|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Ja w sumie nie mam wielu znajomych takich z którymi utrzymuję bliższe kontakty. .. a koleżanka która mieszka 6km ode mnie też ma wymówki jak ją zapraszam, a jak przyjedzie to tematy dzieciowe bardzo jej odległe.. Ja nie umiałabym wyjść z domu na imprę, zostawić tż z małą. Nie potrafiłabym się wyluzować. Co innego impreza za ścianą gdzie dzieć śpi- jak u Dziubka. Cytat:
Cytat:
Sara charczy, ale zachowuje się jak zawsze więc mam nadzieje że tak pozostanie. Ja mam komplet na 12 osób, ale teściowa ma większy więc korzystam z jej. Współczuję Ci, że sama musisz przygotować. Ja bym nie dała rady. Wczoraj zadzwoniłam szwagierka tż (!) z ofertą pomocy. Teściowa robi bigos i flaki, ja z mamą resztę. Tzn moja mama robi u mnie, będzie też moja przyszła szwagierka, więc ja pewnie będę pomagać a szefem kuchni moja mam. Cytat:
Ja mam kiepski dzień. pokłóciłam się z tż. Kazałam mu wypier*** Ostatnio mam nerwy, on też. Nawet nie potrafię podać konkretnego powodu kłótni... wszystko mnie drażni. On poszedł, ja musiałam odreagować jak zwykle płaczem i jak na złość weszłą teściowa jak wyłam. I co się stało, sraty taty. Powiedziałam krótko: pokłóciłam się z tż. Chciała żebym jej powiedziała o co. Kazała mi wziąść nerwosol, od razu świat będzie piękniejszy. TAaaaa. I powiedziała że ja to pół życia przerycze. Idę na dwór mózg przewietrzyć swój i dziecko. Może mi ulży. to se pogadałam. Kocham Was. |
||||
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
. A ja wiem o co masz nerwy . Mój Tż wie, że wtedy bez kija się do mnie nie podchodzi. Już niedługo i będziesz miała z głowy .Aaaa no i moja noc: spałam od 3.00 do 8.00. Kuba przez te cholerne ugryzienia komara ( ) nie mógł spać, pół nocy płakał, rzucał się, łaził od swojego pokoju do naszego
|
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Babonik i jak outlet? warto tam jechać?
ja dobrnęłam do wagi sprzed ciąży, ale jeszcze mi się 2 kg marzy i brzuch zupełnie do wyćwiczenia ![]() spadamy znowu do Zakopanego, zapowiada się piękny, słoneczny weekend! |
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Chciałam się tylko po szczepieniu zameldować Wszystko poszło ok, mała zapłakała tylko chwilę i był juz luzik. Nie żałuje wydanej kasy na skojarzoną szczepionkę, szkoda mi było ją męczyć, tym bardziej, że dzisiaj uraczyła mnie śmiechem w głos Kurcze, tak bym chciała popisać z Wami, ale nie nadążam Kciuki trzymam za wszystkich, za zdrówko i rozwój! Gratuluję wszystkich tygodni i miesiecy! Nie mam co nałożyc na chrzciny... chyba szafę przkopię, bo nie mam weny na zakupy... w sklepach widzę telko dzieciowe rzeczy ![]() Miłego popołudnia! Zapomniałam dopisać, że wczoraj wieczorem mało się ze strachu nie obs.ałam - około 23 ktoś dzwonił do domofonu, męża nie mogłam dobudzić, ten ktoś 2 razy tryknął i cisza, a ja mam słuchawkę zepsutą więc nie mogałam zapytać kto to... Potem nasłuchiwałam czy po podwórku się ktoś nie kręci i nagle usłyszałam że ktoś odpala nasze auto i włacza wsteczny - w oknie zaświeciło mi białą lampą - myślałam że padnę, ale przypomniałam sobie o ubezpieczeniu... :P Odważyłam się otworzyć okno i wyjrzeć, okazało się że ktoś z podjazdu odjechał dośc szybko... Ciekawe kto to był... Już sama na weekend nie zostanę... Chyba mam fobię na temat kradzieży auta od kiedy mąż do Warszawy jeździ - tam bardzo biorą takie Haneczki jak nasza ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Patik, Babonik - współczuję tych ceregieli zw. z chrzcinami. Ja byma Wam chętnie pomogła Lubię taką robotę, ale nie u siebie :P Coraz bardziej się cieszę, że mamy tą knajpę W rezultacie podsumowań listy gości będzie nas 12 osób, więc finansowo nie wyjdziemy na tym źle Akurat moja kasa z "gruszy" wystarczy
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-28 o 14:37 |
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
jestem i ja w końcu. Ostatnio nie mam weny na wizaż nawet, jakaś taka rozlazła się zrobiłam u nas walka nadal z ciemieniuchą, zielonymi kupami ze śluzem (raz są a raz nie, już sama nie wiem co mam jeść ), no i do tego doszło małe odparzenie pod szyjką (gdzie mała ma najwięcej fałdek) jaką maść na to zastosować???? Macie jakiś pomysł? Pomyślałam o BEPANTHEN...Poza tym, standardowo w dzień raczej mało śpi (drzemki po 30 minut), a w nocy ok - od 20 do 6-7 z jedną pobudką na jedzenie. Ale ranny ptaszek z niej i nie mam co marzyć o spaniu do 10 ![]() Co do wagi... To wróciłam już dawno do tej sprzed porodu (nawet ważę trochę mniej), ale nad brzuchem zdecydowanie trzeba popracować bo to taka galaretka jest trochę tylko, że mi się w ogóle nie chce...
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-28 o 14:44 |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
karolinee - cokolwiek wysuszajacego do tyłka (bephanten, sudocrem). my tez takie mielismy na szyi, jakby ją kto dusił
i pod kolanami ma, bo fałdek ma nieziemsko dużodołączam do "wyluzowanych" brzuchowo
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Koleżeństwo - mamy niewielu znajomych... Najlepsi starają się o dziecko i jakoś nie miałm serca zamęczać ich naszą radością... Jednak zaporosili nas do swojego nowego mieszkania i okazało się że bardzo chcą sie z nami spotykać, bo Zosia grzecznie spędziła kilka godzin bez cyrków... Oni myśleli, że jak my z dzieckiem to się wyalienujemy, ale my zapwiedzieliśmy, że udowodnumi, że dziecko to żadne ograniczenie i w miarę możliwosci bedziemy nadal dość aktywnie żyli
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
o
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Noooo czeeeeść
![]() U nas wielce ciekawy dzień - od rana zdążyliśmy zaliczyć pediatrę i ... szpital!!! A jeśli chodzi o szczepienie, to oczywiście odroczone ALe już mnie to chyba rzestaje ruszać ![]() A było tak: rano pojechaliśmy do pediatry, która obiecała że już go zaszczepi. Ale jak zobaczyła wyniki morfologii, gdzie wyszła lekka anemia, to stwierdziła, że się wstrzyma. Do tego miał wysokie aspat i alat, ale jak wszyscy mówią, takie wyniki u niemowląt są normą. No ale ona powiedziała, że choć może nic to nie jest, to hce to sprawdzić (bo np. może mieć cytomegalię czy coś) i kazała jechać do szpitala, żeby tam na oddziale mu wszystkie badanie od ręki załatwili. No i pojechaliśmy do Centrum Zdrowia Dziecka. Wysiedzieliśmy tam 3 godziny, choć cały czas ktoś się nami zajmował, więc nie mogę narzekać. ALe niestety po takich wstępnych badaniach, stwierdzili, że Tymka na mogą przyjąc, bo ... jest zdrowy Tzn. anemia rzeczywiście jest, ale na tej podstawie na oddział nie mogę przeciez przyjąć ![]() Zresztą ona sama dziś stwierdził, że Tymek kompletnie nie wygląda na chore dziecko, bo ma ładny kolor skóry, jest silny i energiczny, szybko przybiera i ma apatyt. Ale oczywiście wolą dmuchać na zimne ![]() No i mój hit dnia - synek waży 4700 g, czyli w ciągu 11 dni (1,5 tygodnia) przybrał 470g!!! Czyli to dodatkowe nocne karmienie na które go budzę, zrobiło swoje ![]() Cytat:
![]() I współczuję z powodu babci ![]() A kąpiel gorąco polecam - spodoba Wam się Cytat:
![]() Haha ![]() Witam, witam Ha Wszytskich pozarażam kąpielową manią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawoooo! ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
I już znalazłam wypożyczalnię w necie Dzięki Boboniku
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że go tak te komary męcza, to dziwne Chociaż nie wiem, jak na takie coś, reagują takie maluchy, może to normalne ![]() Cytat:
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy tu o kilogramach, a mnie się wstyd przyznać
![]() 8-10 kg nadal do zrzucenia, ale przegrywam ostatnio ze słodyczami. Uwielbiam je ![]() Brzuch wielki, uda jak u słonia, nic na mnie nie pasuje. Jak się w końcu zdecydujemy na chrzciny to się chyba w jakieś ładne prześcieradło zawinę. Najchętniej wróciłabym na aerobik, bo wtedy mam większą motywację do trzymania diety. Tyle, że jakoś zebrać się nie mogę Dziubek coś się ostatnio często śni
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, to ładnie przybiera Tymek!
Widać faktycznie nocne karmienia dużo znacz dla takich maluszków jak nasze - moja gwiazda przespałaby chętnie całą noc (od 20 do 5), ale dla spokoju własnego i swoich piersi oraz dla komfortu jej żołądka karmie ją przed swoim snem - tak około 23-24 i efekt jest niezły: waży już 6040 gram czyli przez 3 tyg przybrała 940 gram !!! Zdolne te nasze dzieciaki i wydajne piersi ![]() W sumie dobrze, że Was szpital ominął... Badania zrobicie i wszystko będzie jasne, ważne że mały czuje się ok A na szczepienie kiedy jest szansa?
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-10-28 o 15:12 |
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
brumku - to mialas dzisiaj wrazeń
![]() gratki za skonczone mc ![]() noi dla dzielnych szczepieniowych dzieciów ![]() a my po spacerku.......... synuś leży i bawi się na macie Tiny Love uwielbia ja ![]() raczki nozki lataja na wszystkie strony ![]() a ja coz nic znow nie zoribiłam.......... ![]() no oprocz prania ............ teraz moze wreszcie pstrykne kilka fotek bo cale dwa pudla stoja do wystawienia na allegro .............. ![]() ah co do wagi to do tej z przed ciazy brakuje mi 5 kg a oprocz nich chcialabym zrzucic jeszcze z 10 kg i zmiescic sie w S bo zawsze nosilam M/L ale to chyba tylko marzenia bo tyle pokus na okolo............ ![]() noi swieta ida
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mieliśmy ok. 25 osób razem z dziećmi i nami domownikami i każdy dostał jeszcze pudełeczko ciasta do domu takie małe jak na weselach dają, jakbym miała sama wszystko piec to pewnie były max 3 ciasta ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- widzisz jak ekspresowo zleciał - Szymus na zdjęciu prześliczny Julka ma identyczną grzechotkę z Canpola jak Szymuś i ją uwielbia - ma też inne ale tę się fajnie w rączkę jej łapie - bo swobodnie może ją złapać paluszkami, jak trzymam grzechotkę przed nią to po kilku chwilach widać jak się skupia i usiłuje złapać rączką grzechotkę, ale jeszcze jej się nie zawsze udaje bo ją rączki nie zawsze chcą słuchać ale parę razy jej się udało i sama złapała świadomie rączką grzechotkę trzymaną przed nią. A jaką ma minę wtedy zadowoloną jak jej się uda złapać tę grzechotkę i wtedy ją ogląda ze wszystkich stron, obraca, porusza, próbuje drugą złapać i trzyma obiema rączkami i wkłada do buzi na końcu eeee to się nazywa poznawanie wszystkimi zmysłami ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:10 |
||
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u lekarza, Lena ma zaczerwienione gardło, osłuchowo czysto ale antybiotyk jest
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za apetyt Igorka, chciałam już kiedyś zapytać - Igorek z taką wagą jest już na pampach rozmiar 4 czy jeszcze na 3 jedziecie?mój tż podsumował po naszym spotkaniu że Julki kawaler mu się bardzo spodobał - i że zgadza się na takiego zięcia kurcze, nic nie słyszałam o tym.. straszna tragedia, właśnie odszukałam info na hej.mielec i doczytałam.... strasznie przykra sprawa taki młody chłopak.... bardzo mi przykro Marinko z powodu śmierci prababci
|
|
|
#2777 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brumku, Natko bo to wlasnie bylo laboratorium w szpitalu i dlatego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Scio ja małej smaruje zawsze rano buzie kremem Bambino ![]() Cytat:
Sweet moja Karolinka byla tylko bardziej spiaca, po szczepieniu spi nawet po okolo 4 godziny. Dzis mialysmy 3 ture szczepien i zobaczymy jak bedzie, narazie spi juz 2,5 godz. Nadrabiam dalej...
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:00 |
|||||
|
|
|
#2778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja też obstawiam że Ci nerwy puszczają z powodu chrzcin - taka presja wisi nad Tobą i stąd masz nerwa ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
chętnie bym w góry pojechała ach.. rozmarzyłam się ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:13 |
||||
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko kupujemy już 4.
3 są niby ok, ale kupa wychodzi już bokami ![]() Teraz mam 4 z Rossmana ( takie czerwone ) jest ich 50 za 19 zł i są super. Od 7 - 18 kg. Hi hi czyli będzie parka ![]() No tragedia straszna. Dzięki kochane za wyrazy współczucia z powodu babci.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie pochwały dla Szymonka
Brumek - ale Tymonek pięknie przybiera na wadze ![]() Wodaqua - ja też zaczęłam karmić Szymonka przed moim snem ok. 23
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko 3 jest chyba więcej w paczce, ale cena jest ta sama, bo widziałam. Nie miałam 3. Ja tez b. lubie Dady ale mi sie znudziły.
Ale wiem, ze agadus uzywa 3 z Rossa i sobie chwali.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku laktator z medeli jest super sama go mam ale dobrze ściąga wtedy jak cyc jest pełen mleka bo jak jest miękki to ciężko idzie, mam też ręczny TT i uważam że jest równie dobry jak medela tylko dłużej schodzi żeby pociągnął mleko, jak już cyca zassie to leci ...... sama dużo odciągam i mrożę pokarm mam już kilka woreczków ( na allegro najtańsze )
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Echh pewnie najprędzej za dwa lata tam znowu zawitamy...
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche mi sie przysnelo ale to tylko 30 min........ eh minely czasy spania tylkiem do gory po 2-3 godziny ![]() Ubieracie juz dzieci w zimowe kombinezony czy jeszcze raczej polarki zakładacie????? |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: Wiadomość ode mnie w klubie w wątku ' Propozycja ' - może któraś z Was będzie zainteresowana.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-10-28 o 17:11 |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Młody dzisiaj jakiś dziwny jest - mleko pił o 13 ostatnio a jak dostał koło 16 to nim pluł i nie chciał, a teraz na raz wytrąbił 200 ml herbatki i śpi w bujaczku
|
#2789 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Brumeczku miło że ktoś tęsknił ![]() wróciliśmy dziś, mały dzielnie zniósł podróż W sumie niedługa, bo 400 km, ale 3/4 trasy po autostradzie, więc Ania w niecałe 4 godziny (w tym przerwa) się uwinęła Mogłam wracać wczoraj, ale jak to u rodzinki - zostałam zmuszona do zostania Ale Adaś super, trasę przespał a tam też ładnie się zachowywał, nawet noc pięknie przespał mimo że obce miejsce ![]() Cytat:
oj tak... ja mam jedną przyjaciółkę, no i taką niewielką paczkę znajomych jeszcze od podstawówki. Teraz już prawie wszyscy zamężni/żonaci więc się paczka powiększyła. a babskie wieczory z przyjaciółką uwielbiam, szkoda że tak rzadko mam możliwość... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Książkę kupiłam i czytam ![]() ja nie Babonik ale też odpowiem bo byliśmy w niedzielę Pominę że masa ludzi Ze sklepów nie-outletowych baaardzo duży Smyk (chyba największy w Krakowie), superpharm, diechmann i kilka innych, outlety - nie we wszystkich byliśmy ale niektóre szału nie robią. Towaru nie za wiele, ale tak jak mówię - nie wszystkie przeszliśmy. A co mnie zraziło - przykład pierwszy z brzegu - sklep Dalia, oglądam biustonosze, cena outletu ok. 70 zł. Przekreślone 180zł, niby że taka obniżka. Tylko że te same oglądałam już kiedyś i wiem że NIGDY nie kosztowały 180 zł, a chyba 100. Więc trzeba dobrze uważać Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jeśli jeszcze kogoś interesuje, to w SuperPharm jest promocja na Bobik D, K, oraz K+D - 2 w cenie 1
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-28 o 17:45 |
||||||
|
|
|
#2790 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 2 miesiące i dla Jasia też!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
o matko kolejna z koszmarami a cóż ja w Twoim śnie robiłam ![]() Cytat:
takie domowe spotkania sa super , mnie dyskoteki juz nie rajcują ![]() a co do nerwów, kłótni... ja też mam takie dni a wcześniej było gorzej, myślę, ze to wszystko na raz: chrzciny, teściowa, to że z Sarcia siedzisz całymi dniami . Biedna Ty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no a ja dzis nie poznaję swojego dziecka ! byłam z nim na spacerze od 13 do 16:50 i spał z przerwa na jedzenie, wróciłam do domku i odłożyłam go na nasze łóżko zeby się rozebrać a on spi dalej , juz kolejną godzinę no przeciez nie bedzie mi spał w nocy ale z racji , że chcemy go przestawić ze spaniem to go nie budzę ![]() Brumku za wagę Tymka dostałam paczkę z hippa
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-28 o 17:56 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

normalnie takie chrziny to praktycznie wesele
ale już mnie głowa od tego boli...
kurde u mnie nie bedzie tyle rarytasów
. A ja wiem o co masz nerwy
. Mój Tż wie, że wtedy bez kija się do mnie nie podchodzi. Już niedługo i będziesz miała z głowy
), no i do tego doszło małe odparzenie pod szyjką (gdzie mała ma najwięcej fałdek)
i pod kolanami ma, bo fałdek ma nieziemsko dużo

miło że ktoś tęsknił
klask i:
Wyglądam tragicznie i jeszcze gorzej się czuję