|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
[QUOTE=mala77;30192513]stokroteczka777 z soczewkami to jest tak, że w ciąży mamy sklonność do suchego oka. Jeśli musisz się ratować kroplami to może przemyśl na te kilka miesięcy okulary, a soczewki sporadycznie. Jakich soczewek używasz? Może trzeba zmienić na mniej wysychające.
Przy porodzie zalecają okulary, bo gdyby cokolwiek się działo niedobrego /utrata przytomności/ to w większości soczewek nie wolno spać/mieć zamkniętych długo oczu, a lekarz nie wtedy ma czasu na takie pier... jak zdjęcie soczewek pacjentce Normalnie mi przezpochwowe robili. Mąż juz był na trzech. 3.11 idziemy na genetyczne i też będzie. Ale za każdym razem gin zasłania mi wstyd taką zieloną płachtą [/QUOTE]Ja noszę Pure Vision, one są miesięczne, nie trzeba ich ściągać na noc. Mam nadzieję, że będę w nich mogła rodzić. Mam wprawdzie okulary, ale mają stare, za słabe szkła, a płacić kilka stów za nowe szkła, które by się przydały tylko do porodu, to trochę droga rozrywka. Wstyd |
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Wstyd
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak to twierdzą lekarze - zarodek rośnie jak na drożdzach może masz wyjątkowy start a tak w ogóle, to dopiero moja Fonn jest początek - za chwile przyjdzie senność w ciągu dnia, bóle pleców, albo rozszerzającej się macicy, mogą pojawić się bóle głowy - wszystko przed Tobą
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Freya zapytaj swojego okulistę o Ciba Vision Night&Day. Mają dużo lepsze parametry przepuszczalności tlenu. Jak dużą masz wadę? Jeśli masz swoje oprawki to zależnie od ich rodzaju nowe najzwyklejsze szkła nie powinny kosztować więcej niż 70-80zł /tzw. plastiki/
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A wstyd jakoś tak babcia moja mówiła i mi się to określenie strasznie podoba
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() macica to mi dawała do wiwatu przez dwa tygodnie już mam nadzieję, że aż tak źle jak wtedy to już nie będzie. Senność w ciągu dnia to już jest, ja tak mało śpię w nocy, że w dzień myślę głównie o spaniu tylko jak tu pracować, śpiąc i biegając do toalety z kolejnym zwrotem?
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tydzień 8 i -2 kg na wadze...
Ehhh miałam straszną noc-mój TŻ jest kierowcą międzynarodowym, wrócił wieczorem z trasy tak strasznie chory:-( Całą noc biedaka męczył kaszel, gorączka, zimne drgawki-nie mogłam też razem z nim zasnąć, a prócz tego miałam w nocy przeraźliwe mdłości, teraz w pracy ledwo żywa siedzę. Dziś odbieram wyniki badań- czy znacie się chociaż troszkę na ich interpretacji? Pytam, gdyż wizytę u mojej gin mam dokładnie za tydzień
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tydzień wcześniej sam pęcherzyk. Jak przeczytałam, że już powinien być zarodek ileś tam mm, to zamknęłam od razu te mądrości.W pierwszym dniu 10 tygodnia 17 mm. Nie ma co czytać i porównywać bo jak widać u każdej z nas inaczej to przebiega.
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! gratulacje, czy któraś z was bierze może duphaston? zostało mi po ciąży całe opakowanie ważne do 2015r, z chęcią odsprzedam (20zł już z przesylką), jakby któraś z was była zainteresowana piszcie do mnie na priv
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kuźwa, o co chodzi?? Nie mogę się jeszcze ogarnąc z wizażem - wczoraj wysłałam wiadomośc ok 11tej i zaginęła w akcji, a teraz widzę, że jest (ok 17tej wczoraj)... Także sorki, jeżeli się powtarzam... Edytowane przez ghosst Czas edycji: 2011-10-28 o 11:03 |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://dzieci.civ.pl/interpretacja-toxo-igg |
|
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić
![]() Wczoraj byłam u gina, zbadał mnie ginekologicznie i usg dowcipne Maluszek ma 27mm co pod koniec 10tyg wydawało mi się troszkę mało.. ale spytałam go o to i powiedział, że jest doskonałej wielkości wypytałam go o milion spraw i cierpliwie mi odpowiadał, choć na koniec zakazał czytać internet ;p;p powiedziałam mu że to przemyślę ;pNo i co najważniejsze, jest serduszko ![]() ![]() Założył mi kartę ciąży i zlecił (chyba trochę pod naciskiem) badania na toxo.. bo się przez was zaczęłam o to stresować Ale generalnie bardzo się uspokoiłam, chodziłam wczoraj jak w skowronkach, tfu tfu ale trafił mi się zarąbisty lekarz. Jedyny minus to to o czym wspominałyście a mianowicie kolejki.. chodzę na NFZ i rejestracja jest bez godziny.. więc z racji że lekarz ma dobra opinię.. tłoczno jest zawsze.. to jak 15 babek się zleci o jednej godzinie.. gin nie szczędzi czasu dla pacjentki.. to czekanie bywa męczące.. Tymbardziej, że przychodnia trąci głębokim PRLem, poczekalnia mała, duszno i co gorsza słychać wszystko co się dzieje w gabinecie Ale już teraz wiem, że trzeba przyjść pod po 2-3 godzinach i tego czekania jest trochę mniej, tyle że istnieje ryzyko minięcia się z lekarzem.. jakby się zdarzyło mniej pacjentek.. No ale cóż, dla niego się poświęcę i będę czkeać No i następna wizyta za 3 tyg czyli 17.11, to będzie koniec 13tyg.. usg chyba będzie jeszcze dowcipne? Też czekam żeby wziąć męża do gina ale nie wyobrażam sobie połączenia męża i badania dowcipnego ;] także sobie jeszcze poczeka.. Co do porodu rodzinnego.. to raczej się to odradza.. facety mogą obrzydzenia dostać.. bo i krew i mocz i kał.. także ja mojemu tego oszczędzę.. tymbardziej że jego nawet okres obrzydza ![]() No to się napisałam ![]() _agata poproszę o maila i hasło
|
|
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o poród rodzinny, to mój jest jak najbardziej za, tylko trochę był rozczarowany, że się stoi przy głowie, a nie wgapia w krocze. Już towarzyszył wetowi podczas sterylizacji kici, więc różne fuje mu niestraszne.
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mi już zupełnie gały wyskoczyły - Wy zastanawiacie się czy w 13 tygodniu badanie będzie dowcipne a ja od pierwszej wizyty badania miałam tylko przez brzuch robione, bo doktor stwierdził, że nie będzie "nadwyrężał"...cokolw iek to miało znaczyć... jak poczytam Was dłużej to dostanę załamania nerwowego przez lekarzy mnie prowadzących, którzy jak widać niczym się nie interesują.... intrygujące to trochę jak bardzo się różni podejście w Polsce a tutaj... ciekawe czemu |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja np osobiście odradzam R rodzenie ze mną - bo jestem egoistką i nie chcę się jeszcze stresować jego obecnością tam. Ale jak wiadomo - jestem tutaj jedynym odmieńcem i wszystko robię na opak -
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat podobno dowcipnie na samym początku dużo lepiej i więcej widać. Nie ma tylu powłok do przejścia.
Poród rodzinny odpada, chyba, że rodziną będzie mama. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby maż mnie widział porozrywaną i utytłaną we wszystkim czym można. |
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
no to nie jestem sama - ja staram się odwieść od tego pomysłu R od momentu jak mi powiedział że będzie ze mną rodził... chyba upadł na głowę wystarczy że teraz widzi mnie nie w najlepszym wydaniu, bekającą albo wymiotującą przy kiblu - jeszcze mam go zabrać na porodówkę? dobry żart... uśpię go lekami jak trzeba będzie
|
||
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce też kiedyś czekali pod drzwiami - wejściowymi a częsciej pod oknami.... ach co to były za piękne czasy, nim facetów wpuszczano na porodówke
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam mojemu żadnego widoku nie chcę oszczędzić i w końcu na kogoś będę musiała krzyczeć podczas skurczów ![]() ![]() I juz mu zapowiedziałam, że jak się źle spisze, to rzucę w nim łożyskiem
Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-10-28 o 11:48 |
|
|
|
|
#2903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo krzyków to ostanio w dyskusji o tym że ja NIE POZWOLę na to żeby R był przy porodzie, a on że ja mu zabronić nie mogę - w pewnym momencie nastąpiła konsternacja i usłyszałam - ale proszę Cię w przypływie bólu nie krzycz na cały szpital że rodzisz małego potwora dobrze? hahhahaha ja mu na to - że jak będę krzyczeć po Polsku to i tak większość nie zrozumie - więc bez obaw---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem o co ci chodzi zboczuchu jeden
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
Ja dzisiaj wybieram się na USG, już nie mogę się doczekać !!! Będę miała słit focie mojego maleństwa Kurcze mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, ostatnio różne obawy mną targają i się trochę stresuję.
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja dziś wysiadam, od rana witam się z kibelkiem co jakiś czas...i to jeszcze w pracy, masakra:/
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
beznadzieja ... :/ Ja na szczęście na aż takie mdłości nie mogę narzekać. Czasami coś mnie tam zmuli to generalnie tyle...
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2910 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiejsza podróż minie mi bez sensacji - na szczęście otworzyli autostradę, więc do Torunia śmigniemy ino myk, gorzej będzie do Keczupowa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

[/QUOTE]

, ledwo wypełzam po zakupy.

;p
sliwenka na pewno doradzi co tu dalej robic. ona wydaje sie byc ekspertem w tym temacie 
zboczuchu jeden