|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
: Dygotko z blizniakami przyrost wagi powinien byc ok. 16-20 kilo, to taka norma jak to 11-15 dla zwyklej ciazy
Wg tego kalkulatora wagi viggo powinnam juz wazyc gdzies 78 kilo, a mam jakies 73,5 ![]() A dzis w pracy sie komplementow nasluchalam i sie smialismy ze powinnam byc w logo firmy jako taki symbol plpdnosci i wydajnosci ( firma nawozami handluje) Dalia super ze masz fajne ciuszki, 98 to na ponad 2 lata- to niezle jestes ustawiona Kurcze jak nie urok to sraczka... Dzis mnie mniej jakos swedzi ale i tak spac nie moge bo mnie tak igrena napadla ze mam ochote sobie glowe kuchennym nozem odrabac, moze byc tepym Truscafko gratuuluje wygranej z hemoroidami- a jaki krem stosowalas, musze cos kupic a czopkow nie znosze Ps. Myslicie zeMucha ma tez meszek- wloski na brzuchu? Kurcze z sonia w ogole nie pamietam zebym taki gaszczyk miala....
#3302 |
Zakorzenienie
|
a ja sie przewalam na lozku od 22:00, wszystko mnie wkur..., nie moge sie ulozyc, brzuch przeszkadza, a jak mi wygodnie to malemu nie i sie wierci strasznie, skurcze sie przyplataly jakies... nie da sie spac, zrobilam sobie herbate i siedze, moze mnie zmuli troche...
![]() mateczko a tz tak chrapie, ze go w drugim pokoju slysze przez zamkniete drzwi ![]() glam mi sie ten meszek juz troche wytarl, ale na poczatku ciazy mialam brzuch jak u faceta, jeszcze brakowalo, zeby sie krecic zaczely ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza sie melduje w dzisiejszy Piekny poranek.
Swedzenie i maluchy ktore sie uparly zeby polamac mi zebra spac nie daja
#3305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też, spać nie mogłam,w sąsiedztwie mamy mieszkanie jakieś ogromne, studentów nie wiem ile tam mieszka i dzień w dzień imprezka na full budynek ![]() w nocy była już policja, ale nie otwarli, a po ich odjeździe 10 minut i od nowa ![]() nasz Maluch ma 3100g w skończonym 37tc, jakoś mało chyba ![]() w ogóle przez całą ciążę na usg wychodziła wielka główka w stosunku do reszty a tu teraz główka mała w brzuszek i nóżki duże ![]() 3-go maszeruję na ktg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
elf nie wydaje mi sie ze malo, do porodu jeszcze przybierze troche, ale zobacz, dziewczynom rodzily sie mniejsze dzieciaczki i jest ok
![]() musze isc po maslo, nie chce mi sie, jestem zapuchnieta od placzu, wkurzylam sie wczoraj na tzta, tylko ze on nie widzi problemu, taaa, jak zwykle... |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do usg to mam tylko nadzieję, że nie zawyża... niech mały siedzi w brzuchu i rośnie jeszcze w takim razie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
eeehh... nic w sumie strasznego, ale wiadomo jak to sie reaguje przy takiej ilosci hormonow... przesiedzialam caly tydzien sama, bo fucha, bo chca szybko skonczyc, to nie wracal nawet na obiad tylko robil do 23:00 i dluzej, ok rozumiem, nie dla przyjemnosci przeciez, no ale wczoraj juz nie robil, mielismy spedzic w koncu wieczor razem, pojsc do kina, czy nawet na glupi spacer, tylko akos dziwnym trafem tez wrocil przed polnoca i mysli ze glupie przepraszam rozwiaze problem...
sorry ze smece, czasem mam juz dosc tego, ze nie mam tu zupelnie nikogo i ze wszystkim musze uporac sie sama, do tego dochodzi kwestia kasy i tak to sie konczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() Nocka minela nam calkiem spokojnie, tylko wstawalam 2 razy i to o tych godzinach co leki zawsze bralam. Tak mi sie organizm przyzwyczail, ze teraz bez budzika i sie wybudzam ![]() dominej jak znajdziesz chwile to daj znac jak minela nocka ![]() pisałyscie wczoraj o Annie M. z okladki vivy, moj tz - informatyk i grafik komputerowy rzucil okiem na dwa zdjecia : jedno z okladki vivy, a drugiej z jakiejs gali, ktora odbyla sie na poczatku sierpnia. Punktami mi wymienil co jej przerobili i stwierdzil, ze duzzzoooo tego bylo ![]() takze proszze mi tu nie przezywac, ze czujecie sie jak kapcie, ona pewnie tez sie tak czuje, tylko, ze czasami ma te lepsze dni, jak np sesja zdjeciowa ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- muffinka usiadz z tzem i powiedz mu, ze jest Ci przykro, a tym bardziej, ze teraz przy koncowke potrzebujesz wiecej zrozumienia i jesli ma chwile wolna to niech ja poswieci na Ciebie, bo to ostatnie chwile tylko we dwoje. Mojemu taka pogadanke zrobilam tydzien temu i pomoglo, a najbardziej to go chyba przekonalo, ze lada dzien bedziemy juz w trojeczke i bedzie zupelnie inaczej niz do tej pory |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
mol_aa no trzeba by usiasc i pogadac, tylko tz musi byc przy tym, a od tygodnia wychodzi jak spie i wraca jak spie...
dobra, sorry za psucie humoru od rana, dzieki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- a ja już drugą noc przespałam całą bez żadnego przebudzenia i nawet nie miałam problemów z zaśnięciem czyżby organizm sie na coś przygotowuje heheeh chyba nie bo tż tak samo śpi jak niemowle hehe a nam zostało już tylko 7 dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- czyli zaczynamy 40 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- wczoraj mówiłam do małego, że albo wyłazi na tym weekendzie albo niech siedzi do następnego żeby sie mu czasem na Wszystkich Świętych albo Zaduszki nie zachciało wyjść heheh
![]() |
#3313 |
Zadomowienie
|
Z waga, a raczej z pomiarem wagi maluszka to jest roznie, duzo zalezy od sprzetu, programu na ktorym bazuje lekarz, bo jest ich kilka - i kazdy pomiar jest inny ( w 34tc 3d mialam robiony pomiar, jedno badanie wskazalo 3106g +/- 450g I metoda, II metoda 2920g +/- 600g a wiec moze byc duza rozbieznosc; wazne jest ulozenie maluszka, ilosc wod plodowych, aa i jesli dziecko jest juz mocno glowka do dolu to ten pomiar tez moze byc zawyzony lub zanizony - głowka moze ulegac malej deformacji, a przy tym badaniu kazdy mm sie liczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że ja ostatnio czuję się podejrzanie dobrze, w zeszłym tygodniu było kiepskawo, ale teraz jakiś przypływ energii i pozytywnego samopoczucia fizycznego - czyżby cisza przed burzą? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zadomowienie
|
basiula to Ty juz mozesz startowac na porodowke
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- elf a jak Cie wezmie z zaskoczenia?? Rozmawialam z kuzynka, ktora niedawno rodzila i miala tak jak Ty, tzn. 1,5tygodnia przed porodem czula sie fatalnie i kazdego dnia myslala, ze to juz, po 3-4 dniach wszystkie dolegliwosci przeszly i myslala, ze przechodzi a tu co?? pojechali z tzem na zakupy i dobrze z auta nie wysiadla, bo wody jej odeszly i pedem na porodowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja jakos wczoraj zasnac nie mogłab i do tego doszły uroki zaparciowo-ciązowe ![]() Teraz w DDTVN ma byc o wizycie położnej srodowiskowej, o co ja zapytac itp. Dziewczyny a bierzecie jakies mleko do szpitala?Bo smoczki i butelki pewnie tak co?Co do wyprawki mamusiowej to ja wrzuce rolke papieru toaletowego, bo nie wiem czy bedzie ![]()
#3318 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
MUFFINKO-------- nawet nie wiesz jak ja cie rozumiem!!!!!! U mnie to samo, jutro konczy, mial skonczyc,nie skonczyl,nie dowiezli czegos icalymi dniami w pracy. Jak go o cos poprosze to zapomina szkoda ze łba nie zapomina... czasami to mam ochote go zabic... ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- fatal ja butelki nie biore,mleka tez nie biore . Smoczek wezme.
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw się przytulam ja całą noc miałam chińskie tańce z gorączkującą młodą, rano jestem bez życia, do tego gardło pobolewa a mój tż co to co kochanie, pojadę na te studia, dasz sobie radę tak dam,dam :-( Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2011-10-28 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zadomowienie
|
fatal kazdy szpital ma swoje wymogi, my dostalsmy na karce co musze wziac dla siebie i dla maluszka, np. nie brac zadnych butelek, mleka mod, ciuszkow - tylko na wyjscie, ale za to bepanten i chusteczki nawilzone, nawet pampkow brac nie musze, bo jada w szpitalu na pampersach
Na zaparcia polecam musli z mlekiem, ale takie prawdziwe, a nie mieszane np z platkami kukurydzianymi, zadne sliwki na mnie nie dzialaja . A w druga strone, mocno mnie zakleja np herbata z miodem czy slodycze |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
nasz w 30 tygodniu mial niby 2200....zobaczymy jak pojedziemy teraz na wizyte...
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
Witajcie z rana mamuśki
![]() Mała śpi jak mysz pod miotłą cały czas stęka i się przeciąga ale trochę ją pobujam i dalej śpi ![]() Lilianka dzisiaj kończy 2 tyg łobuziak mały ![]() ![]() Glam może tylko na mnie źle działał ten gaz bo ogólnie wszystko w czasie porodu u mnie szwankowało tak że dostałam przez to wysokiej gorączki ![]() Ale fakt że po gazie wymiotowałam jak kot i na drugi raz za chiny tego dziadostwa nie wezmę do ust ![]() Elf nie patrz na wagę USG w niektórych przypadkach jest naprawdę duża różnica np u Darusi była zaniżona a u mnie zawyżona myślałam że urodzę 4kg bobasa a się urodziła tylko większa o 150 g niż była mierzona w 37tyg a urodziłam 5 tyg później ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-10-28 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-28 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zadomowienie
|
Ania
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- tottie u mnie to chyba bardziej wplyw musli, bo dziennie potafie wypic 3-4 szklanki mleka i nic, a jak zjem mala miseczke musli to od razu problem mam z glowy ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- a jak Wam sie podoba to cudo??? ![]() http://www.tortownia.pl/galeria.php?...&uid=27418#gal |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Wtajemniczenie
|
39
![]() ![]() Idzie wg normy ![]() ![]() ![]() muffinko- nosek w góre ![]() Basiula- to my równy tydz różnicy ![]() Pieknie powiedziane ![]() ![]() U nas do szpitala się nie bierze butelek i mleka itd. w sumie to nic się nie bierze, poza sobą i dzidzią w brzuchu ![]() ![]() A ja mysle co by tu dziś. Chyba najpierw ogarne mieszkanko, a jak się nie rozpada, to zrobie sobie spacer do lumpka ![]() Torcik fajny z wyglądu, ale ja nie lubie jeść ciast z tej masy plastycznej :/ Jak guma jakaś rozpuszczalna...
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-28 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Widze ze wszystko co miAlam napisac juz powiedzialyscie- i o. Poloznej w tvn i o wadze z usg, i muffinke pocieszylyscie,.. To ide sie dalej bawic
![]() |
#3328 |
Zadomowienie
|
ggora nic nie pisala??/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dygotka, muffinka ![]() dominej dasz sobie radę - na pewno. Co do karmienia to oby Ci sie udało pobudzić laktacje i oby mała pierś polubiła;mojej siostrze niestety to się nie udało, ale jej maluch był blisko 3 miesiące w szpitalu. ania ależ szybko leci ![]() Fajnie, ze poruszyłyście temat becikowego - wyślę tzta po zaświadczenia. Hmm coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- mol_aa nie ggoraa na razie sie nie odzywała - myślę, ze da znać jak się coś konkretnego wydarzy, na razie pewnie nadal czeka bidulka |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
tak tak ja mysle zeby do Ggory nic nie pisac bo to tylko wkurza jak urodzi da znac
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.