|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dzięki za miłe powitanie ale prawdę mówiąc zaglądając tutaj od dłuższego czasu i opdczytując innego sienie spodziewałam
![]() Cytat:
Cytat:
Helenka też ssie kciuki, a nawet nie kciuki tylko piąstkę i nie reaguję... do tego bardzo się ślini i jak jest u mnie na rekach to zaraz mam mokrą plamę ![]() Narobiłyście mi ochoty na wspólną kąpiel z Małą. W mieszkaniu nie mamy wanny ale za tydzień jadę na dwa tygodnie do rodziców to chyba spróbuję... Pytanie do mam karmiących piersią i na diecie z powodu skazy białkowej - stosowałyście jakąś suplemencję wapnia? jakieś tabletki? W załączeniu przedstawiam moja córeczkę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Scio - brawa także dla Was ![]() Cytat:
![]() A co do ubieranie to i ja się przyłączę - nie znoszę tego. Tzn. chodzi mi o zakładanie na takiego małego niemowlaczka, który jeszcze nawet szyjki nie ma, tych wszystkich grubaśnych kombinezonów, kurteczke itp. Mam wrażenie że dziecku jest w tym mega-niewygodnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Jakie śliczne maleństwo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
a mnie boli kregoslup i prawe kolano... nie pierwszy raz, podejrzewam ze od trzymania jedna reka malej (codziennie jak ide z malym do przedszkola to kinga na lewym ramieniu mi wisi a malego prawa reka trzymam). czuje sie jak polamana, lezenie nawet boli... co moge z tym zrobic?
ide spac... dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zadomowienie
|
No i się poryczałam...
![]() http://wiadomosci.onet.pl/wideo/posw...8,1,klip.html# |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zamiast na zęby to stawiałabym (u mojej) na to, że zrobiła się ciekawska i musi się rozglądać. Kiedyś jadła wpatrzona we mnie a teraz musi jeść odwrócona w stronę pokoju i oczy "chodzą jej" dookoła głowy. Nie da się spokojnie jej nakarmić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Natko gratulacje decyzji o zakupie działki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tragedia normalnie. No dobra. Ja już na nogach, piję kawę. Maluch zrobił pobudkę o 2.10 a nad ranem wstał o 6.30 bez rokowań na dalsze spanie ![]() Piwnooka śliczna Helenka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
marzena - i jak ja teraz zaryczana do rpzedszkola malego pojade zawiezc?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Aaniu-bardzo mi przykro z powodu kuzynki ![]() ![]() AgaG ![]() ![]() ![]() ![]() SweetA. mój Nikoś i Nadia są śpiący po szczepieniu,czasem pojawiała się gorączka,to wszystko. Scio-ja nie dopuszczam do ssania kciuka,Nikos chętny ale jak tylko widze to wyjmuję i wrzucam smoka.Wiem,że łatwiej się pozbyć smoka jak kciuka,mimo tego,że oba czynniki krzywią zgryz ![]() Dziubek-zazdroszczę aquaerobiku ![]() ![]() Meszsares- moja libido już chyba bardziej spaść nie może ![]() ![]() Mi się też podoba imię Klara- mamy w rodzinie jedną Klarę tzn tak na nia mówimy...bo mamusia dała jej na imię Clarita ![]() I gratuluje Meszsares przebrniecia przez pierwsze szczepienie ![]() U mnie Meszsares i AgaG. nie ma problemów z ubieranie-tzn większych problemów...ale z racji tego,że w domu już zimno rano doprowadza mnie do szału bieganie na boso mojej córki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Marzena_S przepraszam,ale nie oglądnę... jak czytam,że płaczesz to ja nie chcę tego widzieć,później nie potrzebnie przeżywam cudze nieszczęścia. ![]() Lilka- to ![]() ![]() ja wczoraj za rada Moni wdziałam sexi piżamkę i zaciągnęłam męża do łóżka,nawet udało mi sie poudawać trochę entuzjazmu ![]() ![]() Patik- naprawde jest doskonały,o ile go nie zmienili.Ja mam takie sprzed 2 lat,jak Nadinka była mała,ale już ze 3 inne mamy korzystały z tego mojego. Meszsares,Ellika-przypomniałyście mi o cytologii... mam "zaproszenie,muszę się wybrać. Beatka- to wypość męża tak z miesiąc-niech nic nie będzie,a potem mu "daj" 2-3 razy w tygodniu,na pewno będzie Cię nosił ![]() Beatka-dobra teściowa ![]() jak ja bym poprosiła swoją to by mi też zrobiła...ale ja nie chcę się prosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zadomowienie
|
hej mamuśki
![]() tak wczoraj miałam pięknie wszystko zacytowane każdą odpowiedź dla mnie i co przychodzę a mój tż mnie wylogował myślałam, że mu te długie kudły z głowy powyrywam ![]() więc tak bardzo dziękuję za tak szeroki odzew jesteście kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a mój syn wczoraj zjadł swoją pierwszą łyżeczkę jabłuszka mina boska ![]() ![]() kurde aż mi głupio ze nie odniosłam się do postów przepraszam kochane psiapsióły ![]() lecę nadrabiać wczorajszy dzień
#2501 |
Zadomowienie
|
a z tymi oknami u mnie to jest jak Brumek pisała... mieszkałam w bloku i miałam wszystko zrobione, a teraz mam duży ogród z pięknymi krzakami-ale jak przyjdzie to kosić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RADA dla dziewczyn budujących domy,lepszy mały przytulny domek,z małą ilościa pokoi i okien,bo raz że mniej sprzątania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Wtajemniczenie
|
Mój Mały Oszołom właśnie się przewrócił z pleców na brzuch
![]() ![]()
#2503 |
Zadomowienie
|
Shira
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Jacieee ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Hejo
Mały mi usypia na rekach własnie. Zdrzemnie się akurat, potem flacha i na szczepienie. Trzymajcie kciuki, a ja trzymam za Wasze szczepienia oczywiście. Kurcze baboniku, wiem jak to jest, u mnie w domu rodzinnym jest 9 pokoi, kominiek duzy, okiem ze sto i milion drzwi. Ogród z tysiacem krzaków itd. Jak zabierałam sie za sprzatanie z mama to schodziło cały dzien. A ze moja mama to pedantka i sprzatała tak co dzien, to mijał jej owy dzień wypełniony sprzataniem i gotowaniem... A jak podlewałyśmy kwiaty, to bite 3 godziny. Wiec w przyszłosci marzy mi sie mieszkanie, bo dla mnie ogromny dom=mnóstwo pracy i sprzatania.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-10-26 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Moje dziecko jeszcze śpi. Dzisiaj obudził się o 5 20 z lekkim placzem, bo źle mu się oddychało miał zapchany nos. Chyba suche powietrze muszę kupić nawilżacz. Wyciągnełam mu fridą gilki i zaczął gaworzyć i śmiać się budząc tatusia ![]() Myślałam, że ni zaśnie, ale pomiziałam go po buźce i padł a ja razem z nim ![]() Dzisiaj jedziemy do mojego taty, bo wczoraj wieczorem przyjechał, 3 tygodnie Domka nie widział. Zostawię go tatkowi i skoczę sobie do kosmetyczki na hennę ![]() Cytat:
![]() Piwnooka witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że jeśli czujesz potrzebę żeby tam być-jedź. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tęsknię za czasem kiedy się pakowało w samych bodziakach i koniec. Chcę wiosnę i lato! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-26 o 08:29 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mamy 130m powierzchni użytkowej (tak normalnie chyba 160m). W zupełności wystarczy ![]() ![]() Ps. Wczoraj w klubie Bridę widziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Natka- właśnie taki domek mi się marzy...ale już raczej go nie będę miała
![]() chyba,że wygram w lotka i postawię sobie taki gdzieś w alpach ![]() Marinka- to faktycznie też kawał sprzątania... a Ty będziesz mieszkać w tym domu kiedyś? czy zostanie komuś z Twojego rodzeństwa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
O ludzie, dobrze że mnie dzisiaj nikt nie widzi
![]() Wyglądam jak ząbi ![]() Moje dziecko w nocy miało podwyzszoną temperaturę i musiała ją nóżka boleć, bo od godziny 2 mruczała przez sen i strasznie wierciła. To ja żeby pospała na rekach ja bujałam i tak do 4 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() jak tam synowa? ![]()
![]() |
#2511 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Shirka - za jabłuszko ![]() dzieki dziewczyny za odp co do szczepien ![]() a ja chodze cala roztelepana bo dzis mamy szczepienie.... pierwsze w dodatku i jade sama z malym bo maz nie dostal urlopu....ale sie boje ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-26 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak to ciągle tam jeżdżę, do mamy i brata. Mam brata, ma 9 lat. Myślę, że dom będzie jego. Zresztą taką mam nadzieję. Moi rodzice mają jeszcze dużo pola, a mój brat to pasjonat ( mimo młodego wieku ![]() Więc pole też dla niego. Ale ja nie chciałabym nic, bo i tak nic z tym nie zrobię. Dobrze, że jest mój mały Kamil Dziękuję śłicznie za kciuki! A i Nateczko - gratuluję działki! ![]() ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jasne, ze damy rade. ja zniose wszystko byleby moj synek byl zdrowy i zeby jadl Cytat:
U nas noc koszmarna, maly znowu nie je w nocy rowniez. Ale meczyl go kaszel i chyba znowu ma katar. Ide do lekarza na 13:30 trzymajcie prosze kciuki aby nic mu nie bylo.
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
2. ja daje smoczka, ale wypluwa i dalej ssie dłon/kciuka/nadgarstek w zależności na co ma smaka ![]() Cytat:
Na płasko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zadomowienie
|
Marinka- pamiętam jak pisałaś o ojcu... przykre,że Cię tak potraktował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też na dole wc samo a u gory duża lazienka, kotlownia też jest ![]() Garaż będzie podwojny, bo mężowi bardzo na tym zależy no i działka pozwoli u nas na to, bo miejsca akurat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
lili - moja ma poduszke ale jest tak płaska jak złozony mały ręcznik wiec w sumie lezy prawie na płasko. poduszka bardziej jest od tego ze jak uleje to zmieniam tylko jej poszewke a nie cale przescieradlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u nas nocka tradycyjna, pobudka o 2 i 5 ![]() dziś siedzimy w domku, bo pogoda brzydka. Ja puściłam druga pralke a mały zaliczył 1 drzemkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas jest tak jak u Ciebie jak nie ma spaceru to się wszystko rozregulowuję i zamiast 3godz drzemki jest najwyżej 1godz, a potem po południu jest marudny bo za mało spał.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas w przychodni starsznie przestrzegaja terminu cytologii, za każda wizyta sprawdzają kiedy powinna być zrobiona. Cytat:
![]() Brumku a co to wkłucia to normalnie z przedramienia było tak jak u dorosłego. Bez strzykawki tylko taki długi wężyk był przyczepiony.
![]() |
#2520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ania ja też uważam , że jeśli chcesz jechać to jedź, nie daj boże jeszcze będziesz miała żal do siebie , że nie pojechałaś... Mały da radę, toż to super dorosły facet ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.