|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dziewczyny mam pytanie odnośnie zimnych nóżek, poszłam z Emi dzisiaj na spacer, miała body z krótkim rękawem,rajstopki,spodenk i,sweterek welurowy i zapakowałam ją w śpiworek ten misiek taki która tutaj większość z Was ma plus czapka, aaa i dąłam jej takie paputki na nóżki i zakryłam ja kocykiem.Przyszłam do domu - byłam 2h a ona miała zimne nóżki, normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() 2-3 razy w tygodniu . Pod warunkiem, że nie jestem mocno śpiąca. (Chyba że jakiś fajny wstęp ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zanetaa chyba norma co do zimnych nóżek. Raczej nie zmarzła. Ja swoją dzisiaj ubrałam w pajaca i śpiworek i kocyk. Wiało niemiłosiernie, ale słonko świeciło dla równowagi. Bella pół roku ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Pół roku będą mieć za dwa dni, ale i tak je ucałuje od cioć
![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
Ojej okropnie to leci! Duże dziewczyny ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja wybieram sie spac Igor spi my z mezem juz po kolacji..... humor mi sie nie zmienil nadal jestem snieta...... chyba ten katar Igorka mnei dobija juz ![]() ta bezsilnosc ze nic nie pomaga i wogole.... jeszcze dzis zaczelam miec schizy ze ma chrype i kaszle.... zobacze jak jutro mam nadziej ze to tylko moje wymysly..... ah bylam u gina wszystko oki tylko przyznal mi racje ze spapral koloega robote i brzydko jestem zszyta powiedzial ze przy kolejnym porodzie poprawi (czyli moje zalamanie bylo uzasadnione) poztym oki zadnych infekcji i nadzerki... noi @ dostalam 14.X ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-24 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() nie miałam czasu zajrzeć przez weekend, ale na szczęście dużo nie pisałyście ![]() Co do libidoto u mnie też leży i nawet nie kwiczy ![]() Wieczorami jestem tak padnięta że myślę tylko o śnie.. Pisałyście o powrotach do pracy, to ja po Filipie wróciłam do pracy jak miał 7 miesięcy, czyli od razu po macierzyskim i wykorzystaniu zaległego urlopu. Teraz idę na wychowawczy, bo nie mam innego wyjścia ![]() Potem Filipa pewnie poślemy do przedszkola a ja może wrócę na pół etatu. choc marzy mi się rozkręcenie włsnego biznesu My śpimy w jednym pokoju, dzieciaki w swoich łóżkach ale i tak w nocy lądują w naszym ![]() Lilka zasypia sama w swoim łóżeczku ale biorę ją do nas jak się obudzi na karmienie ok 2-3, czasem 4. Jak ją karmię to ja usnę przed nią ![]() Zresztą ja nie mam parcia aby koniecznie dzieci spały osobno, mamy duże łóżko a ja uwielbiam z nimi spać, lubie się przytulić do tych małych ciałek, słuchać jak oddychają i budzić się razem ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-24 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Youyou Ja mam już tak, że jak biorę Emi o 4tej to nie chce mi się jej przekładać do łózka i śpi z Nami. Kiedy budzę się,otwieram oczy to ona tak mnie słodko patrzy, że tylko ją zjeść na śniadanie
![]() Ja wiem, że u mnie babcia na cały etat to też się nie sprawdzi. Już jest mówienie, że ciężka kiedy zostanie ponoszona przez 10 min.A ona im więcej ciekawa tym więcej chce widzieć oczywiście nie siedząc ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odpowiedź ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do organizacji, to chyba niczym się to nie różni od spania z dzieckiem. Chociaż nie wiem jak to jest ![]() U nas jest tak: wieczorem go kąpiemy w łazience, potem na przewijaczku, już u niego w pokoju, smarujemy pupę i ubieramy do snu. Potem mąż wychodzi, gasząc nam światło, a ja z Tymciem siadamy na fotelu obok łóżeczka i się karmimy. Jak zje, jeszcze go chwilkę przytulam (ze 3-4 minutki) i zanoszę do łóżeczka, już nic do niego nie mówiąc. Odkładam, przykrywam, włączam suszarkę (tą z youtuba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A sushi fakt, potrafi polecieć po kieszeni. ALe cóż... Jak mawia mój mąż: po to się zarabia, że z tego korzystać, a nie odkładać na czarną godzinę, której można nie dożyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Walcz, walcz! ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- No nie wierzę normalnie!!! ![]() ![]() Pieleszko - cudownego masz męża ![]()
