Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 20:06   #2341
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zimnych nóżek, poszłam z Emi dzisiaj na spacer, miała body z krótkim rękawem,rajstopki,spodenk i,sweterek welurowy i zapakowałam ją w śpiworek ten misiek taki która tutaj większość z Was ma plus czapka, aaa i dąłam jej takie paputki na nóżki i zakryłam ja kocykiem.Przyszłam do domu - byłam 2h a ona miała zimne nóżki, normalne?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:14   #2342
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o BZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzyka nko to czy któraś z Was ma problemy z libido?? bo u mnie leży i kwiczy
nie jest źle z bzyyyykankiem
2-3 razy w tygodniu . Pod warunkiem, że nie jestem mocno śpiąca.
(Chyba że jakiś fajny wstęp..)

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej dziewczęta znowu Was nie nadrobię... a tylko parę dni mnie nie było... ale teraz postaram się być na bieżąco
wczoraj chrzciliśmy Hanię i nasza królewna po raz pierwszy była grzeczna w kościele tylko zakwiliła jak jej ksiądz główkę polał wodą. "imprezka' po Mszy też się udała tzn. rodzinka zadowolona, my też
a w tygodniu mój mąż mnie totalnie zaskoczył i zabrał swoje dziewczyny czyli Hanie i mnie nad morze na 3 dni do spa. Był to prezent dla mnie z okazji naszej rocznicy ślubu (wczoraj mieliśmy). Nie podejrzewałam go o to, że coś takiego wymyśli. A pomysł ze spa okazał się idealny-po takim relaksie mam nowe siły do noszenia Haneczki, bo ta przyczepka uwielbia być na rękach i potrafi to skutecznie wrzaskiem wymusić...
najlepszego z okazji rocznicy i chrzcin oczywiścieklas ki:

Zanetaa chyba norma co do zimnych nóżek. Raczej nie zmarzła.
Ja swoją dzisiaj ubrałam w pajaca i śpiworek i kocyk. Wiało niemiłosiernie, ale słonko świeciło dla równowagi.

Bella pół roku łoo matko, kiedy ten czas zleciał? Ucałuj siostrzyczki.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:20   #2343
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Pół roku będą mieć za dwa dni, ale i tak je ucałuje od cioć
Stary 2011-10-24, 20:30   #2344
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Ojej okropnie to leci!
Duże dziewczyny !

Stary 2011-10-24, 20:31   #2345
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej dziewczęta znowu Was nie nadrobię... a tylko parę dni mnie nie było... ale teraz postaram się być na bieżąco
wczoraj chrzciliśmy Hanię i nasza królewna po raz pierwszy była grzeczna w kościele tylko zakwiliła jak jej ksiądz główkę polał wodą. "imprezka' po Mszy też się udała tzn. rodzinka zadowolona, my też
a w tygodniu mój mąż mnie totalnie zaskoczył i zabrał swoje dziewczyny czyli Hanie i mnie nad morze na 3 dni do spa. Był to prezent dla mnie z okazji naszej rocznicy ślubu (wczoraj mieliśmy). Nie podejrzewałam go o to, że coś takiego wymyśli. A pomysł ze spa okazał się idealny-po takim relaksie mam nowe siły do noszenia Haneczki, bo ta przyczepka uwielbia być na rękach i potrafi to skutecznie wrzaskiem wymusić...
ale fajniee...pozazdroscic tylko

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie zimnych nóżek, poszłam z Emi dzisiaj na spacer, miała body z krótkim rękawem,rajstopki,spodenk i,sweterek welurowy i zapakowałam ją w śpiworek ten misiek taki która tutaj większość z Was ma plus czapka, aaa i dąłam jej takie paputki na nóżki i zakryłam ja kocykiem.Przyszłam do domu - byłam 2h a ona miała zimne nóżki, normalne?
Igus ma zimne raczki i nozki nawet w domu gdzie wpokoju jest 24 stopnie czasem....takze to chyba norma

Cytat:
ale zlecialo juz duze panny sa

a ja wybieram sie spac
Igor spi
my z mezem juz po kolacji.....
humor mi sie nie zmienil
nadal jestem snieta......
chyba ten katar Igorka mnei dobija juz
ta bezsilnosc ze nic nie pomaga i wogole....
jeszcze dzis zaczelam miec schizy ze ma chrype i kaszle....
zobacze jak jutro mam nadziej ze to tylko moje wymysly.....

ah bylam u gina
wszystko oki
tylko przyznal mi racje ze spapral koloega robote i brzydko jestem zszyta
powiedzial ze przy kolejnym porodzie poprawi (czyli moje zalamanie bylo uzasadnione)
poztym oki zadnych infekcji i nadzerki...
noi @ dostalam 14.X

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-10-24 o 20:33
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:37   #2346
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

nie miałam czasu zajrzeć przez weekend, ale na szczęście dużo nie pisałyście

Co do libidoto u mnie też leży i nawet nie kwiczy
Wieczorami jestem tak padnięta że myślę tylko o śnie..

Pisałyście o powrotach do pracy, to ja po Filipie wróciłam do pracy jak miał 7 miesięcy, czyli od razu po macierzyskim i wykorzystaniu zaległego urlopu.
Teraz idę na wychowawczy, bo nie mam innego wyjścia Nie zostawię mamy z dwójką takich malutkich dzieci a nawet jakbym Filipa posłała do żłobka to mama nie zostaie z Lilką, bo już mi mówiła ze może mi pomagać ale nie na cały etat. Rozumiem ją i na razie do września 2012 zostaję w domu.
Potem Filipa pewnie poślemy do przedszkola a ja może wrócę na pół etatu. choc marzy mi się rozkręcenie włsnego biznesu

My śpimy w jednym pokoju, dzieciaki w swoich łóżkach ale i tak w nocy lądują w naszym Filip nie zawsze, choć ostatnio ma okres że do nas przychodzi ale dlatego że mu trójki wychodzą.

Lilka zasypia sama w swoim łóżeczku ale biorę ją do nas jak się obudzi na karmienie ok 2-3, czasem 4.
Jak ją karmię to ja usnę przed nią Tak samo robiliśmy z Filipem aż mu się wydłużało spanie nocne i sam przesypiał calą noc w swoim łóżeczku.

Zresztą ja nie mam parcia aby koniecznie dzieci spały osobno, mamy duże łóżko a ja uwielbiam z nimi spać, lubie się przytulić do tych małych ciałek, słuchać jak oddychają i budzić się razem

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-24 o 20:59
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:44   #2347
zanetaa88
Zakorzenienie

Youyou Ja mam już tak, że jak biorę Emi o 4tej to nie chce mi się jej przekładać do łózka i śpi z Nami. Kiedy budzę się,otwieram oczy to ona tak mnie słodko patrzy, że tylko ją zjeść na śniadanie i tak cudnie się uśmiecha !

Ja wiem, że u mnie babcia na cały etat to też się nie sprawdzi. Już jest mówienie, że ciężka kiedy zostanie ponoszona przez 10 min.A ona im więcej ciekawa tym więcej chce widzieć oczywiście nie siedząc !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 20:47   #2348
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór Zaniedbałam dziś Wizaż na maxa, ale Aaniu - kciuków za szczepienia nie zapomniałam trzymać, mimo że nie pisałam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja w ogóle ładnie męża pożegnałam - zbudziłam się do małego po 3.00, później patrzę na zegarek z myślą że za 5 minut TŻowi budzik zadzwoni. Jak się położyłam to nie słyszałam budzika, w ogóle nie słyszałam jak się zbierał; no ale śmiał się ze mnie, że przyszedł się pożegnać ze mną, a jak się schylił nad łóżeczkiem to od czułej żony usłyszał tylko "jak go obudzisz to cię uduszę..." oczywiście spałam to nic nie pamiętam
Hahaha Wyobrażam sobie to doskonale, bo nieraz do swojego podobne teksty rzucam

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Co do kwasów, ja biorę Prenatal i nie mam żadnych skutków ubocznych
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
taka prośba do tych które wróciły do swoich sypialni a maluszki śpią u siebie jak to zrobiłyście i jak organizacja? Brumek ty tak chyba masz proszę o rady bo chcę wrócić do mojej sypialni bo mój mąż chyba znajdzie drugą żonę
Shirko, dopiero teraz przeczytałam, więc spiesze o odpowiedzią Tymek śpi u sibie od Pierwszego dnia. Nie mamy i nigdy nie mieliśmy żadnej niani, monitora, nic z tych rzeczy. I jak widać można bez tego żyć, ani przez chwilę mi takich wynalazków nie brakowało
A co do organizacji, to chyba niczym się to nie różni od spania z dzieckiem. Chociaż nie wiem jak to jest
U nas jest tak: wieczorem go kąpiemy w łazience, potem na przewijaczku, już u niego w pokoju, smarujemy pupę i ubieramy do snu. Potem mąż wychodzi, gasząc nam światło, a ja z Tymciem siadamy na fotelu obok łóżeczka i się karmimy. Jak zje, jeszcze go chwilkę przytulam (ze 3-4 minutki) i zanoszę do łóżeczka, już nic do niego nie mówiąc. Odkładam, przykrywam, włączam suszarkę (tą z youtuba ) i wychodzę.... I widzimy się za około 4 godziny, jak przychodzę go obudzić na kolejne jedzonko

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
we wtorek Zuzik miał szczepienie.. Mama zniosła dzilni, Zuzik zniósł zle, ale najbardziej płakał tatuś
Mała podwoiła wage urodzeniowa i urosła przez prawie 3 miesiace 11 cm, czyli niby ma 65, al po mojemu ma wiecej
dla wszystkich maluszków za nowe tygodnie, miesiace, pierwsze posilki, nowe umiejtnosci
Zuzianka konczy dzisiaj 3 miesiace
Czyli u Was wszystko super! Brawa dla Zuzki za skończone miesiące i szczepienie, dla Ciebie też że dzielnie je zniosłaś, a co do męża... Cóż, mój też nie mógł patrzeć, jak Tymkowi krew pobierali i odszedł, żeby tego nie oglądać Twardziele

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Mam ręczny z TT
na poczatku nie umiałam z niego korzystać ale z czasem sie zaprzyjażniliśmy
poprostu musze dobrze włożyć piers i mocno zassać i potem juz idzie całkiem sprawnie

a my też na sushi wczoraj byliśmy
od roku chyba nie miałam w ustach sushi
pyyysznie było
ale zachwyt troche mi przeszedł po zobaczeniu rachunku
chyba szybko sie nie wybierzemy
Telik, ja poprosze o korepetycje z tego odciągania

A sushi fakt, potrafi polecieć po kieszeni. ALe cóż... Jak mawia mój mąż: po to się zarabia, że z tego korzystać, a nie odkładać na czarną godzinę, której można nie dożyć

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wyspana obudziłam się o 5, a moje dziecko śpi! Obudził się na jedzonko o 5.30. Aż podeszłam do łóżeczka sprawdzić, czy oddycha, później szukałam śladów karmienia, że może nie pamiętam... Ale moje piersi i koszula mówiły same za siebie.
Nakarmiłam małego i ściągnęłam jeszcze 180 ml...
Dodam, że zawsze budził się w nocy co 2 h na karmienie.

Mój łobuziak skończył dzisiaj 13 tygodni!
Jednym słowem odpowiednio uczcił ten poważny wiek Widocznie stwierdził, że tacy duzi chłopcy muszą się już porządnie wysypiać

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, po tych tabletkach nie ma żadnego dziwnego posmaku w ustach, a na kartoniku jest nawet napisane "nie odbija się rybą"- z czego strasznie się śmiałam po zakupie.
Dzięki Właśnie je kupiłam, bo w sumie o tych powiedziała mi lekarka. Ale to wielkie piguły są!

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
hej kochane
w życiu Was nie nadrobię;(((
ale walczę!!
Walcz, walcz!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
No nie wierzę normalnie!!! Nasze pierwsze wątkowe półroczniaki!

Pieleszko
- cudownego masz męża
Stary 2011-10-24, 21:08   #2349
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Zaniedbałam dziś Wizaż na maxa, ale Aaniu - kciuków za szczepienia nie zapomniałam trzymać, mimo że nie pisałam

dziękuję

Adaś już śpi, dziś kąpanie pod znakiem płaczu, chyba go nóżki bolą a poza tym strasznie rozespany, na przewijaku prawie zasnął - skutki szczepienia
Trochę zjadł i padł natychmiast. Zobaczymy czy przełoży się to na długość snu...
dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:46   #2350
83monia
Zakorzenienie

kingusia dzis ma juz 3 miesiace bylam w ramach tego u gina - jest ok, tylko jakas drobna infekcja, ale ze nie sewedzi i nie piecze to nie bralam niczego. zostaje przy obecnej antykoncepcji czyli globulki. wykupie wszystkie rodzaje i bedziemy stestowac bo patentex oval cos piecze... strasznie dzis wieje, az zalozylam opaske na uszy, maly lekko pokasluje. a kinga w ramach "urodzin" spala w dzien w godzinach 9-15 (!) i 16-18... i teraz dalej spi...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:50   #2351
meszsares
Zadomowienie

shira - ja przenioslam moja pierwsza core do swojego pokoju jak miala pol roku. do tego czasu spala z TZtem (he he). Od pierwszego dnia zaakceptowala sytuacje, nie bylo problemow-tylko ja musialam dralowac do niej na karmienie w nocy i siedziec tam w fotelu.. Ale w sumie od 8 miesiaca nie budzila sie juz w nocy na jedzenie.
Blanka bedzie z nami w pokoju rok-tak planujemy.

I podpisuje sie pod tym co pisaly dziewczyny - uwielbiam spac z moimi dziecmi! Wlasciwie to wtedy nie spie tylko gapie sie na nie i obwachuje

Babonik - co do libido to lepiej nie mowic. Jestem tak padnieta wieczorem jak dziewczyny w koncu zasna, ze ani mi w glowie bara bara. Mam lekkie wyrzuty sumienia wzgledem TZta, ale naprawde brak mi sil nawet zeby o tym pomyslec.

kurcze, jutro mam szczepienie mlodej i bilans dwulatka starszej - ciekawe, ktora wiecej paniki narobi u lekarza
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:52   #2352
youyou
Zakorzenienie

My dziś przenieśliśmy Lilkę do dużej wanienki (Brumek -Tega Komfort ), bo w swojej już się nie mieściła. Było całkiem nieźle, lepiej mi się w niej ją kąpało bo ona już się mocno wierci i musiałam mocno uważać jak się kręciła, a tak to ja położyłam na skosie.

Ale już nie mogę się doczekać jak będzie kąpała się w naszej wannie razem z Filipem
Stary 2011-10-24, 21:53   #2353
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
hmm......... no wczoraj byl wazony 5770g wiec chyba mozliwe
Igorek jest tego zywym przykladem

waga ie spadala tylko w 10 dniu po urodzeniu nie worcila do wagi urodzeniowej....maly niedojadal bo ja nie mialam pokarmu praktycznie wcale noi jak zaczal jesc MM to zaczal szybciutko przybierac ladnie..... lekarka sie cieszyla bardzo jak zobaczyla wage wiec chyba jest oki powiedziala ze musi sobie odbic za te dni glodowki
Hmm to tym bardziej mnie dziwi, że Igor w 4 tygodnie przybrał 2 kg, a w następne 4 tylko 400g...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kingusia dzis ma juz 3 miesiace

Ja po aerobiku . Trochę mi ten wypad rozregulowuje plan dnia, ale jakoś damy radę, w końcu to tylko 2 razy w tygodniu, na razie mi wystarczy. Planuję jeszcze basen z Malwinką, ale zastanawiam się, czy nie będzie się przeziębiać w zimie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:01   #2354
editka2022
Rozeznanie

dziewczyny u mnie tez libido do duuu...yy,szkoada mi meza
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:14   #2355
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
kurcze, jutro mam szczepienie mlodej i bilans dwulatka starszej - ciekawe, ktora wiecej paniki narobi u lekarza

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My dziś przenieśliśmy Lilkę do dużej wanienki (Brumek -Tega Komfort ), bo w swojej już się nie mieściła. Było całkiem nieźle, lepiej mi się w niej ją kąpało bo ona już się mocno wierci i musiałam mocno uważać jak się kręciła, a tak to ja położyłam na skosie.
To ona jest DUŻA?
A dziewczyny, czy któraś z Was kąpała się "osobiście" z dziećmi? W dużej wannie? Czytam książkę Zawitkowskiego i on to poleca, jako świetną zabawę dla malucha Że rodzić leży z podpartymi kolanami, a na nich dziecko plackami się opiera... I kusi mnie, że zobaczyć co Tymek by na to powiedział

edit:
No i zapomniałam na śmierć - kończymy dziś 9 tygodni!
Stary 2011-10-24, 22:18   #2356
meszsares
Zadomowienie

monia - alez Kinga pieknie spi! brawa za 3 miechy
a powiedz - dalej mocno ulewa, czy juz troche mniej niz kiedys? Caly czas sie ludze, ze mojej pannie skonczy sie niebawem to ulewanie...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:19   #2357
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A dziewczyny, czy któraś z Was kąpała się "osobiście" z dziećmi? W dużej wannie? Czytam książkę Zawitkowskiego i on to poleca, jako świetną zabawę dla malucha Że rodzić leży z podpartymi kolanami, a na nich dziecko plackami się opiera... I kusi mnie, że zobaczyć co Tymek by na to powiedział

edit:
Raz, ale było więcej roboty - trzeba potem ogarnąć i siebie i dziecko .
dla Tymka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:19   #2358
83monia
Zakorzenienie

brumek - kiedys bralam prysznic z malym arturem (pol roku nie mial na bank), ale srednio mu sie podobalo. na kolanach pewnie by chcial (i kinga tez) bo czesto mi tak sidza w ubraniu na kanapie jak leze

a ja lubie z malym dzieckiem spac bo artur juz za mocno sie wierci i czesto dostaje w cycki, a to mnie boli. dziwne tez jest to ze do mnie artur nie przychodzi spac - to ja do niego przychodze i on czeka w swoim łóżku. czasem klade sie obok niego (ma duze łozko, wczesniej kladlam sie na dywanie, mamy mieciutki, obok łóżeczka) i zasypiamy rano razem. czasem rano przyjdzie do naszego ale nie poprzytulac sie a zawiadomic ze mam isc do kuchni mleko robic

Stary 2011-10-24, 22:24   #2359
iustyna1
Wtajemniczenie

Wiecie co, jak patrzę czasami na pasek na dole, to często widać koleżankę o nicku piwnooka77 . Widziałam, że raz do nas pisałaś. Jak masz jakieś pytania, to się nie krępuj .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 22:27   #2360
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
monia - alez Kinga pieknie spi! brawa za 3 miechy
a powiedz - dalej mocno ulewa, czy juz troche mniej niz kiedys? Caly czas sie ludze, ze mojej pannie skonczy sie niebawem to ulewanie...
ulewa i to mocno. o dziwo przybiera ładnie mimo iz malo i krotko je i jeszcze ulewa jak szalona...

Stary 2011-10-24, 22:28   #2361
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja lubie z malym dzieckiem spac bo artur juz za mocno sie wierci i czesto dostaje w cycki, a to mnie boli.
ja dostaję w żebra... Kuba to w ogóle w poprzek śpi, albo głową w naszych nogach . On to się kręci na łóżku jak smród po gaciach .

Ostatnio do nas prawie co noc przychodzi, ale rozmawialiśmy z Tż, że nam to nie przeszkadza. Chcemy korzystać z tych chwil, póki jeszcze jest mały i chce się do nas tulić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-24, 23:14   #2362
DaKaro
Zadomowienie

Brumeczku pieknie nam dzieciaczki rosna, brawa za 9 tygodni. moje Slonce konczy 9 tygodni dzisiaj (juz po polnocy).

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, jak patrzę czasami na pasek na dole, to często widać koleżankę o nicku piwnooka77 . Widziałam, że raz do nas pisałaś. Jak masz jakieś pytania, to się nie krępuj .
Tez zauwazylam ta Pania, szkoda, ze nie pisze nic.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:19   #2363
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumeczku pieknie nam dzieciaczki rosna, brawa za 9 tygodni. moje Slonce konczy 9 tygodni dzisiaj (juz po polnocy).
nooo tooo dla Twojego Słoneczka
no i jeszcze dla Kingi Moni i Zuziaka Cookie i dla całej reszty, której nie zacytowałam

Jak tak czytam, że Wasze maja 9 tygodni, moje 17, Neroli 5 miesięcy, Belli dziewczynki 6 miesięcy, to w szoku jestem jaki mamy rozstrzał .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-24 o 23:24
Stary 2011-10-25, 00:06   #2364
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Wypada się odezwać
Faktycznie kiedyś zebrałam się i napisałam, jeszcze w poczekalni, po czym po paru godzinach wylądowałam na porodówce. I po ponad 22 godzinach koszmaru zakończonego cc urodziłam śliczną córeczkę - Helenkę. W szpitalu spędziłyśmy tydzień. A potem jakoś nie było już weny...

Lubię tutaj zaglądać, bo pomimo, że się nie udzielam na forum to wśród tych dyskusji wyłapuję wiele cennych rad, a i świadomość, że w pewnych sytuacjach nie jestem osamotniona też "poprawia nastrój" (moje libido też leży i nie ma siły kwiczeć, a od dwóch tygodni jestem na diecie bez nabiału bo moja Małą wysypało na buźce)

Może skoro znowu ośmieliłam sie odezwać (trochę zdopingowana ) to będę to powtarzać
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 06:46   #2365
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

No Piwnooka zaglądaj częściej
Buziaki dla wszystkich solenizantów

Czy jeśli mój syn jadł w nocy o 1.20 i potem rano o 6 i już nie zasnął to mogę powiedzieć, że budzi się na karmienie tylko raz? Ledwo żyję Jeszcze mi zrobił piękny koncert bo musiałam go w nocy przebrać i wrzeszczał tak, że chyba pół bloku wstało Teraz ucina sobie drzemkę i ja też chyba legnę przed telewizorem.
A co do mojego libido, to tak jak wspomniałam wcześniej, mąż przede mną ucieka. Ochotę mam, tylko z czasem krucho, bo albo TŻ w pracy, albo Dominika trzeba wykąpać, albo poprasować. Ale jak już się dorwę, to nie ma przebacz

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:28   #2366
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

edit:
za 9 tygodni!

Ja sie kapalam kiedys z malutka Wiktoria i potem z Zuzia, ale nie czesto, bo do tego trzeba duzo wody w wannie niestety, zeby dziecko na tych kolanach nie zmarzlo. Z Antkiem tez pewnie bede probowac, bo to fajne przygotowanie do zajec na basenie.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
dla Malwinki!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wypada się odezwać
Faktycznie kiedyś zebrałam się i napisałam, jeszcze w poczekalni, po czym po paru godzinach wylądowałam na porodówce. I po ponad 22 godzinach koszmaru zakończonego cc urodziłam śliczną córeczkę - Helenkę. W szpitalu spędziłyśmy tydzień. A potem jakoś nie było już weny...

Lubię tutaj zaglądać, bo pomimo, że się nie udzielam na forum to wśród tych dyskusji wyłapuję wiele cennych rad, a i świadomość, że w pewnych sytuacjach nie jestem osamotniona też "poprawia nastrój" (moje libido też leży i nie ma siły kwiczeć, a od dwóch tygodni jestem na diecie bez nabiału bo moja Małą wysypało na buźce)

Może skoro znowu ośmieliłam sie odezwać (trochę zdopingowana ) to będę to powtarzać
Zapraszamy!

Jeszcze co do seksu... u mnie wymowka nawt nie moze byc zmeczenie czy niewyspanie. Mamy wolne od 20, kiedy dzieciaki zasypiaja, wiec sporo czasu, ale po prostu mi sie nie chce...chyba powinnam sie leczyc...a wiecie, ze organ nieuzywany zanika?

Leze sobie jeszcze w lozku, Antos slicznie spi kolo mnie, a ja sie zastanawiam, czy isc w jego slady, czy juz wstac, bo pewnie zanim bym usnela, to on by sie obudzil. Zreszta musze glowe umyc...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:34   #2367
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

brumek my sie kąpaliśmy z Filipem na wyjazdach w hotelach, braliśmy go do wanny, pod prysznic a raz nawet umyliśmy w umywalce
on uwielbia się kąpać więc wszystko mu sie podobało, oby sie tylko woda lała

i brawa za 9 tygodni
Stary 2011-10-25, 07:42   #2368
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
edit:

ja bym się kąpała... jakbym miała wannę w domu a tu niestety tylko prysznic...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wypada się odezwać
Pewnie że wpadaj! Witaj ponownie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A co do mojego libido, to tak jak wspomniałam wcześniej, mąż przede mną ucieka. Ochotę mam, tylko z czasem krucho, bo albo TŻ w pracy, albo Dominika trzeba wykąpać, albo poprasować. Ale jak już się dorwę, to nie ma przebacz

A u nas noc znośnie, zwłaszcza jak na czas po szczepieniu. 2 pobudki na jedzenie ale zasypiał po nich szybciej niż zwykle, no i wstaliśmy o 8.00

dobre http://www.dzieciowo.pl/2011/10/burs...abkowanie.html

Stary 2011-10-25, 07:43   #2369
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To szczepienie to jest jeszcze jedna dawka na wzwB.

Karmi ma około 45 -50 kcal/100 ml (zależy czy smakowe czy nie). Więc przeciętnie, wiele soków w kartonie ma podobnie

No niby nie tak dużo, ale jak wypiję na noc buteleczkę 0,5 l to już trochę tych kalorii mamy... Muszę chyba pić po szklaneczce

Dzień dobry,

Szymon dzisiaj kończy 3 miesiące - mój mały, duży chłopczyk!
I z tej okazji obudził się na karmienie w nocy tylko raz o 3.25 - dziwny zbieg okoliczności, bo właśnie o tej godzinie się urodził. Mogłam mu dać z tej okazji, w nocy buziaka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-10-25 o 07:46 Powód: Literówka
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:48   #2370
aania_20
Zakorzenienie

Nie szuka któraś niani? http://www.wiocha.pl/235680,Opiekunka_do_dziecka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości