![]() |
#991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
![]() ![]() Nie lubię takiej siebie. Zawsze chciałam dostać od kogoś szalik. Szalik, żeby ogrzewał mnie całą. Żeby było ciepło. Żeby przypominał całym sobą, swoim zapachem, swoim dotykiem karku, swoją gotowością do bycia zawsze i codziennie, i kiedy tylko go potrzeba... Szaliki ogrzewają duszę. dlaczego lubię duże swetry? bo mogę się w nich schować, poczuć się małą i niewidzialną. bo są substytutem przytulenia i wtulenia się w kogoś, w kogo chcesz się wtulić. no cześć, witaj. nie wiem gdzie byłeś i serdecznie mnie to je*ie. ze spotkania zrezygnuję. pozdrawiam. Gdyby. Czy istnieje smutniejsze słowo ?
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-10-27 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Chers - ukradłam caluuutki post! :O :O :O Świetne...!
Asiss, Patka - Cudowne Jesteście ![]() ![]() ![]() ![]() _______________ "Te marchaste sin palabras, cerrando la puerta Justo cuando te pedia ...- Wyszedłeś bez słowa zamykając drzwi Właśnie wtedy, gdy cię pragnęłam... Y ahora me muero de amor si no estas Me muero y no puedo esperar A que vuelvas de nuevo aqui ... Teraz umieram z miłości, bo ciebie tu nie ma Umieram i nie mogę mieć nadziei Że wrócisz tutaj... "
![]() |
#993 |
Rozeznanie
|
No to jak, lubimy się ?
Zasypia sama z własnymi myślami. płacz goi rany. ból przez ludzi których kochamy. Było miło. Jak sobie tak pomyślę. to rzeczywiście było miło. Przez kilka głupich. przezroczystych, podartych już teraz na kawałeczki jak nieważne dokumenty, momentów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
pamięta ktoś jeszcze...?
Ludzkie ciało regeneruje się co sześć miesięcy. Prawie każda komórka włosa, skóry, czy kości umiera i zostaje zastąpiona przez nową. Nie jestem tym, kim byłam w kwietniu. Nie kochałeś mnie. Może nie chciałeś być sam, może pasowałam Ci do butów, a może tylko umiałam poprawić Ci humor, ale mnie nie kochałeś. Przecież nie niszczysz rzeczy, które kochasz. Sen już nie działa na myśli ganiające się w kółko w mojej głowie. Tak wiele ludzi cierpi dziś na bezsenność. Byłam ze sobą zbyt szczera. Powinnam kłamać jak inni. Nie pamiętam daty, ani co miałeś na sobie, ani jaka była pogoda, gdy się poznaliśmy. Pamiętam tylko, że powiedziałeś ‘cześć’ głosem, który brzmiał jak miłość. Uśmiecham się. Niech wiedzą, że jestem silniejsza niż wczoraj.
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
czuję, że tracę sens.
jak co wieczór pojawia się milion problemów i przeszkód na drodze do szczęścia, a ja boję się, że gdy jutro się obudzę, one nie znikną. ani myśl kiedykolwiek całkowicie otworzyć się przed mężczyzną, powiedzieć mu o wszystkich swoich uczuciach, lękach, niepewnościach i nadziejach w nim pokładanych. facet temu po prostu nie podoła, a ty zostaniesz z tym wszystkim całkiem sama. nie chodzi o to, że cię nie ma, tylko o to, że cię nie będzie. mam dość połowicznych rozwiązań i nigdy nie spełnionych obietnic.
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
"cała jestem bałaganem, bitwą,
wojennym stanem, nie jestem spokojna, w mojej głowie wojna."
![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
z buziakami dla tych, które pamiętały ;* Na świecie jest 6 miliardów ludzi, mniej więcej I to sprawia że czuje się dość mała Lecz to Ciebie kocham najbardziej ze wszystkich nigdy się nie zmęczę miłością dawaną mi każdej nocy od Ciebie Dla mnie też nie zbyt łaskawy był dzień. Dla mnie też za długa zima i zła. Dla mnie też, ale przyznaj, że w sumie się żyje cudnie. I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot? Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego. Ty tlen mi dostarczysz, Ty bańki mi tlenu do mózgu, do naczyń...
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspaniałe kobieto. Genialne. _____________![]() kochanie,
przytulisz mnie na powitanie ? . serce bije, bije, bije. stop. kropka. przestało bić! co się stanie? świat stanie?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
'Ja idę tam gdzie nadzieja, gdzie promienie słońca'
'Zapewne pójdę do piekła. Niebo jest przeludnione.' Dałam ci wszystko i nigdy o nic nie prosiłam. Kąciki ust uniesione ku górze. Chodzi o to by nie dać myślą zawładnąć całym sobą. 'Odbierz mnie światu który zabiera mi oddech, zabierz mnie z tej próżni gdzie nie słychać życia.' 'I całuj mnie tak, jakbyś mnie nienawidził, a pocałunek miałby odebrać mi życie.' 'Szli ulicą spokojnie, jak gdyby nigdy nic. Tylko serca biły im tak, jakby zaraz miały przestać kochać.' 'Trzymaj mocno, to co należy do Ciebie, nie puszczaj, choćby nadeszły ciche i ciemne dni. Weź za rękę i przeprowadź przez zwątpienie, zazdrość i łzy...'
![]() |
![]() |
#1000 |
Raczkowanie
|
a gdy pytasz, co u mnie odpowiadam pełnym zdaniem, rozsądnie, z przekonaniem. NIC. słodko wyglądasz, gdy twój uśmiech rozjaśnia całą twoją twarz. bardzo ładnie wyglądasz, gdy twe oczy jak dwa promyki lśnią.
![]() |
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
kolejna noc, papieros, płynie prąd w membranę i płoną chwile, niby inne a takie same.
może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek, móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie. naprawdę cieszę się że patrze w Twoje oczy znów. rzygam na sztuczność uczuć. uwielbiam w Tobie ten Twój brak skrępowania. weź mocno mnie obejmij jakby świat miał dziś się skończyć. prowokujesz do marzeń. to człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia. siebie mi daj na własność, bo ma dusza bez Ciebie traci swą wartość. przyjaciel jest szczęściem z najwyższej półki. składasz się z tego wszystkiego czego mi brak. i rozmyślam czy w ogóle o mnie myślisz, mi zdarza się to zdecydowanie za często. popatrz w moje oczy i zobacz ile dla mnie znaczysz. to taki moment życia, w którym wyjdę, trzasnę drzwiami. nie chce wiedzieć co będzie, nie chce wiedzieć co z nami. nie mam czasu na rozmowę, nie mam czasu na spotkanie. nigdy więcej nie mów mi, że tego nie przeżywamy. nie boję się Ciebie, raczej tego, że mogę Cię stracić. tak, jakbyś miał zaraz zniknąć. kim Ty jesteś, że aż tak pragnę Cię mieć ? przyjdzie pora, powiem chodź tu. spojrzę Ci w oczy i zaczniemy od początku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
Czasami czuję, jak moja miłośc ulatuje
gdzieś Ja i Ty to chyba jakiś żart Boga. Od czasu do czasu czuję Twój wzrok, ale wtedy podnoszę głowę do nieba i dziękuję, że to się wreszcie skończyło. Na nikim Ci nie zależy? O nikim nie myślisz, zanim zaśniesz? Nie płaczesz po nocach? Nie czujesz ścisku w sercu na dźwięk tego głosu? To wiedz, że jesteś całkowicie wolny.
![]() |
![]() |
#1003 | ||||||
Zadomowienie
|
dziękuję serdecznie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
*
Znasz to uczucie, kiedy zdajesz sobie sprawę, że zbyt późno wróciłaś? Jak to przeżyć? Jestem najlepsza w byciu złą, najgorsza w wersji dobrej. ... zawsze czułam, że Nasze drogi się jeszcze kiedyś zejdą. nie podejrzewałam, że gdy ja wreszcie zdecyduje iść w Twoim kierunku, Ty tym razem skręcisz. Ciekawe, jak to jest łamać komuś nos, czuć pod pięścią przemieszczające się kości. Ciekawe, jak to jest łamać komuś serce, nie czując kompletnie nic, nie mając pojęcia jak ktoś nagle, w środku rozpada się na kawałki.. Nie lubię mówić o Tobie w czasie przeszłym. Pamiętasz te czasy, kiedy miałam coś do powiedzenia, kiedy wystarczyło moje 'zostań' i byłeś? Ja też nie. Znasz na pewno takiego kogoś, dla którego Twój uśmiech zawsze znaczył najwięcej.. ... aż do chwili, kiedy to zrozumiałaś. Strasznie kuje w serce dźwięk słów "za późno". Sama myśl boli. Myślisz, że łatwo przywrócić niewykorzystana okazję?
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2011-10-27 o 20:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
"ciche westchnienia, wyssanego
z Jego ust" "moje słowa dwa nie mogę Tobie dać pewności, że na Tobie dla mnie kończy się świat" miejsce w moim sercu miał, i kilka jeszcze szans gotowa byłam dać chcę Cię czuć, słyszeć, widzieć, ten jeden, ostatni raz, aż po grób nauczyłeś kochać by pokazać, że miłości nie ma jak to jest być dla kogoś wszystkim? a jeśli spróbujesz powiedzieć, że miłości nie ma, w momencie gdy kipieć nią będę, to Ci zaj*bie
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
Hate myself so bad just can’t hold on the feeling that I’m locked inside myself /Nienawidzę siebie tak bardzo, już nie mogę trzymać tego uczucia, które zamknęłam w środku siebie/ You could only see that I, would never forget, anyways /Możesz zobaczyć, że ja nigdy nie zapomnę, tak czy owak/ You wrapped your arms around my soul I could never live without you /Owijasz ramiona wokół mojej duszy, nie mogłabym żyć bez Ciebie/ Selah Sue
TRUDNO NIE WIERZYĆ W NIC Edytowane przez ratatamm Czas edycji: 2011-10-27 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
Depresja - gdy potrafisz oddychać, ale nie potrafisz żyć.
![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
' większość ptaków została stworzona do latania. chodzenie po ziemi jest dla nich ograniczeniem możliwości latania, a nie na odwrót. Ty natomiast zostałeś stworzony do tego, żeby być kochanym, a więc to nie miłość Cię ogranicza tylko jej brak. żyć bez miłości to tak, jakby związać ptakowi skrzydła i pozbawić go możliwości fruwania. nie chciałabym byś tego doświadczył. ból też potrafi spętać skrzydła i uniemożliwić latanie. i jeśli będą spętane przez długi czas, zapomnisz, że zostałeś stworzony do latania.' *****
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2011-10-28 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie.
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza."
![]() |
#1009 | ||
Zakorzenienie
|
Brzydzę się Tobą.
Przyjedź bez słowa, wejdź bez pozwolenia, przytul mnie i nie pozwól wyrwać mi się z twych ramion, powiedz, że to nie prawda, że kochasz, że tęskniłeś, że już na zawsze zostaniesz... Co zrobiłam w życiu złego, że tak mocno mnie zraniłeś...? Chciałam być tylko twoja... Najgorszy jest fakt, że coś co dla mnie znaczyło wszystko, dla Ciebie nie znaczyło nic. Czy wiesz jak bardzo boleć może ból który zadałeś mi? ____ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
''czy już wiesz czym jest ironia?
najczęściej poruszają nas słowa, które ktoś powiedział niechcący, mimochodem. Nie o tym myślał, nie o to mu chodziło, a to trafiło. najgorsza była świadomość, że tak naprawdę nie było chwili, w której On był Jej. Posłuchaj, skarbie... Z sercem jest tak, jak z huśtawką. Fakt, że ktoś z niej spadł, nie znaczy, że nikt inny nigdy już na niej nie usiądzie.' Wszystko jest takie same, to samo słońce codziennie wschodzi, budzi mnie ta sama melodia, spotykam tych samych ludzi. Tylko nic już nie będzie takie jak kiedyś, bo ja nie jestem już taka sama. ktoś kiedyś powiedział : ' jeśli pomyślisz sobie życzenie, które nie może sie spełnić, niebo będzie płakać'. Pewnej nocy zapragnęłam, by ten którego kocham był mój. Uśmiechnęłam się i zrobiłam sie śpiąca. I nigdy nie dowiedziałam się, że padało całą noc''
![]() |
#1011 |
Rozeznanie
|
czytanie opisów na gg jest jak spacer po psychiatryku - to z demotów. Ale miałam jakiś czas to ustawione bo właściwie je czytając tak się czułam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
![]()
love
![]() " są miłości, które zabijają
tak ciężko zasypiać i budzić się, gdy twoje imię odbija się echem od ścian dotykam się, jak to zwykłeś robić ty... łapię powiew twojego słodkiego zapachu na starym swetrze lecz tu znów niebo spada na mnie i nie ma tu nadziei na słońce "
![]() |
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
'Polecieć. Aby polecieć, wystarczy Cudowna Myśl i trochę Wróżkowego pyłu' Nie należała do tych kobiet, które z czegokolwiek by się tłumaczyły. Spała wtedy, kiedy miała ochotę i budziła się wtedy, kiedy było warto. Nie pozwól tej ciszy zabić mnie, zamordować nas. [ IJesteś jak trucizna i nie mam pojęcia jak coś tak złego, może smakować tak dobrze. I ze zdziwieniem obserwowałam, jak On mnie zmieniał.
![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
powracam po dłuuugim czasie
![]() Nienawidzę siebie za to, że tak łatwo staję się zabawką w twoich rękach. Miłości moja, jak ja ciebie kocham, gdy przychodzisz do mnie nieproszona. Na ustach zostawiłeś smak miłości, który co dnia zapełnia brak twojej obecności.
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
patrysiowa_ - ubóstwiam♥
... podniósł głowę i spojrzał mi prosto
w oczy. Patrzył na mnie tak, jakby za chwilę ze łzami miał wypłynąc kolor jego błękitnych tęczówek. - Wiesz, co jest najgorsze? - powiedział. - To, że czasami spotykamy w życiu takich ludzi, dla których zrobilibyśmy wszystko, chociaż kompletnie nie są tego warci, a my dobrze o tym wiemy. Mimo wszystko nie możemy zapomniec tego co było i nie możemy przestac myślec o tym, co mogłoby byc, gdyby... To właśnie takie momenty, dzięki którym życie zmienia się w cholernie trudną ścieżkę, a ja choc powinienem wziąc się w garśc, rozklejam się jak mięczak. - wydukał drżącym głosem. Nie potrafię byc już ani trochę lepsza, ale pamiętaj, że dla Ciebie mogłabym wywrócic swoje życie do góry nogami. Milczę, choc chciałabym Ci tyle powiedziec. Stoję w bezruchu, choc w myślach już jestem przy Tobie. Czuję, jak szanse przelatują mi przez palce... Taki typowy, zwyczajny. Czasami jak wszyscy lubił udawac, że nic go nie obchodzi. Czasami jak wszyscy lubił palic papierosy i myślec o rzeczach zupełnie niepoważnych. Czasami jak żadna traciłam dla niego głowę, a czasami on jak żaden potrafił kochac mnie.
![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Zatrzymać w gardle słowo, które może kogoś dotknąć.
Chcę Ci coś opowiedzieć, Ale brakuje słów, Żeby wyrazić to co czuję. W odbiciach kałuż na mokrych ulicach, tu, gdzie pragnienie zapomnienia jest tak silne jak chęć życia. Pozwól naprawić mi to co we mnie zepsute, a będę Twój kiedy tylko pokonam smutek. Trochę się zatraciła. Trochę oszalała. Ale nie było w tym jej winy. Wszystko co robiła - robiła z prawdziwej miłości. Ludzie tęsknią za całkowitą odmianą, a jednocześnie pragną, by wszystko pozostało takie jak dawniej. Nie można spać, gdy człowiek pełen jest uczuć, których nie da się wypowiedzieć słowami. Pozwól mi nie mówić nic i tylko patrzeć, zanim znów stracisz oddech gdy światło zgaśnie... Oddaj życie temu kto odda Ci swe serce, ale swoją dume i honor złóż u stóp tego, kto byłby gotów umrzeć dla Ciebie. Są uczucia, których nie sposób zabić, mimo że na to zasługują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Rozeznanie
|
♥ dziękuje, dziękuje
♥ dziękuje, że się zjawiłyście perełki nagle sufitujesz bardziej niż zwykle i twe myśli rozebrane, biegają nago i gubią się w otchłani zamglonej, popielatej pełnej bezmyślności. " nic nie czucie" - to zwiędła miłość i cierpienie nie do opisania. gdy nie kocham to piję i tak na zmianę. wróżki nałożyły suknie białe i urządziły bal wśród wirujących kropli deszczu, chichotały, tańczyły i dokazywały... nieświadome tylko tego, że krople deszczu je zabijają. kochaj mnie = dźgnij mnie nożem prochy, wódka, wódka prochy, papierosy, prochy - tak mi mijają tygodnie, każdy ma swą monotonie. myślę, że kochanie jest umiejętnością, którą ma się od urodzenia, lecz łatwo ją stracić dlatego każdy szuka prawdziwej miłości by nie stracić tej umiejętności. Pech chciał, że ja straciłam, nie potrafię już kochać. Zakochałam się nieodpowiednio, oddalam się gdy czuję ciepło na sercu. wiem doprowadzam Cię do szaleństwa, wiedz,że to z powodu iż Cię nie kocham. uśmiech często znika, ja też czasem znikam, nie widuje się nawet w lustrze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
Martusssia, Malinowa Girl, patrysiowa_, Paralogiczna, boundlessly, poprostuAsiss, kontrastowa0 - gwiazdeczki ♥ "Znajdę kogoś takiego jak Ty. Czasem się trwa w miłości, a czasem się cierpi. Wiesz jak ten czas leci, zaledwie wczoraj było najlepszym czasem naszego życia. Urodziliśmy się i wychowaliśmy w letniej mgle, związani niespodzianką naszych dni chwały. Przeszukałam duszę by dowiedzieć się gdzie się znajdujesz Ty. Ktoś taki jak Ty sprawia, że wszystko staje się wartościowe. Ktoś taki jak Ty daje mi satysfakcję. Ktoś dokładnie taki jak Ty." Edytowane przez parala Czas edycji: 2011-10-28 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() "Każdy nowy dzień jest kwiatem rozwijającym się w naszych rękach" 'Żyła dostatecznie długo, by przekonać się, że marzenia i rzeczywistość to dwie sfery trudne do pogodzenia. ' 'Posłuchaj ciszy... Nie słyszysz? Przecież ona tak głośno krzyczy...' 'Imiona tracimy jako pierwsze, tuż po utracie oddechu i bicia serca. Trochę dłużej zostają nam wspomnienia.' Jak nie wiesz co zrobić, to zapytaj Boga. Podobno kiedyś odpowiada. 'Mam tak wiele do powiedzenia, a moje usta tak bardzo milczą. Płoną mi słowa w głowie...' ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
"bo czasem spotyka się takich ludzi, których uwielbia się za wszystko, mimo, pomimo i wbrew.
i okazuje się, że nikt nas nie okłamał, tylko my zbyt dużo sobie wyobrażaliśmy. bardzo wysoko cenie fakt że zaistniałeś w moim życiu."
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.