Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 12:20   #2731
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Witam
mogę się przyłączyć

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:25   #2732
avelaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czyli jesteś w 9tc bo tak to się liczy. To znaczy że Tobie mdłości już się skończyły? Szczęściaro. Chcę nadal pracować, ale te mdłości mnie wykańczają, i po prostu czuję się w pracy źle. W domu jak mnie coś bierze mogę się położyć a w pracy niestety nie mam takiej możliwości - musiałabym pracować w hotelu, albo w sklepie z łóżkami hehe
Powiem Ci, że od wczoraj w ogóle nie mam a w ubiegłym tygodniu już pod koniec też było bardzo dobrze. Tylko w pon po południu i we wtorek rano mnie jeszcze sponiewierało i wymiotowałam w pracy a później nagle odeszły. Mam nadzieję, że to nie chwilowa poprawa. Wiem, że niektóre dziewczyny mają właśnie problem z tymi potwornymi mdłościami właśnie tylko przez 2-3 tygodnie tak więc bądź dobrej myśli Może lada dzień przejdą. A co do tego, że mogłabyś pracować tylko w hotelu albo sklepie z łóżkami to doskonale Cię rozumiem bo sama jak mnie tak te mdłości cały dzień dręczyły to jedyne co mi pomagało to sen. Nic więcej. Martwię się, żeby tylko nie wróciły, ale mam nadzieję, że nie.
avelaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:36   #2733
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

avelaaa ,Tobie, sobie oraz innym mdłościowym dziewczynkom życzę szybkiego zakończenia mdłości i wymiotów
cate_, witam Cię. Pochwal się z czym do nas przychodzisz

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 12:58   #2734
leosia80
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Witam dziewczyny
leosia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:14   #2735
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziewczyn przybywa, duzo bedzie mamusiek majowo czerwcowych widze ) dzien dobry;]
co do mdlosci mam mega po gumach mietowych, woglole po pascie do zebow...
jem duzo za duzo nimm2
piekna pogoda, nie siedziec w domu tylko na spacer ":}

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:16
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:19   #2736
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

jeszcze raz życzę wszystkim mamusiom szczęśliwych 9 miesięcy i zdrowych maluszków

bożesz jak ten czas leci...

mama majowa 2011r.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:54   #2737
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja po obiadku. Trochę jeszcze przed kompem posiedzę i może starczy na dziś

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2011-10-26, 14:02   #2738
liveinhope
Raczkowanie

...ale napisałyście - kiedy to czytać?
Ja nie mam siły wieczorami siedzieć - najchętniej bym spała cały czas.

Może w nocy, kiedy ja też się budzę i nie mogę przez godzinę zasnąć, będę nadrabiać

U mnie wszelkie dolegliwości ustały, ze 3 dni w ogóle nic nie czułam i panikowałam ale okazało się że wszystko jest w porządku więc na wszelki wypadek uspokajam wszystkie, którym to się przydarzy.
Podobno w pierwszym trymestrze najczęściej kobitki się zgłaszają z problemem, że czują się... zbyt dobrze

Też mam fazę na pomidorówkę - cały czas bym jadła. Może to ze względu na potas

A z innej beczki. Czy ktoś się orientuje, czy z wadą wzroku powinnam sobie zrobić już teraz jakieś badania?
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:09   #2739
npg88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
za bardzo nie rozumiem o co chodzi z tym klubem.... nie dlatego, że jestem "nowa" na wizazu bo nie jestem.

Kto niby wysyła zaproszenia i jakie są kryteria? takie to troche dziwne dla mnie, że ktoś ocenia moją "fajność" i albo daje zaproszenie albo nie.

Rozumiem, że klub jest po to, że można w gronie "zaufanych" pisać o intymnych rzeczach tylko nie rozumiem po co pisać na głównym forum np " ...napisze w klubie..." skoro tu jest wiele osób które się udzielają a w klubie nie są ( nie mają zaproszenia lub zwyczajnie nie chcą...)

I to nie tylko na tym wątku tak jest... klub na wizazu traktowany jest jak jakaś elita, wyróżnienie. dziwne...
To tylko moje osobiste zdanie nie mające na celu nikogo obrażać. ot takie moje spostrzeżenia
Nasz klub nie jest traktowany jako elita (broń Boże). Każdy może dołączyć. Jak tylko założyłam klub napisałam o tym na wątku głównym, że jeśli ktoś chce dołączyć to niech da znać. Warunkiem bycia w klubie jest jedynie aktywność. To ma uchronić klub przed podglądaczami.
Ja np. rzadko się tu wypowiadam, bo albo moje wypowiedzi są ignorowane, albo przechodzi się ciągle z tematu w temat, co mi nie odpowiada. W klubie mamy różne wątki, wszystko jest w miarę uporządkowane

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:12   #2740
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Talking Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
...ale napisałyście - kiedy to czytać?
Ja nie mam siły wieczorami siedzieć - najchętniej bym spała cały czas.

Może w nocy, kiedy ja też się budzę i nie mogę przez godzinę zasnąć, będę nadrabiać

U mnie wszelkie dolegliwości ustały, ze 3 dni w ogóle nic nie czułam i panikowałam ale okazało się że wszystko jest w porządku więc na wszelki wypadek uspokajam wszystkie, którym to się przydarzy.
Podobno w pierwszym trymestrze najczęściej kobitki się zgłaszają z problemem, że czują się... zbyt dobrze

Też mam fazę na pomidorówkę - cały czas bym jadła. Może to ze względu na potas

A z innej beczki. Czy ktoś się orientuje, czy z wadą wzroku powinnam sobie zrobić już teraz jakieś badania?
Dołączam się do pytania. Też mam wadę wzroku (-1,5). Noszę soczewki. Mogę je nosić przez cały czas ciąży? Słyszałam, że do porodu lepiej mieć okulary, albo "na ślepca"

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2011-10-26, 14:23   #2741
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja jem obiadek po raz drugi i nie wykluczone że ostatni.
Ostatnio jak ugotowałam kapuśniak wyjadłam pół gara a miało być na dwa dni a ja to pożarłam
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:51   #2742
Ostrovia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

W sobotę zrobiłam dwa testy ciążowe, a w niedzielę jeszcze dołączyłam do tego trzeci... i na każdym z nich wynik: POZYTYWNY. Powiem Wam szczerze, że razem z mężem płakaliśmy jak bobry z rozpaczy... Nasze plany na najbliższe lata były zupełnie inne, tym bardziej że jesteśmy dopiero 32 dni po ślubie... ale teraz zaczynamy się z tego cieszyć Pojutrze idę na badania do ginekologa - wtedy już wszystko będzie pewne na 100%.

Z moich obliczeń wynika że orientacyjny termin porodu będę miała na 25,26 czerwca.
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:55   #2743
fonn
Rozeznanie

Melduję się po wizycie u lekarza
Nie udało mi się umówić usg na dziś, więc zapisałam się na jutro przed południem i dopiero wtedy będę widziała konkrety :/ również jutro zrobię test z krwi (dziś byłam w lecznicy po godzinach otwarcia punktu pobrań).
Ja obstawiam, że to 5-6 tydzień
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:02   #2744
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

W sobotę zrobiłam dwa testy ciążowe, a w niedzielę jeszcze dołączyłam do tego trzeci... i na każdym z nich wynik: POZYTYWNY. Powiem Wam szczerze, że razem z mężem płakaliśmy jak bobry z rozpaczy... Nasze plany na najbliższe lata były zupełnie inne, tym bardziej że jesteśmy dopiero 32 dni po ślubie... ale teraz zaczynamy się z tego cieszyć Pojutrze idę na badania do ginekologa - wtedy już wszystko będzie pewne na 100%.

Z moich obliczeń wynika że orientacyjny termin porodu będę miała na 25,26 czerwca.
Oj kochana nie przejmuj sie, uwierz ze moja rekacja nie byla tez super zarabista, przestraszylam sie, ze tak szybko, mialam pracowac, nabierac doswiadczenia, chcielismy poprostu poczekac z 2 lata minumum jeszcze.
Ale tak widocznie musialo byc teraz czym wiecej ciaza sie rozwija ciesze sie z niej strasznie i nie wyobrazam sobie teraz ze mogloby byc inaczej(pomimo, ze boje sie porodu, boje sie o dziecko, o przyszlosc...)
takze glowa do gory! i witaj
ps. i ja tez niewiele po slubie, a i dzidzi splodzilsimy przed slubem (a uwazalismy) wiec tak juz musi byc

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Nie udało mi się umówić usg na dziś, więc zapisałam się na jutro przed południem i dopiero wtedy będę widziała konkrety :/ również jutro zrobię test z krwi (dziś byłam w lecznicy po godzinach otwarcia punktu pobrań).
ja robilam test w 5 i 6 tyg, w 5 wyszedl mi negatywny, w 6 juz pozytywny ;]w 6 bylam u lekarza rozpoznal powiekszona macice i powiedzial, ze jestem w ciazy nie zapomne miny meza

Czas edycji: 2011-10-26 o 14:59
Stary 2011-10-26, 15:06   #2745
Ostrovia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Oj kochana nie przejmuj sie, uwierz ze moja rekacja nie byla tez super zarabista, przestraszylam sie, ze tak szybko, mialam pracowac, nabierac doswiadczenia, chcielismy poprostu poczekac z 2 lata minumum jeszcze.
Ale tak widocznie musialo byc teraz czym wiecej ciaza sie rozwija ciesze sie z niej strasznie i nie wyobrazam sobie teraz ze mogloby byc inaczej(pomimo, ze boje sie porodu, boje sie o dziecko, o przyszlosc...)
takze glowa do gory! i witaj
ps. i ja tez niewiele po slubie, a i dzidzi splodzilsimy przed slubem (a uwazalismy) wiec tak juz musi byc

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

ja robilam test w 5 i 6 tyg, w 5 wyszedl mi negatywny, w 6 juz pozytywny ;]w 6 bylam u lekarza rozpoznal powiekszona macice i powiedzial, ze jestem w ciazy nie zapomne miny meza
Dziękuję Ci za te słowa... mam nadzieję że z dnia na dzień coraz bardziej będę się oswajać z wizją macierzyństwa i czerpać z tego radość trochę się boję piątkowej wizyty u ginekologa... ale mam nadzieję że z maluchem i jego umiejscowieniem wszystko będzie ok

Dobrze, że nie jestem z tym wszystkim sama... bo widzę, że u Ciebie agatko dziecko też poczęło się w "ślubnych okolicach"

Możesz mi jeszcze mniej więcej powiedzieć jak wyglądała ta pierwsza wizyta u ginekologa? Miałaś robione USG dopochwowe/brzuszne czy może lekarz kazał z tym poczekać?

Edytowane przez Ostrovia
Czas edycji: 2011-10-26 o 15:08
Stary 2011-10-26, 15:44   #2746
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Dziękuję Ci za te słowa... mam nadzieję że z dnia na dzień coraz bardziej będę się oswajać z wizją macierzyństwa i czerpać z tego radość trochę się boję piątkowej wizyty u ginekologa... ale mam nadzieję że z maluchem i jego umiejscowieniem wszystko będzie ok

Dobrze, że nie jestem z tym wszystkim sama... bo widzę, że u Ciebie agatko dziecko też poczęło się w "ślubnych okolicach"

Możesz mi jeszcze mniej więcej powiedzieć jak wyglądała ta pierwsza wizyta u ginekologa? Miałaś robione USG dopochwowe/brzuszne czy może lekarz kazał z tym poczekać?
ja bylam na pcoztaku 6 tygodnia w ten dzien keidy test pokazal 2 kreski... zbadal mnie reka dopochwowo, mowil tylko o macicy i ze ciaza trzyma sie ladnie, z usg kazal mi poczekac do 12 tygodnia, takze dopiero w ten poniedzialek poraz 1szy zobaczylam swoja dzidzie w innych miastach robia dopochwowe slyszalam, ale gdy spytalam mojego gin czy bedzie mi robil to odparl ,, ze to jak wsadzanie glowy do mikrofalowki,, , takze nie wiem czy jest szkodliwe czy nie rozne sa opinie na ten temat
No z mysla macierzynstwa naprawde powoli sie oswajam, ale uwierz mi ze tak naprawde mega mocno zaczelam tego dziecka pragnac gdy sie okazalo ze mam problemy z hormonami, ze moge to dziecko stracic albo ze moze nie byc zdrowe do konca.... wtedy zaczelam myslec jakos inaczej, mniej egoistycznie trzymaj sie, zagladaj tu, wsyztko napewno bedzie dobrze

ps. coraz wiecej spotykam osob, ktore nie moga miec dzieci .... dalyby chyba wsyztko zeby byc w takiej sytuacji jak my takze chyba trzeba to docenic
ps. przy pierwszej wizycie zalozyl mi karte ciazy, zlecil wsyztkie badania .

Czas edycji: 2011-10-26 o 15:48
Stary 2011-10-26, 16:04   #2747
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cate_ witaj
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 16:16   #2748
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was Dziewczyny takie pytanie: czy któraś z Was w tych pierwszych tygodniach tak jak ja przesypia pół nocy, po czym budzi się ok. 4 i dalej już nie może zasnąć? Ja tak mam od niemal trzech tygodni i już mnie to wykańcza. Podpytam dzisiaj gina. Z ciekawszych objawów przez dwa tygodnie bolał mnie brzuch tak, jak przed @ (od kilku dni nie boli, czyli pewnie znalazło sobie wreszcie miejsce ). No i piersi są większe o dobre dwa rozmiary.

Serdecznie pozdrawiam wszystkie Oczekujące
Jezuuu mam dokladnie to samo !! jak mnie to denerwuje masakra .. a jak usne nad ranem to moglabym spac caly dzien

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
mogę się przyłączyć
jasne witaj

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jeszcze raz życzę wszystkim mamusiom szczęśliwych 9 miesięcy i zdrowych maluszków

bożesz jak ten czas leci...

mama majowa 2011r.
dziekuje

Cytat:
Cześć dziewczyny!

witaj
z dnia na dzien napewno bedzie coraz lepiej

Cytat:
kurcze szkoda ze nie udalo sie z usg dzisiaj .. oby do jutra

Nie wyspalam sie wogole .. a mimo ze mam dzisiaj wolne musialam wstac wczesniej bo maja przyjechac naprawiac tv oby do wieczora

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 16:25   #2749
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Jezuuu mam dokladnie to samo !! jak mnie to denerwuje masakra .. a jak usne nad ranem to moglabym spac caly dzien
ja to samo ostatnio byłam tak nieprzytomna, że położyłam się po porannym krzątaniu i pospałam dwie godzinki, zasypiając natychmiast. A w nocy nic, nie mogę i już!

Cytat:
kurcze szkoda ze nie udalo sie z usg dzisiaj .. oby do jutra
aż mnie nosi, naprawdę już sobie zdążyłam postokroć wkręcić, że testy się pomyliły i nic tam nie ma....
Stary 2011-10-26, 16:38   #2750
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo ostatnio byłam tak nieprzytomna, że położyłam się po porannym krzątaniu i pospałam dwie godzinki, zasypiając natychmiast. A w nocy nic, nie mogę i już!

aż mnie nosi, naprawdę już sobie zdążyłam postokroć wkręcić, że testy się pomyliły i nic tam nie ma....

Witaj Fonn dasz radę - a jak jutro zobaczysz Kropka na USG to na pewno przekonasz się że jednak coś tam jest
co do cycków i snu - miałam tak samo - wstawiałam o 4 rano bo mi się siku chciało i już dupa, najczęściej oglądałam coś w TV albo czytałam książke a przed południem krótka drzemkan
najgorsze to te cycki, których tak skutecznie się pozbywałam przez rok ale może potem się zmniejszą kto wie

a tak w ogóle dziewczyny to był chyba mój najgorszy dzień od początku ciąży - nie dość że wymiotowałam od rana po herbacie, to potem jeszcze moje biodro dało mi tak w d.upe za przeproszeniem, że przyszłam ze spaceru z płaczem i nie mogłam nawet usiąść, coś okropnego - obawiam się że będzie coraz gorzej. Dla wyjaśnienia 8 lat temu miałam wypadek miałam przesunięcie panewki biodrowej z ostrym ropnym stanem zapalnym i przesunięcie kręgów piątekgo i szóstego. Czym robię się większa z przodu, tym bardziej boli mnie biodro...ciekawe jak to będzie wyglądać za kilka tygodni
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 16:44   #2751
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Witaj Fonn dasz radę - a jak jutro zobaczysz Kropka na USG to na pewno przekonasz się że jednak coś tam jest
co do cycków i snu - miałam tak samo - wstawiałam o 4 rano bo mi się siku chciało i już dupa, najczęściej oglądałam coś w TV albo czytałam książke a przed południem krótka drzemkan
najgorsze to te cycki, których tak skutecznie się pozbywałam przez rok ale może potem się zmniejszą kto wie

a tak w ogóle dziewczyny to był chyba mój najgorszy dzień od początku ciąży - nie dość że wymiotowałam od rana po herbacie, to potem jeszcze moje biodro dało mi tak w d.upe za przeproszeniem, że przyszłam ze spaceru z płaczem i nie mogłam nawet usiąść, coś okropnego - obawiam się że będzie coraz gorzej. Dla wyjaśnienia 8 lat temu miałam wypadek miałam przesunięcie panewki biodrowej z ostrym ropnym stanem zapalnym i przesunięcie kręgów piątekgo i szóstego. Czym robię się większa z przodu, tym bardziej boli mnie biodro...ciekawe jak to będzie wyglądać za kilka tygodni
biedna ja też się zrobiłam jakaś drażliwa, przechodziłam dziś przez warszawską patelnię, grał jak zawsze ten facet na krześle i byłam gotowa go zatłuc a nigdy mi nie przeszkadzał.
Kapukat, a może trzeba pójść do ortopedy z tym biodrem? bo teraz będzie musiało dźwigać coraz większy ciężar, myślę, że to ważne

swoją drogą kto by się spodziewał, że spotkamy się na tym wątku
Stary 2011-10-26, 16:44   #2752
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie ja sie boje spac przez dzien ... bo wtedy to juz wogole w nocynie zasne

ee tam nie wkrecaj sobie napewno wszystko jest dobrze

Cytat:
jejku przykro mi a rozmawialas z lekarzem na ten temat? Oby nie bylo tak jak piszesz ze im wiekszy brzusio tym wiekszy bol ...

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-10-26 o 16:45
Stary 2011-10-26, 16:55   #2753
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

jejku przykro mi a rozmawialas z lekarzem na ten temat? Oby nie bylo tak jak piszesz ze im wiekszy brzusio tym wiekszy bol ...
no niestety jeszcze nie, ale jak tylko będę w szpitalu na USG to się zapytam Pani doktor co mam z tym zrobić, bo się przestraszyłam jak diabli

Cytat:
biedna ja też się zrobiłam jakaś drażliwa, przechodziłam dziś przez warszawską patelnię, grał jak zawsze ten facet na krześle i byłam gotowa go zatłuc a nigdy mi nie przeszkadzał.
Kapukat, a może trzeba pójść do ortopedy z tym biodrem? bo teraz będzie musiało dźwigać coraz większy ciężar, myślę, że to ważne

swoją drogą kto by się spodziewał, że spotkamy się na tym wątku
dobry pomysł, muszę tylko znaleźć tutaj jakiegoś logicznego ortopedę
a co do drażliwości - uważaj uważaj, bo to dopiero początek, mnie odrzucały feromony mojego własnego R. a do tego zatrzymywałam autobus po dwóch przystankach bo myślałam że od smrodu wszystkich ludzi w nim zacznę wymiotować dalej niż szyba w autobusie będzie ciekawie
Stary 2011-10-26, 16:57   #2754
fonn
Rozeznanie

Cytat:

dobry pomysł, muszę tylko znaleźć tutaj jakiegoś logicznego ortopedę
a co do drażliwości - uważaj uważaj, bo to dopiero początek, mnie odrzucały feromony mojego własnego R. a do tego zatrzymywałam autobus po dwóch przystankach bo myślałam że od smrodu wszystkich ludzi w nim zacznę wymiotować dalej niż szyba w autobusie będzie ciekawie
raany, ja bez ciąży potrafię ryknąć
mam nadzieję, że oboje to wytrzymamy
Stary 2011-10-26, 17:05   #2755
kapukat
Zakorzenienie

Fonn co do ryczenia - to raczej będzie nie głosem a łzami ja się tak "rycząca i miękka zrobiłam, że wszystko mnie irytowało, ale w ten gorszy sposbó, bo wcześniej albo tupnęłam, albo rąbnełam drzwiami i git
Stary 2011-10-26, 17:11   #2756
Ostrovia
Raczkowanie

agatka661, dziękuję za odpowiedź

Dziewczyny, znacie może jakieś fajne sklepy internetowe z modną odzieżą ciążową?? Kupowałyście już coś sobie??
Stary 2011-10-26, 17:17   #2757
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Kapukat jak ja Cie rozumiem ... co do piersi;p zawsze chcialam zeby zmalaly, schudlam troszke sie zmniejszyly- do miseczki ff, a teraz znow mam dwa ciezkie balony....
i z tym biodrem musisz koniecznie isc do lekarza b0o kolezanka miala chyba 2 cm krotsza noge, biodro bolalo ja w ciazy, jak sie pozniej okazalo tak je rpzeciazyla ze pozniej lekarz mowil ze mozliwe ze bedzie kustykala do konca zycia....

ne strasze Cie ale lepiej spytac fachowca co on o tym mysli, bo dopiero zaczynasz ciaze, gorzej bedzie za 3-4 mce ;]
zrobilam zupke mega ogokowa, maz jej nie moze jesc bo go skreca bo za kwasna mniammmm
Stary 2011-10-26, 17:47   #2758
kapukat
Zakorzenienie

dziewczyny kupowały ja muszę niestety bazowac na sklepach dostępnych pod ręką.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kapukat jak ja Cie rozumiem ... co do piersi;p zawsze chcialam zeby zmalaly, schudlam troszke sie zmniejszyly- do miseczki ff, a teraz znow mam dwa ciezkie balony....
i z tym biodrem musisz koniecznie isc do lekarza b0o kolezanka miala chyba 2 cm krotsza noge, biodro bolalo ja w ciazy, jak sie pozniej okazalo tak je rpzeciazyla ze pozniej lekarz mowil ze mozliwe ze bedzie kustykala do konca zycia....

ne strasze Cie ale lepiej spytac fachowca co on o tym mysli, bo dopiero zaczynasz ciaze, gorzej bedzie za 3-4 mce ;]
zrobilam zupke mega ogokowa, maz jej nie moze jesc bo go skreca bo za kwasna mniammmm

no to prawda - i zamierzam, bo jeśli ten ból będzie się powtarzał to któregoś dnia położę się na środku ulicy i już nie wstanę, bo mnie tak wygnie
no to łączę się z Tobą - w próbie zmniejszenia cycków - ja zawsze uważałam że są za duże, nawet jak schudłam, to też były za duże - mi najpierw rosły w siłę w dzieciństwie a potem, jak buchnęły po hormonach na PCO, to aż mi się rozstępy porobiły....

ja jakoś kiszone ogórki mijam z daleka, za to mam zupę marchwiową z mlekiem kokosowym... mniam
Stary 2011-10-26, 18:08   #2759
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ja też zupami żyję. Ale w ciągu dnia już jest o wiele lepiej. Rano tylko trochę męczy, ale staram się szybko coś zjeść i dopiero szykuję się do pracy.
Byłam u lekarza, wg moich obliczeń czyli od dnia OM był to pierwszy dzień 7 tygodnia a on stwierdził, że 4t5d. Nie wiem jakim sposobem.
No ale mniejsza z tym, powiedziałam mu, że mi inaczej wyszło i że wszędzie piszą, że od ostatniej miesiączki się liczy wiek ciąży to skomentował to, że w dniu okresu dziecko nie powstało.
Termin wyznaczył tydzień później niż mi w tych wszystkich kalkulatorach wychodzi.

W każdym razie pęcherzyk ma 13 mm.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 18:13   #2760
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Ja też zupami żyję. Ale w ciągu dnia już jest o wiele lepiej. Rano tylko trochę męczy, ale staram się szybko coś zjeść i dopiero szykuję się do pracy.
Byłam u lekarza, wg moich obliczeń czyli od dnia OM był to pierwszy dzień 7 tygodnia a on stwierdził, że 4t5d. Nie wiem jakim sposobem.
No ale mniejsza z tym, powiedziałam mu, że mi inaczej wyszło i że wszędzie piszą, że od ostatniej miesiączki się liczy wiek ciąży to skomentował to, że w dniu okresu dziecko nie powstało.
Termin wyznaczył tydzień później niż mi w tych wszystkich kalkulatorach wychodzi.

W każdym razie pęcherzyk ma 13 mm.
a serduszko jeszcze nie bije za wczesnie nie?

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości