wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 10:57   #151
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Ja tez dostaje codziennie sniadanie w ciagu tygodnia, za co sie odwdzieczam robieniem sniadania w weekendy, a przynajmniej sie staram U nas to jakos tak samo naturalnie wychodzi, za co jestem wdzieczna, a w poprzednim zwiazku nie moglam sie doprosic byle jakiej kanapki

Opis pokoju rozumiem mysle, ze czarne dodatki bylyby idealne.

Nie wiem... ostatnio nawet kardigany widze same z rekawami do lokcia lub 3/4...

Wlasnie obejrzalam zwiastun filmu "Listy do M.", raczej malo madrej polskiej komedii na świeta, ale zainspirowal mnie on do stworzenia kolejnej plyty z piosenkami na świeta - juz 2 takie mam z poprzednich lat i to byl strzal w 10 przy kolacji wigiljinej i sniadania po niej. Pierwsza piosenka na nowej plycie to bedzie:
http://www.youtube.com/watch?v=yvSe94HJ4ak
choc na codzien slucham metalu i hardkoru

Podoba mi sie tez bardzo sciezka dzwiekowa do "Przepisu na zycie".
Cieszę się, że jednak wyraziłam się zrozumiale
No właśnie, powinny pasować...

U nas też śniadanko wychodzi spontanicznie. Ja staram się gotować, ale nie ma stresu, jak nie ugotuję. Ugotuje mąż (bardzo mu zależy, żeby był w domu ciepły obiad jak wracam późno z pracy), albo jedziemy do miasta

Fajny pomysł z playlistami.
Masz na płytach tylko piosenki okołoświąteczne, czy po prostu różne miłe dźwięki? Podrzuć trochę inspiracji
Też lubię niezobowiązująco lekkie utworu z Przepisu na życie.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heloo

Ja nie polecam czarnego stolika kawowego bo każdy brudek na nim widać...a kurz trzeba wycierać co 3 godz.

Ja mój przeklinam od dnia złożenia
No właśnie, mąż też nie bardzo to widzi ze względu na sprzątanie. Zwłaszcza, że podobają mi się szklane
Mieliśmy kiedyś czarny ikeowy stolik, faktycznie widać było na nim odciski, kurz.
Ale taki niewielki szklany stolik łatwo wyczyścić
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:05   #152
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
tak tak tak ja liczylam tak samo i moj lekarz tak wpisywal w karcie np 17/18 a nawet jak urodzilam mam wpisane w ksiazeczce Mai ze urodzilam 36/37 tydzien ciazy

bylam dzis na pierwszym zabiegu wyciecia znamion i usuneli mi juz dwa wsio ok tylko bylam dzis z Maja caly dzien sama i dwa razy kopnela mnie w ta rane i do tej pory mnie rwie chyba nie obejdzie sie bez przeciwbolowej a 02.11. ide na zdjecie szwow i usuwamy kolejne dziady
Czyli nie było tak strasznie?

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

zależy ile masz czasu i gdzie dokładnie będziesz. Na pewno warto się przejść po rynku i okolicach. Może palmiarnia i park Wilsona. Jak lubisz obrazy, to w Muzeum Narodowym jest całkiem spora kolekcja. Niedawno otworzyli tam jakieś wypaśne termy, gdzie można się fajnie zrelaksować, jeszcze nie byłam, ale z opisu wyglądało ciekawie.

Dziś mam sądny dzień dziewczyny, idę z wszystkimi wynikami do specjalisty, który ma osądzić co dalej i zdecyduję, czy dalsze leczenie będzie tu, czy nie

Cytat:
cZESC!
Ale sie wkopalam, robimy u siebie zarowno Gwiazdke w tym roku, jak i II dzien swiat. HELP!! Chcialo mi sie zostac w wawie na swieta po raz 1. od 3 lat, to mam za swoje

Dobrze, ze w mojej rodzinie funkcjonuje zasada: kazdy przynosi cos do zarcia zrobionego przez siebie, bo inaczej wielkiej imprezy bym nie ogarnela.

Wlasnie zamowilismy megawielki stol do jadalni i krzesla, zeby ich pomiescic Bo u mnie jak na razie sa 4 krzesla i maly stol, wiec na pewno by sie to nie udalo

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Dzieki Miskowa. Bede miec ok 5 godz, juz sobie szukam i czytam, co zobaczyc.

Powodzenia Misku, oby decyzja byla po Twojej mysli. Daj znac co i jak.
Fajnie, że każdy coś przyniesie, ale i tak będziesz miała pracowite święta

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

To jest wielki plus pracy w miejscu zamieszkania Ja, niestety, muszę dojeżdżać ponad 20 km, a i tak z przystanku końcowego do mojego biura muszę iść ok. 15 minut. Przedwczoraj wracałam autobusem do domu 1,5 h!!!

Też tak miałam liczone tygodnie ciąży.
Fajnie, że się zdecydowałaś i już masz za sobą pierwszą turę

Totalnie się nie wyspałam. Do małej wstawałam 3 razy, na dodatek znów późno poszłam spać.
Ja mam jeszcze dalej do pracy ok.30km tylko dość fajną trasę.Dojazd zajmuje mi od 40 min do 1 godz. Zależy od ruchu na drodze

Cytat:
Ja tez dostaje codziennie sniadanie w ciagu tygodnia, za co sie odwdzieczam robieniem sniadania w weekendy, a przynajmniej sie staram U nas to jakos tak samo naturalnie wychodzi, za co jestem wdzieczna, a w poprzednim zwiazku nie moglam sie doprosic byle jakiej kanapki

Opis pokoju rozumiem mysle, ze czarne dodatki bylyby idealne.

Nie wiem... ostatnio nawet kardigany widze same z rekawami do lokcia lub 3/4...

Wlasnie obejrzalam zwiastun filmu "Listy do M.", raczej malo madrej polskiej komedii na świeta, ale zainspirowal mnie on do stworzenia kolejnej plyty z piosenkami na świeta - juz 2 takie mam z poprzednich lat i to byl strzal w 10 przy kolacji wigiljinej i sniadania po niej. Pierwsza piosenka na nowej plycie to bedzie:
http://www.youtube.com/watch?v=yvSe94HJ4ak
choc na codzien slucham metalu i hardkoru

Podoba mi sie tez bardzo sciezka dzwiekowa do "Przepisu na zycie".
Ciekawy pomysł z tymi płytami piosenka fajna
Stary 2011-10-27, 11:06   #153
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie polecam czarnego stolika kawowego bo każdy brudek na nim widać...a kurz trzeba wycierać co 3 godz.

Ja mój przeklinam od dnia złożenia
O tak, ja mam czarny stolik też i potwierdzam, że to horror! Kurz widać nawet 10 minut po wytarciu!

pamiętam, że stolik od początku był przeklinany...a co więcej odpowiedzialny za wszytsko był mój TŻ

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:10   #154
asiuk
Zakorzenienie

Ja zawsze jadałam śniadania przed pracą, obowiązkowo! Teraz jakoś nie mam czasu (mniej więcej od 2 miesięcy nie jadam), dziś na szybko zrobiłam sobie kromkę i zjadłam, stojąc przy blacie, zapijając wodą
Zauważyłam, że jak jestem sama (np. teraz, gdy TŻ jest na szkoleniu), to znacznie szybciej się ogarniam przed wyjściem, nawet pełny makijaż zrobię.

My z TŻ zawsze jadamy razem, chyba że w wyjątkowych okolicznościach osobno. Nawet w mój wolny piątek coś tam sobie przegryzę za dnia, a obiad jem wtedy, gdy T. przyjedzie do domu.
W tygodniu, gdy wracamy z pracy wspólnie, obiad najczęściej robi TŻ albo bierzemy od jego mamy.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:12   #155
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty się ciesz że masz gdzie taki stół wstawić. Jak będę miała mieszkanie z miejscem na stół dla ośmiu osób to spełnią się wszystkie moje marzenia
Ja sie naprawde bardzo, bardzo ciesze
Cytat:
My też jemy przy małym stoliku..tylko u nas na odwrót- ja zawsze na dywanie, mąż targa łyżkę metr od talerza do buzi

Jak mamy gości też muszą się męczyć przy małym. Dlatego u nas odpadają duże imprezy, wystawne obiady. Zawsze muszę myśleć o tym że musi być coś łatwego do jedzenia- najlepiej bez używania noży

A celebrowania posiłków nie ma wcale...bo jadamy o innych porach dnia i nocy
Znaczy obiad jemy razem..ale na zgięciu i przed TV Śniadanie jem jak mąż spi, on je śniadanie jak ja jestem już po II sniadaniu, a kolację on je jak ja już śpię
haha
Niezle u nas to roznie, ale sniadanie musi byc razem wiadomo, ze obiady jemy w pracy, ale wieczorem juz najczesciej cos razem.
Cytat:
to będę chętna bliżej świąt na playlisty, bo chętnie też bym nagrała takie składanki, co to każdemu pasują, żeby nie musieć słuchać bełkotu z radia czy tv
Ja z kolei, jesli chodzi o glupawe filmy swiateczne, to jestem bezbrzeżnie wyrozumiala, poniewaz kocham swieta do granic niemozliwosci i przyjmuje z radoscia wszelkie durne filmy, komedie romantyczne, kevina w domu i poza domem, kreskowki , rekalmy cocacoli i nawet niektore programy w odslonie gwiazdkowej. Jestem gwiazdkowym zboczencem i na swieta ciesze sie jak 3-latka.
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Fajny pomysł z playlistami.
Masz na płytach tylko piosenki okołoświąteczne, czy po prostu różne miłe dźwięki? Podrzuć trochę inspiracji
Też lubię niezobowiązująco lekkie utworu z Przepisu na życie.
Mam jedna plyte z piosenkami okoloswiatecznymi z tego co pamietam, i druga z koledami w nowoczesnym wydaniu, spiewa Annie Lenox, (uwielbiam jej glos) zreszta fajna aranzacja jej wyszla - taka afrykanska, troche egzotyczna - czad!
http://muzyka.interia.pl/pop/news/sw...edy,1569156,50

Druga plyta to jakies rozne starocie swiateczne, ale niestety nie pamietam nazwy plyty(nie zapisalam sobie) - sprawdze przy okazji i wkleje Ci tutaj

Teraz te trzecią bede robila sama od podstaw wiec bede sie z wami dzielic na bieżąco, co znalazlam

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2011-10-27 o 11:17
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:13   #156
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, mąż też nie bardzo to widzi ze względu na sprzątanie. Zwłaszcza, że podobają mi się szklane
Mieliśmy kiedyś czarny ikeowy stolik, faktycznie widać było na nim odciski, kurz.
Ale taki niewielki szklany stolik łatwo wyczyścić
To chcesz szklany z czarnymi nogami tylko??
Jak tak to spoko
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O tak, ja mam czarny stolik też i potwierdzam, że to horror! Kurz widać nawet 10 minut po wytarciu!

pamiętam, że stolik od początku był przeklinany...a co więcej odpowiedzialny za wszytsko był mój TŻ
nie no jak Twój TŻ....on nam tylko dojazd do Ikei wskazał, stolik wybrał mąż i kumpel - a ja byłam wtedy jeszcze pijana i mi było wszystko jedno

Afery po złożeniu stolika nigdy nie zapomnę.

Teraz już się do niego przyzwyczaiłam- ale nadal go nie lubię

------------

Co do świąt ja miam taki szalony pomysł żeby pojechać na święta do mojej siostry, z tym że nie wiem czy dam radę wysiedzieć w aucie 1100 km będąc w 7 miesiącu ciąży

Zobaczymy- jak się okaże że nadal wszystko tak wzorowo przebiega to śmigniemy na tydzień.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:20   #157
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak to spoko

nie no jak Twój TŻ....on nam tylko dojazd do Ikei wskazał, stolik wybrał mąż i kumpel - a ja byłam wtedy jeszcze pijana i mi było wszystko jedno

------------

Co do świąt ja miam taki szalony pomysł żeby pojechać na święta do mojej siostry, z tym że nie wiem czy dam radę wysiedzieć w aucie 1100 km będąc w 7 miesiącu ciąży

Zobaczymy- jak się okaże że nadal wszystko tak wzorowo przebiega to śmigniemy na tydzień.
Podobają mi się stoliki całe z czarnego szkła (nogi, blaty).
Jeden typ to właściwie trzy stoliki wsuwane jeden po drugi, czarne, szklane, odwrócona litera "U".
Drugi typ to okrągły stolik składający się z trzech blatów - jeden nad drugim (jeden z blatów jest podstawą stołu), też cały z czarnego szkła.

Historia Twojego czarnego stolika przeplata się z historią stolika Butter?

Nocko, dzięki za namiary, uśmiecham się szeroko po więcej info, jak sprawdzisz.
Stary 2011-10-27, 11:23   #158
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei, jesli chodzi o glupawe filmy swiateczne, to jestem bezbrzeżnie wyrozumiala, poniewaz kocham swieta do granic niemozliwosci i przyjmuje z radoscia wszelkie durne filmy, komedie romantyczne, kevina w domu i poza domem, kreskowki , rekalmy cocacoli i nawet niektore programy w odslonie gwiazdkowej. Jestem gwiazdkowym zboczencem i na swieta ciesze sie jak 3-latka.
Ja mam dokładnie to samo!!Kocham boże narodzenie!! Mogłabym już teraz zacząć się przygotowywać!!

Cytat:
Jak tak to spoko

------------

No a nie pamiętasz, że pomysł w ogóle samego pojechania do Ikei narodził się, bo mój mąż stłukł szklankę ikeową i się wkurzyłam na niego...więc on pojechał, a Wy za nim korzystając z bliskości Ikei...

Hania

Stary 2011-10-27, 11:30   #159
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

No a nie pamiętasz, że pomysł w ogóle samego pojechania do Ikei narodził się, bo mój mąż stłukł szklankę ikeową i się wkurzyłam na niego...więc on pojechał, a Wy za nim korzystając z bliskości Ikei...
A no tak!!! Uciekł mi z głowy ten fakt
Cytat:
Podobają mi się stoliki całe z czarnego szkła (nogi, blaty).
Jeden typ to właściwie trzy stoliki wsuwane jeden po drugi, czarne, szklane, odwrócona litera "U".
Drugi typ to okrągły stolik składający się z trzech blatów - jeden nad drugim (jeden z blatów jest podstawą stołu), też cały z czarnego szkła.

Historia Twojego czarnego stolika przeplata się z historią stolika Butter?

Nocko, dzięki za namiary, uśmiecham się szeroko po więcej info, jak sprawdzisz.
aaaa...takie stoliki.

Przeplata się z historią zbitej szklanki

Butter nas gościła u siebie pewnej nocy- a na drugi dzień pojechaliśmy po ten stolik
Stary 2011-10-27, 11:31   #160
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam dokładnie to samo!!Kocham boże narodzenie!! Mogłabym już teraz zacząć się przygotowywać!!
Ja tez!!! Moglabym caly grudzien nie chodzic do pracy, tylko myslec nad aranzacja domu na swieta, przygotowywaniem przepisow, dan i kupowaniem prezentow!

Jesli bede miala dziecko kiedys, to tez postaram sie sprawic, zeby kochalo swieta bozego narodzenia tak jak ja. Dla mnie to byl najbardziej magiczny okres w roku, cala rodzina w jednym miejscu, wszyscy usmiechnieci i szczesliwi, codziennosc zostawiona za drziwami. Chyba lepszego dziecinstwa nie moglabym sobie wymarzyc.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:36   #161
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie naprawde bardzo, bardzo ciesze

haha
Niezle u nas to roznie, ale sniadanie musi byc razem wiadomo, ze obiady jemy w pracy, ale wieczorem juz najczesciej cos razem.

Mam jedna plyte z piosenkami okoloswiatecznymi z tego co pamietam, i druga z koledami w nowoczesnym wydaniu, spiewa Annie Lenox, (uwielbiam jej glos) zreszta fajna aranzacja jej wyszla - taka afrykanska, troche egzotyczna - czad!
http://muzyka.interia.pl/pop/news/sw...edy,1569156,50

Druga plyta to jakies rozne starocie swiateczne, ale niestety nie pamietam nazwy plyty(nie zapisalam sobie) - sprawdze przy okazji i wkleje Ci tutaj

Teraz te trzecią bede robila sama od podstaw wiec bede sie z wami dzielic na bieżąco, co znalazlam
takie gotowe to ja mam, ale mi się znudziły już. Chodzi mi właśnie o zbiór jakichś piosenek, sama bym poszukała, ale jakoś zawsze zapominam. Poza tym ja za świętami nie przepadam, ale że jestem osamotniona w tym podejściu i nie mogę nikogo od lat zarazić pomysłem olania wszystkiego i zorganizowania jakiegoś fajnego wyjazdu gdzieś daleko, gdzie nie wiedzą co to święta, to muszę się jakoś w ten klimat wpasować. Co roku grzecznie się podporządkowuję, stoję z mamą w kuchni, ubieram choinkę (ale tylko u rodziców), pakuję prezenty i robię te wszystkie szopki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:36   #162
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A no tak!!! Uciekł mi z głowy ten fakt

aaaa...takie stoliki.

Przeplata się z historią zbitej szklanki

Butter nas gościła u siebie pewnej nocy- a na drugi dzień pojechaliśmy po ten stolik
Jeszcze mi się przypomniało, jak Twój skacowany mąż został uraczony przez mojego posoloną kawą

Cytat:
Ja tez!!! Moglabym caly grudzien nie chodzic do pracy, tylko myslec nad aranzacja domu na swieta, przygotowywaniem przepisow, dan i kupowaniem prezentow!

Jesli bede miala dziecko kiedys, to tez postaram sie sprawic, zeby kochalo swieta bozego narodzenia tak jak ja. Dla mnie to byl najbardziej magiczny okres w roku, cala rodzina w jednym miejscu, wszyscy usmiechnieci i szczesliwi, codziennosc zostawiona za drziwami. Chyba lepszego dziecinstwa nie moglabym sobie wymarzyc.
Oj ja też! Uwielbiam kupować i wymyślać ozdoby, dekorować dom, ubierać choinkę(rozbierać niekoniecznie ), słuchać muzyki. Kocham tradycyjne lepienie uszek z mamą, te wszystkie zapachy i też marzę, że moje dziecko będzie świątecznym maniakiem, które razem z nami tak się będzie tą atmosferą jarać

Hania

Stary 2011-10-27, 11:44   #163
goosia207
Zakorzenienie

Też uwielbiam święta W tym roku beznadziejnie wypadają i Sylwester
Stary 2011-10-27, 11:45   #164
miskowa
Zakorzenienie

wklejam wam piosenkę, która od jakiegoś czasu chodzi mi non stop po głowie i muszę ją codziennie przesłuchać kilka razy

http://www.youtube.com/watch?v=dHy94O5g5O8
Stary 2011-10-27, 11:52   #165
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało, jak Twój skacowany mąż został uraczony przez mojego posoloną kawą

Oj ja też! Uwielbiam kupować i wymyślać ozdoby, dekorować dom, ubierać choinkę(rozbierać niekoniecznie ), słuchać muzyki. Kocham tradycyjne lepienie uszek z mamą, te wszystkie zapachy i też marzę, że moje dziecko będzie świątecznym maniakiem, które razem z nami tak się będzie tą atmosferą jarać
hahahah..no racja

Lepienie uszek z mamą to podstawa świąt Co by sie nie działo zawsze jestem w domu u rodziców rano i pomagam im w przygotowaniach. I ten zapach kompotu z suszu
Stary 2011-10-27, 12:46   #166
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah..no racja

Lepienie uszek z mamą to podstawa świąt Co by sie nie działo zawsze jestem w domu u rodziców rano i pomagam im w przygotowaniach. I ten zapach kompotu z suszu
O tak, kompot z suszu też uwielbiam Ale piję go tylko na święta, w ogóle nie gotujemy go w innym terminie, tak jak keks - piekę go tylko i wyłącznie na święta - nie ma wyjątków!

Hania

Stary 2011-10-27, 12:54   #167
emi_lka
Zakorzenienie

Najbardziej lubię właśnie przygotowania, u mnie jest to wspólne lepienie pierogów z mamą

Szczerze mówiąc nie umiałabym chyba spędzić nierodzinnych świąt, w sensie wyjazdu np. w góry, czy gdzieś... Siła tradycji - na szczęście lubianej
W ubiegłym roku spędziłam pierwsze święta nie w domu rodzinnym, tylko u teściów. Myślałam, że będzie ciężko i dziwnie, a było bardzo fajnie

W tym roku będziemy u moich rodziców. Oprócz standardowych sytuacji stołowo-spacerowych, planuję zaopatrzyć nas w gry planszowe, żebyśmy mieli inną rozrywkę

Miśku, co polecasz?
Stary 2011-10-27, 13:00   #168
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
takie gotowe to ja mam, ale mi się znudziły już. Chodzi mi właśnie o zbiór jakichś piosenek, sama bym poszukała, ale jakoś zawsze zapominam. Poza tym ja za świętami nie przepadam, ale że jestem osamotniona w tym podejściu i nie mogę nikogo od lat zarazić pomysłem olania wszystkiego i zorganizowania jakiegoś fajnego wyjazdu gdzieś daleko, gdzie nie wiedzą co to święta, to muszę się jakoś w ten klimat wpasować. Co roku grzecznie się podporządkowuję, stoję z mamą w kuchni, ubieram choinkę (ale tylko u rodziców), pakuję prezenty i robię te wszystkie szopki
mogę jechać z Tobą nie trawię świąt i to praktycznie wszystkich, chyba jedynie poza sylwestrem
Cytat:
wklejam wam piosenkę, która od jakiegoś czasu chodzi mi non stop po głowie i muszę ją codziennie przesłuchać kilka razy

uwielbiam tą piosenkę!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:09   #169
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, kompot z suszu też uwielbiam Ale piję go tylko na święta, w ogóle nie gotujemy go w innym terminie, tak jak keks - piekę go tylko i wyłącznie na święta - nie ma wyjątków!
U nas też kompot tylko na święta. Czasem teściowa robi zimą - ale to zdecydowanie nie to samo.

Cytat:
Najbardziej lubię właśnie przygotowania, u mnie jest to wspólne lepienie pierogów z mamą

Szczerze mówiąc nie umiałabym chyba spędzić nierodzinnych świąt, w sensie wyjazdu np. w góry, czy gdzieś... Siła tradycji - na szczęście lubianej
W ubiegłym roku spędziłam pierwsze święta nie w domu rodzinnym, tylko u teściów. Myślałam, że będzie ciężko i dziwnie, a było bardzo fajnie

W tym roku będziemy u moich rodziców. Oprócz standardowych sytuacji stołowo-spacerowych, planuję zaopatrzyć nas w gry planszowe, żebyśmy mieli inną rozrywkę
Ja mam tak że lubię rodzinne święta ..ale też nie wahałabym sie pojechać gdzieś . Jedyny warunek- to gdzieś to muszą być góry ze śniegiem.
Na bank pojedziemy kiedyś z Marysią na świeta na narty. W ogóle chciałabym mieć taką tradycję- no ale , to droga tradycja. Powiedziałabym dla burżujów
Stary 2011-10-27, 13:19   #170
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo za odwagę i działanie

A co z pracą - masz wolne, czy zrezygnowałaś ze względu na kręgosłup?
wczoraj mialam wolne i dzis mam wolne za nadgodziny a co do kregoslupa to naprawe nie wiem jak dlugo dam jeszcze rade

Cytat:

Też tak miałam liczone tygodnie ciąży.
Fajnie, że się zdecydowałaś i już masz za sobą pierwszą turę
no pierwsza tura za mna i beda chyba jeszcze dwie albo trzy
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Czyli nie było tak strasznie?
strasznie nie bylo ale jak lezalam tam na stole to przez glowe mi przemknelo zeby uciekac hahaha

Cytat:

uwielbiam uwielbiam uwielbiam tylko mam lekko ryzego meza bo dla niego swieta to nic szczegolnego i tylko marudzi on zreszta ma tak ze wszystkim wkurza mnie....

Cytat:
ja tez kocham to wszystko i ta atmosfera

mam jakiegos dola ostatnio...znaczy nie jakiegos tylko ogromneeego...wszystko mnie wqr...za...przynajmniej raz na dwa miesiace tak mam i nie ma to nic wspolnego z @...chyba mam cos z glowa nie tak Asiuk nie mysl sobie ze tylko tys jest taka..."inna" bo ja uwazam ze nie znam osoby z bardziej zrytym beretem ode mnie i najlepsze ze sama siebie wqrzam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:30   #171
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

uwielbiam uwielbiam uwielbiam tylko mam lekko ryzego meza bo dla niego swieta to nic szczegolnego i tylko marudzi on zreszta ma tak ze wszystkim wkurza mnie....

mam jakiegos dola ostatnio...znaczy nie jakiegos tylko ogromneeego...wszystko mnie wqr...za...przynajmniej raz na dwa miesiace tak mam i nie ma to nic wspolnego z @...chyba mam cos z glowa nie tak Asiuk nie mysl sobie ze tylko tys jest taka..."inna" bo ja uwazam ze nie znam osoby z bardziej zrytym beretem ode mnie i najlepsze ze sama siebie wqrzam
To u nas na odwrót. Mąż ma dużo większe parcie na choinkę, ozdoby świąteczne itd niż ja

Stary 2011-10-27, 13:31   #172
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna piosenka, mój mąż też non stop jej słucha

Cytat:
W tym roku będziemy u moich rodziców.
My tak samo, ale u nas wygląda to tak, że kolację wigilijną jemy u jednych rodziców, a potem idziemy do drugich na kawę i ciasto

Cytat:
no pierwsza tura za mna i beda chyba jeszcze dwie albo trzy

Trzymam kciuki, żeby wszystkie tury gładko poszły

Współczuję Ja się co chwilę dowiaduję, że ciężko mnie zrozumieć (TŻ), że dziwna jestem (moja mama, siostra) albo że jestem jakaś dziwnie delikatna, że aż nie da się ze mną normalnie porozmawiać (teściowa)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-27, 13:35   #173
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Miśku, co polecasz?
No właśnie święta od kilku ładnych lat kojarzą mi się z grami planszowymi i dłuuuugimi spacerami (jeśli jest pogoda).
A z gier polecę ci dwie moje ulubione (z tych krótkich i dość łatwych):
http://www.rebel.pl/product.php/1,60...ja-polska.html

Wersja podstawowa wystarczy do grania, od 2 osób już można grać. Możesz też rozbudować dodatkami, ale nie wszystkie są super. Warto na raty kupować, po jednej części i następną jak pierwsza się znudzi. Bardzo fajna i szybkie rozgrywki.

A moja ulubiona w ogóle to ta:
http://www.rebel.pl/product.php/1,60...gu-Europa.html

Nie wiem, jakie gry lubicie, czy strategie, czy przygodówki, czy logiczne, bo tego cała masa jest
Stary 2011-10-27, 13:40   #174
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Aha czyli 11+2 to 12 tydzień ciąży To się musze przestawić

Widzę, że juz piszecie o swiętach. ja jeszcze nie czuję tej atomosfery.
Ale.. w tym roku będa święta na spokojnie, bo nie miałam toksoplazomozy i teściowa się dopytywała na zakaźnym i powiedziała, ze mam jej nie odwiedzać bo ma kota, który wszędzie jej wskakuje (na stół, na talerze), a teśc ma 3 koty więc luz. Idę tylko do rodziców Ciesze się przeogromnie

A w poniedziałek szkoła jest zamknięta i mamy wolne Więc jeszcze jutro + ang. i długi weekend Myślałam, ze będzie dyżur a tu taka niespodzianka

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:42   #175
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna piosenka, mój mąż też non stop jej słucha

My tak samo, ale u nas wygląda to tak, że kolację wigilijną jemy u jednych rodziców, a potem idziemy do drugich na kawę i ciasto

Trzymam kciuki, żeby wszystkie tury gładko poszły

Współczuję Ja się co chwilę dowiaduję, że ciężko mnie zrozumieć (TŻ), że dziwna jestem (moja mama, siostra) albo że jestem jakaś dziwnie delikatna, że aż nie da się ze mną normalnie porozmawiać (teściowa)
ha mam tak samo i te teksty "inni maja gorzej" bla bla bla fakt maja czasem gorzej ale sa tacy co maja lepiej i bardziej niz lepiej i ekstra
Asiuk mysle ze my to bysmy sie dogadaly haha

Cytat:
To u nas na odwrót. Mąż ma dużo większe parcie na choinkę, ozdoby świąteczne itd niż ja

u mnie to juz nawet nie ozdoby, choinka (chociaz to tez, i ten tekst a po co ubierac choinke jak zaraz ja bedzie trzeba rozbierac) ale ogolnie atmosfera po co piec ciasta, ciasteczka, kupowac prezenty (bo przeciez to trzeba pomyslec co komu - a jak wszyscy wiemy myslenie boli ; trzeba isc je pozniej kupic (trzeba pomyslec gdzie kupic) a to to juz wogole masakra i katusze) po co na wigilie ubrac sie "ladnie" jak jest czysty (w dresie )

nooo w morde teraz to sie jeszcze bardziej zdolowalam fak

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:48   #176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o matko i prezenty... nie lubię tego, bo zawsze nie wiem co komu kupić

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:51   #177
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Aha czyli 11+2 to 12 tydzień ciąży To się musze przestawić

Ale.. w tym roku będa święta na spokojnie, bo nie miałam toksoplazomozy i teściowa się dopytywała na zakaźnym i powiedziała, ze mam jej nie odwiedzać bo ma kota, który wszędzie jej wskakuje (na stół, na talerze), a teśc ma 3 koty więc luz. Idę tylko do rodziców Ciesze się przeogromnie

A w poniedziałek szkoła jest zamknięta i mamy wolne Więc jeszcze jutro + ang. i długi weekend Myślałam, ze będzie dyżur a tu taka niespodzianka
z tymi kotami to takie straszenie na wyrost łatwiej sie zarazic poprzez uzywanie tej samej deski do krojenia surowego miesa i innych produtow niz od kota,musiałabyś miec kontakt z jego odchodami.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:52   #178
emi_lka
Zakorzenienie

Dzięki Wam poczułam bożonarodzeniowy klimat
Fajna odtrutka na stresującą pracę
Jutro mam szkolenie (tzn. prowadzę) i przygotowuję materiały, w niektórych aspektach sama się douczam, układam pytania, by uzyskać odpowiednie odpowiedzi od uczestników i żeby jednocześnie złapali o co chodzi w omawianym zagadnieniu, wymyślam podział na grupy etc.

Po dwóch latach edycji należało już wprowadzić modyfikacje do programu, stąd wzmożona praca.

Cytat:

Moi rodzice tak robili, gdy dziadkowie żyli.
Ja tak nie mogę zrobić - 500 km odległości między rodzinami

Cytat:
No właśnie święta od kilku ładnych lat kojarzą mi się z grami planszowymi i dłuuuugimi spacerami (jeśli jest pogoda).
A z gier polecę ci dwie moje ulubione (z tych krótkich i dość łatwych):
http://www.rebel.pl/product.php/1,60...ja-polska.html

Wersja podstawowa wystarczy do grania, od 2 osób już można grać. Możesz też rozbudować dodatkami, ale nie wszystkie są super. Warto na raty kupować, po jednej części i następną jak pierwsza się znudzi. Bardzo fajna i szybkie rozgrywki.

A moja ulubiona w ogóle to ta:
http://www.rebel.pl/product.php/1,60...gu-Europa.html

Nie wiem, jakie gry lubicie, czy strategie, czy przygodówki, czy logiczne, bo tego cała masa jest
Dzięki!
Wiesz, ja się zupełnie nie znam na grach... nie wiem, jakie by nam przypadły do gustu?
Coś w stylu Monopoly to na pewno
Ten Pociąg Europa mi się spodobał. W ogóle fajna strona, trzeba przewertować te gry, jest z czego wybierać.
Kiedyś u znajomych w Sztokholmie graliśmy w fajną grę Detektyw, ale anglojęzyczną. Podobało mi się to. Trochę chyba przypominała ten pociąg. Ale nie widzę zbliżonej w polskich sklepach.
Stary 2011-10-27, 13:52   #179
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Moi teściowie też mają kota i jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby do nich (piętro niżej) nie przychodzić z tego powodu

Cytat:
ha mam tak samo i te teksty "inni maja gorzej" bla bla bla fakt maja czasem gorzej ale sa tacy co maja lepiej i bardziej niz lepiej i ekstra
Asiuk mysle ze my to bysmy sie dogadaly haha
Tak, też to wczoraj słyszałam od mojej mamy, w dobrej wierze to powiedziała

Zmykam do domu.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-27, 13:55   #180
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
z tymi kotami to takie straszenie na wyrost łatwiej sie zarazic poprzez uzywanie tej samej deski do krojenia surowego miesa i innych produtow niz od kota,musiałabyś miec kontakt z jego odchodami.
Dokładnie

Ja tam chodze do znajomych którzy mają koty.

Dobra czas spadać do lekarza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości