|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
i te Twoje arbuzy
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
o lulka widzę że wróciłas do pierwszego avka
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami trzeba wrocic na stare smieci
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam na mysli "kiedys" jak przestaniesz .... zawsze myslalam ze jak sie juz przestanie karmic piersia to idzie latwiej schudnac...ale moze sie myle.... ...sama na poczatku mialam dola ze nie moglam karmic piersia...
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrze na poczatek watku i az mnie wzruszenie bierze, prawie wszystkie rozpakowane(albo wszystkie ale czesc dziewczyn sie nie odzywa
) a to wszystko sie dzialo jakby to bylo wczoraj, ale ten czas leci..---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE
![]() ![]() klask i:Czekamy jeszcze na Madzię Cytat:
I ile i co ile je? ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Ancia W książce było dużo fajnych informacji. NP. o tym by szanować dziecko, mówić do niego, o wprowadzeniu rytmu dnia sen-karmienie-aktywność., Chyba tak to było. Potem w dalszych rozdzialach jest jak odróżnić płacz dziecka, czy jest głodne, czy go coś boli...opis np. grymasów twarzy i ułożenia języka co może oznaczać...Jest też test do zrobienia "jaki temperament/charakter" ma dziecko...czy jest aniołkim, wrażliwcem itd. Ogólnie sporo informacji. Ja to czytałam będąc w ciąży i nie wiele pamiętam. Ot ciążowa koncentracja ![]() Ubierasz dobrze i nie masz się czym stresować Mi też zostało 10kg do zrzucenia.
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dwa razy nakarmiłam Czarka z butelki i od tego czasu nie chętnie chce cycka =/
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupki robi bardzo ladne ale mega giga smierdzace, no ale to przez to ze to mleko modyfikowane![]() Ty tez szczypiorze jeden z tymi kilogramami? ehh... ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Bo z butelki mu wygodniej pewnie i nie musi sie tak nameczyc i mleczko leci a z cycorka musi sie postarac
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
ale obawiam się że jak bym zaczęła Go karmić z butelki, to zanikł by Mi za jakiś czas pokarm. I brakowało by Mi dziecka przy cycku, bo Mnie rozczula ten widok =)
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozne w szpitalu( ) mowily zeby jak najczesciej przystawiac dziecko do cycka pomimo tego ze dostaje butelke bo z butelki mu wygodniej i sie oduczy cycka wiec wiesz, ciśnij![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Dziewczyny jak sie wymadrzam to prosze o wirtualnego koopa w tylek bo moge sie zagalopowac a nie robie tego w zlej wierze
|
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
odemnie nie dostaniesz kopa, bo dajesz dobre rady =)
|
|
|
|
#3282 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale sliczna.... wszystkie forumowe dzieciaczki sa takie sliczne, nic tylko kochac i calowac.... Cytat:
Cytat:
Nareszcie sie doczekala.....caluski dla Was.....Cytat:
|
|
#3283 | ||||
|
Zadomowienie
|
Od razu powiem, że przeczytałam tylko ostatnie 3 strony, resztę nadrobię później. ![]() My już nareszcie po chrzcinach . Za to wczoraj sobie chyba odsypiał, bo spał całe rano, do południa aż do 17 Ale powiem wam że na drugi raz to bym chyba zrobiła w lokalu taką imprezę, bo robić w domu na 18 osób to łatwo nie jest Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z tatą to współczuję Cytat:
I jak z zaciekawieniem słucha karuzelki Zazdraszczam takiej bajeranckiej![]() Dziewczyny piękne macie dzieciaczki, chyba i ja się pochwalę jak zgram zdjęcia z aparatu. Mój Adasiek już ponad godz śpi opatulony w wózku na balkonie , nie miałam dziś jak wyjść na spacer, to chociaż tak się wywietrzy . I pewnie jak przyjdzie tz i będę chciała wyj ść na chwilę do sklepu to mały będzie rozbudzony i będzie mi wisiał na cycku, tak jak wczoraj![]() Ale mam dzisiaj jakiegoś lenia, dobrze, że zostało jedzonko ze chrzcin, to nie muszę obiadu gotować. A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 8 tyg ![]() A Agnyska byłaś już na kontroli u okulisty z jaskrą? Bo ja wizytę mam na koniec grudnia i zastanawiam się czy przepisze mi kropelki, jakoś się od nich odzwyczaiłam i mogłabym już wcale nie kropić
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam artykuł apropo zapalenia piersi, może którejś się przyda:
- między karmieniami do piersi przykładaj schłodzone (z lodówki) i lekko rozbite liście białej kapusty – koją stan zapalny, koniecznie przystawiaj dziecko do chorej piersi, gdyż w ten sposób możesz odetkać zatkany kanalik – nie obawiaj się, zapalenie nie przeniknie do organizmu dziecka, podczas karmienia przystawiaj dziecko tak, aby nosek lub broda były skierowane na zaczerwienienie – maluszek będzie pił mleko z okolicy zatkanego kanalika, karmienie rozpoczynaj od chorej piersi, aby nie dopuścić do jej przepełnienia, przed karmieniem warto zrobić ciepły okład na chorą pierś, aby ułatwić wypływ mleka, po karmieniu trzeba zrobić zimny okład (np. ze zmrożonej, mokrej pieluchy tetrowej) przez ok. 20 minut, nie wolno masować chorej piersi, gdyż może to doprowadzić do powstania ropnia. |
|
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
TO KOLEJNE WIEŚCI OD KELLYSSS
(a raczej przekazane wieści przez kol. bo kellyssskowi padł tel. i nie ma w drugim mojego numeru..więc przekazała nam wieści tak kochana )Kiara urodziła się o 7.51 , poród trwał niecałe 5 godzin . Kiara pięknie je cyca i dużo śpi może jednak te maliny działają... ![]() ciesze się ,że tak im poszło szybko...tyle się wycierpiała ostatnio. idziemy na spacer z Sara... może jeszcze coś ktoś,albo kellysss napisze mi
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-25 o 14:52 |
||
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kellysss =)
|
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pierwszy porod przeciez byl masakryczny, dobrze ze teraz poszlo szybciutko, wycaluj jaa weź, czym Ty sie przejmujesz, skad moglas wiedziec. Mi gdyby nie te problemy z jelitami pewnie chudniecie poszloby o wiele i znacznie trudniej a i tak musze jeszcze zrzucic jakies pare kg.
|
|
|
#3291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za 8 tyg!!! I dzielne "ochrzczenie" . Adaś marudził, bo pewnie za dużo wrażeń jak na taką małą istotkę. Zgraj zdjęcia i pochwal się dzidzią . Fajnie, że macie już chrzciny za sobą...my chyba odłożymy na przyszły rok.Co do tego syska...mój robi to samo...zwłaszcza w nocy, do tego rozbudza się i przez 2 godziny trudno go uspać ![]() Cytat:
![]() witamy kolejną dziewczynkęjak dla mnie...maliny nie działają Dziś mija rocznica utraty naszego pierwszego aniołka... ...dobrz e, że mam Mateuszka
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh fajnie powspominać bo dziś mija 2 mc odkąd Staś się urodził!!! Gratulacje kellysss
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski :![]()
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
moje szczęście zasnęło ale spi jak zając pod miedzą i co chwile wypluwa smoka i sie wkurza i musze jej wtykac
![]() Małgosia1983 czemu masz kryzysy karmieniowe? pytam bo ja tez mam i coraz bardziej mysle czy nie odpuscic sobie i młodej... Cytat:
![]() Cytat:
No to Kiara szybko przyszła na ten świat ![]() Cytat:
dla Stasia - ale zleciało ![]() moja ma dzis 3 tygodnie...a dopiero na patologie sie wybieralam i sie stresowałam porodem ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- a ciekawe jak tam Asia...chyba jeszcze sie nie odzywała po powrocie do domku co? |
|||
|
|
|
#3296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.....no i dalej mam anemie....miala dac skierowanie na badania krwi i cisza.....wykoncze sie...Cytat:
za 2 miesiace.....
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno sie odezwieCytat:
|
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mialam przez 4 dni biegunke...przy malej nie moglam nic zrobic bo mialam skurcze w zoladku.... ja sie zmuszam...i tak np czasami tylko zjem dwie kanapki przez caly dzien...
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() jestem w domku od wczoraj czytałam troche co tam ale nie nadrobię dwóch tyg niestety![]() tęskniłam no a teraz troche poopowiadam 11 pojechalismy na IP i dowiedziałam sie ze wywoływac kroplówką od razu nie beda ze najpierw przez 3 dni sa zastrzyki przygotywujace macice czy jakos tak wiec 3 dni lezenia i nic nie robienia bo nic mnie po nich nie wzieło, po tych 3 dniach szłam na kroplówke łaziłam cały dzien bolały mnie nogi i byłam zmeczona jak nie wiem, oczywiscie skurczy i akcji porodowej brak wiec wróciłam na sale i miałam miec dzień przerwy i zas nastepna kroplówka dobrze ze w sobote miał dyżur normalny lekarz i powiedział mi ze postaramy sie urodzic i ze przebije mi pecherz płodowy (jakby był jkais inny to pewnie zas byłaby kroplówa i dzien przerwy) ale ten stwierdził ze lepiej tak, w sobote jeszcze zroił mi masaz szyjki -o raju troche bolało ale to nic w porównaniu z badaniem połoznej która dzien wczesniej sprawdzała jak wysoko jest szyjka w niedziele zeszłam na porodówke no i podpieli mnie pod kroplówe i standardowo pod ktg no i sobie leze zapis sie robi i nagle przyszły połozne, jakies dwie baby i widze ze idzie lekarz wiec juz wiedziałam ze cos nie tak-okazało sie ze mały traci tetno i lekarz zarządził zeby wołac wszystkich na cc( z jednej strony sie wystraszyłam a z drugiej pomyslałam ze skończy sie czekanie i bede miała w końcu malego) no ale połozne mnie poprzekrecały podpieły inna kroplówke i sie unormowało wiec musiałam biegac z kroplówa, lekarz przebił pecherz poleciały wody no i chodzenie po 1 kroplówce pojawiły sie słabe skurcze ale marne, pytałam co jak sie nie rozkręci to powiedzieli ze innej opcji nie ma i dzis juz urodze i na góre na oddział nie wrócę, bo tak czy siak muszą cos zrobic bo wody odeszły wiec jakby sie nie rozkręciło to byłay cc, po 15 i 2 kroplówie zaczeły sie mocniejsze skurcze, babki tez mnie tam troche masowały zeby sie rozwarcie zrobiło i w ogóle dostawałam jakies czopki, zastrzyki itd jak nie na skracanie szyjki to z innych powodów ogólnie byłam zmeczona juz wszytkim i nawet po meza nie dzwoniłam jak połozna powiedziała ze rozkreca sie akcja porodowa, chciałam urodzic i dac znac po wszystkim, ale ze nie odbierałam telefonu mąz zadzwonił na oddział i połozna powiedziała ze jak chce byc rzy porodzie to ma przyjechac bo sie zaczeło, miałam juz wtedy mocne skurcze, Seba sie troche zez łoscił ale troszke ze nie dzwoniłam bo sie martwił , ogólnie na porodówce był ze mna dwie godz, miałam skurcze ale były rzadkie i krótkie no i musiałam na skurczach troche popracowac zeby mały zszedł nizej bo był wysoko, no i potem juz łożko parcie no i wyskoczł mój mały słodziak no i szok z waga maluszka itd wszyscy byli w szoku łacznie z z lekarzem który mnie przyjmował na oddział i wyliczył wage na 3700 wiec walnoł sie o 600 gram ogólnie nie załuje wyboru szpitala bo obsługa ze sie tak wyraze super na porodówce połozne sa rewelacyjne i jakbym miała polecic to polecam bo widzialam jak traktuja pacjentki-naprawde fajne babki, nie wszystkie zdazyłam oblukac ale z 6 spokojnie, potem jak lezałam na sali to laski jak przychodziły to tez sobie chwaliły wiec naprawde git )ale to dlatego ze strasznie chyba przewrazliwiony ale z ednej stony to dobrze przynajmniej maluchy dobrze przebadane---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- walneam referat he może komuś sie bedzeie chciało czytac ![]() aaaaaaaa i gratuluje wszystkim nowym mamusiom) |
|
|
|
#3300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pistacje, laskowe, migdały i nerkowce- nie pogardze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję!Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

i orzechy włoskie zbieram 

...sama na poczatku mialam dola ze nie moglam karmic piersia...
klask i:
I ile i co ile je? 

mamo mam nadzieje że to tylko chwilowe...

dla Stasia - ale zleciało 
pistacje, laskowe, migdały i nerkowce- nie pogardze