|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
Już po wizycie, przy okazji spacer zaliczony, bo kawałek do przychodni mamy, aż Grzesia nóżki bolały ![]() Prawdopodobnie to AZS, dostaliśmy Fenistil krople, krem Locoid, kąpać musimy w Emolium lub czymś podobnym Mam nadzieję, że w końcu będzie jakaś poprawa
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ancia chyba Ty mowiłaś o karmieniu, już nie wiem, pogubiłam się... jak nie Ty to przepraszam
Pamiętam że K. ciągnął cysia co godzinę a czasem potrafił doić nawet przez 40 minut. A M. je co trzy-pięc godzin i najada się w dziesięć minut. I zwykle idzie potem spać. Dzieci są różne i bardzo różnie jedzą ale jak przybiera na wadze odpowiednio to na bank wszystko jest ok ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
A do ktorej w koncu przychodni chodzisz? |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam Emolium, może da rezultat Przychodnia jest u mnie na ulicy tam na samym początku od strony Kunickiego
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest kochana podstawa w karmieniu.....odbijanie po kazdym karmieniu.....dlatego ci zwrocila . ja podczas jednego karmienia odbijam 2-3 razy a poza tym trzeba odbijac zeby sie gazy nie gromadzily i zeby brzuszek nie bolal....
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, to nieciekawie. I ani kropla nie leci? Dziwne, że tak z dnia na dzień.
|
|
|
|
#3456 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam dobrze z mamą nigdzie nie musze chodzic, no i jaka oszczęśdność ![]() miło mi że tak myślicie ale straszliwie mnie to śmieszy Cytat:
![]() kurcze nie wiem co jeszcze na laktacje oprócz herbatek, laktatora i masażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami Nati zaśnie to jej nie budzimy i albo kąpiemy później albo sobie odpuszczamy ![]() ja i normalne potrawy z czosnkiem jem i mojemu dziecku to różnicy nie robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rano ledwo co wysłałam posta i już mama dzwoniła że będzie za kilka minutek, no i musiałam lecieć byłyśmy w nowej biedronce bo ładna promocje na Dady była (19.90) i babcia kupiła krzesełko do karmienia już na prezent mikołajkowy i świąteczny fajne to potem można z tego zrobić stolik i krzesełko dla straszego dzieciaczka ![]() no a potem byłysmy na cmenatrzu ogarnąć grób taty. |
|||||||
|
|
|
#3457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Franek kończy jeść to z cycka już nic Ci nie poleci mleczka? Bo np u mnie jak nacisnę to leci jeszcze mleko i nie wiem czy powinnam to odciągać czy nie? i potem zacząć od drugiej czy znowu do tej samej żeby wszystko wyciągnął![]() A Ancia co do tego syropu jeszcze, to ja go piłam zaraz po karmieniu żeby niby nie przed bo też się obawiałam tego czosnku, ale potem normalnie piłam i też było ok Cytat:
No właśnie ja po takiej całodziennej akcji dałam tego czopka, na rękach usypiał a po odłożeniu oczy jak 5 zł i płacz i też widziałam że zmęczony, spać się chce a nie może. Tylko Monia wiesz na 100% to nie wiem czy ten czopek pomógł czy po prostu padł już ze zmęczenia, ale podaj swojej, może będzie lepiejCytat:
Wystawiłam małego na balkon, niech się wywietrzy, choć pogoda kiepska, zachmurzone, wieje zimny wiatr i jakoś samej mi się nie chce iść ![]() Nakarmiłam wczoraj Adaśka, uśpiłam i miałam na chwilę iść do sklepu. Wracam po niecałej godz a tz mówi, że jak tylko wyszłam to mały otworzył oczy i ryk. I jak się przebrałam, to wzięłam małego na ręce i nie minęło 5 min i Adaś śpi i tak już było 3 razy. Adasiek ma chyba jakiś czujnik, że jak tylko zamknę drzwi za sobą to się budzi, ale tatuś dał cobie radę![]() w ogóle ostatnio to najlepiej mu się usypia na brzuszku na mioch cyckach a odkładany zaraz się budzi, jedynie bujaczek mnie ratuje ![]() musze spadać bo głodzilka mnie wzywa
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które były na przeglądzie podwozia po 6 tyg. Miałyście usg?
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie miałam, tylko pobieraną cytologię
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Jak szłam po papiery do ginki to spytałam ile kosztuje taka wizyta bez usg- zwykła po połogu to ona stwierdziła, że taka wizyta jest też z usg bo ona musi obejrzeć jak wszystkie narządy... I właśnie mam dylemat czy muszę wydawać kolejną stówkę na taką wizytę z usg czy pójść sobie na nfz ( gdzie na pewno nie będzie).
|
|
|
|
#3464 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
ehh bardzo współczuję... nie jesteś fatalną matką, kązdy ma swoje lepsze i gorsze dni... szkoda tylko, że biedny Eryczek się tak męczy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja zmieniłam mleko na to dla dzieci kolkowych, czasem dodaję espunisan i jest o niebo lepiej... czekam teraz na te krople sab simplex zeby mieć w razie awarii, ale odpukać nie mamy już takich ataków... a masujesz mu brzuśka nóżkami? u mnie masowanie bardzo pomaga, często puszcza przy nim bąki a i nie raz kupę zrobi... może spróbuj? Cytat:
tak jakoś w połowie butli i na koniec... czasem w nocy tylko jak zaśnie mi w trakcie jedzenia to szkoda mi go wybudzać, ale staram się jak najczęściej, bo to dobrze na brzuch robi... Cytat:
a moje dziecię już może podróżować ![]() wczoraj przyszedł paszport
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj miałam chyba mniej już, bo Czarek się wkurzał troche przy jedzeniu i nie usypiał przy cycu. Niedawno próbowałam dać Mu cyca i ssał, ale nie połykał nic. Jutro się przejdę do poradni laktacyjnej
|
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
hej szybko ten paszport dostalas.... My odbieramy 25.11 a moje dziecie od wczoraj zasypia przy butli.... ostatnie karmienie bylo o 10.30 teraz jest 14 a ona tylko zjadla 40 i zasnela....Nie wiem co jest grane....
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
no mi się udało wczoraj wietrzenie w pokoju, a dziś byłyśmy 15 minut w ogródku - ale zauważyłam że mam 1 kółko jakoś niedopięte w wózku i wróciłam do domu bo się bałam, że mi zleci. Swoja droga te 15 minut na powietrzu dały mi niezłego kopa. Piorę, sprzątam - to zupełnie nie ja. Nawet przed porodem nie miałam takich akcji.
my czekamy na pesel
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3468 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz, że jesteś bardzo dzielna, ja Cię podziwiam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój po każdym nie chce odbić, ale nie ulewa. Czemu? ![]() Myślisz, że dodatkowe ściąganie laktatorem może pomóc ? Cytat:
- po zjedzeniu nie zawsze jak naciskam to cos leci - obojetnie czy leci czy nie, to nie sciagam laktatorem - i na kazde jedzenie 1 cycek, na kolejne drugi Cytat:
My już po spacerku, obiadku, Franio usiłuje usnąć na rączkach .
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() czytam ale nie mam jak pisać bo moja młoda ma dzis "dzien mamy" i na rączkach cały czas...a najlepiej jeszcze chodzic nie siedziec łobuzica moja chyba znowu ja boli to brzuszysko....biedne małe tak sie morduje. Dałam jej espumisan i puszczała straszne bąki i chyba jej troche lepiej bo w koncu usnęła ![]() ide zjesc obiad na tą okazję ![]() No Air gratulacje pokaż nam Majkę ![]() Lau jesteś mega dzielna mamuska Martunia cieszę się ze juz ci lepiej biedaku ale cie dopadło...Anciu moja tez pokochała ten smoczek MAM drogi jest ale trudno...
|
|
|
|
#3470 |
|
kosmitka
|
Danika ja zamówiłam teraz TT, zobaczymy czy da radę zmienić.
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Aha a co ile trzeba zmieniać smoczki?
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno, jesteś niesamowita z tymi wyprawami
![]() I bary ![]() U nas też chyba wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Ale ciężko miałaś, jesteś dzielna, że dajesz radę z karmieniem Przytulam wszystkie chorowitki ), mąż pojechał po sprawunki, mam nadzieję, że coś mi przywiezie.Lausanne, jesteś dzielna Dla kochanych Cioć na poprawę humoru - wczorajszy Bernardzik, odlatujący w krainę snów ![]() Edit: Właśnie, miałam pytać o smoczki. Czy Wasze dzieci umieją utrzymać smoczek w buzi? Bo Beniowi ciągle wypada i jest płacz. Wymiana smoczków co miesiąc chyba.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-26 o 16:02 |
||
|
|
|
#3472 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=anciaahk;30152402] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dasz rade, dzielna z Ciebie MamuskaCytat:
Cytat:
dziekuje za rade Cytat:
za paszportCytat:
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to baaardzo miłe że mnie tak doceniacie, kochane moje ![]() myśle że tak w 100% nie mam pewności, ale chyba warto spróbować ![]() kolorowych snów dla Frania a natalce się właśnie popołudniowa aktywność włączyła
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
też się cieszę, że juz lepiej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- no w końcu nadrobiłam idę wstawić zapiekankę na obiadek, powiesić pranie, mały najedzony i zasnął
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zmieniać podobno trzeba co miesiąc Agnysko Benio cudnie wygląda na tym zdjęciu |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam ze tylko ja taki włóczykij ![]() co miesiąc? ![]() jak dobrze że nati za nimi nie przepada :brydal: Benek wymiata |
|
|
|
|
#3479 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
. Wchodzisz w mm?Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- My łazimy do mamy i teściów, na cały dzień. Teraz wybieram się do babci, 50 km.
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy wchodzę? Jedną nogą już jestem bo dokarmiam i to sporo. Narazie stosujemy karmienie mieszane. Co będzie dalej zobaczymy. Wybrałam sie do sklepu żeby porównać smoczki od butelek bo tak na internecie to ciężko i wybralam Dr Browna. Maly polubił i ładnie z niej je. Nie wiem czy to zasluga butli i smoczka, ale Stefek je spokojniej, a nawet jak się denerwuje to nie lyka dużo powietrza przez co mniej odbija. czasem wogóle. I tak jak Franek nie ulewa. Chciałam też TT, ale miały minimalnie inny kształt smoka. Zamówiłaś te antykolkowe? Ja jeszcze ze Stefkiem nie byłam u nikogo... Boję sie jechać z nim autem. Chodzimy na spacery. Prosimy o kciuki . Zmykamy do neurologa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

, oby to nie było nic poważnego. Miss, ja właśnie Nan kupiłam za 35zł, ale to chyba jakieś Ha czy coś.

. Zaglądaj do nas częściej!!

masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszło
i zasnela....

za paszport