Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 13:29   #3271
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też biegam przy dziecku, biegam w domu jak śpi żeby posprzątać , coś zjeść , a na spacerze też mam ruch , na dodatek mamie liście grabie codziennie i orzechy włoskie zbieram może któraś chce kilka kilo hahha
także ruchu mam aż nadto

napewno się sprawdza wiem to i ja
ja dodatkow włączam karaokę i śpiewam mu piosenki to się uspokaja
ameryki nie odkrylam, wiem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
dziekować

Zazdroszczę orzechów na wyciągnięcie ręki. Ja to mogę takie świeże kilogramami pochłaniać
Orzechy, nie lllllubie i te Twoje arbuzy
Stary 2011-10-25, 13:36   #3272
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

o lulka widzę że wróciłas do pierwszego avka
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:38   #3273
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
o lulka widzę że wróciłas do pierwszego avka
Czasami trzeba wrocic na stare smieci
Stary 2011-10-25, 13:52   #3274
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
MoniaZ a dla mnie odwrotnie - receptą na chudnięcie jest właśnie karmienie piersią, czemu myślisz, że trzeba przestać karmić?

mialam na mysli "kiedys" jak przestaniesz
....

zawsze myslalam ze jak sie juz przestanie karmic piersia to idzie latwiej schudnac...ale moze sie myle.......sama na poczatku mialam dola ze nie moglam karmic piersia...
Stary 2011-10-25, 13:56   #3275
lullaby_ml
Zakorzenienie

Patrze na poczatek watku i az mnie wzruszenie bierze, prawie wszystkie rozpakowane(albo wszystkie ale czesc dziewczyn sie nie odzywa ) a to wszystko sie dzialo jakby to bylo wczoraj, ale ten czas leci..

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
mialam na mysli "kiedys" jak przestaniesz
....

zawsze myslalam ze jak sie juz przestanie karmic piersia to idzie latwiej schudnac...ale moze sie myle.......sama na poczatku mialam dola ze nie moglam karmic piersia...
Monik bo to chodzi o szybciej skurczajaca sie macice to raz, a dwa-nasza wizazowa Malgosia karmi piersia, Aga karmi piersia i zobacz jak szybciutko schudly, dzidzie wyciagaja i to duzo wbrew pozorom ja tez mialam dola z powodu niekarmienia cycem, ale trudno, mm tez nie jest zle
Stary 2011-10-25, 14:09   #3276
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kellysss urodziła

GRATULACJE klask i:

Czekamy jeszcze na Madzię

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
ja tez mialam dola z powodu niekarmienia cycem, ale trudno, mm tez nie jest zle
Napewno Lula pisalaś, ale powiedź mi proszę jakie mm dajesz? Co ile Miki robi kupki i jakie? I ile i co ile je?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Ancia W książce było dużo fajnych informacji. NP. o tym by szanować dziecko, mówić do niego, o wprowadzeniu rytmu dnia sen-karmienie-aktywność., Chyba tak to było. Potem w dalszych rozdzialach jest jak odróżnić płacz dziecka, czy jest głodne, czy go coś boli...opis np. grymasów twarzy i ułożenia języka co może oznaczać...Jest też test do zrobienia "jaki temperament/charakter" ma dziecko...czy jest aniołkim, wrażliwcem itd. Ogólnie sporo informacji. Ja to czytałam będąc w ciąży i nie wiele pamiętam. Ot ciążowa koncentracja

Ubierasz dobrze i nie masz się czym stresować Grunt, że Frankowi jest ciepło i się nie przegrzewa ani nie marznie.

Mi też zostało 10kg do zrzucenia.
Stary 2011-10-25, 14:11   #3277
DzastaW
Zadomowienie

Kurde dwa razy nakarmiłam Czarka z butelki i od tego czasu nie chętnie chce cycka =/

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:19   #3278
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
GRATULACJE klask i:

Czekamy jeszcze na Madzię

Napewno Lula pisalaś, ale powiedź mi proszę jakie mm dajesz? Co ile Miki robi kupki i jakie? I ile i co ile je?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Ancia W książce było dużo fajnych informacji. NP. o tym by szanować dziecko, mówić do niego, o wprowadzeniu rytmu dnia sen-karmienie-aktywność., Chyba tak to było. Potem w dalszych rozdzialach jest jak odróżnić płacz dziecka, czy jest głodne, czy go coś boli...opis np. grymasów twarzy i ułożenia języka co może oznaczać...Jest też test do zrobienia "jaki temperament/charakter" ma dziecko...czy jest aniołkim, wrażliwcem itd. Ogólnie sporo informacji. Ja to czytałam będąc w ciąży i nie wiele pamiętam. Ot ciążowa koncentracja

Ubierasz dobrze i nie masz się czym stresować Grunt, że Frankowi jest ciepło i się nie przegrzewa ani nie marznie.

Mi też zostało 10kg do zrzucenia.
Malgos bebilon 1, mleko poczatkujace dla niemowlat od urodzenia; generalnie daje mu co min 3 godz, czasami co 4,5 jak sie uda zeby jelitka zdazyly przetrawic to mleczko; robie mu juz 120 ml i potrafi wszystko wciagnac w niecale 10 min glodomor maly kupki robi bardzo ladne ale mega giga smierdzace, no ale to przez to ze to mleko modyfikowane
Ty tez szczypiorze jeden z tymi kilogramami? ehh...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Kurde dwa razy nakarmiłam Czarka z butelki i od tego czasu nie chętnie chce cycka =/

Bo z butelki mu wygodniej pewnie i nie musi sie tak nameczyc i mleczko leci a z cycorka musi sie postarac
Stary 2011-10-25, 14:22   #3279
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Bo z butelki mu wygodniej pewnie i nie musi sie tak nameczyc i mleczko leci a z cycorka musi sie postarac
ale obawiam się że jak bym zaczęła Go karmić z butelki, to zanikł by Mi za jakiś czas pokarm. I brakowało by Mi dziecka przy cycku, bo Mnie rozczula ten widok =)

Stary 2011-10-25, 14:25   #3280
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ale obawiam się że jak bym zaczęła Go karmić z butelki, to zanikł by Mi za jakiś czas pokarm. I brakowało by Mi dziecka przy cycku, bo Mnie rozczula ten widok =)

Polozne w szpitalu() mowily zeby jak najczesciej przystawiac dziecko do cycka pomimo tego ze dostaje butelke bo z butelki mu wygodniej i sie oduczy cycka wiec wiesz, ciśnij

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dziewczyny jak sie wymadrzam to prosze o wirtualnego koopa w tylek bo moge sie zagalopowac a nie robie tego w zlej wierze
Stary 2011-10-25, 14:27   #3281
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jak sie wymadrzam to prosze o wirtualnego koopa w tylek bo moge sie zagalopowac a nie robie tego w zlej wierze
odemnie nie dostaniesz kopa, bo dajesz dobre rady =)

Stary 2011-10-25, 14:28   #3282
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szczepienia właśnie - Szymon był całkiem dzielny Waży już 5850g i ma 65 cm czyli od urodzenia przytył 2kg i urósł 8cm te dzieci stanowczo za szybko rosną

brawo za wage i wzrost...

Dzięki O ile dobrze sobie przypominam to jeszcze Prenalen jest dla mamy karmiącej - muszę do apteki skoczyć koniecznie.

Współczuję dolegliwości A kg zejdą

A gdzie tatuś trzymał twarz, że Fabian go trafił?
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Zuzia wstała 10 minut temu i właśnie je śniadanko Nocka w miarę przespana, tzn. do pierwszego karmienia czyli do 4.30 potem to już kicha, raczej drzemanie aniżeli spanie. Ale poleżałam do 9 a mała do 11

Nie wiem czy to wynik wczorajszej kąpieli w krochmalu czy odstawienia białka ale widzę poprawę na buźce mojej księżniczki

Dzisiaj Zuzia zrobiła psikusa mamie a mianowicie po przebraniu kupala i ubraniu młoda zesikała się na przewijakBóg jeden wie jak to uczyniła heh jakoś pewnie bokiem poszło

Z racji wczorajszego chwalenia się chwalę się i ja

ale sliczna.... ......
wszystkie forumowe dzieciaczki sa takie sliczne, nic tylko kochac i calowac....

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
A jak dzisiaj? U mnie marudy ciag dalszy...schowałam dumę do kieszeni i zawołałam tesciową mamo mam nadzieje że to tylko chwilowe...

a wodniste znaczy że to źle? Kurcze u mnie właśnie co kupka to wodnistaPonoć jak sie karmi piersią to kupa moze być jaka tylko chce różna różniasta...A jaka to była-ze w pieluche od razy wsiąkała? Bo my właśnie mamy taka...

Ancia oby jakos udało się wyprostować sprawę bez szpitala.

Nieeee Ja jak Judytka spi popołyudniu to kładę ja wyłącznie na brzuszku czasem nawet w nocy-to taki masaż brzuszka się robi od razu i bączki ładnie idą

pozwalasz malej spac na brzuszku w nocy??

Cudenko
Małgosia Stokrotka Monia-chwalcie się cześciej dzieciolkami-uwielbiam oglądać te zdjęcia

dziekuje

ojj z tego co pamiętam to Twój tata ma taki ciężki charakter...i pewnie nic go już nie zmieni...dlatego życzę cierpliwości ale przy okazji walczyć o swoje nie zaszkodzi-a może cos to da?

jeju moja mala ryczy na rękach u babci ja juz nie wiem co z nia robić. Na rękach źle leżec źle w wózku na spacerze źle-czy to ten skok rozwojowy??? Matko to dopiero drugi dzień a ja mam ochote włożyć stopery do uszu i sie odciąć-jestem beznadziejna
Idę bo nie moge tego płaczu...

oj kochana nie placz...wcale nie jestes beznadziejna....
moja tez tak ma juz chyba 2 tydzien.....w nocy spi w ciagu dnia tylko rece....nawet siku nie moge zrobic bo jak ja wkladam do lozeczka to ryk
Musisz to jakos przetrwac,,,,
teraz oczywiscie pisze jedna reka bo na drugiej moja placzaca dupka....

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hello..jak zrzucic nadmiar kg-mial ktos pomysla
http://www.youtube.com/watch?v=-3i6lK7EyVc
ja tez chce taki rowerek!!!!!

Marcel dziekuje za komplementy

CALA mama !!!

piekniecala buzka usmiechnieta

fajna ta karuzela, malemu widac ze sie podoba
Stas taki dorosly w tych spodniach

mala pieknosc

by to nie bylo nic powaznego

za wage i wzrostto mój kruszynka przy Szymku , a tego samego dnia sie urodzili
Co do lekow- to rutinoscorbin,paracetamol , herbata z lipy,malin na rozgrzanie.

slicznotka

co robisz??
to ja tez na taki rowerek chce

Cytat:
kellysss urodziła

Nareszcie sie doczekala.....caluski dla Was.....

Cytat:
Wymiękłam, jest boski!!!

Mamy taka sama czapeczke tylko zielona śliczna jest Twoja coreczka

dziekuje.....

Ancia ale Ty jestes wysoka kobietka i w ogole tego po Tobie nie bylo widac..i tak bardzo duzo zrzucilas, poza tym ze spokojem, zgubisz te 10 kg szybciutko, przeciez karmisz piersia a co z tymi jelitkami? bo brzmi bardzo powaznie, zebys tego nie zbagatelizowala

Ubieram dokladnie tak samo

O kurcze, super!!! tez uwazam ze za szybko rosna, za chwilke beda mialy roczek a pozniej to juz w ogole, buuuuu

Jaka minka kurcze Miki bedzie mial w kim wybierac wam powiem, same misski tu sa

A ja sie dzisiaj popisalam glupota..przed spacerkiem umylam glowe, zaczelam szykowac wozek i Mikiego i z niepodeschnietymi wlosami wyszlam na 40 minutowy spacer, przewialo mnie calkowicie, glowa mi pulsuje, czlowiek stary i glupi noo

no no...teraz sie lecz....i niech Cie TZ grzeje....

Stary 2011-10-25, 14:30   #3283
minio1984
Zadomowienie

Od razu powiem, że przeczytałam tylko ostatnie 3 strony, resztę nadrobię później.
My już nareszcie po chrzcinach , Adaś spisał się super, całą mszę przespał, nawet nie zapłakał jak ksiądz polewał główkę wodą, nie mógł się proboszcz nachwalić jaki on grzeczny Za to później w domu już nie był taki grzeczniutki, wogóle nie chciał usnąć, cały czas wisiał na cycku i prawie całą imprezę przesiedziałam sama w sypialni, a gośćmi musiał się tz zająć. A jak goście poszli do dał taki koncert do 1.30 że ledwo byłam żywa, aż tz zapodał mu czopka na uspokojenie i chyba trochę pomogło bo potem usnął na 3 godz, tyle że w naszym łóżku. Za to wczoraj sobie chyba odsypiał, bo spał całe rano, do południa aż do 17
Ale powiem wam że na drugi raz to bym chyba zrobiła w lokalu taką imprezę, bo robić w domu na 18 osób to łatwo nie jest a najgorzej było wczoraj, to zmywanie i sprzątanie, dobrze, że adaś spał to we dwoje jakoś szybko nawet ogarnęliśmy.

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Na brzuszek bierzemy Dicoflor- mogę polecić- Ignaś śpi spokojnie, nie ma problemów z kupką ani wzdęciami, daję mu na noc i spokojnie przesypia 5-6 h (a karmię go piersią wyłącznie)

Lecę nadrabiać wątek dalej
kaileight a ten dicoflor to pediatra wam zalecił czy sama kupiłaś? i jakie dawki i ile dajesz Ignasiowi? Bo mój na wieczór to staje się taki niespokojny, przy cycku pręży się, płacze w nocy się wybudza, może ten dicoflor pomoże

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
słodziak mały

moja tez czasami jak spi to cos pomruczy albo sie usmiechnie i spi dalej czasami tez wyrzuci raczki do góry tak jakby sie wystraszyla wiec moze cos im sie sni

u mnie kupa codziennie ale ja tylko dokarmiam

i dla ciotek wizazowych zdjecia mojego słoneczka
tusia ale śliczna ta Twoja kruszynka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Natka, super i jaki podobny do Ciebie

Małgosia- że tak powiem KIJOWO. Znowu mam jakiś mały kryzys.
Mały ładnie ssie piersze 3 minuty a później płacze wypluwa cycka. Podaję mu znowu i znowu i płacz i on nie chce.Przerzucam na drugą pełną pierś ssie znowu kilka minut, zasypia a po pobudce sytuacja jak wcześniej. Naciskam, mleko leci, wszystko ok... więc sama nie wiem o co chodzi. Co byście pomyślały gdyby u was tak robił?

Chcę mieć swój kącik
Cotka mój tak robi co wieczór praktycznie, possise na początku spokojnie, a potem to już masakra, wypluwa świadomie cycka i za chwilę wdada w szał, płacze, pręży się, kopie nóżkami i szuka cycka jakby miesiąc nie jadł, no to ja daje cycka a on znowu to samo,i też wtedy przerywam karmienie, podnosze, czasami pomada, a czasami tak się męczę z godz czy więcej aż sam się uspokoi niestety, liczę na to że mu to samo przejdzie.
A z tatą to współczuję, ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, mama aż tak nas nie kontrolowała.

Cytat:

ja swojego nigdy nie mogę przyhaczyć , zawsze jak się śmieje to nie mam aparatu, a jak polece to ten już płacze
Małgosia ja tak samo, musiałabym bez przerwy siedzieć koło niego z łączonym aparatem, a i tak nie wiem czy bym zdążyła zrobić

obiecane zdjęcie w dżinsach i staś przy karuzeli (jakość kiepska ale widać jak się rzuca )
http://www.youtube.com/watch?v=feYyij6Kf8o
Ale Staś przystojniak w tych dżinach I jak z zaciekawieniem słucha karuzelki Zazdraszczam takiej bajeranckiej

Dziewczyny piękne macie dzieciaczki, chyba i ja się pochwalę jak zgram zdjęcia z aparatu.
Mój Adasiek już ponad godz śpi opatulony w wózku na balkonie, nie miałam dziś jak wyjść na spacer, to chociaż tak się wywietrzy. I pewnie jak przyjdzie tz i będę chciała wyj ść na chwilę do sklepu to mały będzie rozbudzony i będzie mi wisiał na cycku, tak jak wczoraj
Ale mam dzisiaj jakiegoś lenia, dobrze, że zostało jedzonko ze chrzcin, to nie muszę obiadu gotować.

A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 8 tyg, jeszcze parę dni i będzie 2 miechy

A Agnyska byłaś już na kontroli u okulisty z jaskrą? Bo ja wizytę mam na koniec grudnia i zastanawiam się czy przepisze mi kropelki, jakoś się od nich odzwyczaiłam i mogłabym już wcale nie kropić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:30   #3284
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaz82 Pokaż wiadomość

ale sliczna.... ......
Wszystkie forumowe dzieciaczki sa takie sliczne, nic tylko kochac i calowac....

to ja tez na taki rowerek chce

nareszcie sie doczekala.....caluski dla was.....
:d
Stary 2011-10-25, 14:32   #3285
DzastaW
Zadomowienie

Znalazłam artykuł apropo zapalenia piersi, może którejś się przyda:

- między karmieniami do piersi przykładaj schłodzone (z lodówki) i lekko rozbite liście białej kapusty – koją stan zapalny,
koniecznie przystawiaj dziecko do chorej piersi, gdyż w ten sposób możesz odetkać zatkany kanalik – nie obawiaj się, zapalenie nie przeniknie do organizmu dziecka,
podczas karmienia przystawiaj dziecko tak, aby nosek lub broda były skierowane na zaczerwienienie
– maluszek będzie pił mleko z okolicy zatkanego kanalika,
karmienie rozpoczynaj od chorej piersi, aby nie dopuścić do jej przepełnienia,
przed karmieniem warto zrobić ciepły okład na chorą pierś, aby ułatwić wypływ mleka,
po karmieniu trzeba zrobić zimny okład (np. ze zmrożonej, mokrej pieluchy tetrowej) przez ok. 20 minut,
nie wolno masować chorej piersi, gdyż może to doprowadzić do powstania ropnia.

