|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
Adeline_ - U to nie jest... choć przyznaję, lepiej niż Irish Irish - jak widzę ty dalej swoje - ja jem więcej od ciebie (mimo, że na P, ale i na U jem więcej)No ale jak kto woli... Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-10-23 o 17:02 |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
i jak dzisiaj?
|
|
|
|
#3814 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;30110309]Super
Dziekuję
|
|
|
|
#3816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam odmienne zdanie - jak zawsze... nie jest dobrze (dlatego daję ignora - mam dość czytania czegoś takiego, gdy do człowieka ewidentnie nie dociera)
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
ale co DZISIAJ nie jest dobrze????????????
|
|
|
|
#3818 |
|
Konto usunięte
|
Mało.. Jak zawsze. 2 posiłek - same białko, a gdzie węgle i tłuszcz?
3 - zupa była na mięsie i to takim gdzie jest tłuszcz? w 4 brak węgli, tłuszczy też Zupełny brak NKT. I brak owoców. Smalec wege - lepiej masło. To są błędy. Posiłek powinien się składać z węgli, tłuszczy i białka. Moja dieta jest przykładem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3104 - to P, ale po obniżeniu kalorii spokojnie może się stać U (bardzo kolorowo, różnorodnie... wiele witamin, białka, węgli). Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-10-23 o 19:29 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje P jest bardzo fajne.Ale ja, obniżając nawet kalorie, tnąc na cukrach, bo widziałam,że masz sporo jogurtów, owoców, itd...w życiu bym nie zmieściła więcej jedzenia...dzisiaj zjadłam prawie 3 michy jarzynowej, karkówkę, makrele, wcześniej jajko...a Ty mówisz,że to słabo nadal;( p.s. smalec wege to sam tłuszcz roślinny- podobno nie tak szkodliwy jak ten zwykły... |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do smalcu wege - Planta to Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 49.55 Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 35 Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 10.89 - Słabe proporcje. Ja kiedyś jadłam bardzo źle - obecnie zdecydowanie lepiej - ale to zależy od ciebie, czy dalej chcesz ciągnąć tak, czy wolisz coś lepszego. Były lata, że jadłam 2 razy dziennie, coca cola litrami - efekt - złe wyniki, wychudzony organizm - teraz zdecydowanie lepiej, choć i tak pewne rzeczy wymagają poprawy. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-10-23 o 19:59 |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To co piszes o cholesterolu to bzdura, nawet nie chce mi sie komentowac. Poczytaj udokumentowane, najnowsze badania o co tak naprawde chodzi z poziomem cholesterolu a dowiesz sie, ze smalec,wieprzowina,jaja wcale nie maja ogromnego na to wplywu, a zdrowy czlowiek nie powinien sie obawiac cholesterolu. Poza tym, smalec roslinny to zlo, ale sojowe wynalazki sa pyszne i cacy Irish lady moze nie miala super jadlospisow, ale widac ze dociera do niej, ze powinna jesc wiecej i robi to. Poza tym juz sie nie nakrecaj tak z apokaliptycznymi wizjami, jak ktos zje wiecej tluszczu to nic sie nie stanie, to jest zwykle U. I naprawde dobre. Pamietam wiecej jadlospisow Irish i wiem, ze jada warzywa, owoce, makrele, ogolnie dostarcza sobie innych dobrych skladnikow, wiec na pewno po jednej porcji smalcu i karkowce watroba jej nie umrze. |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;30116147]Przesadzasz. Ignora? Za co? Za normalny jadlospis?
To co piszes o cholesterolu to bzdura, nawet nie chce mi sie komentowac. Poczytaj udokumentowane, najnowsze badania o co tak naprawde chodzi z poziomem cholesterolu a dowiesz sie, ze smalec,wieprzowina,jaja wcale nie maja ogromnego na to wplywu, a zdrowy czlowiek nie powinien sie obawiac cholesterolu. Poza tym, smalec roslinny to zlo, ale sojowe wynalazki sa pyszne i cacy Irish lady moze nie miala super jadlospisow, ale widac ze dociera do niej, ze powinna jesc wiecej i robi to. Poza tym juz sie nie nakrecaj tak z apokaliptycznymi wizjami, jak ktos zje wiecej tluszczu to nic sie nie stanie, to jest zwykle U. I naprawde dobre. Pamietam wiecej jadlospisow Irish i wiem, ze jada warzywa, owoce, makrele, ogolnie dostarcza sobie innych dobrych skladnikow, wiec na pewno po jednej porcji smalcu i karkowce watroba jej nie umrze.[/QUOTE] serio? a ja kojarzę, że Irish jest to od x czasu /czytałam poprzednie wątki/ i nie zmieniło się zupełnie NIC. jeszcze parę dni temu znów widziałam kabanosa. czy parówkę, co za różnica.
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
ogólnie jak? dodam,że obiadokolacja zjedzona ok.19... |
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
45kg/166cm
U: śniadanie: szklanka mleka 0,5% + płatki ( 8 łyżek kukurydzianych, 1 łyżka czekoladowych, 1 łyżka cheerios), kawa z cukrem, herbata, kromka chleba(20g) z serkiem IIśniadanie(wszkole): precel suchy + wielkie jabłko obiad: udko z kurczaka(120g-mięso)+ słoiczek ogórków konserwowych(mały) + 2 średnie jabłka podwieczorek: słoiczek ogórków w occie, kromka chleba(65g) z odrobiną masła, serka wiejskiego i serka kanapkowego z pół plastra szynki kolacja: CO MOGĘ ZJEŚĆ JESZCZE NA KOLACJE ,ŻEBY NIE PRZYTYĆ? +30 min.orbitreka +200 półbrzuszków prosze o odp. |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 'kolacja: CO MOGĘ ZJEŚĆ JESZCZE NA KOLACJE ,ŻEBY NIE PRZYTYĆ?' Adnotując do tego nasuwają mi się same złośliwości dlatego zostawię to dla innych. Omg wizażu, wizażu ! co tu się wyprawia...
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozytywna kocham Twoje komentarze
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
uuu
niby miałam apetyt na więcej, ale strasznie wzdęty brzuch mam od wczoraj. ![]() TŻ mówi,że wina ostrego sosu...ledwo do przełknięcia..
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naaaajs serialu 'zagłodzę się publicznie' part 467687989087754432
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, moim celem jest przytycie, choruje już długo, sporo już przybrałam, lecz nadal bardzo dużo brakuje mi do prawidłowego bmi...
i niestety dopiero teraz to do mnie dotarło, toczy się walka o moje życie, bo już z sił opadam coraz bardziej, a studiuję, więc muszę je mieć...1. Śniadanie: dzisiaj na szybko, bo przed przyjazdem do domu - jogurt naturalny z łyżką miodu. 2 śniadanie: 2 kromki chleba z masłem, serem żółtym i pomidorem, kilka suszonych śliwek Obiad: buraczki, ryż brązowy z grillowanym kurczakiem w przyprawach Przekąska: planuję budyń słodzony sokiem malinowym, z owocami, do tego pewnie jakieś orzechy i czekolady kilka kostek Kolacja: duża bułka z masłem, warzywami i serem żółtym i szynką lub serem żółtym i tuńczykiem, a może jajko, jeszcze nie wiem, do tego herbata z miodem Po kolacji po ok 2 h zjem drugą kolację: pewnie 2 kanapki z masłem, serkiem wiejskim (200g), warzywami, jakiś owoc Dopiero po kilku latach choroby uświadomiłam sobie, że to co wyrabiałam było totalnie chore, tkwienie w niedowadze... zniszczyłam własne ciało... własne zdrowie...teraz muszę dochodzić do siebie i do rozmiarów kobiety.. a nie jedenastolatki, Boże Jadłospis z dnia na dzień będzie coraz lepszy, a teraz jak on wygląda? |
|
|
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, moim celem jest przytycie, choruję od 3 lat na anoreksję, sporo już przytyłam, lecz nadal bardzo dużo brakuje mi do prawidłowego bmi...
Jestem pod opieką specjalisty (czuję, że to przełom), bo coraz bardziej opadam z sił, a studiuję, więc muszę je mieć... Śniadanie: na szybko, bo przed podróżą - jogurt naturalny z łyżką miodu 2 śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, serem żółtym i pomidorem, kilka suszonych śliwek Obiad: buraczki, ryż brązowy z grillowanym kurczakiem w przyprawach Przekąska: planuję budyń posłodzony sokiem malinowym, z owocami, do tego pewnie orzechy i czekolady kilka kostek Kolacja: duża grahamka z masłem, warzywami, serem żółtym i szynką lub serem żółtym i tuńczykiem, a może jajko, do tego herbata z miodem Po kolacji ok 2 h po zjem pewnie 2 kromki chleba z masłem, serkiem wiejskim (200g), warzywami, owoc jakiś Dopiero teraz dotarło do mnie, że to co robiłam było totalnie chore, tkwienie w ekstremalnej niedowadze... zniszczyłam swoje ciało, swoje zdrowie.. zniszczyłam siebie... tracę siły.... mam nadzieję, że uda mi się dożyć, że uda mi się osiągnąć prawidłową wagę i mieć wymiary kobiety... a nie dziecka, Boże ![]() Jadłospis z dnia na dzień będzie coraz lepszy. |
|
|
|
#3835 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, moim celem jest przytycie, choruję od 3 lat na anoreksję, sporo już przytyłam, lecz nadal bardzo dużo brakuje mi do prawidłowego bmi...
Jestem pod opieką specjalisty, bo coraz bardziej opadam z sił, a studiuję, więc muszę je mieć... Śniadanie: na szybko, bo przed podróżą - jogurt naturalny z łyżką miodu 2 śniadanie: 2 kromki chleba razowego z masłem, serem żółtym i pomidorem, kilka suszonych śliwek Obiad: buraczki, ryż brązowy z grillowanym kurczakiem w przyprawach Przekąska: budyń posłodzony sokiem malinowym, z owocami, do tego sporo bakalii. Kolacja: duża grahamka z masłem, warzywami, serem żółtym i puszką tuńczyka, herbata z miodem w międzyczasie 2 łyżeczki miodu Po kolacji ok godz. 22 po zjadłam kromkę chleba z masłem, serkiem wiejskim (200g), warzywami, owoc jakiś(niedługo przed snem, przez co się niezbyt dobrze czuję )Dopiero teraz dotarło do mnie, że to co robiłam było totalnie chore, tkwienie w ekstremalnej niedowadze... zniszczyłam swoje ciało, swoje zdrowie.. zniszczyłam siebie... tracę siły.... mam nadzieję, że uda mi się dożyć, że uda mi się osiągnąć prawidłową wagę i mieć wymiary kobiety... a nie dziecka, Boże ![]() Jadłospis z dnia na dzień będzie coraz lepszy. Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2011-10-28 o 08:40 |
|
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
nie damy rady tego udowodnić może tak a może nie ale na wizażu dzieją się różne dziwne rzeczy i mnóstwo osób ma po kilka kont co widać po sposobie pisania itp.
masakra jakaś.
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
nie. skomplikowana załozyła drugie konto, ale przedstawiła sie ze jest Skomplikowana..... to chyba ktoś inny, ale nie jestem pewna
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle kont, ile dni tygodnia.
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
jej poprzedni nick miał jeszcze literke "a" a tu jej nie ma...zresztą...heh;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

- ja jem więcej od ciebie (mimo, że na P, ale i na U jem więcej)

)