mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 12:36   #3361
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Dobry

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Widze, ze zadnych nowych dzieci nie mamy - a szkoda
Moja się w kolejkę wepchnąć nie chce, kulturalna dziewczynka Tylko czemu mi tak ten brzuch rozpycha.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Pochwalę się dziewczyny, że dziś kończę 24 latka
Wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i powrotu do formy, niepłaczącego synka i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a maluszka kąpiemy od kiedy???

nasz Maluch ma 3100g w skończonym 37tc, jakoś mało chyba
w ogóle przez całą ciążę na usg wychodziła wielka główka w stosunku do reszty a tu teraz główka mała w brzuszek i nóżki duże
3-go maszeruję na ktg
Elf to całkiem sporo
Mnie mówili, że maluszka przez tydzień najlepiej nie kąpać, żeby ze skóry warstwy ochronnej nie zmywać. Wiadomo toaletę codziennie i w razie potrzeb, buziak, pupa itp. Ale z kąpaniem na początku nie ma co przesadzać A niemowlaka kąpiemy codziennie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
eeehh... nic w sumie strasznego, ale wiadomo jak to sie reaguje przy takiej ilosci hormonow... przesiedzialam caly tydzien sama, bo fucha, bo chca szybko skonczyc, to nie wracal nawet na obiad tylko robil do 23:00 i dluzej, ok rozumiem, nie dla przyjemnosci przeciez, no ale wczoraj juz nie robil, mielismy spedzic w koncu wieczor razem, pojsc do kina, czy nawet na glupi spacer, tylko akos dziwnym trafem tez wrocil przed polnoca i mysli ze glupie przepraszam rozwiaze problem...
sorry ze smece, czasem mam juz dosc tego, ze nie mam tu zupelnie nikogo i ze wszystkim musze uporac sie sama, do tego dochodzi kwestia kasy i tak to sie konczy...
Muffinko mój TŻ tak długo pracuję, też go często nie ma. Może dlatego też ja do pracy chodzę A smęć sobie, od tego jesteśmy Najlepiej z TŻ porozmawiaj. Bo sam się raczej nie domyśli o co Ci chodzi
Stary 2011-10-28, 12:44   #3362
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wlasnie zobaczylam w necie zdjecie Muchy z okladki Vivy.Glam kobietko,Ty chyba nie wierzysz,ze ona naprawde tak wyglada .No retuszem zawiewa,jak nic .

A ja dzisiaj bylam z synciem na testach szkolnych (sprawdzaja,czy dzieci nadaja sie do szkoly podstawowej,czy np nie za wczesnie albo czy nie ma jakis wad rozwojowych)-zdal ,jak sie strasznie cieszymy .Jednym slowem w przyszlym roku w sierpniu plecak na plecy i do szkoly marsz .Nie zdaje sobie jeszcze sprawy,co to jest szkola naprawde,bo nie moze sie doczekac
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:19   #3363
rudominka
Raczkowanie

Witanko

Cytat:
a maluszka kąpiemy od kiedy???
nasz Maluch ma 3100g w skończonym 37tc, jakoś mało chyba
w ogóle przez całą ciążę na usg wychodziła wielka główka w stosunku do reszty a tu teraz główka mała w brzuszek i nóżki duże
3-go maszeruję na ktg
Moja w 37 tc ważyła 2600g więc raczej w normie. Basiuli maluch też poniżej 3 kg ważył...
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a nam zostało już tylko 7 dni boziu jak to zleciało szybko
czyli zaczynamy 40 tydzień

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

wczoraj mówiłam do małego, że albo wyłazi na tym weekendzie albo niech siedzi do następnego żeby sie mu czasem na Wszystkich Świętych albo Zaduszki nie zachciało wyjść heheh
To samo tłumaczę mojej córce
Ja jutro zaczynam 40 tydzień

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a bierzecie jakies mleko do szpitala?Bo smoczki i butelki pewnie tak co?Co do wyprawki mamusiowej to ja wrzuce rolke papieru toaletowego, bo nie wiem czy bedzie
Mleka, smoczków - nie.
Papier toaletowy obowiązkowo - bo u nas nie ma Dobrze jeszcze wziąć ręczniki papierowe do osuszania rany.

Cytat:
Ja dzisiaj czytam z nudów o laktacji... Wszędzie piszą, że rodzi się w głowie Ja jestem bardzo nastawiona na karmienie piersią i troszkę boję się jak to wygląda po CC. I czy ma znaczenie czy CC jest wykonywane na zimno czy po rozpoczęciu akcji porodowej...
Dobrze wyczytałaś - głowa najważniejsza Po cc laktacja może być później, ale od początku i jak najwcześniej trzeba regularnie maleństwo przystawiać, żeby mleko zaczęło lecieć. Ale zazwyczaj bez dokarmiania się nie obędzie.
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Pochwalę się dziewczyny, że dziś kończę 24 latka
Najlepszego!

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
no tak kochana ale faktycznie 30 tc to bardzo wczesnie...a jakbym donosila powiedzmy do 36-37 tyg? myslisz ze nadal to ma takie znaczenie?
Wydaje mi się, że im maluchy starsze tym mniejsze ma to znaczenie, a znajomy lekarz czy położne dużo mogą pomóc (chociażby psychicznie). W razie W zawsze mogą przewieźć dzieci do tego drugiego szpitala.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:20   #3364
asiol
Rozeznanie

HEj dziewczyny,
Dzisiaj mam dla kontrastu świetny humor- ach te hormony!
Wyobraźcie sobie, że byłam rano w przychodni na pobraniu krwi i czekałam sobie grzecznie w kolejce siedząc jak wszyscy - bo było mało ludzi i babol się przede mnie wepchnął!
normalnie ani razu w ciąży nie prosiłam, żeby ktoś mnie obsłużył bez kolejki co zresztą mi się nie przytrafiło..
ale wpychać się przed ciężarną w 9 miesiącu grezecznie czekającą na swoją kolej, to trzeba mieć tupet nie??

Olusiu mogłabyś mi też przesłać zaproszenie do klubu??
truskafko - wszystkiego najlepszego!!!

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-10-28 o 13:22
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:25   #3365
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja mam zly humor, tz mi go popsul,burak!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:25   #3366
basiula19
Zadomowienie

Oj ja bym chętnie już pojechała na tą porodówke ale co jak bo mały nie chce.......

Mierzyłam sie dzisiaj i uwaga uwaga jestem normalnie jak prosiak na zabicie 110 cm na wysokości pępka

Truskafko wszystkiego najlpeszego ja sie za tydzień postarzeje ale na 23 wskocze

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:45   #3367
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Mierzyłam sie dzisiaj i uwaga uwaga jestem normalnie jak prosiak na zabicie 110 cm na wysokości pępka
ha basiula ja jestem 36 tyg i mam 109, czekaj jeszcze Cię przegonię

Darusiaaaa
jutro na pewno będzie lepiej ja wczoraj miałam podły humor, a dzisiaj baba, w przychodni mnie nawet nie wytąciła z równowagi ...
ja myślę, że trochę rządzą nami hormony, a od naszych parntenrów przydałoby się czasme więcej empatii (chociaż ja na swojego nie mogę narzekać )
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:54   #3368
owieczka86
Zadomowienie

Witam

Byłam dziś na wizycie i zaczyna się coś dziać, doktorka powiedziała że robi się rozwarcie i że dotknela palcem główki dziecka Przepływy mam dobre, ale maluszek ma coraz mniej miejsca, powiedziała że mam "zmolestować" męża to może poród się przyspieszy Jak do czwartku nie urodze mam do niej dzwonić Jadę teraz do rodziców na troszke
Miłego dnia
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:56   #3369
goldika
Zakorzenienie

Truscafko wszystkiego najlepszego :partytime:

Darusia daj tego Tz to my go przeszkolimy

Kurcze musze w koncu zamowic fotel do pokoju synka. Mysle o czyms takim:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1879730031
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:57   #3370
muffinka90
Zakorzenienie

Cholera skasowalo mi taaakiego posta napisze co pamietam:

truscafko wszystkiego naj

Tincia tez chcialabym urodzic w pazdzierniku, ale raczej nie jest mi to dane teraz tylko nogi zaciskac zeby na 01.11 nie trafic

dygotko nie tylko ten tydzien wraca pozno, ale ostatnio to juz przesada

Darusia

byla u mnie kolezanka na kawce i od razu humor mam lepszy jak tz nie chce spedzac ze mna czasu, to niech sie w nos ugryzie, przypomne mu, jak bedzie gadal, ze dziecko mnie tak zajmuje, ze nie mamy chwili dla siebie

i tesciowa dzwonila, ze wozek w koncu dotarl jeszcze tylko trzeba ugadac kuriera, zeby przyjechal jak bede w domu i wtargal mi go na 4 pietro

owieczko swietnec wiesci

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-10-28 o 13:59
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:58   #3371
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczynki przypomnialo mi sie- ja na pesel dla soni czekalam mniej niz 2 tyg- bo ostatnio o tym byla mowa
Stary 2011-10-28, 14:09   #3372
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Truscafka Wszystkiego Najlepszego

Glam nie martw się, przynajmniej troszkę więcej pieniążków zostanie na koncie Ja dziś wylazłam na 15 minut do Rossmana i jestem o 100zł lżejsza a nic takiego nie kupiłam
Jak coś to mleczko z nivei dla dzieci jest w promocji i krem bambino.

Ja się Wam w kolejkę do rodzenia na razie pchać nie będę, te 4 tygodnie sobie jeszcze poczekam mimo że pachwina napieprza i dopóki się nie rozchodzę to masakra. A jak fajnie mi strzyka między nogami jak się przewracam z boku na bok

Powiedzcie mi czym będziecie myć maleństwa? Na większości jest powyżej 1 miesiąca. Kupiłam mydło bambino, że w razie co to i ja zużyję.
Stary 2011-10-28, 14:09   #3373
glamourous
Zakorzenienie

Goferku przy czym z tego co w roznych zrodlach czytalam- u blizniakow 38 tydz to optymalny termin porodu, pozniej juz lozysko sie starzeje
Jakbym dala rade wytrzymac ponad 36 tyg to juz uchodza za donoszone- zwlaszcza ze maja jedno lozysko
A zreszta niepotrzebnie sie chyba tym zajmuje jak na razie, gdyby teraz sie cos dzialo to bez wahania jade do tego z oddzialem neonatologii
Za tydz bede u lekarza, zobacze co mi powie w kwestii wagi, ulozenia i porodowych prognoz- on sam mi mowil ze jak ciaza donoszona to spokojnie moge u niego rodzic
Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
wtedy bym się zastanowiła jednak

naprawdę dobrze jest mieć kogoś nie tyle znajomego w sensie znajomości, co jakąś znaną sobie, przyjazną osobę. poza tym na tyle na ile skumałam, to będzie tam Twój znany lekarz i położne, więc super!

jak byłam u lekarza ostatnio wtedy na IP to upierał się, że dziecko powinno być w brzuchu do 38-39 tyg., wtedy jest optymalnie i najlepiej
wiem jednak według opinii drugiego lekarza, że 37 to dziecko donoszone w pełni dojrzałe, więc się już nie stresuję, że wybrałam szpital na drugim a nie trzecim stopniu referencyjności

w ostatecznej ostateczności, mówię w tym sensie ogólnym, zawsze będą mogli zdecydować o ewentualnym przewiezieniu do oddziału noworodkowego 3 stopnia.
piszę ogólnie, nie w sensie o nas, tylko wiem jak to się odbywa u nas w szpitalu, kiedy lekarz nie ma możliwości, sprzętu czy wiedzy potrzebnej do leczenia na najwyższym poziomie
Stary 2011-10-28, 14:14   #3374
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam

Byłam dziś na wizycie i zaczyna się coś dziać, doktorka powiedziała że robi się rozwarcie i że dotknela palcem główki dziecka Przepływy mam dobre, ale maluszek ma coraz mniej miejsca, powiedziała że mam "zmolestować" męża to może poród się przyspieszy Jak do czwartku nie urodze mam do niej dzwonić Jadę teraz do rodziców na troszke
Miłego dnia
zazdroszcze takich wiesci!
bo ja nadal nie wiem jaka mam ta szyjke - osikana czy jaka

Muffinko fajnie, ze humor lepszy ja niestety nie mam w miejscowosci zadnej kolezanki, wszystkie z Wawy praktycznie i okolic Poznania

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Glam to Ty musisz jeszcze 2tyg wytrzymac, zeby maluchy byly donoszone? Czy zle cos licze?

Gosiaczku tez mi trzeszczy cos miedzy nogami
Stary 2011-10-28, 14:16   #3375
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Truscafka Wszystkiego Najlepszego

Powiedzcie mi czym będziecie myć maleństwa? Na większości jest powyżej 1 miesiąca. Kupiłam mydło bambino, że w razie co to i ja zużyję.
Oilan ma w ofercie mydelko dla dzieci- a dzis w tvn mowila polozna ze te kosmetyki sie nadaja od 1 dnia. Mimo ze na nich pisze chyba od 1 mca
Mydelko dla dzieci zawsze sie przyda- chocby zeby zaprac plamke na ubranku. Mydla chyba niekoniecznie trzeba do mycia jesli do wody dodajesz plyn do kapieli. Tyle co do pupki- a to tez mozna kropelka oilana na waciku
Stary 2011-10-28, 14:23   #3376
muffinka90
Zakorzenienie

http://superbobas.tv/788/Male-pyzate-z-wielkimi-oczami

jak malowany

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:23   #3377
glamourous
Zakorzenienie

Goldika ja mam 34 tydz plus 2 dni, 2 tyg by bylo super, idealnie z 3

Dziewczyny co wam trzeszczy miedzy nogami, zardzewialyscie?

Gosiaczek no masz racje jak sie z domu nie wylazi to sie zawsze troszke oszczedzi- wczoraj tez wyszlam i zaraz maluchom pakiet bodziakow kupilam, soni ksiazeczki no i portfelik pustoszeje....
Stary 2011-10-28, 14:25   #3378
Tincia
Wtajemniczenie

owieczko- super Nic tylko czekać.

Cytat:

Tincia tez chcialabym urodzic w pazdzierniku, ale raczej nie jest mi to dane teraz tylko nogi zaciskac zeby na 01.11 nie trafic
No my w podobnym terminie Też mi się nie zapowiada... kiedy ma się urodzić, to się urodzi Zaciskanie i tak nic nie da

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:27   #3379
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Oilan ma w ofercie mydelko dla dzieci- a dzis w tvn mowila polozna ze te kosmetyki sie nadaja od 1 dnia. Mimo ze na nich pisze chyba od 1 mca
Mydelko dla dzieci zawsze sie przyda- chocby zeby zaprac plamke na ubranku. Mydla chyba niekoniecznie trzeba do mycia jesli do wody dodajesz plyn do kapieli. Tyle co do pupki- a to tez mozna kropelka oilana na waciku
Zgadza się, bo miałam oilan w ręcę 150 ml za 19,99 mają, ale odłożyłam bo od 1 m-ca pisało. A mydełka jakoś nie zauważyłam.
Ja płynu do kąpieli na początku raczej nie będę używać z rad koleżanek, bo nie wprawne ręce i dzidziol może się wyślizgnąć.
Stary 2011-10-28, 14:28   #3380
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam jedna piekna rzecz- dla kazdej mamy jej maluch jest najcudowniejszy,

Chociaz jak teraz patrze na noworodkowe zdjecia soni to sobie mysle czym ja sie tak zachwycalam potem wyladniala ale na poczatku- maly mopsik z chinczykowatymi oczkami
Stary 2011-10-28, 14:28   #3381
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika ja mam 34 tydz plus 2 dni, 2 tyg by bylo super, idealnie z 3

Dziewczyny co wam trzeszczy miedzy nogami, zardzewialyscie?

Gosiaczek no masz racje jak sie z domu nie wylazi to sie zawsze troszke oszczedzi- wczoraj tez wyszlam i zaraz maluchom pakiet bodziakow kupilam, soni ksiazeczki no i portfelik pustoszeje....
trzymam mocno kciuki za kolejne 2tyg
gdzies mi sie przewinelo, ze chyba mialas wizyte ostatnio, pewnie pisalas ale mozesz powtorzyc ile chlopcy juz waza?
a co do trzeszczenia to ja to odczuwam jakby mi sie kosci rozeszly i ocieraly o siebie. Zgrzyt okropny
Stary 2011-10-28, 14:31   #3382
Nindża
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie. Moglybyscie mnie nakierowac na jakis watek o fotelikach samochodowych? nie moge znalezc nic konkretnego,a musimy juz kupic tylko nie wiemy jaki... chyba ze mozecie cos od siebie polecic,zeby nie zabilo cenowo. Bede wdzieczna
Nindża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:31   #3383
goldika
Zakorzenienie

Moge ponarzekac?
wiecie ile spedzam czasu za kierownica w dniach w ktorych wybieram sie na uczelnie?? Ok 4godzin!!! 2godz w jedna strone... masakra... i to praktycznie cala trasa w korkach. Czasami zajec mam mniej godzin niz godzin ktore spedzam na dojezdzie
KN <- koniec narzekania
Stary 2011-10-28, 14:35   #3384
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
hmmm... to bez sensu, a jak u koleżanki na ślubie cały był poprzekładany pasami masy, to jak to nie jeść :/ Bawić sie w wygrzebywanie? :/ Była taka plaska piętrówka... ładny, ale nie jadalny jak dla mnie :/

Takie torty to chyba "dla jaj" na 18stke czy coś, tak to wole tradycyjne i też są piękne...
i tu się mylisz bo takie ozdobne torty zamawiają ludzie w różnym wieku i 18,30 jak i 50 czy 80 letniewiek akurat nie ma tutaj znaczenia tylko poczucie humory i dobry pomysł

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:41   #3385
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Moge ponarzekac?
wiecie ile spedzam czasu za kierownica w dniach w ktorych wybieram sie na uczelnie?? Ok 4godzin!!! 2godz w jedna strone... masakra... i to praktycznie cala trasa w korkach. Czasami zajec mam mniej godzin niz godzin ktore spedzam na dojezdzie
KN <- koniec narzekania
ojojoj zeby Cię coś w korkach kiedyś nie złapało:/

TŻ wystprzatał dzisiaj całe autko wzdłuż i wszerz, zeby mały miał elegancki wóz jak będziemy go wieźć spowrotem
Dziś będzie testował zakładanie fotelika.

Jejku jak mnie bolą te hemoroidy, masakra tak chyba juz będze do porodu, leki tylko uśmierzają ból na jakiś czas. pffff

Mama kupiła dziś dla maluszka w aptece to wielkie Oilatum

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:48   #3386
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Cnie tylko ten tydzien wraca pozno, ale ostatnio to juz przesada
w takim razie wiem co czujesz
moj od jakichś 7-8 m-cy
Cytat:
że do mycia pupki przy zmianie pieluszki do wody dodawać też oilan?

ja mam własnie oilan i przechodziłam dylemat czy moge od 1 dnia czy nie używać...

Zastanawiam sie jak to Wam kości trzeszczą... mi na szczęście nic takiego sie nie dzieje

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a na w DOZie jest promocja na Oillan 250 ml emulsja natłuszczająca do kąpilei+ mydełko za 19.49

ja póki co mam 500 ml oillan i zastanawiam się na ile to wystarczy-uzywa się 1-3 nakrętki na wanienke-chyba-nie wiem czy dobrze pamiętam

Stary 2011-10-28, 15:09   #3387
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
w takim razie wiem co czujesz
moj od jakichś 7-8 m-cy

że do mycia pupki przy zmianie pieluszki do wody dodawać też oilan?

ja mam własnie oilan i przechodziłam dylemat czy moge od 1 dnia czy nie używać...

Zastanawiam sie jak to Wam kości trzeszczą... mi na szczęście nic takiego sie nie dzieje

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a na w DOZie jest promocja na Oillan 250 ml emulsja natłuszczająca do kąpilei+ mydełko za 19.49

ja póki co mam 500 ml oillan i zastanawiam się na ile to wystarczy-uzywa się 1-3 nakrętki na wanienke-chyba-nie wiem czy dobrze pamiętam
A wyjaśnijcie mi dlaczego na stronie tej apteki w opisie emulsji pisze: Przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji skóry niemowląt powyżej 6 miesiąca życia, a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych - powyżej 1 miesiąca życia.
Bo rozumiem że opłaca się kupić.

A kości trzeszczą znaczy przeskakują, chrupoczą tak jak np. w kolanie
Stary 2011-10-28, 15:22   #3388
fatal21
Wtajemniczenie

Oilatum soft jest od 1 DNI zycia a Oillan od 3 m-ca.
Oillan musi miec dopiske baby zeby dla noworodka było.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-28 o 15:24
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 15:35   #3389
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oilatum soft jest od 1 DNI zycia a Oillan od 3 m-ca.
Oillan musi miec dopiske baby zeby dla noworodka było.
Dziękuję No to teraz jestem mądrzejsza.

A propos zdjęć Muchy na okładce to są mocno retuszowane, wystarczy spojrzeć na "normalne" zdjęcia w ciąży na których nie wygląda tak szczuplutko. A nie oszukujmy się bez stosowania diet to ona nie jest taka szczupła.
Stary 2011-10-28, 15:37   #3390
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A wyjaśnijcie mi dlaczego na stronie tej apteki w opisie emulsji pisze: Przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji skóry niemowląt powyżej 6 miesiąca życia, a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych - powyżej 1 miesiąca życia.
Bo rozumiem że opłaca się kupić.

A kości trzeszczą znaczy przeskakują, chrupoczą tak jak np. w kolanie
no to fatal ci odp
czyli jednak oillan nie można uzywac przy noworodku??
Glam-jak to było w tvn?bo ja nie oglądałam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-28 o 16:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości