Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 20:30   #3631
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Już lepiej wiejski zjeść niż np. czekoladę
Z tym, że po wiejskim potrafie się czuć strasznie, a po czekoladzie nie mam żadnych dolegliwości

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:52   #3632
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
U:

na czczo 2 szkl. wody,jedna z miodem i cytryną,
2 wafle ryżowe wieloziarniste

I:
Owsianka na wodzie(z 5 łyżek)z całym opakowaniem homo, 3 łyżki wiórek kokosowych,łyżeczka masła orzechowego, trochę orzeszków sojowych i na to jedno raffaello , kiwi

II:
jajecznica z 2 jaj z kabanosem drobiowym,pomidor,kromka żytniego z masłem

Siłownia:
rowerek - 20 minut
brzuszki różne różniste
ćw. siłowe na wewnętrza stronę ud 4x15
bieżnia - 40 minut

odrazu po - mały kefir(taki 200ml)

szklanka wody z miodem i koktajl wysokobłonnikowy na 1/2 szkl. mleka
inka

III:
3 pulpety mielone indycze gotowane, 2pomidory z ogórkiem, warzywka upróżone - cukinia, czerwona papryka i trochę z paczki (lidlowskie z kukurydzą,papryką,czerwon ą fasolką)

teraz - cappucino z mlekiem i szczyptą cynamomnu

w ciągu dnia dużo wody
Dla mnie bomba ale sie uparłyście na ta owsianke rafaello

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:54   #3633
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
Dla mnie bomba ale sie uparłyście na ta owsianke rafaello
To wszystko wina Morphine
Stary 2011-10-25, 20:55   #3634
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Z tym, że po wiejskim potrafie się czuć strasznie, a po czekoladzie nie mam żadnych dolegliwości
To jedz czekoladę Jakie dolegliwości masz po wiejskim? I dlaczego go jesz w takim razie?
Stary 2011-10-25, 20:57   #3635
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
To wszystko wina Morphine
Wiem, widziałam jej cuda sniadaniowe na blogu. Dziś w biedronie stałam dłuższą chwilę przy mleczku kokosowym ale pieniążków mi zabrakło

WYMIANA :

Stary 2011-10-25, 21:16   #3636
kolorowatecza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
To jedz czekoladę Jakie dolegliwości masz po wiejskim? I dlaczego go jesz w takim razie?

Po laktozie mam sensacje żołądkowe - bóle brzucha, gazy, przelewanie w żołądku i pochodne... Ale jak raz na jakiś czas mam na coś ochotę to nie potrafię się powstrzymać

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:24   #3637
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Moje 2 ostatnie jadłospisy zostały pominięte Może tym razem?

U

Ocet jabłkowy z wodą i miodem

I. Omlet biszkoptowy pełnoziarnisty z 2 jaj, cukru i mleka, posmarowany kwaśnym musem jabłkowym, zielona herbata

II. Gruszka, serek wiejski 200g, 3 wafle ryżowe, każdy z plastrem sera żółtego

IV. Talerz krupnika z dużą ilością kaszy, 50g pęczaka kujawskiego z kawałkiem ryby w sosie śmietanowo - brokułowym, i 1 pulpetem mięsnym, pomidor

Jako przegryzka - garstka płatków śniadaniowych w polewie z białej czekolady, garść rodzynek, łyżeczka miodu

V. Zaparzone siemię lniane mielone z garścią rodzynek, 2 łyżeczkami miodu i 2 łyżeczkami kwaśnego musu jabłkowego (razem wyszedł cały kubek, bardzo sycące)

VI. Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, 1,5 fileta śledziowego w oleju, cebuli i łyżki oliwy, do tego kubek barszczu czerwonego instant.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:31   #3638
karola11
Wtajemniczenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;30151688]Moje 2 ostatnie jadłospisy zostały pominięte Może tym razem?

U

I. Omlet biszkoptowy pełnoziarnisty z 2 jaj, cukru i mleka, posmarowany kwaśnym musem jabłkowym, zielona herbatafajanie,fajnie

II. Gruszka, serek wiejski 200g, 3 wafle ryżowe, każdy z plastrem sera żółtegow zasadzie to fajnie

IV. Talerz krupnika z dużą ilością kaszy, 50g pęczaka kujawskiego z kawałkiem ryby w sosie śmietanowo - brokułowym, i 1 pulpetem mięsnym, pomidorIV?Chyba III chochlik się wkradł:P bardzo smaczny obiadek

Jako przegryzka - garstka płatków śniadaniowych w polewie z białej czekolady, garść rodzynek, łyżeczka mioduho ho ho ale sobie dogadzasz i dobrze!

V. Zaparzone siemię lniane mielone z garścią rodzynek, 2 łyżeczkami miodu i 2 łyżeczkami kwaśnego musu jabłkowego (razem wyszedł cały kubek, bardzo sycące)i bardzo fanie i ciekawie...a właśnie!lece sobie zrobić siemię lniane mielone,dzięki za przypomnienie!

VI. Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, 1,5 fileta śledziowego w oleju, cebuli i łyżki oliwy, do tego kubek barszczu czerwonego instant. instant fuuuuuj!!!! Poza tym oki [/QUOTE]
j.w.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
moje U /odzyskiwanie @
I. woda z cytryną i miodemteż tak robię - zauważyłaś może poprawę przemiany materii od tego w ciągu dnia?
Owsianka ( szklanka mleka 2 %[takie mam w domu, ale piję przemiennie z 3.2 %]5 łyżek płatków, łyżka otrąb, łyżeczka siemienia lnianego, garść żurawiny suszonej, garść pistacji, gruszka)pięknie
II. kanapka z dwóch kromek razowego ze słonecznikiem posmarowana masłem, z sałatą i szynką drobiową ( więcej warzyw się nie zmieściło )ok,ale jak się na chleb nie mieszczą warzywa to daj je osobno na talerzyk:P
III kanapka j.w. ale posmarowana masłem orzechowym + bananfajnie,fajnie
IV. jakieś 4 gołąbki w sosie pomidorowym(na przecierze i śmietanie) z dużą ilością kapusty (bez ryżu), 3-4 ziemniaki z koperkiem, dużo warzyw gotowanych które się ostały z wczorajszego krupniku - ogólnie wielka porcja, przytyciowa i very good
8 min abs/legs, pół h na rowerze stacjonarnym i 45 min ćwiczeń na stepie, rozciąganie jak się czujesz po legsach? bo abs znam:P
V. Mix: plastry szynki drobiowej, kawał twarogu półtłustego, wkrojona cebulka i 3,5 pomidora w ciągu dnia ciągle podjadałam pomidory, wyszło dodatkowo ze dwie duże sztuki i kilka koktajlowych. Nie wiem czemu mam taką fazę na nie ok,pomidorki zdrowe bo dużo potasu mają i są polecane,tak ostatnio słyszałam,że warto je jeść
Do picia: woda, herbaty zielone, czerwone, pokrzywa... Może być?
j.w

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-12-04 o 15:12
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 22:35   #3639
Konto usunięte

Cytat:
masz tutaj tylko 2 posiłki,bardzo mało i kiepsko jakościowo...ale zaraz,zaraz...czemu ja komentuję?Przecież i tak będziesz robiła swoje..

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

j.w.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

j.w
Haha faktycznie, coś mi się pomyliło Czasem zdarzy mi się sobie dogodzić, tym bardziej teraz w okresie rozwijania siły, gdy muszę zwiększyć węgle Wiem, że barszcz instant jest kiepski, ale miałam taaaaaakiego smaka, że już się nie powstrzymywałam.

Dziękuję pięknie za ocenę
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:50   #3640
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

ja i moja eRRRka na dziś :

ś: owsianka z ok 3 łyżek płatków (tylko tyle mi zostało) na mleku z połową banana, garścią mieszanki studenckiej i połową owocu granata - strasznie słodka wyszła , kawa z mlekiem

siłowy obwodowy+aeroby łacznie 2 h

śII (potreningowy): pół puszki tuńczyka wsw z garścią makaronu razowego, małym pomidorem podsmażone na kropli oliwy z oliwek, kubek zielonej z ananasem

o: chochla wczorajszej zupy jarzynowej, po 1,5 godz. filet z indyka smażony na małej ilości oliwy z oliwek, warzywa na patelnię mieszanka włoska z ryżem brązowym, kilka pieczonych ćwiartek ziemniaków, jak zmieszczę to buraczki z chrzanem

k: jajko na twardo z łyżeczką sosu musztardowo-jogurtowego, plaster szynku, pomidor, kubek mięty

WYMIANA :

Edytowane przez Kallla
Czas edycji: 2011-10-26 o 09:13
Stary 2011-10-26, 09:44   #3641
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:

ś: owsianka z ok 3 łyżek płatków (tylko tyle mi zostało) na mleku z połową banana, garścią mieszanki studenckiej i połową owocu granata - strasznie słodka wyszła , kawa z mlekiemi fajnie słodkości od rana pozytywnie nastrajają

śII (potreningowy): pół puszki tuńczyka wsw z garścią makaronu razowego, małym pomidorem podsmażone na kropli oliwy z oliwek, kubek zielonej z ananasemfajnie,ale najadłaś się 1/2 opakowania tuńczyka?

o: chochla wczorajszej zupy jarzynowej, po 1,5 godz. filet z indyka smażony na małej ilości oliwy z oliwek, warzywa na patelnię mieszanka włoska z ryżem brązowym, kilka pieczonych ćwiartek ziemniaków, jak zmieszczę to buraczki z chrzanemfajnie,ale wiesz,jak jesteś na R,to ja bym się zdecydowała albo na ryż albo na ziemniaki,nie łączyłabym ich,ale to ja bo mi to by utrudniało chudnięcie,ale jeżeli Ty chudniesz to ok

k: jajko na twardo z łyżeczką sosu musztardowo-jogurtowego, plaster szynku, pomidor, kubek miętyok
j.w.
Stary 2011-10-26, 09:58   #3642
ponette
Raczkowanie

Cytat:

ś: owsianka z ok 3 łyżek płatków (tylko tyle mi zostało) na mleku z połową banana, garścią mieszanki studenckiej i połową owocu granata - strasznie słodka wyszła , kawa z mlekiem a słodzisz czymś dodatkowo? Brzmi pysznie całość

śII (potreningowy): pół puszki tuńczyka wsw z garścią makaronu razowego, małym pomidorem podsmażone na kropli oliwy z oliwek, kubek zielonej z ananasem idealnie i smacznie

o: chochla wczorajszej zupy jarzynowej, po 1,5 godz. filet z indyka smażony na małej ilości oliwy z oliwek, warzywa na patelnię mieszanka włoska z ryżem brązowym, kilka pieczonych ćwiartek ziemniaków, jak zmieszczę to buraczki z chrzanem fajnie, kolorowo, dodajesz tłuszcz do warzyw - o rozpuszczalność witaminek mi chodzi

k: jajko na twardo z łyżeczką sosu musztardowo-jogurtowego, plaster szynku, pomidor, kubek mięty ok
Bardzo fajny jadłospis, sporo białka, warzyw, pełnego ziarna, wszystko jak trzeba. i pyszne herbatki do tego. Moje smaki
A.. i tak - nie mam żadnych problemów żołądkowych po jabłku i mleku - mleko piję od zawsze i zawsze się dobrze czuję, nawet jakbym popiła nim surówkę z kiszonej kapusty

RRR (mimo węgli na kolację waga i BF spada, woda rośnie, bo niedługo@)

1. Woda z miodem i cytryną
Płatki orkiszowe (4Ł) z otrębami 1Ł na mleku sojowym light, z siemieniem lnianym(1Ł), jajkiem, 2ł odżywki białkowej truskawkowej i kiwi
Rooibos z melasą
2. kefir 200ml i jabłko
3. Reszta udźca parowanego z wczoraj, łycha mieszanki chińskiej z mrożonki (dodałam marynowanego imbiru bez cukru - do smaku), 2 łyżki duszonej białej kapusty z kminkiem i goździkami, jak dam radę to pomidor lub jakieś surowe warzywko
Hula hoop - 30min
4. wieśniak lub twaróg półtłusty z orzechami
5. na kolację jedziemy z TŻ do rodziców moich, więc pewnie będzie jakaś wędlina, razowy chleb, warzywa i jajka na twardo. Więc pewnie zjem kanapeczkę lub dwie.

Miłego dnia
II cel - 52kg
III cel - 50kg
ponette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:59   #3643
Phynn
Zakorzenienie

wczorajsze U

I. 2xWasa z szynką i pomidorem, kawa z mlekiem, mała kiść winogron

II. Princessa kokosowa Maxi + sok grejpfrutowy 300ml

III. porcja kapuśniaku z ziemniaczkami

IV. duża gruszka pokrojona i zalana połową jogurtu naturalnego z cynamonem

V. 3x Wasa z pastą jajeczną, szynką z indyka i ogórkiem kiszonym + herbata z sokiem malinowym i pół małego pączka z dżemem i cukrem pudrem

dziwnie jakoś... ale poproszę o wgląd.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 10:04   #3644
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wczorajsze U

I. 2xWasa z szynką i pomidorem, kawa z mlekiem, mała kiść winogron Wasa out, zwykły chleb pełnoziarnisty lepszy, poza tym to malutko

II. Princessa kokosowa Maxi + sok grejpfrutowy 300ml Jako przekąska - tak, jako posiłek kiepsko

III. porcja kapuśniaku z ziemniaczkami A 2 danie do tego? Jakieś mięso czy coś? Bo to jak połowa posiłku

IV. duża gruszka pokrojona i zalana połową jogurtu naturalnego z cynamonem Mniam! Tu mi się podoba, ale dałabym cały jogurt.

V. 3x Wasa z pastą jajeczną, szynką z indyka i ogórkiem kiszonym + herbata z sokiem malinowym i pół małego pączka z dżemem i cukrem pudrem Gdyby zamiast wasy był chleb to byłoby fajnie

dziwnie jakoś... ale poproszę o wgląd.
Jw. Ogólnie to dosyć mało jesz
Stary 2011-10-26, 10:18   #3645
Phynn
Zakorzenienie

w kapuśniaku było mięso ze skrzydełka. rzadko jem 2 dnia, wręcz nie pamiętam kiedy ostatnio.... pieczywo chrupkie jem zamiennie z klasycznym, sprawdza się, gdy nie ma innego w domu (prócz jasnego rodzinki ;-))
dziękuje za komentarz, choć chyba ilościowo tak mało nie jest. jakościowo gorzej.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2011-10-26, 11:27   #3646
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
w kapuśniaku było mięso ze skrzydełka. rzadko jem 2 dnia, wręcz nie pamiętam kiedy ostatnio.... pieczywo chrupkie jem zamiennie z klasycznym, sprawdza się, gdy nie ma innego w domu (prócz jasnego rodzinki ;-))
dziękuje za komentarz, choć chyba ilościowo tak mało nie jest. jakościowo gorzej.
Skoro masz takie przyzwyczajenia to w sumie ciężko by było to zmienić Jeśli chodzi o chleb to w pewnym sensie Cię rozumiem, bo ja sama jadam wafle zamiast chleba (taka konieczność).

Na U można sobie pozwolić na luz Jeśli Tobie wystarcza to ok, ja wiem że bym się tym nie najadła Od kiedy trenuję to jestem strasznym głodomorem
Stary 2011-10-26, 12:18   #3647
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
j.w.

karola masz rację, mam dziś ochotę na ziemniaki pieczone więc ryżu w warzywach nie bedzie Pól tuńczyka wystarczy, w tym tygodniu chodziłam strasznie najedzona a porcje były normalne więc wolę drugie sniadanie zjeść mniejsze a dorzuce gdzies tam przed obiadem połówke granata ze śniadania.
Dziękuję za ocenę

Cytat:
Napisane przez ponette Pokaż wiadomość
Bardzo fajny jadłospis, sporo białka, warzyw, pełnego ziarna, wszystko jak trzeba. i pyszne herbatki do tego. Moje smaki
A.. i tak - nie mam żadnych problemów żołądkowych po jabłku i mleku - mleko piję od zawsze i zawsze się dobrze czuję, nawet jakbym popiła nim surówkę z kiszonej kapusty

RRR (mimo węgli na kolację waga i BF spada, woda rośnie, bo niedługo@)

1. Woda z miodem i cytryną muszę spróbować bo czasami ma problem z trawieniem
Płatki orkiszowe (4Ł) z otrębami 1Ł na mleku sojowym light, z siemieniem lnianym(1Ł), jajkiem, 2ł odżywki białkowej truskawkowej i kiwi
Rooibos z melasą smacznie i to co trzeba
2. kefir 200ml i jabłko jak jestes syta to ok
3. Reszta udźca parowanego z wczoraj, łycha mieszanki chińskiej z mrożonki (dodałam marynowanego imbiru bez cukru - do smaku), 2 łyżki duszonej białej kapusty z kminkiem i goździkami, jak dam radę to pomidor lub jakieś surowe warzywko węgle w kolacji więc ok
Hula hoop - 30min
4. wieśniak lub twaróg półtłusty z orzechami super
5. na kolację jedziemy z TŻ do rodziców moich, więc pewnie będzie jakaś wędlina, razowy chleb, warzywa i jajka na twardo. Więc pewnie zjem kanapeczkę lub dwie. standardowo czyli ok

Miłego dnia
j.w

Wszystko zależy od organizmu, ja bym miała mega wzdęcia Owsiankę czasami dosłodzę miodem ale dobrze, że dziś na to nie wpadłam bo chyba bym całej nie zjadła. Granat zrobił za mega ilość cukru na caly dzień A warzywka oczywiście na oliwie z oliwek.

WYMIANA :

Edytowane przez Kallla
Czas edycji: 2011-10-26 o 12:58
Stary 2011-10-26, 12:30   #3648
daria715
Raczkowanie

Wczorajsze utrzymanie;

Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, jabłko, cynamon) + 2 kostki gorzkiej czeko.

50 minut steppera.

Obiad; gałka ziemniaków z masłem, 2 paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka.

Po; 2 mandarynki; garść słonecznika.

15 minut twistera.

Podwieczorek; serek wiejski; około 200 gram winogron.( poza domem)

Kolacja; duży krakowski precel z makiem; 2 wafle ryżowe. ( poza domem)
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:32   #3649
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Wczorajsze utrzymanie;

Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, jabłko, cynamon) + 2 kostki gorzkiej czeko. ok, ładnie

50 minut steppera.

Obiad; gałka ziemniaków z masłem, 2 paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka. Ładny obiad, ale paluszki są małe. Daj chociaż ze 3 (chyba, że są robione w domu i większe od tych mrożonych)

Po; 2 mandarynki; garść słonecznika. Jako przekąska okej

15 minut twistera.

Podwieczorek; serek wiejski; około 200 gram winogron.( poza domem) Ok, choć dodałabym tu orzechy jakieś, mało ich u Ciebie, a bardzo łatwo wziąć je ze sobą w woreczku poza domem i dosypać do serka, albo zjeść osobno

Kolacja; duży krakowski precel z makiem; 2 wafle ryżowe. ( poza domem) Jak poza domem, to ujdzie. Ale lepsza była by jakaś bułka z obkładem
j.w

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:15   #3650
Konto usunięte

Poproszę o ocenę mojego dzisiejszego jadłospisu Budowania siły ciąg dalszy. (posiłki od III do V jeszcze nie zjedzone)

U

I.Przedtreningowy: omlet biszkoptowy pełnoziarnisty (2 jajka, mąka pełnoziarnista, łyżka gorzkiego kakao, łyżka miodu, mleko), na górę położone starte jabłko

1h treningu siłowego, tuż po - garść rodzynek

II.Potreningowy: Gotowana pierś z kurczaka z 40g pęczaka kujawskiego i duszonymi warzywami (cukinia, papryka, cebula)

III. 30g ryżu białego z truskawkami z cukrem

IV. Serek wiejski, mieszanka słonecznika łuskanego i rodzynek

V. Sałatka warzywna z łyżką oliwy z oliwek i twarogiem
Stary 2011-10-26, 15:45   #3651
maluchna
Raczkowanie

R:

Ś: mleko 2% ok. 200ml + musli domowe + suszone morele

kawa z mlekiem

IIŚ: bułka ciemna ze słonecznikiem, z sałatą, szynką, pomidorem i rzodkiewką
wafel ryżowy,
kawa z mlekiem

O: pół woreczka ryżu brązowego, jogurt naturalny 180g, prażone na teflonie jabłko z cynamonem (problemy żołądkowe, chyba od świeżych owoców, dlatego dziś prażone)

K: ok 100g pieczonej piersi z kury, pokrojone w kosteczkę, dorzucone do wiejskiego, pomidorki,cebulka,szczypi orek,rzodkiewka
maluchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:45   #3652
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
masz tutaj tylko 2 posiłki,bardzo mało i kiepsko jakościowo...ale zaraz,zaraz...czemu ja komentuję?Przecież i tak będziesz robiła swoje..

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

j.w.

j.w
dziękuję za ocenę
warzywka zawsze daję na talerzyk obok, ale w szkole ciężko z tym bywa. 8 min legs traktuję jako lekkie rozgrzanie raczej, ale te ćwiczenia są takie przyjemne że ciągle je robię. a woda z miodem i cytrynką faktycznie mi pomaga, i fajnie orzeźwia rano.
Phynn, nie chcę się wtrącać i w ogóle, ale... kiedyś jadłaś naprawdę więcej. Pół pączka na kolację niewiele zmieni. Nadal masz sporą niedowagę?

Edytowane przez Nowhere
Czas edycji: 2011-10-26 o 16:00
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 19:53   #3653
Bloody_
Rozeznanie

UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 5 łyżek płatków owsianych zalanych wodą z serkiem wiejskim (150g), wkrojonym bananem, łyżką płatków migdałowych i łyżeczką miodu

2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem, dżemem jagodowym niskosłodzonym i domowym białym serem (podwójny obkład)

jabłko

3. 2 duże gałki lodów wa wafelku: jagodowe & kinder

4. Cały duży talerz pełnoziarnistego spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów, drobiowego mięsa mielonego, cebulki, czosnku, ziół (na maśle); kawałek marchewki, który wpadł mi w ręce

5. 2 kromki chleba '7 ziaren' z masłem, sałatą, szynką z piersi kurczaka (1,5 plastra na każdej kromce), pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką

I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:21   #3654
karola11
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U i prośba o wzgląd:

Przed śniadaniem 2 szkl. wody, jedna z miodem i cytryną a druga czysta,2 wafle ryżowe sezamowe

I:
2 kromki(długie) żytniego ze słonecznikiem,
jedna kromka z wędliną drobiową,
połowa z masłem orzechowym a druga z miodem,
miseczka homo z łyżeczką dżemu pomarańczowego niskosłodzonego,
jabłko

wafel ryżowy sezamowy

II:
Makaron ciemny pełnoziarnisty (ok 30g),
warzywka na patelnie (z lidla - kukurydza,papryka,czerwon a fasola itp),cała cukinia,
3 pulpety indycze gotowane

jabłko i koktajl wysokobłonnikowy

Siłownia:
Rowerek 12 minut
brzuszki - 4 różne ćwiczenia po 4 partie i 15 powtórzeń (ale żadne nie umywają się do 8 minut abs)
Ćwiczenia z hantelkami - 2 różne, obciążenie 2 kg, 4 serie po 15 powtórzeń
Ćwiczenia na ramiona z drążkiem 10kg - 4 serie po 15 powt.
Bieżnia - 20 minut interwałów czyli minuta chodzenia i 2 minuty biegu
absolutnie nia miałam dzisiaj siły na nic na siłowni,więc czuję,że w zasadzie nic nie zrobiłam:/ jak weszłam na bieżnie to jak nigdy modliłam się o koniec

lizak chupachups

III:
Gotowany brokuł,podgrzany pomidorek(leżał już w lodówce pokrojony od wczoraj i nie chciałam jeść zimnego),sporo szynki drobiowej,2 łyżki grochu zielonego (wszystkie warzywa na ciepło) wymieszane z całym (150g) opakowaniem wieśniaka lekkiego

w ciągu dnia kawa czarna i biała,herbata czerwona,woda

jak to wygląda? Czuję się dzisiaj jakaś taka....
Stary 2011-10-26, 21:32   #3655
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Karola, sorry, że nie skomentuje od razu całego jadłospisu ale wpadło mi w oko to o siłowni - jesteś przetrenowana moim zdaniem, nie trenuj tak mocno codziennie ale rozdziel to chociaż!
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:57   #3656
sweettoy
Raczkowanie

Moje utrzymanie

1.bułka grahamka z masłem szynką jakiem, pół kabanosa drobiowego, kawa z mlekiem (pół na pół)

2.bułka z masłem, jabłko, serek wiejski, papryka i pomidor

3. mars
maślanka 500 ml
jabłko

4. 2 ziemniaki pieczone w ziołach, pół piersi z kurczka, łyżka oliwy, sałaka z pomidora i ogóra, 100 ml soku marchewkowego

po gałka lodów truflowych w słodkim waflu

Proszę o ocenkę próbuje w zdrowo się odżywiać (ED)
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 23:09   #3657
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
Karola, sorry, że nie skomentuje od razu całego jadłospisu ale wpadło mi w oko to o siłowni - jesteś przetrenowana moim zdaniem, nie trenuj tak mocno codziennie ale rozdziel to chociaż!
Też tak pomyślałam, dlatego jutro robię przerwę i na siłownię nie idę, co najwyżej abs w domu.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sweettoy Pokaż wiadomość
Moje utrzymanie

1.bułka grahamka z masłem szynką jakiem, pół kabanosa drobiowego, kawa z mlekiem (pół na pół)brakuje mi tylko tylko owoca/warzywa

2.bułka z masłem, jabłko, serek wiejski, papryka i pomidora jaka bułka?jak grahamka itp. to ładnie

3. marsco walisz głową w mur, jesteś na U a nie R,więc czasem można
maślanka 500 ml
jabłko ok

4. 2 ziemniaki pieczone w ziołach, pół piersi z kurczka, łyżka oliwy, sałaka z pomidora i ogóra, 100 ml soku marchewkowego ok

po gałka lodów truflowych w słodkim waflu tu nie walisz głową w mur? w każdym razie ok

Proszę o ocenkę próbuje w zdrowo się odżywiać (ED)
Rozumiem,że masz ed, ale bezsensu,że walisz głową w mur przy marsie a przy lodach już nie. W każdym razie w żadnym z tych przypadków nie powinnaś tak robić. Jadłospis jest spoko łącznie z tymi słodkościami!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 5 łyżek płatków owsianych zalanych wodą z serkiem wiejskim (150g), wkrojonym bananem, łyżką płatków migdałowych i łyżeczką miodu

2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem, dżemem jagodowym niskosłodzonym i domowym białym serem (podwójny obkład)

jabłko

3. 2 duże gałki lodów wa wafelku: jagodowe & kinder

4. Cały duży talerz pełnoziarnistego spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów, drobiowego mięsa mielonego, cebulki, czosnku, ziół (na maśle); kawałek marchewki, który wpadł mi w ręce

5. 2 kromki chleba '7 ziaren' z masłem, sałatą, szynką z piersi kurczaka (1,5 plastra na każdej kromce), pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką

nie oceniam każdego z osobna, powiem tylko tyle,że całość jest super
Stary 2011-10-27, 00:11   #3658
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
dziękuję za ocenę
warzywka zawsze daję na talerzyk obok, ale w szkole ciężko z tym bywa. 8 min legs traktuję jako lekkie rozgrzanie raczej, ale te ćwiczenia są takie przyjemne że ciągle je robię. a woda z miodem i cytrynką faktycznie mi pomaga, i fajnie orzeźwia rano.
Phynn, nie chcę się wtrącać i w ogóle, ale... kiedyś jadłaś naprawdę więcej. Pół pączka na kolację niewiele zmieni. Nadal masz sporą niedowagę?
utrzymuję tą wagę którą miałam, czasem nieznacznie wzrośnie, potem znów coś spadnie i tak w kółko.
serio jadłam więcej? szczerze nie wiem. a co do pączka po kolacji.. sytuacji na pewno to nie zmieni, jednak chyba świadczy o jakimś (choć minimalnym) luzie? a może się mylę.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-10-27 o 00:12
Stary 2011-10-27, 10:03   #3659
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

karola pozytywna ma rację, odpocznij trochę, mięśnie muszą się zregenerować.

Bloody_ Twoje jadłospisy są świetne !

wrzucam moją ubogą eeeRkę na dziś (śniadania oba zjadłam z tym co miałam, skończyły mi się płatki do owsianki, nie mam jajek )

ś: kawa z mlekiem, dwie dłuuugie kromki chleba z ziarnami 1. z twarogiem półtłustym na podkładzie, miód 2. twaróg półtłusty na podkładzie, plaster got. kurczaka, pomidor, czarne oliwki, kubek kakao dosłodzony odrobiną miodu

śII: połowa banana zmiksowana z malym jogurtem nat., garść płatków just fit biedronkowych połowa granata, kubek zielonej z ananasem

o: wczorajszy filet z indyka, malutki kalafior, pomidor z ziołami w oliwie z oliwek, kubek rumianku z brzoskwinią

p: pól wieśniaka w garścią mieszanki studenckiej i cynamonem

k: jajko sadzone, plaster szynki, ogórek

Lista zakupów dla TŻ będzie długa

WYMIANA :

Edytowane przez Kallla
Czas edycji: 2011-10-27 o 10:13
Stary 2011-10-27, 10:47   #3660
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
karola pozytywna ma rację, odpocznij trochę, mięśnie muszą się zregenerować.Zgadzam się z Pozytywną, dlatego dzisiaj odpoczywam. Tym bardziej,że przed wczoraj dałam sobie w du..ę na siłowni i pewnie dlatego wczoraj byłam lekko wyczerpana Ale abs sobie i tak zrobię w domu,bo lubię A jak się prezentuje moje wczorajsze jadło?

Bloody_ Twoje jadłospisy są świetne !

wrzucam moją ubogą eeeRkę na dziś (śniadania oba zjadłam z tym co miałam, skończyły mi się płatki do owsianki, nie mam jajek )
To przechodzę do oceny

ś: kawa z mlekiem, dwie dłuuugie kromki chleba z ziarnami 1. z twarogiem półtłustym na podkładzie, miód 2. twaróg półtłusty na podkładzie, plaster got. kurczaka, pomidor, czarne oliwki, kubek kakao dosłodzony odrobiną mioduładne śniadanko,jestem na tak

śII: połowa banana zmiksowana z malym jogurtem nat., garść płatków just fit biedronkowych połowa granata, kubek zielonej z ananasemte z biedry są dobre,ale wystrzegam się ich ze względu na cukier,nie mniej można sobie na nie czasem pozwolić poza tym podoba mi się taki koktajl,banan daje powera i poprawia samopoczucie

o: wczorajszy filet z indyka, malutki kalafior, pomidor z ziołami w oliwie z oliwek, kubek rumianku z brzoskwiniązależy idle tego wszystkiego bo jak spora porcja to bardzo fajnie,indyka i warzyw nigdy za wiele tym bardziej,że widzę,że też "nie węglisz" jak ja do obiadu

p: pól wieśniaka w garścią mieszanki studenckiej i cynamonemmniam mniam!

k: jajko sadzone, plaster szynki, ogórekfajnie

Lista zakupów dla TŻ będzie długa przynajmniej masz kogo wysłać na zakupy
ogólnie podoba mi się, mimo tego,że jesteś przed zakupami, to powiem Ci,że fajne jadło, widzę wszystko to, co jest potrzebne w zdrowym jadłospisie na R. Fajnie

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości