|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
acelinka ale byś miała niespodziankę
![]() Dziewczyny czym leczyłyście Pana H. Bo i mnie nawiedził
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
brałaś tabsy przed ciaza? Bo ja dostałam te co wcześniej tylko mam obserwować czy nie reaguje na nie inaczej
|
|
|
|
#3573 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide w końcu do tej łazienki bo Nati zdarzyła już się obudzić, pogadać troszke, wydoić cyca i znów zasnąć a ja dalej na wizażu
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba będe musiała powalczyć z laktatorem a to na receptę jest? MUSZKA http://www.pudelek.pl/artykul/35966/..._okladce_foto/ |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi juz po dwóch mc troszkę ustąpił, już nie odczuwam go jak "drugi poród" ale ja wiem że wróci, muszę zacząć z nim walczyć, teraz co można brać w czasie karmienia piersią ? Czy to nie ma znaczenia ?
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesiu, Aesculan jest bez recepty też go używam
oprócz tego mam Avenoc też. Jeszcze pomaga kora dębu - nasiadówki albo podmywanie się wywarem
|
|
|
|
#3578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podalabys te strone? Bo ja zapodziałam. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Wpadłam tylko na chwilkę, nie dam rady nadrobić teraz, muszę poczekać na tz jak wróci z pracy i zajmie się chwilkę Adasiem. mam do was tylko pytanko bo ja to jakaś chyba głupia jestem . Czy jak wasze dzidzi miało katarek to tak jak u dorosłego leciało z nosa? Bo u Adaśka ostatnio pojawiają się glutki, ale z nosa nic nie leci zakrapiam solą fiz i odciągam fridą ( ale chyba nie umiem bo ciężko bardzo wyciągnąć i mały bardzo płacze ) i nie wiem czy go nie przeziębiłam czy po prostu to od za suchego powietrza w domu?![]() Spray ten dicoflor czy biogaja to są na receptę? czy można kupić samemu? i czy bez konsultacji z lekarzem można podać małemu? bo u mnie wieczorami Adaś bardzo niespokojny, kolki nie ma, ale przy cycku pręży się, wypluwa, płacze bardzo, może to by mu pomogło, bo w ciągu dnia je normalnie, tylko te wieczory ![]() A i dzięki w sprawie nawilżaczy, już patrzyłam na all a kładziecie swoje dzieciaczki w ciągu dnia do spania na brzuszku? Ja ostatnio tak robię na jedną drzemkę i Adaś śpi spokojniej i dłużej ( nie może tak rękami i nogami machać i się od tego wybudzać
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
Cotka ja wziełam w paski
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7013889 a Agnyska jednokolorową |
|
|
|
#3583 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dla mnie jest uniwersalny... Cytat:
kurcze fajnie wyglada w tej ciazy....zastanawiam sie na ile to zdjecie jest real.... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ja nie klade mojej do spania na brzuszku...ale chyba zaczne skoro Twoj dluzej spi....
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Witam południowo
A po południu wizyta znajomych, mam nadzieję, że jeszcze przed zajrzę do was
|
#3585 | |
|
KWC
|
Cytat:
a kończy się po tygodniu. Dicoflor w kropelkach tańszy - jakieś 25zł za tę samą pojemność. Z tym, że dicofloru nie próbowałam. A co do leżenia na brzuchu - Eryk lubi i jak go tak położę to kima nawet i godzinę. |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uzywacie juz pas....?? jak tak to jak dlugo w nim chodzicie??caly dzien czy jak??
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
zazdroszcze slonca
|
|
#3587 |
|
KWC
|
Dzięki za opinie w sprawie koloru wózka. Też mi się zdaje, że czerwony jest uniwersalny, ale ten osioł się upiera, że taki dla kobiety. Ech.
|
|
|
|
#3588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my w ciąży wyglądałyśmy 100 x lepiej niż Muszka ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć moje też jakieś większe zostały (nie tak wielkie, jak podczas tego nawału, ale przeskoczyłam z B na C) ![]() Cytat:
Ja też się kąpałam w odchodach
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-27 o 12:50 |
|||
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze jeszcze Agnyska do nas dolacza
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska Ty też z tych odchodowych?
Wybrałam 2 projekty: Nektarynka Kalisto i teraz mam zagadkę, który łatwiej będzie nam przerobić ![]() Mój Króliczek ma dziś 1 miesiąc 1 tydz i 1 dzień
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-27 o 12:59 |
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajne domki....tez chce taki jeden ![]() budujecie sie agus ??
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-27 o 13:01 |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Mój brejdak ma Kalisto, fajnie to wygląda, w środku narazie jest cały dół wykończony i jest ok
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może być od za suchego powietrza w domu u nas akurat chłodno jest, więc suchego nie ma ale myślę, ze w naszym przypadku to jeszcze resztki po wodach płodowych madzialena-lublin bolące plecy, czy skurcze ud też mogą być objawem zbliżającego się porodu i nie muszą temu towarzyszyć skurcze brzucha MoniaZ82 katar może być od suchego powietrza. moja mała nie zaśnie na brzuszku, bo od razu włącza się jej pełzanie w nóżkach a po chwili nerwy i krzyk Kiedyś przeszłam koło niej na ulicy i kurcze ona jest mojego wzrostu zawsze wydawała mi się wyższa ![]() Cytat:
funkcjonalniej lepszy jest Kalisto zwłaszcza w parterze - chociaż mam propozycje małej zmiany ścianek. Wykończenie elewacji i kolory zawsze można zrobić po swojemu ja teraz gustuje w takich ![]() i chyba właśnie w tym stylu będę projektować koleżance za chwilę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#3598 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, od rana próbuje wejść na wizaż, ale ciągle coś, własnie wrócilismy ze spacerku
u nas pochmurno ale cieplutko mały jeszcze sobie śpi, więc mam chwilęCytat:
![]() ale zdolniacha z niegoCytat:
i te sukieneczki też mi się marzy córeczkaa teściowa nie taka straszna ![]() Cytat:
a w końcu mamy zielony, bo się okazja nadarzyła![]() Cytat:
![]() i brawo dla Amelki za wiek ![]() a co do Muszki, to my ładniej w ciaży wyglądałyśmy ![]() to ja tez się pochwale, że już wchodzę w dżinsy sprzed porodu i zostało 3 kg do zrzucenia mąż się wczoraj śmiał, że śmiesznie i dziwnie wyglądam bez brzuszka
|
|
|
#3599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja bym miaa wybierać z tych dwóch to Kalisto marzy mi się taki domek, oj marzy ale na marzeniach się skończy ![]() dla króliczka Cytat:
![]() ja chce domek! <tupie nóżkami> ![]() My byłyśmy na spacerku bo u nas dziś wiosna w pełni 16 stopni i słoneczko teraz gotujemy obiad dla tatusia - tzn. zupa sama się gotuje a za godzine zawoże Nati do mojej mamy a ja do lekarza na przegląd podwozia, ciekawe co mi powie ciekawego a potem jeszcze do koleżanki po ksiązke musze skoczyć, znów dnia mi braknie
|
|||
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety nie wchodzę, bo biodra Mi się rozeszły (a do zrzucenia mam 4 kg. jeszcze). Mój mąż co chwila mówi że dziwnie wyglądam bez brzucha lub jak podchodzę do Niego gdy siedzi to z przyzwyczajenia chce pocałować brzuch i pogadać z nim =) he he
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Bo i mnie nawiedził 

dam znać po wizycie co powiedział
mam nadzieje że należe do tej większości kobiet które w czasie karmienia nie mają owulki
bo teraz sie z tego śmieje a jakby coś wyszło to chyba bym zawału dostała 

wzruszyłam się że tak o mnie pamiętacie... 

) i nie wiem czy go nie przeziębiłam czy po prostu to od za suchego powietrza w domu?

no i nie budzi się zazwyczaj na posiłki tylko muszę go wybudzać na siłę. Czuję się bezradna. Karmię go ok godziny, od 2 dni do jednego karmienia z obu piersi. I 2 posiłki mm, ewentualnie mm + cycek jeżeli widzę, że nie zasnął i mogę wykorzystać sytuację. Jak nie przybierze na wadze przez następny tydzień to pewnie wylądujemy w szpitalu 
dla króliczka