|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Darusiaa ja tez jeszcze daje rade sama sie ogolic, ale jaka przy tym gimnastyka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- mol_aa zdolniacha |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najeździłam się wczoraj po lekarzach, wyniki mam dobre nawet zaskakująco dobre pow. mój gin na temat morfologi. Potem jeszcze chodziłam więcej niezwykle i po południu zaczął się koszmar. Bolał mnie brzuch, ogólnie czułam się koszmarnie. i w nocy dotałam jakichs bólów, bolał mnie cały brzuch i coraz miałam chyba skurcze. To mnie obudziło, ale nie trwało długo kilka ścisnieć. Wzięłam na to no-spe i przeszło. Wystraszyłam się nie na żarty, ze mi wody odejdą czy coś ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Mama od 25 grudnia 2011r. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Wiszkaa Czas edycji: 2011-10-27 o 09:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
ja się przełamałam ostatnio i zapytałam tżta czy dałby radę (psychicznie) żeby mnie tam opracować
![]() ![]() no to tż stwierdził, ze ok, bo to będzie tak jak w amerykankim ciachu i nawet był z tego powodu zadowolony - hehehe, z tym ze u nas na tej "grze wstępnej" się zaczęło i skończyło.... ![]()
#3125 |
Zadomowienie
|
Co myślicie o takiej pościelce do wózka?
http://allegro.pl/komplet-posciel-do...888036494.html Zastanawiam sie nad kupnem |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek
dzisiaj normalnie czuje się jak zdechlak ,nawet kot zasypia na siedząco . Obiadek na dziś mam tylko podgrzać ,muszę wstawić pranie i troche ogarnąć. Ja też się gole sama ,gimnastyka niezła ![]() kurcze znów ten masakryczny ból kregosłupa CHAWA -mam taka pościel tylko inny wzór -ale na tej aukcji taniutka jest ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44jjchbjht4.png Edytowane przez lina84 Czas edycji: 2011-10-27 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Chawa ja nie wygimnastykowana!
ja tluszczu mam duuzo to i brzuch bardziej miekki na dole-hahahahaha ![]()
![]() |
#3129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Chawa ja nie kupuje, bo wydaje mi sie, ze to zbedny wydatek.
Zima i tak dzieciak bedzie w kombinezonie i przykryty kocem i tym od wozka jeszcze a wiosna to juz lzejszy kocyk i wsio, w domu tez kocykiem lekkim bede przykrywac... ale ladne ![]()
![]() |
#3131 |
Rozeznanie
|
Chawa, ladna ta posciel i nie za wielka kase!!! Sama sie zastanawiam, czy kopowc posciel czy spiworek.
Sluchajcie, w Superpharm faktycznie jest ta promocja na pampersy, konkretnie na Pampers Economy, ale nie wiem czy obejmuje wszystkie rozmiary. I trwa do 31.10. |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
ja też, długo się z biłam z tymi myslami, ale później nie żalowałam, bo nawet się niezle przy tym pobawiliśmy
![]()
#3133 |
Zadomowienie
|
Mnie ostatnio TŻ właśnie golił i stwierdził, że w życiu różne rzeczy już robił, ale czegoś takiego nigdy
![]() I że po tylu latach razem nie sądził, że w tym związku może go coś jeszcze zaskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe, mój tez tak mniej więcej do tego podszedł - elf my mamy termin na ten sam dzień?? ![]()
![]() |
#3135 |
Rozeznanie
|
Jednak cos w tym jest.... Mnie TZ juz 3 razy golil tam. a nie, sorry, 4 razy, raz jeszcze kiedys jak nie bylismy malzenstwem nawet. i za kazdym razem konczylo sie przytulankami! dzis tez chce wymusic zeby mnie ogolil, bo normalcznie czuje wlosy do polowy ud!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do wózeczka też mam w tym stylu, tyle że z milpola, bo od razu z pościela łóżeczkową zamawiałam ![]() Co do golenia, to ja jakoś "na ślepo" jade, bo z lusterkiem nie umiem się ogarnąć. Tż kiedyś powiedział "prosze, nie każ mi tego robić" (jak właśnie słyszeliśmy, że niektóre są golone przez mężów), więc nawet o tym nie wspominam. Będzie potrzeba "dogolenia, to mnie moja położna w szpitalu dogoli. O maszynki szpitalne się nie martwię, bo widziałam je. Mają jednorazówki takie jakieś inne, którymi podobno nie da się zaciąć.
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-27 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
Cisza taka tutaj ja myslałam, że od wczorajszego popołudnia bedę miała co czytać dzisiaj a tu nie za wiele ![]() Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu. Ja miałam ostatnie usg w 23 tyg. także mała pływała jak sobie chciała, niby na podstawie badań przez położną jest od 32 tygodnia główka w dół ale ja jakoś nie do końca ufam tej położnej, którą teraz mam. Ostatnio byłam u niej w 34 i tez mówiła, że mała juz nawet powoli wpasowuje się główka w kanał ale ja czuję jak mała sie rusza to tak po prawej i polewej stronie żeber no i tak sobie myslę, że z jednej strony to może być pupcia a z drugiej nóżki ale równie dobrze główka i rączki .Ciałko ma ułożone po prawej stronie bo to widzę sama bo mam taki troszke wybrzuszony brzuch po prawej a i niekiedy czuję ruchy na samusieńkim dole - prawie w pachwinach po lewej albo po prawej - to niby że rączki mogłyby być. Jak Lenka ma czkawkę też czuję na samym dole a jak połozna mierzy jej puls to przykłada to urzadzenie tak na dole, poniżej pępka, po prawej no i prosze was żebyście opisały jak wy czujecie ruchy to ja może sobie dopasuję i uspokoje się, że ona rzeczywiście tą główka w dół leży. A np. teraz cały czas czuje twarde coś zarówno po prawej jak i po lewej stronie przy żebrach - masakra normalnie bez tego usg ![]()
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
Darusiaaaa oj nie doceniasz siebie - mi sie wydaje, ze ja bym takiej akrobacji nie dała rady po uprawiać
![]() Być moze masz rację że to zbędny wydatek, ale na to to mnie tak wczoraj natchnęło, bo pogoda cudna i trochę za ciepło na kombinezon, a za zimno na sam kocyk i tak sobie pomyślała, ze taka kołderka to by była w sam raz. Wiem, ze teraz jest jeszcze październik a w listopadzie, kiedy będę mieć dzieciaka przy sobie to może być z pogoda różnie. kurcze sama nie wiem. Co do golenia to ja oporów względem tżta nie mam, zresztą a nie tylko w kwestii golenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||||
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Glamm trzymam kciuki za dentystę oby szybko poszło i sprawnie ![]() Chawa fajna pościel, ładnie się prezentuję ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-27 o 09:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj byłam na IP a właściwie to potem na oddziale położniczo-noworodkowym.
miałam zrobione ktg, zapisało się parę skurczów, których w ogóle nie czułam ![]() tam na dole jestem jak się wyraził lekarz" pozamykana" i nic się nie dzieje. jedynie budzi niepokój moje ciśnienie, nieraz 140/97 i obrzęki nóg i rąk, oraz mrowienie w dłoniach, które w żadnym położeniu nie mija ![]() jeśli po 31.10 będę miała takie ciśnienie jak wcześniej, to mam na czczo przyjechać i będzie cięcie, obym tylko wytrwała do 38 skończonego tygodnia. to faszerowanie się lekami mi bokiem wychodzi, w sumie 11 tabletek z witaminami i żelazem. ale wytrzymam! tak sobie postanowiłam. ![]() poza tym stwierdził, że mam zbyt dużą dawkę tego drugiego leku, że bierze się go raz dziennie, maksymalnie 2, ale na pewno nie tak jak mam napisane- 3x1. i bądź tu mądry, naprawdę. już pani w aptece mi dwa razy kartę ciąży sprawdzała, czy nie ma błędu. czy dawkowanie się zgadza. oglądałam blok porodowy, kącik noworodka. ten kącik taki przytulny, żeby maluch nie zmarzł, z szybami izolacyjnymi ![]() powoli przyzwyczajam swoich, że mnie kilka dni nie będzie. w tym przełożonego mojego tż ![]() ![]() ![]() ale tam się wszyscy u niego trzęsą, że go nie będzie.jakiś niezastąpiony się zrobił ![]() widzę jak go codziennie na jakieś odprawy wysyłają, siedzi dłużej w pracy, żeby przekazać obowiązki, a przecież uprzedzał, że go nie będzie. rozpisałam na kartce jakie mała ma zajęcia w szkole i o której kończy, bo nie ogarniają. dobrze, że wykupiłam jej obiady w szkole, bo pewnie by ją kebabem karmił, taka prawda. albo chińszczyzną, bo to jedyne co umie zrobić ![]() nie wiem, macie tak ze swoimi tż? |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zadomowienie
|
agulan ja czuję ruchy dokładnie tak jak Ty i mały jest tak samo ułożony jak Twoja Lenka - po prawej stronie - a jest ułożony główką w dół .
Jaki masz depilator, ja się kiedyś zastanawiałam aby sobie kupić (nawet tż mnie namawiał) taki z nakładką do depilacji miejsc intymnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie, mogę do Ciebie napisać priva z delikatną sprawą? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-27 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
hej
przegladałyście może na str www nową gazetkę superpharm -jest cos o tych pieluchach o których Dalia pisała?? wracam do nadrabiania ![]()
#3145 |
Zadomowienie
|
ja tez mam maluszka najczęściej po prawej stronie i mocno czuję ucisk na prawe zebro, czasem gra na nim jak na jakiejś strunie
![]() wczoraj w mojej ksiązeczce - skarbnicy wiedzy na temat dzieciątka i opieki nad nim czytalam odnosnie temperatury w domu - i odpowiednio ile stopni w domu jak dziecko powinno byc ubrane...., przydatne informacje bo często w domach gdzie jest małe dziecko jest strasznie ciepło, a ja nie wytrzymuję w takich wysokich temperaturach - od razu ból głowy a o spaniu nie mam mowy....
#3146 |
Zadomowienie
|
goferek współczuję przeżyć i będę trzymać kciuki abyś wytrzymała.
Ja z tżtem tak nie mam, bo gotować potrafi - jeszcze przed ślubem powiedziałam, że jak ja potrafię gotować to on też sie może nauczyc, bo gorszy nie jest i udowodnił, ze faktycznie potrafi. Po za tym zazwyczaj gotujemy razem oczywiście jak czas pozwala. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
truscafka ja mam tak samo, nie za bardzo toleruję wysokie temperatury
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie taki - polecam ![]() Dzieki za odpowiedzi odnośnie ułozenia dzieciaczka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.