|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dobry
![]() Moja się w kolejkę wepchnąć nie chce, kulturalna dziewczynka Tylko czemu mi tak ten brzuch rozpycha.Wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i powrotu do formy, niepłaczącego synka i spełnienia marzeń Cytat:
Mnie mówili, że maluszka przez tydzień najlepiej nie kąpać, żeby ze skóry warstwy ochronnej nie zmywać. Wiadomo toaletę codziennie i w razie potrzeb, buziak, pupa itp. Ale z kąpaniem na początku nie ma co przesadzać A niemowlaka kąpiemy codziennie Cytat:
A smęć sobie, od tego jesteśmy Najlepiej z TŻ porozmawiaj. Bo sam się raczej nie domyśli o co Ci chodzi
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zobaczylam w necie zdjecie Muchy z okladki Vivy.Glam kobietko,Ty chyba nie wierzysz,ze ona naprawde tak wyglada
.No retuszem zawiewa,jak nic .A ja dzisiaj bylam z synciem na testach szkolnych (sprawdzaja,czy dzieci nadaja sie do szkoly podstawowej,czy np nie za wczesnie albo czy nie ma jakis wad rozwojowych)-zdal ![]() .Jednym slowem w przyszlym roku w sierpniu plecak na plecy i do szkoly marsz .Nie zdaje sobie jeszcze sprawy,co to jest szkola naprawde,bo nie moze sie doczekac
|
|
|
|
#3363 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witanko
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jutro zaczynam 40 tydzień Cytat:
Papier toaletowy obowiązkowo - bo u nas nie ma Dobrze jeszcze wziąć ręczniki papierowe do osuszania rany.Cytat:
Po cc laktacja może być później, ale od początku i jak najwcześniej trzeba regularnie maleństwo przystawiać, żeby mleko zaczęło lecieć. Ale zazwyczaj bez dokarmiania się nie obędzie.Najlepszego! ![]() Wydaje mi się, że im maluchy starsze tym mniejsze ma to znaczenie, a znajomy lekarz czy położne dużo mogą pomóc (chociażby psychicznie). W razie W zawsze mogą przewieźć dzieci do tego drugiego szpitala. |
||||
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
HEj dziewczyny,
Dzisiaj mam dla kontrastu świetny humor- ach te hormony! Wyobraźcie sobie, że byłam rano w przychodni na pobraniu krwi i czekałam sobie grzecznie w kolejce siedząc jak wszyscy - bo było mało ludzi i babol się przede mnie wepchnął! normalnie ani razu w ciąży nie prosiłam, żeby ktoś mnie obsłużył bez kolejki co zresztą mi się nie przytrafiło.. ale wpychać się przed ciężarną w 9 miesiącu grezecznie czekającą na swoją kolej, to trzeba mieć tupet nie?? Olusiu mogłabyś mi też przesłać zaproszenie do klubu?? truskafko - wszystkiego najlepszego!!! Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-10-28 o 13:22 |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam zly humor, tz mi go popsul,burak!
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja bym chętnie już pojechała na tą porodówke ale co jak
Mierzyłam sie dzisiaj i uwaga uwaga jestem normalnie jak prosiak na zabicie 110 cm na wysokości pępka ![]() Truskafko wszystkiego najlpeszego
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Darusiaaaa jutro na pewno będzie lepiej ja myślę, że trochę rządzą nami hormony, a od naszych parntenrów przydałoby się czasme więcej empatii (chociaż ja na swojego nie mogę narzekać ) |
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Byłam dziś na wizycie i zaczyna się coś dziać, doktorka powiedziała że robi się rozwarcie i że dotknela palcem główki dziecka ![]() Przepływy mam dobre, ale maluszek ma coraz mniej miejsca, powiedziała że mam "zmolestować" męża to może poród się przyspieszy Jak do czwartku nie urodze mam do niej dzwonić Jadę teraz do rodziców na troszke Miłego dnia
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko wszystkiego najlepszego
Darusia daj tego Tz to my go przeszkolimy ![]() Kurcze musze w koncu zamowic fotel do pokoju synka. Mysle o czyms takim: http://allegro.pl/show_item.php?item=1879730031 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera skasowalo mi taaakiego posta
truscafko wszystkiego naj Tincia tez chcialabym urodzic w pazdzierniku, ale raczej nie jest mi to dane teraz tylko nogi zaciskac zeby na 01.11 nie trafic![]() dygotko nie tylko ten tydzien wraca pozno, ale ostatnio to juz przesada Darusia byla u mnie kolezanka na kawce i od razu humor mam lepszy jak tz nie chce spedzac ze mna czasu, to niech sie w nos ugryzie, przypomne mu, jak bedzie gadal, ze dziecko mnie tak zajmuje, ze nie mamy chwili dla siebie![]() i tesciowa dzwonila, ze wozek w koncu dotarl ![]() owieczko swietnec wiesci
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-28 o 13:59 |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przypomnialo mi sie- ja na pesel dla soni czekalam mniej niz 2 tyg- bo ostatnio o tym byla mowa
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Truscafka Wszystkiego Najlepszego
Glam nie martw się, przynajmniej troszkę więcej pieniążków zostanie na koncie Ja dziś wylazłam na 15 minut do Rossmana i jestem o 100zł lżejsza a nic takiego nie kupiłam Jak coś to mleczko z nivei dla dzieci jest w promocji i krem bambino. Ja się Wam w kolejkę do rodzenia na razie pchać nie będę, te 4 tygodnie sobie jeszcze poczekam mimo że pachwina napieprza i dopóki się nie rozchodzę to masakra. A jak fajnie mi strzyka między nogami jak się przewracam z boku na bok Powiedzcie mi czym będziecie myć maleństwa? Na większości jest powyżej 1 miesiąca. Kupiłam mydło bambino, że w razie co to i ja zużyję.
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Goferku przy czym z tego co w roznych zrodlach czytalam- u blizniakow 38 tydz to optymalny termin porodu, pozniej juz lozysko sie starzeje
Jakbym dala rade wytrzymac ponad 36 tyg to juz uchodza za donoszone- zwlaszcza ze maja jedno lozysko A zreszta niepotrzebnie sie chyba tym zajmuje jak na razie, gdyby teraz sie cos dzialo to bez wahania jade do tego z oddzialem neonatologii Za tydz bede u lekarza, zobacze co mi powie w kwestii wagi, ulozenia i porodowych prognoz- on sam mi mowil ze jak ciaza donoszona to spokojnie moge u niego rodzic Cytat:
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nadal nie wiem jaka mam ta szyjke - osikana czy jaka Muffinko fajnie, ze humor lepszy ja niestety nie mam w miejscowosci zadnej kolezanki, wszystkie z Wawy praktycznie i okolic Poznania![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Glam to Ty musisz jeszcze 2tyg wytrzymac, zeby maluchy byly donoszone? Czy zle cos licze? Gosiaczku tez mi trzeszczy cos miedzy nogami |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mydelko dla dzieci zawsze sie przyda- chocby zeby zaprac plamke na ubranku. Mydla chyba niekoniecznie trzeba do mycia jesli do wody dodajesz plyn do kapieli. Tyle co do pupki- a to tez mozna kropelka oilana na waciku
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika ja mam 34 tydz plus 2 dni, 2 tyg by bylo super, idealnie z 3
Dziewczyny co wam trzeszczy miedzy nogami, zardzewialyscie? ![]() Gosiaczek no masz racje jak sie z domu nie wylazi to sie zawsze troszke oszczedzi- wczoraj tez wyszlam i zaraz maluchom pakiet bodziakow kupilam, soni ksiazeczki no i portfelik pustoszeje....
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
owieczko- super
Nic tylko czekać. Cytat:
Też mi się nie zapowiada... kiedy ma się urodzić, to się urodzi Zaciskanie i tak nic nie da
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja płynu do kąpieli na początku raczej nie będę używać z rad koleżanek, bo nie wprawne ręce i dzidziol może się wyślizgnąć.
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz jak teraz patrze na noworodkowe zdjecia soni to sobie mysle czym ja sie tak zachwycalam potem wyladniala ale na poczatku- maly mopsik z chinczykowatymi oczkami
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzies mi sie przewinelo, ze chyba mialas wizyte ostatnio, pewnie pisalas ale mozesz powtorzyc ile chlopcy juz waza? ![]() a co do trzeszczenia to ja to odczuwam jakby mi sie kosci rozeszly i ocieraly o siebie. Zgrzyt okropny
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Moglybyscie mnie nakierowac na jakis watek o fotelikach samochodowych? nie moge znalezc nic konkretnego,a musimy juz kupic tylko nie wiemy jaki... chyba ze mozecie cos od siebie polecic,zeby nie zabilo cenowo. Bede wdzieczna
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Moge ponarzekac?
![]() wiecie ile spedzam czasu za kierownica w dniach w ktorych wybieram sie na uczelnie?? Ok 4godzin!!! 2godz w jedna strone... masakra... i to praktycznie cala trasa w korkach. Czasami zajec mam mniej godzin niz godzin ktore spedzam na dojezdzie KN <- koniec narzekania
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiek akurat nie ma tutaj znaczenia tylko poczucie humory i dobry pomysł
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ wystprzatał dzisiaj całe autko wzdłuż i wszerz, zeby mały miał elegancki wóz jak będziemy go wieźć spowrotem Dziś będzie testował zakładanie fotelika. Jejku jak mnie bolą te hemoroidy, masakra tak chyba juz będze do porodu, leki tylko uśmierzają ból na jakiś czas. pffff Mama kupiła dziś dla maluszka w aptece to wielkie Oilatum
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie wiem co czujesz
moj od jakichś 7-8 m-cy Cytat:
ja mam własnie oilan i przechodziłam dylemat czy moge od 1 dnia czy nie używać... Zastanawiam sie jak to Wam kości trzeszczą... mi na szczęście nic takiego sie nie dzieje![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a na w DOZie jest promocja na Oillan 250 ml emulsja natłuszczająca do kąpilei+ mydełko za 19.49 ja póki co mam 500 ml oillan i zastanawiam się na ile to wystarczy-uzywa się 1-3 nakrętki na wanienke-chyba-nie wiem czy dobrze pamiętam
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo rozumiem że opłaca się kupić. A kości trzeszczą znaczy przeskakują, chrupoczą tak jak np. w kolanie
|
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Oilatum soft jest od 1 DNI zycia a Oillan od 3 m-ca.
Oillan musi miec dopiske baby zeby dla noworodka było.
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-28 o 15:24 |
|
|
|
#3389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to teraz jestem mądrzejsza.A propos zdjęć Muchy na okładce to są mocno retuszowane, wystarczy spojrzeć na "normalne" zdjęcia w ciąży na których nie wygląda tak szczuplutko. A nie oszukujmy się bez stosowania diet to ona nie jest taka szczupła.
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jednak oillan nie można uzywac przy noworodku?? Glam-jak to było w tvn?bo ja nie oglądałam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

mi na szczęście nic takiego sie nie dzieje