|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
idziemy kąpać brzdąca, dam cyca głodomorowi i moze mi sie uda przeczytac ze 2 strony jakiejs książki bo juz mi tęskno do literatury a na noc chyba dostanie modyfikowane bo pasuje sie troche przespac ![]() dobranoc mamusie i dzieciaczki
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Ja też uciekam moczyć Leniwca ![]() Chyba większość z nas kąpie mniej więcej koło 20.
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie lekarz powiedzial zeby w trakcie karmienia robic przerwe na odbijanie tak 2-3 razy. A w ksiazce jest napisane ze najlepiej robic co 15-20 ml.... ![]() tylko wtedy karmienie mojej malej trwaloby chyba z godzine...
|
|
#3366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rozgotowaly sie troszke ale co tam, przynajmniej zrobilam; nastepna raza zadzwonie jednak do Asi
|
|
|
#3367 | ||||
|
Zadomowienie
|
moja stópki jak nie spi z nami - dziś dr. próbowała mi wmówić, że ona marznie. Akurat chyba o krążeniu nie słyszała
mała miała na sobie koszulkę, śpiochy bez rękawów na to jeszcze kaftanik od kompletu, welurowe śpiochy bez rękawów ciepłego misiowego pajaca 2 czapeczki jedną cienka drugą taką jak dresik i ciepły kocyk i pojechaliśmy samochodem, a ona mi tu głupoty opowiada, a przez cały czas kiedy pisałam tą litanie co jeść, to mała była tak ciepło ubrana w gabinecie, co mi się wydało chore i nie wiem czy się nie przegrzewała Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem ze odliczają od początku 1 karmienia do początku kolejnego ale dla mnie to nie ma sensu. Moja mała często śpi po 3-3,5h między końcem karmienia, a początkiem kolejnego - nie budzę jet na siłę. Widać potrzebuje snu. Czasem to jak by dziecka nie było. Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-25 o 20:41 |
||||
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
12 października o 12:45 przez cc urodziła się moja cudowna Majusia, za którą szaleję.
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje =)
|
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam was
cały dzien podczytuje ale nie miałam czasu nic napisac![]() Asia witaj co do kapieli to my sie staramy kapac koło 19- 20 ale to wszystko zalezy od tego kiedy mała zjadła wybudzamy ja troszke przed nastepnym karmieniem i w tym czasie kapiemy pozniej zaraz cyc![]() No air GRATULUJE ![]() i witamy malutka na świecie
|
|
#3373 | |||||
|
kosmitka
|
Ehh nadrabiam Was od obiadu i masakra.
![]() Cytat:
No wiesz, z kiszkami pogadałam i jest lepiej Gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Koniec męki biedaczki!!! Cytat:
Jelit nie zbagatelizuję ze względu na Franka, na szpital teraz nie mogę sobie pozwolić. A jak głowa? Za to chodzenie z mokrą należą się baty .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3374 |
|
KWC
|
Gratulacje dla Kellys i No air.
I dla Stanisława z okazji drugiej miesięcznicy urodzin. Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie. I dzisiaj po prostu odpuściłam jak płakał pół dnia prawie bez przerwy. Po prostu ubrałam się i wyszłam i zostawiłam to wszystko na głowie męża. Najgorsze, że wcale nie miałam ochoty wracać z tego samotnego spaceru, lecieć i sprawdzać jak się moje własne dziecko czuje. Na dworzu taka cisza... A w domu myślałam, że mi łeb eksploduje. Synka wreszcie uspokoił TŻ. Nie wiem co to będzie w nocy, jak znowy będzie taki wrzask to chyba się powieszę. Czuję się potwornie zmęczona i sfrustrowana. |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Kellys,No air-wielkie gratulacje i uściski
![]() ![]() A tu jeszcze troszkę Julki zapodam:P |
|
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj kochana.... Ale wiesz jaka byla przyczyna placzu?? Moze cos go bolalo...??Wspolczuje .....i wiem ze bedzie dobrze , zobaczysz. A pewnie dlatego tz go uspokoil bo jak twierdza ksiazki maluszek czul ze bylas juz zdenerwowana.... Nie przejmuj sie....
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z doskoku, trochę podczytałam, ale Beniutek nie daje mi spokoju
![]() Kellysss - serdecznie Ci gratuluję Asiu, super, że już w domu
Sonia, mocno Cię ściskam... Ja chyba dopiero teraz widzę, co straciłam, wcześniej dziecko było dla mnie zupełną abstrakcją...Minio, mi okulistka kazała przyjść jak urodzę i przestane karmić, właśnie nie wiem, czy przy karmieniu można zakraplać oczy? Wizytę mam dopiero 01.12. My też po szczepieniu dziś (Natka i Szymek Nie wierzę, że Beniu waży już prawie 5 kilo! A w klacie rozrósł się o 5 cm ![]()
|
#3378 | ||||||||
|
kosmitka
|
Asia witaj w domku mamusiu
Cytat:
!A prenalen był chyba dla kobiet w ciąży? Czy dla karmiących też można? Bo tam w składzie jest czosnek. Cytat:
I za mało na niej o 1 osobę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co robiłaś - malowałaś czy strzygłaś? Cytat:
Jako matka sama wkesz co jest dla Twojego dziecka najlepsze, więc zrobisz tak, by było zdrowe, szczęśliwe i najedzone. Straszne jest to naciskanie na pierś, zupełnie tego nie rozumiem. Cytat:
Najbardziej zszokował mnie rosół. Ciekawe, czy można jeść krupnik, bo ja jem wszystkie zupy w sumie. Pomidorową też. I nie ma po tym sensacji. Czasem boli go brzuszek mimo, ze nic nie zjem. A czasem zjem coś podejrzanego, a jest wszystko ok. Madzialena nieustająco. Czekamy tu na Ciebie.Cytat:
![]() W ogóle w szoku jestem, że tak szybko się rozpakowałyśmy. Czas pędzi jak zwariowany. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Spray Twoje zachowanie jest zupełnie normalne, nie jesteś wcale złą matką! Dobrze, że wyszłaś, odpoczęłaś, ochłonęłaś. Współczuję synkowi, on ma takie kolki? Czy coś mu dolega? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- O matko, ja przyszłam, to wszystkie śpią. To też idę. A Archi moja kochana gdzie??
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A z brzuchem - dobrze, że po lekach lepiej Indygo, współczuję tej całej sytuacji i nacisków, na pewno dobrze zadecydujesz, cokolwiek wybierzesz Karmienie piersią - dziś musiałam się kolejny raz tłumaczyć, pielęgniarce w przychodni Mąż był ze mną w gabinecie i jak ona wyszła to ja mu mówię "widzisz, tak to właśnie jest z tym naciskiem na karmienie", bo wcześniej tego nie zauważał. Teraz już widzi No air - gratuluję córci
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-25 o 22:26 |
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Mamusie
![]() W koncu mam mala chwile zeby do Was zajrzec i po przeczytaniu paru postow stwierdzam, ze sie stesknilam za Wami. No i pewnie jakbym miala mozliwosc na biezaco sie wygadac i Was poczytac i poradzic to bym malzowi nie marudzila i nie czula taka zagubiona czasem mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic bardziej na stale i popisac z Wami. Moja Nadulka na szczescie po 11 dniach w szpitalu chowa sie zdrowo i zdazylysmy troche sie poznac nawzajem, w koncu ma juz miesiac i 2 dni ![]() Buziaczki dla wszystkich Mamus
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
No air - gratuluję córci Dziękujemy za gratki, Staś dziś świętował śpiaco
ciekawe co nocka pokaże ![]() ja karmie piersią bo sie udało, prawie odrazu miałam pokarm i mały zassał, ale kobitka co ze mną leżała, walczyła przez kapturki, karmiła, karmiła , karmiła , ale mała wciąż spadała . Spotkałam ją na usg bioderek, mówiła że jak tylko wyszła ze szpitala dawała mm, że jej jest lepiej, że miała dość tego nacisku.
|
|
#3382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia ja walcze z anemia juz od kilku lat...cala ciaze bylam na zelazie i to mocnym.... Cytat:
sliczna
|
|
#3383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Więc dokarmię mm i zobaczymy. Oby przybrał przez ten tydzień![]() I też Młodemu wylewa się mleko z buzi, ale zasypia przy cycu aż miło. A Filip nieźle zaczyna jak już do mamusi z piąstkami wyskakuje ![]() Cytat:
Niby sama natura, a tyle problemów z tym karmieniem, masakra. |
||
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Spray, nie rób sobie wyrzutów
Sharifa, witaj z powrotem ![]() A jak teściowa i szwagierka? Nadal jesteś u nich?
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
zostanę chyba pierwszym forumowym włóczykijem z Sarą
dziś znów jak wywędrowałyśmy przed 14... to dotarłyśmy koło 20.. spacerek długi, a wieczorkiem u znajomej na herbatce a potem powiesiłam pranie,kąpiel...i niedawno siadłam na tyłku (u nas 22) widziałam fotki kolejnych cudnych maluszków dzisiaj jutro może uda mi się nadrobić.. teraz Sarunia płacze..robi kupkę i się męczy. tż ją tuli... a ja zaraz zadebiutuje z herbatką koperkową..może wypije z butelki...nasz pierwszy raz a na koniec jeszcze wieści o Kellysss... czuje się ok. miała 2 parte skurcze..parła 6 minut!!! (maliny chyba zadziałały ) a Kiara waży 4280
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze doczytałam - Spray nie jesteś złą matką, tylko kobietą w nowej roli i nie zawsze możemy od tak wspaniale sobie poradzić. Na pewno każda z nas ma takie momenty, że chce wyjść i nie wracać, różne są dni. Ale będą też te dobre, z czasem będzie ich co raz więcej
) Stokrotka Twoje posty są niesamowicie optymistyczne, a opisy Waszych dni są cudowne. Podnoszą na duchu takie zestresowane mamuśki jak ja Tak bym chciała móc kiedyś opisać nasze dni w podobny sposób.
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj to odstawiłam medelę elektryczną i awenta ręcznego i ściągam rEncami ![]() Mi też wychodzi mało przy ściąganiu, niby pokarm się tworzy przy ssaniu na bierząco, więc nie wiem czy faktycznie mleka mało, czy może to ssanie laktatora nie jest takie "pobudzające"- już sama nie wiem. Dzisiaj karmiłam Filipa strzykawką z tż, MASAKRA. Ja nie wiem czemu dziecko nie może mieć dwóch trybów ssania bez obawy że zapomnie jak się przechodzi z jednego trybu na drugi.
|
|
|
|
|
#3388 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze oby przeszlo.. No baty, bij mnie mocno, za glupote trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no klata musi byc![]() Cytat:
Archi chyba teraz nie bardzo moze pisac.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- A ja sie dzisiaj "spelniam" jako domowa koko zrobilam obiadek, posprzatalam, zrobilam pranie, wyprasowalam wszystkie Mikusiowe ubranka, przed chwila zrobilam porzadek w kuchni i moge zaraz isc sie kapielkowac i pospac z 3-4 godzinki jak lulek nie wstanie, heh![]() Aaa i mam nadz ze jutro zobacze efekty krochmalu, dziadostwo jest sliskie jak nie wiem
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pisałam ale raz na tekst taty "nasiusiaj mamie na przewijak", ona momentalnie wykonała. Dziś krzyk przy przewijaniu i rzucanie nogami mąż wyskakuje "niunia spokój bo mama nie da cyca" i ... cisza jak makiem zasiał i bezruch Jak sie karmimy na leżąco to na koniec jej głowa ląduje na cycu jak na poduszce
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

a na noc chyba dostanie modyfikowane bo pasuje sie troche przespac

za to ze ladnie przybiera...

mam wrażenie, że to jest w genach-jak ma być to będzie.
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

ehh fajnie powspominać bo dziś mija 2 mc odkąd Staś się urodził!!!
Ja chyba dopiero teraz widzę, co straciłam, wcześniej dziecko było dla mnie zupełną abstrakcją...