|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C. cz. 5
O PP zapomniałam calkiem, sorki! Testery tych pojednyczych rzeczy były osobno, a zestawy - w fajnym Viproomie, takim maleńkim
Tak, macałam ten zielonkawy cień - on ma takie duże, brokatowe drobiny, jeśli dobrze pamiętam - nie zachwycił. PP pomacam może jutro? Jeśli mi się uda.
|
|
|
|
#4682 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A jakbys miała Winterized do któregoś cienia z MAC porównać, to do którego? I on jest faktycznie taki błyszczący? Bo jednak spokoju mi nie daje
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobię jutro zdjęcie w salonie, ok? I Winterized, i Lets Skate - o ile mnie wpuszczą, bo może być już po przedsprzedaży i figa aż do 2.11.
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Dla mnie Winterized to taki zimny fiolet, lśniący, bezdrobinkowy jednak, dość ciemny. Mam podobny kremowy od Laury Mercier (Titanium), tylko jaśniejszy. Kurczę, no ładny - ale pomyśl, że to mineralniak, który ma gorszą trwałość i wkurzająco się go aplikuje
|
|
|
|
#4684 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
A wiesz, przekonałas mnie z ta aplikacją i trwałościa minerałka ![]() To teraz mnie musisz przekonać, ze Let's skate tez się nie będzie opłacało
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Winterized bardziej w granat wpada
i pokochałam go od pierwszego wejrzenia ![]() A lets Skate za brokatowy jest jak dla mnie - kupa brokatu na złoto-różowej bazie (przynajmniej na moim oku) Już sama nie wiem, kuszą mnie te skunksy - TŻ ma mi kupić jeden zestaw pędzli z okazji świąt i mam zwiększony budżet w związku z tym, więc spokojnie mogłabym je kupić. Ale z drugiej strony zastanawiam się czy są mi potrzebne i czy nie bardziej potrzebne mi są pędzelki do cieniowania, bo muszę stare powymieniać... ale z drugiej strony te limitki tak kuszą...potrzebuję kogoś kto za mnie zdecyduje
Edytowane przez panna mrau Czas edycji: 2011-10-27 o 14:29 |
|
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te do cieniowania sprezentujesz sobie sama na święta
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
A masz już jakieś skunksy? Bo z mojego 187 sypie się włosie, szczerze mówiąc. Oglądałam te dooczne - jeden jest tak duży, że trudno mi sobie wyobrazić, jak mialabym nim cień nakładać. Ale ten do blendowania zapowiada się super, ponoć to ulepszona wersja 224 jakby.
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na zdjęciu odcień wygląda na nieco cieplejszy jak w rzeczywistości, dużo zależy jednak od światła Zdjęcia na skórze w świetle dziennym i świetle lampy błyskowej.
|
|
#4690 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Choć pewno i tak je wstawisz na bloga
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy bardziej Was uwielbiam czy nie lubię :P
Nie mam żadnych, malowałam się nimi na tych warsztatach we wtorek i w sumie nie mam żadnych odczuć odnośnie nich. Ten dooczny jeden to pewnie bym do korektora pod oczy używała. Do różu będę mieć ten z białego zestawu, więc ten skunksowy jakby taki dodatkowy by był. Czy ten do podkładu się nadaje do sypkich minerałów? Średnio to sobie wyobrażam, a ostatnio mam fazę na mineralne podkłady... Nie wiem, nie wiem - mam wątpliwości czy bym wszystkich tych pędzli używała, a za tą cenę kupię sobie cały zestaw doocznych plus parę dotwarzowych z Maestro na przykład... |
|
|
|
#4693 |
|
Doncia
|
Będę dziś w Macu to obadam PP. Let's skate i morning frost sama jestem zainteresowana.
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S - morning frost choć tego nie widać na fotce jest lekko szarawy, nie taki zupełnie ciepły... Mi się bardzo ten odcień podoba
Edytowane przez Nevada87 Czas edycji: 2011-10-27 o 14:59 |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, gratuluję nabytków
![]() Cytat:
No nic, wymacam i postanowię po oględzinach.
|
|
|
|
|
#4696 | |||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ten wiekszy dooczny to tez wg mnie do korektora bedzie idealny. Zas ten 130 to raczej do podkladu tylko, ale wiem, ze i niekotrzy bronzer nim nakladac potrafia generalnie jak kto lubi ![]() Cytat:
Cytat:
i chyba w zwiazku z tym spasuje. Ewentualnie na zywo musialabym go obadac, ale na to nie ma szans
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiłam swatche moich nabytków na swatchowych, wybaczcie jakość i światła - to specjalnie na zamówienie Corii. Skoro Nevada zabrała się za zdjęcia (a ma PP i cienie mineralne), to ja już nie będę jutro szaleć z aparatem w Macu, co? Jakość jej zdjęć jest niesamowita, więc pewnie niebawem dokładnie wszystko dzięki niej będzie można pooglądać.
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swojego skunksa jedynego 187 używam aktualnie do różu Chanelkowskiego - trochę jest za twardy i słabo się nabiera, ale efekt jest przez to bardzo naturalny i super
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzisz, a ja w sumie odłożyłam skunksy całkiem, w ogóle zdradzam ostatnio pędzelkowo Maca z Real Techniques i BB
Wg mnie pędzlowi do różu wymyślonemu przez Sam nie równa się żaden macowy póki co, teraz dumam nad dokupieniem doocznych od nich.
|
|
|
|
#4700 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Pigmenty Twoje mi ise spodobały i co teraz? ![]() Ale 170 zł za kulkę pigmaków, tooo rozbój w biały dzień
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty weź, weź - ja tu kombinuję, jak dokupić kulkę z Plum Ornament - w sumie dla jednego koloru - taki obłędny taupowy brąz, maźnęłam go sobie po łapie dziś. Może wezmę dla kogoś na prezent i 1 kolor podkradnę??? Albo może chcesz kulkę Plum na pół, ale ja biorę ten ciemny brąz? Grape mam, mogę oddać.
W sumie te zestawy to genialne na prezenty są. Jak dziś pokazałam dziewczynom w pracy opakowanie od cieni i różu, to padły z wrażenia - normalnie kula śniegowa z dzieciństwa nam się przypomina. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cena pigmaków to nie taki znowu rozbój, wychodzi po 42,5 zł za każdy, czyli jak za pół normalnego słoiczka. Ale nie sprawdzałam, ile ich tam siedzi w gramach. |
|
|
|
#4702 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Obserwuje ten watek od dawna bo sama jestem maniaczka kosmetykow MAC Obecnie jest w USA ale bede wracala do Polski w sobote i z tego co widze ceny kosmetykow MAC w Polsce sa wyzsze niz w USA, wiec moze ktoras z was bylaby zainteresowana gdybym kupila jakies zestawy z nowej kolekcji i przywiozla je w sobote i potem sprzedala na prywatnej aukcji na allegro za troche taniej niz w Polsce? Jesli jestescie zainteresowane dajcie mi znac to powiem za ile bym mogla sprowadzic to co chcecie
|
|
|
|
#4703 |
|
Doncia
|
Z nowej kolekcji nabyłam tylko PP lets skate, myślałam jeszcze o morning frost i o zestawie błyszczyków ale zrezygnowałam i kupiłam błyszczyk ze stałej oferty.
Lets skate delikatnie nałożony świetnie rozświetla powieke, jest niemalże niewidoczny oprócz złotych drobinek.
|
#4704 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Gdyby nie ograniczenia finansowe - uwierz, ze wziełabym któryś zestaw pigmaków, a tak to moge sobie tylko pozowlić na jedną rzecz w granicach do ok.80 zł ![]() Daj znać jak będziesz jutro w przybytku rozpsuty
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-10-27 o 21:39 |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buffing brush...
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po...
zakochalam sie w tej kolekcji Cudownie to wszystko wyglada. Straszna sroka ze mnie ![]() Dziewczynki zrobilam kilka zdjec z Glittera . Zapraszam do mnie na bloga |
|
|
|
#4707 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już po przedpremierowych zakupach
. Powiem szczerze, że mnie akurat kolekcja nieco zawiodła . Owszem, sam pomysł z opakowaniami, sposobem wystawienia kolekcji itp. - super. Kolekcja naprawdę w zimowo - świątecznym nastroju, jak znalazł jako prezent pod choinkę . Chodziłam wokół tego całego bogactwa jak błędna owca i zastanawiałam się, co kupić .W sumie wzięłam tylko PP Let's Skate, Dazzleglass'a Pleasure Principle i kulę z czterema błyszczykami w odcieniach koralowych, ale to dla siostry na prezent. Na otarcie łez kupiłam sobie szminkę Prolongwear Lipcreme w kolorze Love Forever (piękna jest Co do PP Let's Skate - na żywo nie zauroczył mnie aż tak, jak po oglądnięciu swatchy - faktycznie jest bardzo brokatowy. Dzisiaj oczywiście wysmarowałam się nim , ale traktując jako bazę pod cienie - drobinki są na tyle duże, że wyraźnie przebijają spod matowych cieni, jakie na Let's Skate nałożyłam. Nie powiem, żeby specjalnie źle to wyglądało, ale wolę raczej subtelniejszy błysk i rozświetlenie, niż tak "ewidentny"brokat.Jeśli chodzi o Dazzleglass Pleasure Principle - jest on w zasadzie przezroczysty z mnóstwem wielokolorowych drobinek. Na pewno będzie ładnie rozświetlał każdą szminkę. Zresztą ja lubię Dazzleglass'y .Nie wzięłam za to szminki Whirls & Twirls, którą miałam w planach, bo to jest raczej ciepły róż, na mojej skórze trochę beżowawo - brzoskwiniowy, a ja wolę zimne odcienie. W każdym razie - wg mnie - nie ma w tej szmince nic unikatowego. Zastanawiałm się za to dość długo nad Double Spin, bo super wyglądał na ustach MAC'ówki Dominiki, ale u mnie dawał dość trupi efekt . Dla słabo wybarwionych ust może być jednak ciekawy, zwłaszcza w połaczeniu z którymś z błyszczoli z kolekcji. Z cieni mineralnych spodobał mi się tylko Winterized, ale w sumie te mineralne, które mam z innych kolekcji, są najmniej przeze mnie używane, więc odpuściłam. Jeśli chodzi o zestawy, to w niektórych podobały mi się pewne rzeczy, ale w żadnym - wszystkie. Dość fajne cienie są w tych zestawach, które zawierają paletkę 2 cieni, kredkę, tusz i pędzelek 275 (Iced Delights Eye Bag). Wg mnie piękny, unikatowy i godny uwagi jest zwłaszcza cień z kompletu Silver - Blue Spruce, ale to nie moja bajka . Jak dla mnie to on jest taki ciemno - zielono - granatowy ze złotymi drobinkami, więc mój odbiór kolorystyczny tego cienia nijak się ma do jego opisu ze strony MAC'a .Na końcu postanowiłam jeszcze kupić Beauty Powder Snowglobe, ale się spóźniłam i już go nie było .Sorry, za taki elaborat .Czekam na Wasze wrażenia .
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam rano czasu na zabawy, większego zestawu używam na wyjścia tylko, które za często się nie zdarzają.dobra, skunksy sobie odpuszczę a zrobię za to prezent w postaci wymiany dotychczasowych doocznych, o. Ale Winterized będzie mój - tak samo jak zestaw pędzli SE ![]() Jak ja Wam zazdroszczę takich zakupów...
Edytowane przez panna mrau Czas edycji: 2011-10-28 o 10:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Tak, macałam ten zielonkawy cień - on ma takie duże, brokatowe drobiny, jeśli dobrze pamiętam - nie zachwycił. PP pomacam może jutro? Jeśli mi się uda.

Na zdjęciu odcień wygląda na nieco cieplejszy jak w rzeczywistości, dużo zależy jednak od światła

.