|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Sprawdziłam nową czapke i jest na 46 cm. Obie czapki są robione dwoma różnymi ściegami dzianinowymi
![]() |
#842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
madziwnia moja tez miala ostatnio 49 lekarka jej mierzyla jak na szczepieniu bylysmy a mialysmy w szczepieniach spore opoznienie wiec to aktualny pomiar jest.
![]() |
#844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak Ty nie potrafisz czegoś znaleźć w Internecie to chyba nikt nie potrafi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#845 | |||
Zakorzenienie
|
Zbieram się i zbieram żeby zostawić tu po sobie ślad...
U nas nic nowego (poza nowymi awariami w aucie ![]() Tz był wczoraj na rozmowie o pracę ale wątpię że ją dostanie - odp w piątek. No i gorsza niż poprzednia ale jakaś wgl by była... Inaczej rozważa wyjazd na kilka m-cy ![]() Dziś z Michasiem byłam u chirurga, ma lekką przepuklinę pępkową i stulejkę. Mamy ćwiczyć brzuszki i w kąpieli ściągać skórkę z siusiaka ![]() Do tego zimno ciemno i ponuro, chcę z powrotem do Hiszpanii. Nie mogę się zaaklimatyzować po powrocie, wiecznie zmęczona, obolała i nic mi się nie chce. Misiek kilka dni przesypiał noce a teraz budzi się nie chce zasnąć i woła jeść (dziś wciągnął 2x 180 kaszki bez mleka) Plusy są takie że od 2 dni zasypia sam w łóżeczku i 1.5tyg temu z niejadka w obżarciuch się zmienił. Mieli ciągle coś w buzi ale oczywiście tylko to co on chce. Niemniej jednak zupki na obiad wcina w całości ![]() Cytat:
![]() Ile kosztuje 5w1? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michał główkę ma sporą chyba ale nie mogę mu zmierzyć bo śpi. Agnieszka gratuluję ślicznego synka ![]() Asiulek nie wiem czy dam radę w pn Cię odwiedzić bo w pt/sob mam umówionego mechanika. Nie wiem czy się wyrobi a i grób teściowej byśmy musieli posprzątać jeszcze w pn... Dam znać. Napisz kiedy masz wolne w następnym tyg. Madziwnia Misiek też nie ma wiele zabawek. A i tak najczęściej się drewnianymi klockami bawimy. No i ostatnio hitem jest kopanie piłki w ogródku. Przedwczoraj tz go wziął to nie było ich chyba 2h. Wreszcie mogłam spokojnie odpocząć... Jest tu ktoś kto wiedziałby jakie ćwiczenia wykonywać przy bólu pleców, gdzieś na wysokości nerek po obu stronach? Od tygodnia tak mnie boli że czasami ledwo siedzę. Jak poleżę z pół godz to mi lepiej ale z Miśkiem to się nie da leżeć ![]()
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Minka jak robisz te ciasteczka owsiane? proszę o przepis
![]() może ktoś ma przepis na jeszcze jakieś ciasteczka, takie dla dzieci? ![]()
#847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam Perfekta WinterCare http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...zime-50ml.html mój ma 50 ale kupuję na oko takie co są dla starszych dzieci też pasują , bo dostał po kuzynie już teraz główka nie będzie tak rosła |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń to polecam wszystkie wzmacniające mięśnie pleców. Żadnego dźwigania Miśka ![]() A może Cię gdzieś przewiało i bolą Cię nerki. Moze warto sprawdzić mocz czy nic się tam nie dzieje. Nie wiem o jaką Tż pracę się stara, mam nadzieję że nie o tą samą co ja ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Marionetka
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Lind a może to nerki Cię bola , jeśli to kręgosłup to lepiej samemu nie szukać ćwiczeń bo można sobie zaszkodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |||
Wtajemniczenie
|
A u nas tak:
W czapeczkę 50 to juz Danielek głowy nie zmieści Płatki kukurydziane bardzo lubi nimi posypywac sobie jogurt i jeść same jako chipsy Madziwnia Daniel tez ma krostki(on zawsze cos tam ma na policzkach)ale ma tez ostatnio na przedramionkach takie drobniusie chyba musze isc do dermatologa na jakies badania nie jestem w stanie odgadnąć co go uczula LInd a Ty zauważyłaś tą stulejkę???a skąd nagle ta przepulkina? trzymam kciuki za tż Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Minka nie kupilam tego worka jak pisałam ale moze i tak przyjedziecie coooo? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie o tę samą pracę bo to tu na miejscu a chyba za daleko dla Ciebie? Cytat:
Cytat:
Kciuki się przydadzą bo z kasą jest już bardziej niż źle ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
no u nas tez na przedramio9nkach ma pełno pojedynczych krostek w sumie takie chropowate całe przedramionka.. i na pewno pomidory a z pozostałych to nie wiem .. nawet nie mam siły eliminacji prowadzic bo to nie jest niemowle ona juz potrzebuje witamin itd.. chyba wizyta u dermatologa bedzie konieczna
![]() |
#853 | |||||||
Rozeznanie
|
a czemu tylko dziewczynek? baby na kasy?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja tez ma duza. na zime kupilam 52 i z lekkim zapasem jest
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do lekarza też się wybierz i zrób badania. Nie zaszkodzi
![]() |
#855 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój czas na wizażowanie jest wieczorem po lenki zaśnięciu, rano to z doskoku jak np coś muszę sprawdzić i mnie świerzbi sprawdzić co naskrobałyście my mamy bubchen na zimę i bardzo polecam-od noworoda go kupuję i jest super, bo ma lekką dość konsystencję, a kremy dzieciowe-zimowe często sa pastowate https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...la-dzieci.html Cytat:
No i figurki zwierzątek, trochę klocki ("mamusiu, choć buduwamy domek"), naczynia (gotowanie zupek i herbatki dla rodziców), drewniany sorter z biedry. A kasy jednak nie będę (na razie kupować) Cytat:
A sobie ostatnio na chyba 134 (bo na 140 była za duża ![]() Cytat:
Moje typy to: farma (w sensie przede wszystkim domku dla zwierząt) domek dla lalek mały, np taki http://allegro.pl/wymarzony-rozklada...872849597.html albo drewniany jakiś(albo jeszcze inny) kuchnia (tu albo same duże albo takie małe gów.ienka) klocki podróbka duplo zoo a co do kuchni, bao, czy to o takie pisałaś że dominika ma?http://allegro.pl/kuchnia-akcesoria-...874105396.html i nie jest to taki mega chińczyk? bo na zdjęciu ładne dość, a cena nie bardzo wysoka... Cytat:
![]() opowiem wam coś obleśnego i śmiesznego-z moich lekcji. ja: "lukasz<pokazuję gestem nunu, gdyż wyżej wspomniany dłubie w nosie i je gile> łukasz się śmieje i dalej swoje. To ja znów. Chwila przerwy, ale pokusa silniejsza.To ja:"lukasz, bo będę musiała cię upomnieć na głos żebyś nie jadł gilów " łukasz: "ale kiedy mnie to smakuje". No mówię wam, padłam ![]() chyba 100-pare zlotych (u nas chyba 110-120) Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi natłuszczać (moja miała AZS z którego niby wyrosła [póki co]) i nam służył emolium emulsja (i/ lub krem) specjalny. Właśnie takie było zalecenie-żadnych sterydów itp, tylko natłuszczać kazała, żeby się nie łuszczyło i nie swędziało. Ale moja to miała placki dośc duże na kolankach, potem na łokciach i nad. Jak suche to warto spróbować maść z witaminą A na dzieciowie jest o alergii notka, nawet kilka http://www.dzieciowo.pl/2011/01/alergia-welcome.html\ http://www.dzieciowo.pl/2011/02/mane...ologiczne.html --- lenka dziś na targu <pokazując staniki> "mamusiu, cycki!" pokazując w sklepie wielką reklamę golarek philipsa, tą dokładnie http://pu.i.wp.pl/k,MTAxMjQyMjgsNjEy...osc_medium.jpg "mamusiu pan, pan GOŁY!"
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
no szkoda że po polsku nie mówi może z angielskim by mu łatwiej poszło,ale ja sama się dopiero uczę razem z synem teraz im doszedł , może wszyscy razem się pouczymy
![]() Cytat:
![]() Inteligentna ta Twoja bestyjka ![]() My też mamy te słowniki niemiecki i angielski rzeczywiście fajne Miko też je lubi ,szczególnie stronkę gdzie jest domek ,jedzie traktor Dzisiaj nam się atrakcja trafiła akurat jechaliśmy rowerem i ciągnik kiprował buraki na pryzmę ,okrzykom zachwytu nie było końca ![]() My to chyba mamy najmniej zabawek , ja od x czasu nic nie kupiłam i na razie nie mam zamiaru , ma tam trochę dostaliśmy po Mika kuzynie tam są różne narzędzia, piła , i to jest hit zresztą teraz jego ulubione to książki(tego akurat mamy sporo bo ja mam lekkie zapędy bibliofilskie ![]() ![]() No i pudełko z kredkami i kartki do rysowania. Na dworze jak jesteśmy to przeważnie jakies prace wykonujemy , Miko mi "pomaga" Dzisiaj podlewaliśmy posadzone drzewka, wiązaliśmy straszaki bo sarny mi podchodzą i obżerają ![]() Albo w ogrodzie pracujemy ,ogólnie zabawa go nie interesuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mi pomaga pranie wieszać-uwielbia, i mówi to mamusi/tatusi/niuniusi bluzka/body itp.
![]() ![]() |
![]() |
#860 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy za tz'ta ![]() A to na bank plecy?? Może nerki przebadaj ![]() Cytat:
3 łyżki otrębów/płatków namaczam w kefirze albo jogurcie naturalnym ok. 15 minut, dodaję potem odrobinkę cukru, jajko i łyżeczkę mąki, żeby się ściągnęło. Smażę na patelni na małym ogniu bez tłuszczu. Taka papka się robi, nakładam łyżką na patelkę. Z tego wychodzą ok 4 placuszki. Czasem dodaję jeszcze np. chudego twarogu do tego, albo np. na dużych oczkach tarki ścieram pół jabłka i dodaję cynamonu (wtedy trzeba trochę więcej mąki, bo owoce sok puszczają). Smaruję jej to jogurtem najczęściej, czasem dżemem. Kiedyś lubiła, a teraz wszystko jest bebe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#861 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
Czytam o tych waszych maluchach... i chyba muszę rozwijać mojego miśka
![]() Wasze jedzą kanapki z szynką i warzywami. Mi nawet do głowy nie przyszło że mogłabym Miśkowi na kanapkę pomidora położyć! A łupkę ściągacie czy nie? No i jak te wasz brzdące gadają!!! Mrówcia, Gabi to naprawdę szok! ![]() OD JUTRA! Na śniadanie! Pomidor, ogórek, kukurydza, groszek, papryka itp . ![]() ![]() ![]() ... A kanapki to wasze dzieci dostają... w całości? Znaczy w takiej samej formie jakbyście robiły dla siebie? Michał tak nie umie jeść chleba. (..) Znaczy umie, ale nie lubi. |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis jej wymieniałam imiona domowników i ona mówiła kto to
np. Kto to jest Tomek? TATA.. kto to jest Basia? BABUś A kto to jest Michalinka?? tu mi szcena opadła...: JA
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tia... i znowu samobiczowanie powinnam odprawić Moje dziecko nie ma pojęcia kto jest kto. Swojego imienia w ogóle nie mówi. Co więcej. Mój mąż pracuje w nocy, ja w dzień. W związku z tym, on jest w dzień w domu, więc zajmuje się Miśkiem, pierze, sprząta, chodzi na zakupy, gotuje ... i tak od jakiegoś czasu dziecko zaczęło do niego mówić mama, a do mnie tata ![]() Michalinka to mądra dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Oni pewnie te buraki wysypywali na kupkę
![]() Izumi Michał kanapki je w kawałeczkach i to po jednym dostaje bo inaczej wszystko wpycha do paszczy a potem pluje bo nie może pogryźć. Mówi pojedynczymi słowami i pewnie też nie wie jak my mamy na imię.
#867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Libra ja też nie wiem co to znaczy kiprować buraki na pryzmę
![]() |
#868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz zaczynaja się wykopki buraków cukrowych i jedzie kombajn po polu, wykopuje a ciągnik z wielką przyczepą zwozi je na pole w jedno miejsce i wysypuje je tam na kupkę z tej przyczepy , później tiry je odbierają i do cukrowni To jest dla mojego syna mega atrakcja a jeszcze wszyscy mają takie mega wielkie ciągniki ,nówki jak zabawki w powiększeniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Rozeznanie
|
say what???????
![]() Cytat:
Droga Mamo, dobrze się bawię, kiedy ustawiasz mnie przy kolorowej miarce i sprawdzasz, jak szybko rosnę. Czasami masz zabawną minę, gdy okazuje się, że znów przybyło mi kilka centymetrów... HiPP WYJAŚNIA: Dzieci rosną "skokami" - czasami wolniej, a czasem szybciej. Odbija się to na ich apetycie - w fazie intensywnego wzrostu maluchy jedzą więcej, a w okresie umiarkowanego - zdecydowanie mniej. Chwilowa utrata apetytu jest więc zupełnie naturalna. Choć masz jak najlepsze intencje (bo troszczysz się przecież o prawidłowy rozwój malca), nie wywieraj na niego nacisku. Zmuszając dziecko do jedzenia osiągniesz odwrotny efekt - zestresowane całkiem straci apetyt. Nie biegaj też za nim z jedzeniem i nie podtykaj słodyczy, "żeby zjadło cokolwiek". Takie zachowanie prowadzi do powstania niewłaściwych nawyków żywieniowych. Zachowaj dotychczasowe, stałe pory posiłków i zatroszcz się, by jadłospis dziecka był urozmaicony, a potrawy atrakcyjnie podane. MAMY PYTAJĄ: Co zrobić, gdy moje dziecko chce jeść jedynie swój ulubiony makaron z odrobiną masła? HiPP ODPOWIADA: Pamiętaj, że nic się nie stanie, jeśli chwilowo malec będzie jadł mniej lub też ograniczy się do swoich ulubionych posiłków, np. makaronu lub kanapki z serem. To naturalne, że w tym czasie niektóre dania (np. mięso) mogą nawet zniknąć z jego menu. Staraj się jednak proponować dziecku coś nowego i wyjątkowego, ... i tu nastepuje wyliczanka pysznosci ze sloiczka hippowych, ktore mi bardzo smakuja, ale mojemu dziecku azaliz bynajmniej. Cytat:
tak czy inaczej najpierw wyjada pomidora, potem szynke potem serek a na koncu chlebek na drugie sniadanie. pomidora nie obieram bo mi sie nie chce. jablek i innych tez nie.
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.