Stary 2011-10-25, 14:37   #3286
stokrotka_
Zadomowienie

TO KOLEJNE WIEŚCI OD KELLYSSS
(a raczej przekazane wieści przez kol. bo kellyssskowi padł tel. i nie ma w drugim mojego numeru..więc przekazała nam wieści tak kochana )

Kiara urodziła się o 7.51 , poród trwał niecałe 5 godzin . Kiara pięknie je cyca i dużo śpi

może jednak te maliny działają...
ciesze się ,że tak im poszło szybko...tyle się wycierpiała ostatnio.

idziemy na spacer z Sara... może jeszcze coś ktoś,albo kellysss napisze mi

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:38   #3287
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrze na poczatek watku i az mnie wzruszenie bierze, prawie wszystkie rozpakowane(albo wszystkie ale czesc dziewczyn sie nie odzywa ) a to wszystko sie dzialo jakby to bylo wczoraj, ale ten czas leci..

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Monik bo to chodzi o szybciej skurczajaca sie macice to raz, a dwa-nasza wizazowa Malgosia karmi piersia, Aga karmi piersia i zobacz jak szybciutko schudly, dzidzie wyciagaja i to duzo wbrew pozorom ja tez mialam dola z powodu niekarmienia cycem, ale trudno, mm tez nie jest zle
ja to chyba jaka niedouczona jesli chodzi o karmienie piersia i chudniecie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Od razu powiem, że przeczytałam tylko ostatnie 3 strony, resztę nadrobię później.
My już nareszcie po chrzcinach , Adaś spisał się super, całą mszę przespał, nawet nie zapłakał jak ksiądz polewał główkę wodą, nie mógł się proboszcz nachwalić jaki on grzeczny Za to później w domu już nie był taki grzeczniutki, wogóle nie chciał usnąć, cały czas wisiał na cycku i prawie całą imprezę przesiedziałam sama w sypialni, a gośćmi musiał się tz zająć. A jak goście poszli do dał taki koncert do 1.30 że ledwo byłam żywa, aż tz zapodał mu czopka na uspokojenie i chyba trochę pomogło bo potem usnął na 3 godz, tyle że w naszym łóżku. Za to wczoraj sobie chyba odsypiał, bo spał całe rano, do południa aż do 17
Ale powiem wam że na drugi raz to bym chyba zrobiła w lokalu taką imprezę, bo robić w domu na 18 osób to łatwo nie jest a najgorzej było wczoraj, to zmywanie i sprzątanie, dobrze, że adaś spał to we dwoje jakoś szybko nawet ogarnęliśmy.

fajnie ze juz macie chrzciny z glowy...i ze adas byl grzeczny

co to za czopki??

Dziewczyny piękne macie dzieciaczki, chyba i ja się pochwalę jak zgram zdjęcia z aparatu.
Mój Adasiek już ponad godz śpi opatulony w wózku na balkonie, nie miałam dziś jak wyjść na spacer, to chociaż tak się wywietrzy. I pewnie jak przyjdzie tz i będę chciała wyj ść na chwilę do sklepu to mały będzie rozbudzony i będzie mi wisiał na cycku, tak jak wczoraj
Ale mam dzisiaj jakiegoś lenia, dobrze, że zostało jedzonko ze chrzcin, to nie muszę obiadu gotować.

A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 8 tyg, jeszcze parę dni i będzie 2 miechy

za skonczone 8 tyg

A Agnyska byłaś już na kontroli u okulisty z jaskrą? Bo ja wizytę mam na koniec grudnia i zastanawiam się czy przepisze mi kropelki, jakoś się od nich odzwyczaiłam i mogłabym już wcale nie kropić

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-25 o 14:52
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:39   #3288
DzastaW
Zadomowienie

Gratulacje kellysss =)

Stary 2011-10-25, 14:51   #3289
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
(a raczej przekazane wieści przez kol. bo kellyssskowi padł tel. i nie ma w drugim mojego numeru..więc przekazała nam wieści tak kochana )

Kiara urodziła się o 7.51 , poród trwał niecałe 5 godzin . Kiara pięknie je cyca i dużo śpi

Stary 2011-10-25, 14:54   #3290
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

- między karmieniami do piersi przykładaj schłodzone (z lodówki) i lekko rozbite liście białej kapusty – koją stan zapalny,
koniecznie przystawiaj dziecko do chorej piersi, gdyż w ten sposób możesz odetkać zatkany kanalik – nie obawiaj się, zapalenie nie przeniknie do organizmu dziecka,
podczas karmienia przystawiaj dziecko tak, aby nosek lub broda były skierowane na zaczerwienienie
przed karmieniem warto zrobić ciepły okład na chorą pierś, aby ułatwić wypływ mleka,
po karmieniu trzeba zrobić zimny okład (np. ze zmrożonej, mokrej pieluchy tetrowej) przez ok. 20 minut,
O zobacz a mi pielegniary jak mialam stan zapalny kazaly najpierw masowac cycki i pod goraca wode, dopiero na drugi dzien jak mialam juz cycki jak kamien jedna mloda pielegniarka kazala robic zimne oklady; ale moja mama i przyszla tesciowa byly wsciekle na nie.

Cytat:

No rewelacja pierwszy porod przeciez byl masakryczny, dobrze ze teraz poszlo szybciutko, wycaluj ja

Cytat:
ja to chyba jaka niedouczona jesli chodzi o karmienie piersia i chudniecie
a weź, czym Ty sie przejmujesz, skad moglas wiedziec. Mi gdyby nie te problemy z jelitami pewnie chudniecie poszloby o wiele i znacznie trudniej a i tak musze jeszcze zrzucic jakies pare kg.
Stary 2011-10-25, 14:55   #3291
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Cotka mój tak robi co wieczór praktycznie, possise na początku spokojnie, a potem to już masakra, wypluwa świadomie cycka i za chwilę wdada w szał, płacze, pręży się, kopie nóżkami i szuka cycka jakby miesiąc nie jadł, no to ja daje cycka a on znowu to samo,i też wtedy przerywam karmienie, podnosze, czasami pomada, a czasami tak się męczę z godz czy więcej aż sam się uspokoi niestety, liczę na to że mu to samo przejdzie.
A z tatą to współczuję, ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, mama aż tak nas nie kontrolowała.

klask i:za 8 tyg!!! I dzielne "ochrzczenie". Adaś marudził, bo pewnie za dużo wrażeń jak na taką małą istotkę. Zgraj zdjęcia i pochwal się dzidzią. Fajnie, że macie już chrzciny za sobą...my chyba odłożymy na przyszły rok.
Co do tego syska...mój robi to samo...zwłaszcza w nocy, do tego rozbudza się i przez 2 godziny trudno go uspać

Cytat:

Gratulacje wielkie witamy kolejną dziewczynkę

jak dla mnie...maliny nie działają

Dziś mija rocznica utraty naszego pierwszego aniołka......dobrz e, że mam Mateuszka
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:57   #3292
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
klask i:za 8 tyg!!! I dzielne "ochrzczenie". Adaś marudził, bo pewnie za dużo wrażeń jak na taką małą istotkę. Zgraj zdjęcia i pochwal się dzidzią. Fajnie, że macie już chrzciny za sobą...my chyba odłożymy na przyszły rok.
Co do tego syska...mój robi to samo...zwłaszcza w nocy, do tego rozbudza się i przez 2 godziny trudno go uspać

Gratulacje wielkie witamy kolejną dziewczynkę

jak dla mnie...maliny nie działają

Dziś mija rocznica utraty naszego pierwszego aniołka......dobrz e, że mam Mateuszka
Przykro mi bardzo
Stary 2011-10-25, 15:05   #3293
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

co do pierwszego.... to wczoraj wieczorem jak mały zasnął zaczełam czytac jak ja to trafiłam na porodówkę , boziu aż mi łzy staneły w oczach ehh fajnie powspominać bo dziś mija 2 mc odkąd Staś się urodził!!!

Gratulacje kellysss

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 15:10   #3294
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
co do pierwszego.... to wczoraj wieczorem jak mały zasnął zaczełam czytac jak ja to trafiłam na porodówkę , boziu aż mi łzy staneły w oczach ehh fajnie powspominać bo dziś mija 2 mc odkąd Staś się urodził!!!

Gratulacje kellysss
Aaa gratulacje dla Stasinkaklaski ::ro za:
Stary 2011-10-25, 15:17   #3295
danika
Zakorzenienie

moje szczęście zasnęło ale spi jak zając pod miedzą i co chwile wypluwa smoka i sie wkurza i musze jej wtykac

Małgosia1983 czemu masz kryzysy karmieniowe? pytam bo ja tez mam i coraz bardziej mysle czy nie odpuscic sobie i młodej...

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
:
kochana przytulam trzymaj sie ciepło, przytul sie do TZ i Mateuszka mocno

Cytat:

GRATULACJE KELLYS No to Kiara szybko przyszła na ten świat

Cytat:

Gratulacje kellysss
dla Stasia - ale zleciało

moja ma dzis 3 tygodnie...a dopiero na patologie sie wybieralam i sie stresowałam porodem

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a ciekawe jak tam Asia...chyba jeszcze sie nie odzywała po powrocie do domku co?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 15:19   #3296
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

a weź, czym Ty sie przejmujesz, skad moglas wiedziec. Mi gdyby nie te problemy z jelitami pewnie chudniecie poszloby o wiele i znacznie trudniej a i tak musze jeszcze zrzucic jakies pare kg.
ja tez mialam problem jelitami.....dwa tyg po porodzie...dlatego szybko zrzucilam kg.....ale od tamtej pory nie mam apetytu...a najgorsze jest to ze jak bylam u lekarza i jej o tym powiedzialam to ona nic.........no i dalej mam anemie....miala dac skierowanie na badania krwi i cisza.....wykoncze sie...

Cytat:

za 2 miesiace.....
Stary 2011-10-25, 15:26   #3297
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moje szczęście zasnęło ale spi jak zając pod miedzą i co chwile wypluwa smoka i sie wkurza i musze jej wtykac

Małgosia1983 czemu masz kryzysy karmieniowe? pytam bo ja tez mam i coraz bardziej mysle czy nie odpuscic sobie i młodej...

moja ma dzis 3 tygodnie...a dopiero na patologie sie wybieralam i sie stresowałam porodem

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a ciekawe jak tam Asia...chyba jeszcze sie nie odzywała po powrocie do domku co?
Ma sie dobrze napewno sie odezwie

Cytat:
ja tez mialam problem jelitami.....dwa tyg po porodzie...dlatego szybko zrzucilam kg.....ale od tamtej pory nie mam apetytu...a najgorsze jest to ze jak bylam u lekarza i jej o tym powiedzialam to ona nic.........no i dalej mam anemie....miala dac skierowanie na badania krwi i cisza.....wykoncze sie...
Ja mialam tuz po cc caly czas biegunke, trwalo to jakies 4 tyg, zreszta nadal jestem na sucharkach, od paru dni zaczelam wprowadzac jakies normalne jedzenie bo przeciez czlowiek nie jest w stanie tak normalnie funkcjonowac, zaczely sie gotowane ziemniaki, jakies lekkie rzeczy i sucharki z jakims obkladem ale nadal jem malo. Wiesz, jak tak walczylam z tymi jelitakmi bo organizm niczego nie przyjmowal w ogole z pokarmu to zaczelam sobie czytac mnostwo rzeczy i generalnie rzadko sie to zdarza ale czasami przy cc mozna podraznic jelito grube, co dalej za tym idzie-jelito przez jakis czas po operacji jest sparalizowane a co dalej za tym idzie-jest zle udroznione i stad tez takie problemy, moze u Ciebie bylo to samo? staraj sie jesc duzo warzyw i owocow, zmuszaj sie do jedzenia czegokolwiek bo dopiero sie nabawisz anemii
Stary 2011-10-25, 15:47   #3298
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mialam tuz po cc caly czas biegunke, trwalo to jakies 4 tyg, zreszta nadal jestem na sucharkach, od paru dni zaczelam wprowadzac jakies normalne jedzenie bo przeciez czlowiek nie jest w stanie tak normalnie funkcjonowac, zaczely sie gotowane ziemniaki, jakies lekkie rzeczy i sucharki z jakims obkladem ale nadal jem malo. Wiesz, jak tak walczylam z tymi jelitakmi bo organizm niczego nie przyjmowal w ogole z pokarmu to zaczelam sobie czytac mnostwo rzeczy i generalnie rzadko sie to zdarza ale czasami przy cc mozna podraznic jelito grube, co dalej za tym idzie-jelito przez jakis czas po operacji jest sparalizowane a co dalej za tym idzie-jest zle udroznione i stad tez takie problemy, moze u Ciebie bylo to samo? staraj sie jesc duzo warzyw i owocow, zmuszaj sie do jedzenia czegokolwiek bo dopiero sie nabawisz anemii

ja mialam przez 4 dni biegunke...przy malej nie moglam nic zrobic bo mialam skurcze w zoladku....
ja sie zmuszam...i tak np czasami tylko zjem dwie kanapki przez caly dzien...
Stary 2011-10-25, 16:04   #3299
aa2
Zakorzenienie

heja
jestem w domku od wczoraj czytałam troche co tam ale nie nadrobię dwóch tyg niestety
tęskniłam

no a teraz troche poopowiadam 11 pojechalismy na IP i dowiedziałam sie ze wywoływac kroplówką od razu nie beda ze najpierw przez 3 dni sa zastrzyki przygotywujace macice czy jakos tak wiec 3 dni lezenia i nic nie robienia bo nic mnie po nich nie wzieło, po tych 3 dniach szłam na kroplówke łaziłam cały dzien bolały mnie nogi i byłam zmeczona jak nie wiem, oczywiscie skurczy i akcji porodowej brak wiec wróciłam na sale i miałam miec dzień przerwy i zas nastepna kroplówka dobrze ze w sobote miał dyżur normalny lekarz i powiedział mi ze postaramy sie urodzic i ze przebije mi pecherz płodowy (jakby był jkais inny to pewnie zas byłaby kroplówa i dzien przerwy) ale ten stwierdził ze lepiej tak, w sobote jeszcze zroił mi masaz szyjki -o raju troche bolało ale to nic w porównaniu z badaniem połoznej która dzien wczesniej sprawdzała jak wysoko jest szyjka
w niedziele zeszłam na porodówke no i podpieli mnie pod kroplówe i standardowo pod ktg no i sobie leze zapis sie robi i nagle przyszły połozne, jakies dwie baby i widze ze idzie lekarz wiec juz wiedziałam ze cos nie tak-okazało sie ze mały traci tetno i lekarz zarządził zeby wołac wszystkich na cc( z jednej strony sie wystraszyłam a z drugiej pomyslałam ze skończy sie czekanie i bede miała w końcu malego) no ale połozne mnie poprzekrecały podpieły inna kroplówke i sie unormowało wiec musiałam biegac z kroplówa, lekarz przebił pecherz poleciały wody no i chodzenie
po 1 kroplówce pojawiły sie słabe skurcze ale marne, pytałam co jak sie nie rozkręci to powiedzieli ze innej opcji nie ma i dzis juz urodze i na góre na oddział nie wrócę, bo tak czy siak muszą cos zrobic bo wody odeszły wiec jakby sie nie rozkręciło to byłay cc, po 15 i 2 kroplówie zaczeły sie mocniejsze skurcze, babki tez mnie tam troche masowały zeby sie rozwarcie zrobiło i w ogóle dostawałam jakies czopki, zastrzyki itd jak nie na skracanie szyjki to z innych powodów
ogólnie byłam zmeczona juz wszytkim i nawet po meza nie dzwoniłam jak połozna powiedziała ze rozkreca sie akcja porodowa, chciałam urodzic i dac znac po wszystkim, ale ze nie odbierałam telefonu mąz zadzwonił na oddział i połozna powiedziała ze jak chce byc rzy porodzie to ma przyjechac bo sie zaczeło, miałam juz wtedy mocne skurcze, Seba sie troche zez łoscił ale troszke ze nie dzwoniłam bo sie martwił , ogólnie na porodówce był ze mna dwie godz, miałam skurcze ale były rzadkie i krótkie no i musiałam na skurczach troche popracowac zeby mały zszedł nizej bo był wysoko, no i potem juz łożko parcie no i wyskoczł mój mały słodziak no i szok z waga maluszka itd wszyscy byli w szoku łacznie z z lekarzem który mnie przyjmował na oddział i wyliczył wage na 3700 wiec walnoł sie o 600 gram

ogólnie nie załuje wyboru szpitala bo obsługa ze sie tak wyraze super na porodówce połozne sa rewelacyjne i jakbym miała polecic to polecam bo widzialam jak traktuja pacjentki-naprawde fajne babki, nie wszystkie zdazyłam oblukac ale z 6 spokojnie, potem jak lezałam na sali to laski jak przychodziły to tez sobie chwaliły wiec naprawde git ogólnie szpital bez kolorowych obrazkówi itd ale opieka dobra nikt mi tam nie podpadł(no dobra moze jeden lekarz)ale to dlatego ze strasznie chyba przewrazliwiony ale z ednej stony to dobrze przynajmniej maluchy dobrze przebadane

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

walneam referat he może komuś sie bedzeie chciało czytac

aaaaaaaa i gratuluje wszystkim nowym mamusiom)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 16:14   #3300
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ameryki nie odkrylam, wiem

Orzechy, nie lllllubie i te Twoje arbuzy
hihi mniam pistacje, laskowe, migdały i nerkowce- nie pogardze

Cytat:
Dokładnie, mój obecny problem.
Cytat:

Czyli tak jak mówiłam i jak sama stosowałam.
Cytat:

gratuluję!
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Ja wczoraj sie lamalam, ale stwierdziłam ze pojdziemy jeszcze raz do doradcy.Mamnadzieje ze to bdz dobrze wydana kasa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości