|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() evvcia sama zabąbluj i powiedz co wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio jak bylismy w kosciele i co chwile jakies dziecko pojękiwało :mama mama" to moj TZ mowi "nie wiem jak to zrobisz,ale nie mow Mu,ze jestes Jego mama...powiedz jak sie nazywasz..bo dopoki nie skonczy 3 lat i tak nie bedzie umial powtorzyc" ![]() ![]() karolca podzielam opcje zakupowa,bo to tak naprawde na chwilke jest ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
rybka13 co do buraczków to niestety mit. udowodniony, aczkolwiek napewno nie zaszkodzą. co pietruszki to napewno bo ona ma właśnie pełno witaminki C
![]() co do mitów to jednym z nich jest ogrooomna ilość żelaza w szpinaku. mit ten powstał dawno,dawno temu gdzie przy wydruku encyklopedi popełniono błąd źle dając przecinek z w zawartości żelaza. tak było to powielane,aż w końcu dokładnie zostało zbadane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej mamci wszystko jedno jaka płeć, choc wolałaby wnuczkę bo chłopaka się trochę boi zwazywszy na to jakie mój TŻ wymyślil imię ![]() A dziewczynka to by była Idalia ![]() Cytat:
Ja nie wiem jak am radę. Raz już próbowałam i nie dałam rady wszystkiego wypić. Ale to moze tez dlatego że ja nawet ulubionego napoju nie jestem w stanie wypić na raz 250 ml. Jakoś mi się nie mieści. Oj...przykro mi. Chomiczki są cudowne, tylko właśnie krótko żyją. Tez miałam jednego ale właśnie po 2 latach zmarł. Dlatego teraz mam dwie szynszylki, które ponoć nawet do 20 lat dożywają. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Agabi, Gizm, 88Natka, Zariah, Gucia (mam nadzieje że nikogo nie pominęłam) gratuluje poznania płci. ![]() Gucia fotka córeczki przesłodka ![]() Ja wieczny zmarźluch dziś mam taki dzień, że jest mi non stop gorąco. Siedzę koło okna przy całkowicie zakręconym ogrzewaniu w bluzce na ramiączka i się piekę. A do tego pierwszy raz mi się dziś w sklepie slabo zrobiło. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie wlasnie spozniony obiad..ryba z frytkami i surowa z kiszonej i marchewki...mniam ![]() engela powiem Ci,ze ja tez wciagam duzo cytryny,ale Hemoglobine mam tak daremna ,ze ponizej normy..Dobrze,ze piszesz rybka13 o tych buraczkach ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Hi... tak się wetnę poza tematami...
Ja właśnie ogarnełam kuchnię...wstawiłam prawie kilogramową szynkę...do piekarnika...[jakoś ostatnio wolę sama pichcić mięsko...niż kupować wędliny], pachnie przyprawami i ziołami ![]() Zjadłam wielkie kwaśne jabłko...a w kolejce czeka grapefruit (tak to się chyba pisze?) i kolacja... wrzuciłam nowe fotki brzusia ... z dzisiaj...
#2528 |
Raczkowanie
|
Mravka no,ale cytryna ma wit.C która TYLKO WSPOMAGA wchłanianie się żelaza. sam nic w sobie nie da. tylko połączenie diety z produktami bogatymi w żelazo.
Buraki to mit. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie tylko dopochwowym
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
tak wiem,zle ujelam..robilam dokladnie tak,ze laczylam.Jednak kiepsko ostatnio wyszla morfologia,wiec musze to jakos chyba wspomoc .Za niedlugo wizyta,wiec skonsultuje. Zawsze mialam b.kiepskie wyniki,wiec w sumie nie powinno mnie to nawet dziwic
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Raczkowanie
|
Mravka pilnuj, pilnuj tego ja mam prawie 15, a moja mama 6 !!!
i teraz lata po lekarzach, a badanie zrobiła od tak jak była tydzień temu ze mną żeby się sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Mala, jablko
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Zadomowienie
|
Zia no imię dość kontrowersyjne bo w Polsce jest tylko kilka przypadków no i nie ma go w kalendarzu polskim.
Mojemu Tż bardzo się podoba, moja mama cały czas ma nadzieję że zmieni zdanie, w razie gdyby rzeczywiście byl chłopak. A ja cóż przystałam na nie, gdyż w sumie żadne imię męskie (oprócz imienia TŻ) mi się specjalnie nie podoba. A to imię to Morfeusz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
rybka13 osobiście nie znam nikogo komu by buraki pomogły wręcz przeciwnie znam 3 osoby którym taka dietka buraczana nic nie dała wręcz zaszkodziła bo lekarz gadał żeby jeść buraki. no i one się stosowały,a przecież buraki mają wit.C, a nie żelazo, mają zwiąki pomagające budować czerwone krwinki,nie żelazo w suktek czego taka jałowa dieta im zaszkodziła. może i owszem w połączeniu z innym składnikami jako dodatek pomagający wchłaniać to tak, ale już w szkole na żywieniu uczyli mnie,że to buuujda
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- flowerbombka no,no Morfeusz ciekawe... mój młodszy brat ma Tymoteusz brzmi troszkę podobnie prawie 18 lat temu wzbudzał sensację na osiedlu ![]() My dla chłopaka mamy - Jeremi Tymoteusz Dla dziewczynki - Emma Julia Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-10-25 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KONIECZNIE!!! http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/film,Bobasy-Babi...-PL,24004.html link do filmu..BOBASY.. może któraś z Was już oglądała, a te które nie oglądaly to koniecznie musicie zobaczyć! Film jest po prostu pojechany ![]() Ja to uśmiałam się do łez, a w przeciągu tygodnia obejrzałam już chyba z 10 razy ![]() ![]() ![]() Na prawde gorąco polecam!!! Film o 4 dzieciaczków z różnych szerokości geograficznych..każde wychowywane na inny sposób... A murzynek..mmm..cuuudny:lo ve: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
flowerbombka dzięki po moje babci,aczkolwiek na nią znajomi wołali
Emilka na co ja nie pozwolę jak będe miała córe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na slodkie to ja tez, jak zaczne to nie moge przestac ![]()
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem tak na maksa zmęczona
![]() http://www.calineczka.pl/sklep/image...zko_120_60.jpg http://www.calineczka.pl/sklep/image...Smart_Navy.jpg http://www.calineczka.pl/sklep/emmal...l?cPath=63_361 kola nie sa skrętne bo jakoś mi sie źle prowadza takie kręcące sie w kolko ![]() oglądałam tez przewijaki, ubranka ogólnie wyprawkę, kocyki akrylowe po 160zl bo ponoć inne uczulają ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-10-25 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja babcia miala ropnia ale to dlatego ze syn jej (moj wujek) zachorowal zaraz po urodzeniu na krztusiec i zabrali go do szpitala na pol roku. A ona miala duzo pokarmu i nie bylo kiedys laktatorow, radzila sobie jak umiala troche recznie ale w koncu nie nadazala i zrobil sie ropien i poszla do szpitala. Wujek moj wyzdrowial ale marne szanse mu dawali. A zarazil sie bo jej szwagier przyszedl z chora na krztusiec corka do ledwo co urodzonego noworodka, no po prostu ciemnota zupelna. W kazdym razie ja przystawialam malego w szpitalu ale byl bardzo senny (byc moze m.i.n. powodem byla przedluzajaca sie zoltaczka, bo potem czytalam ze wlasnie ona jest powodem sennosci u noworodkow) i zadne mizianie, nawet zmaczanie pupy zimna pielucha za rada poloznej nic nie dawalo, na chwilke sie buntowal ale w czasie gdy zapinalam pieluche juz zasypial i mnie mial gdzies. Po porodzie zabrali mi go do inkubatorka na podgrzanie, wiec nie moglam go od razu przystawiac, dopiero go wieczorem dostalam i domyslam sie ze juz butla zostal nakarmiony przez pielegniarki. Ale nie poddawalam sie, cyce jak balony wiec przystawialam (pewnie zle bo nie wiedzialam ze to takie skomplikowane, wczesniej myslalam ze wystarczy przystawic i zassie ![]() W domu dalej walczylam, jednak darl sie a ja umeczona jak nie wiem co, z cycami jak balony juz mialam dosc, on to wyczuwal i sie denerwowal, poza tym po calym dniu takiej "walki" zaniknal mi pokarm i w nocy nie mialam dla niego mleka nie dalo sie nic odciagnac a on krzyczal ze glodny. I skonczylo sie na tym ze o 1 w nocy maz jechal do apteki po mleko, bo nie mialam z tego wszystkiego co dac Filipowi. Jak pojadl i zasnal to mialam 3 godziny na odpoczynek. ![]() Pokarm powrocil ale ja mialam tyle pokarmu ze litr na dobe sciagalam. No i niestety ze laktator to laktator a nie dziecko, oproznial piersi no tak jak laktator, tylko zeby ulge przyniesc jednak guzki mialam ciagle, bol niesamowity, wogole sie dzieckiem nie cieszylam ![]() ![]() ![]() W kazdym razie po miesiacu walki, placzu, niezadowolenia macierzynstwem, w koncu poszlam do lekarza po tabletki na zatrzymanie laktacji i dopiero poczulam ulge. Jeszcze dlugo mialam pokarm, mdlalam przy sciaganiu laktatorem, bo ten Bromergon na zatrzymanie laktacji ma takie dzialania niepozadane, ale bylo coraz lepiej i po jakims czasie w koncu moglam odetchnac i zaczac cieszyc sie maluszkiem ![]() To jest moja historia, ale wiem ze wiele dziewczyn przechodzi podobne. I Ty m.i.n tez jestes tego przykladem. Wiec wiesz o czym mowie i tym ktorym sie wydaje ze karmienie to prosta sprawa, grubo sie myla. Owszem, sa dzieci ktore po przystawieniu pieknie ssaja, jak ssaczki odkurzaczki i sa tylko inne problemy jak nadmiar pokarmu ktory pozniej sie stabilizuje, jednak wiele dzieci jest innych, ktore nie pomagaja mamusi w karmieniu. Cytat:
Cytat:
Nie uwierzysz, ale ja jak ugotowalam juz w koncu dzis kapusniak i juz mialam jesc, nagle przyszla mi ochota na deser lodowy Cytat:
![]() Cytat:
Przeciez gdybym w ciazy z Filipem byla akurat tam, to watpie zebym donosila chociazby do 30 tc, z moja szyjka tak krotka w 20tc jak u kobiet ktore za pare tyg maja rodzic i do tego rozwarta, w ksztalcie litery V. Seks zakazany, ja naprawde sie powstrzymalam, choc bylo nie latwo bo chcice miala nieziemska ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się ,że tak się udawało i że mnie to nie krępowało, bo to jeden z wielkich plusów cycowania, że można zawsze podać i nie trzeba się tarmosić ze sprzętem . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=anagat;30145912]Kurcze, położne tutaj w sumie co one wiedzą o USG? Ani go nie robią, ani przy nim nie asystują, ani też dużo ich w czasie ciąży własnej nie widują (tak na chłopski rozum?).
Jest przekroj macicy widoczny na usg i widać zarówno ,że szyjka jest ładnie zamknięta, jak i można zmierzyć długość jak ktos się uprze (tak samo jak mierzą dzidziusia). Może poczekaj na to USG, a jak tam powiedzą Ci ,że też nei widzą szyjki ![]() Ale ja też miałam masakrycznie twardniejący brzuch np. wczoraj, że ledwo chodziłam.. i to na pewno były jelita. i tak tez zrobie...bede sie upierac najpierw aby mi szyjke pani na USG sprawdzila..(skoro mozna) .jak powie ze sie nie da to zapytam dlaczego niech mi wyjasni.jak sie uprze ze nie potrafi sprawdzic anagat a Ty widzialas szyjke ze zamknieta itd. jak sama sobie robilas USG czy jak mialas robione przez kogos innego? tak zauwazylam ze ten moj brzuchol robi sie twardszy jak mam duzo gazow, pozniej tzw.''pierdzioszek'' i jest ulga..przepraszam ze o takich rzeczach ale to przypisane jest dla mnie, Tz juz od dawna przyzwyczajony. |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam jeen akrylowy, jeden z polara mam tez z mikrofibry i zaden z nich nie uczulal ![]() Bardzo fajny ten wozeczek, widac ze kola ma porzadne ![]() skretne sa tylko fajne do sklepu jak sa rowniutkie chodniczki a tak to pompowane najlepsze ![]()
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
ten wózek mam pompowane i w miarę łatwo sie prowadzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.