Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 20:35   #3781
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
u mnie po ogórach i pomidorach był płacz
ta sałatka też mogła zaszkodzić
a ból brzuszka - nagły płacz, prężenie się, buzia czerwona
i kiedy przechodzi? tzn co pomaga?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:39   #3782
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To chyba nie kolka.
To wodniaczek jąderka albo może jedno i drugie.
Masakra, poryczałam swoje. Mały śpi teraz, ale jak nie śpi to widać że cierpi malutki I nie jadł nic od 14.

Mój to ma i to podobno przechodzi samo

a pozatym to hej Wam =)
dzisiaj Młody dawal do wiwatu, od prawie 8 do 18 pospał z 3 godziny

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:39   #3783
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
u mnie po ogórach i pomidorach był płacz
ta sałatka też mogła zaszkodzić
a ból brzuszka - nagły płacz, prężenie się, buzia czerwona
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aiszka mój sie urodził 2 tygodnie wcześniej i skok wg mnie miał właśnie w 3 tygodniu, wtedy był taki płaczliwy, że szok.
A Aga napisała, co mogło zaszkodzić i pod tym się podpisuję.
w takim razie wyrzucam ogóry i pomidory na czas jakiś (ale oczywiście na obiad musiałam zjeść pomidory z puszki) i jajka, i majonez też odstawiam. I będę obserwować. A z tym skokiem to nie wiedziałam, że możliwy jest tak wcześnie, ale kto wie

Cytat:
opowiedzielismy o jaderkach i powiedziala ze o wodniaczek. Podobno zejdzie...
Moze to kolka,kto wie.Jutro kupie espumisam i poszukam pediatry weekendowego chyba.
sorry ze tak o sobie i sorki za syl pisania ale malutki na rekach.
Sciagnełam 90ml z obu piersi-sukces mały zjadł ze smakiem bo z piersi sie nie dało nakarmic...
czyli apetyt ma a espumisan nie zaszkodzi, ja też chyba się muszę w niego zaopatrzyć i też pierwszy raz udało mi się ściągnąć 60 ml, a do tej pory było zawsze góra 30

A mój synek padł po 18 po zjedzeniu 70 ml mm (też nasz mały sukces) i śpi do tej pory jak kamień. Tak sobie myślę, że jeśli to byłby brzuszek to chyba by tak nie spał tylko po jedzeniu by się denerwował? Trochę głupieję od tych przypuszczeń i domysłow Ciekawe czy uda mi się kiedyś do końca zrozumieć moje dziecko.

Spa mojemu lecą łezki tylko z oczka, z którego leci mu też ropka, a z tego drugiego nie, ale to chyba normalne

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2011-10-28 o 20:43
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:46   #3784
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny mam głupie pytanie, bo Mój rozumek nie może tego rozkminić: w ulotce espumisanu (krople) jest napisane "2 ml (40 kropel), co odpowiada 80 mg symetykonu, 3 do 5 razy na dobę". I kurde nie wiem czy brać naraz 40 kropli czy podzielić to na cały dzień.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
B]Spa[/B] mojemu lecą łezki tylko z oczka, z którego leci mu też ropka, a z tego drugiego nie, ale to chyba normalne
Mój ma tak samo

Stary 2011-10-28, 20:58   #3785
spray
KWC

Cytat:
To chyba nie kolka.
To wodniaczek jąderka albo może jedno i drugie.
Masakra, poryczałam swoje. Mały śpi teraz, ale jak nie śpi to widać że cierpi malutki I nie jadł nic od 14.

wodniak jądra jest dosyć częsty u chłopców, Eryk też to miał. Pediatra kazała mu podnosić jąderka pod pieluszką (jajca do góry) i tyle. Samo zniknie.
nie martw się.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-28 o 21:00
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:58   #3786
mmadziaa
Rozeznanie

Monia ja od dawna pamiętamże masz ta kaczuche

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
nie masz wrażenia, że jak się buja to czasem główka jest niżej niż nogi?
ja mam inny tej formy i właśnie wydaje mi się za leżący - osobiście preferuję te bardziej pionowe
gosiu ja wogóle miałam schiza na poczatku ze may za bardzo w nim siedzi więc kłasddłam go w tym tak zeby właśnie ta głowka byla troszkę wyzej na lezaczku co w ostatecznosci wychodziło tak ze jak się bujal to rzeczywiście ta głowka była jakby nizej niz nóżki. nie wiem czy mnie zrozumiałaś dziś po raz kolejny przekonałam się że nie mam talentu do tłumaczenia i wogóle opowiadania a może zmien sobie ten poziom lezaczka, na 2 stopnie sie reguluje, nie wiemczy wiesz bo np babka od ktorej kupowaliśmy nie wiedziała

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mmadziaa a jak Ci się ta kaczucha sprawuje? Ja mam z tej serii leżaczek ale Zuzia coś nie bardzo go na razie lubi, myślę że może jest jeszcze za mała ale za to lubi się huśtać i tatuś stwierdził że trzeba jej kupić huśtawkę. Widziałam taką w smyku, a że mam kupon rabatowy to na to samo wychodzi czy kupię tam czy na all a może nawet taniej

czekam na opinię mamuśki

Martuś
jestem zadowolona. tak jak wyzej napisalam na poczatku nie bardzo ale kwestia ązdzieciatko odrobinke cialka nabierze. zreszta moj był malutki po urodzeniu także to pewnie też miało wpływ ze nie podobało mi sie na poczatku jak w tym wyglądał. ale już ok. jedyne co to melodyjki znowu melodyjki go chyba nie za specjalnie rajcują ale to nic bo zawsze jakies radyjko mu wlacze albo easysleep nam udało sie kupic ta hustawke za 180 z odbiorem osobistym w ideanym stanie, serio nóweczka. właśnie bartek sobie w niej spi aha i bujam go tylko maks na do drugiego stopnia bo dalej zdaje mi się za ostro

Spray
- masakra !!! ja nie wiem jak bym zareagowała... koniecznie daj nam znac jak będziesz wiedzieć co dalej z tym dzieciaczkiem, proszę

dziewczyny wiecie co - wczoraj bartek zjadł o 22:30 i spał w zasadzie od 23 do 6 rano - mam sie cieszyć czy niepokoic - bo potem po karmieniu spaliśmy razem jeszcze gdzies do przed 11. obudził się tylko dlatego że odkryłam go. pozniej jedzonko spacer i na spacerze oczwiście sen - ale to norma. ile wasze dzieci śpia w ciagu doby bo zdaje mi się za bartek za dużo ... w nocy od kilku - kilkunastu dni tak spi i oczywiście w ciagu dnia też ma drzemki. teściowa madra wrocila i twierdzi że jest słaby bo mało je i dlatego tak spi. nie no bez sensu nie bede o niej pisac bo już mi cisnienie skacze.
najwazniejsze ze tż ja dziś w końcu porządnie o p i e r ... i ł

boże ja piszę jak jakiś debil wysłowić się nie umiem ...

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-28 o 21:07
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:01   #3787
DzastaW
Zadomowienie

zmykam, bo Czarek się już obudził

Stary 2011-10-28, 21:04   #3788
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
wodniak jądra jest dosyć częsty u chłopców, Eryk też to miał. Pediatra kazała mu podnosić jąderka pod pieluszką (jajca do góry) i tyle. Samo zniknie.
nie martw się.
u mnie to samo zalecenie
kurde a ja sie schizowałam ze zawsze mnie cos musi spotkac a tu widze ze wiecej dzieciatek to ma

Mmadzia mój tez duzo spi to chyba normalne u takich maluszków : jedza spia ikupki robia
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:20   #3789
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy po każdej kąpieli smarujecie dziecię czymś?? bo my na początku kąpaliśmy w mączce ziemniaczanej i niczym położna nie kazala smarować, a teraz mamy szampon/zel do kąpieli z nivea i nie wiem czy czymś smarować po kąpielikurde tyle rzeczy człowiek nie wiem, masakradobrze mieć Was
ja smaruje takim delikatnym kremikiem z tej samej serii co mam żel do kąpieli Mustela
Stary 2011-10-28, 21:26   #3790
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Aiszka mój sie urodził 2 tygodnie wcześniej i skok wg mnie miał właśnie w 3 tygodniu, wtedy był taki płaczliwy, że szok.
A Aga napisała, co mogło zaszkodzić i pod tym się podpisuję.
mój też wg mnie przechodził skok w 3 tyg, również urodził sie dwa tyg wczesniej
Następny przełom 7-8tyg

Cytat:
dziewczyny Wy po każdej kąpieli smarujecie dziecię czymś?? bo my na początku kąpaliśmy w mączce ziemniaczanej i niczym położna nie kazala smarować, a teraz mamy szampon/zel do kąpieli z nivea i nie wiem czy czymś smarować po kąpielikurde tyle rzeczy człowiek nie wiem, masakradobrze mieć Was
ja nie smaruje już po nivea, skóra Stasia jest miękka , nie łuszczy się, nie widze potrzeby jej dodatkowo nawilżać

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie co - wczoraj bartek zjadł o 22:30 i spał w zasadzie od 23 do 6 rano - mam sie cieszyć czy niepokoic - bo potem po karmieniu spaliśmy razem jeszcze gdzies do przed 11. obudził się tylko dlatego że odkryłam go. pozniej jedzonko spacer i na spacerze oczwiście sen - ale to norma. ile wasze dzieci śpia w ciagu doby bo zdaje mi się za bartek za dużo ... w nocy od kilku - kilkunastu dni tak spi i oczywiście w ciagu dnia też ma drzemki. teściowa madra wrocila i twierdzi że jest słaby bo mało je i dlatego tak spi. nie no bez sensu nie bede o niej pisac bo już mi cisnienie skacze.

boże ja piszę jak jakiś debil wysłowić się nie umiem ...
tylko pozazdrościć
moja mama mówi że jak dziecko śpi to rośnie i się prawidłowo rozwija także teściówki nie słuchaj

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:30   #3791
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
nie martw się.
Troche przezywam bo wyglada jak by go to bolało. Tzn. już myślałzam,ze to brzuszek,ale po kupie (wsadziłam kawałeczek czopka i wyskoczył cały kawałek z mega kupskiem) uspokoil sie, ssie cycucha i tylko tak delikatnie marudzi ze smutna minka jak go dotykam tam przy przewijaniu

Wymianka.
Stary 2011-10-28, 21:35   #3792
lullaby_ml
Zakorzenienie

dobranoc dziewczyny..
Stary 2011-10-28, 21:41   #3793
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

dobranoc dziewczyny..
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:53   #3794
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze była mowa coś o siostrach, ja niestety nie mam siostry a strasznie bym chciała
ja też niemam siostry a też bym chciała
tylko mam brata 7 lat starszego
Cytat:

Ja właśnie też uważam, że można próbować i jak mały nie reaguje to jeść dalej. Myślę że gorsze jest chronienie przed wszystkim, musi się maluszek przyzwyczaić.

Grzybów ponoć nie można- nawet pieczarek. Podobno nawet do któregoś roku życia nie mozna dziecku podawać bo nie trawi czy coś tam.

A co do ruskich to ja się boję tej cebuli co w środku.
że dzieciom się nie daje to wiem
a ja własnie zjadłam zapiekanke w której była i cebula i pieczarki
ale na temat jedzenia już sie nie wypowiadam bo zaraz będzie żem wyrodna matka
Cytat:
a to niby dlaczego nie wolno?
przecież po to są żeby dziecko się nie podrapało nawet obciętymi pazurkami
na mam pajace i kaftaniki z wywijanymi niedrapkami
w szpitalu też było niedopuszczalne bez
a jak mała leżała bez czapki to się krzywo patrzyli, ale ona nie lubi czapek i zawsze znajdzie sposób żeby zdjąć
przy każdym zakładaniu na spacer jest ryk, ale wtedy musi przeżyć
dziwny ten szpital
już widze jak mi Natalka leży w czapce w domu albo w szpitalu - sama bym im kazała w czapkach chodzić.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

my juz po wizycie, po obiedzie i po spacerze bo dzis piekna pogoda i ciepełko
z młodą wszystko ok. Waży 3500g wiec przybrała 550g za 25 dni niby to dolna granica normy bo wychodzi po 150g na tydzien ale ona wogole malutka wiec chyba jest ok mamy ją zważyć znowu za tydzien i zobaczymy

moja tez niecierpi owijania...w szpitalu sobie zaraz wyciągała rączki z tych becików
ładniusio przybrała

ja natalke odwijałam z tych becików bo na sali było z 30 stopni oddychać nie było czym i mała się wściekała. Za to Franio kolega z sali lubiał być tak opatulony i sie wydzierał jak mama go odwijała żeby pieluszke zmienić.

Cytat:
ja skóre obserwuje jak jest sucha to smaruje już chyba z miesiąc niczym nie smarowalam bo po płynie do kąpieli nati ma super skore gładziutką, tez bym taką chciała
Cytat:
opowiedzielismy o jaderkach i powiedziala ze o wodniaczek. Podobno zejdzie...
Moze to kolka,kto wie.Jutro kupie espumisam i poszukam pediatry weekendowego chyba.
sorry ze tak o sobie i sorki za syl pisania ale malutki na rekach.
Sciagnełam 90ml z obu piersi-sukces mały zjadł ze smakiem bo z piersi sie nie dało nakarmic...
za mleczko! Dzielna kobieta!
ob Filipkowi przeszło cokolwiek go boli

Nati wydoiła mi przed snem oba cycorki doszczętnie jak nigdy, ciekawe ile pośpi teraz
ja musze napisać tą prace zaliczeniową na niedziele, a tak mi się nie chce! W ogóle kto wymyślił zjazd w dlugi weekend, po 11 listopada też mamy, przecież ludzie wyjeżdżają

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-28 o 21:54
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:00   #3795
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

dobranoc dziewczyny..
słoneczko a co to za minki? cos nie tak?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:21   #3796
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A mój synek padł po 18 po zjedzeniu 70 ml mm (też nasz mały sukces) i śpi do tej pory jak kamień. Tak sobie myślę, że jeśli to byłby brzuszek to chyba by tak nie spał tylko po jedzeniu by się denerwował? Trochę głupieję od tych przypuszczeń i domysłow Ciekawe czy uda mi się kiedyś do końca zrozumieć moje dziecko.
Aiszka może go stale nie boli, bolało i przeszło. W końcu nasze marudki muszą kiedyś się męczyć.
Cytat:
Zazdroszczę . Niech śpi.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój też wg mnie przechodził skok w 3 tyg, również urodził sie dwa tyg wczesniej
Następny przełom 7-8tyg
Małgosia kiedy następny? Aż się boję.
Cytat:

dobranoc dziewczyny..

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Na dobranoc mam 2 pytania:
- mamy karmiące piersią czym smarujecie pieczywo - zwykłym masłem czy jakimś roślinnym/margaryną?
- mamy po cc - czym smarujecie bliznę??

Ogólnie masakra, znowu zaczęłam plamić, czyżbym miała dostać @??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:31   #3797
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
i kiedy przechodzi? tzn co pomaga?
masowanie brzuszka i podkurczanie nóżek. A teraz od 2 dni daje przed wieczornym karmieniem 5-6 kropel sab sim i jest cisza póki co.

Cytat:
- mamy karmiące piersią czym smarujecie pieczywo - zwykłym masłem czy jakimś roślinnym/margaryną?
masłem

Lulka - co jest?

Dobrej nocy Kochane

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:34   #3798
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Aiszka może go stale nie boli, bolało i przeszło. W końcu nasze marudki muszą kiedyś się męczyć.

Zazdroszczę . Niech śpi.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Też mam jakieś dziwne plamienia
Pieczywo smaruje jakimiś margarynami bez mleka np. zwykła delma do kanapek

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 23:25   #3799
cotynato
Zakorzenienie

Yyyyy!

Dziewczyny od wodniczków. Czy to możliwe, żeby sobie tak o przeszło ( może na chwilę)?
Jak nie to, ja już nie wiem. Miał ewidentnie spuchnięte jąderko i okolice. A teraz patrzę luźno. Masakra zgłupieć można. Gdzie jakaś instrukcja

Wymianka.
Stary 2011-10-29, 04:06   #3800
81gosia
Zadomowienie

agnieszka 0605 - cały czas pamiętam o domkach ale potrzebuję chwili wolnego niestety dziś od 21 był koncert i bolący brzuszek

Cytat:
- masłem mlekowity lub jakąś osełką, odkąd zaszłam w ciążę może kilka razy zjadłam z margaryną
- pryskałam octeniseptem, ale jak byłam na wyciąganiu szwu to mi powiedziała, że jeszcze 2 dni, więc teraz już niczym
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
W ogóle kto wymyślił zjazd w dlugi weekend, po 11 listopada też mamy, przecież ludzie wyjeżdżają
mój mąż w umowie z uczelnią miał, że nie będzie zjazdów w takie weekendy i zawsze wtedy ma wolne
Cytat:
nie wiem czy mnie zrozumiałaś dziś po raz kolejny przekonałam się że nie mam talentu do tłumaczenia i wogóle opowiadania
ja zrozumiałam
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam głupie pytanie, bo Mój rozumek nie może tego rozkminić: w ulotce espumisanu (krople) jest napisane "2 ml (40 kropel), co odpowiada 80 mg symetykonu, 3 do 5 razy na dobę". I kurde nie wiem czy brać naraz 40 kropli czy podzielić to na cały dzień.
ja mam w tabletkach
Cytat:
3. Niemowlaki do pewnego czasu(nie wiem jakiego) podobmo nie mają łez .

Ja smaruję oliwką, nie smarowałam wcześniej, ale wysuszała mu się skórka i teraz smaruję za każdym razem, z tym, że u nas lepiej się sprawdziła oliwka nivea niż hippa, bo od hippa miał krostki - chyba od hippa.
Dominisia placze na 1 oko
u nas oliwka była na 5 minut na schodzącą skórę. Wczoraj nogi posmarowałam linomagiem i na razie skór nie widzę
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
tez mam tą herbatke, ale jeszcze nie podawałam daj znac jak mała zareaguje
podałam wieczorem - wypiła 20ml i spała od gdzieś od 23:45 do 3:10 nie wiem czy to zsługa herbatki czy była zmęczona krzykiem ale padła (i ja też), teraz też udało mi się ją szybko położyć.
Cytat:
Jak ma kolkę to różne rzeczy dzieci uspokajają - suszarka, pion itp. więc czemu nie, może mieć i koleczkę - oby to jednak nie było to.
Ja w dzieciństwie miałam straszne kolki, le w okresie jak już umiałam powiedzieć, że boli i gdzie (pewnie z 5-7 lat miałam) pomagała jazda samochodem po kiepskiej drodze
Cytat:
Od 2 dni jak tylko się budzi to płacze, nie ma chwili spokoju. Daję cyca to się uspokaja, ale jak skończy i wypluje to znowu ryk. Smoczek nie działa, też się wkurza, potem już nawet przy cycku wierzganie, kopanie i płacz nie pomaga noszenie na rękach, gadanie, przytulanie, smoczek. Jak się budzi to tak jakby szukał cycka, no ale jadł przecież godzinę temu butlę Co to może być??? Masowanie brzuszka też nie pomaga, poza tym nie ma wzdętego. Macie jakiś pomysł? Czy to możliwe, że zeszła mu żółtaczka, więc wrócił mu apetyt i jest ciągle głodny? To chyba niemożliwe Ehh padam na twarz...

A co do diety - ja jem wszystko w sumie, bo tak zaleciła położna
Wczorajszy wieczór mieliśmy podobny Ja uważam co jem, a mimo wszystko był krzyk
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 08:13   #3801
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

chyba 11/12 też muszę się przygotować pod względem cierpliwości
- jakieś masło mam, delma czasem

właśnie miałam się pytać czy któraś juz dostała okres po porodzie ?

25.08.2011

Stary 2011-10-29, 09:04   #3802
SONIA004
Zadomowienie

Witajcie!

Padam na twarz...po ciężkiej nocy. Tak jak pisałam wcześniej Mały przestawił sobie godziny. Ok nie ma problemu...ale do tego jeszcze strasznie ciężko mu zasnąć w nocy.

Jak długo usypiacie, bądź dziecko samo usypia po nocnym karmieniu???
U nas trwa to czasem (ostatnio co noc!) 2 godziny!! 2 godziny tulenia, bujania, noszenia na rękach...i po 2-3 godzinach pobódka

Dziś w ogóle noc z "atrakcjami"...ech... podczas jedzenia robił kupę i tak się przy tym wiercił, że zwymiotował...w ięc cały do przebrania i na maxa rozbudzony.
Podczas drugiej pobudki jak go przebierałam zrobił kupę na przewijaku...znów wszystko do przebrania i do prania
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 09:28   #3803
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
agnieszka 0605 - cały czas pamiętam o domkach ale potrzebuję chwili wolnego niestety dziś od 21 był koncert i bolący brzuszek
ok.
Czekam z niecierpliwością

Czy ktoś wie jak się wymienia baterii a angel care bo za cholrekę nie umiem otworzyć z tyłu klapki!!! Wrrr

A byłyście ze swoimi maluchami w jakiś sklepach/galeriach już na zakupach? Bo ja nie wiem czy już mogę ...

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-29 o 10:17
Stary 2011-10-29, 10:21   #3804
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
U nas trwa to czasem (ostatnio co noc!) 2 godziny!! 2 godziny tulenia, bujania, noszenia na rękach...i po 2-3 godzinach pobódka

Dziś w ogóle noc z "atrakcjami"...ech... podczas jedzenia robił kupę i tak się przy tym wiercił, że zwymiotował...w ięc cały do przebrania i na maxa rozbudzony.
Podczas drugiej pobudki jak go przebierałam zrobił kupę na przewijaku...znów wszystko do przebrania i do prania
też miałam ten okres że usyspiałam od godziny do dwóch... już byłam tak zdesperowana i chciałam telewizor chociaż do sypialni

Teraz już jest ok, od 10 minut do pół godziny i mały spi, wypracowałam też że godzina 20 i mały musi być w łóżku i sam przed godziną 20 już robi sie marudny, położony do łóżka, popłacze pomarudzi ale uśnie

co do przewijania to taki urok

Cytat:
A byłyście ze swoimi maluchami w jakiś sklepach/galeriach już na zakupach? Bo ja nie wiem czy już mogę ...
oczywiscie mały już kilka wycieczek po biedronce zaliczył , był ze mną buy kupować i oglądać tv w rtv

25.08.2011

Stary 2011-10-29, 10:34   #3805
AgnesD
Rozeznanie

hello

mój też ma wodniaczki w jaderkach - podobno do 6 mies powinno samo ustapic

a najlepsze jest to ze mały wczoraj skonczył 6 tyg i dalej ma pepek, kombinujemy juz na wszystkie sposoby, bo inaczej chirurg czeka

co do wycieczek do sklepow to moj mały juz prawie wszystko zaliczył, ostatnio był 1 raz w realu - tyle swiatełek było i sie cieszył jak ogladał - a potem do 24 nie mógł spac - chyba za duzo wrazen miał
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:41   #3806
AgnesD
Rozeznanie

a to o to moje kochanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101_0339.jpg (99,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101_0366.jpg (102,2 KB, 41 załadowań)
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:53   #3807
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Agnes - mały Prezes

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 10:54   #3808
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
ok.
Czekam z niecierpliwością

Czy ktoś wie jak się wymienia baterii a angel care bo za cholrekę nie umiem otworzyć z tyłu klapki!!! Wrrr

ja ci nie podpowiem bo mam caly czas podlaczony do pradu

oo....juz dawno.....niestety nie mam wyjscia i musze ja zabierac do wszystkich sklepow

witam.....

moja miala niespokojna nocke.........a potej historii Spray balam sie jej dac czopka.....

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a to o to moje kochanie

sliczny....
Stary 2011-10-29, 10:55   #3809
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie!

Padam na twarz...po ciężkiej nocy. Tak jak pisałam wcześniej Mały przestawił sobie godziny. Ok nie ma problemu...ale do tego jeszcze strasznie ciężko mu zasnąć w nocy.

oj my też po ciężkiej nocy... TŻ dziś rano do pracy, więc ja sama z Młodym, spałam 1,5 h i doszłam do wniosku, że Tymon ma problemy z brzuszkiem, bo znowu przy cycku się wyginał, prężył, i dopiero jak popuszczał bączki i zrobił 3 giga kupy pod rząd to się uspokoił ale nie spał oczywiście tylko leżał jakieś pół h, a potem ryk, więc noszenie na rękach, żeby zasnął. W końcu po kolejnym cycu zasnął o 5. A od 7 do 8:30 łapanie siuśków, bo musiałam oddać do badania A żeby tego było mało to poszłam do laboratorium, a tam zamknięte, więc trzeba zawieźć siuśki do innego. Padam.

Agnieszka no właśnie ja też się zastanawiam czy można z 3 tygodniowym maluchem pójść do galerii na przykład - bakterie, wirusy i te sprawy ale ja jestem matka wariatka na tym punkcie, więc trzeba spytać innych mamuś

Agnes cudo a jakie pultynki fajne

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2011-10-29 o 10:57
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:01   #3810
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Witajcie!

wspolczuje nocki

u nas kapiel o 20 potem karmienie i usypianie....wyglada to tak ze po prostu daje mala do lozeczka ona sobie pomarudzi przez pare minut i zasypia...oczywiscie owieczka z karuzela obowiazkowa....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości