|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Top Model - część II
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
tez odrazu zwróciłam uwagę na nos ze cos z nim nie teges
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Ale ona ma taki nos. A zdjęcie chyba pochodzi z sesji dla Secret Lashes, tak jakoś kojarzę styl.
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także obstawiam, że odpadnie Natalia
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
ja odstawiam Dorotę
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Oby nie Dorota, miło się na nią patrzy
Dla mnie może wylecieć Natalia albo Michalina
|
#2317 |
|
BAN stały
|
Michaliny nie wypuszczą, za rzadko się ktoś taki trafia. Po Dorocie bym płakała :p Obstawiam Natalię.
|
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam kilka odcinków tego programu i jestem przerażona, jak dwudziestoparoletnie dziewczyny mogą praktycznie w ogóle nie znać angielskiego, obowiązkowego przecież w szkole, zdawanego zwykle na maturze. To jest żenada i kalectwo u młodych ludzi.
A poza tym zgadzam się z opiniami na temat tego programu z forum gazety: Cytat:
Cytat:
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-10-25 o 14:36 |
||
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
bardzo trafny artykuł komentujący co się dzieję w polskiej edycji tegoż programu. kaszanka jak zwykle u NAS
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
niestety prawda...
|
|
|
|
#2321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz albo jest lepiej albo już nie zwracam na to uwagi.
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie oczekuje znajomości gramatyki, ale umiejętności dogadania się. Samemu też można się wiele nauczyć. Jak ktoś marzy o byciu modelką, to może zamiast robienia sobie makijażu czy malowania paznokci, pouczyłby się języka, bo to jest straszny wstyd na całą Polskę, jak młoda dziewczyna duka coś po angielsku nieudolnie...albo w ogóle ani be ani me. Brak składnej znajomości języka ojczystego to akurat prosty rezultat stronienia od książek
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze to nie wyobrażam być sobie modelką, piłkarzem, aktorką, bez znajomości angielskiego... Jak? Po prostu jak? Nie musi się pasjonować naukami przyrodniczymi, społecznymi, ścisłymi itd, itp, no ale ludzie, ona pracuje ciałem i buzią w pełnym tego słowa znaczeniu - musi mielić jęzorem w kilku językach.
I nie mówcie że nauczanie jest na tragicznym poziomie, to po prostu uczniom uczyć się nie chce i taka impreza to jest takie przekonanie o swojej niezwykłości, po co się uczyć, zarobię na życie twarzą. No nikt nie oczekuje że będą filologami, ale błagam, żeby nie umieć przeprowadzić rozmowy na zasadzie-dzień dobry, nazywam się kasia z podlasia, oto moje zdjęcia. A co ja gadam, tak jak słusznie zauważyłyście niektóre mają problemy z językiem ojczystym co dopiero fantazjować o jakimś gud mornink
|
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2325 |
|
nyan nyan ^^
|
Tekst jest trafny. A dziewczęta w tej edycji prezentują dość roszczeniową postawę, mam wrażenie, że niektóre są wręcz urażone, że ktoś od nich czegoś wymaga
A same nie kiwną palcem by pracować na swoje marzenia, plotą co chwilę o zostaniu tap madl, ale ruszyć dupki im się nie chce.
|
|
|
|
#2326 |
|
Konto usunięte
|
Michalina na pewno dziś nie wyleci, prędzej Natalia
|
|
|
|
#2327 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wybaczcie te żale filologa :p Co do znajomości angielskiego, jeden znajomy anglista opowiadał ostatnio, że na maturze ustnej trafił mu się uczeń, który nawet nie potrafił się po angielsku przedstawić, po prostu powiedział po polsku, że nie jest w stanie nic powiedzieć. A miał angielski w podstawówce, gimnazjum i liceum. Mam za słabą wyobraźnię, żeby domyślić się jak to się stało. W końcu jeśli słuchasz cały czas tego samego, przez dobrych kilka lat to w końcu zapamiętasz i uwierzysz. Przynajmniej tak twierdził Goebbels :P |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
jesli chodzi o michaline to szkoda mi jej tylko ze dzieki jej historii TVN trzepie kase
uwazam ze michalina nie ma w ogole szans na mycie modelka, dla mnie byla i jest facetem. amen
|
#2329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No jak oglądałam powtórkę w sobotę to któraś właśnie skończyła sesję i ktoś tam jej pytał, jak było, czy całkiem nagie zdjęcia. Byłam pewna, że to Piróg!!!!! Patrzę a to Michalina!! Jak dla mnie ma bardzo męski głos, ale wygląda na dziewczynę, z wyglądu mi faceta nie przypomina. |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moimi absolutnymi hitami tej edycji są sensualnie Tyszki i nudnie Wolińskiego. Nudnie to pewnie zwykłe przejęzyczenie, ale że nikt tego przy edycji nagrań nie zauważył, to jakaś żenada. A sensualnie... czy słowo zmysłowo jest już passe? Co do obstawiania, kto odpadnie - też przeczuwam, że będzie to Natalia. Nie ma urody modelki, ale robi wrażenie inteligentnej, sympatycznej osoby, życzę jej jak najlepiej
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Anje bym rozgrzeszyła, jednak na co dzień nie posługuje się językiem polskim... należy być wdzięcznym że w ogóle coś nie coś sensownie a nawet merytorycznie wypowie |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie jak rodzice dzieciom opłacają kurs, niestety nie wszystkich na to stać, więc reszta niestety musi sama zapracować na dobrą znajomość angielskiego . Co do top model oglądam i uważam, że poziom jest zdecydowanie niższy niż w 1 edycji, i ciężko mi wybrać jakąś dziewczynę do wygrnej.
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Konto usunięte
|
W pierwszej edycji Smolińska bardzo dobrze mówiła po angielsku, potrafiła się z każdym porozumieć i w ogóle wygadana była. Z anglika raczej chodziła na jakieś korki.
W tej edycji nie ma takiej, jak Kaśka. Nie wszyscy ją lubili, ale gadane miała, potrafiła się zakręcić. |
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny z tej edycji jeszcze nie dały tego po sobie poznać Przydałoby się takie zadanie, by sprawdzić czy wiedzą co w modzie piszczy
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pretensję mogę mieć jedynie do siebie, bo nie miałam zapału do tego języka i zwyczajnie olewałam sobie ten przedmiot. Tak samo wiele osób olewa angielski a później płacz i zgrzytanie zębami jak w przypadku Papierskiej Jak ktoś nie ma chęci i zapału do nauki to żadne korepetycje i kursy nie pomogą.Zresztą nikt od nich nie oczekuję niewiadomo jakiej biegłości, przedstawienie się, podanie wieku, wymiarów czy zrozumienie prostych poleceń to są naprawdę podstawy i rzeczywiście wstyd że tak słabo sobie poradziły. |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, nikt ich nie pytał o prognozy dotyczące kryzysu w Grecji czy opis sytuacji politycznej w Polsce.
Żeby poradzić sobie na castingu, wystarczy takowy zobaczyć ze 3 razy w Fashion Tv, albo być na kilku lekcjach angielskiego
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Zdawało mi się, że w urywkach widziałam, że dzisiaj będzie coś w stylu zdobywania wizytówek z poprzedniej edycji. Ciekawe, jak dziewczyny sobie poradzą. Plus ta sesja u Gesslerowej..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

bo wlasnie on mi sie wgl nie podoba

) nie oczekuje znajomości gramatyki, ale umiejętności dogadania się. Samemu też można się wiele nauczyć. Jak ktoś marzy o byciu modelką, to może zamiast robienia sobie makijażu czy malowania paznokci, pouczyłby się języka, bo to jest straszny wstyd na całą Polskę, jak młoda dziewczyna duka coś po angielsku nieudolnie...albo w ogóle ani be ani me. 
Przydałoby się takie zadanie, by sprawdzić czy wiedzą co w modzie piszczy