Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 08:42   #301
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
My zaczynamy szkołę rodzenia w przyszłym tygodniu i też coś mi się wydaje, że tż będzie kąpał małego....
Moja mama się śmiała, że żadnego dziecka nie kąpała, to było zawsze zadanie taty
hehe jak mój synuś się urodził to też TŻ kąpał, pierwszy raz chyba moja mama tak, żeby pokazać co i jak a potem twardo TŻ przejął inicjatywę, a Tomeczek był takim okruszkiem, że ten stojaczek/leżaczek taki do wanienki to był 3 razy większy od niego, więc TŻ kąpał go standardowo "po staremu" na ręce ... w sumie długo potem tak zostało, że on kąpał i chyba tak długo jak Tomek latał w pieluchach to przewijanie kupki należało do TŻ, sam mały jak narobił kupę, to brał z szuflady czystą pieluchę chusteczki i leciał "Tato fuj!!"

Mówiąc o stojaczku/leżaczku do kąpania mam na myśli to na czym leży nasz bąbel na tym foto, w sumie fajna sprawa to była, jak już zaczął się mieścić do tego, tak że nie zjeżdżał ( w sumie dość szybko bo urodził się we wrześniu i miał 2380g, a zdjęcie jest z grudnia - ma tu nie całe 3 miesiące a widać, że na chudzielca już nie wygląda .

Wanienkę i ten leżaczek się uchowały więc posłużą jeszcze Córeczce (wanienka zresztą jest jeszcze moja )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC110084.jpg (74,4 KB, 66 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:42   #302
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
dam znać
wiadomo, że jak się zacznie słuchać opinii to wszędzie się coś znajdzie. Mnie skłania MSWiA też dlatego, że mój lekarz tam pracuje

dobrze zrobiłaś, ślub zawsze można wziąć
A co do porodówki, zadzwoń i się zapytaj, przeważnie wszędzie jest tak, że można iść obejrzeć, wszystko pokażą, wytłumaczą. moim zdaniem warto. A skoro chodzisz do przychodni przyszpitalnej to zapytaj lekarki, może coś Ci podpowie
W ogóle to ja mam taką tą lekarkę dziwną. Ja bym chciala zeby bardziej praktyczne rzeczy mi mówiła. Tylko zapyta jak sie czuje, a jak ja jakis temat zaczynam to szybko cos odpowie i na tym koniec. Hmm może bardziej bliżej porodu coś mi powie.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:49   #303
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Bry

Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibyśmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie.

Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum.

Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia..
I bardzo dobrze, ślub w razie czego wam nie ucieknie.
A co do porodówki to zadzwoń do szpitala albo spytaj swoją ginkę Na pewno można pójśc zobaczyc co i jak

Ja chciałam chodzić do szkoły rodzenia, ale ta darmowa przy szpitalu jest we wtorki po południu, a TZ co drugi tydzień ma drugą zmianę, więc nie dałby rady Trudno, muszę sobie darowac

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:50   #304
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Bry

Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie.
I bardzo dobrze!! nikt was nie goni, a jak macie być razem to będziecie i ślub też będzie, wtedy kiedy sami poczujecie, że to właśnie ten moment!!
Co do mieszkania to nie głupi pomysł, przebywając we dwoje + dziecko nauczylibyście się siebie i dziecka, wtedy każdy z każdym będzie miał ten prawdziwy kontakt (a nie tylko dochodzącego tatusia) i wtedy właśnie najlepiej okaże się co z wami będzie i czy dacie rade razem
Jeśli macie możliwość i miejsce to warto spróbować, bo ja z TŻ mieszkałam "u mnie" prawie 4 lata w jednym (moim) pokoju - ja, TŻ i synek.. później już prawie 3,5 letni reszta dzielona z moją mamą z którą nieustannie się kłóciłam bo wiecznie miała coś do powiedzenia w wychowaniu małego ,albo jej się coś nie podobało wiadomo miała wszystko na oku a my w sumie byliśmy u niej w domu więc się lubiła przyczepić. Od kiedy jesteśmy sami (wynajem) jest 100% inaczej!! - między nami, ja czuję się wreszcie wolna, robię co chcę i jak chcę, a do tego z moją mamą się nie kłócimy już bo nie mieszkamy razem i nie wchodzimy sobie w drogę, jedziemy do niej na obiad, albo ja z nią na zakupy czy coś, ale potem każdy idzie "do siebie" i naprawdę jest mega lepiej
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-26, 09:01   #305
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Zapytam lekarki jak to jest, zeby chociaz wiedziec czego sie spodziewac

Co do mieszkania, tez tak myślę. U siebie mieszkałabym z mamą, już ja to widzę, teraz się codziennie kłocimy i nie raz co poleci z nerwów. Nigdy, ale to nigdy z mamą nie umiałam się dogadać. Teraz już wszystko wie lepiej, a co dopiero po porodzie gdybym została tutaj , u siebie? Chyba to by było moja siostra, a nie córka...

TŻ ok, święty nie jest, ma swoje za uszami, ale jednak będzie chcąc nie chcąc za nas odpowiedzialny, myślę, że wtedy jakoś przystopuje. Nie wiem tylko czy zamieszkać jeszcze w czasie ciazy u niego, czy dopiero po porodzie, ze szpitala pojechać prosto do niego. To sie jeszcze wszystko zobaczy, bo jestesmy w tym mieszkaniu na etapie kładzenia paneli. Trzeba jeszcze zrobic pokoik małej, kuchnię i łazienkę, z tym, że wszystko jest, cały materiał , wyposażenie, ale czasu brak. Mieszkanie remontuje już jakieś 3 lata, ale ciąża go pospieszyła z prędkością swiatła, hehe, tak to by nadal mieszkałw jednym pokoju u taty na dole :P

Coś widzę, że mama będzie codziennym gościem u nas..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-26 o 09:04
Stary 2011-10-26, 09:03   #306
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Poczatek zatrucia , bo mam nadcisnienie i podejrzenie cukrzycy a to sie sklada na zatrucie Poczytaj sobie google tam tez tak pisza

Nic zbieram sie do tego szpitala Glowa mnie boli ta glukoze
dobrze że Ci to wykryli i od razu rozpoczną odpowiednie leczenie, będzie dobrze

Wy biedne cierpicie na bezsenność a u mnie na odwrót jakoś dzisiaj niewyspana jestem i spać mi się chce. Ale to może przez pogodę
Stary 2011-10-26, 09:08   #307
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski mam taki zapierdziel dzis ze masakra
nie wiem jak sie z tym wszystkim ogarnac;/ i nie mam na nic sily;/ no ale co trzeba..
najgorsze jest pisanie mgr w ogole nie mam na to sily i pomyslu ;(

cala noc nie spalam teraz troszke przysnelam ale trzeba wstawac bo robota czeka;/

odezwe sie wieczorem...

aha Agata robie tak jak mowisz ale wczoraj myslalam o 50zl i bym przegrala a tak przypilnowalam dalam 51 i fotelik jest moj a to tylko 1zl

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 09:12   #308
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dospałam do 10 rano choć gorzej się czuję, a dobrze, że wstałam, bo kurier u mnie zawitał z pierwszą paczuszką Zestaw butelek Avent już Julia ma

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:23   #309
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
mmm, zależy czy na ciepło czy na zimno... ja często robię chilli con carne i do tego grzanki. jakaś sałatka z warzyw świeżych, deska z serami i wędlinami i będzie ok
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
jakas zapiekanka z makaronem czy ryżem? spagetti?
albo kup w biedronie czy lidlu takie bagietki czosnkowe lub ziołowe do zapiekania w piekarniku, do tego zrób sos czosnkowy i lekką sałatkę (sałata, pomidor ogórek rzodkiewka) i będzie git
Na zimno ma być i nic ciężkiego, bo na 20:30 dopiero przychodzą
Właśnie bagietka + sałatka to nasza stała kolacja na takie okoliczności, ale ostatnio taki zestaw dostali

Zrobię gyrosa (kupa roboty, ale niech już będzie) + grzanki z pomidorkiem i mozarellą oczywiście nie mam nic w domu ze składników, więc zaraz lecę na zakupy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ja to bym swojemu pod prysznic wskoczyła
"cześć kochanie... masz ochotę na trójkącik??"

Tż często do mnie podchodzi, robi smutną minę, staje na przeciw mnie, przytula i mówi: "Agata... ktoś jest pomiędzy nami!"

Mój się śmieje, że nie może mnie przytulić od przodu, tylko od razu jest bariera brzucha, tymbardziej, że jest między nami 35 cm różnicy wzrostu
_________________________ __
Dzień dobry

Mąż w pracy, tzn. aktualnie oddaje krew będzie dużo czekolad

Co do tej listy do szpitala, to już skopiowałam, ale muszę się dowiedzieć jak to u nas jest, bo chyba wszędzie inne zwyczaje
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:24   #310
Anulka_86
Raczkowanie

tak czytam i czytam... i chyba wynika z tego ,że jakoś pogoda na nas wpływa ,że każda taka niewyspana.
Ja już czuje się dobrze... może byłam głodna i dlatego tak się czułam? teraz po śniadaniu jakoś baterie mi się naładowały i mogę już wszystko...

wracam na obroty bo do mnie nie podobne aby mi coś było w czasie ciąży. Jak na razie odpukać wszystko wzorowo. Przytyłam tylko 3 kg a to już 22 tydzień - czyli tylko brzuch mi rośnie z Hubercikiem na czele
żeby go jeszcze jakoś było widać ???... bo tak delikatnie na razie. Jest już ale jak ubiorę sweter i gdzieś pójdę kto nie wie...to się nie zorientuje.
Taka moja natura najwidoczniej. Nie płacze z tego powodu.

byliśmy w weekend na weselu i dwie moje kuzynki też są w ciąży. Jedna 10 dni do przodu a druga 5 tygodni do tyłu - czyli po mnie.
Obie wyglądają już pokaźnie a na mnie patrzyli.... ,że taka szczupła...że mały brzuszek... ale co ja mogę? mi to się nawet podoba... pytali się gdzie mam to dziecko...a na to mój mąż oczywiście musiał powiedzieć " moja żona ma tyłozgięcie macicy i jest pojemna w środku " wszyscy tylko się śmiali.
jedna z nich kuzynek przytyła 10 kg a druga 5,5 i lekarz im powiedział ,że za dużo.
A ja chyba nie mam się co martwić jak dziecko rozwija się adekwatnie to wieku...
A jak u Was? dzieci większe niż niż wiek? czy nie?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:31   #311
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze!! nikt was nie goni, a jak macie być razem to będziecie i ślub też będzie, wtedy kiedy sami poczujecie, że to właśnie ten moment!!
Co do mieszkania to nie głupi pomysł, przebywając we dwoje + dziecko nauczylibyście się siebie i dziecka, wtedy każdy z każdym będzie miał ten prawdziwy kontakt (a nie tylko dochodzącego tatusia) i wtedy właśnie najlepiej okaże się co z wami będzie i czy dacie rade razem
Jeśli macie możliwość i miejsce to warto spróbować, bo ja z TŻ mieszkałam "u mnie" prawie 4 lata w jednym (moim) pokoju - ja, TŻ i synek.. później już prawie 3,5 letni reszta dzielona z moją mamą z którą nieustannie się kłóciłam bo wiecznie miała coś do powiedzenia w wychowaniu małego ,albo jej się coś nie podobało wiadomo miała wszystko na oku a my w sumie byliśmy u niej w domu więc się lubiła przyczepić. Od kiedy jesteśmy sami (wynajem) jest 100% inaczej!! - między nami, ja czuję się wreszcie wolna, robię co chcę i jak chcę, a do tego z moją mamą się nie kłócimy już bo nie mieszkamy razem i nie wchodzimy sobie w drogę, jedziemy do niej na obiad, albo ja z nią na zakupy czy coś, ale potem każdy idzie "do siebie" i naprawdę jest mega lepiej
Też mi się to marzy, ale niestety wyprowadzka na razie zostaje tylko w sferze marzeń Też mieszkamy z moją mamą, mamy dla siebie malutki pokoj. Jak dzidzia się urodzi, musimy się z mama zamienic ...
A kiedyś w końcu może się wyprowadzimy na swoje

Cytat:
Zapytam lekarki jak to jest, zeby chociaz wiedziec czego sie spodziewac

Co do mieszkania, tez tak myślę. U siebie mieszkałabym z mamą, już ja to widzę, teraz się codziennie kłocimy i nie raz co poleci z nerwów. Nigdy, ale to nigdy z mamą nie umiałam się dogadać. Teraz już wszystko wie lepiej, a co dopiero po porodzie gdybym została tutaj , u siebie? Chyba to by było moja siostra, a nie córka...

TŻ ok, święty nie jest, ma swoje za uszami, ale jednak będzie chcąc nie chcąc za nas odpowiedzialny, myślę, że wtedy jakoś przystopuje. Nie wiem tylko czy zamieszkać jeszcze w czasie ciazy u niego, czy dopiero po porodzie, ze szpitala pojechać prosto do niego. To sie jeszcze wszystko zobaczy, bo jestesmy w tym mieszkaniu na etapie kładzenia paneli. Trzeba jeszcze zrobic pokoik małej, kuchnię i łazienkę, z tym, że wszystko jest, cały materiał , wyposażenie, ale czasu brak. Mieszkanie remontuje już jakieś 3 lata, ale ciąża go pospieszyła z prędkością swiatła, hehe, tak to by nadal mieszkałw jednym pokoju u taty na dole :P

Coś widzę, że mama będzie codziennym gościem u nas..
Zoska, to TZ niech jeszcze bardzie przyspieszy zamiast pomaga znajomym i sąsiadom we wszystkim Teraz ma ważniejsze rzeczy na głowie i może pora, żeby te osoby, którym pomagał, teraz pomogły jemu przyspieszyć remont? I zamieszkajcie razem przed porodem
A mama tak jak piszesz - będzie gościem, więc rządzić nie będzie

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-26 o 10:40
Stary 2011-10-26, 09:34   #312
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam... i chyba wynika z tego ,że jakoś pogoda na nas wpływa ,że każda taka niewyspana.
Ja już czuje się dobrze... może byłam głodna i dlatego tak się czułam? teraz po śniadaniu jakoś baterie mi się naładowały i mogę już wszystko...

wracam na obroty bo do mnie nie podobne aby mi coś było w czasie ciąży. Jak na razie odpukać wszystko wzorowo. Przytyłam tylko 3 kg a to już 22 tydzień - czyli tylko brzuch mi rośnie z Hubercikiem na czele
żeby go jeszcze jakoś było widać ???... bo tak delikatnie na razie. Jest już ale jak ubiorę sweter i gdzieś pójdę kto nie wie...to się nie zorientuje.
Taka moja natura najwidoczniej. Nie płacze z tego powodu.

byliśmy w weekend na weselu i dwie moje kuzynki też są w ciąży. Jedna 10 dni do przodu a druga 5 tygodni do tyłu - czyli po mnie.
Obie wyglądają już pokaźnie a na mnie patrzyli.... ,że taka szczupła...że mały brzuszek... ale co ja mogę? mi to się nawet podoba... pytali się gdzie mam to dziecko...a na to mój mąż oczywiście musiał powiedzieć " moja żona ma tyłozgięcie macicy i jest pojemna w środku " wszyscy tylko się śmiali.
jedna z nich kuzynek przytyła 10 kg a druga 5,5 i lekarz im powiedział ,że za dużo.
A ja chyba nie mam się co martwić jak dziecko rozwija się adekwatnie to wieku...
A jak u Was? dzieci większe niż niż wiek? czy nie?
ja tak miałam z 1 synkiem, do 6 miesiąca chodziłam w swoich ciuchach i nikt nie widział, że ja w ciązy. Teraz z córeczką widać było w sumie dość szybko, nie wiem ile przytyłam na kg (dziś będę u mamy to się zważę), ale wszystko jakoś idzie mi w brzusia bo nigdzie indziej się nie powiększam tylko bębenek do brzodu idzie. Córeczka na ostatnim USG była troszkę większa niż jej tyg wskazują, ale jeśli dziecko rozwija się prawidłowo i jego wzrost jest taki jak powinien to nie należy się przejmować tym czy brzuch jest czy go nie ma to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jej organizmu i budowy,zresztą sama wiem po sobie, że każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-26, 09:37   #313
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie trzeba pościeli moja mama nam kupuje śpiworek do wózka taki przedłużany polarkowy (wełniany to przesada uważam) i zamierzam go stosować zamiast pościeli do wózka,a za rok przyda się i do spacerówki i na sanki (dokładnie taki http://allegro.pl/spiwor-spiworek-po...843641778.html w kolorze czerwonym, najlepiej z białym środkiem albo z tych http://allegro.pl/super-spiworek-spi...879303312.html ten czerwony z kwiatuszkami )
dzięki
Ja chyba kupię wełniany ale taki cieńszy tylko kolor muszę dobrać do tego naszego pomarańczu

Cytat:
Bry

Wczoraj byłam u TŻta. Ze ślubem się wstrzymujemy, macie rację głupotę bym zrobiła. Co najwyżej zamieszkamy u niego , bo tak jak wcześniej wspominałam lepsze są do tego warunki, całe mieszkanie mielibysmy dla siebie, dziecko osobny pokoik, a u mnie to co? Ja z dzieckiem na jednym pokoju i reszta dzielona z rodzicami. Z reszta co i do tego to się wszystko okaże w czasie, póki co mieszkam jeszcze u siebie.

Dziękuje za wszystkie rady od Was i ,że tak skutecznie potraficie przywrócić komuś rozum.

Widzę, że dużo z Was ogląda porodówki, tez bym tak chciala, zobaczyc chociaz jak to wygląda. Gdzie mam o to pytac, swoją ginekolog? Chodzę do przychodni przyszpitalnej więc chyba ona by coś wiedziała. Albo prosto iść do szpitala? Czy do szkoły rodzenia w szpitalu? Tylko, że nie bardzo chce chodzić do szkoły rodzenia..
za decyzję o wsztrzymaniu się ze ślubem
jak przeprowadzka, to jeszcze teraz - przed porodem
Co do szpitala, to nie wiem jak to jest, ale sama bym chyba nie poszła (cienias jestem), ale jutro wypytam koleżankę, co niedawno rodziła
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:37   #314
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agawoo ja już wolę jemu sama pomóc przy panelach, czy przy malowaniu niż żeby mu ta banda pomogła. Ci co mieli mu pomóc to wpierw przyniesli po kilka piw, pili sobie, a TŻ robił, sam, od czasu do czasu coś tam przytrzymali, pogadali sobie, aż zasnęli na krzesłach, a TŻ dalej zasuwał sam.

Widzę, że robota idzie lepiej bez nich. Od czasu do czasu wpadnie taki jeden chłopak, ale ten akurat robi, bo sam ma firmę budowlaną i wie co i jak, bo tamci chociaz cos wiedzą to i tak dwie lewe ręce mają
Stary 2011-10-26, 09:39   #315
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
ja tak miałam z 1 synkiem, do 6 miesiąca chodziłam w swoich ciuchach i nikt nie widział, że ja w ciązy. Teraz z córeczką widać było w sumie dość szybko, nie wiem ile przytyłam na kg (dziś będę u mamy to się zważę), ale wszystko jakoś idzie mi w brzusia bo nigdzie indziej się nie powiększam tylko bębenek do brzodu idzie. Córeczka na ostatnim USG była troszkę większa niż jej tyg wskazują, ale jeśli dziecko rozwija się prawidłowo i jego wzrost jest taki jak powinien to nie należy się przejmować tym czy brzuch jest czy go nie ma to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jej organizmu i budowy,zresztą sama wiem po sobie, że każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety
cieszę się ,że tak piszesz... ja zaczynam w piątek 6 miesiąc. Chodzę już w spodniach ciążowych ale pas mi odstaje a wole w nich chodzić bo jak dużo siedziałam na uczelni albo jak prowadziłam samochód to mnie cisnęły trochę.... a tak przynajmniej jest ok. Ale za to bluzki i inne sukienki to normalnie swoje jeszcze. na weselu też byłam w normalniej i to takiej nie odcinanej pod biustem i się mieściłam ze spokojem.
Ja to tak bardzo się nie przejmuję ,że nie mam brzucha. To mój maż tylko tak ciągle ren temat porusza...bo jego siostra miała większy w tym czasie... a fakt. drugą ciąże już szybciej widać niż pierwszą.... a ja dopiero spodziewam się pierwszej kruszynki.
Stary 2011-10-26, 09:39   #316
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ha ha

Kciuki za wizyte

A mnie dopadlo przeziebienie na dobre i nie mam nawet co wziac na nie, czosnku na pewno nie tkne
no jak można czosnku nie lubić??? posiekasz, dodasz do mleczka i mleczko wyeliminuje zapach i smak- a same witaminki
Cytat:
Nie to nie przenośnia , ja jak leżałam z synusiem po porodzie to w 6 dobie po porodzie dostałam krwotoku, stałam z dzieckiem na rekach TŻ obok a tu nagle kałuża jak z zarzynanej świni... widok - masakra, okazało się, że moja macica zamiast się czyścić to się w niej skrzepy porobiły i trzeba ją wyczyścić mechanicznie - wyłyżeczkować, genralnie nie wiem nic bo mnie uśpili, ale wiem, że to się tak właśnie robi - macica out i czyszczonko, potem odkładają na miejsce i jest lepiej jak było . rano po zabiegu kursowałam jak zawsze już, wszystko było ok tylko moja kość łonowa zleksza pobolewała więc sądzę, że to od tego, że tam dobrze namieszali podczas zabiegu :P
jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Poczatek zatrucia , bo mam nadcisnienie i podejrzenie cukrzycy a to sie sklada na zatrucie Poczytaj sobie google tam tez tak pisza

Nic zbieram sie do tego szpitala Glowa mnie boli ta glukoze
ooo jaa trzymaj się i bądź dobrej myśli!!! podadzą leki, zrobią badania i powinno być ok... trzymam kciuki!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
kicham , prycham, gardlo boli .
full serwis!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
aha Agata robie tak jak mowisz ale wczoraj myslalam o 50zl i bym przegrala a tak przypilnowalam dalam 51 i fotelik jest moj a to tylko 1zl
no to dobrze
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Mój się śmieje, że nie może mnie przytulić od przodu, tylko od razu jest bariera brzucha, tymbardziej, że jest między nami 35 cm różnicy wzrostu
oo to duża różnica wzrostu a co tam od przodu będzie Cię przytulał... niech od tyłu to zrobi...

Mój jeszcze czasem powie przytulając mnie do przodu: "muszę ci coś powiedzieć... ktoś jest pomiędzy nami..."

A dziwne- mi rośnie brzuszek w ciąży i mężowi też przytył sporo i poszło w brzuszek, to mówię, żeby poćwiczył, żeby kaloryfer wyrzeźbić, ale coś nie chce mnie słuchać...

Zosiasamosia słuszna decyzja!!!!!!! Obyś jej nie zmieniła w chwili presji i nie kierowała się emocjami!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:41   #317
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agatek mój TŻ też przytył, ale to już od kąd jestesmy razem to go utuczyłam :P Pozne kolacje, podjadanie, mi sie nic nie stało, a on z 70 podbił do 83 , hehehe.

Jak mi coś znowu odbije to mi to wybijcie z głowy :P A Wy to umiecie doskonale :P
Stary 2011-10-26, 09:42   #318
Anulka_86
Raczkowanie

[QUOTE=*Agatek*;30157316]

A dziwne- mi rośnie brzuszek w ciąży i mężowi też przytył sporo i poszło w brzuszek, to mówię, żeby poćwiczył, żeby kaloryfer wyrzeźbić, ale coś nie chce mnie słuchać... [QUOTE]

mojemu też rośnie... i ja mam ledwo co ledwo... to Mąż powtarza jak się mnie pytają gdzie mam to dziecko, że wystarczy ,że jemu rośnie
Stary 2011-10-26, 09:45   #319
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek mój TŻ też przytył, ale to już od kąd jestesmy razem to go utuczyłam :P Pozne kolacje, podjadanie, mi sie nic nie stało, a on z 70 podbił do 83 , hehehe.

Jak mi coś znowu odbije to mi to wybijcie z głowy :P A Wy to umiecie doskonale :P
mój też ważył koło 70-75 max, a teraz 85 w górę
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
mojemu też rośnie... i ja mam ledwo co ledwo... to Mąż powtarza jak się mnie pytają gdzie mam to dziecko, że wystarczy ,że jemu rośnie
nasi tżci nadrabiają brzuchami za nas chyba...

Stary 2011-10-26, 09:47   #320
MissZuzia
Zadomowienie

Właśnie pochłonęłam croissanta z kawką zbożową uwielbiam takie drugie śniadania tylko moje kg ich nie lubią Dziś był dzień ważenia ZAŁAMKA....

Cytat:
MissZuzia ja mam właśnie problem z fotelikiem. jaki wybrać. I tak nie mamy samochodu do którego możemy kupić bazę, więc zostają pasy, muszę poszukać opinii, może w hurtowniach coś doradzą. Bo na razie zielona jestem w tym temacie...
No i koniecznie musi pasować do stelaża wózka...
jeśli nie masz bazy to masz wybór z tych na pasy - popatrz na testy fotelików, zobacz jakie mają najlepsze oceny, jakie są ceny i na jaki możesz sobie pozwolić. Co do wózka to większość z nich ma adaptery - trzeba popytać się w sklepie czy u producenta jeśli nie decydujesz się na fotelik od producenta wózka

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witajcie ! Ja też nie mogę spać już od kilku godzin, mąż przed chwilą pojechał do pracy, więc dorwałam z nudów laptopa, wcześniej nie chciałam mu przeszkadzać.

Trzymam kciuki za wizytę dzisiaj Agatek

Zrobiłam wczoraj zakupy w aptece internetowej ✂✂✂✂✂✂✂
-krem przeciw rozstępom, bo mój na wyczerpaniu
-witaminki
-gaziki jałowe
-gaziki Leko nasączone spirystusem
-gruszka zwykła
-wkłady zapasowe do Nosefrida
-hipp herbatka z kopru włoskiego w saszetkach.
nam na SR mówili, żeby nie kupować tych gazików nasączonych, że lepiej Octanisept i zwykły gazik

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
kurcze trzeba było mojego widzieć wczoraj ja sobie nie radze z trzymaniem do kąpieli a ten wziął lalke i mówi: patrz, przecież to proste ! Bierzesz rękę, pod plecki i tutaj ( pokazuje) i faktycznie już wiem kto będzie kąpał małą

ehhh ide w piatek do lekarza
mi jakoś poszło z kąpielą ale nie ukrywajmy faktów- to tylko LALKA
Jakis czas temu pomagałam koleżance w kąpieli jej dziecka - trzymałam tylko główkę i masakrycznie się stresowałam

ja też idę w pt, nawet na dwie wizyty - do swojego prowadzącego no i mam już USG dla 30 tyg
A ty kiedy idziesz na to USG

Cytat:
Mówiąc o stojaczku/leżaczku do kąpania mam na myśli to na czym leży nasz bąbel na tym foto, w sumie fajna sprawa to była, jak już zaczął się mieścić do tego, tak że nie zjeżdżał ( w sumie dość szybko bo urodził się we wrześniu i miał 2380g, a zdjęcie jest z grudnia - ma tu nie całe 3 miesiące a widać, że na chudzielca już nie wygląda .

Wanienkę i ten leżaczek się uchowały więc posłużą jeszcze Córeczce (wanienka zresztą jest jeszcze moja )
śliczny ten wasz synuś - my tez chcemy taki stojak na wanienkę, na szczęście w łazience z nim się pomieścimy więc nie ma problemu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:55   #321
zoskasamoska
Wtajemniczenie

W moim PUPie jest sporo środków na dofinansowanie działalności gospodarczej dla ludzi z terenów wiejskich, a ja mieszkam na wsi, ajj gdyby mieć tyko pomysł...
Stary 2011-10-26, 09:59   #322
likas
Raczkowanie

Cześć,
ja tez nie wyspana, coś mnie obudziło o 5 i nie moglam zasnąć a jak zasnęłam to zadzwonił zaraz budzik wrrrr.

Cytat:

A dziwne- mi rośnie brzuszek w ciąży i mężowi też przytył sporo i poszło w brzuszek, to mówię, żeby poćwiczył, żeby kaloryfer wyrzeźbić, ale coś nie chce mnie słuchać...
W drugiej ciąży rośnie jeszcze bardziej - zawsze tak moja mama mówiła a teraz widzę sama

Byłam dziś Ali wyciągnąć kartę w przychodni i akurat recepcjonistka odeszła a zastąpiła ja położna zapisałam się do niej bo i tak obsługuje mojego pediatrę Jeszcze dostałam reklamówkę ulotek, gazet, próbek i mała butelkę Aventu, taka jak planowałam kupić Więc kilka złotych do przodu

Dzięki za info o pępuszku, ale jak coś będzie innego to mówcie.

A najbardziej mnie bawi jak położne tłumaczą, że jak się weźmie wodę i spirytus w stosunku 3:7 części to się uzyska 70% . Znaczy wiem, że spirytus ma mieć mniej niż 70 %, żeby nie poparzył, ale by tak nie opowiadały bo cała chemia legnie w gruzach, albo niech dadzą cwaniary 100 % spiryt - Sorrki zboczenie zawodowe
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:03   #323
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Zapisałam się do szkoły rodzenia, ale dopiero na grudzień są miejsca

Stary 2011-10-26, 10:06   #324
*Agatek*
Zakorzenienie

likas wiem wiem, że w drugiej ciąży rośnie szybciej i czuć ruchy też szybciej

Bebibebi ale za darmo ta szkoła, czy płatna? Fajnie, jakoś czas zleci szybciej chodząc na takie zajęcia jakby u nas była darmowa, to też bym się zapisała- ale już to wznieśli niestety i znów jest płatna

No dziewczynki coś dzisiaj przynudzacie!

Idę się szykować.. z wrażenia mi się aż śnił dziś mój ginekolog

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-26 o 10:21
Stary 2011-10-26, 10:31   #325
likas
Raczkowanie

Cytat:
likas wiem wiem, że w drugiej ciąży rośnie szybciej i czuć ruchy też szybciej

Bebibebi ale za darmo ta szkoła, czy płatna? Fajnie, jakoś czas zleci szybciej chodząc na takie zajęcia jakby u nas była darmowa, to też bym się zapisała- ale już to wznieśli niestety i znów jest płatna

No dziewczynki coś dzisiaj przynudzacie!

Ale mnie chodziło o to, że TŻ-om brzuch większy rośnie w drugiej ciąży

A u nas właśnie od dwóch tygodni jest darmowa szkoła rodzenia, muszę się przejść i zapytać czy jak już chodziliśmy to mamy zaliczone do porodu rodzinnego

Fajny zestawik znalazłam na all, ale się powstrzymuje, bo mam już dużo ubranek a jeszcze dostanę :
http://allegro.pl/bajkowy-zestaw-ubr...885298899.html

I kupiłam jeszcze jedna taka sama kurtkę - mama przymierzyła i się uparła, że tez taka chce bo fajna. Także polecam na PO ciąży

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2011-10-26 o 10:35
Stary 2011-10-26, 10:35   #326
uska000
Zadomowienie

nasmazylam na lesnikow potem tylko sosik zrobie i bedzie obiad wstawilam pranie i zdycham;( a mialam do miasta isc.. strasznie jestem slaba cos porobie i automatycznie uderzenie goraca slabo i nie dobrze tez tak macie??
co z tym zrobic??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:48   #327
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
agawoo ja już wolę jemu sama pomóc przy panelach, czy przy malowaniu niż żeby mu ta banda pomogła. Ci co mieli mu pomóc to wpierw przyniesli po kilka piw, pili sobie, a TŻ robił, sam, od czasu do czasu coś tam przytrzymali, pogadali sobie, aż zasnęli na krzesłach, a TŻ dalej zasuwał sam.

Widzę, że robota idzie lepiej bez nich. Od czasu do czasu wpadnie taki jeden chłopak, ale ten akurat robi, bo sam ma firmę budowlaną i wie co i jak, bo tamci chociaz cos wiedzą to i tak dwie lewe ręce mają
No to faktycznie lepiej, żeby mu nie pomagali Ale on, zamiast spędzać czas pomagając innym niech lepiej weźmie się za mieszkanie Wasze.
Cytat:

Polecamy się

Cytat:

A przystojny chociaż jest?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-26, 10:54   #328
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
W moim PUPie jest sporo środków na dofinansowanie działalności gospodarczej dla ludzi z terenów wiejskich, a ja mieszkam na wsi, ajj gdyby mieć tyko pomysł...
Ja też chciałam otworzyć własną firmę, ale nie mogę ze względu na to, że jestem w ciąży - beznadzieja ;/

Cytat:
Bezpłatna, prowadzona przez ordynatora i położną w szpitalu, w którym zamierzam rodzić.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nasmazylam na lesnikow potem tylko sosik zrobie i bedzie obiad wstawilam pranie i zdycham;( a mialam do miasta isc.. strasznie jestem slaba cos porobie i automatycznie uderzenie goraca slabo i nie dobrze tez tak macie??
co z tym zrobic??
Ja wczoraj miałam naleśniki z dżemem mniam mniam - uwielbiam.
A teraz gotuję zupkę pomidorową na udkach, a potem je obsmażę i będzie drugie danie z ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapusty

Stary 2011-10-26, 10:58   #329
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bebi kobieta w ciąży nie moze otworzyc firmy ? Czy ze wzgledu na ciąże nie chcesz?
Stary 2011-10-26, 11:05   #330
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja też chciałam otworzyć własną firmę, ale nie mogę ze względu na to, że jestem w ciąży - beznadzieja ;/
Zobacz ten artukuł: http://praca.wp.pl/title,Przed-urodz...l?ticaid=1d44c
jest jeszcze parę innych w necie.
a dodatkowo masz na wizazu wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=510166
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości