Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 19:33   #2671
npg88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
w wawie 250 zł, ale można zrobić tez za 150 podejrzewam. w krakowie tak samo, jest lekarz co za wizyte bierze 50 zł, 100 zł a i pewnie takich za 250 nie mało... tylko czasem nie wiele się różnią i wiedzą i sprzętem jakim dysponują.
No z mojego doświadczenia wynika, że jest różnica. Byłam u jednego, który wziął 100 zł, ale gabinet do kitu, USG miało problemy z drukarką i nawet krwiaka nie zauważył...

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:42   #2672
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
W piątek się dowiedziałam że moja przyjaciółka tez jest w ciąży i ma termin na czerwiec . Jakbyśmy się starały to bu nam tak nie wyszło

Mnie ta wersja z przedszkolami i żłobkami nieco przeraża, bo cały czas czytam jak maluchy koleżanek chorują :/
Witam. Ja też wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży, tylko tydzień do przodu Super

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
to nie wiem, lepiej kurde sie upewnoij czy ejstes ubezpieczona, zeby pozniej nie bylo niespodzianek ;/
Jak się będę jutro dobrze czuła, pojadę do ZUSu się dowiedzieć. Mam jutro wolne na szczęście bo dziś byłam nie do życia a w pracy najbardziej brakowało mi łóżka, albo chociaż tapczanu

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:42   #2673
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Jednak lekarz jest naprawdę spoko. Wolę mu zapłacić i wyjaśni mi wszystko co i jak, a nie tak jak ten na NFZ, gdzie wizyta trwa 3 minuty :/
Najważniejsze, że jesteś zadowolona.
Ja chodzę na NFZ i też jestem. Widać nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Wizyta 100zł, USG 100zł
Wróciłam z wizyty: maluch ma całe 22 mm, widać było jak macha nogami, wszystko jest ok, mam przyjść za 4 tygodnie. Jestem zadowolona i spokojna
Lekarz wszystko wyjaśnił? Co z tymi wynikami badań, wszystko w porządku?

Cytat:
w wawie 250 zł, ale można zrobić tez za 150 podejrzewam. w krakowie tak samo, jest lekarz co za wizyte bierze 50 zł, 100 zł a i pewnie takich za 250 nie mało... tylko czasem nie wiele się różnią i wiedzą i sprzętem jakim dysponują.

ja płaciłam od 100 zł do 200. za 3d chyba 230
W Kielcach do takich cen wizyty chyba nawet nie dochodzą.
Uważam, że ponad 150 złotych za wizytę u ginekologa to naprawdę przegięcie, ale każdy wybiera co mu odpowiada. I na co może sobie pozwolić.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witam. Ja też wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży, tylko tydzień do przodu Super
W pierwszej chwili przeczytałam "tylko tydzień do porodu"

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:48   #2674
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Widzialam sie dzis z szefem. Powiedzialam ze jestem w ciazy. W pierwszej chwili pomyslal ze zartuje bo w piatek taka sama wiadomosc przekazala mu inna dziewczyna z pracy.
W kazdym razie pogratulowal i kazal o siebie dbac. Zaznaczyl ze teraz dziecko jest najwazniesza i jezeli zajdzie taka potrzeba to mam isc na zwolnienie. W szoku bylam!!
W sumie facet jest po przejsciach. Sam z zona starali sie o dziecko 10 lat. Po czym podjeli decyzje o adopcji i wowczas jego zona zaszla w ciaze. Fajna historia
W kazdym razie uspokoil mnie i jestem dobrej mysli

Taki szef to skarb

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nieważne, że chodzisz prywatnie i że o tym wiedzą. Poproś o druk ZUS RMUA. Jeśli płacą to muszą CI go dać.
A nie dostajesz z ZUS-u co roku zestawienia składek, które wpłynęły?

I jak po wizycie?
Ja jutro idę po południu i muszę wytrzymać w pracy, a za kilka dni USG genetyczne

Świetnie
Aż się lepiej robi jak wiadomo, że szef tez jest człowiekiem i że masz w nim wsparcie
Dostaję te zestawienia z ZUSu ale z okropnym opóźnieniem. Niedawno przyszły za 2009r, nie wiem czy ten nasz ZUS taki beznadziejny czy każdy taki jest. A to że płacił kiedyś to nie znaczy że płaci dziś, ale myślę że w razie czego będzie musiał nadpłacić, bo przecież to nie moja wina że on nie płacił.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2011-10-25, 19:49   #2675
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Pandzia a w szpitalu u Was nie ma poradni K? Może jest, warto sprawdzić.
tak mamy szpital wojskowy i jest przychodnia i jest w sumie jeszcze 1 lekarz wlasnie tam ech ale pracuje w Lublinie tez w szpitalu wojskowym gdzie nie ma porodowki

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:50   #2676
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
No z mojego doświadczenia wynika, że jest różnica. Byłam u jednego, który wziął 100 zł, ale gabinet do kitu, USG miało problemy z drukarką i nawet krwiaka nie zauważył...
Wdaje mi się że różnica nie wynika z ceny jaką się płaci tylko z kompetencji lekarza.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:51   #2677
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
super uczucie po usg, nie : } ?
super, ze maluch juz taki wielki, moj ma dopiero 4.5 cm! maluszek
ja dzis mam samotny dzien, maz ma sluzbe, wroci jutro, ulepilam rano pierogi, teraz na 12 mam jazdy i taka piekna pogoda, ze chyba skusze sie na jakis spacerek
a co do ubezpieczen to wlasnie teraz jak ja szlam to dostalam taki wydruk niby do zusu ze mam placone skladki/jakis odpis/

ide sie zabrac za sprzatanie, woglole mam mega ochote cos przemeblowac w domu, jakas odmiane zrobic .... zachcianki :P

ps.ooo juz nie mam tak dobrego humoru- zwazylam sie ....
7,5 kg od poczatku ciazy na plusie juz waze 80.5 kg ehhhhhhh MA SA KRA
Dziewczyno skąd Ty masz tyle energii?? Prawko, pierogi, spacer, sprzątanie, przemeblowanie?? Ja Cię szczerze podziwiam, bo ja nie mam na nic ochoty!!

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2011-10-25, 19:55   #2678
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Wizyta 100zł, USG 100zł
Wróciłam z wizyty: maluch ma całe 22 mm, widać było jak macha nogami, wszystko jest ok, mam przyjść za 4 tygodnie. Jestem zadowolona i spokojna
Idziesz tak samo jak ja Dziś tez 9 t
I z tej bełkotliwej mowy dzisiejszego lekarza, wychodzi, że mój maluch ma 23 mm, więc prawie tak jak Twój

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:57   #2679
rinco
Wtajemniczenie

[QUOTE=kism;30133433]
Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Widzialam sie dzis z szefem. Powiedzialam ze jestem w ciazy. W pierwszej chwili pomyslal ze zartuje bo w piatek taka sama wiadomosc przekazala mu inna dziewczyna z pracy.
W kazdym razie pogratulowal i kazal o siebie dbac. Zaznaczyl ze teraz dziecko jest najwazniesza i jezeli zajdzie taka potrzeba to mam isc na zwolnienie. W szoku bylam!!
W sumie facet jest po przejsciach. Sam z zona starali sie o dziecko 10 lat. Po czym podjeli decyzje o adopcji i wowczas jego zona zaszla w ciaze. Fajna historia
W kazdym razie uspokoil mnie i jestem dobrej mysli
Wow, ale super szef! Ja jestem ciekawa jak mój zareaguje... ale jeszcze poczekam trochę zanim mu powiem

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki Ja już owszem po wizycie, same dobre wieści Maleństwo ma 5,32 cm wygląda raczej na chłopaka, wszystkie wyniki w porządku, przezierność karkowa w porządku, łożysko w porządku Wiercił się Okruszek tak, że ciężko było go zmierzyć Następna wizyta za 2 tyg., jak dalej wszystko będzie tak dobrze wyglądać, to będziemy odstawiać Luteinę i będę mogła powoli zacząć myśleć o seksie
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć

Ja tez po usg. Wszystko w porządku, przezierność ok, maluch ma prawie 8cm, rusza się i jest wszystko dobrze
I dzisiaj zaczynamy drugi trymestr
To super! Też bym chciała tak napisać za 2 tyg. po wizycie

Cytat:
Aj czuję, że może dużo nie przytyję, ale rozleję się na boki. A chciałabym mieć taki brzuch do przodu. Marzenie...
Też bym chciała mieć taki brzuch do przodu, a nie na boki

Cytat:
czuje się dziwnie, wydaje mi się że u mnie widać już trochę brzuszek (zwykle miałam ten dolny), ale teraz ruszyło się tak od góry taka mała zjeżdżalnia, a ja jestem na samym początku, więc się zastanawiam czy mam taką bujną fantazję czy może ten duphaston przyśpieszył zmiany.

Dla pocieszenia, u mnie wszystkie Panie w domu tyły w ciąży mocno, a dwa przy moim wzroście to będzie można mnie toczyć
Ja jestem teraz w 10t i mi widać brzuch, zwłaszcza jak sobie ubiorę bardziej dopasowanego ciucha Może to dlatego, że wcześniej miałam raczej płaski brzuch, a teraz mi się wypchał do przodu i widać, że coś jest na rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
1 zdjęcie to marzec jakis 4miesiąc pierwszej ciąży a 2 zdjecie 2 miesiąc drugiej ciąży
Jestem w szoku, niezła laska teraz z Ciebie, podziwiam samozaparcie

Cytat:
Napiszcie mi proszę dziewczyny, ile u Was USG kosztuje. To najzwyklejsze, 2D.
Miasto i cenę poproszę jeśli można
Wizyta z USG, tam, gdzie ja chodzę:
- w Tarnowie 80zł ("zwykły" gin)
- w Krakowie 160zł (specjalista)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:18   #2680
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez avelaaa Pokaż wiadomość
Cześć

Uff przebrnęłam przez wszystkie posty od 1, który tutaj dodałyście bo chciałabym do was dołączyć i być w temacie Jestem teraz w 9 tygodniu ciąży od OM (właściwie zaczęłam ten 9 tydzień ) i choć bardzo się cieszę z powodu ciąży to od ponad dwóch tygodni jest dość ciężko Cały dzień mdłości i wymioty, okropne zmęczenie itp. A najgorsze, że niestety nie mogę sobie pozwolić na L4 na razie. Pocieszam się, że lada dzień może to wszystko minie i znów będę się mogła tylko cieszyć Najlepsze w tym wszystkim jest to, że dolegliwości przechodzą mi na weekendy po to, aby od poniedziałku znów mnie męczyć w pracy Wymiotowanie w pracy jest mało komfortowe tym bardziej, że tak naprawdę nie mam czym bo prawie nic nie mogę jeść i żołądek niesamowicie broni się przed oddaniem tego co tam chowa więc męczy mnie przez kilka minut aż wreszcie zwrócę i później też jeszcze przez dłuższy czas nie mogę uspokoić organizmu. Kiedyś wracając z pracy w centrum Katowic zarzygałam dosłownie cały parking przed jakimś bankiem. Trochę to śmieszne było bo wszyscy patrzyli a ja chodziłam po tym parkingu i wymiotowałam próbując uspokoić jakoś żołądek Powiem wam szczerze, że są takie momenty, że brakuje mi sił. Nie żałuje bynajmniej ciąży ani za nic w świecie nie chciałabym jej stracić ale jest ciężko Mam nadzieję, że to lada dzień minie.

A tak z weselszych spraw to wczoraj byłam u lekarza i widziałam serduszko mojego dzidziusia. To niesamowite. Co prawda była to moja druga wizyta u lekarza od kiedy jestem w ciąży ale poprzednio trafiłam do takiego lekarza, że wyszłam od niego z płaczem. Czułam się wtedy bardzo źle i od dwóch dni nic nie jadłam ani nie piłam bo cały czas wymiotowałam. Bałam się, że wykończę siebie i dziecko. Pani doktor zbadała mnie (dodam, że nie delikatnie) i w końcu powiedziała, że tak już musi być, taki jest los matki i nic mi na to nie poradzi. Na pytanie czy to minie z czasem albo czy jest szansa, że chociaż trochę złagodnieje popatrzyła na mnie takim wzrokiem, że szok, zrobiła minę i nic nie powiedziała. Załamałam się. Na szczęście nie miała racji bo troszkę się uspokoiło. W porównaniu z tamtymi dwoma dniami jest o niebo lepiej choć dziś znów dość duży kryzys mam

Moja dzidzia rozwija się na razie i rośnie Następną wizytę mam za miesiąc. Mam nadzieję, że do tego czasu dolegliwości odejdą w zapomnienie i zacznę normalnie żyć. Lekarz zauważył lekko beżową wydzielinę (wcześniej takiej nie miałam dopiero wczoraj) i przepisał Luteinę. Troszkę się tym zmartwiłam i teraz ciągle biegam do łazienki i sprawdzam czy wszystko jest ok U mnie ogromna radość z powodu tej ciąży. Moi teściowie nie mogli się już doczekać. Po prostu na rękach mnie noszą teraz. Gotują moje ulubione potrawy, spełniają zachcianki. Jestem naprawdę pod wrażeniem ich zapału i w ogóle To miłe, że ktoś się cieszy i napawa optymizmem Martwię się tylko, żeby nie sprawić im zawodu, dlatego tak się martwię o moją dzidzię. Początkowo mieliśmy im z mężem powiedzieć dopiero za miesiąc ale przez te dolegliwości żołądkowe musieliśmy ich poinformować bo jak tu wytłumaczyć, że nie jestem w stanie zjeść moich ukochanych pierożków, których teściowa się tak nalepiła, żeby sprawić mi przyjemność ?

No to tyle Strasznie się napisałam. Zostały mi jeszcze niecałe dwie godziny pracy. Myślami jestem już w łóżeczku Życzę wam wszystkim dużo szczęścia i trzymajcie za nas kciuki
Witam kochana u nas ja też się fatalnie czuję, i mam nadzieję że szybko mi miną te paskudne mdłości. Do 7 tyg było super, a od 7tyg i 2dnia katastrofa

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2011-10-25, 20:22   #2681
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Dziewczyno skąd Ty masz tyle energii?? Prawko, pierogi, spacer, sprzątanie, przemeblowanie?? Ja Cię szczerze podziwiam, bo ja nie mam na nic ochoty!!
jak moj ma sluzbe zawsze sie nudze , teraz wlaczylam jakis film i mi muli net takze juz go ogladam z 3godziny

ps. ja sie dowiadywalam usg 3d u ponoc dobrego lekarza 100 zl z plytka, opisem
a taki inny bierze 150

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-10-25 o 20:23
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:27   #2682
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Najważniejsze, że jesteś zadowolona.
Ja chodzę na NFZ i też jestem. Widać nie ma reguły.

Lekarz wszystko wyjaśnił? Co z tymi wynikami badań, wszystko w porządku?

W Kielcach do takich cen wizyty chyba nawet nie dochodzą.
Uważam, że ponad 150 złotych za wizytę u ginekologa to naprawdę przegięcie, ale każdy wybiera co mu odpowiada. I na co może sobie pozwolić.

W pierwszej chwili przeczytałam "tylko tydzień do porodu"
Już myślałam że ja tak napisałam, bo piszę chyba za szybko

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2011-10-25, 20:36   #2683
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Dostaję te zestawienia z ZUSu ale z okropnym opóźnieniem. Niedawno przyszły za 2009r, nie wiem czy ten nasz ZUS taki beznadziejny czy każdy taki jest. A to że płacił kiedyś to nie znaczy że płaci dziś, ale myślę że w razie czego będzie musiał nadpłacić, bo przecież to nie moja wina że on nie płacił.
One tak przychodzą. W danym roku za dwa lata wstecz.
Ale weź sprawdź to, na wszelki wypadek.
W ciąży tak czy tak opieka lekarska jest bezpłatna, ale wolałabym mieć odprowadzane składki.

Cytat:
Już myślałam że ja tak napisałam, bo piszę chyba za szybko
Ja za szybko czytam.

Chleb upieczony, właśnie pochłonęłam kromkę z masłem. Najwspanialsza rzecz na świecie, gorący chleb. Zapach i smak absolutnie zniewalający. Jedyne czemu nie umiem się oprzeć. Zawsze.

o
Stary 2011-10-25, 20:43   #2684
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Chleb upieczony, właśnie pochłonęłam kromkę z masłem. Najwspanialsza rzecz na świecie, gorący chleb. Zapach i smak absolutnie zniewalający. Jedyne czemu nie umiem się oprzeć. Zawsze.
z kminkiem ?mniam
Stary 2011-10-25, 20:56   #2685
_agata
Zakorzenienie

Dziś ze słonecznikiem, pszenno-żytni.
Przedwczoraj piekłam z suszonymi pomidorami i oliwkami.
W czwartek na wyjazd upiekę z ziołami i serem, a drugi nie wiem z czym.

o
Stary 2011-10-25, 21:01   #2686
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Dziś ze słonecznikiem, pszenno-żytni.
Przedwczoraj piekłam z suszonymi pomidorami i oliwkami.
W czwartek na wyjazd upiekę z ziołami i serem, a drugi nie wiem z czym.
mmmm z suszonymi pomidorami i oliwkami .....

Musze sie chyba nauczyc piec ten chlebek, ale skad masz zakwas? u nas trudno go zdobyc ;]
Stary 2011-10-25, 21:11   #2687
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
One tak przychodzą. W danym roku za dwa lata wstecz.
Ale weź sprawdź to, na wszelki wypadek.
W ciąży tak czy tak opieka lekarska jest bezpłatna, ale wolałabym mieć odprowadzane składki.

Ja za szybko czytam.

jak pierwszy raz piekliśmy z TŻ chleb w wypiekaczu to gorący jedliśmy że masło się topiło później mnie żołądek bolał a teraz w ciąży to największe zło dla mnie tylko zapach chleba w domu świeżo upieczonego powoduje mdłości

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:13   #2688
kism
Wtajemniczenie

Efijy, Balbina, ja też jadłam dziś i wczoraj pomidorową Uwielbiam Ale specjalnie zrobioną przez tż na poniedziałkowym świeżym rosołku Dobrze mam z nim, jeszcze teraz jak siedzi z Maksiem w domu, to codziennie po pracy mam pyszny obiad na stole U nas to też on króluje w kuchni, ja jak trzeba to ugotuję, ale jemu to lepiej wychodzi.

avelaaa, witaj
A co obecny lekarz mówi na te Twoje wymioty? To nie jest zbyt dobre dla Ciebie, a może też jakoś związane ze stresem, skoro mówisz, że na weekendy Ci przechodzi?
To super, że teściowie tak o Ciebie dbają
Ja też jestem gaduła, więc mówię za siebie, że lubię długie posty, pisz śmiało

Cytat:
super uczucie po usg, nie : } ?
super, ze maluch juz taki wielki, moj ma dopiero 4.5 cm! maluszek
agatka, 8 mm co to za różnica, Twój maluch też już niemały
Ja to już nie raz oglądałam sobie lokatorów mojego brzucha, więc nie byłam tym aż tak przejęta i zaskoczona, ale oczywiście to fantastyczne oglądnąć sobie, jak dzidzia się wierci i że serduszko bije

Cytat:
Ja tez po usg. Wszystko w porządku, przezierność ok, maluch ma prawie 8cm, rusza się i jest wszystko dobrze
pola, gratulki

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
To super ze wizyty wasze udane i wszystko w porządku. Ja jutro mam wizytę ale dopiero o 18 więc pewnie będzie mi się dłużyc jutro, też mam miec badanie tej przezierności i nie ukrywam ze się trochę denerwuje zresztą jak to przed wizytą.
Efijy, spokojnie Ja to bardziej już obawiałam się, czy serduszko dalej bije, czy wszystko dobrze... Nawet nie mówiłam o tym na głos, starałam się nie myśleć, ale odetchnęłam dziś zdecydowanie

Cytat:
wrzuciłam tutaj a co tam swoim sukcesem -50kg można sie chwalić chyba niee??
Pandzia, pewnie, Twój wynik jest rewelacyjny Twoje doświadczenie na pewno pozwoli Ci teraz spokojniej do tego podchodzić i wiesz, że dasz sobie radę z wagą po ciąży

Cytat:
wizytę odnośnie tarczycy mam dopiero 16 listopada i właśnie rozkminiam czy moje wyniki są bardzo złe i czy nie zaszkodzą do tego czasu,anty-tpo mam 7,44 a górna granica jest 5,61. taki trochę obłęd, ale troszkę mi lepiej po podzieleniu się
occulta, moje anty-tpo i anty-tg utrzymują się około 50, słyszałam o osobach, które mają po kilkaset, a najwyższy wynik jaki widziałam to o ile się nie mylę 1500. Samo anty-tpo nie jest groźne, tylko nie leczona niedoczynność. Do Twojej wizyty już naprawdę niedaleko, bądź spokojna

Cytat:
Napiszcie mi proszę dziewczyny, ile u Was USG kosztuje. To najzwyklejsze, 2D.
Miasto i cenę poproszę jeśli można
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wizyta z USG, tam, gdzie ja chodzę:
- w Tarnowie 80zł ("zwykły" gin)
- w Krakowie 160zł (specjalista)
rinco, my na pewno w tym samym Tarnowie mieszkamy? Tam gdzie ja chodzę wizyta 100 zł i osobno usg 100 zł. Gdyby nie pakiet z pracy (dopłacam sobie 3o zł miesięcznie, żeby mieć wyższy abonament z prowadzeniem ciąży), to nie mogłabym sobie pozwolić na prywatnego gina. Nigdzie indziej nie chodziłam prywatnie do gina, więc nie wiem jak ceny. Co do mojej lekarki z nfz to byłam z niej zadowolona, ale te kolejki do wizyty, osobno czekanie na usg, dodatkowe badania i tak płatne... Dlatego zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie.

Cytat:
Freya, gratki

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To super! Też bym chciała tak napisać za 2 tyg. po wizycie
Napiszesz nam tak, napiszesz na pewno

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

śliweńka, jak w pracy? Dało się wytrzymać? Jak szef? Pisałaś kiedyś, że niezbyt się zachowywał, jak byłaś na zwolnieniu...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:19   #2689
śliweńka
Zakorzenienie

w k. pisałam w skrócie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-25, 21:25   #2690
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
w k. pisałam w skrócie
Nie jestem w klubie. Skoro kiedyś pisałam (i kilka osób jeszcze), że to zdecydowanie za wcześnie na klub, że za mało się znamy, więc stwierdziłam, że nie będę robić z gęby trampka... Zresztą moje zaproszenie i tak już znikło Poza tym widziałam, że macie tam w klubie osoby, które wcale lub prawie wcale nie odzywały się na wątku, więc jak dla mnie średnia intymność, bo i tak dalej nie wiem z kim piszę. Póki co wszystko, co mam do powiedzenia mogę napisać tutaj
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:30   #2691
śliweńka
Zakorzenienie

no ja akurat nie chcę by każdy mógł sobie to przeczytać a z k. już usunięto dużo osób nieudzielających się

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-25, 21:34   #2692
kapukat
Zakorzenienie

jeszcze tylko tydzień - 1 listopada idę na kolejne usg - tym razem już bez szokowo - więc mam nadzieję, że coś z niego zapamiętam brzuch mi wydyma - a jak. A do tego chodzę głodna jak choroba... ratunku niech ktoś zagłuszy ten głód
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:44   #2693
śliweńka
Zakorzenienie

no ja przyjechałam z pracy poszłam do sklepu bo na coś słonego miałam ochotę a doszłam do wniosku że jajka z majonezem będą się długo gotować nie wytrzymam tyle

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

co do cen gina jak piszecie u mnie a raczej ja płacę 70zł za wizytę 80zł za usg

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-25, 22:05   #2694
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
tak myslalam

trzymam kciuki za wizyte napewno bedzie dobrze

super zachowanie szefa
i fajna historia i co na koniec adoptowali te dziecko czy sie wycofali?
To fakt, szef zachowal sie super.

Cytat:
Dziękuję za kciuki Ja już owszem po wizycie, same dobre wieści Maleństwo ma 5,32 cm wygląda raczej na chłopaka, wszystkie wyniki w porządku, przezierność karkowa w porządku, łożysko w porządku Wiercił się Okruszek tak, że ciężko było go zmierzyć Następna wizyta za 2 tyg., jak dalej wszystko będzie tak dobrze wyglądać, to będziemy odstawiać Luteinę i będę mogła powoli zacząć myśleć o seksie

Super, jeszcze tylko 2 dni i zobacze moje malenstwo

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Kolejny raz stwierdzam, że wolę wydać 150 zł i mieć porządny sprzęt, miłą i fachową obsługę, a nie pretensje, że przyszłam, że w ciąży jestem, że mąż ze mną....
Podziękowałam doktorkowi bardzo miło i porządnie zamknęłam za sobą drzwi !
Dowiedziałam się, że no COŚ tam mam, niby to ciąża... Sama nie widziałam, bo mi nawet nie pokazał, ale mąż powiedział, że równie dobrze mógłby wątrobę zobaczyć czy coś innego. Zapytałam, ile maluch ma cm, to usłyszeliśmy tylko dhushdsjdhsj cmetrów. Po powtórnym zapytaniu, powiedział, że może 3 cm....
Dziękuję, postoję.
Brak mi slow!!

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nastawiajcie się, że po porodzie będzie trzeba nie wiadomo ile zrzucać U mnie kilogramy uciekały z prędkością światła i jeszcze wyszło na deficyt, którego do dziś nie mogę nadrobić a obyło się bez diet
U mnie bylo podobnie. Przez czas jak karmilam piersia (14 miesiecy) chudla bardzo szybko, waga spadla o 5 kg mniej niz przed ciaza. Po odstawieniu niestety zatrzymala sieTeraz . niestety nadrabiam
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 23:09   #2695
npg88
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem w klubie. Skoro kiedyś pisałam (i kilka osób jeszcze), że to zdecydowanie za wcześnie na klub, że za mało się znamy, więc stwierdziłam, że nie będę robić z gęby trampka... Zresztą moje zaproszenie i tak już znikło Poza tym widziałam, że macie tam w klubie osoby, które wcale lub prawie wcale nie odzywały się na wątku, więc jak dla mnie średnia intymność, bo i tak dalej nie wiem z kim piszę. Póki co wszystko, co mam do powiedzenia mogę napisać tutaj
Dziewczyny, które są w klubie i się udzielają już się troszkę poznały. Uważam, że nawet lepiej niż tutaj. Nikt nie jest ignorowany. Osoby zaś, które nie udzielały się wcale otrzymały PW z zapytaniem czy mają zamiar się udzielać (to jest warunek bycia w klubie), miały tydzień na odp. Odpowiedzi nie było, więc ilość klubowiczek znacznie się zmniejszyła. Zostały tylko te, które naprawdę mają coś do powiedzenia.
Tak więc zapraszamy Nie gryziemy!

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 00:57   #2696
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja się czuje lepiej ale dalej czasem mdli, tylko że to wtedy jak już jestem głodna, a z tym ginem jak raz pisałam prędzej urodzisz niż cię przyjmie
to fajnie ze czujesz sie lepiej

nie gadaj nawet z tym porodem na pierwsza wizyte pewnie pojde do innego lekarza jak sie wyjasni sprawa z ubezpieczeniem pojde do mojego gina

Cytat:
super wiadomosci

p.s tak wogole jestes z mojego miasta rodzinnego

Cytat:
cześć

A w Lublinie piękne słońce, biorę kije trekkingowe i idę na spacerro się dotleniać
super

Cytat:
1 zdjęcie to marzec jakis 4miesiąc pierwszej ciąży a 2 zdjecie 2 miesiąc drugiej ciąży
nie ma porownania

ja schudlam niedawno 13kg ... ciekawe ile mi wroci przez te 9 miesiecy

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Kolejny raz stwierdzam, że wolę wydać 150 zł i mieć porządny sprzęt, miłą i fachową obsługę, a nie pretensje, że przyszłam, że w ciąży jestem, że mąż ze mną....
Podziękowałam doktorkowi bardzo miło i porządnie zamknęłam za sobą drzwi !
Dowiedziałam się, że no COŚ tam mam, niby to ciąża... Sama nie widziałam, bo mi nawet nie pokazał, ale mąż powiedział, że równie dobrze mógłby wątrobę zobaczyć czy coś innego. Zapytałam, ile maluch ma cm, to usłyszeliśmy tylko dhushdsjdhsj cmetrów. Po powtórnym zapytaniu, powiedział, że może 3 cm....
Dziękuję, postoję.
masakra jakas

Cytat:
zdjęcie nr 2 to jeszcze nie to na którym widać taką mega podobizne, to o którym pisałam mam na telefonie, ale tutaj też dobrze widać zarys nosa, ust...
polecam 3d, wrażenia nie do opisania
ale bosko

avelaaa - witaj

Cytat:
Wizyta 100zł, USG 100zł
supcio

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:01   #2697
fonn
Rozeznanie

Witam wszystkie Dziewczyny,
mam nadzieję, że mogę dołączyć do wątku
Wczoraj wieczorem zrobiłam test, pokazał dwie kreski. Do gina jadę dopiero dziś, ale nie mogę usiedzieć w miejscu
Po wnikliwej analizie wszelkich objawów i lekturze interetowych kalkulatorów, obstawiam szósty tydzień. Od dwóch dni zabijają mnie nudności.

Mam do Was Dziewczyny takie pytanie: czy któraś z Was w tych pierwszych tygodniach tak jak ja przesypia pół nocy, po czym budzi się ok. 4 i dalej już nie może zasnąć? Ja tak mam od niemal trzech tygodni i już mnie to wykańcza. Podpytam dzisiaj gina. Z ciekawszych objawów przez dwa tygodnie bolał mnie brzuch tak, jak przed @ (od kilku dni nie boli, czyli pewnie znalazło sobie wreszcie miejsce ). No i piersi są większe o dobre dwa rozmiary.

Serdecznie pozdrawiam wszystkie Oczekujące
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:35   #2698
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dziewczyny,
mam nadzieję, że mogę dołączyć do wątku
Wczoraj wieczorem zrobiłam test, pokazał dwie kreski. Do gina jadę dopiero dziś, ale nie mogę usiedzieć w miejscu
Po wnikliwej analizie wszelkich objawów i lekturze interetowych kalkulatorów, obstawiam szósty tydzień. Od dwóch dni zabijają mnie nudności.

Mam do Was Dziewczyny takie pytanie: czy któraś z Was w tych pierwszych tygodniach tak jak ja przesypia pół nocy, po czym budzi się ok. 4 i dalej już nie może zasnąć? Ja tak mam od niemal trzech tygodni i już mnie to wykańcza. Podpytam dzisiaj gina. Z ciekawszych objawów przez dwa tygodnie bolał mnie brzuch tak, jak przed @ (od kilku dni nie boli, czyli pewnie znalazło sobie wreszcie miejsce ). No i piersi są większe o dobre dwa rozmiary.

Serdecznie pozdrawiam wszystkie Oczekujące
ja jak miałam problem ze spaniem w nocy to przeszło ale wróciło z bólem bioder i w nocy znów się budzę i czasem nie śpię 2 godz, mnie brzuch bolał przed 2 dni jak było zagnieżdzenie a później już po terminie jak miałam dostać @ bolała macica która sie powiększała

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-26, 08:43   #2699
fonn
Rozeznanie

Cytat:
ja jak miałam problem ze spaniem w nocy to przeszło ale wróciło z bólem bioder i w nocy znów się budzę i czasem nie śpię 2 godz, mnie brzuch bolał przed 2 dni jak było zagnieżdzenie a później już po terminie jak miałam dostać @ bolała macica która sie powiększała
ja się budzę w połowie nocy od kilku tygodni, niedługo będę zombie
a ten ból brzucha trwał właśnie strasznie długo.
trochę się też dziwię, że gin (pani dr z 50-letnim stażem) nie zorientowała się, że to ciąża (byłam z tym bólem w ok 12 dniu jego trwania + miałam już bardzo powiększone piersi)
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:24   #2700
śliweńka
Zakorzenienie

ja dzis akurat budziłam się ale od razu zasypiałam a wczoraj w nocy 2 h z głowy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości