Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 18:19   #2581
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Któraś z was kupowała maseczke WAX do włosów wypadających, która to odżywka, bo jak szukam na internecie to dużo ich I nie mam pojęcia, którą mam kupić
Ja kupiłam taką: http://allegro.pl/odzywka-do-wlosow-...891206033.html tyle że w aptece.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
No a jedzenie po czesci zeby, poczesci moja wina, bo za bardzo sie spinam. Pani doktor powiedziala, ze albo sie uspokoje i bedzie ok albo zostane nerwuskiem i bedziemy musieli przejsc na butle. Takze chyba zaczne medytowac
Oby wam się udało powrócić do "spokojnego cycka".
Tak mi się przypomniało, pamiętacie jak tu narzekałam, że moja też nie chce z piersi jeść, że płacze, rzuca się i że w związku z tym kończę karmienie po chrzcinach? Otóż jak mnie wsparłyście w decyzji to się wyluzowałam, przestałam się męczyć co te 2-3 godziny i ściągam do dziś laktatorem 3 razy dziennie i daje z butelki. Reszta MM. Ale jest jeszcze coś. Myślałam, że to moja wina, że ona nie chce jeść z cycka, że źle ją trzymam, albo coś, tymczasem moja królewna nie lubi leżeć na rękach!! Na pionowo bardzo lubi, na leżąco NIE. Myślałam, że coś źle robię, do czasu, aż moja mama powiedziała, że ona tego nie lubi, bo u niej na rękach też płacze. Musi mieć nastrój, to chwilkę wytrzyma. Trafił mi się egzemplarz... Jak jedzonko to leżenie na płasko na łóżku, na macie, w wózku...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 18:34   #2582
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
My wybraliśmy domek który ma 3 pokoje (sypialnia, pokój Domka, pokój dla drugigo dziecka) +salon, garderoba, kuchnia, łazienka.
oj, już po opisie mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a mój syn wczoraj zjadł swoją pierwszą łyżeczkę jabłuszka mina boska i mamy już ponad 4 miesiące! i 7.380kg
pięknie! no i za ładne spanie!
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

a ja zła w sobote zrobiłam sobie makijaż permanentny powiek i wszystko mi złazi ze strupkami
oj...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A my już po szczepieniu.
Mały miał dwa wkłucia, a nie zapłakał ani razu! Chyba nie czuł wkłucia.
Za to jaki koncert dał przy ubieraniu kombinezonu- aż pielęgniarki wyszły z pokoju. No tak się pieron nienawidzi ubierać, a rękawki to już tragedia.
Także wyszliśmy zapłakani ( znaczy mały) z przychodni, a kto by pomyślał, że to przez głupi kombinezon a nie szczepienie :co jest:

A IGi waży 9300, ale pani pediatra powiedziała, że przy takiej długości mógłby spokojnie ważyć i kilogram więcej. Tak że wszystko gra i buczy
dla dzielnego Igorka!
Cytat:
Wiem, że współżyli ( opowiadała mi kuzynka tej dziewczyny ), używali gum ( wiadomo, że gumy czasem zawodzą ), no i wpadli.

Chłopak był w siódmym niebie, okazało się, że wyprzebijał szpilką prezerwatywy, tak, by biedna dziewczyna o niczym nie wiedziała. I tym sposobem chciał mieć ja tylko dla siebie.
No i miał ;/ Presja rodziny, ślub, dziecko...CHORE!
o kurka.... niezły egzemplarz... są razem jeszcze?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu. Mały szczerze mówiąc mniej płakał niż przy I turze... Był naprawdę dzielny, a po wyjściu z gabinetu usnął
Oby nie było żadnych reakcji poszczepiennych...
Na pewno nie będzie
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wy podkładacie juz poduszki? Czy dzieciaczki leża na płasko?
Dobranoc.
cały czas na płasko

Cytat:
Dzwonili do mnie z pracy i muszę napisać wniosek o rezygnację z grupowego ubezpieczenia na życie. Wiecie jak takie coś napisać? Co taki wniosek powinien zawierać? Pomożecie?
Wg mnie wcale nie musisz, możesz mieć indywidualną kontynuację jeśli chcesz.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

czyli jutro moge sie spodziewac czegokolwiek z objawow tak bo to dobe po?????

a po co mu już czopek dawałaś? Działo się coś?
Niekoniecznie jutro, mogą być i dziś - choć oczywiście trzymam kciuki żeby nie było. Do 3 dni mogą sie utrzymywać.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:03   #2583
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
ah zapomiałabym i ważymy 5930g to nie za duzo jak na 2 mc????
Mam nadzieję, że nie bo Helenka też waży koło 6 kg a tydzień temu skończyła 2 miesiące...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:16   #2584
Marina1
Zakorzenienie

Aaniu tak są razem, ale tam jest takie specyficzne środowisko, mieszkają na malutkiej wsi, gdzie rozwód jest nie do wyobrażenia, ona się podporządkowała temu chłopakowi ( już mężowi ) i nie ma za wiele do powiedzenia...;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:28   #2585
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Oby wam się udało powrócić do "spokojnego cycka".
Tak mi się przypomniało, pamiętacie jak tu narzekałam, że moja też nie chce z piersi jeść, że płacze, rzuca się i że w związku z tym kończę karmienie po chrzcinach? Otóż jak mnie wsparłyście w decyzji to się wyluzowałam, przestałam się męczyć co te 2-3 godziny i ściągam do dziś laktatorem 3 razy dziennie i daje z butelki. Reszta MM. Ale jest jeszcze coś. Myślałam, że to moja wina, że ona nie chce jeść z cycka, że źle ją trzymam, albo coś, tymczasem moja królewna nie lubi leżeć na rękach!! Na pionowo bardzo lubi, na leżąco NIE. Myślałam, że coś źle robię, do czasu, aż moja mama powiedziała, że ona tego nie lubi, bo u niej na rękach też płacze. Musi mieć nastrój, to chwilkę wytrzyma. Trafił mi się egzemplarz... Jak jedzonko to leżenie na płasko na łóżku, na macie, w wózku...
moja tez na rekach nei lubi lezec. tylko na płasko. karmimy sie najczesciej na lezaco na kanapie. w przychodni smiali sie ze mnie ze jeszcze nie widzieli karmienia na "siedzaco" - mala sidzi mi na kolanach bo jak lezy to wierzga i koniec. chyba ze lezy centralnie poziomo, to jeszcze jakos daje rade. a np. do snu to mozna ja ululac tylko w pozycji do odbicia, na lezaco nie dałaby sie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:30   #2586
BABONIK
Zadomowienie

w zasadzie mam ostatnio zaległości z wizażem , może mi się wydaje ale Zanka się coś nie pojawia?? co z nią?? dlaczego sie tak rzadko odzywa??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:39   #2587
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopak był w siódmym niebie, okazało się, że wyprzebijał szpilką prezerwatywy, tak, by biedna dziewczyna o niczym nie wiedziała. I tym sposobem chciał mieć ja tylko dla siebie.
No i miał ;/ Presja rodziny, ślub, dziecko...CHORE!
Matko, a ja myślałam że tylko kobiety potrafią być tak zdesperowane i łapać facetów na dziecko Co zresztą dla mnie jest poniżej wszelkiej krytyki i nawet nie wiem jak to nazwać... Skrajna głupota, skrajny egoizm.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i na koniec najlepsze. Zamawiałaś 2 dni po mnie swój przyrząd gimnastyczny i Twój już jest... a mojego jeszcze nie ma. Nawet pisałam do sprzedającego i odpisał, że wysłał opek'iem 21 października. Coś mi tu śmierdzi . Jeszcze 2 dni poczekam a potem zrobię jesień średniowiecza

Jakbym jej nie obudziła na drugiej drzemce, to by jej ta trzecia wypadła z grafiku i wtedy po kąpaniu padła by o 20.00 a po godzinie zwarta i gotowa na jeszcze 2-3 godziny wariowania.
No faktycznie nie spieszy się ten Twój z wysyłką Mnie mile zaskoczył mój sprzedawca, bo zapłaciłam w piątek, on wysłał wczoraj a dziś już jest. A płaciłam za zwykłą paczkę nie priorytet, a ona sam z siebie wysłał priorytetem
A przyrząd zrobił już furorę W tej wersji do leżenia na pleckach. Tymek z godzinę leżał i cały aż się wił z radości do tych mrugających światełek

A odnośnie drugiej części, to mnie to wcale nie dziwi. Wiadomo że ilość snu w ciągu doby nie jest nieograniczona i jeśli prześpi cały dzień, to musi się kiedy indziej wyszaleć

Cytat:
jestesmy po wizycie. maly zdrowy tzn. kaar mu sie przypaletal ale uwaga uwaga.... Ida dwa zeby,na raz i zeby bylo smiesznie, to sa to dwojki.
O rany, jak szybko!!!

Cytat:
Któraś z was kupowała maseczke WAX do włosów wypadających, która to odżywka, bo jak szukam na internecie to dużo ich I nie mam pojęcia, którą mam kupić
To taka Brunetko: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1

Cytat:
A my już po szczepieniu.
Mały miał dwa wkłucia, a nie zapłakał ani razu! Chyba nie czuł wkłucia.
Za to jaki koncert dał przy ubieraniu kombinezonu- aż pielęgniarki wyszły z pokoju. No tak się pieron nienawidzi ubierać, a rękawki to już tragedia.
A IGi waży 9300, ale pani pediatra powiedziała, że przy takiej długości mógłby spokojnie ważyć i kilogram więcej. Tak że wszystko gra i buczy
Dzielny Igi
Ale nie wyobrażam sobie jak to jest nosić taki ciężar JESZCZE sobie nie wyobrażam

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
CześćMój nic nie znalazł, więc poszłam na nfz do mojej pierwszej ginki - nie mam nic oprócz powiększonego trzonu macicy, co może oznaczać ciążę Jak mi to powiedziała, to tylko głupio się zaśmiałam, bo gum używamy, ale wiadomo jak to jest... Żebyśnie widziały mine mojego męża - bezcenne Ale w sumie do śmiechu mi nie jest... mam usg zrobić i zobaczymy. Szczerze to nie wierzę w ciążę, ale zawsze jakaś nutka niepewności jest...
Ale tak szczerze, to życzę żeby jednak tej ciąży jeszcze ni ebyło... Za szybciutko to by było dla organizmu po cc...
Stary 2011-10-26, 19:41   #2588
patik87
Zakorzenienie

Zakopuję się coraz głębiej w ten dół do którego wpadłam, a to nie pomoże w szybkim wyzdrowieniu.
Dzięki za słowa pocieszenia Babonik, Crazy i o kimś zapomniałam (przepraszam).
Jak na złość, Sara dzisiaj ma gorszy dzień również, a że na spacerze nie byłyśmy to marudzi od południa i nic nie śpi. Widać że zmęczona,a nie może usnąc, a jak uśnie po godzinie lulania to na 5 minut i za chwilę ryk.

Wiecie że chrzestna Sary zobaczy ją dopiero pierwszy raz w niedzielę na chrzcie? nieźle, co?
To była jedyna sensowna osoba z mojej rodziny, o bycie chrzestną poprosiłam ją przez tel, potem chcieliśmy oficjalnie do niej pojechać, ale ciągle coś wymyślała, że nie wie czy będzie w domu i takie tam.
A raz mi nie pasowało, to powiedziała: "spoko, damy radę, wiem że wy chcecie tak wszystko ładnie pięknie z zaproszeniem.." Odebrałam to ak, jakby nie chciała nas ugościć, czy co?
A tak na co dzień to bardzo fajna osoba.Tylko rzadko się widujemy ogólnie...
I wstyd się przyznać, ale ona ma rocznego synka, którego ja również nie widziałam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:42   #2589
Shira_83
Zadomowienie

achaaa wreszcie mamusia ma czas dla siebie (tfu tfu na psa urok)

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć

Która zgadnie do której dzisiaj spała? No, która ?
Do ........... 10.48 Mój syn to bardzo życzliwy i wyrozumiały facet

przyniósł ten słynny przyrząd gimnastyczny Zaraz sobie obejrzę
wymień się dzieciakiem chociaż na tydzień hahaha
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Shirko oj daje,daje mi.
No ale przejdzie Jej.Ten skok najdłuższy ze wszystkich

Paticzku kuruj sie
Dobrze,ze mama wzięła czesc obowiazków na siebie

Chce mi się serków czekoladowych a nie ma mi kto kupić
Chce 4!!!
jej ty to zaraz 4 jeden za mało typowa kobita jeszcze troszkę i i Izunia pokarze nowe talenty
Cytat:
My już po szczepieniu. Mały szczerze mówiąc mniej płakał niż przy I turze... Był naprawdę dzielny, a po wyjściu z gabinetu usnął
Oby nie było żadnych reakcji poszczepiennych...
brawa dla dzielnego kawalera

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

pięknie! no i za ładne spanie!
.
dzięki Aneczko wiesz zawsze o tym myślę ale nigdy nie napisałam lubie ten twój zielony kolor zawszę wiem kogo czytam

Cytat:
w zasadzie mam ostatnio zaległości z wizażem , może mi się wydaje ale Zanka się coś nie pojawia?? co z nią?? dlaczego sie tak rzadko odzywa??
ojj tak odczuwalny jest znaczny deficyt Zanki

no dobra dajcie link na te magiczną zabawkę Brumku?

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2011-10-26 o 19:44
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:48   #2590
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zakopuję się coraz głębiej w ten dół do którego wpadłam, a to nie pomoże w szybkim wyzdrowieniu.
Dzięki za słowa pocieszenia Babonik, Crazy i o kimś zapomniałam (przepraszam).
Jak na złość, Sara dzisiaj ma gorszy dzień również, a że na spacerze nie byłyśmy to marudzi od południa i nic nie śpi. Widać że zmęczona,a nie może usnąc, a jak uśnie po godzinie lulania to na 5 minut i za chwilę ryk.
Patik dawaj łopatę to cię szybko odkopię

Albo ja jestem jakaś głupia, albo ślepa nie mogę tej maseczki znaleźć na DOZ. pl Brumeczku pomożesz

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-26 o 19:50
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:49   #2591
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja tez na rekach nei lubi lezec. tylko na płasko. karmimy sie najczesciej na lezaco na kanapie. w przychodni smiali sie ze mnie ze jeszcze nie widzieli karmienia na "siedzaco" - mala sidzi mi na kolanach bo jak lezy to wierzga i koniec. chyba ze lezy centralnie poziomo, to jeszcze jakos daje rade. a np. do snu to mozna ja ululac tylko w pozycji do odbicia, na lezaco nie dałaby sie...
Czyli jednak nie jestem sama Ja nie umiałam karmić na leżąco.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:54   #2592
Vaniliova11
Zadomowienie

Krystianek i jego bioderka dziękują za oklaski
Marina Madziulka Sweetangel dla Waszych dzielnych dzieciaczków
Piwnooka ja bym musiała byłej Tża podziękowac że go rzuciła i jeszcze jedno - jesteśmy równolatki
iustynko no normalnie rozbudowujemy bliźniaka
Wodaqua mnie niedawno sie sniło że znowu byłam w ciąży
Przykre że Twoja koleżanke spotkała choroba u mnie wykryto guzek w piersi miesiac przed ślubem na szczęście niegroźny ale co mnie to nerwów kosztowało
Dziubek Natka Meszsares Zaneta Zanka co ze spotkaniem Ślązaczek ??????
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 20:00   #2593
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dużo zdrówka dla Julki.
dziękujemy, dziś już ogólnie lepiej - katarek mały, pokasływania prawie wcale - więc ku lepszemu idzie
Cytat:
Aaniu tak są razem, ale tam jest takie specyficzne środowisko, mieszkają na malutkiej wsi, gdzie rozwód jest nie do wyobrażenia, ona się podporządkowała temu chłopakowi ( już mężowi ) i nie ma za wiele do powiedzenia...;/
matko, i pomyśleć że to u nas w okolicy takie rzeczy się dzieją... ale fakt faktem - facet to jakiś totalny desperat

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja tez na rekach nei lubi lezec.

a np. do snu to mozna ja ululac tylko w pozycji do odbicia, na lezaco nie dałaby sie...
moja na rękach na płasko też nie lubi w ciągu dnia tylko na prosto, ale za to jak chce spać to do ululania tylko tak na płasko na rękach albo w wózku albo sama na łóżku/w łóżeczku. No chyba że mega senna albo marudna i płacz to na mnie oparta o mnie pleckami w pozycji półleżącej.

Cytat:

dzięki Aneczko wiesz zawsze o tym myślę ale nigdy nie napisałam lubie ten twój zielony kolor zawszę wiem kogo czytam
dokładnie Aniu - ja też uwielbiam Twój zielony kolorek - bo od razu bez patrzenia na Ava widzę kto pisze

no Jula śpi - to ja lęce bo muszę pracę mgr nadgonic na jutrzejsze seminarium bo mnie promotorka ze skóry chyba obedrze - bo od czerwca nie ruszyłam ani jednego zdania - jak skończyłam pisać na zaliczenie w czerwcu tak do dziś nic - zero jakiegokolwiek postępu - no ale może będzie wyrozumała dla mnie bo jutro pierwszy raz się z nią zobaczę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 20:05   #2594
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystianek i jego bioderka dziękują za oklaski
Marina Madziulka Sweetangel dla Waszych dzielnych dzieciaczków
Piwnooka ja bym musiała byłej Tża podziękowac że go rzuciła i jeszcze jedno - jesteśmy równolatki
iustynko no normalnie rozbudowujemy bliźniaka
Wodaqua mnie niedawno sie sniło że znowu byłam w ciąży
Przykre że Twoja koleżanke spotkała choroba u mnie wykryto guzek w piersi miesiac przed ślubem na szczęście niegroźny ale co mnie to nerwów kosztowało
ze mną jak z dzieckiem, za rączkę i na piwo yyy znaczy się na soczek
ja jestem za i to bardzo ale ostatnio jak próbowałam coś sklecić to cieżko było z miejscem. Zanetce gdziekolwiek pewnie będzie za daleko , Zanka też mówiła , że cięzko a ja no cóż ja mogę zaryzykowac nastrój mojego syna, bo to od niego zależy ile bym posiedziała z Wami ewentualnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 20:08   #2595
agadus
Wtajemniczenie

witam
przyznaję się bez bicia, że Was dzisiaj nie podczytywałam, jakos nie było czasu, zresztą wiecie jak to jest, zreszta chyba nawet nie zauważyłyście, ale buszowałam troszkę po necie iweczorkiem, tak sobie pozwoliłam, bo dziewczynki juz śpią, i się zstanawiałam nad kremami, znalazłam stronkę www.zrobsobiekrem.pl i tam mozna kupić produkty i zrobic sobie samemu krem, bez chemi , parabenów ogólnie naturalne produkty, trwałość mają chyba miesiąc, któraś wie coś na ten temat??
i jeszcze jedno, już kiedys chciałam sobie kupić mydło laurowe z Alep chyba z Maroka jest, ponoć jest bardzo dobre i mam pytanie tez, czy któraś urzywa tego mydła??
z góry dziękuję za odpowiedz
jak się umyję to postaram się Was troszkę nadrobić

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 20:13   #2596
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
masakra.....to pewnie szczęśliwi jak nie wiem.. ale nie ma co się dziwić, niestety wiele osób jeszcze ma takie podejście..

Cytat:
Wiecie że chrzestna Sary zobaczy ją dopiero pierwszy raz w niedzielę na chrzcie? nieźle, co?]
nieźle... to tak jak Adasia chrzestny. Raz w życiu go do tej pory widział, właśnie na chrzcinach...
Cytat:
a
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dokładnie Aniu - ja też uwielbiam Twój zielony kolorek - bo od razu bez patrzenia na Ava widzę kto pisze

dziękuję Wam

I dziękuję każdej za wyrażone zdanie.. pojadę jutro na ten pogrzeb. Myślę że dam rade z małym, bo reszta rodzinki jedzie drugim samochodem bo się nie zmieścimy do jednego.
Miałam tylko problem bo jutro mam zajęcia na uczelni, na szczęście udało mi się to jakoś załatwić.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 20:19   #2597
Shira_83
Zadomowienie

tak lasencje pomykam na pacyfik i potem do wyrka jeśli książę pozwoli hehe a właśnie ostatnio w przychodni piguła wypisywał jakiś wywiad o małego wypytywała i rubryka jak pani pieszczotliwie mówi na syna a ja w głowie tylko "żbik, żbik żbik" głupio było mi powiedzieć i tak gały wybałuszam pani taka konsternacja i mówi wpisze Krzysiu:b rzydal:

dobranoc
Stary 2011-10-26, 20:34   #2598
dziubek79
Zakorzenienie

ale mamy "dziwną podgladaczkę" :
isiaok -zero wypowiedzi a zarejestrowana w 2009 r
Ktoś Ty???
Stary 2011-10-26, 20:41   #2599
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Albo ja jestem jakaś głupia, albo ślepa nie mogę tej maseczki znaleźć na DOZ. pl Brumeczku pomożesz
tej maseczki z Waxa nie ma na Dozie

Babonik, dopiero teraz odczytałam posta z wczoraj:
Cytat:

Beatka- to wypość męża tak z miesiąc-niech nic nie będzie,a potem mu "daj" 2-3 razy w tygodniu,na pewno będzie Cię nosił

Beatka-dobra teściowa
jak ja bym poprosiła swoją to by mi też zrobiła...ale ja nie chcę się prosić
miesiąc mówisz?? ale JA nie wytrzymam choćby tygodnia a Ty mi o miesiącu piszesz....

a co do teściowej - to moja teraz jest "do rany przyłóż" - a z pomocą na chrzciny to sama się zadeklarowała że chce wnuczce na chrzciny upiec kilka ciast - i obie babcie piekły po równo - moja mama 3 ciasta i teściowa 3 ciasta żeby nie było dyskryminacja babć

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-26 o 21:44
Stary 2011-10-26, 20:43   #2600
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Może coś na wiosnę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:23   #2601
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Ktoś Ty???
e tam dziwną. Ja od 2005 byłam na wizazu i tez dopiero u Was/nas napisałam pierwszą wiadomość (a było to przed wakacjami)
czyli ponad 5 lat tylko i wyłącznie czytałam i nic nie pisałam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:28   #2602
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
e tam dziwną. Ja od 2005 byłam na wizazu i tez dopiero u Was/nas napisałam pierwszą wiadomość (a było to przed wakacjami)
to zwracam honor
Stary 2011-10-26, 21:33   #2603
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Ktoś Ty???
Cytat:
właśnie e tam dziwną... ja zarejestrowana w 2007r a pierwszą wiadomość napisałam w sierpniu tego roku a drugą wczoraj....a do tej pory to też tylko czytałam
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:33   #2604
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
to zwracam honor
bo ja taka cicho-ciemna byłam
ale dzielnie nadrabiam zaległe czasy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:49   #2605
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
przyznaję się bez bicia, że Was dzisiaj nie podczytywałam, jakos nie było czasu, zresztą wiecie jak to jest, zreszta chyba nawet nie zauważyłyście, ale buszowałam troszkę po necie iweczorkiem, tak sobie pozwoliłam, bo dziewczynki juz śpią, i się zstanawiałam nad kremami, znalazłam stronkę www.zrobsobiekrem.pl i tam mozna kupić produkty i zrobic sobie samemu krem, bez chemi , parabenów ogólnie naturalne produkty, trwałość mają chyba miesiąc, któraś wie coś na ten temat??
i jeszcze jedno, już kiedys chciałam sobie kupić mydło laurowe z Alep chyba z Maroka jest, ponoć jest bardzo dobre i mam pytanie tez, czy któraś urzywa tego mydła??
z góry dziękuję za odpowiedz
jak się umyję to postaram się Was troszkę nadrobić
ja zamawiałam na stronie mazidla.com półprodukty kosmetyczne swego czasu, jakieś hydrolaty, Dry Flo skrobię, jakieś glinki do maseczek , ale o stronce ZSK też wiem i sporo dziewczyn chwaliło
mają super hydrolaty, olejki, glinki, itp ingrediencje niezbędne dla każdej zapalonej wizażanki-zakręconej kosmetycznie

Stary 2011-10-26, 21:52   #2606
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
wymień się dzieciakiem chociaż na tydzień hahaha

no dobra dajcie link na te magiczną zabawkę Brumku?
Nie ma mowy Ale zapraszam Was do nas na tydzień, to może się Twoje dziecię zarazi tym spaniem

A magiczna zabawka to ta: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...884102194.html

Cytat:
Proszę bardzo: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...884102194.html

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

no Jula śpi - to ja lęce bo muszę pracę mgr nadgonic na jutrzejsze seminarium bo mnie promotorka ze skóry chyba obedrze - bo od czerwca nie ruszyłam ani jednego zdania - jak skończyłam pisać na zaliczenie w czerwcu tak do dziś nic - zero jakiegokolwiek postępu - no ale może będzie wyrozumała dla mnie bo jutro pierwszy raz się z nią zobaczę
Ale masz świetne usprawiedliwienie!

Cytat:
Ktoś Ty???
Dziubek postanowiła zdemaskować wszystkie nasze podczytywaczki

Cytat:
Jednym słowem - podglądaczka!
Stary 2011-10-26, 21:55   #2607
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

o praca mgr nadrobiona co nieco, teraz lecę pozmywać gary bo cały zlew mnie zaprasza, a potem dotankuje mleczkiem Julę, przetransportuje na przedpokój w wózku bo muszę sobie pracę wydrukować na jutro dla promotorki a moja drukarka warczy okropniście, potem Jula do łóżeczka, ja do wyrka i czekać na tż-ta bo mam chciece na ten-teges, a rano wstać o 4,45 bo uczelnia - i o 6.00 mam busa... taki mam plan na dziś - zobaczymy czy Julka będzie współpracować - narazie nawet dała mamusi w spokoju popisać na komputerze półtorej godzinki magisterki z 2 przerwami na podanie smoka którego i tak po 5 minutach wypluła i drzemała dalej.

Stary 2011-10-26, 22:08   #2608
zanka205
Zakorzenienie

Lena ma gorączkę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 22:28   #2609
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
masakra. Dobrze, że lekarz zadzwonił, i jesteś z nami A stan przedrakowy to jaka cytologia wtedy wychodzi wg tej skali? III czy IV?
dziekuje za mile slowa
mialam wtedy wg Papanicolau III z dysplazja duzego stopnia..
A Ty sie kuruj Kochana!!! duzo zdrowka zycze
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 22:29   #2610
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Narobiłyście mi ochoty na wspólną kąpiel z Małą. W mieszkaniu nie mamy wanny ale za tydzień jadę na dwa tygodnie do rodziców to chyba spróbuję...

Pytanie do mam karmiących piersią i na diecie z powodu skazy białkowej - stosowałyście jakąś suplemencję wapnia? jakieś tabletki?

W załączeniu przedstawiam moja córeczkę
Córeczka śliczna, ma boskie włoski
uwielbiam takie kudłatki
bo mój Jaś też taki kudłaty

a co do kąpieli też nabrałam ochoty
wiec Dziś się wykąpaliśmy razem
ależ cudownie było

a co do wapnia to ja ogniaczam nabiał i nie biore suplementów ale chyba będe musiała pomysleć
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Oj mi się też marzy taki zlot nas wszystkich w jednym miejscu, np latem albo wiosna. To by było dużo organizacji, bo i miejsce trzeba wybrać optymalne i najgorzej z data trafić żeby większości z nas pasowało, ale może się uda...fajnie by było...niby się nie znamy osobiscie ale mentalnie znamy sie lepiej niż z niejedna koleżanka na miejscu.
ale było by bosko

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Tyle pamiętam...

A zapomniałabym, dawno tutaj mojego Słoneczka nie było. Zdjęcia poniżej.

Cytat:
jestesmy po wizycie. maly zdrowy tzn. kaar mu sie przypaletal ale uwaga uwaga.... Ida dwa zeby,na raz i zeby bylo smiesznie, to sa to dwojki. Czyli zaczynamy nietypowo. Ciekawe kiedy sie wybija. No a jedzenie po czesci zeby, poczesci moja wina, bo za bardzo sie spinam. Pani doktor powiedziala, ze albo sie uspokoje i bedzie ok albo zostane nerwuskiem i bedziemy musieli przejsc na butle. Takze chyba zaczne medytowac
No i zmienilam tez lekarke i od razu lepiej. Tamta stara toprzyjmowala malego po papieroskach, co bylo dla mnie niedopuszczalne.
Pani pielegniarka doedukowala mnie w sprawie szczepionek i na pewno wezmiemy tez pneumokoki jak maly skonczy 6 miesiecy, ale ta prenevar 13 bo chroni rowniez przed zapaleniem ucha.
gratuluję ząbków
a lekarka

Cytat:
Jestesmy spowrotem.....

teraz lezy w lozeczku i sie rozkosznie bawi i gaworzy.......

dzieki jeszcze raz za odp w spr. szczepien
czyli jutro moge sie spodziewac czegokolwiek z objawow tak bo to dobe po?????

ah zapomiałabym i ważymy 5930g to nie za duzo jak na 2 mc????
Mój Jaś będzie podobnie ważył, potem tempo przyrostu wagi zapewne maleje

Zankadługo już malutka gorączkuję? dawałaś jej cos?

Uff
nadrobiłam
u nas dziś cudny dzień
Dżony był niezwykle pogodny
non stop miał ochotę na zabawę, obdarowywał mnie uśmiechami
byliśmy nad stawami i pokazałam mu kaczuszki(zaispirowała mnie Scio)
uwieńczeniem dnia była wspólna kąpiel

a teraz chyba już czas zmykać lulu

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-10-26 o 22:34
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości