|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Nie ma to jak wybrać się na zakupy i do fryzjera
Zaopatrzyłam się w aptece i choroba już nie strasznaCytat:
martunia_199 mała ślicznota Cytat:
A brzuszek jej nie dokucza?Cytat:
![]() GRATULACJE!!! Cytat:
![]() ![]() minio1984 za 8tygodni i grzecznego synka![]() Cytat:
Trochę cię przetrzymali w tym szpitalu, ale ważne, że już jesteście w domciu |
|||||
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
weszłam na stronę siedzę, czytam i płaczę... To musi być straszne przeżycie ... Jakby coś stało się mojej Amelii nie miałabym po co żyć... Strata dziecka to największa tragedia dla rodziców Asiu witaj z Marcelkiem dzięki za opis, biedna tak długo musiałaś być w szpitalu, b. współczuje! |
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla dzielnego rycerza! A jego rozmiary mnie powaliły kawał chlopaka![]() na przeziebienie karmiąc: goraczka-paracetamol, gardlo-tamtum verde/hascosept/strepsils, katar-sol fizjologiczna/woda morska ale mi osobiscie pomogly homeopatyczne krople EUPHORBIUM http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ama_37135.html tutaj więcej mozliwości za przespana nockę, za poprawę na buźce, i Cytat:
Ancia dla Ciebie też buziaki za te słowa Wzięłam marude na spacer. Na początku wrzask, pisk marudzenie a ja dzielnie walczyłam i dawałam jej smoka na zatkanie i się w KOŃCU udało...poszłam do marketu tam była powtórka z rozrywki ale jak wyszłyśmy to znowu spanko. Jak wróciłyśmy zostawiłam ja przed domem i śpi do tej pory ale trzeba bęxdzie ja zaraz zabierać bo słonko zaszło z tymże ja się boję![]() wow już 2mce!Monia pewnie pytasz o ten brzuch i noc ze względu na mozliwość uduszenia w łóżeczku? Ja najpierw poobserwowałam ją jak spi popoludniu i nawet jak przekręca głowę to na lewo lub prawo nigdy nie położyła nawet na sekundę na nos że sie tak wysłowię...poza tym łóżeczko stoi 20cm odemnie i mam ją a że ja nie umiem spać jak zabita tylko właściwie czuwam niż spię to mam ją na oku cały czas...moja mama mnie osobiście tylko i wyłąćznie kładła na brzuchu bo ponoć uwielbiałam ta pozycję...ale napewno w takij pozycji nie zostawiam jej samej w pokoju. No dobra idę zabierać mojego potworka bo nie chce żeby mi sie zaziębiło biedactwo. |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
kellys gratulacje została nam już tylko madzialena forumowe dzieciaczki cudne cotka - to u tego doradcy spytaj czemu jest taki nacisk na karminie piersią jak dziecko ma skazę białkową małgosia brawo dla Stasia, już dwa miesiące? kiedy to zlecialo co ty jesz? bo ja nabiał odstawiłam 2 tyg temu, ale jem białe pieczywo, masło, jajko ostatnio no i mloda kropki ma, nadal niespokojna. dziś pediatra mnie wq..... - bo powiedziała, że moje mleko dla Agatki najlepsze i mam ją tylko tak karmic. ale jakim cudem? ja tyle pokarmu nie mam, a poza tym nie wiem co jeść. bo ze względu na nadwrażliwość jelit wiele rzecxzy odpada w tym te pełnoziarniste czuję się jak najgorsza matka, że uważam że karmienie piersią nie jest dla mojego dziecka najlepsze. i jeszcze pediatra i wszyscy ( czytajcie rodzina małża) naciskają mnie na to karmienie. a tak na logikę czy jeżeli dziecko co rusz będzie dostawała uczuelnia, bo przypadkiem jakis produkt je uczuli to to dla niego dobre? wybaczcie za durne porównanie ( archi mnie zrozumie ) ale mój pies alergik doszedł do siebie dopiero po podaniu specjalistycznej karmy ( hydrolizat białkowy) i absolutnym zakazie jedzenia czegokolwiek innego. to po co tak testować na dziecku????sorki, że tak o sobie
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-25 o 16:39 |
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Natka jeszcze jedna rada. Jak prychasz kichasz i ogolnie źle sie czujesz to karmiąc czy zblizając się do Szymonka zakładaj maseczke taka chirurgiczną. Jak mnie przeziebienie ostatnio złapało to niestety zaraziłam Judytke bo tego nie zrobiłam i męczyła sie bidulka 2,5tyg.z katarem i chrypą-dopiero lekarz zwrócił mi na to uwagę.
ps.przyniosłam wredotę rozebrałam ją i kima dalej to ja się za prasowanie w takim razie biorę!
|
|
|
|
#3307 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczypior W ciaży przytyłam z 58 na 83 Teraz mam 68 więc równiutko dyszka została ![]() Cytat:
![]() Żadna z nas się nie wymądrza w złej wierze tylko dzielimy się doświadczeniem i spostrzeżeniami które mogą komuś pomóc Cytat:
Cytat:
2 miesiące.... Jacie.... ![]() Cytat:
Więc nie uważam że to coś gorszego. Mieszane karmienie tez jest ok.
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
RATUNKU !!! teściowa wrócila i siedzi u mnie od 8:30
![]() wpadnę do Was później bo muszę ją kontrolować i mieć na oku
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obawiam się, że zaraziłam się właśnie od Szymka Bo smyk już od tygodnia ma katarek - teraz już na szczęście jakieś resztki. Zapodałam sobie prenalen, herbatę z sokiem malinowym i apap i jest stanowczo lepiej |
||
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
![]() Asiu jeszcze raz brawa i gratulacje dla Was! A opis fajny ...chociaż do Zabrzańskiego szpitala nic mnie już nie przekona (zwłaszcza dzisiaj)indygo jesteś najlepszą matką, bo myślisz i martwisz się o swoje maleństwo a nie poddajesz się biernie presji... Ja też dałam nam szansę do piątku, do kolejnego ważenia. I jak nie będzie zdecydowanej poprawy to dokarmiam. Chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, nie chcę, żeby głodowało. Mnie to wszystko już też stresuje, bo daję z siebie ile mogę a
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko, to sie masz - miej ją na oku ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
wzruszająca historia, co? się spłakałam chlip, chlip http://www.tvn24.pl/-1,1722020,0,1,d...wiadomosc.html aa2 - ja poczytałam
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-25 o 16:55 |
||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale presja spoloeczenstwa na karmienie piersia jest porazajaca i latwo jest sie w to wkrecic myslac ze jest sie wyrodna matka. To jest najgorsze w tym wszystkim. Dlatego brawa i szacun malgosi ze nie dajesz sie w to wciagnac
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kontrola podstawą zaufania
|
|
#3314 | |||
|
Zadomowienie
|
post piszę od około 14:00
![]() Cytat:
Dziś zaczęłam wietrzyć pokój. Jutro posiedzimy z niunią na balkonie, a w czwartek idę na spacer - mamy i tak co dzień minimum do 15:00 nie ma, to nie musi wiedzieć. Ja nie umiem siedzieć w domu i tylko sprzątać. Potrzebuję ruchu, mimo iż sportowcem nie jestem. A po za tym muszę mała zahartować, bo trzeba w weekend na cmentarze pojechać. ale co ja tam bzdury o mamie wypisuje. Dominika przytyła i po woli wraca do wagi urodzeniowej. 3600 -> 3260 -> 3275 przy wypisie ->3500 dziś co do ostatnich waszych wpisów to nie wolno nam - jeść żadnych orzechów - pić soków malinowych (nie wiem ale herbaty może też się to tyczyć) to tak od dr. W następnym poście będzie cała litania ![]() Cytat:
ja zawsze po ciepłym okładzie masuje pierś, te grudki i ładnie potem wszystko mięknie. I dziecku lepiej mleczko schodzi i laktatorem też. Gratulacje kellysss =) Cytat:
pozytywne myślenie to podstawa nie załamywać się tak od razu nie wychodzi coś raz, drugi - może za trzecim wyjdzie Ja przez całą ciążę słyszałam, że nie będę mieć pokarmu bo moja mama nie miała. A w zasadzie to miała tylko nikt o to nie zadbał. Przy mojej siostrze dostała zapalenia i jakiś konował internista dał jej leki na powstrzymanie laktacji. W latach 60/70tych to się znali Ale się nie dałam. Wolałam nie dospać i karmić pół nocy niż dać małej mm. Przecież mleko nie pojawia się w 1 dzień od tak. To ze spadła z wagi, to spadła - wszystkie maluchy spadają.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Rozeznanie
|
l
Cytat:
ja tez karmie Bartka mm i mama mnie też mm karmila a jestem zdrowa laska hehe nie no zartuje ale tak jak piszesz nadwagi i chorób u mnie brak |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak? Karmisz piersią? Gosia, łatwo mówić jak karmienie idzie. Gorzej jak się ma problemy ![]() Ja np. od miesiąca walczę- dosłownie o karmienie piersią i co chwile coś jest nie tak. Co prawda walczę dalej, ale rozumiem, że wiele osób rezygnuje. |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś oprócz Anci ma tę owcę z serduszkiem? Sprawdza się u Was? Bo ciągle zastanawiam się nad jej zakupem i nie wiem czy to nie strata kasy
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka staram sie karmic
ale mój mały to kawał chłopa i nie zawsze mój pokarm mu starcza i czasem daje mm , dzis np od 24 dawałam mu tylko cyca i spał tak sobie, rano po 10 dałam mu gotowe i wypił ok 50 i potem spał do 14![]() jak sie uda to troche mu tego cyca dam a jak bedzi egłodny to przejdziemy na mm nie bede mojego słoneczka głodzic
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lofciam Cie ![]()
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
kellysss gratulacje
![]() doczekałaś się córci wpadnę wieczorem doczytać co u Was o ile mały rojber pozwoli tymczasem miłego popołudnia mamuśki
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czy Amelcia nie jest już "za duża" (jak to brzmi ale może mi się źle kojarzyło. czytałaś w necie opinie, czy to działa na starsze dzieciaczki?
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
generalnie mimo że jest spoko ja bym kasy chyba na nia nie wydala gdybym wiedziala jak dziala easysleep.pl serio
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
Brawo!!!!
![]() ![]() No to teraz zostałam sama.... Oj i chyba jeszcze ciotki poczekacie. Dzisiaj byłam w szpitalu, zrobił mi usg i zbadał podwozie. Malutka waży ok.3,5 kg ale jak to dr powiedział "chyba jej dobrze siedzieć, bo nie wygląda na to, żeby coś się na dniach miało wydarzyć". I na badaniu też wyszło, że szyjka wprawdzie skrócona, ale pozamykana. Także te wszystkie skurcze które miałam nic nie przyniosły. Pierwszy TP mam na niedzielę, najpierw chciał mnie w poniedziałek już kłaść do szpitala, ale jak się zorientował, że we wtorek jest święto to stanęło na tym ze w pon mam przyjść na ktg, a do szpitala we środę. Tylko że jeśli nadal nic się nie będzie działo to ja sie nie dam położyć. Kolejny TP mam na jakiś 7.XI więc leżeć tylko po to żeby leżeć to bez sensu. Tym bardziej, ze boję się żeby nie było jak z moja koleżanką, której zaczęli wywoływać w dzień TP- męczyła sie 3 dni, oksy nie działała i tak się skończyło cc. To mi tekst wyszedł
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mm dłuzej ,ale np lulli maly nawppet po mm glodny edit.haha napisalam to jakbym miala cos do mm- a nie mam jak cos
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-25 o 17:41 |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie sie sprawdza jak mala jest spiaca w ciagu dnia...bo wieczorem o dziwo potrafi juz sama zasypiac ( mamusia jest dumna z niej ) Z tym ze jak bicie serduszka sie konczy to po jakis 2 min mala sie wybudza....
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz u małego ewidentnie widac jak głodny hehe nawet babki w szpitalu powiedziały ze pewnie potrzebuje wiecej bo duzy chłopak ![]() co tam karmienie dzis pierwsza kąpiel az normalnie sie boje) |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly jamochlon moj kochany
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Zaopatrzyłam się w aptece i choroba już nie straszna
A brzuszek jej nie dokucza?
Wygląda identycznie jak moja mama, do której też jestem podobna jakby nie było
za 8tygodni i grzecznego synka

...dobrz e, że mam Mateuszka
czyli od urodzenia przytył 2kg i urósł 8cm
kupki robi bardzo ladne ale mega giga smierdzace, no ale to przez to ze to mleko modyfikowane

[COLOR="Silver"]

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię