Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 20:13   #2701
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to po pchle jest taki mały bąbelek jak główka od szpilki z rumieniem naokoło
dzieki , kurde myślę, że to komary. Tylko Kuba tak wszystkie ugryzienia rozdrapał, że trudno to na pewno stwierdzić

Tak poza tematem muszę sobie pogadać...
Do mnie jeszcze od czasu do czasu kumpele dzwonią żebym gdzieś z nimi wyszła. Na razie ciągle odmawiam, bo przy dwójce, to już nie tak łatwo wyjść, jak przy jednym. Jeszcze mieszkam 15 km od nich. Mogłabym się przespać u którejś, ale nie zostawię samego Tż z dzieciakami. W ogóle przeraża mnie jakie one mają "życiowe" problemy... Jesteśmy w tym samym wieku a mentalnie czuję się przynajmniej 15 lat starsza od nich od kiedy mam dzieci. To się wyżaliłam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:13   #2702
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mój waży podobnie 5800 i 64cm lekarka mówiła że ładnie waży.Mój chyba straszy od Antosia
starszy synek ma 2 lata i 5 miesiecy waży 12,6kg.Jest na 50 centylu.
Tak Bruno starszy o ponad miesiac

Ja tez leze do spania, Wiki przeziebiona, wiec nocka moze byc nieciekawa (potrafi wymiotowac jak sie rozkaszle)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:15   #2703
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sygine a jak tam Twoja cyto? coś się poprawiło po lekach?
No ja dopiero będę miała powtórną cytologię dopiero w grudniu, ale ogólnie czuję się ok (chociaż prędzej też nie czułam że coś może być nie tak ) Ale jestem dobrej myśli
Stary 2011-10-27, 20:17   #2704
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Do mnie jeszcze od czasu do czasu kumpele dzwonią żebym gdzieś z nimi wyszła. Na razie ciągle odmawiam, bo przy dwójce, to już nie tak łatwo wyjść, jak przy jednym. Jeszcze mieszkam 15 km od nich. Mogłabym się przespać u którejś, ale nie zostawię samego Tż z dzieciakami. W ogóle przeraża mnie jakie one mają "życiowe" problemy... Jesteśmy w tym samym wieku a mentalnie czuję się przynajmniej 15 lat starsza od nich od kiedy mam dzieci. To się wyżaliłam
To sie ciesz, ze jeszcze dzwonia...

Ja to sie czuje, jakbym w ogole znajomych nie miala, zreszta po czesci tak jest, bo nie jestesmy z Krakowa i z zasadzie znajomych to moglabym na palcach jednej reki policzyc. Dzisiaj na spacerze probowalam do dwoch zadzwonic, ale telefon u nich milczal... to zadzwonilam do taty (mama w pracy), przynajmniej na nich moge liczyc. No co ja zrobie jak 3 godzinne samotne spacery moga tak przygnebic...

No dobra, to teraz juz ide na serio...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:25   #2705
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, zmobilizuj się i spotkaj się z nimi, jak będziesz ciągle odmawiać, to przestaną dzwonić. A takie babskie spotkania, to przecież cudowna sprawa.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:35   #2706
brumek
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze nie śpi, bo muszę się podzielić radosną nowinką
Otóż, wykąpaliśmy się w końcu we dwójkę z Tymusiem w dorosłej wannie i było CUDOWNIE!!! Polecam każdemu, chociaż raz na jakiś czas, bo to boskie doświadczenie Tymek był absolutnie zachwycony, choć obawiałam się, że będzie sie bał. A on tylko oczy wytrzeszczał z zachwytu, patrzył tak ślicznie i pogodnie, gadał do mnie i całkowicie się rozluźnił Najpierw tylko go trzymałam na swoich kolanach, buzią do siebie i myłam, a potem już się kąpaliśmy za całego! Przodem, tyłem, na brzuszku, na pleckach Cud-miód! Tak go zaczarowałam tą kąpielą, że nawet nie mruknął podczas wyciągania z wanny i wycierania

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
były by jaja gdyby Tymek zaraził się od mojego rannego ptaszęcia dziśnoc znowu ok spanko 19.15 potem smok o 22 mleczko 24 smok 5 mleczko 6,20 i dosypianie do 8 nie chwalę nie chwalę nie chwalę
Znając złośliwość niemowlaczków, pewnie właśnie tak by było

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku a moze masz tak jak moja szwagierka? Ona od urodzenia malego (czyli juz prawie pol roku) odciaga na kazde karmienie mleko recznie, bo zaden laktator (reczy TT i elektryczny Medeli) jej nie podszedl. Nie umiala z nich korzystac, a recznie sciaga duzo i szybko.
Mam nadzieję że jednak nie Odpukaj!!!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas gorączki ciąg dalszy
o rany! Współczuję

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Hmm... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Wczoraj na szczepieniu u pediatry Szymon ważył 5840 g, a dzisiaj w Szpitalu Wojewódzkim u Neatologa 6020 g . No i której wadze wierzyć Ma 67 cm
Dziwne, fakt A może jedno ważenie było przed jedzeniem a drugie po? Albo przed kupą/po kupie?

Cytat:
Po szczepieniu ok, płakała na same wkłucie a potem ją zagadałam i humorek się polepszył. Za 3 dni ma 4 miesiące i waży 6880. Jest co dźwigać. Dokładnie, co do grama podwoiła masę urodzeniową (miała 3440 ).

Kuba ma 12 ugryzień po komarach ...
Brawo dla dzielnej i ładnie rosnącej Zuzki

A co do komarów, to myślałam, że już poszły spać na zimę

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was wie może ile leci krew po wyrwanym zębie (mam szwy...) ?
Bo dziś miałam usuwaną ósemkę, lekarz skończył przed 12:30, a mi dalej krew się leje cały czas...
Sporo Dwa lata temu usuwałam sobie wszystkie 4 ósemki (tak zaocznie, żeby mi zębów nie pokrzywiły wyrastając ) i lało sie nieźle

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na powtórnym usg bioderek i kolejny raz jest przepięknie Już więcej nas to nie czeka.
Przy okazji zważyłam i zmierzyłam Natana i ma równiutkie 7 kg i 67 cm

Cytat:
To korzystajac z chwili, ze maluch spi, to napisze, ze u nas po szczepieniu wszystko ok. Maly je i spi normalnie (no moze ciut wiecej). Wazy 5635 i ma 61 cm, czyli raczej chudy, a dlugi jak mowi pani doktor. Za 2 tyg pierwsza dawka 5w1, bo teraz tylko wzw.
Dobrze, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie używa któraś hydrolaty?? chcę sobie kupić dwa, i jestem ciekawa czy któraś miała
Z tego co kojarzę, to nasza Nerolka jest ich fanką

Cytat:
E tam, po co Ci kumpele, masz nas

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-10-27 o 21:40
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:36   #2707
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kochana, zmobilizuj się i spotkaj się z nimi, jak będziesz ciągle odmawiać, to przestaną dzwonić. A takie babskie spotkania, to przecież cudowna sprawa.
Gdyby nie ta odległość, to pewnie chociaż na chwilę bym wyszła. A tak to do duszy jest. Właśnie Crazy napisałam "jeszcze dzwonią" , zdaję sobie z tego sprawę, że niedługo przestaną.
A inna sprawa, to nie doszłam do siebie po ciąży i nie mam najmniejszej ochoty wychodzić do ludzi. W prawie żadne spodnie nie wchodzę, mam duży brzuch i twarz jak księżyc w pełni.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 20:37   #2708
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki , kurde myślę, że to komary. Tylko Kuba tak wszystkie ugryzienia rozdrapał, że trudno to na pewno stwierdzić

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
dokładnie, Crazy ma 100% rację. Ja ostatnio zaliczyłam babski wieczór i było suuuuper

A nie mogą do Ciebie dziewczyny przyjechać?? I zostać na noc?? Nie zostawiałabys męża samego a miałabyś dzieci na oku
U mnie to jedyne rozwiązanie i się sprawdza

ja dzis znowu po aqua aerobiku i czuję się suuuuuuuuuuuuper
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:37   #2709
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
E tam, po co Ci kumpele, masz nas
też prawda
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-27, 20:39   #2710
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się zastanawiam czy Zuziak na prawdę jest taka duża Dzisiaj na szczepieniu była z jakims maluszkiem i mówi "o nie płacze, ale ona już większa, ile ma?" ja na to, że prawie 4 miesiące. A tamta, że jej tydzień temu skończył. Wyszło tak, że Zuziak jakaś ogromna jest

Kuba ma 3 lata i 4 miesiące i waży 12,5kg-13kg. Jest chuderlakiem
moje to klopsy - kinga ponad 6,2 kg (3 mies), artur 20 kg (3,5 roku)... ale zawsze bujali sie wzrostem i waga w górnych granicach siatek centylowych

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:40   #2711
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
A nie mogą do Ciebie dziewczyny przyjechać?? I zostać na noc?? Nie zostawiałabys męża samego a miałabyś dzieci na oku
U mnie to jedyne rozwiązanie i się sprawdza
szczerze, to mam wrażenie, że one wolą iść popić i potańczyć. Żal im tracić weekend i imprezę... Jak mają do mnie przyjechać to są wiecznie zajęte. Może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-27, 20:40   #2712
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Monia 3 dni krew z zęba? to jak funkcjonować w nocy? nie ma spania?
da sie, niestety trzeba połykać, ale da sie spać

Stary 2011-10-27, 20:43   #2713
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no właśnie Beatka chciałam sobie kupic te:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?417,hyd...anczy-slodkiej

http://www.biochemiaurody.com/sklep/...damascena.html

tylko ciekawa jestem jak pachnie ten pomarańczowy, bo kwiat pachnie inaczej nie jak pomarańcza
kurcze, no nie wiem do czego porównać zapach neroli... znaczy kwiatu pomarańczy - BTW Nerolcia wybacz bo to tak dwuznacznie zabrzmiało

zapach kwiatu nie ma nic wspólnego z zapachem owocu, taki mocny, wręcz odurzający, czuć taką cierpkość w zapachu, goryczkę - coś w tym stylu.

Na Biochemii też zamawiałam, przypomniałaś mi - ten z róży damasceńskiej to pachnie normalnie - typowy różany zapach.

ogólnie hydrolaty są bardzo fajne poczytaj w KWC

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:48   #2714
83monia
Zakorzenienie

ech, ja tez bym sobie potanczyla. dzis zapuscilam muze na kompie i wyszalalam sie (pewnie budowlancy na balkonie mieli ubaw ) a kinga az piszczala tak jej sie machanie rękami podobało a i ja lepiej sie czuje. potem sobie pospałysmy, spacer po brata do przedszkola i teraz chyba bede z mezem film ogladac. mielismy co innego robic ale mam jakas kroste megasna gdzie nie powinnam i aż opuchłam.. gdzie nei powinnam... zapalenie mieszka włosowego jak sie patrzy!

Stary 2011-10-27, 20:57   #2715
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze, to mam wrażenie, że one wolą iść popić i potańczyć. Żal im tracić weekend i imprezę... Jak mają do mnie przyjechać to są wiecznie zajęte. Może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie.
ja wolę posiedzieć w domu (między innymi dlatego, że w nic sie nie mieszczę ) no i na szczęści moje psiapsióły nie mają problemu i cieszymy się podczas spotkania naszym babskim towarzystwem i gadaniem do nocy przy carlo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 21:08   #2716
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem i Ja.
Czytałam Was cały czas, ale jakoś tak nie miałam weny odp,
a po za tym pojechałyśmy z Emilie do dzidziusia na obiadek
Taka piękna pogoda u Nas była, że aż żal było siedzieć w domu !

Koleżanki
- jakoś specjalnie ich nie potrzebuję, odkąd jestem z moim D to nie mam jakiegoś parcia na to aby się z nimi spotykać, one z resztą też.Mam bardziej niż koleżankę (nie piszę przyjaciółkę bo w to nie wierzę) do której mogę się odezwać zawsze i wszędzie i spotykamy się w sumie bardzo rzadko.Jak idę na spacer to zazwyczaj rozmyślam nad pierdołami i zawsze ktoś się napatoczy jakiś tam znajomy.

Odciąganie mleka - polecam medela zdecydowanie

MAM pytania:
1.Czy wasze dzieci tez podnoszą klatkę piersiową jak np smarujecie je oliwką,balsamem?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:13   #2717
83monia
Zakorzenienie

zaneta - robia mostek? czasami...

Stary 2011-10-27, 21:19   #2718
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zaneta - robia mostek? czasami...
moja tak robi w kąpieli - nawet myślałam że woda za gorąca czy coś ale woda ok - jak ją włoże do wody to Julka się zaczyna w tej wodzie po prostu przeciągać i wyginać do tyłu i robić taki własnie mostek - się relaksuje

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:28   #2719
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
No i fotkę załączam
Brawa za bioderka
Dżony ma taki sam kobinezonik-w H&M kupiłaś?
jutro idziemy na impreze hallowen
i Jasio bedzie niedziadkiem a my big niedźwiedziami
Cytat:
my wśród znajomych mamy pierwsi potomstwo
inie da się ukryć że coraz rzadziej mają ochotę się z nami spotykać

a moje 2 psiapsólki są w poznaniu bo tam studiowałyśmy

i spotykamy sie rzadko, a jedna ucieka jeszcze teraz do USA na kilka miesięcy to juz wogóle

wiec czuje się troche osamotniona w moim telikowie

Cytat:

ja też chce
a lekarz kazał jeszcze troche poczekać

póki co robie szybkie marsze z wózeczkiem

p.s no żanetko juz miałam alarmować że Ciebie nie ma

Brumeczku
gratuluje kąpieli nam też przypadła do gustu

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-10-27 o 21:36
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:34   #2720
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zaneta tzn. czy robią taki mostek? Bo jesli o to chodzi to sie wygina.

Koleżanki, w sumie odkąd skończyłam studiato jakośkontakt się urwał. Mam jedną koleżankę znamy się kupe czasu. Ale traf chciał, ze między naszymi córkami jest 3 tyg różncy więc często gadamy.

Ale potanczyc to bym poszła

Da Karo 5 listopada organizowany jest kurs pierwszej pomocy dla niemowląt i malych dzieci. kszt 10 zł ja juz sie zapisałam. Moze tez się wybierzesz.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:41   #2721
zanetaa88
Zakorzenienie

No mostek nie mostek,
ale się tak śmiesznie wygina
jak wczoraj "pomasował" jej "piersi"
to podkowę pokazała
ale taka była nieszczęśliwa,
a zawszę jak mówię "pokaż cycki" to robi taki mostek właśnie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:49   #2722
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Weź mnie ze sobą
Ja też chcę na przebierankową imprezę
Stary 2011-10-27, 21:56   #2723
brumek
Zakorzenienie

BRUNETKO!!!

W Superpharmie są od dziś promocja na wszystkie te szampony i odżywki Wax, o które pytałaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2011-10-27 o 22.55.21.jpg (65,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-10-27, 22:01   #2724
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Brawa za bioderka
Dżony ma taki sam kobinezonik-w H&M kupiłaś?

my wśród znajomych mamy pierwsi potomstwo
inie da się ukryć że coraz rzadziej mają ochotę się z nami spotykać

a moje 2 psiapsólki są w poznaniu bo tam studiowałyśmy

i spotykamy sie rzadko, a jedna ucieka jeszcze teraz do USA na kilka miesięcy to juz wogóle

wiec czuje się troche osamotniona w moim telikowie

ja też chce
a lekarz kazał jeszcze troche poczekać

póki co robie szybkie marsze z wózeczkiem

p.s no żanetko juz miałam alarmować że Ciebie nie ma

Brumeczku
gratuluje kąpieli nam też przypadła do gustu
z jakiego powodu masz czekać ?? bo jakoś mi umknęło jeśli pisałaś
Stary 2011-10-27, 22:15   #2725
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczynki Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze nie śpi, bo muszę się podzielić radosną nowinką
Otóż, wykąpaliśmy się w końcu we dwójkę z Tymusiem w dorosłej wannie i było CUDOWNIE!!! Polecam każdemu, chociaż raz na jakiś czas, bo to boskie doświadczenie Tymek był absolutnie zachwycony, choć obawiałam się, że będzie sie bał. A on tylko oczy wytrzeszczał z zachwytu, patrzył tak ślicznie i pogodnie, gadał do mnie i całkowicie się rozluźnił Najpierw tylko go trzymałam na swoich kolanach, buzią do siebie i myłam, a potem już się kąpaliśmy za całego! Przodem, tyłem, na brzuszku, na pleckach Cud-miód! Tak go zaczarowałam tą kąpielą, że nawet nie mruknął podczas wyciągania z wanny i wycierania
w, to myślałam, że już poszły spać na zimę
Też tak chcę, ja też!!! Muszę spróbować, będzie okazja jak będę u rodziców, my niestety mamy tylko prysznic...

Cytat:
Ja od 3 tygodni prawie codziennie jeżdżę pół godziny na orbitreku i zauważam pewnego rodzaju uzależnienie A wcześniej stał i się kurzył przez ponad rok.

Ja na nadmiar koleżanek tutaj nie narzekam, ponad 5 lat temu przeprowadziłam się ponad 450 km. Znajomi to głównie osoby poznane w pracy. Ze "starymi" znajomymi widuje się rzadko ze względu na odległość, a jak nawet jestem u rodziców to czas spędzam z rodziną.(najczęściej wpadałam tylko na weekend)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 23:46   #2726
brumek
Zakorzenienie

Kupiłam wagę dla Tymcia

Piwnooka - polecam z całego serca

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas gorączki ciąg dalszy
żeby rano już było ok
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
brumciu brałam 5w1 oraz prenavar (pneumokoki) Marudzi, niby spi, ale u mnie na rekach. Ma 38 st.
Kurczę, jak długo go trzyma ta gorączka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jestem ciocia- lakto-rada
Z takim tytułem to mogłabyś zacząć sobie słono liczyć za porady

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku co z Waszym szczepieniem?
Dzięki za pamięć
Na razie nic, ale może już niedługo
Rano idziemy do pediatry (w tej samej przychodni, ale inna lekarka) i może nam go w końcu zaszczepi. Choć szczerze mówiąc mam dziwne przeczucie, że jednak nie
Stary 2011-10-28, 06:10   #2727
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Do mnie jeszcze od czasu do czasu kumpele dzwonią żebym gdzieś z nimi wyszła...
u mnie bardzo podobnie,też nie mam szans się wyrwać,tym bardziej że mały na cycu

Cytat:

Ja tez leze do spania, Wiki przeziebiona, wiec nocka moze byc nieciekawa (potrafi wymiotowac jak sie rozkaszle)
zdrówka dla Wikusi

Cytat:
Ale jestem dobrej myśli
i my razem z Tobą!!

Cytat:
Ja to sie czuje, jakbym w ogole znajomych nie miala, ...

Aguś szkoda,że mieszkamy kawałek od siebie,bo mi też brakuje znajomych z dziećmi w wieku moich,a jakby było super spotykac sie z inną mamą w parku ale może wybierz się do teściów i przy okazji wpadnijcie do mnie na pół dnia,cały dzień

Cytat:
Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze nie śpi, bo muszę się podzielić radosną nowinką

o to zazdroszczę bo ja jeszcze nie miałam okazji

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1.Czy wasze dzieci tez podnoszą klatkę piersiową jak np smarujecie je oliwką,balsamem?
mój często robi mostek

Cytat:
mój mąż właśnie planuje takie sylwestra,ale... skąd wziąć przebranie
życzę miłej zabawy

Cytat:
Rano idziemy do pediatry (w tej samej przychodni, ale inna lekarka) i może nam go w końcu zaszczepi. Choć szczerze mówiąc mam dziwne przeczucie, że jednak nie
zebyście się w końcu zaszczepili i było jedno z głowy!!

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

Patik- ani mi nie mów...kupiłam komplet dla 12 osób talerzy, do tego nowy bieżnik na stół, już trochę alkocholu i mięsa i już 500zł nie ma,a zakupy spożywcze dopiero przed nami normalnie takie chrziny to praktycznie wesele taniej by mnie wyszło w restauracji,ale ja mieszkam na wsi,lepiej u mnie niż jeździć do Bochni ale już mnie głowa od tego boli...

a wczoraj moja teściowa dzwoni i pyta jak w niedzielę...o której przyjechać? ja mówię,żeby zjedli u siebie obiadek bo ja już obiadu nie zdąrzę przygotować bo będę mieć dużo roboty w niedzielę...a ona ,że ok,zjedzą u siebie i przyjadą trochę wcześniej,ok 15tej/chrzciny o 16tej/... ani słowa o tym,że może mi coś trzeba pomóc

coś o kapelach dla dzieci? wczoraj roczny syn brata usnął przy behemocie akurat oglądaliśmy video lucifer z maleńczukiem i zasnął

JustPi,Zanka- oby ten katar w końcu minął

Iustynka- u mnie też były ostatnio komary w nocy,jeszcze jakieś 2 dni temu dosłownie.

Brumku,znajdź wpożyczalnie laktatorów, wypożycz jakąkolwiek elektryczna medelę i sprawdź,jeśli okaże się ,że jest ok to wtedy pomyśl o kupnie!!!

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Patik- a jak Wasze zdrówko?? mam nadzieje,że już całkiem ozdrowiałaś??i dzieciątko też a chrzestna Sary dopiero pozna dziecko?? ale numer...

Beatka- miałaś aż 6 ciast na chrzciny? kurde u mnie nie bedzie tyle rarytasów

no to nadrobiłam,życzę wszystkim miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 06:52   #2728
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hello ello.

A my o chrzcinach nawet jeszcze nie zaczęliśmy myśleć. Ale wiem, że w domu nie będę robić
Co do koleżanek to miałam 3 takie najlepsiejsze, ale wszystko się jakoś zaczęło urywać jak każda z Nas kogoś poznała. Ja się wyprowadziłam, jedna wyjechała na studia do Krakowa. Teraz też się widujemy (nawet dziś jedna wpada do mnie na kawę) ale zdecydowanie rzadziej i przeważnie z TŻtami.
Za to dzięki mojemu mężowi poznałam super dziewczynę (żona jego kolegi). Znamy się już parę lat, a przyjaźnimy od jakiś 7. Często wyjeżdżaliśmy razem na długie weekendy, do kina, czy na kręgle. Teraz też planujemy wspólny wyjazd na sylwestra, bo im w ogóle nie przeszkadza że mamy dziecko. Sami już chcą mieć bobasa. Często Nas odwiedzają (np. wczoraj popołudniu) albo my ich. Są szczerze zauroczeni moim synkiem
No i zdarza się, że albo my robimy sobie babski wieczór, albo panowie męski. Fakt, że od kiedy urodził się Domiś jeszcze nie było okazji, ale nadrobimy na pewno
No i z Bratową mam fajny kontakt. Ze szwagierką też dobry, ale to nie to samo (ma ciężki charakter)

No to się rozpisałam
Domek wstał jak zawsze o 6.30 i odmówił już dalszego spania, a teraz ucina sobie drzemkę w wózku. Ja idę powiesić pranie i się trochę ogarnąć.
Po 15tej idziemy na szczepienie.
Edit. Nie idziemy na szczepienie
Pani doktor wczoraj nie było i poprzesuwali wszystkich na dziś i nie ma już miejsc. Dopiero w środę

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-10-28 o 07:32
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 07:04   #2729
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My z Agatką powitałyśmy już nowy dzień.

Dzień dobry Paniom

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 07:52   #2730
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Kochane naprawdę ten przyrząd gimnastyczny jest taki fajny? Bo mam ostatnie 70 zł w ręku i się zastanawiam, czy nie sprawić tego szkrabkowi.
Obawiam się, że może być jak z matą RF, że rzuci ją w kąt...
Kupić czy nie kupić ?
U mnie Szymon ma ten przyrząd w nosie
Bardziej interesują go jego rączki i wszystko dookoła

Cytat:
Dziwne, fakt A może jedno ważenie było przed jedzeniem a drugie po? Albo przed kupą/po kupie?
I tu i tu był po karmieniu - zawsze przed wyjściem z domku go karmię
A kupa była i tu i tu Może zależne jest to od wagi - w jednym miejscu była elektroniczna, a w drugim taka na odważniki, czy jak to się tam zwie

To i my witamy się piątkowo

Za tydzień przylatuje mój mąż

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości