|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
![]() Pati jak Wam się układa? rozumiem, że jesteście razem?! ![]() Jak tam Filipek? Cytat:
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
kolejne forum na którym sie spotykamy,co nie
co u Ciebie słychać?? o kolezankach z forum mamusiek wiosennych chyba się zapomnialo,hę? a fe!![]()
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie prawda a odpisuję jak mam więcej czasu ![]() dobrze, w czwartek wizyta wiec mam nadzieję, że się dowiem jaka płeć wstępnie
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patiisia mam rozumiec, ze miedzy wami juz ok? Bo skoro takie plany juz snujecie a jak tak ci idzie z Filipkiem? Zgraliscie sie juz? |
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja nic nie snuję, to tż
Między nami aktualnie się układa, jest strasznie zakochany w małym, dzisiaj całą noc go przewijał i karmił z butelki, dzięki temu ja mogłam dłużej pospać i wstać tylko raz czy dwa pokarmić go z cyca ![]() A z Filipkiem dogadujemy się świetnie, mały ma już wyrobione takie średnie pory jedzenia, dzięki czemu wstawać muszę z 2-3 razy w nocy go pokarmić. W ogóle zrobił się z niego straszny głodomor, mam wrażenie że mój pokarm mu nic nie daje bo po karmieniu z obydwóch piersi często wstaje za godzinę czy pół i znów chce jeść I specjalnie dla cioć wizażowych- 2 aktualne zdjęcia Filipka
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-10-26 o 01:11 |
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
To super
Twoja kruszynka jest taka słodka Pati, to niech Tż przyjdzie na weekend do Ciebie, pogodzisz jedną sprawę z drugą
|
#1927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby tak juz zostalo Filip slodziak maly
|
|
|
#1928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Balbinka gratuluję! ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Agnesuk ja dopiero dzisiaj koło 17 wróciłam od tż-ta, a telefon szlak trafił, wyświetlacz mi nie działa więc wyłączyłam, muszę zanieść do naprawy i załatwić sobie zastępczy ![]() Trzymam kciuki żebyś już urodziła !---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Dziewczyny przepraszam, że narobiłam tyle zamieszania swoim porodem Z tym rozwarciem chodziło mi, że mam pełne 3 palce, ale z tego wszystkiego napisałam cm I to chyba tyle jeśli chodzi o wyjaśnienia dot. mojego porodu. Po porodzie gdzieś 5 dnia miałam napływ pokarmu co u mnie równało się cholernie twarde piersi, ból głowy, złe samopoczucie, i ogółem jakiś okropny dołek, płakałam chyba ze dwie godziny, na szczęście teraz już się to unormowało i wszystko jest w porządku. Rana po nacięciu się goi, szwy mam nadzieję rozpuszczają Najgorszy czas to chyba ten pierwszy tydzień po porodzie- ból i złe samopoczucie poporodowe, a podczas tego czekają nowe obowiązki- opieka nad maluszkiem.Dziękuję, że tak byłyście ze mną, i za te wszystkie gratulacje Cytat:
Gratulacje! Kochana potwierdzam to w 100% Nie ważyłam się jeszcze, ale jestem 9 dzień po porodzie i brzuch mam jak w 2 miesiącu ciąży (co prawda lekko sflaczały), nogi już nie są opuchnięte, a sama ja wydaję się chudsza, każdy mi to mówi siacha_ck gratuluję córeczki martita dla Miłosza za rok aguu śliczny synuś!! muffinka współczuję kochana tej sytuacji z wodą ZacpanaRapem i to chyba wszystko na co chciałam odpisać. Tak w skrócie. Dobranoc |
|||
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Pati ale masz ślicznego Filipka
Mam również nadzieję, że nie będzie musiał Was opuścić na jakiś czas bo wszystko o czym pisałaś w klubie jakoś się ułożyło , będziecie mieli upragnione mieszkanko i za rok czy dwa urodzi się córeczka i będzie komplet Jak to dziecko potrafi facetowi w głowie namieszać, niesamowite ![]() U lekarza nie byłam, poczułam się lepiej a dzisiaj mam tylko lekki kaszel
|
|
|
|
#1930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój nick niewiele się tyczy rzeczywistości
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze juz sie rozgryzliscie, i kurcze zazdroszcze ci, ze masz juz mlodego przy sobie, ja juz mam dosc, humor do d... i jakas depresje przedporodowa... ![]() za lekarzya zy tym weekendem, to wydaje mi sie, ze jednak mame widujesz rzadziej niz tzta, wiec jesli juz musialabym na twoim miejscu wybierac, to jednak spedzilabym go z mama ![]() dostalam wczoraj maila od wykladowczyni, zebym przyszla na konsultacje 03.11 albo 11.11, taaaa... chyba, ze do trzeciego nie urodze, ale kurde ja juz ledwo laze... |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowa do góry, niedługo urodzisz i zapomnisz o niej ![]() Może napisz do tej babeczki, że jesteś na ostatnich nogach i ten teges...może być ciężko ?
|
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tż niestety jest to nie uniknione.. Czekają mnie ciężkie miesiące..Cytat:
|
||
|
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:Najważniejsze, że pokochał Filipka i wyjaśniła się sytuacja z Wami Będę trzymać kciuki żebyście jak najszybciej byli z powrotem razem ![]() Właśnie zoskasamoska to nie Zośka a Iwona
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
haha, to nas ''zoska'' zaskoczyla
![]() Pati przykro mi, ze tak wyszlo, ale najwazniejsze, ze w synku zakochany i na pewno bedzie sie staral, zeby wrocic do was jak najszybciej ![]() Martita ja tej kobicie tlumaczylam, ze ok, mozemy sie spotykac co 2-3 tyg, ale teraz juz moge urodzic w kazdej chwili i dam znac, jak dojde do siebie i sie spotkamy, ale cos nie dotarlo widze... no nic, wysle jej te prace co mam mailem i jak do 03.11 nic nie bedzie to jeszcze pojde, zeby potem spokojnie dluzsza przerwe sobie zrobic... powoli zaczynam zastanawiac sie jak ja to wszystko ogarne... no ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem, jak nie wyjdzie to tak czy tak bede miala rok przerwy... |
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, a to Wam niespodziankę zrobiłam :P
Miło mi Iwona jestem Zosia mi się podoba, ale już Zofia nie :P, bo mi się kojarzy z pielęgniarką z przedszkola i z podstawówki, z reszta z gimnazjum też, bo to jedna i ta sama
|
|
|
|
#1937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hihi tzw. trauma z dzieciństwa
|
|||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
A Patii sie zapuscila w prowadzieniu listy
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- musze sie za cos zabrac, bo siedze jak ta wywloka zapuszczona, wlosy nieumyte, gary w zlewie, dobrze, ze sie chociaz ubralam... no ale dla kogo ja mam sie starac, jak siedze sama od 7.00 do 23.00 ;( |
|
|
|
#1939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
Cytat:
możemy razem płakać i narzekać u Ciebie problemy z wykładowczynią, a u mnie z UP. z tego co wiem wizyty są teraz co 3 miesiące... a mi każą przychodzić co tydzień i pokazywać l4. mam wypisane zwolnienie do 30.10. a 2 listopada znowu mam zanieść jak one chcą mi szukać pracy w 9 miesiącu ciąży?? Cytat:
jedyne co zrobiłam, to się ubrałam. gary w zlewie, mięso się odmraża, wszędzie wszystko leży, a ja siedzę wcinam czekoladę i popijam cappucino. cały dzień sama...współczuję! Mój Tż będzie o 14:30 więc za niedługo... Patisia - nawet nie wiesz jak się cieszę,że u Was się tak układa! Mimo,że przed Tobą ciężkie miesiące, to zobaczysz,że Twoje życie zmieni się na lepsze! Oby tak dalej a Filipek jest po prostu cudowny!! Zoska - o proszę miło Nam, miło
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mówcie Zośka, chociaz bedzie wiadomo o kogo chodzi :P
Dzidzia mnie pierwszy raz przed chwila skopała po żebrach. Nie boli jeszcze, raczej łaskocze, hehe, ale czuć to bardzo. TŻ jeszcze nic nie czuje, nic, twierdzi, ze ma przepracowane dłonie. |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
agnesuk
ja nawet na obiad nic nie wyjelam ![]() pogoncie mnie, musze podloge odszorowac, bo niby myja ja i myje, ale po katach jeszcze jakies kropki z farby dojrzalam... mamuska planuje przyjechac 06.11 i kazala mi do tego czasu nie urodzic, stwierdzilam, ze ma pecha, bo ja zamierzam juz no ale wiadomo jak to jest z zamiarami![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- zoska fajnie co? moj maly dlugo mial taka faze, ze jak tz przykladal reke, to od razu przestawal kopac (na moja nie reagowal ) a potem to tylko jak ktos ''obcy'' chcial zobaczyc, to tez przestawal, teraz juz za duzy klocek i nie ma sie gdzie schowac
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
Dzień dobry widzę, że kiepskawo z samopoczuciami, nie dobrze ![]() ja dzisiaj będę kolor odświeżać bo odrosty metrowe wręcz, no i prasować. strasznie mi się nie chce Za to z dobrych wieści, zaczęli nam dzisiaj robić łazienkę chociaż z drugiej strony to mi ciut smutno, bo mi tutaj dobrze
|
#1943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tą podłogą to jakbym czytała o sobie! od 4 dni próbuje się za to zabrać i nie mogę! ciągle przekładam na następny dzień... u mnie było tak samo, jak TŻ chciał poczuć jak Oliwka kopie, to ona od razu robiła się spokojna i nie zamierzała ani kopać, ani nic wypychać teraz jak jest duża i TŻ położy ręke na brzuchu to czuję jak się ociera o moją skórę Cytat:
na pewno jeszcze Cię zabolą żeberka Cytat:
Jaki masz kolor włosów? możesz zrobić zdjęcie i pokazać włoski jak zrobisz No to super,że robią jeszcze chwila i będziecie na swoim w końcu udało mi się wstawić suwaczek w formie linku ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-26 o 12:35 |
|||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na obiad barszcz czerwony z uszkami (jak będą w sklepie uszka), a na drugie spaghetti zrobię. Tż się ucieszy
bo ja zjem bo zjem, ale nie za dużo, natomiast Tż lubi Rude mam
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj otworzyć w Internet Explorer
Mój TŻ też bardzo lubi spaghetti, ale tylko i wyłącznie z mięsem ![]() ja za to lubię z ogromną ilością sera i ketchupu
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
no to Karo czekamy na wyniki
![]() ogarnelam lazienke, kuchnie i chaszcze na nogach, podloga czeka i chyba sie nie doczeka... ide poczytac ksiazke, Agnes masz racje z ta pogoda, nie sprzyja przyplywowi energii, nawet maly dzisiaj spokojny, jakby sie podlizywal po wczorajszym napier... matki po szyjce mam wieczorami takie uczucie, jakby mi sie wkrecal w szyjke, a jak przy tym sprobuje sie rozciagnac, to nie moge sie z bolu wyprostowac... niech on w koncu wyjdzie
|
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dalej siedzę.nie zrobiłam NIC! zapomniałam jeszcze o praniu jaką książkę czytasz? u mnie też Oliwka spokojna... mało się rusza, czasem tylko wypcha pupkę a mnie nie boli nic... tylko kość 'cipna'. moje dziecie chyba nie zamierza wychodzić...
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, kiedys musi wyjsc, i Oliwka i Filip, dobrze by bylo tylko wiedziec kiedy
![]() umylam podloge, jestem z siebie dumna juz nic nie robie, tylko zupe dokoncze![]() czytam kryminal Charlotte Link ''Przerwane milczenie'', ponad 500 stron ale wciaga konkternie
|
|
|
|
#1949 |
|
Raczkowanie
|
Hey mamusie
![]() balbinka20- Witaj Patiisia- śliczny ten Twój synek Fajnie że wszystko jak na razie Ci się dobrze układa trzymam żeby tak było cały czas![]() Byłam wczoraj na USG i oczywiście wypięła się pupką moja kruszynka i nie chciała pokazać kim jest. Lekarz trochę tam pojeździł tym sprzetęm po brzuchu i znalazł krocze nic nie wystawało więc na 90% będę miała córeczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

za córcię
rozumiem, że jesteście razem?! 

a odpisuję jak mam więcej czasu
oby tak juz zostalo 

jedyne co zrobiłam, to się ubrałam. gary w zlewie, mięso się odmraża, wszędzie wszystko leży, a ja siedzę wcinam czekoladę i popijam cappucino.