mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 09:08   #3121
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Darusiaa ja tez jeszcze daje rade sama sie ogolic, ale jaka przy tym gimnastyka no i ostatnio przed ginem robilam sie na bostwo, ze zostawilam pare klaczkow, bo lecialam na ślepo z maszynka , ale sie nie pozacinalam
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:13   #3122
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no ja sie zawsze gole sama gimnastyka wskazana hahaha:P
latwo nie jest ale sie nie poddaje, a zebyscie widzialy jak ostatnio sie tz ze mnie smial jak robilam sobie pedicure -a na tych najwiekszych paznokciach panterke!
Pan Bóg mi rozum odebral!!
To Ty super gibka jesteś - aż pozazdrościć

Cytat:
rojku tz ostroznie a polozne przewaznie nie patrza i sie nie zastanawiaja czy cie zaboli i czy cie zatną takze ja podziekuje...
no i te maszynki;/ nie nie nie, wole gimnastyke poyprawiac i sama sie ogolic....
rana mi sie fajnie szybko zagoila a bylam na 0 wygolona .
z tym to się z Tobą zgadzam - też wołałabym sama niż dać położnym

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

mol_aa zdolniacha
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:13   #3123
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
hej, dzisiejsza noc nawet nie byla najgorsza. Spalam az do 5.00!!!! a potem od 7 do 8.30, poszalalam!

Oczywiscie juz od rana kregoslup mi strasznie dokucza

GLam, wole moj bolacy kregoslup, niz Twoja wizyte u dentysty, ale trzymam kciuki, nich szybko zrobi to co ma do zrobienia i bedziesz miala z glowy!

Chyba sie wezme za gotowanie, zupke pomidorowa zrobie, bo mam kilka miekkich pomidorow a owieczka mi smaka narobila Jak postoje to sie moze lepiej poczuje!
widze ze masz takie same pory spania jak ja nie cierpie tych pobudek nad ranem

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ja już po śniadanku, ale ostatnio mam wrażenie mogłabym jeść ze 3 śniadania

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

ostatnio doczytałam, że leżące i mało aktywne mamy z reguły przenoszą ciążę (???) bu
oby nie bo ja tylko cwicze na pilce czasem no i sprzatam i chodze do sklepu i to na tyle

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
(...)

Golenie nie jest teraz wymagane, możesz sobie tego nie życzyć.
nikaa ja bym wolała się sama ogolić lub pozwolić to zrobić tżtowi niż położnym - jest niestety duże ryzyko, ze położne mogą pozacinać.
Mi każdy mówi, żeby się lepiej ogolić samemu w domu niż zeby to położna robiła

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja jednak myślę, że położne trochę częściej golą krocza niż nasi Tżtowie może im to sprawniej wyjść nawet. Druga sprawa, że tż to pewnie super ostrożnie by to robił.
Mój TŻ już ma w tym praktyke, teraz też skorzystam bo ma do tego umiejętności

Cytat:
nie wobrazam sobie zeby mnie ktos podgalal-never!

pojechalam ogolona, teraz tez tak bedzie;p
ja tak samochodzi mi o cudze osoby czyt. położne

Najeździłam się wczoraj po lekarzach, wyniki mam dobre nawet zaskakująco dobre pow. mój gin na temat morfologi.
Potem jeszcze chodziłam więcej niezwykle i po południu zaczął się koszmar. Bolał mnie brzuch, ogólnie czułam się koszmarnie. i w nocy dotałam jakichs bólów, bolał mnie cały brzuch i coraz miałam chyba skurcze. To mnie obudziło, ale nie trwało długo kilka ścisnieć. Wzięłam na to no-spe i przeszło. Wystraszyłam się nie na żarty, ze mi wody odejdą czy coś a u mnie to kompletnie nie pora na to

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Edytowane przez Wiszkaa
Czas edycji: 2011-10-27 o 09:15
Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:23   #3124
truscafka
Zadomowienie

ja się przełamałam ostatnio i zapytałam tżta czy dałby radę (psychicznie) żeby mnie tam opracować , szczęście było takie że tydzień wcześniej oglądaliśmy Amerykańskie ciacho i tam główny bohater golił swoją laskę "tam" w ramach gry wstępnej - pierwszy raz widziałam taką scenę
no to tż stwierdził, ze ok, bo to będzie tak jak w amerykankim ciachu i nawet był z tego powodu zadowolony - hehehe, z tym ze u nas na tej "grze wstępnej" się zaczęło i skończyło....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:25   #3125
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Co myślicie o takiej pościelce do wózka?
http://allegro.pl/komplet-posciel-do...888036494.html
Zastanawiam sie nad kupnem
Stary 2011-10-27, 09:31   #3126
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
nie wobrazam sobie zeby mnie ktos podgalal-never!

pojechalam ogolona, teraz tez tak bedzie;p
Ja też sobie nie wyobrażam tego żeby tam golił mnie tż a tym bardziej położne W wannie z wyżej uniesioną nogą, delikatnie i po omacku da się ogolić ja lusterko używam tylko do tego aby sprawdzić czy jakieś kępki nie zostały
Stary 2011-10-27, 09:34   #3127
lina84
Rozeznanie

Dzień doberek
dzisiaj normalnie czuje się jak zdechlak ,nawet kot zasypia na siedząco .
Obiadek na dziś mam tylko podgrzać ,muszę wstawić pranie i troche ogarnąć.
Ja też się gole sama ,gimnastyka niezła )

kurcze znów ten masakryczny ból kregosłupa

CHAWA -mam taka pościel tylko inny wzór -ale na tej aukcji taniutka jest

Edytowane przez lina84
Czas edycji: 2011-10-27 o 09:35
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 09:36   #3128
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Chawa ja nie wygimnastykowana!
ja tluszczu mam duuzo to i brzuch bardziej miekki na dole-hahahahaha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:36   #3129
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja się przełamałam ostatnio i zapytałam tżta czy dałby radę (psychicznie) żeby mnie tam opracować , szczęście było takie że tydzień wcześniej oglądaliśmy Amerykańskie ciacho i tam główny bohater golił swoją laskę "tam" w ramach gry wstępnej - pierwszy raz widziałam taką scenę
no to tż stwierdził, ze ok, bo to będzie tak jak w amerykankim ciachu i nawet był z tego powodu zadowolony - hehehe, z tym ze u nas na tej "grze wstępnej" się zaczęło i skończyło....
hehe fajna mi to gra wstępna... szczerze mówiąc nie miałabym odwagi poprosić tżta aby mnie TAM ogolił... dziwnie bym się z tym czuła... :brzyda l:
Stary 2011-10-27, 09:40   #3130
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Chawa ja nie kupuje, bo wydaje mi sie, ze to zbedny wydatek.
Zima i tak dzieciak bedzie w kombinezonie i przykryty kocem i tym od wozka jeszcze a wiosna to juz lzejszy kocyk i wsio, w domu tez kocykiem lekkim bede przykrywac...

ale ladne
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:41   #3131
sozaa
Rozeznanie

Chawa, ladna ta posciel i nie za wielka kase!!! Sama sie zastanawiam, czy kopowc posciel czy spiworek.

Sluchajcie, w Superpharm faktycznie jest ta promocja na pampersy, konkretnie na Pampers Economy, ale nie wiem czy obejmuje wszystkie rozmiary. I trwa do 31.10.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 09:41   #3132
truscafka
Zadomowienie

ja też, długo się z biłam z tymi myslami, ale później nie żalowałam, bo nawet się niezle przy tym pobawiliśmy jednak zdarzyło się to tylko 1 raz

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-27, 09:41   #3133
elf27
Zadomowienie

Mnie ostatnio TŻ właśnie golił i stwierdził, że w życiu różne rzeczy już robił, ale czegoś takiego nigdy
I że po tylu latach razem nie sądził, że w tym związku może go coś jeszcze zaskoczyć
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:42   #3134
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie ostatnio TŻ właśnie golił i stwierdził, że w życiu różne rzeczy już robił, ale czegoś takiego nigdy
I że po tylu latach razem nie sądził, że w tym związku może go coś jeszcze zaskoczyć

hehe, mój tez tak mniej więcej do tego podszedł - elf my mamy termin na ten sam dzień??

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-27, 09:43   #3135
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
hehe fajna mi to gra wstępna... szczerze mówiąc nie miałabym odwagi poprosić tżta aby mnie TAM ogolił... dziwnie bym się z tym czuła... :brzyda l:
Jednak cos w tym jest.... Mnie TZ juz 3 razy golil tam. a nie, sorry, 4 razy, raz jeszcze kiedys jak nie bylismy malzenstwem nawet. i za kazdym razem konczylo sie przytulankami! dzis tez chce wymusic zeby mnie ogolil, bo normalcznie czuje wlosy do polowy ud!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:46   #3136
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co myślicie o takiej pościelce do wózka?
http://allegro.pl/komplet-posciel-do...888036494.html
Zastanawiam sie nad kupnem
Bardzo ładna, te paseczki szczególnie Tylko jak na pościel z wypełniaczem, to tanie jakieś... ciekawe jak z jakością, bo tego się nie dowiesz póki nie dotkniesz
Ja do wózeczka też mam w tym stylu, tyle że z milpola, bo od razu z pościela łóżeczkową zamawiałam

Co do golenia, to ja jakoś "na ślepo" jade, bo z lusterkiem nie umiem się ogarnąć. Tż kiedyś powiedział "prosze, nie każ mi tego robić" (jak właśnie słyszeliśmy, że niektóre są golone przez mężów), więc nawet o tym nie wspominam. Będzie potrzeba "dogolenia, to mnie moja położna w szpitalu dogoli. O maszynki szpitalne się nie martwię, bo widziałam je. Mają jednorazówki takie jakieś inne, którymi podobno nie da się zaciąć.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-10-27 o 09:48
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:50   #3137
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

no niby tak, ale w domu się podgalaĆ, bo podobnież jak się ogolisz przed samym porodem "tam" cała, to włoski moga wrastaĆ w ranę- rana się wolniej goi bo nie ma tej bariery chroniącej... myślę, że goliĆ się sama i tak w domu będę- a że się nie zna dnia ani godziny porodu to i tak to samo wyjdzie w praniu
Ja się golę depilatorem ale z taka nakładką, która zostawia ze dwa milimetry. Do porodu z Julcią TZ mnie golił włąsnie tą nakładką, byłam nacinana i nikt wcześniej mnie nie dogalal no i żadne włoski się nie wrastały później.

Cisza taka tutaj ja myslałam, że od wczorajszego popołudnia bedę miała co czytać dzisiaj a tu nie za wiele

Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu. Ja miałam ostatnie usg w 23 tyg. także mała pływała jak sobie chciała, niby na podstawie badań przez położną jest od 32 tygodnia główka w dół ale ja jakoś nie do końca ufam tej położnej, którą teraz mam. Ostatnio byłam u niej w 34 i tez mówiła, że mała juz nawet powoli wpasowuje się główka w kanał ale ja czuję jak mała sie rusza to tak po prawej i polewej stronie żeber no i tak sobie myslę, że z jednej strony to może być pupcia a z drugiej nóżki ale równie dobrze główka i rączki .Ciałko ma ułożone po prawej stronie bo to widzę sama bo mam taki troszke wybrzuszony brzuch po prawej a i niekiedy czuję ruchy na samusieńkim dole - prawie w pachwinach po lewej albo po prawej - to niby że rączki mogłyby być. Jak Lenka ma czkawkę też czuję na samym dole a jak połozna mierzy jej puls to przykłada to urzadzenie tak na dole, poniżej pępka, po prawej no i prosze was żebyście opisały jak wy czujecie ruchy to ja może sobie dopasuję i uspokoje się, że ona rzeczywiście tą główka w dół leży. A np. teraz cały czas czuje twarde coś zarówno po prawej jak i po lewej stronie przy żebrach - masakra normalnie bez tego usg
Stary 2011-10-27, 09:55   #3138
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Darusiaaaa oj nie doceniasz siebie - mi sie wydaje, ze ja bym takiej akrobacji nie dała rady po uprawiać
Być moze masz rację że to zbędny wydatek, ale na to to mnie tak wczoraj natchnęło, bo pogoda cudna i trochę za ciepło na kombinezon, a za zimno na sam kocyk i tak sobie pomyślała, ze taka kołderka to by była w sam raz. Wiem, ze teraz jest jeszcze październik a w listopadzie, kiedy będę mieć dzieciaka przy sobie to może być z pogoda różnie. kurcze sama nie wiem.

Co do golenia to ja oporów względem tżta nie mam, zresztą a nie tylko w kwestii golenia
Stary 2011-10-27, 09:55   #3139
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Cytat:
dzień doberek

ale mam dzisiaj lenia a oprócz tego jakiś nieokiełznany apetyt

miałam wziąć się za depilację, ale z tym brzuchem już nie wiem jak sobie poradzić, nawet z lusterkiem wymiękam golicie się do samego końca ciąży?
Elf wolę sama niż liczyć na kogoś

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
hej, dzisiejsza noc nawet nie byla najgorsza. Spalam az do 5.00!!!! a potem od 7 do 8.30, poszalalam!

Oczywiście juz od rana kregoslup mi strasznie dokucza
Mnie pomaga ciepły okład żelowy, polecam

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy Bahamadia do nas zajrzy, pewnie z synkiem sie docieraja

nikaa nie wyobrazam sobie miec tam czupryne, ale na wizycie w poniedzialek gin zaznaczyl, ze ostatnie golenie do 1.11, a potem musi byc busz, bo inaczej sie rana goi i przy pelnym wygoleniu jest wieksze prawdopodobienstwo infekcji
Mola jedni mówią tak inni tak, jak ze wszystkim trzeba sprawdzić na samym sobie. Bo inaczej nie wiadomo

Cytat:
no ja sie zawsze gole sama gimnastyka wskazana hahaha:P
latwo nie jest ale sie nie poddaje, a zebyscie widzialy jak ostatnio sie tz ze mnie smial jak robilam sobie pedicure -a na tych najwiekszych paznokciach panterke!
Pan Bóg mi rozum odebral!!
Ale za to jakie masz modne paznokcie

Glamm trzymam kciuki za dentystę oby szybko poszło i sprawnie

Chawa fajna pościel, ładnie się prezentuję

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-10-27 o 09:57
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 09:58   #3140
goferek33
Raczkowanie

ja wczoraj byłam na IP a właściwie to potem na oddziale położniczo-noworodkowym.
miałam zrobione ktg, zapisało się parę skurczów, których w ogóle nie czułam
tam na dole jestem jak się wyraził lekarz" pozamykana" i nic się nie dzieje.
jedynie budzi niepokój moje ciśnienie, nieraz 140/97 i obrzęki nóg i rąk, oraz mrowienie w dłoniach, które w żadnym położeniu nie mija
jeśli po 31.10 będę miała takie ciśnienie jak wcześniej, to mam na czczo przyjechać i będzie cięcie, obym tylko wytrwała do 38 skończonego tygodnia. to faszerowanie się lekami mi bokiem wychodzi, w sumie 11 tabletek z witaminami i żelazem.
ale wytrzymam! tak sobie postanowiłam.
poza tym stwierdził, że mam zbyt dużą dawkę tego drugiego leku, że bierze się go raz dziennie, maksymalnie 2, ale na pewno nie tak jak mam napisane- 3x1.
i bądź tu mądry, naprawdę. już pani w aptece mi dwa razy kartę ciąży sprawdzała, czy nie ma błędu. czy dawkowanie się zgadza.

oglądałam blok porodowy, kącik noworodka. ten kącik taki przytulny, żeby maluch nie zmarzł, z szybami izolacyjnymi

powoli przyzwyczajam swoich, że mnie kilka dni nie będzie. w tym przełożonego mojego tż, że byc może po 3 go nie będzie w pracy. ma zresztą wolne dni za służby, w liczbie 23, i trzeba je wykorzystać.
ale tam się wszyscy u niego trzęsą, że go nie będzie.jakiś niezastąpiony się zrobił
widzę jak go codziennie na jakieś odprawy wysyłają, siedzi dłużej w pracy, żeby przekazać obowiązki, a przecież uprzedzał, że go nie będzie.
rozpisałam na kartce jakie mała ma zajęcia w szkole i o której kończy, bo nie ogarniają. dobrze, że wykupiłam jej obiady w szkole, bo pewnie by ją kebabem karmił, taka prawda.
albo chińszczyzną, bo to jedyne co umie zrobić
nie wiem, macie tak ze swoimi tż?
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:58   #3141
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu. Ja miałam ostatnie usg w 23 tyg. także mała pływała jak sobie chciała, niby na podstawie badań przez położną jest od 32 tygodnia główka w dół ale ja jakoś nie do końca ufam tej położnej, którą teraz mam. Ostatnio byłam u niej w 34 i tez mówiła, że mała juz nawet powoli wpasowuje się główka w kanał ale ja czuję jak mała sie rusza to tak po prawej i polewej stronie żeber no i tak sobie myslę, że z jednej strony to może być pupcia a z drugiej nóżki ale równie dobrze główka i rączki .Ciałko ma ułożone po prawej stronie bo to widzę sama bo mam taki troszke wybrzuszony brzuch po prawej a i niekiedy czuję ruchy na samusieńkim dole - prawie w pachwinach po lewej albo po prawej - to niby że rączki mogłyby być. Jak Lenka ma czkawkę też czuję na samym dole a jak połozna mierzy jej puls to przykłada to urzadzenie tak na dole, poniżej pępka, po prawej no i prosze was żebyście opisały jak wy czujecie ruchy to ja może sobie dopasuję i uspokoje się, że ona rzeczywiście tą główka w dół leży. A np. teraz cały czas czuje twarde coś zarówno po prawej jak i po lewej stronie przy żebrach - masakra normalnie bez tego usg
Ja bardzo często mam swojego maluszka po prawej stronie brzucha. Kopnie mnie z prawej lub lewej strony żeber ale zdarza się że czuję kopniaki z obu stron naraz. Czkawka na dole pod pępkiem i tam też czuję te delikatniejsze ruchy (może rączki???) Dzieciątko od 27tc mam ułożone główką w dół
Stary 2011-10-27, 10:02   #3142
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

agulan ja czuję ruchy dokładnie tak jak Ty i mały jest tak samo ułożony jak Twoja Lenka - po prawej stronie - a jest ułożony główką w dół .
Jaki masz depilator, ja się kiedyś zastanawiałam aby sobie kupić (nawet tż mnie namawiał) taki z nakładką do depilacji miejsc intymnych.
Stary 2011-10-27, 10:04   #3143
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hehe, mój tez tak mniej więcej do tego podszedł - elf my mamy termin na ten sam dzień??

właśnie, mogę do Ciebie napisać priva z delikatną sprawą?

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Ja bardzo często mam swojego maluszka po prawej stronie brzucha. Kopnie mnie z prawej lub lewej strony żeber ale zdarza się że czuję kopniaki z obu stron naraz. Czkawka na dole pod pępkiem i tam też czuję te delikatniejsze ruchy (może rączki???) Dzieciątko od 27tc mam ułożone główką w dół
hehehe, nasz synek czasem siada sobie po 1 stronie i wtedy z drugiej nie mam brzucha - tż aż zachodzi się śmiechem

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:10
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 10:08   #3144
dygotka8
Zakorzenienie

hej
przegladałyście może na str www nową gazetkę superpharm -jest cos o tych pieluchach o których Dalia pisała??

wracam do nadrabiania

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:08   #3145
truscafka
Zadomowienie

ja tez mam maluszka najczęściej po prawej stronie i mocno czuję ucisk na prawe zebro, czasem gra na nim jak na jakiejś strunie a jest główką w dół

wczoraj w mojej ksiązeczce - skarbnicy wiedzy na temat dzieciątka i opieki nad nim czytalam odnosnie temperatury w domu - i odpowiednio ile stopni w domu jak dziecko powinno byc ubrane...., przydatne informacje bo często w domach gdzie jest małe dziecko jest strasznie ciepło, a ja nie wytrzymuję w takich wysokich temperaturach - od razu ból głowy a o spaniu nie mam mowy....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-27, 10:09   #3146
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

goferek współczuję przeżyć i będę trzymać kciuki abyś wytrzymała.
Ja z tżtem tak nie mam, bo gotować potrafi - jeszcze przed ślubem powiedziałam, że jak ja potrafię gotować to on też sie może nauczyc, bo gorszy nie jest i udowodnił, ze faktycznie potrafi. Po za tym zazwyczaj gotujemy razem oczywiście jak czas pozwala.
Stary 2011-10-27, 10:10   #3147
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam na IP a właściwie to potem na oddziale położniczo-noworodkowym.
miałam zrobione ktg, zapisało się parę skurczów, których w ogóle nie czułam
To ktg zawsze zleca gin do wykonania tuż przed porodem? Pytam bo jutro mam równiótki 38tydzień i do tej pory gin nie wysłał mnie na ktg... i nie wiem czy to dobrze...

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
rozpisałam na kartce jakie mała ma zajęcia w szkole i o której kończy, bo nie ogarniają. dobrze, że wykupiłam jej obiady w szkole, bo pewnie by ją kebabem karmił, taka prawda.
albo chińszczyzną, bo to jedyne co umie zrobić
nie wiem, macie tak ze swoimi tż?
Na szczęście nie Przed ślubem mój mąż umiał zrobić tylko placki ziemniaczane i jajecznicę. Gdy zamieszkaliśmy razem to często prosiłam go o pomoc w "szybszym" przygotowaniu obiadów. Zaczynał od krojenia warzyw, pomagał w przygotowaniu bitek, pizzy od podstaw... potem coraz częsciej doprawiał zypu i sosy (o dziwo lepiej robi to odemnie)... kilka razy go pochwaliłam i teraz sam wiele rzeczy robi z pamięci sam. Począwszy od zapiekanek ziemniaczanych, lasagne, sosu do spaghetti... grunt to chwalić, chwalić i jeszcze raz chwalić za to że facet pomaga nawet jak coś mu w kuchni nie wyjdzie to i tak mówie że mi smakuje aby się nie zraził albo mówię że każdemu się zdarza coś przypalić lub przesolić...
Stary 2011-10-27, 10:11   #3148
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

właśnie, mogę do Ciebie napisać priva z delikatną sprawą?

hehehe, nasz synek czasem siada sobie po 1 stronie i wtedy z drugiej nie mam brzucha - tż aż zachodzi się śmiechem
jasne

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-27, 10:12   #3149
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

truscafka ja mam tak samo, nie za bardzo toleruję wysokie temperatury
Stary 2011-10-27, 10:13   #3150
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Jaki masz depilator, ja się kiedyś zastanawiałam aby sobie kupić (nawet tż mnie namawiał) taki z nakładką do depilacji miejsc intymnych.
http://www.ceneo.pl/;0151586286-10;0020-20-0-0-3.htm
Dokładnie taki - polecam
Dzieki za odpowiedzi odnośnie ułozenia dzieciaczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości