Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 12:30   #2821
zabka85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Czyżby też magia nocy poślubnej?
Gratulacje

jestem za

BTW
Dziś idę do gina z wynikami.. 2 tyg minęły od pierwszej wizyty a mam wrażenie że to wieki. Także życzcie szczęścia, a raczej zdrowej dzidzi i bijącego serduszka mam nadzieję że będę miała usg
No u nas tez tak bylo.6 sierpnia slub a 30 sierpnia zrobilismy dzidzie z tym ze szallismy ze szczescia na poczatku szok ale pozniej banan na twarzy sie pojawil ze do dzisiaj ni moze zejsc a dzisiaj mija 9t5d. Zycze powodzenia na wizycie.Ja w 8 tygodniu juz uslyszalam bicie serduszkacudowne uczucie

31 sierpnia zrobiliśmy fasolkę

więc będziemy rodzicami
zabka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:11   #2822
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze Mój mąż też się zestresował, bo nigdy nie był w takiej sytuacji i go przeraził fotel (za często oglądał film Ciacho ) A teraz mi ciągle gada, że się nie może doczekać 14 listopada, bo już chce zobaczyć maluszka - tak się przejął jako tata Ciągle głaszcze mój brzuszek, mówi do niego, mi każe leżeć prosto na plecach Ja zawsze zasypiam na boku z jedną nogą wyciągniętą, a drugą prawie pod brodą i mąż mi kładzie łapkę na kolanie i klepie, żebym opuściła niżej i nie gniotła maluszka
Zjadłam dwa wafle ryżowe i trochę mi lepiej, ale nadal nie mam siły się ruszyć i posprzątać. A jeszcze dziś na zakupy jedziemy...
Hehe Mój też często mi powtarza tylko nie gniec maleństwa ja ostatnio to też na nic nie mam siły ale dziś jakoś lepiej się czuję wiec jak ruszę ze sprzątaniem to nie wiem kiedy skończę bo jak się nie ma siły i słabo się człowiek czuje to sprzątanie mu nie w głowie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:15   #2823
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Hehe Mój też często mi powtarza tylko nie gniec maleństwa ja ostatnio to też na nic nie mam siły ale dziś jakoś lepiej się czuję wiec jak ruszę ze sprzątaniem to nie wiem kiedy skończę bo jak się nie ma siły i słabo się człowiek czuje to sprzątanie mu nie w głowie
Dokładnie Mąż dzwonił i pytał jak się czujemy Powiedział, że mam sobie odpuścić odkurzanie - jak wróci to to zrobi. Jedynie mogę pranie wrzucić i naczynia pomyć (jak mnie nie odrzuci )

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:49   #2824
fonn
Rozeznanie

Dzień dobry, 6 tydzień potwierdzony usg widziałam malutką pikającą kropeczkę
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:02   #2825
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Gratulacje
Niesamowite uczucie widzieć bijące serduszko naszego maluszka

15

Stary 2011-10-27, 15:18   #2826
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie Mąż dzwonił i pytał jak się czujemy Powiedział, że mam sobie odpuścić odkurzanie - jak wróci to to zrobi. Jedynie mogę pranie wrzucić i naczynia pomyć (jak mnie nie odrzuci )
I tak powinno byc żeby dbali o swoje szcześcia

fonn
gratulacje
Zobaczyc serduszko to jest przeżycie, tak mała istotka a tu już bije serduszko
Stary 2011-10-27, 15:28   #2827
Ostrovia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Czyżby też magia nocy poślubnej?
Gratulacje
Dokładnie... tak, tak to wszystko "przez" tą noc poślubną
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:30   #2828
_agata
Zakorzenienie

Czy któraś z Was (z kwrią (Rh-))rozmawiała już z lekarzem o profilaktycznym podaniu w 28 tygodniu immunoglobuliny anty-D?
Jak wiadomo zwiększa to skuteczność profilaktyki właściwie do maksimum w przypadku przedostania się krwinek płodu do krwiobiegu matki.
Jak jest z odpłatnością za ten zabieg w przypadku wizyt prywatnych?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:30   #2829
Ostrovia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
To, że będzie prowadził jeden, nie znaczy, że nie możesz zrobić USG u innego
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Dziękuję
Stary 2011-10-27, 15:36   #2830
cate_
Zadomowienie

Witajcie
Cytat:
Byłam w weekend w HappyMum. Ceny zwaliły mnie z nóg.
Spodni poniżej 200 zł nie ma (w sklepie stacjonarnym), to samo swetry. Byle bluzka ponad stówkę.
I jest jedna kurtka ciążowa, nie najlepszej jakości niestety.
Ja to nawet nie myślę o rzeczach ciązowych, w zeszłej ciąży kupiłam jedną parę spodni i założyłam je ledwo kilka razy.
Cytat:
Napisane przez zabka85 Pokaż wiadomość
Blagam napi szcie bo normalnie im wiecej o tym mysle tym bardziej sie zastanawiam czy to moze byc poczatek poronienia . Dziekuje z gory i buziaczki
Ja bym się wybrała do lekarza

Ktoś pisał, że jada wafle ryżowe, to ja też tak robię a na obiad jadam kaszę zamiast ziemniaków i dwa dni były lepsze

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:40   #2831
Ostrovia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

no wiesz jak masz takie długie cykle a kochaliście się bez zabezpieczenia to trzeba się liczyć że z seksu się biorą dzieci
Widzisz tylko, że przez moje zaawansowane PCO, zarastające jajniki, praktycznie zerową owulację i bogatą historię ginekologiczną z przeszłości zajście w ciążę w moim przypadku miało graniczyć z cudem - wg. lekarzy...
Stary 2011-10-27, 15:44   #2832
Betti_84
Przyczajenie

Witam, Czy mogę się dołączyć do klubu??
Betti_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:56   #2833
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
Widzisz tylko, że przez moje zaawansowane PCO, zarastające jajniki, praktycznie zerową owulację i bogatą historię ginekologiczną z przeszłości zajście w ciążę w moim przypadku miało graniczyć z cudem - wg. lekarzy...
Pozostaje Ci się tylko cieszyć, że się udało niespodziewanie.
Zaoszczędziłaś sobie dużo nerwów i stresów.

Sama mam PCO i trochę się nastarałam i nałykałam leków, zanim się w końcu udało.

W poniedziałek idę sprawdzić czy bije serduszko .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:04   #2834
ghosst
Raczkowanie

[QUOTE=Freya_85;30177408]Ja nie wiem jak wytrzymam 4 tyg do następnej wizyty. Najchętniej to bym sobie kupiła aparat do USG i spod niego nie wychodziła
heh, jak ja to dobrze rozumiem. Moja następna wizyta dopiero 21go Do tego czasu każde ukłucie w okolicy brzucha jest okazją do zejścia na zawał, a każda wizyta w toalecie to stresor, że będzie krew
Aneczka240 - dla mnie taka granica, to 12sty tydzień. Wkręciłam sobie, że wtedy małe zadomowi się już na dobre
ghosst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:15   #2835
Betti_84
Przyczajenie

Dziewczyny, kiedy mogą przejść mdłości bo ja już się męczę miesiąc a jestem w 10 tyg?
Stary 2011-10-27, 16:18   #2836
avelaaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja właśnie powoli kończę pracę na dziś. Wczoraj już zaniechałam aktywności bo tak mnie to choróbsko wzięło, że coś strasznego. Całą noc praktycznie nie mogłam spać bo mnie gardło bolało. Teraz na szczęście już tylko katar męczy. Mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie. Kurcze tak się ucieszyłam, że przeszły mi te ohydne mdłości i przestałam się czuć taka mega zmęczona a tu przyszła ta choroba i znów się czuję źle W mieszkaniu mam taki syf, że szok. Przydałoby się troszkę posprzątać, a w lodówce już chyba szczur zdechł z głodu No ale może lada dzień przejdzie.

fonn - cieszę się, że widziałaś już serduszko na USG. Niesamowite uczucie nie ? Żałuję, że mojego męża nie zawołałam. Mam wrażenie, że na razie to dziecko, to jest dla niego taką abstrakcją. Trudno jest mu sobie to wszystko wyobrazić

A tak z innej beczki. Moja lekarka wysłała mnie na USG genetyczne. Mam się zapisać teraz bo będzie trzeba czekać około 3 tygodni a należy je wykonać w 11-14 tc. Czy wy też się na takowe wybieracie?
avelaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:23   #2837
Betti_84
Przyczajenie

Ja starałam się 2lata i nic, z tym że ja mialam jedno poronienie przedtem i zapalenie przydatkow po poronieniu, hormony i inne badania z krwi w porządku, w czerwcu miałam wykonane takie badanie HSG i na początku września zaskoczyło w końcu

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

A na czym polegają te badania genetyczne, one są w jakiś sposób inwazyjne?? Póki co przede mną za tydzień pewnie przezierność karkowa maluszka, też się tego boję ale jestem dobrej myśli.
Stary 2011-10-27, 16:31   #2838
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich.Mam jedno wazne dla mnie pytanie i jesli mozecie to mi odpiszcie.dzisiaj mam 9t5d.Wczoraj bolal mnie brzuch a raczej odczuwalam klucie.Kiedy mylam okolice intymne zobaczylam czerwony sluz a raczej krew na palcu na szczescie malo go bylo ale torche sie wystraszylam i ponownie sprawdzilam i znowu moj palec byl troszke zakrwiawiony ale nie na tyle ze pomyslalam ze moge poronic.Pozniej kladac sie spac mialam wrazenie ze cos mi wyplywa ale na szczescie to tylko moje wymysly byly.Sprawdzilam jeszcze raz przed pojsciem spac czy przypadkiem dalej nie krwawie ale zobaczylam malutka cieniutka zylke czerwona i koniec.Dzisiaj tez mnie pobolewa brzuch mniej niz wczoraj ale sluz jest normalny bialy.Czy sadzicie ze powinnam z tym isc do gina bo slyszalam ze krwawnienia sie zdazaja.Co do brzucha to mowiono mi ze moze bolec bo sie macica rozciaga itd. Mam sie martwic czy nie.Bo ciagle o tym mysle ale nie chce popasc w paranoje ze ze wszystkim co mnie nie pokoi mam od razu dzwonic do gina.Blagam napi szcie bo normalnie im wiecej o tym mysle tym bardziej sie zastanawiam czy to moze byc poczatek poronienia . Dziekuje z gory i buziaczki
Witaj. Będę mamą lutową, ale przeżyłam jedno # dlatego chcę Ci coś poradzić.
Każdy niepokojący Cię objaw skonsultuj ze swoim ginekologiem. Krwawienie, czy plamienie może zwiastować #, ale też nie musi. Na Twoim miejscu udałabym się do lekarza. Może przepisze Ci luteinę, albo duphaston (to progesteron podtrzymujący ciążę).
Póki co dużo odpoczywaj. Pozdrawiam
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:51   #2839
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię porządki na raty, na tyle na ile mam siły a potem legnę na łóżku poczytam i znowu, tylko to jest trochę wkurzsające - tak zaczynać i przerywać, tak jak dzisiaj umyłam trzy okna i zawiesiłam świerze firanki ale w takim tępie że po prostu ślimak zrobiłby to szybciej

Cytat:
a ile mi dano zakazów - tylko ciekawe kto by to zrobił gdyby nie my?

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
jeszcze raz gratuluję i jakie uczucie widząc pikające coś w brzuchu?

Cytat:
w moim też i szok jaki doznałam na usg w trakcie badania kamienia w woreczku był taki wielki że dopiero ze mnie schodzi. Nie było mi do śmiechu.

Cytat:
Czy któraś z Was (z kwrią (Rh-))rozmawiała już z lekarzem o profilaktycznym podaniu w 28 tygodniu immunoglobuliny anty-D?
Jak wiadomo zwiększa to skuteczność profilaktyki właściwie do maksimum w przypadku przedostania się krwinek płodu do krwiobiegu matki.
Jak jest z odpłatnością za ten zabieg w przypadku wizyt prywatnych?

ja mam - pytałam się doktora, ale tutaj jest tryb olewczy - powiedział mi że jakby coś się działo to do szpitala - nawet o takiej możliwości nie wspomniał... no cóż - może trzeba będzie lecieć do Polski na chwilę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 18:57   #2840
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dołączam się do pytania. Też mam wadę wzroku (-1,5). Noszę soczewki. Mogę je nosić przez cały czas ciąży? Słyszałam, że do porodu lepiej mieć okulary, albo "na ślepca"
Ja na razie noszę, nie wyobrażam sobie życia bez nich
Wstępnie lekarz mi tylko powiedział, że później będę musiała mieć zaświadczenie od okulisty, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego. Jak pójdę teraz na wizytę, to jeszcze dopytam.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Aktualnie niewiele mi dolega za wyjątkiem przeokrutnego bólu głowy ... Mam go już od trzech dni i nie ogarniam :/ Radzicie sobie jakoś z takim czymś? Czy może Was nie dotyczy ?
Mnie najbardziej pomagał sen i picie dużych ilości wody.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:06   #2841
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak powinno byc żeby dbali o swoje szcześcia

fonn
gratulacje
Zobaczyc serduszko to jest przeżycie, tak mała istotka a tu już bije serduszko
Pewnie
Cytat:
Napisane przez Betti_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy mogą przejść mdłości bo ja już się męczę miesiąc a jestem w 10 tyg?
Ja nadal mam i zauważyłam, że na konkretne produkty (kaszkę na mleku, jogurty naturalne, sery żółte), ale teraz np. zjadłam pół bułki z serkiem Hochland i wypiłam Danmleko i czuję się dobrze (w każdym razie nie będę się z białą muszlą witać)
Cytat:
Napisane przez avelaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja właśnie powoli kończę pracę na dziś. Wczoraj już zaniechałam aktywności bo tak mnie to choróbsko wzięło, że coś strasznego. Całą noc praktycznie nie mogłam spać bo mnie gardło bolało. Teraz na szczęście już tylko katar męczy. Mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie. Kurcze tak się ucieszyłam, że przeszły mi te ohydne mdłości i przestałam się czuć taka mega zmęczona a tu przyszła ta choroba i znów się czuję źle W mieszkaniu mam taki syf, że szok. Przydałoby się troszkę posprzątać, a w lodówce już chyba szczur zdechł z głodu No ale może lada dzień przejdzie.

fonn - cieszę się, że widziałaś już serduszko na USG. Niesamowite uczucie nie ? Żałuję, że mojego męża nie zawołałam. Mam wrażenie, że na razie to dziecko, to jest dla niego taką abstrakcją. Trudno jest mu sobie to wszystko wyobrazić

A tak z innej beczki. Moja lekarka wysłała mnie na USG genetyczne. Mam się zapisać teraz bo będzie trzeba czekać około 3 tygodni a należy je wykonać w 11-14 tc. Czy wy też się na takowe wybieracie?
My też idziemy - 14 listopada mamy wizytę
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ile mi dano zakazów - tylko ciekawe kto by to zrobił gdyby nie my?
No na pewno nie oni, a jak już oni, to i tak my byśmy poprawiły. Może nie tylko, że byłoby źle zrobione, ale na pewno dla naszej własnej satysfakcji

Lecę oglądać Wojnę żeńsko-męską
Miłego wieczorku Mamusie

15

Stary 2011-10-27, 19:32   #2842
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kapukat;30182225]ja robię porządki na raty, na tyle na ile mam siły a potem legnę na łóżku poczytam i znowu, tylko to jest trochę wkurzsające - tak zaczynać i przerywać, tak jak dzisiaj umyłam trzy okna i zawiesiłam świerze firanki ale w takim tępie że po prostu ślimak zrobiłby to szybciej

ja dziś trochę ogarnęłam mieszkanie i tak się zastanawiałam kiedy wysiądę ale jakoś o dziwo zrobiłam to co sobie zaplanowałam, ostatnio to ja byłam do niczego czułam się bardzo słabo i bez sił ale dziś na szczęście lepiej.
Stary 2011-10-27, 19:39   #2843
Freya_85
Raczkowanie

Nie wiecie po co do porodu niektóre szpitale wymagają wśród dokumentów aktu ślubu?
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:46   #2844
Timii
Rozeznanie

Cytat:
a Ty gdzie znikasz i się pojawiasz? już się zaczynam martwić o Ciebie

fajnie masz usg 4d - ja szukam w Cork 3d i jest ciężko - w Galway było 3d a tu... no cóż jak się nie uda - będzie tylko normalne

a jak Ty się czujesz? co u Ciebie ? jakieś nowości? jak w pracy?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

jestem jestem, czytam na biezaco i staram sie zawsze cos naskrobac tylko ze nie moge sie na tygodniu ze wszystkim wyrobic. w pracy prawdziwy sajgon, czasem trzeba zostac po godzinach jak juz wroce, zjem i ogarne mieszkanie to padam jak kawka. dzis spalam 9 godzin a rano wstalam jak zombie dopiero o 8 zaczelam dochodzic do siebie. ludzie co sie ze mna dzieje
jesli chodzi o usg 4d to owszem, mozna tutaj zrobic. ale kasuja za nie jak za zboze - 180eur!!! ja bede robic w Polsce jak tylko dotre do domu na swieta juz odliczam dni, zeby wkoncu odpoczac od pracy i IRL
a jak u Ciebie kapukat? porzadki robisz na raty ale nic dziwnego skoro Ty taka dokladna jestes ja poki co okna myje raz w roku i nawet nie probuje sie wysilic na wiecej odpusc sobie troche kochana co masz zrobic dzisiaj - zrob jutro. bedziesz miec 2 dni wolnego
a jak samopoczucie?

Cytat:

Dziewczyny, ponieważ nie wszystkie należą do klubu, bo nie wszystkie chcą, nie wszystkie mogą, może założymy e-maila, gdzie będziemy dzielić się swoimi zdjęciami? Kto będzie miał ochotę to będzie wysyłał swoje zdjęcia.
Hasło do konta będzie można otrzymać po aktywnym uczestnictwie w wątku.
Na mailu nie będziemy prowadzić rozmów, nie trzeba będzie czytać czy pisac na bieżąco, śledzić wątków. Po prostu jak ktoś będzie miał ochotę podzielić się zdjęciami, to wysyła, a inne mogą obejrzeć w każdej chwili.
super pomysl jestem jak najbardziej za

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pytała o sklep z fajną odzieżą ciążową, mnie osobiście bardzo podobają się ubranka ze strony: http://happymum.pl/sklep3/?grupa=bluzki
Jeśli chodzi o maila, na którego będzie można wrzucać zdjęcia-uważam, że to bardzo fajny pomysł
ciuszki naprawde fajne. szkoda ze dosyc drogie ja kupilam w weekend spodnie ale chyba oddam. wydaje mi sie ze nie pozsluza mi za dlugo bo pod tym pasem z gumy sa dosc obcisle no nic, w ten weekend wyrusze znow na polowanie

Cytat:
Witam też nowe mamuśie!

A tak miałam wam powiedziec że z moim maleństwem wszystko dobrze Pan doktor pomierzył wszystko choc nie było to łatwe bo maluszek nie chciał sie odpowiednio do badania ułoży i troche to trwało ale udało się na dodatek mój mąż był pierwszy przy mnie na wizycie i tak się zestresował że mało nie wszedł w lampę i jej nie przewrócił Poza tym lekarz stwierdził ze dopisze na karcie ciąży termin porodu z USG na 6 maj bo według kalendarza to powinien byc na 30.04 wiec ma dwa jeden według kalendarza drugi z USG
moj TZ powiedzial ze idzie ze mna na usg dopiero jak bedzie takie po brzuszku a nie dowcipne nie wiem jak on chce byc przy porodzie
ja tez mam 2 terminy. jak myslicie dziewczyny - ktory jest bardziej wiarygodny?

witam nowe mamuski trzymajcie sie dzielnie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:55   #2845
kapukat
Zakorzenienie

ciekawe - może statystyke robią czy Panna czy mężatka

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jestem jestem, czytam na biezaco i staram sie zawsze cos naskrobac tylko ze nie moge sie na tygodniu ze wszystkim wyrobic. w pracy prawdziwy sajgon, czasem trzeba zostac po godzinach jak juz wroce, zjem i ogarne mieszkanie to padam jak kawka. dzis spalam 9 godzin a rano wstalam jak zombie dopiero o 8 zaczelam dochodzic do siebie. ludzie co sie ze mna dzieje
jesli chodzi o usg 4d to owszem, mozna tutaj zrobic. ale kasuja za nie jak za zboze - 180eur!!! ja bede robic w Polsce jak tylko dotre do domu na swieta juz odliczam dni, zeby wkoncu odpoczac od pracy i IRL
a jak u Ciebie kapukat? porzadki robisz na raty ale nic dziwnego skoro Ty taka dokladna jestes ja poki co okna myje raz w roku i nawet nie probuje sie wysilic na wiecej odpusc sobie troche kochana co masz zrobic dzisiaj - zrob jutro. bedziesz miec 2 dni wolnego
a jak samopoczucie?

moj TZ powiedzial ze idzie ze mna na usg dopiero jak bedzie takie po brzuszku a nie dowcipne nie wiem jak on chce byc przy porodzie
ja tez mam 2 terminy. jak myslicie dziewczyny - ktory jest bardziej wiarygodny?

moje całkiem całkiem do rzeczy - chociaż trochę mnie niektóre rzeczy irytują, tak jak dzisiaj, karnisze, które w Irlandii są tak dobijające prawie przy samej ścianie - a nie będę zmieniać bo nie wiem jak długo pomieszkam prawda?
fajnie że lecisz na święta do Polski, ja wiem że w Galway 3D było za 80 euro i właśnie w takich momentach się wkurzam, że mieszkam w mieście w którym niczego nie można znaleźć nim się tysiąc razy nie powie KUR....i że jak już znajdziesz to jest cholernie drogie... a pomyśleć że miałam takie spokojne życie
ja niestety święta spędzam w Irlandii, ale choinkę i biały obrus bedę miała jakoś tak głupio byłoby mi zostawić R na święta i polecieć do Polski, w końcu byłby sam w tym wielandzim domu.

a co do mężczyzn - mój chciał być przy porodzie, ale ja nie chcę zeby był...i chyba ostanio ktoś go oświecił trochę bo powiedział że musi to przemyśleć
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:07   #2846
Timii
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe - może statystyke robią czy Panna czy mężatka

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

moje całkiem całkiem do rzeczy - chociaż trochę mnie niektóre rzeczy irytują, tak jak dzisiaj, karnisze, które w Irlandii są tak dobijające prawie przy samej ścianie - a nie będę zmieniać bo nie wiem jak długo pomieszkam prawda?
fajnie że lecisz na święta do Polski, ja wiem że w Galway 3D było za 80 euro i właśnie w takich momentach się wkurzam, że mieszkam w mieście w którym niczego nie można znaleźć nim się tysiąc razy nie powie KUR....i że jak już znajdziesz to jest cholernie drogie... a pomyśleć że miałam takie spokojne życie
ja niestety święta spędzam w Irlandii, ale choinkę i biały obrus bedę miała jakoś tak głupio byłoby mi zostawić R na święta i polecieć do Polski, w końcu byłby sam w tym wielandzim domu.

a co do mężczyzn - mój chciał być przy porodzie, ale ja nie chcę zeby był...i chyba ostanio ktoś go oświecił trochę bo powiedział że musi to przemyśleć
no pewnie ze nie zmieniaj. ja tez nie jestem zwolenniczka inwestowania w cudze mieszkania no chyba ze z czyms naprawde nie da sie zyc...

80eur??!! toz to super cena!!! tutaj za 3d chca w medicusie 160eur !! to jest dopiero masakra!! wiem ze kiedys mieli cennik na stronie ale juz go usuneli, chyba zeby nie straszyc ludzi

ja na swieta bede w domu tylko dlatego ze lecimy razem. sama nie zdecydowalabym sie wyjechac i zostawic TZ-ta tutaj. albo razem albo wcale
Stary 2011-10-27, 20:15   #2847
_agata
Zakorzenienie

Wiecie co? W dupie głęboko mam prywatne wizyty u lekarza.
Poszłam dziś na umówione USG, a pani w rejestracji bardzo mnie przeprasza, ale lekarza nie ma i jestem umówiona za tydzień.
W poczekalni czekały kobiety do ginekologa (ordynator w jednym z kieleckich szpitali), bo pan doktor spóźnił się 2 godziny! Same wielkie brzuchy. Toż to dla nich okropna męczarnia.
O 19.15 weszła babka umówiona na 18.
A mają numery telefonów, mógłby lekarz zadzwonić do rejestracji i poinformować, że się spóźni. I z rejestracji powinni zadzwonić do pacjentek.
Ja to pół biedy, bo mam tam 10 minut pieszo, ale dziewczyny mówiły, że spoza Kielc są. I muszą siedzieć, bo nie mają innego wyjścia.
WIem, że lekarzowi może w szpitalu coś wypadło, może jakiś zabieg, operacja, cokolwiek. Ale kobiety mówiły, że to norma.

To ja już sobie wolę pójść do przychodni i jeszcze przed czasem wejdę.

Proszę zgłaszać się po hasło do e-maila.

Cytat:
Zazwyczaj kończą sie na przełomie I i II trymestru, ale mogą i dłużej. Na pewno kiedyś przejdą

Cytat:
Napisane przez avelaaa Pokaż wiadomość
Tja, właśnie dziś miałam mieć.
Nic to, pójdę za tydzień

Cytat:
Ja starałam się 2lata i nic, z tym że ja mialam jedno poronienie przedtem i zapalenie przydatkow po poronieniu, hormony i inne badania z krwi w porządku, w czerwcu miałam wykonane takie badanie HSG i na początku września zaskoczyło w końcu

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

A na czym polegają te badania genetyczne, one są w jakiś sposób inwazyjne?? Póki co przede mną za tydzień pewnie przezierność karkowa maluszka, też się tego boję ale jestem dobrej myśli.
Fajnie, że się udało
Badanie USG nie jest inwazyjne, wygląda jak każde inne USG, tylko lekarz oznacza inne wymiary i sprawdza co tam jeszcze potrzeba.
Chyba, że masz na myśli badania prenatalne...

Cytat:
ja mam - pytałam się doktora, ale tutaj jest tryb olewczy - powiedział mi że jakby coś się działo to do szpitala - nawet o takiej możliwości nie wspomniał... no cóż - może trzeba będzie lecieć do Polski na chwilę
Standardowo podaje się immunoglobuliny do 72 godzin po porodzie, i niewielu lekarzy podaje je jeszcze w ciąży, ale to zwiększa pewność. Mój zaleca, więc będę robiła.
Ale jęsli będziesz miała po porodzie, to też nie ma się czym martwić. Dziecko niekoniecznie musi mieć grupę Rh+.

Cytat:
Pewnie

Ja nadal mam i zauważyłam, że na konkretne produkty (kaszkę na mleku, jogurty naturalne, sery żółte), ale teraz np. zjadłam pół bułki z serkiem Hochland i wypiłam Danmleko i czuję się dobrze (w każdym razie nie będę się z białą muszlą witać)
Ja z kolei na produkty mleczne reaguję bardzo dobrze. Co organizm to inaczej. A już szczególnie kasza na mleku, którą pokochałam w ciąży na nowo.

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Nie wiecie po co do porodu niektóre szpitale wymagają wśród dokumentów aktu ślubu?
Jeśli przy wypisie korzystasz z zapisów kodeksu rodzinnego o automatycznym uznaniu ojcostwa, potrzebny jest w szpitalu akt małżeństwa do wglądu.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-10-27 o 20:19
Stary 2011-10-27, 20:32   #2848
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Poszłam dziś na umówione USG, a pani w rejestracji bardzo mnie przeprasza, ale lekarza nie ma i jestem umówiona za tydzień.
W poczekalni czekały kobiety do ginekologa (ordynator w jednym z kieleckich szpitali), bo pan doktor spóźnił się 2 godziny! Same wielkie brzuchy. Toż to dla nich okropna męczarnia.
A mają numery telefonów, mógłby lekarz zadzwonić do rejestracji i poinformować, że się spóźni. I z rejestracji powinni zadzwonić do pacjentek.
Ja to pół biedy, bo mam tam 10 minut pieszo, ale dziewczyny mówiły, że spoza Kielc są. I muszą siedzieć, bo nie mają innego wyjścia.
WIem, że lekarzowi może w szpitalu coś wypadło, może jakiś zabieg, operacja, cokolwiek. Ale kobiety mówiły, że to norma.
no wiecie co??!! to juz przesada!! zadnego szacunku do pacjenta!! mi tez sie zdarzylo kilka razy czekac po pare godzin w kolejce i wiecej juz sie u takiego "specjalisty" nie pojawilam! wiedza i doswiadczenie to nie wszystko, trzeba jeszcze umiec z ludzmi wspolpracowac...
a mozna wiedziec Agata gdzie bylas? tak sie sklada ze ja jak jestem w domu to tez chodze do gina di Kielc. kidys bylam u dr. Chamerskiego ale zrezygnowalam bo nie bylam zadowolna. ostatnio odwiedzilam kilka razy dr. Rogule.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

dostalam dzis dziewczyny cynk ze w h&m jest przecena na taka kurteczke. podobno za jedyna 100zl! nie jest ona wprawdzie typowo ciazowa ale na pewno calkiem spory brzuszek sie zmiesci bo juz mi siostra pokazywala ze jest dosc szeroka, tak wiec jesli komus sie podoba to biegiem do sklepu

http://www.hm.com/de/product/94080?article=94080-B
Stary 2011-10-27, 20:33   #2849
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich.Mam jedno wazne dla mnie pytanie i jesli mozecie to mi odpiszcie.dzisiaj mam 9t5d.Wczoraj bolal mnie brzuch a raczej odczuwalam klucie.Kiedy mylam okolice intymne zobaczylam czerwony sluz a raczej krew na palcu na szczescie malo go bylo ale torche sie wystraszylam i ponownie sprawdzilam i znowu moj palec byl troszke zakrwiawiony ale nie na tyle ze pomyslalam ze moge poronic.Pozniej kladac sie spac mialam wrazenie ze cos mi wyplywa ale na szczescie to tylko moje wymysly byly.Sprawdzilam jeszcze raz przed pojsciem spac czy przypadkiem dalej nie krwawie ale zobaczylam malutka cieniutka zylke czerwona i koniec.Dzisiaj tez mnie pobolewa brzuch mniej niz wczoraj ale sluz jest normalny bialy.Czy sadzicie ze powinnam z tym isc do gina bo slyszalam ze krwawnienia sie zdazaja.Co do brzucha to mowiono mi ze moze bolec bo sie macica rozciaga itd. Mam sie martwic czy nie.Bo ciagle o tym mysle ale nie chce popasc w paranoje ze ze wszystkim co mnie nie pokoi mam od razu dzwonic do gina.Blagam napi szcie bo normalnie im wiecej o tym mysle tym bardziej sie zastanawiam czy to moze byc poczatek poronienia . Dziekuje z gory i buziaczki

ja bym czym prędzej leciała do gina zwłaszcza że bolał cię brzuch

Cytat:
Witam też nowe mamuśie!

A tak miałam wam powiedziec że z moim maleństwem wszystko dobrze Pan doktor pomierzył wszystko choc nie było to łatwe bo maluszek nie chciał sie odpowiednio do badania ułoży i troche to trwało ale udało się na dodatek mój mąż był pierwszy przy mnie na wizycie i tak się zestresował że mało nie wszedł w lampę i jej nie przewrócił Poza tym lekarz stwierdził ze dopisze na karcie ciąży termin porodu z USG na 6 maj bo według kalendarza to powinien byc na 30.04 wiec ma dwa jeden według kalendarza drugi z USG

Cytat:
wiesz każda zapewne z nas zna przypadki zwane cud

Cytat:
ja się męczę a ja jestem w 14 tygodniu

Cytat:
Pewnie

My też idziemy - 14 listopada mamy wizytę

No na pewno nie oni, a jak już oni, to i tak my byśmy poprawiły. Może nie tylko, że byłoby źle zrobione, ale na pewno dla naszej własnej satysfakcji

Lecę oglądać Wojnę żeńsko-męską
Miłego wieczorku Mamusie
ja tez idę 14 listopada to już wtedy będę miała chyba usg przez brzuch bo to będzie 17 tydzień

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
dziwne, choć mnie już nic nie zdziwi ja muszę mieć wyniki cytologii ostatniej

Cytat:

To ja już sobie wolę pójść do przychodni i jeszcze przed czasem wejdę.

Proszę zgłaszać się po hasło do e-maila.

Zazwyczaj kończą sie na przełomie I i II trymestru, ale mogą i dłużej. Na pewno kiedyś przejdą

Tja, właśnie dziś miałam mieć.
Nic to, pójdę za tydzień

Fajnie, że się udało
Badanie USG nie jest inwazyjne, wygląda jak każde inne USG, tylko lekarz oznacza inne wymiary i sprawdza co tam jeszcze potrzeba.
Chyba, że masz na myśli badania prenatalne...

Standardowo podaje się immunoglobuliny do 72 godzin po porodzie, i niewielu lekarzy podaje je jeszcze w ciąży, ale to zwiększa pewność. Mój zaleca, więc będę robiła.
Ale jęsli będziesz miała po porodzie, to też nie ma się czym martwić. Dziecko niekoniecznie musi mieć grupę Rh+.

Ja z kolei na produkty mleczne reaguję bardzo dobrze. Co organizm to inaczej. A już szczególnie kasza na mleku, którą pokochałam w ciąży na nowo.

Jeśli przy wypisie korzystasz z zapisów kodeksu rodzinnego o automatycznym uznaniu ojcostwa, potrzebny jest w szpitalu akt małżeństwa do wglądu.
mój gin to by nie dopuścił do takiego czegoś, on to zawsze jest na umówionej wizycie a sadzę że jak coś to by dzwonił i umawiał na drugi dzień bo jest spoko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:46   #2850
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no wiecie co??!! to juz przesada!! zadnego szacunku do pacjenta!! mi tez sie zdarzylo kilka razy czekac po pare godzin w kolejce i wiecej juz sie u takiego "specjalisty" nie pojawilam! wiedza i doswiadczenie to nie wszystko, trzeba jeszcze umiec z ludzmi wspolpracowac...
a mozna wiedziec Agata gdzie bylas? tak sie sklada ze ja jak jestem w domu to tez chodze do gina di Kielc. kidys bylam u dr. Chamerskiego ale zrezygnowalam bo nie bylam zadowolna. ostatnio odwiedzilam kilka razy dr. Rogule.
Dr Witczak taki spóźnialski.
Ale z tego co słyszę to podobno standard w prywatnych gabinetach. Czytałam, że dziewczyny i o 21-22 są przyjmowane, bo lekarze zapisują za dużo pacjentek (bo te i tak będą czekać), chociaż wiedzą, że się nie wyrabiają.
I zamiast przeznaczyć na wizytę 15-20 minut, to co 5minut "następna proszę".
To ja w przychodni wchodzę o umówionej godzinie, albo i wcześniej, a lekarz poświęca mi tyle czasu ile potrzebuję. Wczoraj 20 minut, wcześniej 40...

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

mój gin to by nie dopuścił do takiego czegoś, on to zawsze jest na umówionej wizycie a sadzę że jak coś to by dzwonił i umawiał na drugi dzień bo jest spoko
Widać dobrze trafiłaś...

o
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości