|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
. Juz widze takie przeorane sutki,ałc ![]() Racja co do tej jedrnosci,ale przyznam, ze dla mnie to problem zeby sobie taki misz masz na pupe zafundowac a co dopiero na sutki,ktore sa o wiele wrazliwsze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
moja siostra robiła różne polecane cuda-wianki i przed urodzeniem i po a jak przyszło co do czego, to sie okazało, że ma bardzo mało pokarmu i po 3 miesiacach całkowicie zaprzestała karmienia młodego piersią przez cały czas musiała go dokarmiać butelką |
|
|
|
|
#2343 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w to słoneczne przedpołudnie
![]() Cytat:
będzie dobrze i gratulacje z okazji poznania płci! ![]() Cytat:
ja też chcę dziewczynkę! Super Cytat:
jak ja Wam zazdroszczę gratulujęęęęę mam nadzieję, że łożysko niedobre się opamięta i nie będzie Ci robić żadnych problemów. Ma być wszystko ok i koniec Cytat:
Ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałam / nie czytałam, więc nie wypowiadałam się.
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
i trzymam kciuki żeby łożysko się podniosło!---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cloudetti ja co prawda nie Małą! ale tez używam Musteli i zapach jest ok. Skóra jest przyjemna i milutka. Jak mi się skończy to przerzucę się może na rosmanowskie kremy (któras z Dziewczyn pisała że są w porządku) bo Mustela niestety droga. Co do płci to tez mam przeczucie że to będzie dziewczynka choć pierwszego chciałam mieć zawsze chłopca. Ale teraz mi wszystko jedno, byle było zdrowiutkie!Dziewczyny, i ja tez mam pytanie odnośnie bóli. Nie czujecie delikatnego bólu przy siedzeniu (jak siedzicie bardziej pochylone do przodu, czyli nie do końca na pupie) albo przynajmniej w chwili siadania ? Ja czuję taki dyskomfort wtedy w brzuchu, boję się czy to nie macica lub szyjka. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-25 o 11:08 |
||
|
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale potem fatalnie. Po godzinie siedzenia było mi już niedobrze ale wytrzymałam. W końcu trzeba być na czczo tyle czasu. Polecam każdemu kto ma zbyt dużą ochotę na słodkości-ja nie spojrzę chyba na cukier przez tydzień.
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Gratuluję dziewczynek
Ja dziś byłam u ginka i posłuchałam tętna maluszka (poryczałam się ze wzruszenia i pomyślałam sobie, że gdybym miała pracować w służbie zdrowia to zdecydowanie jako ginek-położnik lub położna i wszystko w normie |
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska, ja tez nie zamierzam kupowac sterylizatora bo tak jak mowisz mozna wrzatkiem. A ja chyba wogole nie bede wyparzac bo jak ja mialam malego adasia w szwecji to wogole sie nie wyparzalo i jakos te dzieci zdrowe. a oni wrecz jeszcze twierdza ze im wiecej sie sterylnie dzieci wychowuje tym wieksze ryzyko alergii itd. sa na ten temat juz prace, ktore wiaza nawet sterylnosc srodowiska dziecka a ryzyko alergii. Oczywiscei wszystsko z glowa, ale cos jest w tym ze przy pierwszym dziecku nie oblize sie smoczka dziecku tylko za kazdym razem jak spadnie to leci pod kran. Przy drugim sie oblizuje i wklada dziecku do buzi a przy trezcim to juz sie nawet sily nie ma oblizywac i wklada sie do buzi prosto z podlogi
![]() I jeszcze chcialam sie wypowiedziec na temat, ktos pisal wczesniej o lampce nagrzewajacej dziecko nad przewijakiem, jesli ma sie w domu 18 stopni to moze jest to i dobry pomysl, ale jesli mamy normalna temperature to (moim zdaniem) zrobimy dziecku krzywde takim nagrzewaniem bo do jakiegos tam wieku bedziemy je nagrzewac a potem przestaniemy i co? I bedzie marzlo. Uwazam ze od samego poczatku powinno sie dziecko przyzwyczaic do normalnej temperatury w domu. mysle ze mamuski, ktore maja juz dzieciaczki w domu zgodza sie ze mna?
|
|
#2348 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki
![]() Ojaaa ile tu wczoraj było gratulacji! Przyłączam się do wszystkich ![]() Ja wczoraj miałam fatalny wieczór. Zepsuł nam się samochód w drodze do lekarza więc pędem do taxówki. U lekarza wszystko dobrze mam tylko zrobić jeszcze raz mocz bo znowu liczne bakterie. Pani Doktor kazała oczywiście podmyć się, wytrzeć ręcznikiem jednorazowym, włożyć tampon i dopiero oddać próbkę. Potem do późna siedziałam u rodziców bo mężul z kolegą próbowali naprawić autko,ale w końcu go scholowali. Wróciłam późno do domu padnięta, a czekała na mnie jeszcze góra prania do złożenia i rozwieszenia. Mój mąż chciał mnie wyręczyć,ale i tak poprawiał po nim co poskładał .Dzisiaj do pracy zaspaliśmy i jechaliśmy rowerami więc była nerwówka... Ech dzisiaj mam 12 h... oby szybko mineło ![]() Aaa Pani Doktor pochwaliła mnie za bardzo dobrą hemoglobinę. I teraz pytanie jak można ją utrzymać na dobrym poziomie? Jakaś dieta? |
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Przyczajenie
|
Engela, tyle przygód! Ja bym chyba wysiadła 12 h w pracy. A co do hemoglobiny, to dr Ci nie powiedziała co masz jeść? Może sałata?
|
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Paulii2 jestem w szoku,że lekarz Ci powiedział,że przy krzywej cukrowej można wypić sok z cytryny ponieważ tak się składa,że cytryna obniża poziom cukru we krwi tym samym oszukując wyniki.
Dziewczyny pracujące w szpiatalach pewnie to potwierdzą, bo często dzieciaki z cukrzycą będące na ścisłej diecie żeby oszukać troszkę i dostać kawałek czekolady na niski cukier przed badaniem piją właśnie wodę z cytryną. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Paulii2 ja niestety pracuje na 2,5 etatu ![]() Właśnie Pani Doktor powiedziała mi tylko,że hemoglobina super i żebym tak trzymała dalej...
|
|
|
|
#2353 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Engela, 2,5 etatu-wow szaleństwo szkoda, że Dr. nie powiedziała Ci co mas jeść żeby utrzymać taki wynik. Ale może to co dotychczas i będzie dobrze?
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.
Pojechałam wczoraj z TŻ szukac ciekawej oferty na nowe laptopy (stary jest juz tak stary, ze ledwo dyszy). Oczywiście wspomniałam, że to, co za niego daliśmy w gotówce to panele, farba i jakiś ładny dodatek do pokoju... Obiecał, że w listopadzie kupimy... Co podsumowałam, że kupno a płożenie to jeszcze daleka historia. Hehe. Teraz siedzę i instaluję aktualizacje do Windowsa (braliśmy bez systemu operacyjnego, bo mamy swój). Bez aktualizacji nie mogę zainstalować sterowników do grafiki i dźwięku :/ Czuję się dobrze, jutro jadę na morfologię bo dziś zaspałam.
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Paulii2 no właśnie nie jem nic spejalnego
![]() W ogóle Doktor nie pozwoliła mi jeść za bardzo na mieście... Bo nie ma się pewności czy wcześniej jedzenie było wymyte i takie tam... Rozumiem,aczkolwiek w takie dni jak ten kiedy pracuje tyle godzin,zaspałam,a wczoraj nie miałam czasu to muszę się poratować pierogami z knajpki... |
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
emigra moja mamuśka miała tak samo, w końcu przy którymś z nas wylądowała w szpitalu z zapaleniem gruczołów czy coś takiego.
rodzina z zagranicy wysyłała jej te nakładki na sutki,ale podobno żadne z nas nie chciało przez to jeść i tylko to hartowanie jej pomogło. Rozmawiałam z nią wczoraj na ten temat i powiedziała,że już się chyba tak nie robi, kazała mi tylko się Doktor podpytać co i jak teraz,ale żebym zimnym strumieniem kończyła jednak ten prysznic bo to nie tyle co na sutki,ale na elastyczność biustu świetnie działa... |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
lena_mi też zawsze chciałam mieć pierwszego chłopaka..pewnie dlatego, że od zawsze marzyłam o starszym bracie..a tu klops 4 siostry
![]() ale teraz najważniejsze, żeby było zdrowe! Zamówiłam sobie przed chwilą Mustele na rostępy i z Daxa Perfecta Mama też na rozstępy, do biustu, antycellulitowy..zobaczym y co zda egzamin.. Chociaż rozmawiałam ze szwagierką, która jest farmaceutką i mówi, że tak naprawde chodzi o nawilżanie i zwykła nivea na pewno by sobie poradziła ![]() karolca zostawiłam Ci już chyba 3wiad na priv...
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tylko jedną.
Muszę najpierw ogarnąć inne rzeczy, wybacz. Potem przeczytam
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
ja to kurczę nie rozpoznaję twardnienia brzucha
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz Wam zazdroszczę że macie taka radochę z kupowania rzeczy bo ja tylko dokupię jak dowiem sie że jest dziewczynka
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
mnie pewnie ominie w większości radość z kupowania, bo na przestrzeni 3 lat w rodzinie pojawiło się 6 bobasów także nie ma mowy o zadnym kupowaniu czegokolwiek, bo kuzynki dzwonią, ze już dla nas wszystko szykują... od śpiochów począwszy po łózeczka..wózeczki..
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że moja mama tak nie marudziła babcia gorzej ale za dużo nie wiedziała więc luz![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Mnie mama też troszkę stopuje z tymi zakupami tzn. nie to,że nie pozwala kupować np.ubranek. Poprostu mówi,że w tych początkowych fazach wszystko wydaje się nam niezbędne dla dziecka, a z czasem dostrzegamy,że jednak nie potrzebujemy tak wielu rzeczy...
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chce mi sie siedziec w pracy...nie mam do tego dzis glowy
|
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ale chciałam o sutkach Otóż bolą mnie masakrycznie sutki, a zwłaszcza sutek i chyba nawet kawałek piersi dookoła...Zwłaszcza, jak zimno się robi wtedy potrafi napierdzielać strasznie nawet przez kwadrans dopóki się nie ogrzeję, a czasem pomimo tego boli dalej.Czy to piersi rosną czy o co chodzi? Ogólnie poza tymi silnymi bólami to niemiłe uczucie w sutkach toważyszy mi niemal cały czas, zwłaszcza jak dotykam...Ostanio chciałam zacząć je stymulować, więc pod prysznicem zaczęłam łagodny masaż z szorstką rękawica...Nie byl to najlepszy pomysł, bo po wyjściu z wody zaczęłam odczuwać delikatne kłucia i skurcze w brzuchu, więc faktycznie jest coś na rzeczy, że masaż sutków powoduje skurcze macicy...Na razie więc zaprzestaję tych praktyk, może warto zacząc je gdzieś na 2 mieś przed porodem... ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
No ale zrozumiałam, że ma słabe nerwy, więc mu więcej nie proponowałam, za to póżniej zerknął na końcówkę, jak wyszło dziecko, zdziwił się, że takie pobielone czymś, to mu wytłumaczyłam,i podziwiła ojca dziecka asystujacego przy porodzie, że taki opanowany i zadowolony hehe
|
||
|
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje za relacje )))lena_mi ja tez czuje taki bol..taki dziwny dyskomfort. Ale ciagnie mnie tez z boku,takze juz trudno zlokalizowac co mnie wlasciwie boli ![]() engela te Twoje przygody to prawie jak film akcji ))karolca szacun za checi i masz zabawe na dluzsza chwileemigra ajaja...brzmi bolesnie;/ mam nadzieje,ze nie bede musiaal miec takich wspomnien . No o nakladkach slyszalam tez...wiadomo pojdziemy na zywiol,a potem zycie zweryfikuje co dalej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synus był najedzony wyspany. A ja pokarm straciłam na drugi dzień. Więc teraz się nie nastawiam co będzie to będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

. Juz widze takie przeorane sutki,ałc 
) w teletygodniu w ktorym bylo napisane aby przygotowywać piersi do karmienia na przemian hartujac je zimna i gorącą wodą (pod prysznicem)
i gratulacje z okazji poznania płci! 
ja też chcę dziewczynkę! Super
Ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałam / nie czytałam, więc nie wypowiadałam się.

przykro mi
przez takie gadanie