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Adaś już śpi, dziś kąpanie pod znakiem płaczu, chyba go nóżki bolą a poza tym strasznie rozespany, na przewijaku prawie zasnął - skutki szczepienia ![]() Trochę zjadł i padł natychmiast. Zobaczymy czy przełoży się to na długość snu... dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
kingusia dzis ma juz 3 miesiace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
shira - ja przenioslam moja pierwsza core do swojego pokoju jak miala pol roku. do tego czasu spala z TZtem (he he
![]() Blanka bedzie z nami w pokoju rok-tak planujemy. I podpisuje sie pod tym co pisaly dziewczyny - uwielbiam spac z moimi dziecmi! Wlasciwie to wtedy nie spie tylko gapie sie na nie i obwachuje ![]() Babonik - co do libido to lepiej nie mowic. Jestem tak padnieta wieczorem jak dziewczyny w koncu zasna, ze ani mi w glowie bara bara. Mam lekkie wyrzuty sumienia wzgledem TZta, ale naprawde brak mi sil nawet zeby o tym pomyslec. kurcze, jutro mam szczepienie mlodej i bilans dwulatka starszej - ciekawe, ktora wiecej paniki narobi u lekarza ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zakorzenienie
|
My dziś przenieśliśmy Lilkę do dużej wanienki (Brumek -Tega Komfort
![]() Ale już nie mogę się doczekać jak będzie kąpała się w naszej wannie razem z Filipem ![]()
#2353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po aerobiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Rozeznanie
|
dziewczyny u mnie tez libido do duuu...yy,szkoada mi meza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dziewczyny, czy któraś z Was kąpała się "osobiście" z dziećmi? W dużej wannie? Czytam książkę Zawitkowskiego i on to poleca, jako świetną zabawę dla malucha ![]() ![]() edit: No i zapomniałam na śmierć - kończymy dziś 9 tygodni! ![]()
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
monia - alez Kinga pieknie spi! brawa za 3 miechy
![]() a powiedz - dalej mocno ulewa, czy juz troche mniej niz kiedys? Caly czas sie ludze, ze mojej pannie skonczy sie niebawem to ulewanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
brumek - kiedys bralam prysznic z malym arturem (pol roku nie mial na bank), ale srednio mu sie podobalo. na kolanach pewnie by chcial (i kinga tez) bo czesto mi tak sidza w ubraniu na kanapie jak leze
a ja lubie z malym dzieckiem spac bo artur juz za mocno sie wierci i czesto dostaje w cycki, a to mnie boli. dziwne tez jest to ze do mnie artur nie przychodzi spac - to ja do niego przychodze i on czeka w swoim łóżku. czasem klade sie obok niego (ma duze łozko, wczesniej kladlam sie na dywanie, mamy mieciutki, obok łóżeczka) i zasypiamy rano razem. czasem rano przyjdzie do naszego ale nie poprzytulac sie a zawiadomic ze mam isc do kuchni mleko robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, jak patrzę czasami na pasek na dole, to często widać koleżankę o nicku piwnooka77
![]() ![]()
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
ulewa i to mocno. o dziwo przybiera ładnie mimo iz malo i krotko je i jeszcze ulewa jak szalona...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio do nas prawie co noc przychodzi, ale rozmawialiśmy z Tż, że nam to nie przeszkadza. Chcemy korzystać z tych chwil, póki jeszcze jest mały i chce się do nas tulić.
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
Brumeczku pieknie nam dzieciaczki rosna, brawa za 9 tygodni. moje Slonce konczy 9 tygodni dzisiaj
![]() ![]() Tez zauwazylam ta Pania, szkoda, ze nie pisze nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jeszcze dla Kingi Moni i Zuziaka Cookie i dla całej reszty, której nie zacytowałam ![]() Jak tak czytam, że Wasze maja 9 tygodni, moje 17, Neroli 5 miesięcy, Belli dziewczynki 6 miesięcy, to w szoku jestem jaki mamy rozstrzał ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-24 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypada się odezwać ![]() Faktycznie kiedyś zebrałam się i napisałam, jeszcze w poczekalni, po czym po paru godzinach wylądowałam na porodówce. I po ponad 22 godzinach koszmaru zakończonego cc urodziłam śliczną córeczkę - Helenkę. W szpitalu spędziłyśmy tydzień. A potem jakoś nie było już weny... Lubię tutaj zaglądać, bo pomimo, że się nie udzielam na forum to wśród tych dyskusji wyłapuję wiele cennych rad, a i świadomość, że w pewnych sytuacjach nie jestem osamotniona też "poprawia nastrój" (moje libido też leży i nie ma siły kwiczeć, a od dwóch tygodni jestem na diecie bez nabiału bo moja Małą wysypało na buźce) Może skoro znowu ośmieliłam sie odezwać (trochę zdopingowana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
No Piwnooka zaglądaj częściej ![]() Buziaki dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() Czy jeśli mój syn jadł w nocy o 1.20 i potem rano o 6 i już nie zasnął to mogę powiedzieć, że budzi się na karmienie tylko raz? ![]() ![]() ![]() A co do mojego libido, to tak jak wspomniałam wcześniej, mąż przede mną ucieka. Ochotę mam, tylko z czasem krucho, bo albo TŻ w pracy, albo Dominika trzeba wykąpać, albo poprasować. Ale jak już się dorwę, to nie ma przebacz ![]() ![]()
#2366 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sie kapalam kiedys z malutka Wiktoria i potem z Zuzia, ale nie czesto, bo do tego trzeba duzo wody w wannie niestety, zeby dziecko na tych kolanach nie zmarzlo. Z Antkiem tez pewnie bede probowac, bo to fajne przygotowanie do zajec na basenie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze co do seksu... u mnie wymowka nawt nie moze byc zmeczenie czy niewyspanie. Mamy wolne od 20, kiedy dzieciaki zasypiaja, wiec sporo czasu, ale po prostu mi sie nie chce...chyba powinnam sie leczyc...a wiecie, ze organ nieuzywany zanika? Leze sobie jeszcze w lozku, Antos slicznie spi kolo mnie, a ja sie zastanawiam, czy isc w jego slady, czy juz wstac, bo pewnie zanim bym usnela, to on by sie obudzil. Zreszta musze glowe umyc... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() brumek my sie kąpaliśmy z Filipem na wyjazdach w hotelach, braliśmy go do wanny, pod prysznic a raz nawet umyliśmy w umywalce ![]() on uwielbia się kąpać więc wszystko mu sie podobało, oby sie tylko woda lała ![]() i brawa za 9 tygodni ![]()
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ja bym się kąpała... jakbym miała wannę w domu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas noc znośnie, zwłaszcza jak na czas po szczepieniu. 2 pobudki na jedzenie ale zasypiał po nich szybciej niż zwykle, no i wstaliśmy o 8.00 ![]() dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry, Szymon dzisiaj kończy 3 miesiące - mój mały, duży chłopczyk! ![]() I z tej okazji obudził się na karmienie w nocy tylko raz o 3.25 - dziwny zbieg okoliczności, bo właśnie o tej godzinie się urodził. Mogłam mu dać z tej okazji, w nocy buziaka ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-10-25 o 07:46 Powód: Literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Nie szuka któraś niani?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.