Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 13:38   #901
anankee
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

żeby mi smutno samej nie było to właśnie zamówiłam sobie pizze
przecież nie będę sama dla siebie gotować. Zamówiłam 50cm więc będę miała wyżerkę na dziś i jutro, chyba pęknę!!! Niech już ją przywiozą!!!

wiecie co, chyba wyrodna ze mnie matka, wysłałam Emi na wieś, nie ma jej już 4h a ja wcale nie tęsknię! leże na wyrku i rozkoszuję się wolnym czasem! Tego mi było trzeba. Oby tylko Emi była tam grzeczna i za bardzo nie płakala. Jak przyjedzie to ją wyściskam za wszystkie czasy

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:41   #902
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Nadrobiłam , ale nie mam czasu odpisać ..
Dopiero wróciliśmy z wyprawy na cmentarz z teściową, a teraz wybieramy się na drugą turę z moją mamą (inny cmentarz, inna miejscowość) ..
A dzisiaj ludzie to chyba poszaleli .. wyjechali na drogi wszyscy niedzielni kierowcy, TZ ma ciśnienie takie, że skali by brakło

Zajrzę jak wrócimy, bo męczą mnie te jazdy i będę wieczorkim odpoczywać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:57   #903
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja już po usg

Hania nadal jest Hanią i waży całe 664 g, lekarz oszacował ze przy porodzie będzie ważyć około 3 kg więc urodzę maleństwo. Zbadał wszystko dokładnie, serduszko zdrowe, nereczki, mózg też Nawet policzył paluszki u rąk i nóg
Normalnie strasznie się cieszę, nawet nam języka pokazała skubana, widzieliśmy ją w obrazie 3 d ma nosek po tatusiu ale jest strasznie wstydliwa bo prawie cały czas twarzyczkę zasłaniała.

Teraz bezstresowo (mam nadzieję) czekam do lutego

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
super ja już nie mogę się doczekać, mam wizytę 4.11 po prawie 1,5miesiąca przerwy (przekładana)... ciekawe jak tam Mała się miewa no i ile waży
ja tez mam 4.11
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Kamciurka - tanczystopka

Agatku,
dzisiaj dolaczam do Waszego klubu smierdziuchow. Nazarlam sie cebuli, zeby miec wymowke, dlaczego nie chce dac buzi tztowi
ja dzisiaj juz tez cebuli sie objadlam
Cytat:
Izulka, witaj !!!
A powiedz nam cos wiecej o sobie, prosimy ))
Skad jestes, ile masz lat, co lubisz, czego nie lubisz
Tak,zebysmy mogly Cie lepiej "poznac"
i czy wolisz czosnek czy cebule
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
żeby mi smutno samej nie było to właśnie zamówiłam sobie pizze
przecież nie będę sama dla siebie gotować. Zamówiłam 50cm więc będę miała wyżerkę na dziś i jutro, chyba pęknę!!! Niech już ją przywiozą!!!

wiecie co, chyba wyrodna ze mnie matka, wysłałam Emi na wieś, nie ma jej już 4h a ja wcale nie tęsknię! leże na wyrku i rozkoszuję się wolnym czasem! Tego mi było trzeba. Oby tylko Emi była tam grzeczna i za bardzo nie płakala. Jak przyjedzie to ją wyściskam za wszystkie czasy
dawaj pizze a to ze nie tesknisz to raczej kwestia tego, ze wiesz ze jej sie nic zlego nie dzieje i to dobrze ze umiesz sie tak zrelaksowac, kazdy czasem potrzebuje

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 13:57   #904
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Powiem Wam ze ta mała żaba to w żadne układy z mamusia nie wchodzi tylko z tatusiem trzyma sztamę Dzisiaj rano jeszcze w łóżku coś tam chciałam tżta postraszyć i mówię do Milenki skop tacie plecy za karę a ona owszem coś tak powywijała ale tż stwierdził" kochana córeczka, masażyk tacie robi"
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 14:04   #905
MartuNiunia87
Rozeznanie

ooooo a z tym salami to ja w ogóle nie wpadłam na to, że mogłabym nie móc go jeść?? bo niby czemu?? Tak ogólne jakoś na salami mnie nie brało, ale teraz chyba córeczka lubi wiem, że nie powinno się jeść serka typu camembert, ale o salami nie słyszałam żeby były przeciwwskazania??

Cytat:
gdybym mogła coś doradzić- to polecam tego pana: http://allegro.pl/komoda-szafka-koma...896395812.html
ooo super, właśnie o coś takiego mi chodzi, musi być krótka ale wysoka, bo chciałabym żeby (jeśli się przeprowadzimy) stała na jednej ścianie z łóżeczkiem, bo fajnie by mi pasowała od strony przewijaka wtedy na komodzie ustawiłbym sobie wszystko co się przydaje przy przewijaniu

Co do moich cm w brzuszku... się nie przejmuję , lepiej zrzuca się potem kg jeśli rośnie tylko brzuchol, najgorzej miały koleżanki, którym kg rozłożyły się im równomiernie wszędzie, a brzuszek wcale nie był duży...

My z TŻ też zawsze się dzieliliśmy sprzątaniem, ale teraz jak mamy brzusio to widzę, że robi więcej (okna, podłogi itd) ja generalnie pomyję gary i przetrę kurze i wsio, resztę robi TŻ, dziś może zrobiłam troszkę więcej, bo umyłam łazienkę, ale on byłw pracy a ja już czasem nie mogę tak bezczynnie

Co do ruchów małej, żeczywiście miałam obawy, jakoś niedługo po wiadomości Magi, ale od tego czasu mała dobrze daje, czasem fajnie da się zaobserwować jak brzuszek się sam rusza także jestem uspokojona

Lece z TŻ do biedrony na zakupy

nie skrobcie za dużo!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-29 o 14:08
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 14:09   #906
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
jeeeju, muszę uciekać bo mi się TŻ do porządkowania w szafach zabrał, a on wszystko by do kosza wywalał, czasem ma takie napady Trzeba go pilnować by czegoś dobrego nie wyrzucił.
ooo mój ma to samo!!!!

MartuNiunia87
wiem wiem, że chciałaś coś innego- ale akurat tej komody co ja zamówiłam nie ma ale może niedługo wstawi, bo jest szeroka, głęboka i rewelka z nią i za niecałe 330 zł z dostawą ekstra komoda

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 14:27   #907
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
mój to nawet mnie całuje jak śmierdziucham czosnkiem... mówi: "no to co!"
moj tez chcial, ale ja nie lubie sie z nim calowac, jak jestem na niego zla
wtedy to takie nieszczere mi sie wydaje
musi mi przejsc, dopiero wtedy moge
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
i czy wolisz czosnek czy cebule

wariatka

Cytat:
ooooo a z tym salami to ja w ogóle nie wpadłam na to, że mogłabym nie móc go jeść?? bo niby czemu?? Tak ogólne jakoś na salami mnie nie brało, ale teraz chyba córeczka lubi wiem, że nie powinno się jeść serka typu camembert, ale o salami nie słyszałam żeby były przeciwwskazania??
chodzi o toxo
bo salami jest z surowego suszonego miesa, ale... sama nie wiem
niektorze jedza, niektorzy nie
ja raczej staram sie nie, ale np na pizzy nie umiem sobie odmowic

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze ta mała żaba to w żadne układy z mamusia nie wchodzi tylko z tatusiem trzyma sztamę Dzisiaj rano jeszcze w łóżku coś tam chciałam tżta postraszyć i mówię do Milenki skop tacie plecy za karę a ona owszem coś tak powywijała ale tż stwierdził" kochana córeczka, masażyk tacie robi"
"mala żaba" !!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 14:36   #908
NataliaM1103
Rozeznanie

witam mamuśki
dzisiaj mam juz lepszy humorek,umułam włosy ,wyczesałam się,na twarz połozyłam kilka kosmetyków upiękrzających i odrazu lepiej się czuje!!
Tżecik jak wrócił z pracy to przywitał mnie słowami - ale pięknie wyglądasz a i oczka masz pomalowane tak jak lubie

Bartuś miał wczoraj chyba jakąś imprezke w brzusiu bo szalał od 22 do 24 ,chyba odziedziczy po mamusi i tatusiu to ,że lubimy imprezki hehehe

No i oczywiście muszę podziękowac tym kochanym Mamusia które wczoraj mnie pocieszały - dziekuję Wam bardzo!!

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-10-29 o 14:39
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:01   #909
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Izulka, witaj !!!
A powiedz nam cos wiecej o sobie, prosimy ))
Skad jestes, ile masz lat, co lubisz, czego nie lubisz
Tak,zebysmy mogly Cie lepiej "poznac"
Jestem z woj. mazowieckiego, nauczyciel logopeda z wykształcenia. Mam 26lat. Z TZ jesteśmy już prawie 8lat, a 3 września powiedzieliśmy sobie wreszcie sakramentalne TAK
Teraz codziennie wczytuję się w informacje w internecie, gazetach, bo powiem wam, że cały czas mam wrażenie, że nic nie wiem o pielęgnacji dziecka. Trochę się boję - pierwsza kąpiel, karmienie etc. Zastanawiam się nad wyborem wózka, łóżeczka i z tym wszystkim jestem sama, bo TZ i cała reszta powtarzają, że się nie znają. Ahh...

TZ jeszcze w pracy, więc mogłam na chwilkę wstać i upiec sobie ciasto - idę je wyjąć z piekarnika i zaraz wracam Oczywiście herbatka i kilka porcji ciasta, a co

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Jeśli chodzi o cebulę i czosnek to nie mam ochoty ani na jedno, ani na drugie Za to nadrabiam czekoladą, którą już od dluższego czasu ograniczam. Nawet TZ jak zobaczył, że mam otwartą nową, to zniósł moim rodzicom do kawki. Oczywiście tłumaczył to moim dobrem

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:06   #910
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Jestem z woj. mazowieckiego, nauczyciel logopeda z wykształcenia. Mam 26lat. Z TZ jesteśmy już prawie 8lat, a 3 września powiedzieliśmy sobie wreszcie sakramentalne TAK
Teraz codziennie wczytuję się w informacje w internecie, gazetach, bo powiem wam, że cały czas mam wrażenie, że nic nie wiem o pielęgnacji dziecka. Trochę się boję - pierwsza kąpiel, karmienie etc. Zastanawiam się nad wyborem wózka, łóżeczka i z tym wszystkim jestem sama, bo TZ i cała reszta powtarzają, że się nie znają. Ahh...

TZ jeszcze w pracy, więc mogłam na chwilkę wstać i upiec sobie ciasto - idę je wyjąć z piekarnika i zaraz wracam Oczywiście herbatka i kilka porcji ciasta, a co

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Jeśli chodzi o cebulę i czosnek to nie mam ochoty ani na jedno, ani na drugie Za to nadrabiam czekoladą, którą już od dluższego czasu ograniczam. Nawet TZ jak zobaczył, że mam otwartą nową, to zniósł moim rodzicom do kawki. Oczywiście tłumaczył to moim dobrem
widzę,że kolejny pedagog ,nauczyciel
Stary 2011-10-29, 15:09   #911
izulka4
Raczkowanie

Dzięki Wam dowiedziałam się, że jest coś takiego jak paklanki. U mnie w rodzinie nikt tego nie używał, a jak u Was? Spotkałyście się z tym? Rzeczywiście zabija przykry zapach?

Stary 2011-10-29, 15:15   #912
dolores181
Raczkowanie

Cytat:

jestes prawie 7 tygodniu do przodu i masz mniej w brzuchu niz ja
moze jestem na cos chora ?!?!?! moze mam za duze dziecko ?!?!
przerazilam sie teraz tym moim rozmiarem
witajcie , to ja to chyba powinnam jednak wszcząć alarm bo mam koniec 23 tyg ciąży a brzuch mam już 105 cm mierząc po srodku , w 21 tyg miałam usg i wód płodowych na granicy normy i doktor robiący usg kazał mi to kontrolować i mówiłam ginowi na ostatniej wizycie to ale zbagatelizował tę wiadomosc a od srody leżę na dodatkowych nospach i jakichs lekach przeciw wzdęciom bo brzuch mnie boli, może to przez te wody bo za szybko się powiększa , jak wy mierzycie obwód brzucha?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:20   #913
czubasek20
Zakorzenienie

Przedstawiam wam Haniulę

Uploaded with ImageShack.us

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:30   #914
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
witamy kolejnego pedagoga
ojej...to z tztem bylas juz majac dopiero 18 lat, a teraz wspolna dzidzia - super !!!

co do wiedzy na temat pielegnacji, to pewnie kazda z nas bedzie sie troche uczyla metoda prob i bledow, ale zawsze mozna podpytac juz doswiadczonych mamus, a mamy kilka takich na watku, wiec jak sie tak zbierze powolutku do kupy wszystkie informacje, to na pewno kazda z nas da rade
a nie masz zadnego rodzenstwa? jestes pierwsza w rodzinie z dzidziusiem?

Cytat:
Napisane przez Izulka

wiesz, jest taka zasada u nas na watku, ze "wstepowym" jest kawalek swiezego ciasta dla kazdej...plus polowka na brzuszek...
polowka kawalka, zeby nie bylo, ze alkoholik ze mnie
Cytat:
Napisane przez Izulka
i dalas tak sobie zabrac?
ja bym sie inaczej rozprawila z takim zabieraczem czekolad ...
ciezarowkom sie nie odmawia... myszy go zjedza
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
witajcie , to ja to chyba powinnam jednak wszcząć alarm bo mam koniec 23 tyg ciąży a brzuch mam już 105 cm mierząc po srodku , w 21 tyg miałam usg i wód płodowych na granicy normy i doktor robiący usg kazał mi to kontrolować i mówiłam ginowi na ostatniej wizycie to ale zbagatelizował tę wiadomosc a od srody leżę na dodatkowych nospach i jakichs lekach przeciw wzdęciom bo brzuch mnie boli, może to przez te wody bo za szybko się powiększa , jak wy mierzycie obwód brzucha?
u mnie mierzyl tz na wysokosci pepka, taka miarka dla budowlancow...
kurcze...chyba nie ma sie co bac - dziewczyny pisaly, ze kazdy brzuszek rosnie inaczej i skoro lekarz nie zwrocil na to uwagi, to chyba wszystko miescie sie w normie zapytaj na nastepnej wizycie...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

Czubasku, kurcze...nic nie moge dojrzec na tym zdjeciu. Opiszesz,jak trzeba na nie patrzec?

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-29 o 15:29
Stary 2011-10-29, 15:32   #915
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

jakie ma przesłodkie usteczka
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:35   #916
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
witamy kolejnego pedagoga

Czubasku, kurcze...nic nie moge dojrzec na tym zdjeciu. Opiszesz,jak trzeba na nie patrzec?

przeczytałam patologa

Serio nie możesz dojrzeć??? Na zdjątku widać dzidziolka przytulonego do ściany łozyska, jej nosek, oczka, usta i rączkę

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:35   #917
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

No to i ja pierwszy raz zmierzyłam sobie obwód brzucha.......102cm
30t 6d.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:38   #918
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

wariatka

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam mamuśki
dzisiaj mam juz lepszy humorek,umułam włosy ,wyczesałam się,na twarz połozyłam kilka kosmetyków upiękrzających i odrazu lepiej się czuje!!
Tżecik jak wrócił z pracy to przywitał mnie słowami - ale pięknie wyglądasz a i oczka masz pomalowane tak jak lubie

Bartuś miał wczoraj chyba jakąś imprezke w brzusiu bo szalał od 22 do 24 ,chyba odziedziczy po mamusi i tatusiu to ,że lubimy imprezki hehehe

No i oczywiście muszę podziękowac tym kochanym Mamusia które wczoraj mnie pocieszały - dziekuję Wam bardzo!!
moj tez wczoraj "szalenstwa panny Ewy" sobie urzadzal w brzusiu, ale my to impre w domu mielismy mama przy vivie krecila stopka
Cytat:

ja mialam niespelna 20 lat jak urodzilam core i powiem Wam, ze wtedy swoja wiedze opieralam tylko na gazetach i serialu "Pierwszy krzyk", nie mialam dostepu do netu, a w szpitalu po urodzeniu odnalazlam sie szybciutko, jak ogladam teraz nagranie jak urodzilam Nikole jak ja przewijalam, karmilam itd. itp. to az sama w szoku jestem, bo teraz tez mi sie wydaje ze bedzie ciezko, bo tyle lat minelo, a to chyba tak samo po porodzie przychodzi

Niki

Alex
Stary 2011-10-29, 15:42   #919
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

Ale fajne zdjęcie

Też bym już chciała zobaczyć co tam u mojej malutkiej
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 15:44   #920
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

śliczna Haniulka
a moj synus na 4d odwrocil sie plecami i tyle sobie obejrzalam nie chcial pokazac buziuchy, ale mam nadzieje, ze moze teraz zobacze, bo lekarz mowil, ze bedzie chcial podejrzec, bo warga byla niewidoczna, a to jakis tam parametr do badania polowkowego

Niki

Alex
Stary 2011-10-29, 16:03   #921
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Aaaaaaa i znalazłam w torebce ciastko z pkp to małe co dają gratis i chociaż to zjadłam
Jak dobrze coś trzymać w torebce na czarną godzinę

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzis mielismy wizyte u lekarza - myslalam ze spadne z krzesla jak powiedzial mi ze zwolnil sie ze szpitala gdzie chce rodzic a ja tam do SR chodze, mam zaklepana polozna itp nie wiem co zrobic bo powiedzial ze na nast wizycie (22.11) powie mi gdzie i czy warto w jego nowym miejscu pracy SUPER nie wiem co teraz zrobić z tym fantem
Ja bym nie zmieniała szpitala. W końcu i tak przy porodzie SN zazwyczaj nie ma lekarza, tylko jest położna. A jak będzie potrzebna cesarka, to i tak nikt nie gwarantuje, że akurat nasz lekarz będzie miał wtedy dyżur.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
a ja słyszałam właśnie, żeby nie używać kosmetyków aptecznych, do skór atopowych, przesuszonych czy chorych na początek. Bo skóra się do tego przyzwyczaja i potem ciężko jest przejść na normalne. Jeśli wszystko jest w porządku to używać normalnych kosmetyków.
Ja myślałam nad olitalum lub emolium, bo sama mam problemy z wrażliwą skórą, ale faktycznie lepiej kupić na początku zwykłe kosmetyki, a zmienić w razie potrzeby.

Cytat:
Ja niestety też już od miesiąca na L4 i tylko leżenie, bo rozwarcie na 2cm już jest. Byliśmy we wtorek u lekarza i na szczęście leżenie plackiem pomogło, nic się nie pogorszyło. Ale jak myślę, że muszę tak leżeć do końca to aż mnie ściska. Całą ciążę od początku znosiłam bardzo dobrze, żadnych dolegliwości, objawów itp., a tu teraz taka niespodzianka.
Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze Teraz troszkę poleżysz, a w nagrodę już niedługo utulisz swój największy Skarb

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
My nie kupujemy mebelków mimo ,że małą bedzie miała swój pokój.Mąż zrobił szafę przesówana w sypialni ,tam będziemy narazie trzymać jej ciuszki,a później zamienimy sie szafami i ona będzie miała taka duuuzą w swoim pokoju
Mój też sam zrobił szafę przesuwną Dzięki temu tam powynosimy rzeczy, które używamy sporadycznie. Z sypialni, która będzie docelowo pokojem Dzidka, wyniesiemy nasze ciuchy do drugiego pokoju. A że w sypialni stoją moje meble z czasów panieńskich w bardziej młodzieżowym stylu (w sumie z 5 lat mają, więc szkoda było je wyrzucać), to dla Dzidka będą jak znalazł

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wiadomość od nikotynki aż mnie zmroziła.... ja też mam pessar założony i cały czas byłam dobrej myśli, że to pomaga, bo nawet gin mnie uspokajał, mówił ze on nie miał przypadku żeby pessar się zsuwał czy nie pomagał.
Teraz to trochę się boję bo ja mam dopiero 27 tydzień skończony a szyjkę mam niewydolną. Pocieszam się tym że pierwszą ciążę mimo takich samych problemów z szyjką donosiłam do 38tc tylko dzięki leżeniu i fenoterolowi, no a teraz mam dodatkowo pessar.
To że u Nikotynki pessar nie pomaga, to nie znaczy, że u Ciebie też tak będzie. Myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze

Cytat:
ja nie Kasik , ale juz informuje, że tak napisała uwaga cytuje "U nas dobrze. Miałam badania ekg bo mam duszności ale kardio powiedział że zdrowa jestem. Cukier nadal ponad normę a jutro spotkanie z diabetologiem i do domciu pewnie wyjde"
Pozdrów ją od nas

Cytat:

Hania nadal jest Hanią i waży całe 664 g, lekarz oszacował ze przy porodzie będzie ważyć około 3 kg więc urodzę maleństwo. Zbadał wszystko dokładnie, serduszko zdrowe, nereczki, mózg też Nawet policzył paluszki u rąk i nóg
Super, że z Małą wszystko w porządku

Cytat:
Mieszkanko ogarnięte, teraz czekam aż TŻ przyjdzie z pracy to odkurzy i pomyje podłogi (zawsze odkurzał, a od kiedy mamy brzuszek przejął też mycie ), siedzę sobie i oglądam komody na all... w sumie tak orientacyjnie, jeśli się zdecydujemy to kupimy w styczniu jakąś
Mój też odkurza, ale ja zmywam podłogi mopem. Niestety dzisiaj wylałam całą wodę na podłogę... A już miałam kończyć sprzątać Musiałam łóżko odsuwać Ale Tż ma wytłumaczenie, bo jest na szkoleniu, więc nie mógł mi pomóc. Tylko od dzisiaj to on będzie zmywam podłogi

A ja dzisiaj kupiłam Synusiowi spodenki w H&M za całe 10 zł
Jak ktoś jest zainteresowany butelkami TT, to w Smyku jest promocja za 24 zł można kupić 2 butelki 150 ml Na allegro jedna kosztuje 16 lub 18 zł, więc się opłaca Oczywiście wykorzystałam okazję

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jak ktoś jest zainteresowany butelkami TT, to w Smyku jest promocja za 24 zł można kupić 2 butelki 150 ml Na allegro jedna kosztuje 16 lub 18 zł, więc się opłaca Oczywiście wykorzystałam okazję
Doczytałam na allegro, że tamta butelka ma jakiś czujnik i odpowietrznik. Ta ze Smyka tego nie ma, ale i tak mi to nie popsuje humoru
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:27   #922
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
przeczytałam patologa

Serio nie możesz dojrzeć??? Na zdjątku widać dzidziolka przytulonego do ściany łozyska, jej nosek, oczka, usta i rączkę
o, kolejna, ktorej na wzrok padlo

juz widze, widze
sliczna dziewuszka
i...
super raczka

Stary 2011-10-29, 16:37   #923
uska000
Zadomowienie

hej mamuski bylam u mamy na obiedzie a potem bylysmy na dlugim spacerku na cmentarzu

teraz wrocilam pozarlam 2 paczki chipsow jedne cebulowe i zapilam Kubusiem.. a praca jak lezala tak lezy;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 16:55   #924
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Przedstawiam wam Haniulę

Piękna ta Twoja Haniula
Stary 2011-10-29, 17:00   #925
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Tygrysia masz racje, oliwka tak jak zasypka odchodzą do lamusa. W sumie warto się zaopatrzyć w oliwkę bo można stosować podczas masażu przed kąpielą lub ma ciemieniuchę, ale równie dobrze można wykorzystać oliwę z oliwek .
Aaa... i ważna sprawa, oliwka musi być w matowej buteleczce (nie w przeźroczystej) bo tylko taka zachowuje swoje właściwości.
Inutil gdzieś pisała, żeby na początku nie stosować Oilatum tylko zwykłe kosmetyki do kąpieli.
Ja się z tym zgadzam
Oilatum jest strasznie drogie, niewydajne i raczej używa się go jak coś się dzieje bo jest lecznicze (tak jak sudokrem). Nie ma sensu stosować leczniczych kosmetyków tak od samego początku bo skóra dziecka się przyzwyczai i jak coś się zacznie dziać to te kosmetyki nie będą działały.
Noo... koniec wykładów

Ja bardzo podobnie: początek 25 tygodznia i 104 cm w obwodzie brzuchala w najszerszym miejscu Rośniemy!

No to masz piękna pogodę na spacer po Legnickim ryneczku
Niestety raczej się nie spotkany bo ja w domku siedzę i usiłuję się zmobilizować do porządków, a jeszcze TŻ mnie molestuje by mu gacie pocerować póki mamy w domu maszynę do szycia (pożyczona od mamy)
Miło, ze o mnie pamiętasz
Udanych zakupów życzę!
fakt pogoda była dzis śliczna troszke pospacerowałam po ryneczku a potem poszliśmy z Tz do parku, a tam tyle rodzinek z małymi dziećmi po prostu wszędzie były wózki i niemowalaki, a pózniej zatrzęsienie 2-latków aż miałam ochote wyrwac komuś wózek i sama go poprowadzic
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:06   #926
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
*Agatek*
MartuNiunia87 wiem wiem, że chciałaś coś innego- ale akurat tej komody co ja zamówiłam nie maale może niedługo wstawi, bo jest szeroka, głęboka i rewelka z nią i za niecałe 330 zł z dostawą ekstra komoda
Właśnie nie do końca coś innego, bo mogła by być taka jak pokazałaś, mi tylko chodzi żeby była głęboka bo musi być dość wąska (tak 90 – 98cm), żeby wlazła na 1 ścianę razem z łóżeczkiem, więc gdyby była taka z 5 szufladami to będzie dość wysoka tzn. tak liczę na 102 cm to wtedy była by idealna J.. muszę zmierzyć tą co ma moja mama bo taką właśnie bym chciała J

Cytat:
pearpearl
chodzi o toxo
bo salami jest z surowego suszonego miesa, ale... sama nie wiem
niektorze jedza, niektorzy nie
ja raczej staram sie nie, ale np na pizzy nie umiem sobie odmowic
ooo na to nie wpadłam… zapytam Gina jak będę w pt na wizycie co mi powie… bo zgłupiałam :P

Cytat:
czubasek20
Przedstawiam wam Haniulę
Słodka dzidzia, z buźki widać, że to dziewczynka od razu

Cytat:
kamciurka
ja mialam niespelna 20 lat jak urodzilam core i powiem Wam, ze wtedy swoja wiedze opieralam tylko na gazetach i serialu "Pierwszy krzyk", nie mialam dostepu do netu, a w szpitalu po urodzeniu odnalazlam sie szybciutko, jak ogladam teraz nagranie jak urodzilam Nikole jak ja przewijalam, karmilam itd. itp. to az sama w szoku jestem, bo teraz tez mi sie wydaje ze bedzie ciezko, bo tyle lat minelo, a to chyba tak samo po porodzie przychodzi
ja też miałam tyle lat jak urodziłam mojego bąbla, byłam najmłodsza na oddziale, co w cale nie znaczy, że nie dawałam rady.. jak tak teraz myślę to całkiem nieźle dawałam sobie radę, trochę info czerpałam z gazetek i poradników, a trochę jak to się mówi słuchałam sama siebie, jak się rodzi dziecko to jakoś tak wiele rzeczy wie się po prostu, sama nie wiem skąd, ale to chyba jest ten cały instynkt właśnie
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-29 o 17:12
Stary 2011-10-29, 17:06   #927
NataliaM1103
Rozeznanie

pewnie już o tym było ale ja niepamietam ,czym smarujecie się na rozstępy???
Stary 2011-10-29, 17:24   #928
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że mi to "od tak sobie" przyjdzie Rodzeństwa starszego nie mam, w rodzinie jestem pierwsza, która będzie miała dzidziusia, stąd te obawy. Ale jestem dobrej myśli

Stary 2011-10-29, 17:27   #929
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
pewnie już o tym było ale ja niepamietam ,czym smarujecie się na rozstępy???

Ja stosuję jakoś już w sumie od dłuższego czasu Preparat DAX Cosmetics
"Perfecta Mama- Intensywny preparat przeciw rozstępom" wiem, że przy pierwszej ciąży też miałam coś z DAX'a ale to była taka "galaretka przeciw rozstępom" z takimi granulkami w środku kolory pomaranczowego - nie była typowo dla kobiet w ciąży, ale pisało, że kobiety ciężarne mogą stosować od 4 mc, szukałam jej jak zaszłam teraz w tą ciążę ale nie było, więc kupiłam to co mam
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-29, 17:33   #930
izulka4
Raczkowanie

[QUOTE=pearpearl;30214747]
wiesz, jest taka zasada u nas na watku, ze "wstepowym" jest kawalek swiezego ciasta dla kazdej...plus polowka na brzuszek...
polowka kawalka, zeby nie bylo, ze alkoholik ze mnie
QUOTE]

Skoro taki zwyczaj, to zapraszam wszystkie mamusie i ich brzusie na kawałeczek ciasta Niestety zdjęcie z sieci, bo nie mam aparatu.
Ciasto jest pyszne. Smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto.jpg (27,0 KB, 10 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości