|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Haniu brzmi super... kurcze nie mam mleka skondensowanego. Ale może potem polece i kupię. Ile czasu i w ilu stopniach piecesz?? Tego mleka to cała puszka??
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na oko..tak żeby dość rzadkie było. Nie musisz dodawać mleka, możesz cukier i zwykła śmietanę..i możesz dodać co tam chcesz- kokosy, rodzynki, skórkę pomarańczową, zapach jakiś do ciasta, kawałki czekolady, możesz do sera dodać łyżeczkę dzemu jaki lubisz. Wystarczy trochę inwencji
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki w takim razie
Zrobię na bank, tylko już nie wiem czy dziś, bo jeszcze ang mam wieczorem wrrrr
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Ja ostatnio robiłam parówki w cieście francuskim, dobre są
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam te parówki. Ja dodaje do środka jeszcze troszkę sera i pomidory suszony aaa i czasami pesto
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię z frankfurterkami
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie.Ja też boję się parówek jem sporadycznie, ale nie pomyślałam żeby zastąpić je fankfurterkami do ciasta francuskiego następnym razem spróbuję
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez parówki jem raz na ruski rok i tylko w tym cieście.
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Mi sie niiiic nie chce. Dzis trzecie zajecia z niemieckiego i rano juz zaczelam sie zastanawiac, po co sie na niego zapisalam i dlaczego to tyle kosztuje dochodze do wniosku, ze mamy za duza grupe, a zajecia zaczynaja sie za pozno i mi sie juz nic nie chce. W domu jestem z powrotem o 20..Udalo mi sie kupic czapke w koncu, w ktorej wygladam prawie normalnie. A od czw biore wolne w pracy i wracam dopiero w przyszla srode jedziemy na kilka dni do Gdanska do mamy TZ Przeczytalam ten wasz przepis na sernik z linka i NIE WIEM co to jest "śmietankowy ser twarogowy". Mozecie mi podac dokladna firme i nazwe? Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-10-25 o 16:23 |
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko to ja dla pocieszenia napisze , ze zajęcia z ang mam od 19 do 21
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie że to szybki wypad - w sumie tylko na noc.Fajnie Ci Ser twarogowy to każdy w dużym pudełku albo wiaderku- taki przemielony często w nazwie ze do sernika . Ja nawet nie kojarzę firm...no jedynie Presidenta.
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u dentysty wyrwać zęba
Oczywiście rozhisteryzowałam się wewnętrznie (bo przecież wstyd płakać czy panikować na głos dostałam antybiotyk.Nie mogę się schylać, podnosić ciężary, kichać, smarkać Szwy mi ściąga za 1,5 tyg.
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Górna szóstka. Na szczęście wyrywanie i szycie za mną
już mnie rwie i boli, a wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe jak pomału zaczęło puszczać znieczulenie Pierwszy raz w życiu mam chorobowe na zęba ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Dziewczyny Tż ma za miesiąc 30-tkę, ale już pomału zaczęliśmy planować menu itp. Chcemy na ciepło później podać krokiet z barszczem. Teraz pytanie czy któraś z was ma dobry przepis na dobry czysty barszcz? Z doświadczenia wiem, że nie jest łatwo zrobić
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu aż mi dreszcze przeszły
|
|
|
|
#77 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 18-19.30 a to i tak dlugo mi sie wydaje. Ty masz 2 godz zajec? Cytat:
rozejrze się na tym cudem.Na 1 noc to faktycznie bardzo krotko do Gdanska. To juz zapewne nastepnym razem pojedziecie we trojke
|
||
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie to mam we wtorki od 19.20 do 21 a w pt. od 19.00 do 20.40 (1,5 godz zajęć i 10 min przerwy dla palaczy
) Nie było innych godzin ech...
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, trzymaj się
Mam nadzieję, że ból szybko minie ![]() Nocko, ja kupuję ser w Lidlu, mielony w takim wiaderku Twaróg sernikowy to się chyba nazywa
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Gosiu, współczuję Moja mama organizuje na sobotę wielką wyprawę do ikei, bo jej się zachciało, no to jadę, ale potem aż do wtorku nie mam żadnych planów i zostaję sama w domu. Zauważyłam, że ja nie umiem i nie lubię nie robić nic, więc muszę coś pokombinować, co by sobie czas zapełnić. Tż jedzie do swoich rodziców, mi się nie chce brać udziału w tych ich rodzinnych nasiadówach, więc się wymiksowałam. Przyjdę chyba w poniedziałek do pracy |
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
![]() Ja też widzę, że nie umiem nic nie robić. Tzn. nawet jak nic nie robię, to mam wyrzuty sumienia, że mam tyle do zrobienia, a siedzę! Wiem, że nie umiem się zrelaksować
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet jak mam dzień wolny i teoretycznie mam w planie tylko siedzieć w domu, to najczęściej kończy się na jakichś porządkach albo znalezieniu sobie innych zajęć. Tyle, że nie lubię "marnować" w ten sposób wolnego czasu. Teraz ten 1.11. trochę komplikuje sprawę, bo nie chcę nigdzie jechać, zawsze są tłumy na drogach, więc zostaję w domu na pewno. No nic, zobaczymy jeszcze, może coś się urodzi
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Wiedziałaś, że będą go wyrywać, czy Cię zaskoczyli? Ja się panicznie boję dentysty, a w sumie nigdy żadnych problemów z zębami nie miałam (na razie...). Żadnego wyrywania, leczenia kanałowego, jedynie to wycięte laserowo dziąsło. Cytat:
Może zrobisz sobie samotny wypad na zakupy albo po prostu nadrobisz jakieś lektury? ![]() Młoda ma infekcję dróg moczowych, wczoraj późnym wieczorem pojechałam do szpitala po receptę, do naszego pediatry. Nie umiem jej podać antybiotyku, zamyka buzię i koniec. Jestem zmęczona i trochę zestresowana, wczoraj miałam spięcie z teściową - wyszłam na totalną idiotkę, sama jestem na siebie wściekła, bo to ja wszystko sprowokowałam, a w sumie niepotrzebnie. Zwłaszcza, że wczoraj teściowa naprawdę dużo zrobiła dla młodej, jeździła do laboratorium, do lekarza... Szkoda gadać. Muszę sobie kupić ten Persen. |
||
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż tak nie zwariowałam. Wolne mogę mieć, większość ludzi bierze urlop. A jak przyjdę, to nie stracę dnia urlopu po prostu. Współczuję przejść z małą i z teściową |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiuk, a jak Twoje wyniki hormonalne? |
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierdzień
miskowa umiejętność nicnierobienia, to kwestia przyzwyczajenia niestety ja to opanowałam do perfekcji. Madzia przegięcie, że zajęcia 1,5 h muszą mieć 10 minut przerwy dla palaczy. jak w przedszkolu, bo dzieci nie wytrzymają. makabra. nie potrafię się dzisiaj dobudzić. na dworzu leje, a ja usypiam pomimo kawy (wyjątkowo, ostatnio pijam raz na dwa tygodnie). |
|
|
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak lubisz spędzać czas, jeśli masz wolne i nie chcesz go marnować na sprzątanie czy inne "około domowe " zajęcia? Dzięki. Cytat:
Z wynikami nie byłam jeszcze u gina, ale generalnie są ok. Mam za mało progesteronu (teoretycznie), jak na ten dzień cyklu, w którym robiłam badania, ale ja mam teraz bardzo długie cykle, więc może to dlatego. Ostatnio miałam 38-dniowy. |
||
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się wychodzić dużo, w poniedziałek np. byłam na baaaardzo długim spacerze, jak tylko jest pogoda, to właśnie albo gdzieś idę, albo jadę - dlatego też mam pozaliczane wszystkie ciekawsze miejsca wokół (jakieś jeziorka, parki, zamki itd.), a i w domu zawsze się coś do roboty znajdzie, ostatecznie czytam albo oglądam jakiś film |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię marnować czasu na prace 'domowe', ale jeszcze bardziej nie lubię go marnować na nicnierobienie Mam wyrzuty sumienia, jak siedzę bezczynnie...Kurcze, zrobiłam ostatnio pyszne muffiny, ale wyglądały okropnie i nie mogę wstawić na bloga, bo nie są w ogóle apetyczne a szkoda...
|
|
|
|
|
#90 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
asiuk, mam nadzieję, że Ewa szybko wyzdrowieje. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Zrobię na bank, tylko już nie wiem czy dziś, bo jeszcze ang mam wieczorem wrrrr

jedziemy na kilka dni do Gdanska do mamy TZ
Szczególnie że to szybki wypad - w sumie tylko na noc.

już mnie rwie i boli, a wzięłam 2 tabletki przeciwbólowe jak pomału zaczęło puszczać znieczulenie