mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 23:51   #3301
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

: Dygotko z blizniakami przyrost wagi powinien byc ok. 16-20 kilo, to taka norma jak to 11-15 dla zwyklej ciazy
Wg tego kalkulatora wagi viggo powinnam juz wazyc gdzies 78 kilo, a mam jakies 73,5 i tak mnie ta wartosc przeraza
A dzis w pracy sie komplementow nasluchalam i sie smialismy ze powinnam byc w logo firmy jako taki symbol plpdnosci i wydajnosci ( firma nawozami handluje)

Dalia super ze masz fajne ciuszki, 98 to na ponad 2 lata- to niezle jestes ustawiona

Kurcze jak nie urok to sraczka... Dzis mnie mniej jakos swedzi ale i tak spac nie moge bo mnie tak igrena napadla ze mam ochote sobie glowe kuchennym nozem odrabac, moze byc tepym
Truscafko gratuuluje wygranej z hemoroidami- a jaki krem stosowalas, musze cos kupic a czopkow nie znosze

Ps. Myslicie zeMucha ma tez meszek- wloski na brzuchu? Kurcze z sonia w ogole nie pamietam zebym taki gaszczyk miala....
Stary 2011-10-27, 23:56   #3302
muffinka90
Zakorzenienie

a ja sie przewalam na lozku od 22:00, wszystko mnie wkur..., nie moge sie ulozyc, brzuch przeszkadza, a jak mi wygodnie to malemu nie i sie wierci strasznie, skurcze sie przyplataly jakies... nie da sie spac, zrobilam sobie herbate i siedze, moze mnie zmuli troche...

mateczko a tz tak chrapie, ze go w drugim pokoju slysze przez zamkniete drzwi

glam mi sie ten meszek juz troche wytarl, ale na poczatku ciazy mialam brzuch jak u faceta, jeszcze brakowalo, zeby sie krecic zaczely

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 05:10   #3303
glamourous
Zakorzenienie

Pierwsza sie melduje w dzisiejszy Piekny poranek.
Swedzenie i maluchy ktore sie uparly zeby polamac mi zebra spac nie daja
Stary 2011-10-28, 06:43   #3304
muffinka90
Zakorzenienie

Hej glam, ja tez juz na nogach

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-28, 06:57   #3305
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ech, pierwsza noc, pamiętam, że małego nie umyliśmy ze strachu

następnego dnia dopiero, jak mama dojechała, to jakoś się przemogłam
a maluszka kąpiemy od kiedy???

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej glam, ja tez juz na nogach
ja też, spać nie mogłam,w sąsiedztwie mamy mieszkanie jakieś ogromne, studentów nie wiem ile tam mieszka i dzień w dzień imprezka na full budynek
w nocy była już policja, ale nie otwarli, a po ich odjeździe 10 minut i od nowa

nasz Maluch ma 3100g w skończonym 37tc, jakoś mało chyba
w ogóle przez całą ciążę na usg wychodziła wielka główka w stosunku do reszty a tu teraz główka mała w brzuszek i nóżki duże
3-go maszeruję na ktg
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 07:06   #3306
muffinka90
Zakorzenienie

elf nie wydaje mi sie ze malo, do porodu jeszcze przybierze troche, ale zobacz, dziewczynom rodzily sie mniejsze dzieciaczki i jest ok

musze isc po maslo, nie chce mi sie, jestem zapuchnieta od placzu, wkurzylam sie wczoraj na tzta, tylko ze on nie widzi problemu, taaa, jak zwykle...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-28, 07:09   #3307
elf27
Zadomowienie

Cytat:
elf nie wydaje mi sie ze malo, do porodu jeszcze przybierze troche, ale zobacz, dziewczynom rodzily sie mniejsze dzieciaczki i jest ok

musze isc po maslo, nie chce mi sie, jestem zapuchnieta od placzu, wkurzylam sie wczoraj na tzta, tylko ze on nie widzi problemu, taaa, jak zwykle...
co się stało???

co do usg to mam tylko nadzieję, że nie zawyża... niech mały siedzi w brzuchu i rośnie jeszcze w takim razie
Stary 2011-10-28, 07:19   #3308
muffinka90
Zakorzenienie

eeehh... nic w sumie strasznego, ale wiadomo jak to sie reaguje przy takiej ilosci hormonow... przesiedzialam caly tydzien sama, bo fucha, bo chca szybko skonczyc, to nie wracal nawet na obiad tylko robil do 23:00 i dluzej, ok rozumiem, nie dla przyjemnosci przeciez, no ale wczoraj juz nie robil, mielismy spedzic w koncu wieczor razem, pojsc do kina, czy nawet na glupi spacer, tylko akos dziwnym trafem tez wrocil przed polnoca i mysli ze glupie przepraszam rozwiaze problem...
sorry ze smece, czasem mam juz dosc tego, ze nie mam tu zupelnie nikogo i ze wszystkim musze uporac sie sama, do tego dochodzi kwestia kasy i tak to sie konczy...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-28, 07:26   #3309
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry mamuski

Nocka minela nam calkiem spokojnie, tylko wstawalam 2 razy i to o tych godzinach co leki zawsze bralam. Tak mi sie organizm przyzwyczail, ze teraz bez budzika i sie wybudzam

dominej jak znajdziesz chwile to daj znac jak minela nocka

pisałyscie wczoraj o Annie M. z okladki vivy, moj tz - informatyk i grafik komputerowy rzucil okiem na dwa zdjecia : jedno z okladki vivy, a drugiej z jakiejs gali, ktora odbyla sie na poczatku sierpnia. Punktami mi wymienil co jej przerobili i stwierdzil, ze duzzzoooo tego bylo (zmniejszony obwod ud, ładnie wyciagnieta szyja - bez zadnego drugiego podbrudka,ktory bylo widac na gali, zmniejszony obwod rak i ramion, minimalnie zmniejszone cycki i prawdopodobnie zretuszowany brzuszek, bo na gali miala "rozlewajaca " sie pilke, a teraz taka zgrabna pileczka)
takze proszze mi tu nie przezywac, ze czujecie sie jak kapcie, ona pewnie tez sie tak czuje, tylko, ze czasami ma te lepsze dni, jak np sesja zdjeciowa

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

muffinka usiadz z tzem i powiedz mu, ze jest Ci przykro, a tym bardziej, ze teraz przy koncowke potrzebujesz wiecej zrozumienia i jesli ma chwile wolna to niech ja poswieci na Ciebie, bo to ostatnie chwile tylko we dwoje. Mojemu taka pogadanke zrobilam tydzien temu i pomoglo, a najbardziej to go chyba przekonalo, ze lada dzien bedziemy juz w trojeczke i bedzie zupelnie inaczej niz do tej pory
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 07:35   #3310
muffinka90
Zakorzenienie

mol_aa no trzeba by usiasc i pogadac, tylko tz musi byc przy tym, a od tygodnia wychodzi jak spie i wraca jak spie...

dobra, sorry za psucie humoru od rana, dzieki dziewczyny

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-28, 07:36   #3311
elf27
Zadomowienie

Cytat:
eeehh... nic w sumie strasznego, ale wiadomo jak to sie reaguje przy takiej ilosci hormonow... przesiedzialam caly tydzien sama, bo fucha, bo chca szybko skonczyc, to nie wracal nawet na obiad tylko robil do 23:00 i dluzej, ok rozumiem, nie dla przyjemnosci przeciez, no ale wczoraj juz nie robil, mielismy spedzic w koncu wieczor razem, pojsc do kina, czy nawet na glupi spacer, tylko akos dziwnym trafem tez wrocil przed polnoca i mysli ze glupie przepraszam rozwiaze problem...
sorry ze smece, czasem mam juz dosc tego, ze nie mam tu zupelnie nikogo i ze wszystkim musze uporac sie sama, do tego dochodzi kwestia kasy i tak to sie konczy...
MUFFINKO a może spróbuj z nim porozmawiać tak zupełnie spokojnie o tym co czujesz, bez płaczu i wyrzutów, bo większość facetów na takie reakcje kobiet zamyka się i udaje, zę nie ma problemu, a co im tam w głowie siedzi wtedy nikt nie odgadnie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuski

Nocka minela nam calkiem spokojnie, tylko wstawalam 2 razy i to o tych godzinach co leki zawsze bralam. Tak mi sie organizm przyzwyczail, ze teraz bez budzika i sie wybudzam

dominej jak znajdziesz chwile to daj znac jak minela nocka

pisałyscie wczoraj o Annie M. z okladki vivy, moj tz - informatyk i grafik komputerowy rzucil okiem na dwa zdjecia : jedno z okladki vivy, a drugiej z jakiejs gali, ktora odbyla sie na poczatku sierpnia. Punktami mi wymienil co jej przerobili i stwierdzil, ze duzzzoooo tego bylo (zmniejszony obwod ud, ładnie wyciagnieta szyja - bez zadnego drugiego podbrudka,ktory bylo widac na gali, zmniejszony obwod rak i ramion, minimalnie zmniejszone cycki i prawdopodobnie zretuszowany brzuszek, bo na gali miala "rozlewajaca " sie pilke, a teraz taka zgrabna pileczka)
takze proszze mi tu nie przezywac, ze czujecie sie jak kapcie, ona pewnie tez sie tak czuje, tylko, ze czasami ma te lepsze dni, jak np sesja zdjeciowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 08:02   #3312
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
w ogóle przez całą ciążę na usg wychodziła wielka główka w stosunku do reszty a tu teraz główka mała w brzuszek i nóżki duże
3-go maszeruję na ktg
mało??? mój Mikuś w 37tc miał 2700 g swoją drogą ciekawe ile teraz waży a pozatym chyba to Darusia mówiła, że waga na ugs a ta rzeczywista odbiega od siebie więc to raczej orientacyjnie jest...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

a ja już drugą noc przespałam całą bez żadnego przebudzenia i nawet nie miałam problemów z zaśnięciem czyżby organizm sie na coś przygotowuje heheeh chyba nie bo tż tak samo śpi jak niemowle hehe

a nam zostało już tylko 7 dni boziu jak to zleciało szybko

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

czyli zaczynamy 40 tydzień

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

wczoraj mówiłam do małego, że albo wyłazi na tym weekendzie albo niech siedzi do następnego żeby sie mu czasem na Wszystkich Świętych albo Zaduszki nie zachciało wyjść heheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:03   #3313
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mało??? mój Mikuś w 37tc miał 2700 g swoją drogą ciekawe ile teraz waży a pozatym chyba to Darusia mówiła, że waga na ugs a ta rzeczywista odbiega od siebie więc to raczej orientacyjnie jest...
Z waga, a raczej z pomiarem wagi maluszka to jest roznie, duzo zalezy od sprzetu, programu na ktorym bazuje lekarz, bo jest ich kilka - i kazdy pomiar jest inny ( w 34tc 3d mialam robiony pomiar, jedno badanie wskazalo 3106g +/- 450g I metoda, II metoda 2920g +/- 600g a wiec moze byc duza rozbieznosc; wazne jest ulozenie maluszka, ilosc wod plodowych, aa i jesli dziecko jest juz mocno glowka do dolu to ten pomiar tez moze byc zawyzony lub zanizony - głowka moze ulegac malej deformacji, a przy tym badaniu kazdy mm sie liczy
Stary 2011-10-28, 08:03   #3314
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jeszcze mi sie przypomnialo- widzialam w kiosku bodajze vive ze zdjeciem Ani Muchy w cuazy- wyglada tak ze ja natychmiast sie poczulam jak para rozdeptanych dziurawych kapci domowych postawionych kolo wystrzalowych szpilek
A oglądasz program Top Model? Te dziewczyny są w większości paskudne (nie mam tutaj na myśli figurę ale urodę) - zwróć uwagę na to jak ślicznie wychodzą po retuszu w photoshopie na zdjęciach
Stary 2011-10-28, 08:08   #3315
elf27
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

a ja już drugą noc przespałam całą bez żadnego przebudzenia i nawet nie miałam problemów z zaśnięciem czyżby organizm sie na coś przygotowuje heheeh chyba nie bo tż tak samo śpi jak niemowle hehe

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

wczoraj mówiłam do małego, że albo wyłazi na tym weekendzie albo niech siedzi do następnego żeby sie mu czasem na Wszystkich Świętych albo Zaduszki nie zachciało wyjść heheh
będzie Mikołajek??? ładnie

powiem Ci, że ja ostatnio czuję się podejrzanie dobrze, w zeszłym tygodniu było kiepskawo, ale teraz jakiś przypływ energii i pozytywnego samopoczucia fizycznego - czyżby cisza przed burzą?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
A oglądasz program Top Model? Te dziewczyny są w większości paskudne (nie mam tutaj na myśli figurę ale urodę) - zwróć uwagę na to jak ślicznie wychodzą po retuszu w photoshopie na zdjęciach
my i tak jesteśmy piękniejsze, bo nosimy w sobie nowe życie
Stary 2011-10-28, 08:13   #3316
mol_aa
Zadomowienie

basiula to Ty juz mozesz startowac na porodowke

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

elf a jak Cie wezmie z zaskoczenia?? Rozmawialam z kuzynka, ktora niedawno rodzila i miala tak jak Ty, tzn. 1,5tygodnia przed porodem czula sie fatalnie i kazdego dnia myslala, ze to juz, po 3-4 dniach wszystkie dolegliwosci przeszly i myslala, ze przechodzi a tu co?? pojechali z tzem na zakupy i dobrze z auta nie wysiadla, bo wody jej odeszly i pedem na porodowke
Stary 2011-10-28, 08:21   #3317
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Ja jakos wczoraj zasnac nie mogłab i do tego doszły uroki zaparciowo-ciązowe
Teraz w DDTVN ma byc o wizycie położnej srodowiskowej, o co ja zapytac itp.
Dziewczyny a bierzecie jakies mleko do szpitala?Bo smoczki i butelki pewnie tak co?Co do wyprawki mamusiowej to ja wrzuce rolke papieru toaletowego, bo nie wiem czy bedzie
Stary 2011-10-28, 08:31   #3318
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry

MUFFINKO--------

nawet nie wiesz jak ja cie rozumiem!!!!!!
U mnie to samo, jutro konczy, mial skonczyc,nie skonczyl,nie dowiezli czegos icalymi dniami w pracy.

Jak go o cos poprosze to zapomina szkoda ze łba nie zapomina...
czasami to mam ochote go zabic...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

fatal ja butelki nie biore,mleka tez nie biore . Smoczek wezme.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:32   #3319
goferek33
Raczkowanie

Cytat:

muffinko90

nie martw się przytulam

ja całą noc miałam chińskie tańce z gorączkującą młodą, rano jestem bez życia, do tego gardło pobolewa
a mój tż co

to co kochanie, pojadę na te studia, dasz sobie radę

tak dam,dam
:-(

Edytowane przez goferek33
Czas edycji: 2011-10-28 o 08:34
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:32   #3320
mol_aa
Zadomowienie

fatal kazdy szpital ma swoje wymogi, my dostalsmy na karce co musze wziac dla siebie i dla maluszka, np. nie brac zadnych butelek, mleka mod, ciuszkow - tylko na wyjscie, ale za to bepanten i chusteczki nawilzone, nawet pampkow brac nie musze, bo jada w szpitalu na pampersach

Na zaparcia polecam musli z mlekiem, ale takie prawdziwe, a nie mieszane np z platkami kukurydzianymi, zadne sliwki na mnie nie dzialaja . A w druga strone, mocno mnie zakleja np herbata z miodem czy slodycze
Stary 2011-10-28, 08:34   #3321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nasz w 30 tygodniu mial niby 2200....zobaczymy jak pojedziemy teraz na wizyte...
A.Camus
Stary 2011-10-28, 08:34   #3322
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie z rana mamuśki

Mała śpi jak mysz pod miotłą cały czas stęka i się przeciąga ale trochę ją pobujam i dalej śpi

Lilianka dzisiaj kończy 2 tyg łobuziak mały

Glam może tylko na mnie źle działał ten gaz bo ogólnie wszystko w czasie porodu u mnie szwankowało tak że dostałam przez to wysokiej gorączki
Ale fakt że po gazie wymiotowałam jak kot i na drugi raz za chiny tego dziadostwa nie wezmę do ust

Elf nie patrz na wagę USG w niektórych przypadkach jest naprawdę duża różnica np u Darusi była zaniżona a u mnie zawyżona myślałam że urodzę 4kg bobasa a się urodziła tylko większa o 150 g niż była mierzona w 37tyg a urodziłam 5 tyg później

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-10-28 o 08:40
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:40   #3323
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:

Moje gratulacje !!!

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Na zaparcia polecam musli z mlekiem, ale takie prawdziwe, a nie mieszane np z platkami kukurydzianymi, zadne sliwki na mnie nie dzialaja . A w druga strone, mocno mnie zakleja np herbata z miodem czy slodycze
Płatki z mlekiem działają tak na Ciebie bo tak jak ja nie trawisz laktozy

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-10-28 o 08:42
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:46   #3324
mol_aa
Zadomowienie

Ania 2 tygodnie, ale to szybko zlecialo

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

tottie u mnie to chyba bardziej wplyw musli, bo dziennie potafie wypic 3-4 szklanki mleka i nic, a jak zjem mala miseczke musli to od razu problem mam z glowy

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

a jak Wam sie podoba to cudo???

http://www.tortownia.pl/galeria.php?...&uid=27418#gal
Stary 2011-10-28, 08:50   #3325
muffinka90
Zakorzenienie

Ania

Darusia, goferku
damy rade, co nie damy, mamy wyjscie... eehh...

mol_aa swietny torcik

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-28, 08:52   #3326
Tincia
Wtajemniczenie

39

Cytat:
Idzie wg normy Moja pod koniec 36t.c miała 3100 i wyszło wg usg, że jest 4 dni do przodu Czyli Twoje maleństwo idzie książkowo

muffinko- nosek w góre

Basiula- to my równy tydz różnicy

Cytat:
my i tak jesteśmy piękniejsze, bo nosimy w sobie nowe życie
Pieknie powiedziane

U nas do szpitala się nie bierze butelek i mleka itd. w sumie to nic się nie bierze, poza sobą i dzidzią w brzuchu hehe, no wiadomo-ręczniki,klapki, koszule, wode i na wyjście rzeczy W sumie tyle.

A ja mysle co by tu dziś. Chyba najpierw ogarne mieszkanko, a jak się nie rozpada, to zrobie sobie spacer do lumpka z górki 15min, a wrócę autobusem, bo jakoś pod górkę mi się nie uśmiecha zaiwaniać...

Torcik fajny z wyglądu, ale ja nie lubie jeść ciast z tej masy plastycznej :/ Jak guma jakaś rozpuszczalna...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-10-28 o 08:56
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:57   #3327
glamourous
Zakorzenienie

Widze ze wszystko co miAlam napisac juz powiedzialyscie- i o. Poloznej w tvn i o wadze z usg, i muffinke pocieszylyscie,.. To ide sie dalej bawic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 09:08   #3328
mol_aa
Zadomowienie

ggora nic nie pisala??/
Stary 2011-10-28, 09:15   #3329
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry

dygotka, muffinka

dominej dasz sobie radę - na pewno. Co do karmienia to oby Ci sie udało pobudzić laktacje i oby mała pierś polubiła;mojej siostrze niestety to się nie udało, ale jej maluch był blisko 3 miesiące w szpitalu.

ania ależ szybko leci

Fajnie, ze poruszyłyście temat becikowego - wyślę tzta po zaświadczenia.

Hmm coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

mol_aa nie ggoraa na razie sie nie odzywała - myślę, ze da znać jak się coś konkretnego wydarzy, na razie pewnie nadal czeka bidulka
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:24   #3330
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak tak ja mysle zeby do Ggory nic nie pisac bo to tylko wkurza jak urodzi da znac
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości