Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 14:29   #2641
occulta24
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Kochana nie tylko ty się denerwujesz jeśli Cię to pocieszy to normalne i każda pewnie z nas Ci to powie. Ja mam jutro i tez myśle o tej wizycie ale trzeba myślec że wszystko będzie dobrze, starac się nie stresowac dla tego maleństwa które nosimy
Dzięki ja mam okropne tendencje do wkręcania sobie najgorszych scenariuszy, jeżeli ktoś by chciała nakręcić horror to moja wyobraźnia jest niewyczerpana pod tym względem . Właśnie dostrzegłam na badaniach że mam 558 d-dimerów na 500 i już widzę zakrzepicę :/, więc jakaś masakra.
Stary 2011-10-25, 14:35   #2642
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
Dzięki ja mam okropne tendencje do wkręcania sobie najgorszych scenariuszy, jeżeli ktoś by chciała nakręcić horror to moja wyobraźnia jest niewyczerpana pod tym względem . Właśnie dostrzegłam na badaniach że mam 558 d-dimerów na 500 i już widzę zakrzepicę :/, więc jakaś masakra.
no to pdoobny model do mnie ;p Nie leczylam sie nigdy na nic, a teraz sie sram, ze 1) mam toksoplazmoze 2) przez moja tarczyce napewno cos sie stanie 3) dziecko powinno miec juz ok 6 cm, a lekarz mowil ze ma 4.5 ....
aha wczoraj mezowi kazalam mnie ubezpieczyc na zycie
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:36   #2643
Mirabelka7
Raczkowanie

zdjęcie nr 2 to jeszcze nie to na którym widać taką mega podobizne, to o którym pisałam mam na telefonie, ale tutaj też dobrze widać zarys nosa, ust...
polecam 3d, wrażenia nie do opisania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (13,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (8,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-10-25, 14:39   #2644
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
zdjęcie nr 2 to jeszcze nie to na którym widać taką mega podobizne, to o którym pisałam mam na telefonie, ale tutaj też dobrze widać zarys nosa, ust...
łal, łał .... cudo super rzcz na pamiatke
w ktorym tyg wg Ciebie najlepiej pojsc ? 18-20 nie bedzie za wczesnie ??
Stary 2011-10-25, 14:44   #2645
Mirabelka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
nie pamietam dokładnie jak nam mówiono ale chyba są 2 najlepsze możliwości albo między 12 a 14 tyg a potem po 20, ale nie dam głowy. zapytaj gin bo to wiele zależy od ułożenia dziecka. Nasza była już tak duża że nie dało się jej całej uchwycić tylko partiami.
Stary 2011-10-25, 14:44   #2646
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
no to pdoobny model do mnie ;p Nie leczylam sie nigdy na nic, a teraz sie sram, ze 1) mam toksoplazmoze 2) przez moja tarczyce napewno cos sie stanie 3) dziecko powinno miec juz ok 6 cm, a lekarz mowil ze ma 4.5 ....
No co Ty. Nie warto się nakręcać bo nic dobrego z tego nie wynika.
CO ma być to będzie, a nerwami nic nie zmienisz. Warto wrzucić na luz

Cytat:
Fajne.

Cytat:
Powinno być ok, ale to już z lekarzem trzeba ustalić kiedy dokładnie robić USG.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:46   #2647
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety wlasnie ja tez troszke sie rozczarowalam bo mi robil to bardzo krotko, nie powiedzial ile ma cm, tylko maz wyczytal nast usg juz 18 tydz wyloze kase i pojde prywatnie to sie przynamniej postara ktosm nagra mi na plytke i tp)
Ja czytałam opinie o nim, nie były zbyt pozytywne, ale zaryzykowałam. Po pierwszej wizycie nie byłam jakaś mega zadowolona, ale też nie zła, że tam poszłam. Facet moment zmienił się o 180 stopni jak mu powiedzieliśmy, że nie będzie prowadzącym ciążę.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jak to może 3? ja na pierwszej wizycie miałam 2.35 cm i było widać głowę i tworzące się ręce i nogi.... a ona nie potrafiła znaleźć 3 cm dziecka? przecież to już chyba bije wtedy serce?
No tak zrozumieliśmy, bardzo niewyraźnie powiedział albo 3 cm, albo 2,3 cm. I myślę, że jednak 2,3 cm, bo 14 października maluch miał 1,3 cm, a do 3 cm to jednak droga daleka Powiedział, że jest wszystko dobrze, serce bije prawidłowo i w ogóle jest dobrze. Z cytologii wyszła I gr.
Dlatego już teraz będę chodziła tylko prywatnie. Babeczka zaczekała aż mąż włączy aparat, dopiero wtedy włączyła coś w aparacie USG, że było słychać serduszko, mąż ładnie wszystko nakręcił - zdjęcia wydrukowane wyraźne, oznaczone gdzie dzidziuch i w ogóle

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:48   #2648
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nastawiajcie się, że po porodzie będzie trzeba nie wiadomo ile zrzucać U mnie kilogramy uciekały z prędkością światła i jeszcze wyszło na deficyt, którego do dziś nie mogę nadrobić a obyło się bez diet

no to tylko podziwiać naprawdę

Cytat:
Taka Twoja uroda, której większość Ci zazdrości... ale niestety nie każdy tak ma, co więcej większość tak nie ma....
ale obawiam sie tego samego - że taką masz urodę, u mnie w rodzinie, genetycznie kobiety po ciążach tyły i żadnej nie udało się schudnąć począwszy od mojej babci, przez mamę po wszystkie ciotki ze mną spokrewnione. Dlatego ja muszę brać pod uwage że czeka mnie ciężka praca, którą już przerabiała.... ufff
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:48   #2649
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
Ja też jestem czarnowidzem i panikarą. Wczoraj odebrałam wyniki badań i niby wzystko mam w normie a i tak się stresuję, bo wieczorem mam wizytę u gina.

Cytat:
Super zdjęcia, też sobie chcę coś takiego trzasnąć
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:49   #2650
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie ten sam klimat wizytę odnośnie tarczycy mam dopiero 16 listopada i właśnie rozkminiam czy moje wyniki są bardzo złe i czy nie zaszkodzą do tego czasu,anty-tpo mam 7,44 a górna granica jest 5,61. taki trochę obłęd, ale troszkę mi lepiej po podzieleniu się

Mirabelka7 Śliczne zdjęcia

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-10-25 o 14:52
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:50   #2651
avelaaa
Raczkowanie

Cześć

Uff przebrnęłam przez wszystkie posty od 1, który tutaj dodałyście bo chciałabym do was dołączyć i być w temacie Jestem teraz w 9 tygodniu ciąży od OM (właściwie zaczęłam ten 9 tydzień ) i choć bardzo się cieszę z powodu ciąży to od ponad dwóch tygodni jest dość ciężko Cały dzień mdłości i wymioty, okropne zmęczenie itp. A najgorsze, że niestety nie mogę sobie pozwolić na L4 na razie. Pocieszam się, że lada dzień może to wszystko minie i znów będę się mogła tylko cieszyć Najlepsze w tym wszystkim jest to, że dolegliwości przechodzą mi na weekendy po to, aby od poniedziałku znów mnie męczyć w pracy Wymiotowanie w pracy jest mało komfortowe tym bardziej, że tak naprawdę nie mam czym bo prawie nic nie mogę jeść i żołądek niesamowicie broni się przed oddaniem tego co tam chowa więc męczy mnie przez kilka minut aż wreszcie zwrócę i później też jeszcze przez dłuższy czas nie mogę uspokoić organizmu. Kiedyś wracając z pracy w centrum Katowic zarzygałam dosłownie cały parking przed jakimś bankiem. Trochę to śmieszne było bo wszyscy patrzyli a ja chodziłam po tym parkingu i wymiotowałam próbując uspokoić jakoś żołądek Powiem wam szczerze, że są takie momenty, że brakuje mi sił. Nie żałuje bynajmniej ciąży ani za nic w świecie nie chciałabym jej stracić ale jest ciężko Mam nadzieję, że to lada dzień minie.

A tak z weselszych spraw to wczoraj byłam u lekarza i widziałam serduszko mojego dzidziusia. To niesamowite. Co prawda była to moja druga wizyta u lekarza od kiedy jestem w ciąży ale poprzednio trafiłam do takiego lekarza, że wyszłam od niego z płaczem. Czułam się wtedy bardzo źle i od dwóch dni nic nie jadłam ani nie piłam bo cały czas wymiotowałam. Bałam się, że wykończę siebie i dziecko. Pani doktor zbadała mnie (dodam, że nie delikatnie) i w końcu powiedziała, że tak już musi być, taki jest los matki i nic mi na to nie poradzi. Na pytanie czy to minie z czasem albo czy jest szansa, że chociaż trochę złagodnieje popatrzyła na mnie takim wzrokiem, że szok, zrobiła minę i nic nie powiedziała. Załamałam się. Na szczęście nie miała racji bo troszkę się uspokoiło. W porównaniu z tamtymi dwoma dniami jest o niebo lepiej choć dziś znów dość duży kryzys mam

Moja dzidzia rozwija się na razie i rośnie Następną wizytę mam za miesiąc. Mam nadzieję, że do tego czasu dolegliwości odejdą w zapomnienie i zacznę normalnie żyć. Lekarz zauważył lekko beżową wydzielinę (wcześniej takiej nie miałam dopiero wczoraj) i przepisał Luteinę. Troszkę się tym zmartwiłam i teraz ciągle biegam do łazienki i sprawdzam czy wszystko jest ok U mnie ogromna radość z powodu tej ciąży. Moi teściowie nie mogli się już doczekać. Po prostu na rękach mnie noszą teraz. Gotują moje ulubione potrawy, spełniają zachcianki. Jestem naprawdę pod wrażeniem ich zapału i w ogóle To miłe, że ktoś się cieszy i napawa optymizmem Martwię się tylko, żeby nie sprawić im zawodu, dlatego tak się martwię o moją dzidzię. Początkowo mieliśmy im z mężem powiedzieć dopiero za miesiąc ale przez te dolegliwości żołądkowe musieliśmy ich poinformować bo jak tu wytłumaczyć, że nie jestem w stanie zjeść moich ukochanych pierożków, których teściowa się tak nalepiła, żeby sprawić mi przyjemność ?

No to tyle Strasznie się napisałam. Zostały mi jeszcze niecałe dwie godziny pracy. Myślami jestem już w łóżeczku Życzę wam wszystkim dużo szczęścia i trzymajcie za nas kciuki
avelaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:55   #2652
kapukat
Zakorzenienie

Avelaaa - gratulację to fajnie jak masz grupe ludzi która się z Tobą cieszy, chyba wtedy wszystko jest łatwiejsze prawda?
Stary 2011-10-25, 15:01   #2653
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez avelaaa Pokaż wiadomość
Cześć .....
hej milo nam, niestety co do dolegliwosci jedna je ma, jedna nie ;/...
u mnie bylo gorzej, teraz tak od 11 tyg nie usypiam na siedzaco, nie mam az taki mega mdlosci, najgorsze sa chyba pierwsze tyg potrafia wymeczyc
dbaj o siebie, po pracy duzo odpoczywaj a zobaczysz, ze bedzie dobrze
ps, tesciowie marzenie(choc na swoich tez nie narzekam
Stary 2011-10-25, 15:02   #2654
Freya_85
Raczkowanie

avelaaa witaj
Pomyśl sobie, że mdłości są m.in. oznaką wysokiego poziomu hormonów, co jest bardzo ok. Powinny ci przejść najpóźniej na początku 2 trymestru.
Fajnych masz teściów
Stary 2011-10-25, 15:05   #2655
avelaaa
Raczkowanie

Oh tak jest łatwiejsze I mąż na szczęście też mnie bardzo wspiera. Czasem staram się mu nie pokazywać jak bardzo mnie fizycznie męczy bo boję się, że się uprzedzi do dzidzi Poza tym jemu to jest trudno zrozumieć, że można jednocześnie być szczęśliwym i płakać z bólu i bezsilności
avelaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 15:18   #2656
kapukat
Zakorzenienie

zrozumie zrozumie będzie miał na to 9 miesiecy... a Ty dasz radę i przetrwasz te mdłości
ja po wielkim sprzątaniu w częściach - bo sprzątam partiami, ze względu na brak siły - ległam na łóżku i się nie ruszam krótka sjesta też mi się przyda.... a dom mi coraz bardziej przypomina mieszkalne pomieszczenia już niebawem - mam nadzieję, że do świąt się wyrobię - bo choinkę muszę sobie gdzieś wstawić
Stary 2011-10-25, 18:35   #2657
_agata
Zakorzenienie

Ale cisza. To dobrze, bo można przyjść z pracy, zrobić wszystko i spokojnie usiąść do komputera.
Zjadłam kurczaka z pomidorami i oliwkami, ugotowałam żurek, będzie na jutro i pojutrze, zagniotłam chleb i zaraz trzeba będzie piekarnik rozgrzewać.

Napiszcie mi proszę dziewczyny, ile u Was USG kosztuje. To najzwyklejsze, 2D.
Miasto i cenę poproszę jeśli można

o
Stary 2011-10-25, 18:46   #2658
kapukat
Zakorzenienie

a proszę bardzo - u mnie w Cork - kosztuje 80 euro, i nie powiedziałabym żeby był to sprzęt najwyższej klasy - ale coś na nimi widać

ja zjadłam właśnie wrapa z mięsem wołowym i z warzywami - trochę na pikantnie, ale jakoś tak dziwnie mi teraz
Stary 2011-10-25, 18:51   #2659
Efijy
Rozeznanie

_agata

Wiesz ja jak szłam na wizytę to USG miałam w cenie wizyty ja za wizytę 80 zł płace w Miliczu,ale sama się zastanawiam czy badanie przezierności będzie w cenie wizyty
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:56   #2660
_agata
Zakorzenienie

Przezierność robi się na tym samym USG, tylko inne wymiary się zaznacza. No i dobrze, żeby sprzęt jednak było dobry... bo różnie to bywa. Często lekarze wiedzą, że ich aparatura nie jest najwyższych lotów i wysyłają na genetyczne czy połówkowe gdzie indziej.
Ja właśnie będę za kilka dni robiła genetyczne i idę na płatne niestety, bo jednak jakość odczytu będzie lepsza, a na tym mi zależy.

o
Stary 2011-10-25, 19:01   #2661
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ale cisza. To dobrze, bo można przyjść z pracy, zrobić wszystko i spokojnie usiąść do komputera.
Zjadłam kurczaka z pomidorami i oliwkami, ugotowałam żurek, będzie na jutro i pojutrze, zagniotłam chleb i zaraz trzeba będzie piekarnik rozgrzewać.

Napiszcie mi proszę dziewczyny, ile u Was USG kosztuje. To najzwyklejsze, 2D.
Miasto i cenę poproszę jeśli można
Ja mam USG w cenie wizyty i całkowity koszt jej (badanie ginekologiczne, USG i cytologia) to 150 zł, ale ja cytologii nie robiłam, więc płaciłam 120 zł - Gdańsk.
Badania prenatalne 9-12 tydzień - 200 zł
Ja zaraz idę spać, jestem tak zmęczona, że zasypiam na stojąco. Jeszcze tylko Fakty obejrzę, pogodę i pójdę się ogarnąć. Nie czekam nawet na męża, bo po 22 będzie.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:11   #2662
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Przezierność robi się na tym samym USG, tylko inne wymiary się zaznacza. No i dobrze, żeby sprzęt jednak było dobry... bo różnie to bywa. Często lekarze wiedzą, że ich aparatura nie jest najwyższych lotów i wysyłają na genetyczne czy połówkowe gdzie indziej.
Ja właśnie będę za kilka dni robiła genetyczne i idę na płatne niestety, bo jednak jakość odczytu będzie lepsza, a na tym mi zależy.
Mi lekarz powiedział ze będzie robił badanie przezierności własnie jutro na wizycie,mam nadzieje że sprzęt będzie wystarczająco dobry i wszystko dobrze pomierzy.
Stary 2011-10-25, 19:12   #2663
kapukat
Zakorzenienie

ja też dzisiaj jakaś taka bez energii zupełnie, jakby ktoś mi powietrze spuścił... tym bardziej że wkurza mnie że nie mogę sama wielu rzeczy zrobić, bo albo boję się konsekwencji albo wszyscy się na mnie drą...
Stary 2011-10-25, 19:13   #2664
npg88
Raczkowanie

W Warszawie płacę 250 zł za wizytę z USG ciąży...

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:17   #2665
_agata
Zakorzenienie

grrrr... ceny w Warszawie zupełnie z kosmosu... Jakie szczęście, że się wyniosłam po 25 latach życia tam.

o
Stary 2011-10-25, 19:23   #2666
Efijy
Rozeznanie

No to naprawdę kosmiczne ceny w tej Warszawie
Stary 2011-10-25, 19:25   #2667
npg88
Raczkowanie

Jednak lekarz jest naprawdę spoko. Wolę mu zapłacić i wyjaśni mi wszystko co i jak, a nie tak jak ten na NFZ, gdzie wizyta trwa 3 minuty :/

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:26   #2668
Freya_85
Raczkowanie

Wizyta 100zł, USG 100zł
Wróciłam z wizyty: maluch ma całe 22 mm, widać było jak macha nogami, wszystko jest ok, mam przyjść za 4 tygodnie. Jestem zadowolona i spokojna

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-10-25 o 19:28 Powód: dopisek
Stary 2011-10-25, 19:27   #2669
Mirabelka7
Raczkowanie

w wawie 250 zł, ale można zrobić tez za 150 podejrzewam. w krakowie tak samo, jest lekarz co za wizyte bierze 50 zł, 100 zł a i pewnie takich za 250 nie mało... tylko czasem nie wiele się różnią i wiedzą i sprzętem jakim dysponują.

ja płaciłam od 100 zł do 200. za 3d chyba 230
Stary 2011-10-25, 19:31   #2670
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Wizyta 100zł, USG 100zł
Wróciłam z wizyty: maluch ma całe 22 mm, widać było jak macha nogami, wszystko jest ok, mam przyjść za 4 tygodnie. Jestem zadowolona i spokojna
Najważniejsze że jesteś spokojna i zadowolona bo jak ty to i Twój maluszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości