|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Może sie zle poczulas od tego stania przy garach. Leż i odpoczywaj. Napij sie cieplej herbatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
hmm.. jak na swój wiek... to tak
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nóżki wykoszone... na miesiąc mam spokój! ![]()
![]() |
#334 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aa nam zostały jeszcze ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia ![]() Cytat:
![]() no fakt lalka a dziecko się będzie przecież ruszało i ja już widze, że będzie masakra ![]() dobrze, że maż sobie tak ładnie radzi ![]() ![]() Zuzia usg będe robić jakoś w 32 tygodniu i będę się w przyszłym jakoś umawiać. W piątek idę do innego ginekologa się skonsultować do szpitala i tam pewnie mi zrobi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() odpoczywaj !! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1. Staż - fajnie by było iść na staż 3-6 miesięcy - odpowiedź NIE - przyjmują tylko osoby aktywne, żaden pracodawca nie przyjmie Pani w ciąży. 2. Działalność gospodarcza (mamy z mężem pomysł)- NIE - a bo ZUS będzie miał problem, dofinansowania nie dostanę itd. jeszcze dochodzi karencja macierzyńskiego 3 miesiące po ciąży 3.Kursy, szkolenia - pytam, kiedyś były dla bezrobotnych nawet kurs jakiejś księgowej, florystki, cokolwiek, byleby nie siedzieć w domu - NIE MA - kursy są dla osób, które brały już udział w nich wcześniej. I TAK ZOSTAŁAM POTRAKTOWANA W URZĘDZIE PRACY. Dopiero 2 miesiące później poszłam się zarejestrować żeby mieć ubezpieczenie. Wyczytam wszystko dokładnie i może jeszcze przemyślę sprawę założenia firmy, a jak nie to poczekam na dzidzię, bo odrazu i tak do pracy nie pójdę, więc będę mieć czas. Dzięki dziewczyny - otworzyłyście mi oczy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam Bebi czy nie wybrać sie do PUPu i wypytac co i jak, jakie mam szanse, bo może jednak coś się da załatwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do spirytu to przepis położnej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na szkole rodzenia mówili, ze jak kobieta jest w połogu (6tygodni) to właśnie facet powinien kąpać dziecko. Ogólnie ponoć faceci lepiej kąpią bo mają większe dłonie i łatwiej im się trzyma malucha i nie dbają aż tak o szczegóły. Mama ewentualnie moze zrobić masaż przed kąpielą. Cytat:
![]() Otóż śnił mi się Filip Bobek (ten z serialu Prosto w Serce). On się we mnie zakochał, a ja przecież w ciąży jestem! Nie wiedziałam jak mu to powiedzieć, żeby go nie urazić. Kupowaliśmy razem kurczaka z rożna, a ja obmyślałam jak mu powiedzieć że mam TŻa i dziecko w drodze. ![]() Obudziłam się w wielkim szoku, ze Bobek się we mnie zakochał ![]() Nie wiem dlaczego on mi się w ogóle przyśnił, on nie jest w moim typie ![]()
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi się tam podoba Filip Bobek ![]() A mi się śniło, że byłam po usg, wyszłam i później zczaiłam, że nie powiedział mi koleś ile dziecko przybrało przez tydzień.. i zadzwoniłam do niego, byłam natarczywa, a ten coś rozmawiał przez telefon z jeszcze kimś innym i w tle słyszałam jak do kogoś wyklina i był wkurzony ![]() ![]()
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Wczoraj miałam masakrę ,jak sie położyłam tempka urosła mi do 38 stopni C i jak mąż wrócił z pracy to poszliśmy do lekarza.Mam niby jakiegos wirusa.Lekarz przepisał mi antybiotyk i jakieś inne leki homo na wzmocnienie i sie okazało ,ze tego antybiotyku nie ma w aptekach od roku,ale już nie miałam siły do niego wracać.Rano o 5 miałam 37,6 robiłam sobie okłady ale zaraz sie nagrzewały,wzięłam apap i zaraz go zwymiotowałam,ale na szczęscie udało mi się jakoś usnąc i rano już się obudziłąm bez gorączki ,ale gardło to mnie boli masakrycznie ,i chyba podosi mi sie tempka,ale chciałąm was nadrobić żeby nie mieć zaległosci ale i tak miałam z 6 stron od wczoraj.Idę znowu sie położyc .Zaraz przyjedzie tata podrzucić mi zupe ogórkową mamy bo maż nic nie zrobił do jedzenia
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda z nas musi się zdecydować i kogoś posłuchać - w końcu to położna będzie przychodziła do Ciebie 2-3 razy w tygodniu i sprawdzała jak to robisz i czym. eliza1984 - na wirusa antybiotyk ?????????????? Może i dobrze, że nie kupiłaś skoro powiedział, że to wirus. Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-10-26 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |||
Rozeznanie
|
A ja w sumie cieszę się, że zostały małe
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ledwo Was nadrobiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi wyszła pyszna pomidorowa ![]() ![]()
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam Wam napisać, że dzwoniłam do położnej
![]() ![]() A za 2 tygodnie planowo idziemy do szkoły rodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojęcia kto to jest Filip Bobek, ale sen miałaś niezły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hahah :P to samo powiedziałam na porodówce w czasie porodu...właściwie już pod jego koniec jak miałam dość:P, ale położna powiedziała, że już trochę za późno ![]() ![]() Dobra, obiadek gotowy - żurek z ziemniaczkami i jajem :P - jak go dziś zrobiłam na szybko z tego co w lodówce (bo się zaczytałam tu:P) to wychodzi lepszy niż jak ślęczę nad nim i specjalnie idę kupić do niego jakieś wkładki (dobrą kiełbaskę czy coś) ... chyba zawsze będę robić na ostatnią minutę ![]() Ok. Zwijom kieca i leca! ![]()
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-26 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
heloo mamusie
![]() podczytuje Was caly czas ale jak juz kiedyś pisalam u mnie nastał ciezki okres i nie moge siebie z tym wszytkim poradzic :/ cale szczescie od 5 grudnia ide na maternity i bede mogła z wami spedzac wiecej czasu ![]() Inutil nawet jak nie masz izo fixa to baze mozna przymocowac pasami na stała a fotelik poprostu potem wpinasz ![]() co do smarowania pepuszka to mojej kolezance ostanio połozna w UK powiedział zeby niczym nie smarowac dopóku pepuszek ni uschnie i nie odpadnie :/ nawet kapac im dziecka przez pierwszy tydzien nie mozna :/ Agata miss Patologi widze ze za niedługo bedziemy musiały cie ochrzcic jako misss Wizzazu tak szalejesz hihi wogóle zakupiki sliczne ![]() zoska dobrze ze przemyslałas sprawe ze slubem ![]() co do wagi to ja sie boje na nią stawac nawwet :/ jejciu nie pamietam co miałam dalej komu odpisywac wybaczcie ![]()
#348 | |||||
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() Cytat:
za to w gre wchodzi lezenie, odpoczyanie, "pachnienie" i zapisywanie kolejnych stron na wizazu, tak, zeby te (ostatnio) mniej aktywne mialy co robic ![]() ![]() Nesssskaaa, no weeeez. Nie badz oslem uparciuchem ![]() ja nawet firanek nie mam ![]() Cytat:
lez i odpoczywaj, a Zajac niech pobiera i rosnie!!! oj , za malo chyba dostalas ta pala, za malo... ![]() Cytat:
bylo tez napisane, ze gdy mieknie brzucho po polozeniu sie, to po prostu info od organizmu, ze musimy wiecej wypoczywac zwieksze sobie ten magnez i zobacze... Cytat:
![]() ![]() ad.2 zwieksze, zwieksze i poobserwuje, jak sie brzucho bedzie miewal ad.3 hm...myslisz,ze juz nie mam szans na polozna? musze sie wyzalic...wkurzyli mnie tesciowie, bo najpierw caly czas gledzili, ze oni maja takiego za✂✂✂istego lekarza i to ich super przyjaciel, i ze on sie mna zajmie, i mnie poprowadzi, i wszystko powie, a teraz sie okazuje, ze tego goscia co chwila nie ma w wawie, bo sobie urlopy robi, a do tego porody przyjmuje u siebie w prywatnej klinice i to tylko cesarki za 12 tys zl, a tak to ewentualnie trzeba by bylo do minska maz jechac ![]() no pogrzalo ich ![]() i ja, myslac ze wszystko jest ustalone nie interesowalam sie wczesniej zadnym innym lek. w wawie, a teraz nie dosc, ze mam z ta praca mgr przeboje,brzucho mi twardnieje, to jeszcze sie okaze, ze na SR i na polozna za pozno bedzie i zostane z reka w nocniku ![]() ad.5 ale do Wesołej chyba nie dojezdzasz,co? ![]() Cytat:
![]() o to samo chcialam zapytac ![]() nie idzie mi nauka, nie idzie ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Wlasnie pozarlam Paule (cos jak monte), zeby poprawic sobie humor, ze mi nauka nie idze ![]() wage omijam szerokim lukiem ![]()
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
dzisiaj miałam pyszny odiadek ziemniaczki zapiekane w woreczu w piekarniku i rybke tak samo zapiekaną mniam mniam Dziewczyny czy Wy tez tak macie,że jak się obudzicie w nocy albo rano to czujecie się jak stare babcie tzn ,że wszystko was boli,całe zcierpnięte i brzuszek naciągnięty pearpearl ale Ci zdroszcze ,też bym sobie cos słodkiego przekąsiła,no ale mam tą glupią dietkę cukrzycowa do poniedziałku Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-26 o 13:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a obiad mialas super az mi sie taki zamarzyl ![]()
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
Jak przeczytałam o tej położnej zamówionej w 16 tc, to od razu zadzwoniłam do mojej i moja (bardzo oblegana w moim szpitalu) powiedziała, żeby się przypomnieć w połowie grudnia, czyli w sumie zadzwoniłam o jakieś półtora miesiąca za wcześnie
![]() Myślę, że spokojnie masz szansę na dobrą położna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
do mnie położna przychodzi od 23 tc dokładnie co tydzień,więc była już kilka razy bo to leci już 29 tc ,mierzy moje ciśnienie i tętno Bartosza - fajnie słyszec tak często jak bije serduszko Maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
poszlam tylko do sklepu po chlebek.. i ledwo wrocilam;( boli mnie brzuch i plecy masakra leze plackiem
![]() obiad niech sobie tzt dokonczy oo ja tez bym zjadla takie nalesniki ale w formie krokirtow ![]() no coz dzis beda nalesniki po meksykansku a krokiety kiedy indziej ![]()
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Siedze w tej robocie i nuuuuuuuuuuda , że hej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/kozaczki-next-cudo...886421441.html
Patrzcie jakie fajne bucie!! Ale to dla dziewczynki nie dla mojego synunia. ![]() Ale może którejś z Was przypadną do gustu. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
agawoo a Ty dowiedziałaś się w szpitalu kto siedzi w Twoim brzuszku ??
Zdradź nam już tajemnicę ![]() ![]() ![]()
#359 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja na pewno przez dłuższy czas nie będę kąpać małego bez obecności męża - nie da się samemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...zenia-zosienka To jest szkoła ze szpitala na Żelaznej ale też takie szkoły prowadzą położne - jeśli się zapisujesz do jakiejś to ona na pewno poinformuje cię czy taką szkołe prowadzi a jeśłi nie, gdzie mozesz się wybrać np. do jej koleżanki itp. Po lewej stronie masz też listę do położnych - sprawdź, może któraś jeszcze cię zapisze. Ale potwierdzam, nawet mój lekarz gdy wspomniałam w lipcu ![]() jeśli nie pasuje ci ten szpital to szukaj na forach albo na stronach szpitala - może mają takie informacje ogólno dostępne jak ten szpital akurat. Nie zaszkodzi podzwonić ![]() to zależy gdzie ![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zanim nadrobie, jak zwykle mam pytanie do kasikz i nawojki ![]() Dzisiaj dostałam liścik, o smear test, że mam iśc do GP. Robiłyście w trakcie ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.