|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
No właśnie, powinny pasować... U nas też śniadanko wychodzi spontanicznie. Ja staram się gotować, ale nie ma stresu, jak nie ugotuję. Ugotuje mąż (bardzo mu zależy, żeby był w domu ciepły obiad jak wracam późno z pracy), albo jedziemy do miasta ![]() Fajny pomysł z playlistami. Masz na płytach tylko piosenki okołoświąteczne, czy po prostu różne miłe dźwięki? Podrzuć trochę inspiracji ![]() Też lubię niezobowiązująco lekkie utworu z Przepisu na życie. Cytat:
![]() Mieliśmy kiedyś czarny ikeowy stolik, faktycznie widać było na nim odciski, kurz. Ale taki niewielki szklany stolik łatwo wyczyścić
|
||
|
|
|
#152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze jadałam śniadania przed pracą, obowiązkowo! Teraz jakoś nie mam czasu (mniej więcej od 2 miesięcy nie jadam), dziś na szybko zrobiłam sobie kromkę i zjadłam, stojąc przy blacie, zapijając wodą
![]() Zauważyłam, że jak jestem sama (np. teraz, gdy TŻ jest na szkoleniu), to znacznie szybciej się ogarniam przed wyjściem, nawet pełny makijaż zrobię. My z TŻ zawsze jadamy razem, chyba że w wyjątkowych okolicznościach osobno. Nawet w mój wolny piątek coś tam sobie przegryzę za dnia, a obiad jem wtedy, gdy T. przyjedzie do domu. W tygodniu, gdy wracamy z pracy wspólnie, obiad najczęściej robi TŻ albo bierzemy od jego mamy. |
|
|
|
#155 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezle u nas to roznie, ale sniadanie musi byc razem wiadomo, ze obiady jemy w pracy, ale wieczorem juz najczesciej cos razem.Cytat:
Cytat:
http://muzyka.interia.pl/pop/news/sw...edy,1569156,50 Druga plyta to jakies rozne starocie swiateczne, ale niestety nie pamietam nazwy plyty(nie zapisalam sobie) - sprawdze przy okazji i wkleje Ci tutaj ![]() Teraz te trzecią bede robila sama od podstaw wiec bede sie z wami dzielic na bieżąco, co znalazlam
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-10-27 o 11:17 |
||||
|
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak to spoko Cytat:
Afery po złożeniu stolika nigdy nie zapomnę. Teraz już się do niego przyzwyczaiłam- ale nadal go nie lubię ![]() ------------ Co do świąt ja miam taki szalony pomysł żeby pojechać na święta do mojej siostry, z tym że nie wiem czy dam radę wysiedzieć w aucie 1100 km będąc w 7 miesiącu ciąży ![]() Zobaczymy- jak się okaże że nadal wszystko tak wzorowo przebiega to śmigniemy na tydzień.
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden typ to właściwie trzy stoliki wsuwane jeden po drugi, czarne, szklane, odwrócona litera "U". Drugi typ to okrągły stolik składający się z trzech blatów - jeden nad drugim (jeden z blatów jest podstawą stołu), też cały z czarnego szkła. Historia Twojego czarnego stolika przeplata się z historią stolika Butter? ![]() Nocko, dzięki za namiary, uśmiecham się szeroko po więcej info, jak sprawdzisz. |
|
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przeplata się z historią zbitej szklanki ![]() Butter nas gościła u siebie pewnej nocy- a na drugi dzień pojechaliśmy po ten stolik
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli bede miala dziecko kiedys, to tez postaram sie sprawic, zeby kochalo swieta bozego narodzenia tak jak ja. Dla mnie to byl najbardziej magiczny okres w roku, cala rodzina w jednym miejscu, wszyscy usmiechnieci i szczesliwi, codziennosc zostawiona za drziwami. Chyba lepszego dziecinstwa nie moglabym sobie wymarzyc. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), słuchać muzyki. Kocham tradycyjne lepienie uszek z mamą, te wszystkie zapachy i też marzę, że moje dziecko będzie świątecznym maniakiem, które razem z nami tak się będzie tą atmosferą jarać
|
||
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam wam piosenkę, która od jakiegoś czasu chodzi mi non stop po głowie i muszę ją codziennie przesłuchać kilka razy
![]() http://www.youtube.com/watch?v=dHy94O5g5O8 |
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepienie uszek z mamą to podstawa świąt
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piję go tylko na święta, w ogóle nie gotujemy go w innym terminie, tak jak keks - piekę go tylko i wyłącznie na święta - nie ma wyjątków!
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej lubię właśnie przygotowania, u mnie jest to wspólne lepienie pierogów z mamą
Szczerze mówiąc nie umiałabym chyba spędzić nierodzinnych świąt, w sensie wyjazdu np. w góry, czy gdzieś... Siła tradycji - na szczęście lubianej ![]() W ubiegłym roku spędziłam pierwsze święta nie w domu rodzinnym, tylko u teściów. Myślałam, że będzie ciężko i dziwnie, a było bardzo fajnie W tym roku będziemy u moich rodziców. Oprócz standardowych sytuacji stołowo-spacerowych, planuję zaopatrzyć nas w gry planszowe, żebyśmy mieli inną rozrywkę ![]() Miśku, co polecasz? |
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie trawię świąt i to praktycznie wszystkich, chyba jedynie poza sylwestremCytat:
|
||
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na bank pojedziemy kiedyś z Marysią na świeta na narty. W ogóle chciałabym mieć taką tradycję- no ale , to droga tradycja. Powiedziałabym dla burżujów
|
|
#170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kregoslupa to naprawe nie wiem jak dlugo dam jeszcze rade Cytat:
![]() strasznie nie bylo ale jak lezalam tam na stole to przez glowe mi przemknelo zeby uciekac hahaha Cytat:
uwielbiam uwielbiam uwielbiam on zreszta ma tak ze wszystkim wkurza mnie....Cytat:
mam jakiegos dola ostatnio...znaczy nie jakiegos tylko ogromneeego...wszystko mnie wqr...za...przynajmniej raz na dwa miesiace tak mam i nie ma to nic wspolnego z @...chyba mam cos z glowa nie tak Asiuk nie mysl sobie ze tylko tys jest taka..."inna" bo ja uwazam ze nie znam osoby z bardziej zrytym beretem ode mnie i najlepsze ze sama siebie wqrzam |
||||
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tak samo, ale u nas wygląda to tak, że kolację wigilijną jemy u jednych rodziców, a potem idziemy do drugich na kawę i ciasto ![]() Cytat:
![]() Współczuję
|
||
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z gier polecę ci dwie moje ulubione (z tych krótkich i dość łatwych): http://www.rebel.pl/product.php/1,60...ja-polska.html Wersja podstawowa wystarczy do grania, od 2 osób już można grać. Możesz też rozbudować dodatkami, ale nie wszystkie są super. Warto na raty kupować, po jednej części i następną jak pierwsza się znudzi. Bardzo fajna i szybkie rozgrywki. A moja ulubiona w ogóle to ta: http://www.rebel.pl/product.php/1,60...gu-Europa.html Nie wiem, jakie gry lubicie, czy strategie, czy przygodówki, czy logiczne, bo tego cała masa jest |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Aha czyli 11+2 to 12 tydzień ciąży To się musze przestawić Widzę, że juz piszecie o swiętach. ja jeszcze nie czuję tej atomosfery. Ale.. w tym roku będa święta na spokojnie, bo nie miałam toksoplazomozy i teściowa się dopytywała na zakaźnym i powiedziała, ze mam jej nie odwiedzać bo ma kota, który wszędzie jej wskakuje (na stół, na talerze), a teśc ma 3 koty więc luz. Idę tylko do rodziców Ciesze się przeogromnie A w poniedziałek szkoła jest zamknięta i mamy wolne Więc jeszcze jutro + ang. i długi weekend Myślałam, ze będzie dyżur a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiuk mysle ze my to bysmy sie dogadaly haha Cytat:
po co piec ciasta, ciasteczka, kupowac prezenty (bo przeciez to trzeba pomyslec co komu - a jak wszyscy wiemy myslenie boli ; trzeba isc je pozniej kupic (trzeba pomyslec gdzie kupic) a to to juz wogole masakra i katusze) po co na wigilie ubrac sie "ladnie" jak jest czysty (w dresie )nooo w morde teraz to sie jeszcze bardziej zdolowalam fak |
||
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
o matko i prezenty... nie lubię tego, bo zawsze nie wiem co komu kupić
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łatwiej sie zarazic poprzez uzywanie tej samej deski do krojenia surowego miesa i innych produtow niz od kota,musiałabyś miec kontakt z jego odchodami.
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam poczułam bożonarodzeniowy klimat
![]() Fajna odtrutka na stresującą pracę Jutro mam szkolenie (tzn. prowadzę) i przygotowuję materiały, w niektórych aspektach sama się douczam, układam pytania, by uzyskać odpowiednie odpowiedzi od uczestników i żeby jednocześnie złapali o co chodzi w omawianym zagadnieniu, wymyślam podział na grupy etc. ![]() Po dwóch latach edycji należało już wprowadzić modyfikacje do programu, stąd wzmożona praca. Cytat:
Ja tak nie mogę zrobić - 500 km odległości między rodzinami ![]() Cytat:
Wiesz, ja się zupełnie nie znam na grach... nie wiem, jakie by nam przypadły do gustu? Coś w stylu Monopoly to na pewno Ten Pociąg Europa mi się spodobał. W ogóle fajna strona, trzeba przewertować te gry, jest z czego wybierać. Kiedyś u znajomych w Sztokholmie graliśmy w fajną grę Detektyw, ale anglojęzyczną. Podobało mi się to. Trochę chyba przypominała ten pociąg. Ale nie widzę zbliżonej w polskich sklepach. |
||
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam do domu. |
||
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam chodze do znajomych którzy mają koty. Dobra czas spadać do lekarza.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

U nas to jakos tak samo naturalnie wychodzi, za co jestem wdzieczna, a w poprzednim zwiazku nie moglam sie doprosic byle jakiej kanapki 

chyba nie obejdzie sie bez przeciwbolowej 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie trawię świąt i to praktycznie wszystkich, chyba jedynie poza sylwestrem
on zreszta ma tak ze wszystkim