|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXX
hej
|
|
|
|
#3152 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś robiłam. Nie pamiętam przepisu, ale bardzo mi smakowały Cytat:
A mebelki bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co ona nie wie, że stażysta to też nauczyciel? przecież takie jest stanowisko "nauczyciel stażysta/kontraktowy" To się posypało ![]() Cytat:
A ja nie ![]() A jak ja już dostałam z ankiety, to chyba drugi raz nie przyślą, co? ![]() Katuniu trzymam kciuki za Tomaszka! Skończyłam czytać "Gorzką czekoladę", polecam, bardzo dobra książka. Nie jakoś specjalnie szczęśliwa, ale można powiedzieć, że happy end był. Teraz z Celusią na kolanach oglądam Magdę M. i idziemy na mały spacer potem. Muszę kupić coś na obiad
|
||||||
|
|
|
#3153 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu to oglądamy w czwórkę
my też zaraz wychodzimy bo nie mam nic na obiad...nawet nie wiem czy ylko dla siebie coś kupić czy dla tż też. nie wiadomo czy wróci dzisiaj tam są różne paczuszki na różne etapy.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-10-25 o 11:59 |
|
|
|
#3155 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba faktycznie tak musi zostać. Chociaż ja kierowałabym się tym, że ma mi się wygodnie telewizor oglądać z kanapy. Bo tam się w końcu będę relaksować ![]() A może tak?: kanapa pod okno telewizor na ścianę na której teraz jest kanapa stół na ścianę przy której teraz jest szafka rtv... Jakoś sobie nie potrafię tych placuszków wyobrazić? Masz gdzieś przepis pod ręką? poka ![]() Jedno co to serek wiejski jadłam podgrzany z pomidorem. Całkiem smaczne to było ![]() jaaaaaa teżżżżżżż ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Rossi znalazłam jakiś przepis. Powiem Ci szczerze, że myślę, że będą smaczne. Takie racuszki tylko mniej roboty z nimi
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-10-25 o 12:47 |
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
jeżdzem
![]() ![]() zajęcia się udały, dzieci zadowolone, rodzice wychodzili uśmiechnięci wiec dobrze ![]() dwoje dzieci miałam ochotę udusić albo wywalić przez okno bo mi co chwile przeszkadzali.. nawet przy dzwoneczku ciszy jak zawsze siedzieli cicho to przed rodzicami pełen popis i rzucanie brzydkimi słowami.. mamusie ich za to były zadowolone i uśmiechnięte.. boskooo ![]() miałam od razu omówić zajęcia z opiekunką ale poszła do dyry coś załatwiać i siedziałam niepewna acz mi się podobały ja byłam zadowolona więc stwierdziałam że niech sobie pogada i luz ![]() chlebek w miedzy czasie się super upiekł, cudnie pachniał już panie z kuchni pozamawiały kromki, jak wystygnie to moja iwi będzie z dzieciakami częstować jeden rodzić się śmiał że on taki odważny by nie był i by nie próbował ![]() ![]() no i potem zawołałam mnie dyra bo chciała zobaczyć chleb jaki wyszedł i powiedziała ze słyszała od mojej opiekunki że świetne zajęcia że potrafię zapanowac nad grupą i mam lekkość prowadzenia zajęć i jest w szoku bo zwykle takich rzeczy ona o innym nauczycielu nie mianowanym (i tu się zaczęła śmiać) nie mówi... więc mi gratuluje no ale za to jak się spotkałam z opiekunką to mi powiedziała że przeprasza ze wchodziła i wychodziła ale miała ważne telefony, zajęcia jej się bardzo podobały były ciekawe ale ma 2 zastrzeżenia jedno to takie że trochę za dużo mówiłam za dzieci przy opisie obrazka, ale już wie dlaczego - bo rozumie że najpierw ja im opowiadałam skąd się bierze chleb a po zabawie z mąkami, zabawie ruchowej przed bezpośrednim pieczeniem one jeszcze raz opisywały ale same, więc to wykreśla z minusów bo fajnie sprawdziłam czy słuchali, a drugie zastrzeżenie to takie że powinnam więcej rzeczy kazać mojej salowej bo UWAGA to nie przystoi nauczycielowi żeby odkładał pomoce na stolik obok, powinnam je zostawić na dywanie a moja salowa powinna od razu je sprzątać bo jak sobie nie wychowam salowej to mi na głowe wejdzie.. (no boskooo mam se ją wychować... wiecie salowa mi pomogła, i to sporo jak nalewali wode do ciasta i ktos wylał to ona wycierała, jak rozsypali mąkę to też ale kurde jak pomoc jakaś mi się nie przydaje to odkładałam na bok żeby mieć swobodę działania szczególnie ze stolik miałam za plecami i nie musiałam nawet wstać.. więc niekomentuje..) no ale dodała to co mówiła mi dyra że mam swobodę wypowidzi, dostosowuje język no i panuje nad dyscypliną i podobają jej się nasze zawołania dla przywrócenia ciszy więc chyba ok ![]() teraz pozostaje mi nauczyć sie "wychowywać" sobie salowe... ale się rozpisałam ![]() idę czytać co u was
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:06 |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu, rtv musi stać na tej ścianie, są tam poprowadzone wszystkie potrzebne kable już w ścianie i nie bedziemy teraz tego zmieniać. Zresztą ten salonik jest bardzo słoneczny i chyba najmniej słońca pada na ściane z rtv
dlatego tam planowaliśmy postawić telewizor
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
no skad ja wiedziałam ze bedzie w porządalu
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marta gratulacje A ja chyba jednak pójdę 5 list (sobota) na to badanie. Dzowniłam do przychodni i wszystkie wyniki mam mieć tego samgo dnia tylko WR w ciągu 3 dni. Więc bez sensu sie zwalniać. A 9 list. mam wizyte u gina. A i tak jeszcze co miesiąc się bedę musiała zwalniać . |
|
|
|
#3162 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kobieta widać nie miała do czego się przyczepić to znalazła sobie wyimaginowany problem ![]() Cytat:
U nas też tak było, że wszystko ustawiliśmy, a później zaczęliśmy kombinować,a le nic z tego nie wyszło, bo kable nas trzymały. Ale jest ok ![]() Magda jak w ciągu 3 dni to powinni się wyrobić na 9list. I po co było wczoraj tyle myśleć, pytać się jak i tak robisz po swojemu ![]() Rossi z tym betonem mnie rozwaliłaś
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
india baja Katunia Gucia Ana Madzialenka Scio dziękuję
Katunia kochana sinymi usteczkami się nie martw, tzn super że jedziecie do lekarza bo trzeba sprawdzić, ale pewnie wyjdzie mu wypadanie płatka zastawki - ja to mam i też mi czasem sinieją usta i czasem palce, to taki urok nie robi się operacji ani nic, trzeba po prostu czasem odpocząć mimo że sinieją nie tylko po wysiłku ale z tym jak widać (na mym przykładzie) da sie żyć a ramkę cyfrową maja znajomi wrzucili tam kilka fotek i one sobie mrygają fajny gadżet ale nie włączają jej cały czas Gucia trzymam kciuki za Danielita, patrząc na przygodę z garniturem to zakręcony jest jak ruski słoik no i cudne popołudnie się wam zapowiada ![]() Ana kciuki!!! gold-fish plan salonu wygląda całkiem fajnie ja chyba tylko zamieniłabym sofę z pufą miejscami tylko czy starczy na taki szacher macher miejsca ![]() a link miażdży ![]() idę nadrabiać dalej
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz wystarczyło zadzwonic z tak 3 dni marudziłas kiedy masz isc na badanie i czemu nei pracują.... ps. tak wogole to nalezy ci sie wolne na wykonanie badań wiec nie rozumiem czemuz tego eni korzystasz.... tym bardziej ze masz tak przyjaznie nastawioną dyrekcje... serio nei rozumiem utrudniasz se zycie na wlasne zyczenie
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Anika bo ja jestem pracoholik i wolę iść do pracy skoro mam możliwość zrobić badania w sobotę. Drugi raz będę musiała sie już zwolnić, bo ta sobota tak wyjątkowo wypadła.
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha no jest zakręcony i to nie mało...
dziękuję w jego imieniu. Zaczynam się stresować, bo za pół godziny powinien już być w sali...Rosi znalazłam taki przepis http://paulako.blogspot.com/2011/10/...iejskiego.html i na prawdę mi się podoba Zrobię w weekend na śniadanie
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no kobieta psychiczna.. ona dla dzieci to jest super na prawdę fajna tylko ma taki "biurkowy" sposób bycia, nie pójdzie z dziećmi na dywan się bawić, kubka jak zostanie czy talerza nie odstawi na wózek bo to nie do niej należy, a jak salowa nie sprzątnie farb to każe karty pracy dzieciom na podłodze wypełniać.. no po prostu lubi zaznaczyć że ona tu jest nauczycielem a salowa to wiesz... tak jak i nauczyciele niżsi stopniem.. ja rozumiem ze nie musi za dzieci odnosić talerzy czy wycierać stolików, ale cholera salowe to też ludzie i mają po dwie sale do ogarnięcia to jej chyba by się nic nie stało jakby jej czasem coś pomogła szczególnie że na zajęciach życzy sobie jej pomocy... (zaznaczam ze nie chodzi mi o sprzątanie a właśnie o syt. sporadyczne zwykłe odstawienie na bok farb nożyczek kubka etc) ale to długa historia ![]() ![]() dziękuję dziękuję ![]() jakie poniosło dobrze mówisz ![]() ![]() ale dałam rade zajęcia przeprowadzone a oni nadal żyją acz wyobraźnia ma działa.. ![]() Cytat:
wiesz jak zaczeła mi wyjeżdzać o tych minusach to se myśle jak to dzieci mają historię obrazkową omówić skoro one dopiero mają poznać to jak powstaje chleb owszem wcześniej one gadały ale to była burza mózgów na zasadzie - z piekarni, ze sklepu itd, dopiero ja im historyjkę omówiłam o zbożu kombajnie młynie itd.. już widzę jak dzieci same by to mi omawiały ![]() ale potem się zreflektowała i już wie o co mi chodziło ale z tym wychowaniem salowej... ![]() a w ogóle jeszcze jeden motyw, bo miałam obecnych dziś 20 dzieci, a mi przyszło 14 rodziców, i się laski ze mnie śmiały że rodzice przyszli sprawdzić nowy narybek nauczycielski, bo jako że otwarte zajęcia są raz w miesiacu to rodziców zwykle jest po 5-6 osób bo nikomu sie nie chce no i nie ma takiej możliwości żeby co miesiąc się zwalniać.. no a u mnie 14 na 20 i się teraz ze mnie śmieją
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:41 |
||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
oj do pracoholika to baaardzo daleko nawet bardzo bardzo
|
|
#3170 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
anika kochana przepraszam zapomniałam o was, urwanie głowy miałam, padam do stóp!!! już ci wszystko napisałam na gg !!! jeszcze raz przepraszam
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słonce wiesz ze nam tez to wyleciało mielismy gosci potem mysmy w gosci pojechali i tak mamy wtorek siade w domu na gg to pogadamy
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
pamietaj żeby zawsze być sobą |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Marta będzie szok, jak co zajęcia otwarte będziesz miała taką frekwencję To dopiero zrobi na nich wrażenie
![]()
|
#3175 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekiujemy ![]() Cytat:
mozesz w sumie pewnie w kazdej chwili zmieniac lekarza i nawet podczas ciazy,chociaz wiadomo ze jesli nie trzeba to najlepiej chodzic do jednego Cytat:
a co tam dostalas w niej ? gdzie zamawialas? ja niedawno dostalam proboku bebiko-z ich strony zamawialam Cytat:
dzieki Ktosiu ![]() Cytat:
za zajecie!!i wierze w to bardzo ze u nas tez to sinienie okaze sie niegrozne U nas dzis dzien zaczal sie lekarzowo-laboratoryjnie! bylismy na badaniu krwi z Tomciem. Na szczescie nie pobierala mu z zyly tylko z paluszka. Nie umiala dostrzec zadnej zyly wiec z paluszka pociegnela troche wiecej bo lekarka zlecila duzo badan. Juz lepiej ze poplakal tylko dlatego ze go trzymalismy mocno niz by mial plakac od pobierania z zyly-bo to by na pewno bolalo. Jade jeszcze dzis na zajecia poprowadzic za kolezanke. Jutro znow wizyta u lekarki. W koncu zadzwonili z serwisu ze nasze auto juz naprawiaja i w tym tyg bedzie. Mielismy tyle klopotow z ubepieczalnia ze szkoda bylo palcowna pisanie o tym,najwazniejsze ze juz naprawiaja i bedzie autko gotowe. |
||||||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie są pyszne
Cytat:
![]() Dobranoc ![]() eee Rosi to nie tak ![]() Marta świetnie, że wszystko się udało! Zdolniacho Ty No i proszę, poskromiłaś panią zołzę ![]() Katunia cieszę się, że Tomuś dzielnie zniósł badanie. Wyspacerowałyśmy się, Marcelinka zjadła szpinak z ziemniakami i teraz śpi. Pranie się pierze, zupa się gotuje, tylko cholercia samo posprzątać się nie chce Więc jeszcze muszę ogarnąć salon, bo podłogę w przedpokoju i schody już umyłam no i przygotować się do korków. I chyba do wieczora jestem dziś sama, bo mąż ma robotę po godzinach
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
a jak się robi BMW?? Co to jest w ogóle??
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to we krwi
Powiedzmy, że wyssałam z mlekiem matki - nauczycielki przedszkola od 30 lat ![]() BMW to nic innego jak Bolesne Miętoszenie Worów ![]()
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-10-25 o 15:28 |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

która propozycję ustawienia szafek byście wybrały
nowa kolekcja Areka
Co ona nie wie, że stażysta to też nauczyciel? przecież takie jest stanowisko "nauczyciel stażysta/kontraktowy" 

my też zaraz wychodzimy bo nie mam nic na obiad...nawet nie wiem czy ylko dla siebie coś kupić czy dla tż też. nie wiadomo czy wróci dzisiaj 

pamietaj żeby zawsze być sobą
my mieliśmy mieć pasowanie w tym tygodniu, ale dzieci nam mocno chorowały i nie było szans na opanowanie programu artystycznego, więc mamy dopiero w listopadzie
czasem nie kłuje w sercu ale żyję