szans na wypadnięcie ani nawet na przypadkowe poluzowanie wiązania.

Aiszka, mojemu też się łuszczyła skóra i dość sporo mam tu pisało o tym samym. Wystarczy natłuszczać, aż się złuszczy całkiem

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-24 o 17:14
Stary 2011-10-24, 17:14   #3196
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość

Aaaa i jeszcze jedno - czy Waszym maluchom też łuszczy się skórka? Mój Mały ma taką na brzuszku, nadgarstkach i stópkach
tak, mojemu tez sie łuszczy w tych samych miejscach ale położna mówiła, żeby sie martwić boi to normalne u takich maluszków i samo przejdzie
Stary 2011-10-24, 17:19   #3197
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A kto dał Ci takie wytyczne odnośnie tego badania??? My idziemy na badanie 22 listopada dopiero ale nic mi nie mówili że mała ma być głodna i śpiąca. I nie wiem czy to badanie tak długo trwa. W szpitalu trwało chwilkę Ciekawe jak to będzie faktycznie
yyyy a nie robili wam w szpitalu? bo u nas badali na szczescie.

Agnyska- dawali instrukcje z wiazaniami z chusta?

Wymianka.
Stary 2011-10-24, 17:43   #3198
danika
Zakorzenienie

moja znowu sie męczy z brzuszkiem...krzyczy tak bidula i sie pręży i napina... ja juz nie wiem co robić. minęło ponad godzine od karmienia, odstawiłam juz dzis nabial, wogóle mało co jadłam Espumisan dałam jakies 4 godz temu to chyba nie moge znowu dawać? tak mi jej żal...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:44   #3199
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
yyyy a nie robili wam w szpitalu? bo u nas badali na szczescie.

Robili ale ponieważ miałam opryszczkę w ciąży to musimy powtórzyć badanie ale to raczej wydaje mi się że to będzie takie badanie szybkie jak w szpitalu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:57   #3200
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny byłam u pediatry z tą wysypką na czole. /Myślałam, ze schodzi ale pedi powiedziała, ze to uczulenie np. na nasze ubrania-podczas noszenia do odbicia... Zaleciła wapno w płynie 2miligramy2xdziennie. Zobaczymy czy zejdzie.
My z mężem zawsze podkładamy na ramię pieluszkę tetrową jak małą bierzemy do odbicia. A jak by się miało ulać, to na pieluszkę, a nie w ubranie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś zauważyłam u małej ma brzuszku i nawet pomyślałam, że to od pieluszki. Zrobiłam małej masaż z oliwką Jonsona taka lawendową i myślę ze to pomoże. Do tej pory niczym jej nie smarowaliśmy.

Teraz sobie słodko śpi. Czasem tylko głośniej sapnie lub cichutko zakwili.

Dziś po powrocie z miasta zauważyłam na obu piersiach stwardnienia - takie nawałowe. Szybkie gorące okłady, mały masaż i do jednej piersi niunia, a do drugiej laktator, bo zaczeła po tym cieple kapać. Dwa razy odciągałam dziś z tej samej piersi i na pewno nie do końca. Udało mi sie 80ml wysaczyć w miarę szybko Będzie na jutro przed wyjściem do pani doktór.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:11   #3201
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ojoj, trzymam mocno. Napisz jak było, nas to czeka pojutrze lub w czwartek.
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
No to trzymam mocno
Gdyby jednak zrobili mi cesarkę a nie męczyli dalej, to nie musiałabym jeździć po neonatologach i chirurgach z Błażejkiem Całe tylko szczęście, że jest wszystko OKi.
Dzięki za kciuki My już po...nie było aż tak źle. Wybralismy szczepienie 5w1. Judytka była dzielna Popłakała przy drugim wkłuciu ale szybko ja utuliłam i się uspokoiła. Teraz mamy ja obserwować. Gdyby pojawiła sie opuchlizna w mijscu wkłuć to okłady z altacetu a jeśli byłaby goraczka to czopek 80mg Eferalgan...
Trzymam kciuki za Was!
Bruma ja przyznaje się bez bicia że cc miałam załatwione tak więc ja miałam się zgłosić konkretnego dnia na godzine (to ze w miedzy czasie wyszła sprawa z zanikaniem tętna to inna sparawa) ale do czego dążę...w miedzy czasie kiedy ja czekałam po korytarzu chodziła juz dziewczyna ze skurczami a po cc przywieźli ja dopiero 1,5dnia po mnie!! Mówiła że miała skurcze bez rozwarcia później rozwarcie bez skurczy w miedzy czasie wybadalo przebadało milion lekarzy nie musze wspominac ze z delikatnościa to na bakier u nich. Okazało sie że jej synek jest owinięty pępowin tak że go ona trzymała. Z cesarką zwlekali do ostatniej chwili tak ze nawet p.Ordynator przyszła i ręcznie chciała odwinąc dziecko bo może się jeszcze uda Jak w końcu tetno prawie zanikło zdecydowali się na cc czyli czekali naprawdę do ostatniego momentu. Jeszcze jej powiedzieli ze muszą dzisłać szybko bo maja max 5min!!! No jak usłyszlam to aż mnie trzęslo...Mam nadzieję ze z jej synkiem jest teraz wszystko ok mimo tych przejść...

Cytat:

Cytat:
pierwsze zdjęcia z uśmiechem

a moja kochana córcia nie spała dzisiaj w laściwie wogóle najpierw w dzien z pol godziny na rekach, w samochodzie do i z przychodni i teraz 20min na lezaczku i to by było na tyle teraz męczy się na brzuchu a kapiel dopiero ok20 wiec wolałabym żeby teraz mi nie spała bo sie roześpi...nic dzisiaj nie zrobiłam...

Czekam z "utęsknieniem" na tż ale on jakos srednio śpieszy się do domu...oczywiście nawał pracy bla bla ojjj z tym moge się zsolidaryzować z niektórymi z Was
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:24   #3202
kapka
Zadomowienie

Danika- a ciepłe okłady na brzuszek lub suszarka??
Martunia-faktycznie w szpitalu szybciutko robią badanie słuchu, skierowanie dostaliśmy ze szpitala przy wypisie i tam jest taka oadnotacja by na badanie zjawić się z głodnym i śpiącym dzieckiem.Może u Ciebie będzie inne badanie dlatego nic Ci nie mówili??
Tak sobie teraz pomyślałam,że po co im głodne i spiące dziecko?- by szybko utulic i ululać do snuchyba faktycznie długo to badanie trwa, a przyjezdzajac z głodnym i nie wyspanym dzieckiem, jest pewność ze badanie prześpi.

Cytat:
Powaliło ich do reszty z tym badaniem... Mój głodomór, to by ich tam zeżarł razem z tą aparaturą...
Ale nie masz powodu do zmartwienia? Mały Kapek reaguje na dzwięk?
Wogóle to zakochałam sie w nim. Ma takie bystre oczka
Reaguje na dźwięki, bardzo dobrze

Dziewczyny byłam u pediatry z tą wysypką na czole. /Myślałam, ze schodzi ale pedi powiedziała, ze to uczulenie np. na nasze ubrania-podczas noszenia do odbicia... Zaleciła wapno w płynie 2miligramy2xdziennie. Zobaczymy czy zejdzie.

oo widzisz, mój też ma jakąś wysypke, ale lekarz nie stwierdził skaze, tak naprawde nie umiał okreslić z czego się wzieła, a tak jak piszesz z naszej odzieży jest bardzo prawdopodobne. dzieki za info

Sory za chaos w poscie, ale mam Kwilona Skrzypczyka na rekach
padłam

Cytat:
Cudoooo

A w ogole chcialam sie pochwalic ze wchodze juz praktycznie we wszystkie rurki, zostala mi tylko jedna para do ktorej musze zrzucic jeszcze 2cm tluszczu sora dziewczyny ale musialam sie komus pochwalic
ja też się pochwale..za jakieś pół roku
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

Ja dzis byłam z małym na ważeniu...nie dawało mi to spokoju, czy skubaniec przybiera na wadze na moim pokarmie czy nie i zostałam uspokojona, bo Fabian waży juz 3100, a wychodząc ze szpitala miał 2860 strasznie sie cieszę
super

Aiszka-mojemu tez sie łuszczyła skóra

Spa-brawa dla Judytki

Mały znowu śpi..co on w nocy będzie robił??Na dodatek mało jadł, może przez to szczepienie, musze go obudzić na flache..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-24 o 18:29
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:26   #3203
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
a moja kochana córcia nie spała dzisiaj w laściwie wogóle najpierw w dzien z pol godziny na rekach, w samochodzie do i z przychodni i teraz 20min na lezaczku i to by było na tyle teraz męczy się na brzuchu a kapiel dopiero ok20 wiec wolałabym żeby teraz mi nie spała bo sie roześpi...nic dzisiaj nie zrobiłam...
u mnie to samo... ręce bolą jak cholerka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:40   #3204
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No, instrukcję ze zdjęciami do chusty miałam dodaną Wczoraj patrzałam, na allegro też one są.

Stary 2011-10-24, 19:01   #3205
DzastaW
Zadomowienie

Młody Mi płakał przez 4 godziny i w końcu włożyłam Go do fotelika samochodowego i usnął =)
akurat miałam Go kąpać o 19, ale stwierdziłam że dzisiaj Sobie chyba daruje lub wykąpie później

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:16   #3206
81gosia
Zadomowienie

Może się przyda którejś z was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1151.jpg (74,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1152.jpg (75,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1153.jpg (53,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1154.jpg (52,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1155.jpg (84,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1158.jpg (62,2 KB, 25 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-10-24, 19:27   #3207
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas nawet spokojna nocka

musze sie pochwalic wczoraj popołudniu dałam jej cycka i nie było atrakcji po nim mała nie prezyła sie nie wrzeszczała wiec to napewno nie jest nietolerancja laktozy

Małgosia mnie zainspirowała i odstawiłam nabiał bo mała prezyła sie stekała płakała ale w pozycji pionowej uspokajala sie wiec po przeczytaniu postu małgosi postanowiłam sprobowac i u nas no i udało sie

Małgosia dziekuje za podsuniecie pomysłu
powiem ci tak że umnie dziecko jest spokojniejsze, wodniste kupy odrazu ustąpiły, ale wysypka na ciele schodzi powoli, stopniowo, jeszcze jest troszke na tułowiu , ale tylko troszkę

Cytat:
Ja tez tak mam.... moja usnie przy wlaczonej karuzeli ale jak sie skonczy melodyjka to oczy jak 5 zl ...zastanawiam sie czy sa jakies karuzelki gdzie mozna wlaczyc melodyjke np na 15 min...
ja moge polecić rainforsta, mój brzdąkal jak płacze mocno, nawet go kładę pod karuzelą i się uspokaja na 10 minut mam nawet filmik jak mały pozwoli to wam wgram

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
a kiedy odstawiłaś? Czasem poprawa jest nawet po 2tygodniach...
no właśnie poprawa postępuje ale to trwa , najważniejsze że schodzi

Cytat:
Moja tez tak ma po tym skoku....dobrze ze tylko w ciagu dnia...Tez z nami spala w lozku ale od 2 dni juz sama zasypia w swoim....
takze musisz troszke odczekac i tez tak bedzie Twoj spal..
a nasz śpi już 2 dni z nami bo nie da się odłożyć do łóżeczka

Cytat:
Jutro idziemy na szczepienie i się zastanawiam z jakiego powodu szczepienie może się nie odbyć. Benek ma wysypkę, najpierw była na buzi (czerwone kropeczki, potem zmieniły się w szorstkie i suchawe), parę dni temu wyskoczyły mu też na tułowiu. Myślałam, że to pewnie ten trądzik niemowlęcy, ale on chyba tylko na twarzy występuje. Skazę raczej wykluczam, bo oprócz wysypki wszystko ok.
No i dalej charczy i ma mały katarek (ja też się nie mogę doleczyć, więc pewnie ode mnie to ma).
Chyba Małgosia pisała, że Stasiowi przesunięto szczepienie z powodu wysypki
.
tak ta mnie pediatra odmówiła szczepienia, bo Stas miał uczelenie właśnie na buzi i tułowiu, ale było mega, teraz już schodzi, pierwsze co powiedziała Pani pediatra to czy jadłam nabiał i w jakiej ilości
Mam teraz mieć szczepienie 10.11
Mój miał taki czerwone krostki, teraz ma takie białe na buzi lekko chropowate cóż to ? czy kąpiel w mące czy krochmalu może pomoc ?

Cytat:
a chwal się poprawia to nastrój nie
ja też już wszystko noszę wogóle wróciłam już do wagi sprzed ciąży, a wierniczam jak głupia więc mały ze mnie wyciąga i to dużo

Cytat:
A zobacz, to nie wiedzialam ze maluszki moga dostac uczulenie na nasza odziez, dobrze ze piszesz bo malemu cos powychodzilo na buzce i moze to jest tez uczulenie?
mogą mogą, ja swoje górne ubrania piore razem z małego rzeczami, dzięki temu nie ma czerwonych plam jak go noszę na prosto

Cytat:
ja też do tego te giga cyce

Cytat:
Mamy jeszcze inne w zanadrzu A niektóre są tylko takie wiesz... nasze
to tak jak my najlepsze jest "pyziasty"

byłam dziś w biedrze, są super fajne rajstopki 68/74 za 7,99 , młodemu odrazu założyłam, ale superasne i mieciutkie! naprawdę polecam, w pepco sa po 12-15 zeta więc te w biedrze się opłaca i są lepsze jakościowo

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:28   #3208
81gosia
Zadomowienie

Martusiaaa21, Ulcia2512, KarlaM, aa2 czy któraś z was była już z maluszkiem na spacerze?
Stary 2011-10-24, 19:42   #3209
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No, instrukcję ze zdjęciami do chusty miałam dodaną Wczoraj patrzałam, na allegro też one są.
Mogę prosić o linka

Kapka Badanie takie bardziej kontrolne. Mój jak jest głodny to nie zaśnie za nic. Nawet jak jest zmęczony.

Wogóle, to slużba zdrowia to jakaś paranoja... Stefek ma zalecenie ze szpitala żeby w 4 tygodniu zrobić kontrolne przezciemiączkowe usg główki. Dostałam na to skierowanie - takie jak na biodereka. Dzwonię do przychodnia, a baba do mnie, że najpierw muszę mieśc sierowanie do neurologa, i on decyduje o konieczności usg....
Powiedzcie mi gdzie sens i gdzie logika. Skoro ma zalecenie ze szpitala, że musi mieć kontrolę (jedno usg miał w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala), to po kiego grzyba mam czekać na neurologa - a terminy to jakaś kpina. Naszczęście miła Pani w rejestracji wcisnęla nas do tego neurologa na środę na 17....
A potem się dziwią, że wszędzie kolejki... .

To tak tylko żeby się publicznie pożalić.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

mogą mogą, ja swoje górne ubrania piore razem z małego rzeczami, dzięki temu nie ma czerwonych plam jak go noszę na prosto

to tak jak my najlepsze jest "pyziasty"

byłam dziś w biedrze, są super fajne rajstopki 68/74 za 7,99 , młodemu odrazu założyłam, ale superasne i mieciutkie! naprawdę polecam, w pepco sa po 12-15 zeta więc te w biedrze się opłaca i są lepsze jakościowo
Popatrz, że ja na to nie wpadłam
My mamy jeszcze "Marysię"
Też mu kupiłam takie granatowe z misiem na tylku i szare z jakąś koparką i również mogę polecić

Ancia Franciszek grzeczny?
Stary 2011-10-24, 19:45   #3210
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę prosić o linka

Kapka Badanie takie bardziej kontrolne. Mój jak jest głodny to nie zaśnie za nic. Nawet jak jest zmęczony.

Wogóle, to slużba zdrowia to jakaś paranoja... Stefek ma zalecenie ze szpitala żeby w 4 tygodniu zrobić kontrolne przezciemiączkowe usg główki. Dostałam na to skierowanie - takie jak na biodereka. Dzwonię do przychodnia, a baba do mnie, że najpierw muszę mieśc sierowanie do neurologa, i on decyduje o konieczności usg....
Powiedzcie mi gdzie sens i gdzie logika. Skoro ma zalecenie ze szpitala, że musi mieć kontrolę (jedno usg miał w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala), to po kiego grzyba mam czekać na neurologa - a terminy to jakaś kpina. Naszczęście miła Pani w rejestracji wcisnęla nas do tego neurologa na środę na 17....
A potem się dziwią, że wszędzie kolejki... .

To tak tylko żeby się publicznie pożalić. [COLOR="Silver"]
no idzie sie załamać faktycznie... ale fajnie ze sie udało z neurologiem

my na młodą mówimy "tobołek" bo szpitalu była wtakim tobołku zawinięta i tak zostało albo rekinek cycożerca

zasnęła bidula niedawno, juz spi 40 minut po tym ataku kolkowym. Wieczorem dam jej chyba znowu espumisan, moze bedzie lepsza nocka dzisiaj
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości