Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 12:24   #2911
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

katka_19 współczuję, ale ja sama pocieszam się tym, że powinno niedługo przejść.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:25   #2912
natalontko
Zakorzenienie

Czesc

chyba musze zaczac tutaj bywac, zeby sie z wami zzyc

o tym wstydzie to pierwsze slysze ale bardzo fajne

Jesli chodzi o mnie to tylko mnie czasami mdli, zazwyczaj jak sie przejem, a tak to jeszcze nie kleczalam przed tronem oby tak dalej Teraz mam za to ciezkie noce - bezsennosc mnie zaatakowala

A jesli chodzi o porod rodzinny to hmm ja jestem osoba ktora sie rozczula i chyba bedzie mi lepiej samej, bardziej sie skupie nad porodem

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2011-10-28 o 12:26
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:34   #2913
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Czesc

o tym wstydzie to pierwsze slysze ale bardzo fajne

Jesli chodzi o mnie to tylko mnie czasami mdli, zazwyczaj jak sie przejem, a tak to jeszcze nie kleczalam przed tronem oby tak dalej Teraz mam za to ciezkie noce - bezsennosc mnie zaatakowala

A jesli chodzi o porod rodzinny to hmm ja jestem osoba ktora sie rozczula i chyba bedzie mi lepiej samej, bardziej sie skupie nad porodem
Ja się nawet przejeść nie mogę, bo nic mi nie smakuje... Zrobiłam sobie imbir, jak przestygnie to wypiję z nadzieją, że pomoże... Jeszcze tylko miesiąc i powinno minąć

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:36   #2914
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja się nawet przejeść nie mogę, bo nic mi nie smakuje... Zrobiłam sobie imbir, jak przestygnie to wypiję z nadzieją, że pomoże... Jeszcze tylko miesiąc i powinno minąć
no wiesz - myślałam że w 13 tygodniu jestem bezpieczna, a tu zonk - od wczoraj mam takie mdłości, że co zjem to potem boję się cofki - nawet miske mam przy łóżku na wszelki wypadek, bo ostanim razem prawie nie zdążyłam do toalety. Jem tak małe porcje że sama się z siebie śmieję no cóż, na każdego przychodzi kryska... mi też się dostało, a tak się cieszyłam że mnie ominie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:41   #2915
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no wiesz - myślałam że w 13 tygodniu jestem bezpieczna, a tu zonk - od wczoraj mam takie mdłości, że co zjem to potem boję się cofki - nawet miske mam przy łóżku na wszelki wypadek, bo ostanim razem prawie nie zdążyłam do toalety. Jem tak małe porcje że sama się z siebie śmieję no cóż, na każdego przychodzi kryska... mi też się dostało, a tak się cieszyłam że mnie ominie
Ja też, dlatego jem mało. Jeszcze mnie głowa boli i normalnie nic tylko zawinąć się w kołdrę. A jeszcze muszę się spakować.... Dlaczego faceci nie mogą chociaż troszkę nam tych mdłości zabrać?

15

Stary 2011-10-28, 12:47   #2916
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie przejedzenie wyglada tak, ze zjem 3 skibke
Stary 2011-10-28, 12:47   #2917
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ja Was zupełnie nie rozumiem czemu nie chcecie chłopów przy porodzie... Zawsze możecie go wyprosić, a porody są różne... Ja już jeden przeżyłam i szczerze to nie wyobrażam sobie żeby go nie było... To jest po prostu pomoc psychiczna... Oczywiście że miałam chwile przy skurczu że chciałam go wybluzgać na maxa za ten poród ale - jak musiałam leżeć kilka godzin z podłączonym ktg przy tych najmocniejszych skurczach to on mi przynosił wodę do picia, to on mi ocierał czoło, masował plecy jak trzeba było, pomagał pod prysznicem... Pomoc jest nieoceniona... A już na samym końcu to faktycznie przechodzi za głowę a przy kroczu jest mnóstwo lekarzy i położnych... Ale sam moment jak już jest dziecko, widząc łzy i radość męża że ta katorga już się skończyła i mamy już cudowną córeczkę jest naprawdę nie do opisania... Potem jeszcze 2 godziny leży się na sali z dzieckiem i mąż obok to jest naprawdę cudowne...
Mój maż też nie był do końca pewien czy chce być, bo to nie tylko krew, mocz czy kał, ale widok bólu ukochanej kobiety jest najgorszy... a przy tym nie ma jak jej pomóc... Ale był i za to jestem mu bardzo wdzięczna.

Więc - jeśli ktoś przeczytał całą moją wypowiedź to niech się jeszcze zastanowi nad towarzyszeniem chłopa przy porodzie a zresztą jeszcze tyle czasu do rozwiązania że mozecie jeszcze zmienić zdanie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:54   #2918
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja Was zupełnie nie rozumiem czemu nie chcecie chłopów przy porodzie... Zawsze możecie go wyprosić, a porody są różne... Ja już jeden przeżyłam i szczerze to nie wyobrażam sobie żeby go nie było... To jest po prostu pomoc psychiczna... Oczywiście że miałam chwile przy skurczu że chciałam go wybluzgać na maxa za ten poród ale - jak musiałam leżeć kilka godzin z podłączonym ktg przy tych najmocniejszych skurczach to on mi przynosił wodę do picia, to on mi ocierał czoło, masował plecy jak trzeba było, pomagał pod prysznicem... Pomoc jest nieoceniona... A już na samym końcu to faktycznie przechodzi za głowę a przy kroczu jest mnóstwo lekarzy i położnych... Ale sam moment jak już jest dziecko, widząc łzy i radość męża że ta katorga już się skończyła i mamy już cudowną córeczkę jest naprawdę nie do opisania... Potem jeszcze 2 godziny leży się na sali z dzieckiem i mąż obok to jest naprawdę cudowne...
Mój maż też nie był do końca pewien czy chce być, bo to nie tylko krew, mocz czy kał, ale widok bólu ukochanej kobiety jest najgorszy... a przy tym nie ma jak jej pomóc... Ale był i za to jestem mu bardzo wdzięczna.

Więc - jeśli ktoś przeczytał całą moją wypowiedź to niech się jeszcze zastanowi nad towarzyszeniem chłopa przy porodzie a zresztą jeszcze tyle czasu do rozwiązania że mozecie jeszcze zmienić zdanie
dalas mi do myslenia
ta decyzja oczywsicie nie jest tylko moja i jeszcze na ten temat nie rozmawialismy, jeszcze jest czas
Stary 2011-10-28, 12:55   #2919
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie przejedzenie wyglada tak, ze zjem 3 skibke
Tak myślę, co zjeść na obiad. Nie mam na nic ochoty, ale może ze dwa ziemniaczki sobie ugotuję... Boję się, że przez to moje niejedzenie to zabraknie jakichś minerałów i witamin maluszkowi Napiłam się troszkę i tak jakby mi lekko lepiej.

15

Stary 2011-10-28, 13:04   #2920
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

PatkaM84 mój też był i nie wyobrażam sobie inaczej, fakt, że przy mocniejszych skurczach grzecznie mówiłam "Kochanie ale 2 dziecka to już nie chce" wode mi dawał, masował super. Fakt, ze po 12h skakania na piłce i tak była cesarka, ale przez te 12h duzo mi pomógł a dodam że wpadł na porodówkę w kantach i koszuli bo to najważniejszy dzień w jego życiu

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:15   #2921
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja tam chcę męża przy sobie I mąż też chce być przy porodzie, a jak go pytam, czy wytrzyma, to mówi, że najwyżej zemdleje, ale będzie choć przez chwilkę ze mną

15

Stary 2011-10-28, 13:25   #2922
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Wybacz o Pani tak mam w ciązy...haahah

zboczone myśli

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:31   #2923
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić
Wczoraj byłam u gina, zbadał mnie ginekologicznie i usg dowcipne Maluszek ma 27mm co pod koniec 10tyg wydawało mi się troszkę mało.. ale spytałam go o to i powiedział, że jest doskonałej wielkości wypytałam go o milion spraw i cierpliwie mi odpowiadał, choć na koniec zakazał czytać internet ;p;p powiedziałam mu że to przemyślę ;p
No i co najważniejsze, jest serduszko
Założył mi kartę ciąży i zlecił (chyba trochę pod naciskiem) badania na toxo.. bo się przez was zaczęłam o to stresować
Ale generalnie bardzo się uspokoiłam, chodziłam wczoraj jak w skowronkach, tfu tfu ale trafił mi się zarąbisty lekarz.
Jedyny minus to to o czym wspominałyście a mianowicie kolejki.. chodzę na NFZ i rejestracja jest bez godziny.. więc z racji że lekarz ma dobra opinię.. tłoczno jest zawsze.. to jak 15 babek się zleci o jednej godzinie.. gin nie szczędzi czasu dla pacjentki.. to czekanie bywa męczące.. Tymbardziej, że przychodnia trąci głębokim PRLem, poczekalnia mała, duszno i co gorsza słychać wszystko co się dzieje w gabinecie Ale już teraz wiem, że trzeba przyjść pod po 2-3 godzinach i tego czekania jest trochę mniej, tyle że istnieje ryzyko minięcia się z lekarzem.. jakby się zdarzyło mniej pacjentek.. No ale cóż, dla niego się poświęcę i będę czkeać
No i następna wizyta za 3 tyg czyli 17.11, to będzie koniec 13tyg.. usg chyba będzie jeszcze dowcipne? Też czekam żeby wziąć męża do gina ale nie wyobrażam sobie połączenia męża i badania dowcipnego ;] także sobie jeszcze poczeka..
Co do porodu rodzinnego.. to raczej się to odradza.. facety mogą obrzydzenia dostać.. bo i krew i mocz i kał.. także ja mojemu tego oszczędzę.. tymbardziej że jego nawet okres obrzydza
No to się napisałam

_agata poproszę o maila i hasło
Fajnie, że i Ty trafiłaś na dobrego lekarza
Co do obecności męża, to lekarz może najpierw zrobić USG dopochwowe, a jak skończy, to przez brzuch, już przy mężu

Już wysyłam

Cytat:
Czesc

Nooooooooo.

Cytat:
Ja też, dlatego jem mało. Jeszcze mnie głowa boli i normalnie nic tylko zawinąć się w kołdrę. A jeszcze muszę się spakować.... Dlaczego faceci nie mogą chociaż troszkę nam tych mdłości zabrać?
Nie wiem czy byś chciała chłopa w mdłościami w domu... ja już wolę swoje niż chory chłop.

I ja muszę się pakować bo wybywamy na weekend, a taaaaaaaaaaaak mi się nie chceeeeeeee...........

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:55   #2924
kapukat
Zakorzenienie

gdzie wybywasz? ja bym chętnie gdzies na weekend wybyła, ale cóż - za dużo do zrobienia i za dużo rachunków w tym miesiącu
Nie chce Ci się pakować czy jechac?
Stary 2011-10-28, 13:58   #2925
_agata
Zakorzenienie

Do Krakowa jedziemy, do znajomych
Pakować, bo jadę z wielką chęcią

o
Stary 2011-10-28, 14:32   #2926
śliweńka
Zakorzenienie

ej ja dziś nawet nie mam ochoty z domy wychodzić a potoczyłam się do sklepu po banany i migdały które wykupione wszystkie i przychodni

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-28, 14:35   #2927
_agata
Zakorzenienie

Czasami wyjście z domu dobrze robi Jak się człowiek przewietrzy, to zazwyczaj się poprawia. Mnie też czasami się nie chce, ale się zmuszam...

Dziewczyny, wrzuciłam na maila książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Jeśli któraś ma ochotę to zgłaszać się po hasło

o
Stary 2011-10-28, 14:45   #2928
Efijy
Rozeznanie

moj TZ powiedzial ze idzie ze mna na usg dopiero jak bedzie takie po brzuszku a nie dowcipne nie wiem jak on chce byc przy porodzie
ja tez mam 2 terminy. jak myslicie dziewczyny - ktory jest bardziej wiarygodny?

witam nowe mamuski trzymajcie sie dzielnie [/QUOTE]

Mój nie mógł się doczekac więc powiedziałam ze zapytam się czy może byc obecny. Jeśli chodzi o termin nie wiem ale to chyba indywidualnie zależy kiedy doszło do zapłodnienia lekarz powiedział mi ze czasem może dojsc później . Pewnie to zależy tez od długości cyklu ,regularności i dlatego mi się wydaje ze u mnie akurat to będzie to z USG
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:45   #2929
śliweńka
Zakorzenienie

dziś mi przyszła ta książka przyjdzie TŻ z pracy to mu pokażę by się do edukował

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-28, 14:55   #2930
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Wstydumieram
Ja też padłam ze śmiechu, świetne określenie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Freya zapytaj swojego okulistę o Ciba Vision Night&Day. Mają dużo lepsze parametry przepuszczalności tlenu. Jak dużą masz wadę? Jeśli masz swoje oprawki to zależnie od ich rodzaju nowe najzwyklejsze szkła nie powinny kosztować więcej niż 70-80zł /tzw. plastiki/
Co do cen szkieł to wszystko zależy od wady. Ja też mam wadę wzroku (po ponad -5 na oba oczy + lekki astygmatyzm) i jak rok temu kupowałam sobie nowe okulary to za same szkła (plastiki, pocieniane z tymi wszystkimi filtrami) zapłaciłam coś koło 300 zł za parę.

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Ja też słyszałam, że chłop się przydaje bardzo głównie jeśli chodzi o opiekę nad rodzącą, więc jestem za tym, żebyśmy przeżyli to razem

Cytat:
Ja tam chcę męża przy sobie I mąż też chce być przy porodzie, a jak go pytam, czy wytrzyma, to mówi, że najwyżej zemdleje, ale będzie choć przez chwilkę ze mną
Mój mówi dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Czasami wyjście z domu dobrze robi Jak się człowiek przewietrzy, to zazwyczaj się poprawia. Mnie też czasami się nie chce, ale się zmuszam...
A my się w niedzielę wybieramy do Szczawnicy, może nawet wyjdę na jakąś górkę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:56   #2931
Efijy
Rozeznanie

A tak w ogóle to muszę wam powiedziec ze dziś to się najadłam strachu, wczoraj czułam się świetnie miałam siły nie było mi słabo itp. dziś też wydawało mi się że dobrze się czuję wyszłam na chwile do sklepu fakt było duszno w nim i nawet nie wiem kiedy zemdlałam jak ocknęłam się to byłam na podłodze pocieszam się ze upadłam na tył a nie na brzuch nic mi nie jest dobrze się czuję o nic się nie zahaczyłam ale strachu się najadłam mam nadzieje ze dzidzi nic nie jest. Trochę się martwię ale dobrze się czuje byłam dośc grubo ubrana to amortyzacja była. Ja już do sklepów na pewno się nie będę pchac mąż będzie robił zakupy.
Stary 2011-10-28, 15:03   #2932
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o termin nie wiem ale to chyba indywidualnie zależy kiedy doszło do zapłodnienia lekarz powiedział mi ze czasem może dojsc później . Pewnie to zależy tez od długości cyklu ,regularności i dlatego mi się wydaje ze u mnie akurat to będzie to z USG
Lepiej brać pod uwage termin z USG. Czasem ktoś ma baaardzo długie cykle i od OM do dnia zapłodnienia może minąć np. 3 miesiące, więc w takim przypadku wyliczenia od OM są niewiarygodne
Stary 2011-10-28, 15:05   #2933
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
...

Co do cen szkieł to wszystko zależy od wady. Ja też mam wadę wzroku (po ponad -5 na oba oczy + lekki astygmatyzm) i jak rok temu kupowałam sobie nowe okulary to za same szkła (plastiki, pocieniane z tymi wszystkimi filtrami) zapłaciłam coś koło 300 zł za parę.
...
Dlatego napisałam, ze za najzwyklejsze /gdyby lekarz nie pozwolił rodzic w soczewkach, a Ty nie chcesz rodzic na ślepo/. Ja za swoje -7 z hakiem też dałam horrendalne pieniądze i ich nie noszę. Ale mam w razie czego.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to muszę wam powiedziec ze dziś to się najadłam strachu, wczoraj czułam się świetnie miałam siły nie było mi słabo itp. dziś też wydawało mi się że dobrze się czuję wyszłam na chwile do sklepu fakt było duszno w nim i nawet nie wiem kiedy zemdlałam jak ocknęłam się to byłam na podłodze pocieszam się ze upadłam na tył a nie na brzuch nic mi nie jest dobrze się czuję o nic się nie zahaczyłam ale strachu się najadłam mam nadzieje ze dzidzi nic nie jest. Trochę się martwię ale dobrze się czuje byłam dośc grubo ubrana to amortyzacja była. Ja już do sklepów na pewno się nie będę pchac mąż będzie robił zakupy.
O jejku. Mam nadzieję, że nie potłukłaś się za bardzo. Spróbuj tak ułożyć dzień, żebyś sama w ogóle nie musiała z domu wychodzić
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:06   #2934
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego napisałam, ze za najzwyklejsze /gdyby lekarz nie pozwolił rodzic w soczewkach, a Ty nie chcesz rodzic na ślepo/. Ja za swoje -7 z hakiem też dałam horrendalne pieniądze i ich nie noszę. Ale mam w razie czego.
A wiesz, że może nawet lepiej byłoby rodzić na ślepo, przynajmniej wszystko by się tak cudnie rozmazało, zero detali
Stary 2011-10-28, 15:10   #2935
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że może nawet lepiej byłoby rodzić na ślepo, przynajmniej wszystko by się tak cudnie rozmazało, zero detali

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-28, 15:11   #2936
mala77
Zakorzenienie

no to teraz optycy zrobią biznes na tych które nie maja wady wzroku. Wszystkie rzucą się po plusowe szkła, żeby nie widzieć
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:14   #2937
śliweńka
Zakorzenienie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-28, 15:35   #2938
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej brać pod uwage termin z USG. Czasem ktoś ma baaardzo długie cykle i od OM do dnia zapłodnienia może minąć np. 3 miesiące, więc w takim przypadku wyliczenia od OM są niewiarygodne
Dlatego też jeśli chodzi o mnie to ja bardziej przychylam się do terminu z USG.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

[/COLOR]
O jejku. Mam nadzieję, że nie potłukłaś się za bardzo. Spróbuj tak ułożyć dzień, żebyś sama w ogóle nie musiała z domu wychodzić[/QUOTE]

Nie nic mi nie jest póki co, może będą dwa siniaki ale wiem juz że trzeba uważac nawet jeśli wydaje nam się że człowiek czuje się dobrze. Mi trochę trudno z energicznej kobiety teraz zwolnic tępo ale jak to powiedziała mi siostra to teraz ma byc czas na odpoczynek wiec trzeba zwolnic postaram się tak zrobic wkońcu to starsza siostra
Stary 2011-10-28, 15:36   #2939
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Tez chciałabym by mąż był ze mna przy porodzie. Narazie o tym jeszcze nie rozmawialiśmy, ale kiedys powiedział ze jak bede chciała to On sie zgodzi.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:44   #2940
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
też to przeżyłam, tylko nim zdązyłam zemdleć, bo zrobiło mi się strasznie niedobrze, duszno i mroczki miałam przed oczami rzuciłam zakupy na ziemię i wyszłam przed sklep - ale ja miałam komu je zostawić.... dlatego jesli na zakupy to tylko parami drogie Panie

Cytat:
ja dużej wady nie mam ale za szkła korygujące astygmatyzm zapłaciłam 400 zł - no cóż - oczy dosyć ważny element
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości