|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
ja wtedy jeszcze popalałam ....ale to było sto lat temu chyba ![]() może kup sobie jakieś orzeszki do łuskania albo słonecznik tak żebyś mogła czymś zając ręce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() A moja mama jadła normalnie przy karmieniu i wszystko było OK |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juliczka dolaczam sie do zachwytu nad zdjeciem na koniu, rowniez kocham konie i kiedys sporo jezdzilam, niestety juz nie, jakos tak wyszlo ![]() Wszyskie zdjecia slubne takie sliczne! ![]() Zia ja mam do tesciowej zero uczuc. nie potrafie nawet i nie mam o czym z nia rozmawiac, tylko jak wypije butelke wina ![]() ![]() Mala, czyli lekarz moze stwierdzi dlugosc szyjki poprzez usg brzuszne z tego wynika, zreszta jest juz anagat to nam na 100% odpowie ![]() Anagat w szwecji tez maja podejscie ze pokarm musi byc i tyle i dlatego ciagle kazali mi adasia przykladac i dzieki temu moglam go karmic chociaz 4 m-ce. Pokarm dostalam na 4 dzien i bylam juz tak zalamana i zniechcecona i przekilnalam kazda polozna , ktora mi malego ssaczka przykladac kazala ![]() No ale mleczko sie pokazalo!!! Co prawda od samego poczatku bylo rowniez mleko z mieszanki bo sie nie najdal, ale co pokarmilam to nasze! ![]() Agabi - super wiadomosci! Normalnie powinno sie to opic ![]() No ale nam pozostaje chyba tylko zjesc cos dobrego jesli juz impreza ![]() ![]()
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zrobię tak ,że będę jeść wszystko z umiarem ( bez mega tłustych smażonych potraw , ostrych przyprawach i śmieciowego żarcia , no i wzdymających warzyw ) a jak się zacznie coś dziać to wtedy dietę wprowadzę . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widziałam szwagierkę, która jadła tylko lekkostrawne rzeczy, kaszki które rosły jej w gardle, piła tylko wodę... Tłumaczyła się, że to dla dziecka, bo karmiąc piersią nie może nic tłustego, nic smażonego itp... potem dodała, że chce też szybko stracić na wadze to, co przytyła w czasie ciązy (a przytyła około10 kg). Nie można popadać ze skrajności w skrajność. Wiadomo przecież, że jeśli zjem smażoną pierś z kurczaka to dziecko i tak nie będzie tego czuło w smaku. Mleko matki jest przerobione przez organizm... to tak jakby nie pić krowiego, bo ona je trawę i inne kwiatki na łące (albo paskudne pasze). Ah, surowych owoców też nie jadła ![]()
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony jak idzie ciężko , a wszyscy naciskają na karmienie piersią , a kobieta się już poddała to co ma powiedzieć ? nie ma pokarmu i koniec.Na pokoju miałam dziewczynę , która 4 dni przepłakała z powodu karmienia, marzyła tylko o kupnie butli , a jak przychodziła rodzina to mówiła ,że pokarmu nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moje papagaje maja ok 4 lata żyją ok 15-20 lat jak są zdrwe oczywiscie wiec mamy jeszcze czas ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam zamiar jesc w granicach rozsadku , ale bez przesady zeby od razu zakladac ze cos tam bedzie szkodzic (oprocz rzeczy oczywistych) Tak samo jak konia jesli stwierdze ze cos tam szkodzi to przestane dopiero. Cziqua nielatwo mamy my stare, byle palaczki ![]() Zia ja tez juz tylko zakupy mam w glowie ![]()
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
ogolnie do dzisiaj to nawet mi nie brakowalo fajek wrecz przeszkadzaly ale dzisiaj szlam od rodzicow do domu i beczalam bo powiedzieli ze jada z nim do weterynarza tata zdolowany na maxa mama nie mniej ide do domu deszcz leje ja wyję i mysle sobie ale bym sobie zapalila
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Juz sie wiecej nie pisze na gotowanie kapusniaka w takich warunkach!
![]() Troche za malo kwasny wyszedl, albo ja potrzebuje kwasnego i moze mi sie wydaje. Ale chyba 2 godziny gotowalam ta zupe ![]() Juz sie nie moge doczekac kuchni w calosci ![]() Cytat:
Na razie poki co staraj sie wiecej odpoczywac ![]() Cytat:
Bo po porodzie przy przystawianiu bobaska lub przy odciaganiu mleczka, czuc bole jak na okres w brzuszku tzn ze wlasnie obkurcza sie macica i dlatego tez szybciej sie chudnie jak sie karmi, bo macica szybciej dochodzi do swoich normalnych ksztaltow ![]() Zastanawiam sie w sumie w jakim celu to hartowanie sutkow? Bo jesli chodzi o to, zeby kobieta hartowala je po to, zeby czuc jaki to bol to bez sensu, bo to jest nieporownywalne z tym jak ssie dziecko. Nie wiem moze chodzi o wyciagniecie tych sutkow? chociaz tak jak napisalas, polewanie ich raz ciepla a raz zimna woda bardziej powoduje wplyw na jedrnosc...ale nie na ksztalt sutka. Cytat:
Jesli chodzi o smoczek, nigdy nie oblizalam Filipowi smoczka, zawsze w wodzie przegotowanej go oplukiwalam. Jesli chodzi o dodatkowe nagrzewanie dziecka, zgadzam sie, to wyrzadzanie dziecku krzywdy, bo nie daje sie mu warunkow do normalnego przystosowania sie do otoczenia. Ja po kapieli jak mialam chlodniej w domu bo nie grzali, po prostu opatulalam procz recznika w cienki kocyk i szybciutko ubieralam. ![]() Cytat:
Masci pomagaja tylko na brodawki, niestety nie pomoga na guzki tworzace sie w piersiach z powodu zastajacego sie w kanalikach mleczka. Nakladki tez sprawy nie rozwiazuja. Bardziej kapusta ugnieciona tluczkiem troche pomaga. To pojawia sie nagle jak zaniedba sie napompowane mleczkiem piersi i nie rozmasuje tworzacych sie guzkow, wtedy dochodzi do zapalenia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała gratuluje! ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-25 o 15:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i się chudnie przy karmieniu , bo to na produkcje mleka idzie przeciętnie 500 kcal na dobę,a to dużo, nie wiem czy nie tyle co przy godzinie pływania.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Zia
hehe czyzby tez Robert Ci chodzil po glowie jako imie dla Maluszka? ![]() pytam,bo oczywiscie to tez moj typ ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2474 |
Zadomowienie
|
oglądam wózki żeby się czymś zajac i sięzakochałam chyba
![]() KLIK ale oglądac mogę zobaczymy jak to będzie bo może dostaniemy wózek za free od znajomego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czesto to dopada duże piersi ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałabym taki "klasyczny", ale przez głupi samochód muszę szukać czegoś kompletnie innego :/ Rozmawiałam przed chwilą z mamą. Mówiła, że w sklepie niedaleko są piękne płaszcze i w ogóle i jest promocja... za 199 zł i żebym sobie kupiła. Jak powiedziałam, że to trochę ZA DUŻO, bo nie kupuję tak drogich rzeczy, zwłaszcza teraz w ciązy, to zaczęła na mnie krzyczeć, że jestem skąpa ![]()
![]() |
#2478 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-25 o 15:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
tez mi się podobaja klasyczne wózki
![]() ![]() karolca- mnie tez żal wydawac kupe kasy na ciuchy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co mi po eleganckim płaszczu, skoro nie mam na zimę eleganckich butów, tylko takie bardziej sportowe ![]()
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
No nie uwierzycie , co ja dziś w kuchni zgotowałam.. Chciałam coś na szybko , więc wyciągnęłam kluski z jagodami .. zaczęłam gotować na parze
![]() ![]() I podczas gotowania, jak doleciał mnie ich zapach.. to wyciągnęłam mielone , ziemniaki, zrobiłam surówkę.. i zeżarłam. Kto chce kluchy z jagodami????????????????? ??????????????? Chętne jakieś? mam 5 sporawych.. I ani odrobiny chęci na nie. Pewnie wywalę ![]() Szyjkę widać na USG, wczoraj pisałam... U mnie było bardzo łądnie widać, więc jestem pewna, że u Was też ![]() A co do stanów zapalnych.. to wiem, ze się każdemu mogą zdarzyć. Ale ja niedawno tutaj na forum inny wątek podczytywałam. I dziewczyna , która dopiero co urodziła pisze, że cycki ciężkie i bolą, a pokarm leci ciurkiem . A w drugim zdaniu, że dokarmia butlą. No to gdzie tu rozum??? Jak masz za dużo w cycu, to przystawia się jak najczęściej, a nie dokarmia butlą. No i ja hartowanie (dziwna nazwa) to rozumiem przez lekkie przecieranie sutków szorstką rękawiczką lub gąbką, ew. delikatne podszczypywanie , ale wszystko w ramach przyjemności.. Absolutnie nie jakieś szorowanie. Ja tylko czekam na mężusia, żeby on się mógł tym zająć, bo sutki mam teraz super wrażliwe i każda manipulacja przy nich sprawia mi wielką przyjemność.. A sama to jakoś nie lubię ![]() ![]() Mam zacząć przyjmować żelazo, bo Hb niska... a mam taki straszny apetyt na mięcho.. to pewnie też z tego powodu ![]() Tak z ciekawości.. wiele z Was ma grupę krwi AB?? Bo tu w Ire to dla nich rzadkość, ale z tego co pamiętam ze studiów, w Polsce chyba dość częsta ![]() Dziewczęta, u mnie WYSZŁO SŁOŃCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OŚLEPIA MNIE!!! Pierwszy raz od chyba miesiąca.. P.S. aaa jeszcze co do tych skurczów macicy przy 'hartowaniu' sutków.. Przy orgazmie też macica się kurczy, a przecież nei masuje sie tych sutków długo.. Ja przy kąpieli po prostu całe ciało traktuję rękawiczką.. To nawet 1 minuta nie jest ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-25 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do butów to mam kilka par naprawde dla mnie drogich ale to dlatego że muszę miec kilka par niezawodnych ze tak powiem ![]() ![]() ![]() ![]() no i przez dlugi czas drogich butów kupowac nie musze ![]() co do ciuchów to większa częśc z tego co mam dostałam albo z niemiec od ciotki (ubrania niektore z metkami jeszcze ) albo od rodziny albo z lumpeksów ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
co do grupy krwi to ja mam 0RH+
Wózki bardziej podobają mi się sportowe te ze zwrotnymi kółkami a nie klasyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Ja mam A Rh+,chyba jest popularna u nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Ja mam AB RH+
![]() Cloudletti dla Ciebie bacik ![]() I pytanie mam, kiedy siostra Ci mówiła o tym, że ciężarnych po 5msc ciąży nie wpuszczają na pokład? Ja właśnie latam wizzairem i wczoraj na ich stronie wyczytałam, że można latac do 34tc (8msc), a po 28tc z zaświadczeniem lek., więc zdziwiłaś mnie bardzo... Może do nich zadzwonię lub napiszę, ale skoro tak mają na stronie... to chyba prawdziwe info? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
Aguska wiec zdaje relacje z wizyty poloznej: powiedzialam co i jak, ze brzuch mi twardnieje i mialam te ostre uklucia w dole w pachwinach no i ze mam wzdecia praktycznie caly czas. dala mi paseczek do sprawdzenia moczu i poszlam siku - na tej podstawie stwierdzila ze infekcji nie ma. co do brzucha, akurat kiedy wydawal mi sie twardy, podotykala i powiedziala ze nie jest twardy a jak naciska a mnie nie boli to nic groznego...ze jest wzdety troszke, ale nie niepokojaco twardy. zalecila aby kupic sok ze sliwek na wzdecia. no i ze dla niej to wyglada na jelita, ze takie mam uczucia twardego brzucha. jak zapytalam czy to nie ma zadnego zwiazku ze skracajaca sie szyjka, powiedziala ze jak nie mialam wczesniej problemow z szyjka to teraz tez pewnie nie mam. mam za 8 dni polowkowe USG zapytalam czy beda widziec tam szyjke, powiedziala ze nie, ze szyjke sprawdza sie przez badanie dopochwowe czego tutaj sie nie robi, bo ginekologiczna ingerencja nie jest wskazana podczas ciazy. i tyle sie dowiedzialam tak naprawde na tej wizycie. no i miala telefon i musiala jechac do porodu domowego. i badz tu czlowieku madrym....jak ma sie tyle roznych oponii wokol.....mozna oszalec. |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nikt nie jest idealem! Tikki, kazdy ma swoj wlasny gust, jakby wszyscy mieli takie same wozki to ale nudno by bylo ![]() Podobno ma u Was w Barcelonie ponad 2 cm deszczu spasc!
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.