|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
na poczatku szok ale pozniej banan na twarzy sie pojawil ze do dzisiaj ni moze zejsc a dzisiaj mija 9t5d. Zycze powodzenia na wizycie.Ja w 8 tygodniu juz uslyszalam bicie serduszkacudowne uczucie ![]()
|
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio to też na nic nie mam siły ale dziś jakoś lepiej się czuję wiec jak ruszę ze sprzątaniem to nie wiem kiedy skończę bo jak się nie ma siły i słabo się człowiek czuje to sprzątanie mu nie w głowie
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż dzwonił i pytał jak się czujemy Powiedział, że mam sobie odpuścić odkurzanie - jak wróci to to zrobi. Jedynie mogę pranie wrzucić i naczynia pomyć (jak mnie nie odrzuci )
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, 6 tydzień potwierdzony usg
widziałam malutką pikającą kropeczkę
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niesamowite uczucie widzieć bijące serduszko naszego maluszka
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fonn gratulacje ![]() Zobaczyc serduszko to jest przeżycie, tak mała istotka a tu już bije serduszko |
|
|
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie... tak, tak to wszystko "przez" tą noc poślubną
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was (z kwrią (Rh-))rozmawiała już z lekarzem o profilaktycznym podaniu w 28 tygodniu immunoglobuliny anty-D?
Jak wiadomo zwiększa to skuteczność profilaktyki właściwie do maksimum w przypadku przedostania się krwinek płodu do krwiobiegu matki. Jak jest z odpłatnością za ten zabieg w przypadku wizyt prywatnych?
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2830 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś pisał, że jada wafle ryżowe, to ja też tak robię a na obiad jadam kaszę zamiast ziemniaków i dwa dni były lepsze
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Widzisz tylko, że przez moje zaawansowane PCO, zarastające jajniki, praktycznie zerową owulację i bogatą historię ginekologiczną z przeszłości zajście w ciążę w moim przypadku miało graniczyć z cudem - wg. lekarzy...
|
#2832 |
|
Przyczajenie
|
Witam, Czy mogę się dołączyć do klubu??
|
|
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaoszczędziłaś sobie dużo nerwów i stresów. Sama mam PCO i trochę się nastarałam i nałykałam leków, zanim się w końcu udało. W poniedziałek idę sprawdzić czy bije serduszko |
|
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Freya_85;30177408]Ja nie wiem jak wytrzymam 4 tyg do następnej wizyty. Najchętniej to bym sobie kupiła aparat do USG i spod niego nie wychodziła
![]() heh, jak ja to dobrze rozumiem. Moja następna wizyta dopiero 21go Do tego czasu każde ukłucie w okolicy brzucha jest okazją do zejścia na zawał, a każda wizyta w toalecie to stresor, że będzie krew Aneczka240 - dla mnie taka granica, to 12sty tydzień. Wkręciłam sobie, że wtedy małe zadomowi się już na dobre
|
|
|
|
#2835 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, kiedy mogą przejść mdłości bo ja już się męczę miesiąc a jestem w 10 tyg?
|
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja właśnie powoli kończę pracę na dziś. Wczoraj już zaniechałam aktywności bo tak mnie to choróbsko wzięło, że coś strasznego. Całą noc praktycznie nie mogłam spać bo mnie gardło bolało. Teraz na szczęście już tylko katar męczy. Mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie. Kurcze tak się ucieszyłam, że przeszły mi te ohydne mdłości i przestałam się czuć taka mega zmęczona a tu przyszła ta choroba i znów się czuję źle W mieszkaniu mam taki syf, że szok. Przydałoby się troszkę posprzątać, a w lodówce już chyba szczur zdechł z głodu No ale może lada dzień przejdzie. fonn - cieszę się, że widziałaś już serduszko na USG. Niesamowite uczucie nie ? Żałuję, że mojego męża nie zawołałam. Mam wrażenie, że na razie to dziecko, to jest dla niego taką abstrakcją. Trudno jest mu sobie to wszystko wyobrazić A tak z innej beczki. Moja lekarka wysłała mnie na USG genetyczne. Mam się zapisać teraz bo będzie trzeba czekać około 3 tygodni a należy je wykonać w 11-14 tc. Czy wy też się na takowe wybieracie? |
|
|
|
#2837 |
|
Przyczajenie
|
Ja starałam się 2lata i nic, z tym że ja mialam jedno poronienie przedtem i zapalenie przydatkow po poronieniu, hormony i inne badania z krwi w porządku, w czerwcu miałam wykonane takie badanie HSG i na początku września zaskoczyło w końcu
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- A na czym polegają te badania genetyczne, one są w jakiś sposób inwazyjne?? Póki co przede mną za tydzień pewnie przezierność karkowa maluszka, też się tego boję ale jestem dobrej myśli. |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy niepokojący Cię objaw skonsultuj ze swoim ginekologiem. Krwawienie, czy plamienie może zwiastować #, ale też nie musi. Na Twoim miejscu udałabym się do lekarza. Może przepisze Ci luteinę, albo duphaston (to progesteron podtrzymujący ciążę). Póki co dużo odpoczywaj. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam - pytałam się doktora, ale tutaj jest tryb olewczy - powiedział mi że jakby coś się działo to do szpitala - nawet o takiej możliwości nie wspomniał... no cóż - może trzeba będzie lecieć do Polski na chwilę |
|||||
|
|
|
#2840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wstępnie lekarz mi tylko powiedział, że później będę musiała mieć zaświadczenie od okulisty, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego. Jak pójdę teraz na wizytę, to jeszcze dopytam. Mnie najbardziej pomagał sen i picie dużych ilości wody. |
|
|
|
|
#2841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No na pewno nie oni, a jak już oni, to i tak my byśmy poprawiły. Może nie tylko, że byłoby źle zrobione, ale na pewno dla naszej własnej satysfakcji ![]() Lecę oglądać Wojnę żeńsko-męską ![]() Miłego wieczorku Mamusie
|
|
#2842 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;30182225]ja robię porządki na raty, na tyle na ile mam siły a potem legnę na łóżku poczytam i znowu, tylko to jest trochę wkurzsające - tak zaczynać i przerywać, tak jak dzisiaj umyłam trzy okna i zawiesiłam świerze firanki ale w takim tępie że po prostu ślimak zrobiłby to szybciej
ja dziś trochę ogarnęłam mieszkanie i tak się zastanawiałam kiedy wysiądę ale jakoś o dziwo zrobiłam to co sobie zaplanowałam, ostatnio to ja byłam do niczego czułam się bardzo słabo i bez sił ale dziś na szczęście lepiej.
|
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie po co do porodu niektóre szpitale wymagają wśród dokumentów aktu ślubu?
|
|
|
|
#2844 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopiero o 8 zaczelam dochodzic do siebie. ludzie co sie ze mna dzieje ![]() jesli chodzi o usg 4d to owszem, mozna tutaj zrobic. ale kasuja za nie jak za zboze - 180eur!!! ja bede robic w Polsce jak tylko dotre do domu na swieta juz odliczam dni, zeby wkoncu odpoczac od pracy i IRL a jak u Ciebie kapukat? porzadki robisz na raty ale nic dziwnego skoro Ty taka dokladna jestes ja poki co okna myje raz w roku i nawet nie probuje sie wysilic na wiecej odpusc sobie troche kochana co masz zrobic dzisiaj - zrob jutro. bedziesz miec 2 dni wolnego ![]() a jak samopoczucie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem jak on chce byc przy porodzie ja tez mam 2 terminy. jak myslicie dziewczyny - ktory jest bardziej wiarygodny? ![]() witam nowe mamuski
|
||||
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe - może statystyke robią czy Panna czy mężatka
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
moje całkiem całkiem do rzeczy - chociaż trochę mnie niektóre rzeczy irytują, tak jak dzisiaj, karnisze, które w Irlandii są tak dobijające prawie przy samej ścianie - a nie będę zmieniać bo nie wiem jak długo pomieszkam prawda? ![]() fajnie że lecisz na święta do Polski, ja wiem że w Galway 3D było za 80 euro i właśnie w takich momentach się wkurzam, że mieszkam w mieście w którym niczego nie można znaleźć nim się tysiąc razy nie powie KUR....i że jak już znajdziesz to jest cholernie drogie... a pomyśleć że miałam takie spokojne życie ![]() ja niestety święta spędzam w Irlandii, ale choinkę i biały obrus bedę miała jakoś tak głupio byłoby mi zostawić R na święta i polecieć do Polski, w końcu byłby sam w tym wielandzim domu. a co do mężczyzn - mój chciał być przy porodzie, ale ja nie chcę zeby był...i chyba ostanio ktoś go oświecił trochę bo powiedział że musi to przemyśleć
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no chyba ze z czyms naprawde nie da sie zyc...80eur??!! toz to super cena!!! tutaj za 3d chca w medicusie 160eur !! ja na swieta bede w domu tylko dlatego ze lecimy razem. sama nie zdecydowalabym sie wyjechac i zostawic TZ-ta tutaj. albo razem albo wcale
|
|
|
|
|
#2847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? W dupie głęboko mam prywatne wizyty u lekarza.
Poszłam dziś na umówione USG, a pani w rejestracji bardzo mnie przeprasza, ale lekarza nie ma i jestem umówiona za tydzień. W poczekalni czekały kobiety do ginekologa (ordynator w jednym z kieleckich szpitali), bo pan doktor spóźnił się 2 godziny! Same wielkie brzuchy. Toż to dla nich okropna męczarnia. O 19.15 weszła babka umówiona na 18. A mają numery telefonów, mógłby lekarz zadzwonić do rejestracji i poinformować, że się spóźni. I z rejestracji powinni zadzwonić do pacjentek. Ja to pół biedy, bo mam tam 10 minut pieszo, ale dziewczyny mówiły, że spoza Kielc są. I muszą siedzieć, bo nie mają innego wyjścia. WIem, że lekarzowi może w szpitalu coś wypadło, może jakiś zabieg, operacja, cokolwiek. Ale kobiety mówiły, że to norma. To ja już sobie wolę pójść do przychodni i jeszcze przed czasem wejdę. Proszę zgłaszać się po hasło do e-maila. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic to, pójdę za tydzień ![]() Cytat:
![]() Badanie USG nie jest inwazyjne, wygląda jak każde inne USG, tylko lekarz oznacza inne wymiary i sprawdza co tam jeszcze potrzeba. Chyba, że masz na myśli badania prenatalne... Cytat:
Ale jęsli będziesz miała po porodzie, to też nie ma się czym martwić. Dziecko niekoniecznie musi mieć grupę Rh+. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-10-27 o 20:19 |
||||||
|
|
|
#2848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mozna wiedziec Agata gdzie bylas? tak sie sklada ze ja jak jestem w domu to tez chodze do gina di Kielc. kidys bylam u dr. Chamerskiego ale zrezygnowalam bo nie bylam zadowolna. ostatnio odwiedzilam kilka razy dr. Rogule. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- dostalam dzis dziewczyny cynk ze w h&m jest przecena na taka kurteczke. podobno za jedyna 100zl! nie jest ona wprawdzie typowo ciazowa ale na pewno calkiem spory brzuszek sie zmiesci bo juz mi siostra pokazywala ze jest dosc szeroka, tak wiec jesli komus sie podoba to biegiem do sklepu ![]() http://www.hm.com/de/product/94080?article=94080-B |
|
|
|
|
#2849 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym czym prędzej leciała do gina zwłaszcza że bolał cię brzuch Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co słyszę to podobno standard w prywatnych gabinetach. Czytałam, że dziewczyny i o 21-22 są przyjmowane, bo lekarze zapisują za dużo pacjentek (bo te i tak będą czekać), chociaż wiedzą, że się nie wyrabiają. I zamiast przeznaczyć na wizytę 15-20 minut, to co 5minut "następna proszę". To ja w przychodni wchodzę o umówionej godzinie, albo i wcześniej, a lekarz poświęca mi tyle czasu ile potrzebuję. Wczoraj 20 minut, wcześniej 40... Widać dobrze trafiłaś...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

od 6.08.2011 jesteśmy szczęśliwym małżeństwem 

. Dziekuje z gory i buziaczki 
Do tego czasu każde ukłucie w okolicy brzucha jest okazją do zejścia na zawał, a każda wizyta w toalecie to stresor, że będzie krew